|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3481 |
Konto usunięte
|
Odp: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVIII
Polozna mówiła mi, że to normalne i że mam jeszcze ładne te nogi : D lekarz w niedzielę mówił to samo, że normalne i nie ma na to lekarstwa.
Jeśli chodzi o Małego, czekamy aż będzie miał 2 kilo i jeśli nie będzie innych problemów typu zoltaczka czy antybiotyk, to idziemy do domu. Anita sen przeokropny... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3482 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVIII
Anita okropne te sny
![]() Perse Artuś szybko przybierze zobaczysz ![]() ![]() Przemyśl jeszcze moją propozycję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3483 |
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. X
Ja tez średnia noc miałam. Budziłam sie ze strachem ze cos mi sie z szyjka dzieje.
![]() Teraz tez sie średnio psychicznie czuje, nie wiem, czy to prze ten tydzien ciąży mi sie tak dzieje w głowie czy to intuicja ze bedzie cos nie tak? Najchętniej bym poszła do lekarza... Ale przeciez byłam pare dni temu ![]() Anitko, jak pierwszy raz w ciąży zachorowanie to trzeba sie jak najszybciej zgłosić do lekarza i leczenie przeciwwirusowe zacząć (acyklowir doustnie). Zreszta teraz jest tendencja do takiego samego leczenia przy reaktywacji opryszki. Ale Ty sie mie martw na zapas. Bedziesz w ciąży uważać jesli Maz bedzie miał aktywna opryszczke. Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2013-06-25 o 09:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#3484 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVIII
Cytat:
pytałam pani Ginki czyt mogło być też przyczyną odpowiedziała że absolutnie NIE! ale jesli opryszczką występuje to dają na to leki i leczą! ![]() Kubek ja bym poszła dla lepszego samopoczucia psychicznego i już postanowiłam że w tyg 7-10 będę na wizytach jak tylko będę tego potrzebowała! wiem że w tedy i tak nic nie można za bardzo zrobić....i uratować dziecka ale mimo wszystko ....
Dla świata Byliście tylko cząstką, dla Nas całym światem.... 26,01,2011[*] 23,04,2013[*] Nasze Szczęście- IGOREK Edytowane przez agatkaa1 Czas edycji: 2013-06-25 o 09:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3485 | |||
Zakorzenienie
|
Witam
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Byou eyeliner super ![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3486 |
Zadomowienie
|
Tylko wiesz takie badanie non stop to tez bez sensu
![]() Wkladanie glowicy do USG zeby szyjke zmierzyć, dotykanie jej... Dzisiaj odpoczywam i obserwuje sie. Jk cos mnie bardziej zaniepokoi to pójdę. Najgorsze sa takie wahania moje :/ raz czuje sie dokonale, mam nadzieje, jestem pełna optymizmu ( z jakims tam marginesem bezpieczenstwa ten optymizm ale jednak) a pózniej taki moment paniki, ze to niemożliwe zeby to wszystko skończyło sie dobrze i ze będę miała dziecko ![]() Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2013-06-25 o 09:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#3487 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Piszesz "ten tydzień" tzn. że w tym tygodniu ciazy straciłaś swoją Zuzie Kubeczku? ---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41480574] Jeśli chodzi o Małego, czekamy aż będzie miał 2 kilo i jeśli nie będzie innych problemów typu zoltaczka czy antybiotyk, to idziemy do domu. [/QUOTE] Perse a jak idzie przybierania na wadze Arturkowi? dużo brakuje do 2kg? Dzięki dziewczyny a info dot. opryszczki. Wiecie ja nawet w ciazy nie jestem a już schizuję na każdy możliwy temat.. strach pomyśleć co będzie dalej ![]() Agatko wyleczyłaś się z tej opryszczki? czytałam że ta płciowa jest gorsza od wargowej.. Edytowane przez anitaxas Czas edycji: 2013-06-25 o 09:32 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3488 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Poproś TŻta, żeby ustawiał Cię do pionu. Na to nie ma lekarstwa. Trzeba cieszyć się z każdego dnia, tygodnia, trymestru. Małymi kroczkami i dojdziesz do 39tc i powiesz kiedy to zleciało. A potem jak Dzidziuś się urodzi, będziesz nieprzytomna wstawać do niego w nocy to pomyślisz, że fajnie było w ciąży ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3489 |
