Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVIII - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-25, 09:10   #3481
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Odp: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVIII

Polozna mówiła mi, że to normalne i że mam jeszcze ładne te nogi : D lekarz w niedzielę mówił to samo, że normalne i nie ma na to lekarstwa.
Jeśli chodzi o Małego, czekamy aż będzie miał 2 kilo i jeśli nie będzie innych problemów typu zoltaczka czy antybiotyk, to idziemy do domu.

Anita sen przeokropny...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 09:14   #3482
fiolusiek
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVIII

Anita okropne te sny

Perse
Artuś szybko przybierze zobaczysz Podkarmiają go mm
Przemyśl jeszcze moją propozycję
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 09:17   #3483
Kubek29
Zadomowienie

Dot.: Odp: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. X

Ja tez średnia noc miałam. Budziłam sie ze strachem ze cos mi sie z szyjka dzieje.

Teraz tez sie średnio psychicznie czuje, nie wiem, czy to prze ten tydzien ciąży mi sie tak dzieje w głowie czy to intuicja ze bedzie cos nie tak?
Najchętniej bym poszła do lekarza... Ale przeciez byłam pare dni temu i było ok, nic sie tez obiektywnie nie dzieje.

Anitko, jak pierwszy raz w ciąży zachorowanie to trzeba sie jak najszybciej zgłosić do lekarza i leczenie przeciwwirusowe zacząć (acyklowir doustnie). Zreszta teraz jest tendencja do takiego samego leczenia przy reaktywacji opryszki.
Ale Ty sie mie martw na zapas. Bedziesz w ciąży uważać jesli Maz bedzie miał aktywna opryszczke.

Edytowane przez Kubek29
Czas edycji: 2013-06-25 o 09:22
Kubek29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 09:22   #3484
agatkaa1
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVIII

Cytat:
Napisane przez anitaxas Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak to jest z ewentualną opryszczką w ciąży? bo ja nigdy nie miałam, a mój tż ma średnio 1-2 w roku. W sumie do tej pory przez tyle lat się od niego nie zaraziłam, ale tak mnie to zastanawia. Co jeśli złapałbym opryszczkę w ciąży po raz pierwszy w życiu? to jest groźne?
ja miałam w tej ciązy opryszczkę na narządach ....
pytałam pani Ginki czyt mogło być też przyczyną odpowiedziała że absolutnie NIE! ale jesli opryszczką występuje to dają na to leki i leczą!

Kubek ja bym poszła dla lepszego samopoczucia psychicznego i już postanowiłam że w tyg 7-10 będę na wizytach jak tylko będę tego potrzebowała! wiem że w tedy i tak nic nie można za bardzo zrobić....i uratować dziecka ale mimo wszystko ....

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK

Edytowane przez agatkaa1
Czas edycji: 2013-06-25 o 09:24
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 09:26   #3485
iza243
Zakorzenienie

Witam
Cytat:

A ja miałam fatalną noc i przez to mam fatalny początek dnia.. chyba przez tą burzę w nicy śniły mi się takie straszne koszmary.. byłam w szpitalu gdzie przeprowadzali eksperymenty na noworodkach i widziałam te wszystkie zniekształcone ciałka, potem śniło mi się że jestem w ciąży, ale nikt mi nie wierzy bo mi brzuch nie rośnie a to już ponoć miałam rodzić i na koniec śniło mi się że tż mnie notorycznie zdradza więc jak się obudziłam to w sumie do teraz mam te wszystkie obrazy w głowie.. swoją drogą często śnię że jestem w ciąży, ale nie mam ciążowego brzuszka jak ja nie lubię takich nocy.

Cytat:

Dziewczyny jak to jest z ewentualną opryszczką w ciąży? bo ja nigdy nie miałam, a mój tż ma średnio 1-2 w roku. W sumie do tej pory przez tyle lat się od niego nie zaraziłam, ale tak mnie to zastanawia. Co jeśli złapałbym opryszczkę w ciąży po raz pierwszy w życiu? to jest groźne?
Podobno wargowa nie jest grozna.

Cytat:
Napisane przez Kubek29 Pokaż wiadomość
Ja tez średnia noc miałam. Budziłam sie ze strachem ze cos mi sie z szyjka dzieje.

Teraz tez sie średnio psychicznie czuje, nie wiem, czy to prze ten tydzien ciąży mi sie tak dzieje w głowie czy to intuicja ze bedzie cos nie tak?
Najchętniej bym poszła do lekarza... Ale przeciez byłam pare dni temu i było ok, nic sie tez obiektywnie nie dzieje.
Na pewno wszystko jest ok

Byou eyeliner superPrzez cały dzień się nie rozmazał wytrzymał nawet drzemke w ciągu dnia.Za 6 zł jak dla mnie rewelacja.

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 09:28   #3486
Kubek29
Zadomowienie

Tylko wiesz takie badanie non stop to tez bez sensu
Wkladanie glowicy do USG zeby szyjke zmierzyć, dotykanie jej...
Dzisiaj odpoczywam i obserwuje sie. Jk cos mnie bardziej zaniepokoi to pójdę.

Najgorsze sa takie wahania moje :/ raz czuje sie dokonale, mam nadzieje, jestem pełna optymizmu ( z jakims tam marginesem bezpieczenstwa ten optymizm ale jednak) a pózniej taki moment paniki, ze to niemożliwe zeby to wszystko skończyło sie dobrze i ze będę miała dziecko i tak mi mojego męża szkoda... on tak sie cieszy, planuje, opowiada o swoich wyobrazeniach jak to bedzie gdy dziecko sie urodzi...

Edytowane przez Kubek29
Czas edycji: 2013-06-25 o 09:34
Stary 2013-06-25, 09:36   #3487
anitaxas
Zadomowienie

Cytat:

Kubek rozumiem Twój strach.. nawet jeśli tak jak mówisz nie ma żadnych przesłanek ku temu by coś miało być nie tak, to ten cholerny strach w nas siedzi i nie pozwala nam żyć i cieszyć się stanem ciąży. Sama wiesz jak wykańczające jest to dla naszej psychiki.. kurcze że też nie ma na to lekarstwa..
Piszesz "ten tydzień" tzn. że w tym tygodniu ciazy straciłaś swoją Zuzie Kubeczku?

---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ----------

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41480574]

Jeśli chodzi o Małego, czekamy aż będzie miał 2 kilo i jeśli nie będzie innych problemów typu zoltaczka czy antybiotyk, to idziemy do domu.
[/QUOTE]

Perse a jak idzie przybierania na wadze Arturkowi? dużo brakuje do 2kg?

Dzięki dziewczyny a info dot. opryszczki. Wiecie ja nawet w ciazy nie jestem a już schizuję na każdy możliwy temat.. strach pomyśleć co będzie dalej

Agatko wyleczyłaś się z tej opryszczki? czytałam że ta płciowa jest gorsza od wargowej..

Edytowane przez anitaxas
Czas edycji: 2013-06-25 o 09:32
anitaxas jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-06-25, 09:37   #3488
fiolusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko wiesz takie badanie non stop to tez bez sensu
Wkladanie glowicy do USG zeby szyjke zmierzyć, dotykanie jej...
Dzisiaj odpoczywam i obserwuje sie. Jk cos mnie bardziej zaniepokoi to pójdę.
Skąd ja to znam

Poproś TŻta, żeby ustawiał Cię do pionu. Na to nie ma lekarstwa. Trzeba cieszyć się z każdego dnia, tygodnia, trymestru. Małymi kroczkami i dojdziesz do 39tc i powiesz kiedy to zleciało. A potem jak Dzidziuś się urodzi, będziesz nieprzytomna wstawać do niego w nocy to pomyślisz, że fajnie było w ciąży
Stary 2013-06-25, 09:39   #3489
Kubek29
Zadomowienie

Tak, teraz jest 18-19 tydzien i w tym wlasnie tygodniu straciłam Zuzie

Minęło ponad 18 miesięcy a to jakby było wczoraj.
Stary 2013-06-25, 09:41   #3490
fiolusiek
Zakorzenienie

Kunia Mogę zapytać czemu liczyłaś paluszki u Tosi
Ja też się bałam, bo Filip miał u jednej rączki 6 paluszków.
Stary 2013-06-25, 09:43   #3491
Kubek29
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
Skąd ja to znam

Poproś TŻta, żeby ustawiał Cię do pionu. Na to nie ma lekarstwa. Trzeba cieszyć się z każdego dnia, tygodnia, trymestru. Małymi kroczkami i dojdziesz do 39tc i powiesz kiedy to zleciało. A potem jak Dzidziuś się urodzi, będziesz nieprzytomna wstawać do niego w nocy to pomyślisz, że fajnie było w ciąży
Bardzo bym chciała być tak nieprzytomna.
To moje marzenia największe
Stary 2013-06-25, 09:48   #3492
iza243
Zakorzenienie

Cytat:

Stary 2013-06-25, 09:49   #3493
anitaxas
Zadomowienie

Cytat:

Kubeczku to tym bardzej nie dziwi mnie Twój lęk i strach
Musisz jednak spróbować dojść do głosu rozsądkowi i wierzyć że ta ciąża jest inna i trzeba wierzyć z całych sił, że teraz będzie miała szczęśliwy finał To trudne, ale nie ma rady innej - trzeba się jak pisze Fiol postawić się do pionu i wierzyć w maluszka!!! Kochana trzeba wierzyć że jest i będzie dobrze!!!

Edytowane przez anitaxas
Czas edycji: 2013-06-25 o 09:50
Stary 2013-06-25, 09:49   #3494
BYou
MBZ♥

Kubeczku rozumiem Twoje zdenerwowanie bo to "te tygodnie" ale ta ciąża jest inna, spróbuj proszę w to uwierzyć.
Ja w tej 4 szczęśliwej ciąży ciągle powtarzałam sobie: rośnij Okruszku zdrowo, pasek dominikanek ciągle przy sobie-takie zaklinanie rzeczywistości. Do końca I trym nikomu nie mówiliśmy, bałam sięże jeśli znów będzie # nie zniosę pocieszania, odpowiadania na ciągle te same pytania...

Perse oby Was puścili jak najszybciej

Iza dzieki za info

Anitko okropny sen

Mi nie puchly nogi w ciąży ani po cc.
Przeszkadzał mi jedynie upał na oddziale położniczym:/byłam nonstop mokra:/

BYou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 09:50   #3495
fiolusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Bardzo bym chciała być tak nieprzytomna.
To moje marzenia największe
Wieem
Stary 2013-06-25, 09:54   #3496
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Odp: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVIII

Mial 1960 g wczoraj, więc siedzę jak na szpilkach....

ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 09:56   #3497
agatkaa1
Zakorzenienie

Kubek ja również to doskonale rozumiem...wiem że to nie ma sensu i strach jest ale dla spokoju naszej psychiki uważam że lepiej zbadać to nawet 2 razy w tygodniu niż się zamartwiać bo dziecko to również czuje.....

Anitka opryszczkę miałam na samym początku jak zaszłam w ciążę i jeszcze nie wiedziałam że się udało...po 2-3dniach znikła a że byłam w Polsce w tym czasie to za bardzo nei zwróciłam na to uwagi....dopiero później sobie przypomniałam....dlatego na ostatniej wizycie pytałam ginki o to....powiedziała że mam się nie martwić!

Ja też jeszcze w ciaży nie jestem a też już myślę a co jak znów mnie złapie...a co jak znów coś pójdzie nie tak....przecież teraz od początku też było wszystko dobrze i serduszko biło....a na kolejnej wizycie już nie...i miałam przeczucia pomiędzy wizytami ze jest coś nie tak bo ani objawów nie miałam ani nic....nie myliłam się....

Dlatego teraz tez biję się z myślami o tej histeroskopii....z jednej strony bardzo się boję a z drugiej chyba chciałabym to zrobić i wiedziec że wszystko jest OK....pomimo tego że ginka jak teraz robiła mi USG jak jeszcze krwawiłam/plamiłam i dokładnie oglądała wszystko mówiła że jest OK....ale może faktycznie gdzieś tam jest ta przegroda która uniemożliwia dalszy rozwój....no i ten koszt tego badania....no i z tego co wiem to też trzeba czekać ok 2 miesięcy na termin bo tyle mają pacjentek.....a ja nie chcę już tyle czekać! Chociaż i tak pewnie nie zajdę w ciaże....(bez leków)

BYou Ty 3 razy poroniłaś???

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK

Edytowane przez agatkaa1
Czas edycji: 2013-06-25 o 09:58
Stary 2013-06-25, 10:00   #3498
BYou
MBZ♥

Tak Agatko.

Stary 2013-06-25, 10:07   #3499
fiolusiek
Zakorzenienie

Agatko widzisz ja ciągle karmiłam strach w ciąży ciągle to nowymi rzeczami. Potem jak pod koniec ciąży nie umiałam w to uwierzyć, że będę mieć dziecko, po cc jak go zabrali na OIOM to nie lubiłam tam chodzić, widok podłączonego dziecka to aparatury dobijał mnie, przychodziłam do niego na 3-4 minuty i wychodziłam z rykiem. Zanosiłam mu mleko 10 ml z obydwu piersi, pielęgniarki kiwały głowami, a mnie to dobijało
Stary 2013-06-25, 10:10   #3500
anitaxas
Zadomowienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41481454]
Mial 1960 g wczoraj, więc siedzę jak na szpilkach....
[/QUOTE]
Perse to zaciskam żeby Arturek szybko przybrała na masie
W domu wszystko gotowe na Wasze przybycie? Tż z rodzicami dopięli wszystko?

Cytat:
Napisane przez agatkaa1 Pokaż wiadomość
Anitka opryszczkę miałam na samym początku jak zaszłam w ciążę i jeszcze nie wiedziałam że się udało...po 2-3dniach znikła a że byłam w Polsce w tym czasie to za bardzo nei zwróciłam na to uwagi....dopiero później sobie przypomniałam....dlatego na ostatniej wizycie pytałam ginki o to....powiedziała że mam się nie martwić!
Agatko a wcześniej kiedyś już miałaś taką opryszczkę? leczyliście to z Tż?

BYou kochana tyle przeszłaś..

Edytowane przez anitaxas
Czas edycji: 2013-06-25 o 10:12
Stary 2013-06-25, 10:15   #3501
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kunegunda.bis Pokaż wiadomość
oczywiscie po wyjsciu ze szpitala byl ogromny strach czy damy rade sie opiekowac takim Okruszkiem!? nie byllo juz odwrotu - poznawalismy sie i poznajkemy dalej .

Kunia a robili Ci badania krwi w szpitalu?
Też mdlałam i zrobili mi morfologię - anemia wtórna. Dostałam żelazo w zastrzykach, potem tabletki do domu.

Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
A potem jak Dzidziuś się urodzi, będziesz nieprzytomna wstawać do niego w nocy to pomyślisz, że fajnie było w ciąży
hehe
stres będzie pewnie zawsze

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41481454]Mial 1960 g wczoraj, więc siedzę jak na szpilkach...[/QUOTE]jak to moja położna mówi: "Te maluszki to żarte są, szybko nadrabiają".
Zobaczysz jak będzie cudnie przybierał

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 10:30   #3502
Kubek29
Zadomowienie

Fiolusiek, a Stas czemu był na OIOMie?
Nie znam historii Stasia.
Stary 2013-06-25, 10:35   #3503
Wika28
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Wika - po cc owszem boli ale dla dziecka daje sie rade. Naprawde. Mi dali Jakuba 3 godz po cc ok 19-20 i zabrali ok 3 nad ranem na 3 godzinki. Pozostaly czas non stop go mialam tylko na badania i kapiel byl zabierany. Jeszcze spalismy na jednym lozku bo brakowalo tych wozeczkow szpitalnych. Ja bokiem na samym brzegu bo balam sie ze go zgniote. Chodzilam zgieta w pol wstawalam z lozka dluuugo ale musialam przewinac umyc rece pojsc do lazienki itp. Rano i wieczorem chodzilam po zastrzyki przeciwbolowe bo nie kazda zmiana poloznych sama je oferowala i dalismy rade.
.
no to pewnie dziecko daje taką siłę

Cytat:
Napisane przez Alfahelisa Pokaż wiadomość
j
ukatrupię mojego listonosza, znów mi awiza nie zostawił, ja z awanturą do sprzedawcy allegro (no z tą awanturą to przesadziłam) a tu się okazuje że przesyłka wysłana elegancko na drugi dzień.
Heh myślę czy skargę pisać, ale mój listonosz w ciągu 3 lat był oki (poza analogiczną do teraz i sławetną akcją z gaciami siatkowymi co to obiecywałam sobie że zanim nie przyjdą nie urodzę)
no i nawet miły jest chyba najpierw jego wyczaję i spytam co jest grane
U mnie też często nie zostawia awiza - po prostu chodzę na pocztę i pytam.

Cytat:
Jeśli jest po raz pierwszy to różne opinie słyszałam, ale najczęściej, że nie jest to dobrze. Natomiast później już chyba nie jest groźna. Chociaż ja i tak nie wiem do końca - całą ciążę miałam opryszczkę, i chociaż gin mówił, że organizm osłabiony, wiec dlatego jest, to i tak się bałam.

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41480574]Polozna mówiła mi, że to normalne i że mam jeszcze ładne te nogi : D lekarz w niedzielę mówił to samo, że normalne i nie ma na to lekarstwa.
.[/QUOTE]
ale widać że już przybiera i niewiele Wam zostało w domu na pewno i Ty dojdziesz ładnie do siebie

Cytat:

Kubku, to hormony dają i dlatego raz jest dobrze, raz do niczego. Ale nie daj się złym myślom i hormonom, zrób to dla Waszego dzieciaczka

anita, snu nie zazdroszczę, ale "sen mara....
Wika28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 10:36   #3504
agatkaa1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
Tak Agatko.

a w tej 4 ciązy też miałas heparynę albo acard??

Cytat:
Agatko a wcześniej kiedyś już miałaś taką opryszczkę? leczyliście to z Tż?
nie....nie leczyliśmy....dlatego pytałam ginki powiedziała że mam się nie przejmować...ale idę jeszcze do jednego ginka więc pewnie zapytam Go jeszcze o to....

Perse za szybki przyrost wagi Arturka i szybkie wyjście ze szpitala trzymam !

Proszę głosować na Pawła!!

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK

Edytowane przez agatkaa1
Czas edycji: 2013-06-25 o 11:08
Stary 2013-06-25, 11:11   #3505
BYou
MBZ♥

Agatko
w żadnej ciąży nie brałam tych leków. Po 3 # robiłam badanie na zespół antykardiolipinowy ale wynik byłw normie.
U mnie prawdopodobnie zawalała sprawę tarczyca bo inne badania łącznie z kariotypem były ok-tylko tsh podwyższone. Więc uregulowałam tsh, udało się zajść i brałam najpierw luteinę, potem duphaston, euthyrox-dawka zwiększana co miesiąc i jodid. Obiecaliśmy sobie z Mężem jeszcze przed tą ciążą, że jak się uda to postaramy się żyć normalnie, bez wizyt co tydzień-jesli oczywiście nie będzie ku temu wskazań...bo przecież robiłam wcześniej wszystko co w mojej mocy żeby się udało, a # i tak następowało ok 8-9 tc. Sama nie wiem skąd wzięłam tyle siły i spokoju by tak zrobić. Nie musze chyba dodawać jaka czułam się gorsza, wybrakowanaże co z tego że w ciążę zachodzę w I cs jak nie umiem jej utrzymaćechsss. Duże pokłony należą się mojemu Mężowi bo trwał przy mnie i mojemu lekarzowi, który mnie umiał uspokoić i wyciszyć. Pamiętam jak po pierwszej wizycie powiedział do mnie:to co widzimy się za miesiąc. Mnie wbiło w podłogę. Jak to za miesiąc?A On:przecież wszystko jest dobrze, dajmy Maluszkowi rosnąći uwierzyłam Muchoć na wizytę i tak szłam z duszą na ramienią

Stary 2013-06-25, 11:16   #3506
iza243
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41481454]Mial 1960 g wczoraj, więc siedzę jak na szpilkach....

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]
Rośnie maluszekJuż niedługo będziecie w domu
Cytat:
Agatko
w żadnej ciąży nie brałam tych leków. Po 3 # robiłam badanie na zespół antykardiolipinowy ale wynik byłw normie.
U mnie prawdopodobnie zawalała sprawę tarczyca bo inne badania łącznie z kariotypem były ok-tylko tsh podwyższone. Więc uregulowałam tsh, udało się zajść i brałam najpierw luteinę, potem duphaston, euthyrox-dawka zwiększana co miesiąc i jodid. Obiecaliśmy sobie z Mężem jeszcze przed tą ciążą, że jak się uda to postaramy się żyć normalnie, bez wizyt co tydzień-jesli oczywiście nie będzie ku temu wskazań...bo przecież robiłam wcześniej wszystko co w mojej mocy żeby się udało, a # i tak następowało ok 8-9 tc. Sama nie wiem skąd wzięłam tyle siły i spokoju by tak zrobić. Nie musze chyba dodawać jaka czułam się gorsza, wybrakowanaże co z tego że w ciążę zachodzę w I cs jak nie umiem jej utrzymaćechsss. Duże pokłony należą się mojemu Mężowi bo trwał przy mnie i mojemu lekarzowi, który mnie umiał uspokoić i wyciszyć. Pamiętam jak po pierwszej wizycie powiedział do mnie:to co widzimy się za miesiąc. Mnie wbiło w podłogę. Jak to za miesiąc?A On:przecież wszystko jest dobrze, dajmy Maluszkowi rosnąći uwierzyłam Muchoć na wizytę i tak szłam z duszą na ramienią
Jesteś bardzo silnaTwoja siła została wynagrodzona małą istotką

Dziewczyny jak uważacie do pokoju dziecięcego lepiej kupić lampe dziecięcą czy zwykłą?

Stary 2013-06-25, 11:25   #3507
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g
Odp: Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. X

Cytat:
Tak czytam Wasze doświadczenia po cc i to faktycznie ciężki czas dla każdej z Was był. Ale dałyście sobie super radę dzielne mamuśki
Musialysmy. Ja i w domu musialam ciagle wstawac zamiast troche odpoczac bo moj tz bal sie pieluchy zmienic przez pierwsze 5 tygodni. Wykapal do tej pory 2 razy wiec co tam cc i tak sama robilam wszystko. Tz ograniczal sie do noszenia czasem po karmieniu ale krotko bo sie bal.

moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 11:32   #3508
BYou
MBZ♥

Anitko ja mam dużo pomocy od Mężaw szpitalu był z nami od ranan do późnego popołudnia i wtedy podawał mi Małą do karmienia, przewijał. W domu to samo, dodatkowo kąpał Ją. I to jest Ich czas świętyjak Mąż jest w domuTeraz nie ma Go z nami prawie 3 tygodnie i czasem mam kolorowy zawrót głowy ale muszę dać radę

Iza

Stary 2013-06-25, 11:32   #3509
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Sama nie wiem skąd wzięłam tyle siły i spokoju by tak zrobić. Nie musze chyba dodawać jaka czułam się gorsza, wybrakowana

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak uważacie do pokoju dziecięcego lepiej kupić lampe dziecięcą czy zwykłą?
mamy najzwyklejszą lampkę "biurkową" tylko maksymalnie dociśniętą do ściany - w ten sposób reguluję natężenie światła

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
bo sie bal.
teraz boi się mniej? pomaga?

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 11:36   #3510
BYou
MBZ♥

Iza mam taką maleńką kulkę z ikeiu rodziców używam takiego pstryczka do kontaktu-daje mało swiatła, nie rozprasza Małej, a ja mam wszystko pod kontrolą

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości