|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3481 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
Justii - ale widzisz, pracowałaś ile mogłaś
![]() ---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ---------- dziewczyny! nie poddawać się i nie stresować - korzystajcie z daru natury tż-tów i będzie dobrze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3482 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3483 |
Zakorzenienie
|
Pradip - ale po co ci tż??? wystarczy że skorzystasz z jego daru natury, tż niech sobie śpi ile chce hahah
|
![]() ![]() |
![]() |
#3484 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3485 |
Zakorzenienie
|
Witam.
Szczerze nie nadążam was śledzić na bieżąco ![]() ![]() W piątek mam obronę i potem będę mieć więcej czasu. Ah... nienawidzę uczyć się na pamięć ![]() @ spóźnia mi się już drugi dzień co bardzo mnie niepokoi bo mam podwyższoną prolaktynę i i tak nic z tego ![]() A chcę już dostać, żeby się nie męczyć na obronie no i żeby minął już PMS! U mnie na wizytę u endo czeka się aż trzy miesiące i to prywatnie. Moje leczenie będzie długie i żmudne ![]() No to ponarzekałam. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3486 |
Raczkowanie
|
Gegee udanego urlopu
![]() benetta gratuluję a co do l4 to jak sie dobrze czujesz to narazie nie isc. ag9 magduś2 ja tez mam 6cs i nic ale 21 powinnam dostac @ a jej do dzisiaj nie ma ,ale sie nie makrecam bo jak bylam u lekarza podkoniec maja to mowil ze nie mam pecherzyków i przepisal clo mam brac od 5-9 dc ,ale moze cud sie zdarzyl bo bol jajnikow mialam na owulacje i wiecej śluzu testu narazie nie robie nie chce sie nakrecac a przytulanki sa bardzo na spontanie i bardzo czesto wiec moze .... koziemleko bedzie wszystko ok zobaczysz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3487 |
Wtajemniczenie
|
Odp: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
Zrobilam prolaktyne 5dc 7,41 norma 4-23. Nie wiem czy to spoko bo nie wiem ile powinno byc w tym dniu
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3488 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A powiedz bardzo się denerwujesz? bo może jest Was już dwoje? Cytat:
![]() Mi prolaktynę lekarz kazał badać 20-25dc bo wtedy wiadomo czy owulacja była ale chyba miałam też normy na początek cyklu jak wróce do domu to poszukam |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3489 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Denerwuję się coraz bardziej z dnia na dzień. Może dlatego spóźnia się @? Jeszcze recenzentka wystawiła mi tylko 4,0 bo ona jest bardzo dokładna, a moja promotorka sprawdzała nasze prace przelotem. Tym sposobem w ocenie mam, że mam niepoprawne przypisy, ale wstyd ![]() Moja znajoma pisze pracę u mojej recenzentki. W pracy miała zdanie "W radiu operuje się bogatym słownictwem" na co babka: operuje to lekarz ![]() I weź z taką gadaj ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3490 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3491 |
Zadomowienie
|
witam się i ja, właśnie zaczęłam 7 cs... ale przynajmniej magnez i b6 znowu ładnie wydłużył mi fazę lutealną (a przy tym cykl z 28 do 30 dni) - tym sposobem wg ovu w tym miesiącu faza lutealna miała 10 dni, aż 10 dni...
a mówię "znowu", bo zaraz po tym jak zaczęłam łykać magnez było właśnie 30 dni, cykl potem już niestety tylko 26 dni, nie wiem dlaczego, i teraz znowu 30 dni. dziewczyny, spojrzcie na wykres, jak myslicie, kiedy była owulacja, co widzicie, patrząc na temperaturę? zastanawiam się czy ovufiriend nie wyznaczył mi jej za późno... http://ovufriend.pl/graph/83b147adf2...f13af3a9b010bd poza tym zapisałam się do endokrynologa, jakoś w 2 połowie lipca znalazłam wolny termin w enelmedzie, więc w ramach mojego abonamentu. Chciałam lekarza podpytać, czy nie warto by zrobić badania hormonów z okazji tego, że się staramy (bo dotąd na własną rękę zrobiłam tylko prolaktyne ktora była w normie, ale przy krótkiej lutealnej może być jeszcze coś nie tak z progesteronem, tak?)... tylko że gin mnie wcale do niego nie skierowała, nie wiem czy mnie nie pogoni ten endo ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3492 |
Wtajemniczenie
|
Odp: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
Mozesz sobie zrobic progesteron okolo 20 dnia, jego poziom swiadczy o przebytej owu. Moja ginka tak doradzila miesiac temu.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3493 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Patrzyłam rano na Twój wykres i ciężko stwierdzić na podstawie temperatury i 4 pozytywnych testach owu. Jeśli testy były poprawne w co ciężko mi uwierzyć to ovu wyznaczył Ci dobrze ale mi już drugi miesiąc pod rzad po temperaturze nie wykrywa owulacji wtedy gdy faktycznie jest. A TSH robiłaś? Ja poszłam z podwyższonym wynikiem i mi dała skierowanie na resztę hormonów. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3494 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ---------- Cytat:
![]() Jak Ja się cieszę, że mam już te obrony za sobą. Mam dość pisania prac. Co prawda przy pierwszej pracy miałam świetna promotorkę, która bardzo mi pomogła, a przy drugiej pracy miałam wyjątkowo wyluzowanego promotora, który powiedział mi, że skoro mam już tytuł inż to nie przyniosę mu wstydu przy pisaniu mgr ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3495 |
Zakorzenienie
|
Eleo - a mi się wydaje po temp, że dobrze wyznaczyło owu... ale też jakoś bardzo się nie znam, jednak był spadek, a potem wzrost 3 temp po kolei...
Współczuję wam tych wszystkich promotorów, pisania prac i ich obrony... jak dobrze, że to już dawno za mną... właściwie to już 6 lat ![]() Justii - pytałam już gdzieś, ale przypomnisz mi gdzie ty pracujesz? tzn co robisz? |
![]() ![]() |
![]() |
#3496 |
Zadomowienie
|
pradip, tsh też robiłam i też było w porządku
![]() a powiem wam że brzuch i plecy (krzyż) na tę @ to mnie bolały od TYGODNIA! |
![]() ![]() |
![]() |
#3497 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masz zaznaczone na wykresie przerywaną linią więc to oznacza, że ovufriend nie jest pewny co do terminu wystąpienia owulacji. Musisz sobie dokładniej o tym poczytać. Na wykresie widać skok o 0,40 ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3498 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3499 |
Raczkowanie
|
Pradipnie wiem jeszcze z 2 dni poczekam na test w cuda wierze ale sie ne bede nakrecac bo nie chce sie rozczarowac a najlepsze jest to , zenie czuje sie jak @ ciagle mam w glowie slowa gina zadnego pecherzyka nie ma to powiedzal pod koniec maja , powstarzalam sobie w czerwcu 21 dostaniesz@ zaczne brac clo i bedzie ok a tu jak narazie sie spoznia moze jest juz cud.
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3500 |
Raczkowanie
|
oooj trzymam kciuki, zeby jednak to byl cud!!
![]()
#3501 |
Zadomowienie
|
tsh 2,61 coś tam coś tam :P przy normie 0,27-4,20.
ten miesiac byl dla mnie chyba rekordowy jesli chodzi o przeciwbolowe :/ juz ostatnio jak mi pradip zwrocila na to uwage to sie powstrzymalam, lykalam dopiero dzis bo mam taki bol w krzyzu ze nie moge stac, siedziec ani isc.... ale powiem wam ze nie zdawalam sobie sprawy ile tego jest dopoki nie zobaczylam tego na wykresie :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#3502 |
Zakorzenienie
|
Witam się z rana.
![]() Co by się nie działo nawet jak nie chcecie czytać to i tak wam napiszę ![]() No więc @ miał być w sobotę więc dzisiaj już nie wytrzymałam i zrobiłam test. Poczekałam aż Tż wyjdzie do pracy i zrobiłam Na początku wszystko jak zawsze czyli nic a po minucie jakby druga kreska?? Nie wierzę! Powiedzcie, że też to widzicie!!! To jest wiarygodne?? Umawiać się do ginekologa? Łooo matko odebrało mi logiczne myślenie. Jutro zrobię drugi test ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3503 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3504 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiec jednak mi się nie przywidziało ![]() Wy też to widzicie? ![]() ![]() Kurcze i jak mam się uczyć do obrony jak rozpierają mnie emocje? I jak radzić sobie ze stresem, żeby nie zaszkodzić ewentualnemu maluszkowi? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3505 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To daj znać jak oznajmisz dobrą nowinę bo uwielbiam takie historie. W ogóle to myślałam że jestem jakaś inna bo wszystkie dziewczyny robiły przy Tżach testy albo od razu dzwoniły a ja poczekałabym tak jak Ty ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3506 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wyobrażam sobie przekazywać takich informacji przez telefon. Ryczeć mi się ciągle chce ze wzruszenia i przerażenia jednocześnie. (Mam wysoką prolatynę i TSH, a do gina idę dopiero za trzy tygodnie bo ma urlop ![]() Nie wiem jak mu to powiedzieć, aktualnie mieszka ze mną siostra i póki to nie jest potwierdzone u ginekologa to nie chcę żeby wiedziała więc jakoś po cichu muszę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3507 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
GRATULACJE!!! ![]() tak właśnie dzisiaj nadrabiam, czytam Twoje poprzednie wpisy i myśle "matko, kobieto, czemu testu nie robisz?" no i masz ![]() ![]() powiem Ci że ja też siedze przerażona, boje się że jakoś skzywdze mojego maluszke, że przez moją głupote, zbyt mało dbania o siebie, katar, przeziębienie itd zaszkodze mu i będzie chory... nie wiem jak ja zniose te 8 miesięcy w "relaksie" ![]()
![]() |
#3508 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Historia lubi się powtarzać ![]() ![]() ![]() Ja do lekarza poszłam w 6 tc licząc od ostatniej@, było widać tylko pęcherzyk. Dziś mam kolejną wizytę i mało żołądek do gardła mi nie wejdzie z nerw. ---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3509 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko, że ja naukę zostawiłam na ostatni tydzień i bardzo mało umiem a teraz to już się w ogóle nie nauczę ![]() Nie wierzę w to co się stało. Do tej pory nie wierze. Już z 8 razy sprawdzałam w teście czy oby dwie kreski to ciąża bo takie mi się to wydaje nie realne. Spóźniający się okres to wynik wysokiej prolaktyny i stresu a na pewno nie ciąży. Nie wierzę, ale super... będę płakać znowu ![]() Dobrze kobietki, że tu jesteście bo bym pomyślała, że zwariowałam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3510 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
cieszę się razem z Tobą! to wspaniały widok te 2 krechy ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:10.