|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę: | |||
| Rączki, nózki wypychamy- w brzuszku Mamy ubaw mamy. Mamusie XI-XII 2013. cz.IV |
|
6 | 9,68% |
| Rączki nózki wypychamy- niezły ubaw w brzuszkach mamy. Mamusie XI-XII 2013. czIV |
|
2 | 3,23% |
| Cyc ogromny, krągły brzuszek a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
21 | 33,87% |
| Urwisku malutki- rośnij duży i okrąglutki. Mamy XI-XII 2013 CZ.IV |
|
1 | 1,61% |
| Podskakuje lekko brzuszek bo się wierci w nim maluszek.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
7 | 11,29% |
| Coraz mocniejsze czujemy kopniaki, ale rozrabiaki te nasze dzieciaki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| Już nie mogę wciągnąć brzuszka bo bym zgniotła maluszka .Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| JUz sie nie da wciagnać brzuszka , bo to domek jest maluszka.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
6 | 9,68% |
| Myślą nasze Kochane robaczki- dam Mamie kopniaczki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| Mama biega ciągle siku, a smyk w brzuchu fiku-miku! Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
17 | 27,42% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013. Cz. IV |
|
2 | 3,23% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C
Głowa mnie booooooli!!!
W dodatku pojechaliśmy z TŻ na te durne rozmowy przedmałżeńskie tramwajem i tak nas zlało, że normalnie nawet stanik mokry miałam!! Wrrrr
|
|
|
|
#3452 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41473134]ni się później.
Mój ojciec (nie tatuś, nie tata, nie myślę tak o nim) uderzył mamę raz w życiu. Uciekliśmy wtedy z domu, ale ją przebłagał. Wybaczyła, ale ja go w głębi serca nienawidzę do dziś... [/QUOTE] Też tak mówię ojciec aż się teraz wróciłam do poprzednich postów i patrzę a tam napisałam o nim tata Ale tak naprawdę prawdziwym tata nigdy nie był...Oj też miałabym dużo do powiedzenia w tej kwestii. Ale nie wywołuję wilka z lasu.Anula Też o nim myślałam.To dosyć popularny model z tego co zauważyłam.I wygląda na stabilny ze względu na te płozy. A co dalej wojna żeńsko-męska?Macie dzisiaj rocznicę nie? |
|
|
|
#3453 |
|
Wtajemniczenie
|
Matko dzisiaj cały dzień chce mi się coś jeść, dramat, mogłabym mieć non stop coś do jedzenia pod ręką
|
#3454 |
|
Wtajemniczenie
|
Ano wojna, tylko że taka zimna
rocznicę mamy, ale bez fajerwerków leżaczek faktycznie bardzo fajny i po tym jak dzidzia pisała, że inne potrafią się wywalić, to już nie myślałam nawet nad innym |
|
|
|
#3455 |
|
Raczkowanie
|
Beatko ale numer z tym zasłabnięciem. Dobrze że nic Ci się nie stało! I niestety potwierdzam znieczulicę ludzką. Sama bardzo reaguję na takie sytuacje, wole się przekonać że leży na ulicy pijak, niż przejść obok ze świadomością, że może ktoś traci świadomość albo jest cukrzykiem.
Niedawno jeszcze przed ciążą wracaliśmy późno od znajomych a na środku drogi leżał człowiek, od razu się zatrzymaliśmy, wysłałam do niego TŻta, a sama zaczęłam wzywać karetkę. Okazało się, że facet był zalany kompletnie i wpadł na jezdnię, TŻt pomógł mu się z niej zwlec, a ja odwołałam karetkę, przynajmniej odjechaliśmy ze spokojem. Anulka za wizytę no i dla TŻta za zakup ![]() Zachciało mi się kebaba z miejscowości oddalonej o 15 km Wyciągnęłam Mężula, wtrąbiłam całego omomomomom a teraz cierpię strasznie na zgagę i wzdęcia.PS. Czy Wy macie wzdęcia? Ja normalnie czuję np teraz jak mi się pojawia taka kulka z prawej strony, potem znika.. I męczy mnie strasznie, ale jak sobie odmówić jak np. taki pyszny bób
|
#3456 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Azealia JA wciągnęłam truskawy plus czereśnie i matko jaki mam brzuchol.A kebab to chodzi za mną od dłuższego czasu Ale zawsze nie po drodze :/Olenka też chyba ma dzisiaj rocznicę a Ktosiula w weekend miała więc dla Was też |
|
|
|
|
#3457 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Fajnie, że wpuścił rodzinkę ![]() Ja się dziś wazyłam i mam 5,5 kg na plusie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
My oglądaliśmy w niedzielę leżaczki i też z Fisher Price nam wpadł w oko, taki na grubych płozach i dla dziecka od 0 do 3 lat. Pózniej służy jako krzesełko Wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy |
||||
|
|
|
#3458 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#3459 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3460 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki za trzymanie kciuków
Jak się okazało brak infekcji, ph w normie, upławy ustały, w razie coś mam przepisaną maść i globulki. Po badaniu lekarz zrobił mi niespodziankę i zabrał na usg, by zobaczyć czy z maleństwem wszystko w porządku, oraz...podejrzeć płeć. Będzie chłopak! Śmiesznie się ułożyła dzidzia, główką do dołu, a nóżki rozłożone tak że idealnie było widać siusiaka Także Rybko jak możesz to dopisz do naszej listy, że oczekujemy chłopca ![]() 3 lipca mamy połówkowe także dowiemy się wszystkiego, ile waży, jakie ma wymiary etc. Olenka gratulacje z okazji rocznicy! ![]() Co do jedzonka...naszło mnie dziś na sałatkę, ale jak tylko zaczęłam jeść jakoś tak mi nie podeszła, podziubdziałam i odstawiłam, może najdzie mnie jeszcze ochota. zapomniałam dodać, po wizycie zaszliśmy do h&m, kupiłam kolejną sukienkę na lato i...śpioszki na które już dawno polowałam, została ostatnia para na 2-4 miesięczne dziecko...chyba czekała na mnie ![]() Edytowane przez Zuzziak Czas edycji: 2013-06-24 o 21:53 |
|
|
|
#3461 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3462 | |
|
Zakorzenienie
|
Ciekawe ile będzie pod koniec na plusie, aż strach się bać
![]() Cytat:
![]() Dobrze, ze infekcja sobie poszła i wszystko jest ok Imię macie wybrane?? Tez chciałam te bodziaki, ale były tylko jedne i w dużym rozmiarze, chyba na roczek
Edytowane przez paulinaizabela Czas edycji: 2013-06-24 o 21:58 |
|
|
|
|
#3463 |
|
Rozeznanie
|
paulinaizabela dziękuję
Mąż chce Aleksander, ja wolę Aleks, ale ogólnie żadne imię męskie jakoś mi nie odpowiada, także pewnie jeszcze nam się zejdzie z wyborem imienia![]() U nas były ostatnie trzy pary tych bodziaków, także załapałam się jeszcze na malutki rozmiar |
|
|
|
#3464 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przeceny się dopiero zaczęły, mam nadzieję, że uda mi się jeszcze upolować jakieś cudeńka w atrakcyjnych cenach |
|
|
|
|
#3465 |
|
Raczkowanie
|
A ja po wizycie
![]() Synuś jest synusiem na 100% , waży 482g i jest slicznyPani doktor pomierzyła mózg, serce, nerki, wszystkie kosteczki, brzuszek i wszystko wszystko jest dobrze!! ![]() Powiedziała, że ma bardzo proporcjonalny nosek i usteczka )Mam zdjęcia sisioka i twarzyczki, ale co do twarzyczki to za szybko poszliśmy ![]() Nie ma jeszcze tkanki tłuszczowej więc jak to Pani doktor powiedziała: Mały kościotrupek ![]() Mówila, że najlepiej przyjść tak za 5 tygodni to będzie już widac śliczna buźkę ![]() Normalnie uśmiech nie schodzi mi z twarzy Aha i śpi jak tatuś Z rączką na głowie
Edytowane przez 24Kasiula24 Czas edycji: 2013-06-24 o 22:24 |
|
|
|
#3466 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() anulka2205 Wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy ślubu Kasiula również gratuluję synka
|
|
|
|
|
#3467 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki za miłe słowa otuchy, Dziewoje!
Mózg przestał mnie boleć trochę, zaraz wykorzystam TŻ, by zrobił mi masaż skroni Rano pobiegnę dać ten mocz na posiew, mam nadzieję, że to jakaś niegroźna bakteria ![]() W piątek przeprowadzka!! A spakowane na razie jedynie.. garnki Naczynia, ubrania, milion książek, miliard pierdółek, stosy rzeczy łazienkowych, oraz tony moich butów wciąż czekają na swoją kolej. A ta nadejdzie dopiero w czwartek wieczorem, czyli po egzaminach i pracy ![]() Poproszę karawanę, co by mi to spakować pomogła
|
|
|
|
#3468 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:Cytat:
|
||
|
|
|
#3469 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3470 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratulacje zdrowego synusia No i też pytam o imię, bo nie pamiętam czy podawałas swoje typy?? Cytat:
A gdzie sie przeprowadzacie?? na swoje?? żeby szybko i sprawnie poszło.
|
||
|
|
|
#3471 |
|
Rozeznanie
|
anulka2205 wszystkiego naj naj naj!
i dziękuję Kasiula gratulacje synka
|
|
|
|
#3472 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratuluję synaCytat:
![]() Chłopcy nadal górą. Ja przed chwilą rozmawiałam z moją ciocią z Mexico i temat zszedł na ciąże znowu i zaczęła się rozmowa o zachciankach, bo jej znajoma jest na podobnym etapie jak ja. Ciocia mówi że przy drugiej ciąży miała ochotę na owoce i soki i żeby były kwaśne, jest dziewczynka. Ja też ma takie smaki teraz to już mam mętlik w głowie zwłaszcza ze na genetycznym lekarz powiedział, że miedzy nogami nic nie widać ciekawe czy junior zechce nam w czwartek pokazać co nieco.
|
||
|
|
|
#3473 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kolejny mężczyzna ![]() Bodziaki słodkie Cytat:
ale to optymistyczna wersjaCytat:
|
|||
|
|
|
#3474 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Uciekam kobitki spać bo ledwo żyje |
|
|
|
|
#3475 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Marcelek raczej, nie potrafimy się zdecydowac... |
|
|
|
|
#3476 |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluje poznania płci i pięknych ciuszków i mebelków
![]() nie cytuje bo cos mi sie porobiło i pize z tableta a to dziwnie jakoś:/ a wiec wróciłam z pracy......:/ rano jak pisałam pojechałam na zakupy znaczy ten wóz kupić. Kupiłam. 3w1 tako jumper. kolor zielony jest żywszy niż na zdjęciach, zdjęcia z telefonu wiec lekko lipa. Prowadzi się spoko, nie jest jakiś mega ciężki, kółka spisująsię ok potem pojechałam powtórzyć badania- morfologia i mocz tylko, bo chce sprawdzic ten hematokryt i hemoglobine, a w moczu czy jakiejś infekcji nie mam i białka.. ![]() potem do roboty, ale tak mnie umęczyli dziś.. jestem na tym nowym miejscu w innym CH i jest masakra. Sekundy nie miałam żeby Was poczytac.. cały czas sprzątałam i sprzedawałam... bo tak leje i mi tak nanieśli :/ i teraz dopiero usiadłam.. oby jutro i w środę było lepiej ![]() wrzucam fotki wozka ![]() . babcia mojego męża przeżyła dzisiaj śmierć kliniczną
|
#3477 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nasturacja rewelacyjny masz avek ![]() Ryba super bryczka
Edytowane przez anulka2205 Czas edycji: 2013-06-24 o 22:27 |
|
|
|
|
#3478 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Swoje to pobudujemy- TŻ ma ziemię po dziadkach, w przyszłe wakacje chcemy ruszać z budową, temu teraz tak na wszystkim oszczędzamy ![]() ---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ---------- Hehe, dzięki W końcu TŻ jest programistą, więc avatar to ukłon w jego stronę
|
|
|
|
|
#3479 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3480 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Rybko Widać że wózek zadbany i w dobrym stanie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:21.

Wrrrr

aż się teraz wróciłam do poprzednich postów i patrzę a tam napisałam o nim tata
Ale tak naprawdę prawdziwym tata nigdy nie był...
Ale nie wywołuję wilka z lasu.
rocznicę mamy, ale bez fajerwerków
za wizytę no i dla TŻta za zakup 

Ale zawsze nie po drodze :/
leży już ślicznie główką do góry, czyli teraz idealnie do zbadania łebka na tym połówkowym
a tam oczywieście nie dała, już pokazuje łotrzyk mały co potrafi