Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki, mamy IX-X 2013, cz. X - Strona 126 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: To już XI część wątku będzie, a nazwiemy ją:
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 2 3,85%
Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki 7 13,46%
Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo 19 36,54%
Coraz cieplej, słonko świeci, kopią w brzuszki nasze dzieci 8 15,38%
Już kopniaczki nic nowego, zgaga męczy na całego 3 5,77%
Upał mamom sił podbiera masę, mimo to pokazują klasę 3 5,77%
Wariują szyjki i puchną nogi - a mamy schdzą tu z wielkiej trwogi 10 19,23%
Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-24, 19:51   #3751
Snow_White1
Wtajemniczenie

Dot.: Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki, mamy IX-X 2013, cz. X

Cytat:
Napisane przez Makrela w kapeluszu Pokaż wiadomość
dziewczyny, miałam dziś USG i wyszło , ze moja mała jest za mała do jej wieku. 30 tydzień, waga jest na granicy normy, a wzrost poniżej- jesli dobrze wykres odczytałam 2cm za mało.. Na opisie lekarza mam napisane 10centyli.. zacząć się martwić, czy nie...? kolejne usg mam juz za 2 tygodnie...
A gin cos mowil???
Stary 2013-06-24, 19:52   #3752
your Angel
czyli Endżi

Dot.: Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki, mamy IX-X 2013, cz. X

Pewnie przedsiębiorcza pani na All wychodzi z założenia, że skoro sprzedają używane laktatory, to i nakładki pójdą

Matal, a ile lat ma ten znajomy?
My mamy takiego, który ma teraz 32 a 2 lata temu zaczął się spotykać z dziewczynką, która miała 18 czy 19 - w dodatku wyglądała nawet młodziej Ble. To jego bliski kolega mojego teżeta, ten zawsze staje po jego stronie i oczywiście publicznie nie przyzna, że to przegięcie. Ciekawe co by zrobił gdyby dowiedział się tego, co wiem ja - a obiecałam, że nigdy mu nie powiem. Mianowicie że ten dobry kolega 4 lata temu bajerował i całował się z jego najmłodszą siostrą - która wtedy miała 16 lat...

Kurde, dla mnie takie ciągoty są niezdrowe.

Edytowane przez your Angel
Czas edycji: 2013-06-24 o 19:55
your Angel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 19:52   #3753
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
jestem uff ale jestem dzis zmeczona i nie do zycia :P po drodze jeszcze zahaczylismy o pare sklepow meblowych i agd

wiec tak na wizycie wszystko super nie mam cukrzycy, szyjka ma uwaga 3,7 cm co oznacza ze sie wydluzyla od wyjscia ze szpitala o 0,7 cm cisnieniem sama siebie zaskoczylam bo mialam 119/86 gdzie zawsze na wizycie mialam ponad norme i nawet z tego powodu lezalam w szpitalu Bartus to zdrowy chlop i wazy juz 1,5 kg tzn ze Bartus przytyl za 3 tyg 800 gram...a ja nie przytylam nic w sumie mam jakies 4 kg na plusie

Matal dopisz mojemu Bartoszowi wage 1500 gram w 29 tc

Ladan wpisz mi proszę następną wizytę na 17 lipca na 10
duży chłopczyk już
wpisane
Stary 2013-06-24, 19:54   #3754
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Hej lalunie.

Z sukienką lipa straszna, bo się pas zwija na brzuchu i musiałam dać do przerobienia, pan powiedział, że przerobi, ale naprawdę na dzień przed ślubem.

Kupiliśmy prawie , załatwiliśmy też. A ja padam na twarz.

Całuje Was wszystkie
Na pewno zdążą z sukienką i będziesz prześliczną panną młodą
Samba jaki duży już twój synek

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013

Edytowane przez katarzyna2811
Czas edycji: 2013-06-24 o 20:01
katarzyna2811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 19:55   #3755
ladanseuse14
Zakorzenienie

leje deszcz
Stary 2013-06-24, 19:58   #3756
dirtymagic85
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Hejka!Witam sie po drzemce.Normalnie jestem z siebie dumnaUdało mi sie dzis wstawic 5 pralek ciuszków Lilki i w dodatku wszystkie poprasowac.Moj krzyz juz odmawił posłuszeństwa a nogi jak balony no ale najwazniejsze ze ciuszki 56 i 62 zrobione.Większe rozmiary planuje obrobic po wakacjach.

