|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 1 wątku na odchowalni ?
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.1 - Witamy na odchowalni |
|
10 | 23,26% |
| Wszystkie już dzieciaczki mamy, więc dzielimy się radami. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
|
2 | 4,65% |
| Wszystkie maluszki są już z nami, zmagania z trudami wychowania rozpoczynamy. |
|
2 | 4,65% |
| Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
|
24 | 55,81% |
| Czasem pawik, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
|
5 | 11,63% |
| Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4561 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz
Teraz są co 4-5 min. Szykujemy się na porodówkę. 3majcie kciuki. Jej
|
#4562 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz
Cytat:
Coraz więcej osób chorych, chyba ta pogoda płata takie figle. ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4563 |
|
Rozeznanie
|
Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20
|
|
|
|
#4564 |
|
Zakorzenienie
|
Motylek no to super dobrze ze wciagnela i poddala sie heee
|
#4565 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
ja o prostu czasem mam ciężkie rozumienie, więc nie bardzo do mnie dotarło co się dzieje. poprzeżywałam sobie po fakcie jak leżałam niczym kłoda w oczekiwaniu aż przyniosą mi synka i przeniosą na właściwy oddział
Cytat:
całkowicie zrozumiałe, ale śmieszy mnie to bardzo ale oczywiście jak wymyślą ładniejsze imię które mi się spodoba, to jestem otwarta. szkoda że nie mają szans Cytat:
to była ostatnia wieczerza ![]() Cytat:
, i czy nie mamy jakiegoś lepszego.wczoraj szwagier w ogóle nie mówił o Ignasiu, tylko używał sformułowań 'chłopak'.. Cytat:
![]() Cytat:
![]() 2. hmmmm musiałabym to przemyśleć 3. ![]() 4. wiem że się nie znają Cytat:
jedź, jak coś to sobie wrócisz do domu. a sprawdzą ci rozwarcie przynajmniej i zrobią usg ![]() znów nam koszą trawę koło bloku-to dziecko mam z głowy na jakiś czas. nie ma jak relaksujące odgłosy natury
|
|
#4566 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My nockevdo d.. Mlody zasbal po 23 spal do 4 i potem juz cos go meczylo i niedawno ppodalam mu ten proszek z luminalem , uspokiil sie nie placze i powoli odplywa...
|
|
#4567 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie
Antoinette
![]() Diabli jedyne minusy jakie mogą mi przyjść na myśl to właśnie waga i wielkość. Ale coś za coś- koła robią swoje. Hamulec faktycznie dosyć cieżko chodzi ale mi nie sprawia problemu, koleżanka zwróciła mi na to uwagę. Moskitiera jest świetna, bardzo szczelna, a przez te okienka w wózku widzę jak mały śpi ![]() Color naszego tez często gazy wybudzaja a przy cycku sie uspokaja. Możliwe ze gdyby nie to to spalby dłużej
|
|
|
|
#4568 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez XxXJuSstiii Czas edycji: 2013-06-25 o 08:45 |
|||||
|
|
|
#4569 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak śpi za długo to też już mogłoby wstać No chyba, że jestem odosobnionym przypadkiem ![]() No i kurcze z regularnie udzielających się to tylko Ty zostałaś! Mało czassuuu Ci zostało, w sensie mało wiadomości do końca wątku, więc się sprężaj ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ten Wasz Michaś to się namęczy biedny ![]() Podziwiam Cię bardzo, bo mi wystarczy, że młoda ma dwa gorsze dni, a ja chodzę na rzęsach. Nie mam zielonego pojęcia jak funkcjonujesz...
|
|
#4570 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20
Cytat:
Ha ha tekst męża Twojego mnie zabił:-D Cytat:
Witam się tak w ogóle:-* U nas całą noc ulewa i tak do tej pory plus silny wiatr i pizgawa. Ja szczekam jak piesek i smarkam:-/ Tymek śpi ale coś już się kręcić zaczyna. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#4571 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() 2) Buhahahaha, słucham zetki i jest konkurs, leci kawałek piosenki i trzeba odgadnąć tytuł. No i leci Beethoven... Koleś rozkminia, ale nie wie. Podpowiedź prowadzących: "Zmora początkujących pianistów..." "DLA...!?" Dalej nic... "Dla...?! Imię!" "Dla...?! Imię... na E!" ... Odpowiedź... Dlaaa... Elizabeth. Wracając do Ignasia Po pierwsze to mamy takie czasy, że żadne imię nie jest dziwne, mało które oryginalne, bo w końcu zaczynają się powtarzać. Poza tym osoby z mało spotykanymi imionami ja kojarzę bardzo dobrze, sami super ludzie. Miałam w szkole Syntię, bardzo mądra dziewczyna, jeszcze Rachelę np. . U syna mojej koleżanki w przedszkolu była... Pamela. Tutaj trochę rodzice pojechali po bandzie ( ), ale była kochana. Miałam też Tadka, super gość. Miał jeszcze brata Staśka i siostrę Zośkę. Wtedy, jakieś 10 lat temu były to mało spotykane imiona dla 13-14-latków, ale nikt się z nich nie śmiał. ![]() A szwagier mógłby sobie darować. Popraw go następnym razem, że TEN CHŁOPIEC ma imię. |
|
|
|
|
#4572 |
|
Zakorzenienie
|
Napisałam posta i mi skasowało
Spróbuję odtworzyć w skrócie Diabi a po co ci wózek skoro masz 3? Anoxe jak widzę te spacerówki na dziurawych chodnikach to jakaś masakra, zęby można dziecku wybić. poza lekkością plusów to nie ma żadnych. Ja znosząc moje dziecko w gondolce z 1 piętra klnę na czym świat stoi, wnosząc z zakupami jeszcze bardziej. Jak mi Paula przytyje to nie wiem co zrobię, bo mi kręgosłup wysiada. W ogóle moje dziecko w nocy dało "popis" tzn dla męża co ma lekki sen a w dodatku chory no i poszedł jeszcze do pracy to chyba bardziej uciazliwe. Jęczała, pręzyła się ale przez sen. Dziwne odgłosy szły, maż gruchą ściągał katarek, ale to chyba gardłowe odgłosy. No i ja tak spałam jak kot na pudle, mąż już chciał odkurzaczem ściągać katar. Myślałam że głodna ale przez sen nie chciała, a wolała spać. Sama to bym ją zostawiła niech steka, bo jej pomóc nie mogłam, na rękach było to samo, ale męża mi było szkoda bo do pracy szedł. Rano przy karmieniu też się zwijała, położyłam na brzuszku, jak zaczęła popierdywać co jakiś czas mam nadzieję, że o to chodziło, bo w sumie nie płakala tylko takie marudzenie.Czy dziecko może spać w nocy na brzuszku? Tak myślałam, że to by jej pomogło, ale bałam się tak ją kłaść ![]() ---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ---------- Co do mówienia do dziecka po imieniu, to mój mąż, który de facto wymyślił imię, jeszcze ani razu nie powiedział do dziecka po imieniu. Ja staram się czasami, ale przeważnie idzie: - bąbel - bączek -pchełka -młoda -urwis - wiercipiętek ...
Mam tylko jedno skrzydło ... A Ty masz skrzydło drugie ... Szczęścia nie trzeba szukać, spotyka się je przy okazji ![]() Edytowane przez xal Czas edycji: 2013-06-25 o 08:59 |
|
|
|
#4573 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Oprócz tego jestem pewna, że będę sprawdzać czy oddycha i tym sposobem łóżeczka nie uraczy. Tak więc wychodzi na to, że jesteś całkiem normalna. Spinam się, spinam, ale młody coś nie chce zagęścić ruchów.
|
|
|
|
|
#4574 |
|
Zakorzenienie
|
antoinette kciuki
![]() u nas noc standardowo młody je 00:30, 3:30, 5:30 i 7:30, teraz kima znowu![]() furczał mi wczoraj to mu psiknęłam solą morską do noska i gruszką i o ile pierwsze 2 zasysania zniósł dzielnie to potem był ryk, Wasze pocieszy też tak tego nie lubią? czego używacie do pupy? ja mam super maść ze szpitala, ale niedługo się skończy ;( mam ziajkę pośladkową ale nie pasuje mi jej konsystencja i myślę nad alantanem, bepanthenem itp. co polecacie? co do wózków, ja jestem mega zadowolona z elei, super jest że ma duży rozstaw między przednimi a tylnymi kołami i dobrze się podbija, sama ją obsługuje jedną reką, wrzucam do auta itp. fajne jest też to że można zmieniać ustawienia amortyzacji żeby mniej albo bardziej bujało
|
|
#4575 |
|
Wtajemniczenie
|
wróciliśmy wczoraj do domu, nie mam siły nic pisać, dalej jestem chora, wczoraj P. spał całe popołudnie to poczytałam sobie i odpoczęłam, ale zaś wieczorem miałam 38 stopni. coraz ładniej wyglądają nasze nocki - ostatnimi czasy spanko koło 21, pobudka koło 1, 4 i śpimy do 7-8
![]() Antoinettee, Joasia 3mam kciuki Justi za Twój egzamin też
|
|
|
|
#4576 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo moje dziecko non stop coś gada przez sen, piszczy itp. więc nie wstaje do niego bez przerwy ale cfaniak jestem bo mam monitor oddechu włączony :Pco do diety, ja na razie jem wszystko i jest ok, jedyne czego się bałam zaryzykować to szczypiorek, bo sama na niego różnie reaguje i sos czosnkowy, ale sam czosnek dodany do łososia już jadłam
|
|
|
#4577 |
|
Raczkowanie
|
Anttoinette, Joasia - niech Wam porod lekkim bedzie! Obyscie jak najszyciej tulily swoje malenstwa.
hump-jak dostalam w szpitalu 1wszy posilek(mala filizanka kaszy mannej na wodzie, to sie rzucilam jak lysy na suchary. po cesrce szpitalne zarcie.smakowalo jak posilekw wykwintne restauracjii.
|
#4578 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas z regularnoscia bardzo różnie. A jak długo mały wisi na cycu ?Co do kataru, my meczymy sie z nim od środy. Tez zakraplam Sol morska i odciagam frida. Mały bardzo dzielnie to znosi i nawet chyba lubi bo zdarza mu sie uśmiechać po i w trakcie tego rytuału. Wózek- nasz tez ma regulowana amortyzacje i bez problemu obsługuje sie jedna ręka ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4579 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#4580 | |
|
Zakorzenienie
|
Mysia- my pupe smarujemy linimagiem A+E
Czasem jak widzę zeczerwienienie,albo na noc posmaruje odrobinka sudocremu. Ale ogólnie na razie mamy śliczna pupe bez odparzen itp. Banka- zgadzam sie z Motylkiem. Biedny Michas, podziwiam Cię naprawde.. A od którego tygodnia macie takie problemy ? ---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4581 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i jak on tak placze z takimi usteczkami skrzywionymi to mowie mu ze mamusia by z checia gdyby tylko mogla zabrala ten jego bol .... juz blizej niz dalej 8 tyg., skonczyl wiec jeszcze moze ze 4 i sie skonczy oby
|
|
#4582 |
|
siedzę i myślę
|
Kurde zazdroszczę Wam, że tyle mleka odciągacie... ja najwięcej ile odciągnełam to 120, a i tak dla mojego to za mało... mm spokojnie wystarczy 120ml, ale mojego nie
staram się odciągać co 3 godziny, ale czasami po prostu nie zdąże przed wybudzeniem Antosia, a wczoraj przed snem już zasypiałam nad laktatorem...Brodawki już praktycznie wygojone, ale moje dziecko już nie chce ssać piersi zostaje nam butelkowanie
|
#4583 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() No chyba, że ma monitor ![]() ![]() Cytat:
![]() My używamy bepanthenu na zmianę z linomagiem w zależności od tego jak się "dupa" miewa. Cytat:
![]() Cytat:
Aleee jak by nam ktoś sprawił to nie pogardzę ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ---------- Cytat:
Każda mama by chciała ulżyć swojemu maleństwu Oby te wszystkie dolegliwości przeszły w tym 3 msc!!!! Cytat:
|
|
#4584 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chyba mam kryzys laktacyjny, tydzień temu odciągałam 100 w 15 minut a teraz w pół h ledwo 70:/ raz leci raz nie leci, no nic trzeba doić to powinno się naprawić
|
|
|
#4585 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
|
|
#4586 |
|
Zakorzenienie
|
trzymam kciuki za dziewczyny w szpitalu szybkiego porodu!i czekam na wiadomości ![]() a ja nadal sie kulam i końca nie widac, od wczoraj non stop brzuch twardy jak skała, szyjka czasmi pociagnie i to bardzo mocno, ale poza tym zadnych objawow szybkiego porodu - a szkoda ... |
|
|
|
#4587 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Co do pozostawiania maluchów do wypłakania to ja choćbym nie chciała to nie raz muszę:-/ jak jestem sama z dziećmi. Nakarmię małego,przewinę a on czasami płacze. Ale muszę też zjeść,zrobić obiad,dać jeść starszym czy iść do wc. Oczywiście robię to wszystko w biegu by płaczu było jak najmniej ale jednak:-/ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#4588 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
30dni od zlozenia dokumentow i oplacenia skladki za miesiac w ktorym rodzilas :P mi przyznali ae nie mam daty ani kwoty wyplaty
|
|
|
|
|
#4589 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
odzywaj się częściej!Tak więc z poczekalni joasia,antoinet i nobotak się rozpakowywują w każdej chwili. Anoxe i iwona czekają i mamy komplet i idziemy na odchowalnie:-D JENNY GDZIE JESTEŚ????:-* Jak wrócisz przerzuć Szczęśliwą na zaginione mamy bo tylko ona z poczekalni się nie odzywa Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#4590 | |
|
siedzę i myślę
|
Dot.: Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V
Cytat:
Mój maluch płacze praktycznie tylko z głodu gdy jest najedzony zasypia, albo leży grzecznie i obserwuje świat
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:09.

Coraz więcej osób chorych, chyba ta pogoda płata takie figle. 

za opis. Przypomnialas mi ze ja jeszcze nie napisałam swojego 

, i czy nie mamy jakiegoś lepszego.
opowiadaj co u Was. i chwal się fotka, bo u nas coraz mniej noworodkow - same niemowlaki!![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Mężu sobie słodko całą noc śpi a ja licze skurcze. Od jakiejś godziny mam co 5-6 minut, po prysznicu trochę zanikają ale znowu się pojawiają. Wzięłam 2 gorące prysznice, umyłam włosy, wysuszyłam i poczekam może gdzieś do 8.00 i pojadę. Boję się, żeby się nie rozwiało i mnie nie położyli i kazali czekać 

jedź, jak coś to sobie wrócisz do domu. a sprawdzą ci rozwarcie przynajmniej i zrobią usg 

A on: "Bo coraz bardziej mi się wydaje, że między szczebelkami." 

mam nadzieję, że o to chodziło, bo w sumie nie płakala tylko takie marudzenie.
zostaje nam butelkowanie