Zadomowienie
|
Tak, teraz jest 18-19 tydzien i w tym wlasnie tygodniu straciłam Zuzie
![]() Minęło ponad 18 miesięcy a to jakby było wczoraj. |
![]() ![]() |
![]() |
#3490 |
Zakorzenienie
|
Kunia Mogę zapytać czemu liczyłaś paluszki u Tosi
![]() Ja też się bałam, bo Filip miał u jednej rączki 6 paluszków. |
![]() ![]() |
![]() |
#3491 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
To moje marzenia największe ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3492 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3493 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Musisz jednak spróbować dojść do głosu rozsądkowi i wierzyć że ta ciąża jest inna i trzeba wierzyć z całych sił, że teraz będzie miała szczęśliwy finał ![]() Edytowane przez anitaxas Czas edycji: 2013-06-25 o 09:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3494 |
MBZ♥
|
Kubeczku rozumiem Twoje zdenerwowanie bo to "te tygodnie"
![]() ![]() Ja w tej 4 szczęśliwej ciąży ciągle powtarzałam sobie: rośnij Okruszku zdrowo, pasek dominikanek ciągle przy sobie-takie zaklinanie rzeczywistości. Do końca I trym nikomu nie mówiliśmy, bałam sięże jeśli znów będzie # nie zniosę pocieszania, odpowiadania na ciągle te same pytania... Perse oby Was puścili jak najszybciej ![]() Iza dzieki za info ![]() Anitko okropny sen ![]() Mi nie puchly nogi w ciąży ani po cc. Przeszkadzał mi jedynie upał na oddziale położniczym:/byłam nonstop mokra:/ |
![]() ![]() |
![]() |
#3495 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3496 |
Konto usunięte
|
Odp: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVIII
Mial 1960 g wczoraj, więc siedzę jak na szpilkach....
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3497 |
Zakorzenienie
|
Kubek ja również to doskonale rozumiem...wiem że to nie ma sensu i strach jest ale dla spokoju naszej psychiki uważam że lepiej zbadać to nawet 2 razy w tygodniu niż się zamartwiać bo dziecko to również czuje.....
Anitka opryszczkę miałam na samym początku jak zaszłam w ciążę i jeszcze nie wiedziałam że się udało...po 2-3dniach znikła a że byłam w Polsce w tym czasie to za bardzo nei zwróciłam na to uwagi....dopiero później sobie przypomniałam....dlatego na ostatniej wizycie pytałam ginki o to....powiedziała że mam się nie martwić! Ja też jeszcze w ciaży nie jestem a też już myślę a co jak znów mnie złapie...a co jak znów coś pójdzie nie tak....przecież teraz od początku też było wszystko dobrze i serduszko biło....a na kolejnej wizycie już nie...i miałam przeczucia pomiędzy wizytami ze jest coś nie tak bo ani objawów nie miałam ani nic....nie myliłam się.... Dlatego teraz tez biję się z myślami o tej histeroskopii....z jednej strony bardzo się boję a z drugiej chyba chciałabym to zrobić i wiedziec że wszystko jest OK....pomimo tego że ginka jak teraz robiła mi USG jak jeszcze krwawiłam/plamiłam i dokładnie oglądała wszystko mówiła że jest OK....ale może faktycznie gdzieś tam jest ta przegroda która uniemożliwia dalszy rozwój....no i ten koszt tego badania....no i z tego co wiem to też trzeba czekać ok 2 miesięcy na termin bo tyle mają pacjentek.....a ja nie chcę już tyle czekać! Chociaż i tak pewnie nie zajdę w ciaże....(bez leków) BYou Ty 3 razy poroniłaś??? ![]()
Dla świata Byliście tylko cząstką, dla Nas całym światem.... 26,01,2011[*] 23,04,2013[*] Nasze Szczęście- IGOREK Edytowane przez agatkaa1 Czas edycji: 2013-06-25 o 09:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#3499 |
Zakorzenienie
|
Agatko widzisz ja ciągle karmiłam strach w ciąży ciągle to nowymi rzeczami. Potem jak pod koniec ciąży nie umiałam w to uwierzyć, że będę mieć dziecko, po cc jak go zabrali na OIOM to nie lubiłam tam chodzić, widok podłączonego dziecka to aparatury dobijał mnie, przychodziłam do niego na 3-4 minuty i wychodziłam z rykiem. Zanosiłam mu mleko 10 ml z obydwu piersi, pielęgniarki kiwały głowami, a mnie to dobijało
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3500 | |
Zadomowienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41481454]
Mial 1960 g wczoraj, więc siedzę jak na szpilkach.... [/QUOTE] Perse to zaciskam ![]() ![]() W domu wszystko gotowe na Wasze przybycie? Tż z rodzicami dopięli wszystko? Cytat:
BYou kochana tyle przeszłaś.. ![]() Edytowane przez anitaxas Czas edycji: 2013-06-25 o 10:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3501 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Kunia a robili Ci badania krwi w szpitalu? Też mdlałam i zrobili mi morfologię - anemia wtórna. Dostałam żelazo w zastrzykach, potem tabletki do domu. Cytat:
![]() stres będzie pewnie zawsze ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41481454]Mial 1960 g wczoraj, więc siedzę jak na szpilkach...[/QUOTE]jak to moja położna mówi: "Te maluszki to żarte są, szybko nadrabiają". Zobaczysz jak będzie cudnie przybierał ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3502 |
Zadomowienie
|
Fiolusiek, a Stas czemu był na OIOMie?
Nie znam historii Stasia. |
![]() ![]() |
![]() |
#3503 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41480574]Polozna mówiła mi, że to normalne i że mam jeszcze ładne te nogi : D lekarz w niedzielę mówił to samo, że normalne i nie ma na to lekarstwa. Jeśli chodzi o Małego, czekamy aż będzie miał 2 kilo i jeśli nie będzie innych problemów typu zoltaczka czy antybiotyk, to idziemy do domu. .[/QUOTE] ale widać że już przybiera i niewiele Wam zostało ![]() ![]() Cytat:
![]() anita, snu nie zazdroszczę, ale "sen mara.... ![]()
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3504 | |
Zakorzenienie
|
![]() a w tej 4 ciązy też miałas heparynę albo acard?? Cytat:
Perse za szybki przyrost wagi Arturka i szybkie wyjście ze szpitala trzymam ![]() Proszę głosować na Pawła!!
Dla świata Byliście tylko cząstką, dla Nas całym światem.... 26,01,2011[*] 23,04,2013[*] Nasze Szczęście- IGOREK Edytowane przez agatkaa1 Czas edycji: 2013-06-25 o 11:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3505 |
MBZ♥
|
Agatko
![]() w żadnej ciąży nie brałam tych leków. Po 3 # robiłam badanie na zespół antykardiolipinowy ale wynik byłw normie. U mnie prawdopodobnie zawalała sprawę tarczyca bo inne badania łącznie z kariotypem były ok-tylko tsh podwyższone. Więc uregulowałam tsh, udało się zajść i brałam najpierw luteinę, potem duphaston, euthyrox-dawka zwiększana co miesiąc i jodid. Obiecaliśmy sobie z Mężem jeszcze przed tą ciążą, że jak się uda to postaramy się żyć normalnie, bez wizyt co tydzień-jesli oczywiście nie będzie ku temu wskazań...bo przecież robiłam wcześniej wszystko co w mojej mocy żeby się udało, a # i tak następowało ok 8-9 tc. Sama nie wiem skąd wzięłam tyle siły i spokoju by tak zrobić. Nie musze chyba dodawać jaka czułam się gorsza, wybrakowana ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3506 | |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41481454]Mial 1960 g wczoraj, więc siedzę jak na szpilkach....
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Rośnie maluszek ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny jak uważacie do pokoju dziecięcego lepiej kupić lampe dziecięcą czy zwykłą?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3507 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. X
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3508 |
MBZ♥
|
Anitko ja mam dużo pomocy od Męża
![]() ![]() ![]() ![]() Iza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3509 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() teraz boi się mniej? pomaga?
![]() ![]() |
![]() |
#3510 |
MBZ♥
|
Iza mam taką maleńką kulkę z ikei
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:19.