Piszecie o domkach.Ja to chyba jakas dziwna jestem bo mi sie wogole nie marzy..Mi wystarczylo by wieksze mieszkanko..Jakies 4 pokoje.

Jesli chodzi o kredyt to tez sie załapalismy na ten program rodzina na swoim.My wzielismy kredyt na 15 lat z czego juz zostało 12 -tylko ze my duzej kwoty nie bralismy..

Ale mam ochote na słodkie..zaraz chyba sie przejde do biedronki po ptasie...

Bajka Ja sie zastanawiam jak zareaguja na przyniesienie swojej szczepionki..Bo oni chyba przy Nas nie szczepia co nie?Boje sie ze zapomna i podadza Euvax..
ale numer policzanko, hehe, obie dzisiaj się wzięłyśmy za pranie ubranek dla naszych Lilianek ja co prawda aż tak nie przyszalałam, bo tylko dwie porcje prałam, a prasowanko sobie zostawiam na kolejne dni, razem z poprzednimi co czekaja też w komodzie na przeprasowanie
dirtymagic85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 19:59   #3757
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Bartus to zdrowy chlop i wazy juz 1,5 kg tzn ze Bartus przytyl za 3 tyg 800 gram...a ja nie przytylam nic w sumie mam jakies 4 kg na plusie
co Ty mówisz, już tyle
chcę już sobotę ciekawe ile Mikosław przypakował- ostatnio miał 950

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 20:01   #3758
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny, miałam dziś USG i wyszło , ze moja mała jest za mała do jej wieku. 30 tydzień, waga jest na granicy normy, a wzrost poniżej- jesli dobrze wykres odczytałam 2cm za mało.. Na opisie lekarza mam napisane 10centyli.. zacząć się martwić, czy nie...? kolejne usg mam juz za 2 tygodnie...
A co na to lekarz??

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Pewnie przedsiębiorcza pani na All wychodzi z założenia, że skoro sprzedają używane laktatory, to i nakładki pójdą

My mamy takiego, który ma teraz 32 a 2 lata temu zaczął się spotykać z dziewczynką, która miała 18 czy 19 - w dodatku wyglądała nawet młodziej Ble. To jego bliski kolega mojego teżeta, ten zawsze staje po jego stronie i oczywiście publicznie nie przyzna, że to przegięcie. Ciekawe co by zrobił gdyby dowiedział się tego, co wiem ja - a obiecałam, że nigdy mu nie powiem. Mianowicie że ten dobry kolega 4 lata temu bajerował i całował się z jego najmłodszą siostrą - która wtedy miała 16 lat...

26 lat ma, bo to mój kolega z LO

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 20:01   #3759
LaLoca
Zakorzenienie

Cytat:
nas budowa lacznie z zakupem dzialki wyniosla ok. 150 tys zl ale dzialke udalo nam sie okazyjnie kupic za ok. 60 tys juz z oplatami wszelkimi, a domek niemal w calosci wybudowal tz z tesciem + pomocnicy jedynie strop, wiezbe i w zeszlym roku elewacje bo tz juz nie bylo w pl robila ekipa...

Zbieram sie do lekarza...od rana mam cykora czy ok wszystko...pewnie zas odbije sie to na cisnieniu ehhhhhh....

W ogole to wczoraj takie pyszne leczo zrobilam ze wcielabym caly gar ale odmowilam sobie dokladeczki bo nie chce sie zalamac jak wejde na wage u gina haha
Jak duży macie ten dom? to gotowy projekt z neta? pokaż? pytam, bo my zaczynamy budowę i chcielibyśmy w podobnej kwocie się zmieścić.

za udaną wizytę i poprawę zdrówka

Ja zrobiłam w sobotę leczo i było pyszne aż brakło dla wszystkich W Biedrze jest promocja na paprykę. Kupiłam i zrobię większą porcję

Cytat:
Napisane przez rubinka25 Pokaż wiadomość
Jaką miałam akcję w weekend na zakupach. U mnie w mieście nie ma Bavarii, więc jak pojechaliśmy w sobotę do Poznania, to stwierdziłam, że wpadnę do Piotra i Pawła i kupię sobie mały zapas.

Stoję już w kolejce do kasy jako czwarta i jakie było moje zdziwienie, jak Pani kasjerka mnie zawołała. Ona "Zapraszam Panią". Ja zaskoczona patrzę na nią i nie wiem do kogo mówi. Nawet zaczęłam się rozglądać, czy nie mówi do kogoś za mną. W końcu pytam: "Ja?". Byłam w szoku, bo pierwszy raz w ciąży zdarzyło mi się, że zostałam przepuszczona w kolejce. A tu sama Pani kasjerka mnie woła.
Ale to jeszcze nic. Ja w koszyku miałam tylko 4 Bavarie!!!
Aż mi wstyd było. Ludzie w kolejce stoją i muszą przepuścić kobietę w ciąży. Która w dodatku kupuje browary!!!
Ja wiem, że one mają 0,0% alkoholu, ale inni pewnie nie wnikali. Zobaczyli babę w ciąży z piwkami i pewnie swoje pomyśleli. Myślałam, że się ze wstydu spalę. Co innego jakbym w koszyku miała chleb, mleko, masło itp. Ale piwa?
opowiedzi ałam to małżowi i razem się polewaliśmy ze śmiechu no wyobrażam sobie jak musiałaś się poczuć

Cytat:
No nie wiem zależy co na to lekarz
LaLoca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 20:02   #3760
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
co Ty mówisz, już tyle
chcę już sobotę ciekawe ile Mikosław przypakował- ostatnio miał 950
A ja nie wiem, ile Elena waży i dopiero za 4 tygodnie się dowiem

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 20:04   #3761
dirtymagic85
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
i kahunia, pisały, że zakalec
ee, juz doczytałam bo ja tak nadrabiam od ostarniego swojego pobytu na bieżaco cos tam odpisuję, apotem się okazuje, że już wiadomo co i jak no ale pokazuję, że mam dobrą pamięć, no nie?

kaśka mi też ta ciąża jakoś przyspieszyła, to już tak blisko, ja bym powiedziała, że 2-2,5miesiąca, kochana chyba już nie 3
Stary 2013-06-24, 20:06   #3762
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dirtymagic85 Pokaż wiadomość
kaśka mi też ta ciąża jakoś przyspieszyła, to już tak blisko, ja bym powiedziała, że 2-2,5miesiąca, kochana chyba już nie 3
właśnie! przecież już lipiec

Stary 2013-06-24, 20:12   #3763
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Laloca ale mi narobiłaś ochoty na leczo

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013
Stary 2013-06-24, 20:12   #3764
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
jestem uff ale jestem dzis zmeczona i nie do zycia :P po drodze jeszcze zahaczylismy o pare sklepow meblowych i agd

wiec tak na wizycie wszystko super nie mam cukrzycy, szyjka ma uwaga 3,7 cm co oznacza ze sie wydluzyla od wyjscia ze szpitala o 0,7 cm cisnieniem sama siebie zaskoczylam bo mialam 119/86 gdzie zawsze na wizycie mialam ponad norme i nawet z tego powodu lezalam w szpitalu Bartus to zdrowy chlop i wazy juz 1,5 kg tzn ze Bartus przytyl za 3 tyg 800 gram...a ja nie przytylam nic w sumie mam jakies 4 kg na plusie

Matal dopisz mojemu Bartoszowi wage 1500 gram w 29 tc

Ladan wpisz mi proszę następną wizytę na 17 lipca na 10
wow duzy ten twoj Synuś ciesze sie, że wszystko u Was dobrze, noi tylko 4 kg! super
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 20:12   #3765
Madziuchna27
Zakorzenienie

Witam się z wieczora!
Dupny jakiś dzień. Niby na zwolnieniu, ale praca się szykuje Wcale nie czuję się wypoczęta
Boję się, że zacznę za dużo podjadać i znów waga powędruje w górę, a było tak pięknie

Matall, ja też przez tydzień mam brać no-spę forte 3 razy dziennie. Gdy zapytałam gina, co będzie jak skurcze nie przejdą, to powiedział, żebym przychodziła na wizytę.
"Obawiam" się po cichu, że już z dużo nie popracuję Do tego jeśli będzie tak gorąco...

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 20:14   #3766
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Hihi, kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo
podoba mi sie

---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ----------

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Hej lalunie.

Z sukienką lipa straszna, bo się pas zwija na brzuchu i musiałam dać do przerobienia, pan powiedział, że przerobi, ale naprawdę na dzień przed ślubem.

Kupiliśmy prawie , załatwiliśmy też. A ja padam na twarz.

Całuje Was wszystkie
bedzie dobrze z sukienka

---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ----------

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
no generalnie nie szczepia przy matkach, a jak zareaguja nie mam pojecia ale mysle ze nie bedzie problemu, zawsze mozna przed porodem zapytac jak wyglada sytuacja i czym szczepia.
u mnie w przychodni nie można przyjść ze swoją szczepionka, także radze sie dowiedziec wczesniej
Stary 2013-06-24, 20:15   #3767
kaska87
Zakorzenienie

u nas można przynieść swoją szczepionkę

Stary 2013-06-24, 20:15   #3768
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:

ja poznałam mojego tz jak miałam 17 a on 25 i nie uważam, że to niezdrowe
i mam nadzieje, ze jego znajomi nie reagowali podobnie do Was jak mieli mnie poznac <olaboga>

Edytowane przez Lolaaaaaaa88
Czas edycji: 2013-06-24 o 20:18
Stary 2013-06-24, 20:17   #3769
dirtymagic85
Zadomowienie

Cytat:
Makrelko, a jaką ty masz budowę ciała?może ty drobniutka jesteś i dziecko ma cos po tobie? a jak nie to, to weź kochana pod uwagę, że przy twojej chorobie to może tak być, ja nie wiem, ale jak ma się ten zespół wrażliwych jelit, czy Leśniowskiego to mniej się wchłania przez jelita składników odżywczych, pisałaś, że ci się zaostrzyło trochę w ciąży, może przez to? Nie martw się, bo dzidzi na pewno jest zdrowe, tylko w dolnej granicy, no społeczeństwo tak wygląda, jedni są mniejsi, inni więksi, na pewno wszystko jest dobrze, głowa do góry skarbie!
Stary 2013-06-24, 20:17   #3770
Makrela w kapeluszu
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
nie rozumiem? mój mały też nie jest jakimś gigantem, ale w normie się mieście, a długości lekarz nie mierzy bo na tym etapie już ciężko więc spokojnie
jaką ma wagę?
wazy 1299g, a na wykresie jedna oś to Fundal Hight (ale kurcze nie wiem co to jest bo na pewno nie FL- czyli długośc kości udowej (moja ma 55,6cm)) i powinno być między 28 a 30cm , a moja niby ma 26cm... ( a moze to długość siedzeniowo-ciemieniowa?).. eh.. nie wiem...

(10 min poźniej Makrela się zorientowała, ze istnieje google)

już znalazłam. fundal height jest 'miarą wielkości macicy stosowane do oceny wzrostu płodu i rozwój podczas ciąży. Mierzy się ją z góry na macicy matki do góry matki kości łonowej w centymetrach.'- tu w Anglii mierzą taką miarką jak na budowie brzuch i to dal nich wyznacznik rozwoju płodu.... a ja sie wystraszyłam, ze mała jest mała o 2 cm.... sorki, spanikowałam, zamiast dobrze to posprawdzac.
jest na minimum normy wagowej, ale spoko. przy moich problemach jelitowych to raczej było spodziewane, teraz ze mną lepiej, to może mała podrośnie...

Haneczka 22/08
Makrela w kapeluszu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 20:18   #3771
Snow_White1
Wtajemniczenie

Odp: Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki, mamy IX-X 2013, cz. X

Udalo mi sie dzis nabyc taka sukienke za 35 zl i bardzo sie ciesze
Wzielam rozmiar wieksza niz normalnie, bo mojego nie bylo, ale to jest luzny kroj, wiec nie przeszkadza i po ciazy tez powinna byc w miare ok, a na buniu jeszcze luz. Tylko przy biuscie musze troche wszyc.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-06-24, 20:19   #3772
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LaLoca Pokaż wiadomość
Ja zrobiłam w sobotę leczo i było pyszne aż brakło dla wszystkich W Biedrze jest promocja na paprykę. Kupiłam i zrobię większą porcję
tak? po ile jest?
Stary 2013-06-24, 20:19   #3773
your Angel
czyli Endżi

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
ja poznałam mojego tz jak miałam 17 a on 25 i nie uważam, że to niezdrowe
i mam nadzieje, ze jego znajomi nie reagowali podobnie do Was jak mieli mnie poznac <olaboga>
16 i 28 to jednak większa różnica. Dla mnie to akurat się gryzło okropnie. Tym bardziej, że dziewczyna baaardzo infantylna a koleś miał już zmarchy
Kiedyś przyjaźniłam się z dziewczyną, która straciła dziewictwo w wieku 12 lat z kolesiem, który miał 28...

Misia, poprosimy później o szczegółową relację Na pewno będzie super

Makrela, coś Ty, sama widzisz, że wszystko się zgadza Ogólnie noworodki rodzą się różnych rozmiarów, odchył 2 cm na tym etapie to naprawdę malutko.

Edytowane przez your Angel
Czas edycji: 2013-06-24 o 20:22
your Angel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 20:19   #3774
kaska87
Zakorzenienie

Makrela no widzisz także już spokojnie

Stary 2013-06-24, 20:21   #3775
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Dziewczyny macie jakieś rady na zakwasy? Normalnie tak mi w plecy weszły że ciężko mi wstać z łóżka. Zachciało mi się być kochaną ciocią

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013
Stary 2013-06-24, 20:23   #3776
kaska87
Zakorzenienie

29 tc 852 gram (10 centyl) 1331 gram (50 centyl) 1915 gram (90 centyl)
Makrela to Twoja ma ładną wagę niemal po środku

Stary 2013-06-24, 20:23   #3777
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
16 i 28 to jednak większa różnica. Dla mnie to akurat się gryzło okropnie. Tym bardziej, że dziewczyna baaardzo infantylna a koleś miał już zmarchy

Misia, poprosimy później o szczegółową relację Na pewno będzie super

Makrela, coś Ty, sama widzisz, że wszystko się zgadza Ogólnie noworodki rodzą się różnych rozmiarów, odchył 2 cm na tym etapie to naprawdę malutko.
no 4 lata... moze troche, na szczescie moj TZ nie ma zmarch ,
jeszcze facet to rozumiem, ze leci na mlode ale ze taka dziewczyna na takiego ze zmarchami?
Stary 2013-06-24, 20:24   #3778
ladanseuse14
Zakorzenienie

a mnie ostatnio biorą straszne skurcze w łydkach w nocy
Stary 2013-06-24, 20:25   #3779
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Kiedyś przyjaźniłam się z dziewczyną, która straciła dziewictwo w wieku 12 lat z kolesiem, który miał 28...
.
what?! no to już lekka przesada
Stary 2013-06-24, 20:25   #3780
Makrela w kapeluszu
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dirtymagic85 Pokaż wiadomość
Makrelko, a jaką ty masz budowę ciała?może ty drobniutka jesteś i dziecko ma cos po tobie? a jak nie to, to weź kochana pod uwagę, że przy twojej chorobie to może tak być, ja nie wiem, ale jak ma się ten zespół wrażliwych jelit, czy Leśniowskiego to mniej się wchłania przez jelita składników odżywczych, pisałaś, że ci się zaostrzyło trochę w ciąży, może przez to? Nie martw się, bo dzidzi na pewno jest zdrowe, tylko w dolnej granicy, no społeczeństwo tak wygląda, jedni są mniejsi, inni więksi, na pewno wszystko jest dobrze, głowa do góry skarbie!
Kochana, dziękuje
niestety do drobnych nie należę- kawał baby ze mnie 178cm i nie jestem wiotka jak trzcina ale faktycznie- jelitka mi si e przez ostatnie 2 mce dawały bardzo we znaki, odbiło sie to moze troszkę na małej, ale teraz z kiszkami jest lepiej więc ogolnie moze będzie good.

To forum jest jak terapia u psychologa- rozwiewa wątpliwości, pociesza... dobrze Was mieć dziewczyny!!!

Haneczka 22/08
Makrela w kapeluszu jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości