Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXII - Strona 159 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-25, 16:18   #4741
versatille
Zakorzenienie

Dot.: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXII

Cytat:
Napisane przez aleeexandra Pokaż wiadomość
Ale twarde to i ciężko coś wycisnąć
Ale jak stoi 'na głowie' to sam wypływa tzn. nie wiem jak z końcówką, bo akurat używanie Isany babassu mi idzie w zabójczym tempie 10 ml zużyłam przez rok

Lasencja, a Ty na jakie studia?
Cytat:
Napisane przez Scarrabeo Pokaż wiadomość
To jest smutne, kiedy człowiek dochodzi do takich wniosków po 3 latach studiowania, już jedną nogą będąc absolwentem.

O geo to ja nie mogę złego zdania powiedzieć, może kto inny spróbuje.

Phi.
Sosnowiec jest bardziej warszawski od samej Warszawy!

Powiem za rok albo dwa pewnie

Nie wiem co ludzie mają do Sosnowca, ale mi to na rękę jeszcze dużo wolnych miejsc (więc raczej się dostanę), akademik świeci pustkami, więc też nie będzie problemu z miejscem. Nauczą mnie tam 'po polsku' mówić jak nigdzie indziej. No same plusy

W Cze-wie by były znowu takie plusy: mega niski poziom i prawie wcale nauki, dużo znajomych, fajni studenci blisko i tylko dojeżdżanie, więc jakby przedłużenie dzieciństwa
Cytat:
Napisane przez meeedzik Pokaż wiadomość
Mam dziś ghd ale co z tego jak w domu siedzę i nigdzie się nie wybieram chyba ten mix przed myciem tak na nie zadziałał, albo fp jako b/s ?

Gdy schudniesz będziesz fajnie wyglądać w ubraniu,
gdy ćwiczysz - świetnie wyglądasz we wszystkim, zwłaszcza nago!

Edytowane przez versatille
Czas edycji: 2013-06-25 o 16:19
versatille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 16:19   #4742
201607231719
Konto usunięte

Cytat:
Hej! Nadrabianie Was to jakiś koszmar
Dzisiaj mam w końcu wolne i nareszcie mam czas trochę zadbać o włosy... Nałożyłam olej lniany na Isanę bawełnianą i dorzuciłam jeszcze trochę granatowej Isanki
Pisałam Wam niedawno o kryzysie z TŻ... Już jest ok, wyjaśniliśmy sobie wszystko na spokojnie, a wczoraj mi powiedział, że w ramach prezentu na rocznicę weźmie mnie na krótkie wakacje do Chorwacji
Wakacje w Chorwacji miło, miło. Radosnych chwil tam

Cytat:
Napisane przez M4rt3czk4_92 Pokaż wiadomość
Pochwalę się Wam moim kosmetycznym zbiorem, jak zebrałam je wszystkie w jedno miejsce to byłam w wielkim szoku, że aż tyle tego mam. Dla mnie to jest aż, a wiem, że niektóre z Was mają o wiele, wiele więcej i dla Was będzie to malutki zbiór. ;-)
Ładne stadko Duuuużo szamponów.

Cytat:
Napisane przez EdizA Pokaż wiadomość
Bynajmniej to przeczenie jest

I dla mnie brzmi to tak, że "bynajmniej ja nie używam na mokrą i suchą skórę głowy".
Przynajmniej kochana, przynajmniej.
Mam alergię na mylenie bynajmniej z przynajmniej
Cytat:
Napisane przez versatille Pokaż wiadomość

Jaki kolor i zapach ma ten Bhringraj?
Widziałam, że on jest składowo podobny do Heenary

5 razy mi się już śniło, że oblałam maturę i to z wszystkiego..
Z Hesha ma zielony intensywny kolor. Z jivy ma różne kolory. Wg mnie lepszy jest z jivy, ale piekielnie drogi, więc pokornie kończę hesha.

Cytat:
Mi też się takie rzeczy śnią... Nie wiem, jak dotrwam do piątku
Nic nie mówcie, ja podwyższam wynik i już przez to siwe włosy mam, jak się żaliłam wcześniej
201607231719 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 16:28   #4743
aleeexandra
Rozeznanie

Cytat:
Ale jak stoi 'na głowie' to sam wypływa tzn. nie wiem jak z końcówką, bo akurat używanie Isany babassu mi idzie w zabójczym tempie 10 ml zużyłam przez rok

Lasencja, a Ty na jakie studia?
U mnie już mniej niż połowa, pewnie dlatego mam takie problemy

A weź... Od zawsze marzyłam o filologii polskiej, a teraz już sama nie wiem. W piątek wyniki matur, rekrutacja tuż tuż, a ja jestem w czarnej dziurze. Wszyscy nagle zaczęli na mnie naskakiwać, że po co mi taki byle jaki kierunek, że pracy po tym nie dostanę i tak dalej. Aż sama zaczęłam wątpić. I sama nie mam pojęcia co zrobić, myślałam też o bezpieczeństwie wewnętrznym, ale teraz to mi się wydaje bez sensu. Zdawałam na rozszerzeniu polski i angielski, a żadnego kierunku poza filologią polską dla siebie nie widzę...
aleeexandra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 16:29   #4744
EdizA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tisiphone Pokaż wiadomość
Mam alergię na mylenie bynajmniej z przynajmniej

No mnie aż wstrząsa.
EdizA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 16:38   #4745
Scarrabeo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
właściwie to samo chciałam pisać ;D to jest taki kierunek, gdzie wszystkiego uczą po trochu i właśnie póki nie będzie odpowiednich stanowisk dla takich ludzi po GP, to trochę kicha... a niestety w urzędzie pracować to chyba średnia przyjemność, bo wszędzie tylko znajomości, znajomości i przekręty :P u nas ten kierunek powstał, bo szef katedry urbanistyki strasznie chciał mieć swój własny kierunek. urbanistyka jest jeszcze węższą dziedziną i bez perspektyw pracy (na uczelni ewentualnie ;P) więc otworzyli mu GP
oczywiście nie chcę nikogo urażać
Zacznijmy od tego, że gospodarka przestrzenna w tym kraju jest fikcją, bo kulawe jest prawo. Jeżeli ktoś przeczytał ustawę o planowaniu i zagospodarowaniu przestrzennym wie o czym mówię. To wszystko to burdel jest i kpina, więc jak tu można kogokolwiek kształcić na poziomie?
I ogólnie to doszłam do wniosku, że jest to kierunek studiów, który, paradoksalnie, lepiej studiować nie na polibudzie. Przykre po prostu jest to, że na uczelniach technicznych architektura i GP są zwykle na jednym wydziale, podobna jest jakaś tam część wykładanych przedmiotów, tematyka jakoś tam podobna- a poziom absolwentów nieporównywalnie różny i diametralnie różna jest ich sytuacja przy wejściu na rynek pracy. Kompetencje się dublują po prostu. To, co może robić absolwent po GP może robić architekt, ale odwrotnie to już tak nie działa.
I dochodzę tak do wniosku- jeżeli studiować GP to na uczelni ekonomicznej. Niech architekci się martwią o zapełnianie przestrzeni ławkami i supermarketami, ekonomiści będą od wartościowania przestrzeni w dosłownym znaczeniu tego słowa. I będzie wtedy zaje*ista symbioza.

Jeżu, jeżeli ktoś te moje płacze przeczytał to gratuluję i podziwiam zarazem..

Edytowane przez Scarrabeo
Czas edycji: 2013-06-25 o 16:39
Scarrabeo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 16:39   #4746
dilula
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kwrobel2 Pokaż wiadomość
Może Ci wyślę odlewkę Kallosa, bo mi jakoś wybitnie nie służy, a Ty sobie spróbujesz...
Kurczę, już zdążyłam kupić Do Hebe mam niecałe 10 minut rowerem, więc radośnie wyskoczyłam sobie po tego Kallosa. Ale on pachnie

A może wykorzystaj go do OMO, tak jak Ediza robi?
Cytat:
Wydaje mi się, że krzywdy zrobić nie powinien
A gdyby się nie sprawdził- możemy umówić się na wymiankę, ja Kallosa chętnie przyjmę w każdej ilości.

Mnie kusi, żeby kupić nożyczki i samemu ciąć
Oky!

Co do nożyczek... Do podcinania używam Stainlessów kupionych za parę złotych. Są ostre jak diabli, nie są to żadne nożyczki fryzjerskie, a tną bardzo dobrze i nie mam po nich żadnych rozdwojonych końcówek. Znakiem tego nie miażdżą włosa. Używam ich od dwóch lat już i wszystko jest super, a włosy podcinałam w tym czasie z milion razy

Cytat:
A ma jakieś konkretne powody? Bo jakoś najbardziej mnie kusi ten Sony, chociaż kompletnie nie wiem czemu
Może dlatego, że Vaio są takie ładne Zakochałam się ostatnio w białym z miętową klawiaturą
Stary 2013-06-25, 16:41   #4747
201607231719
Konto usunięte

Cytat:

A weź... Od zawsze marzyłam o filologii polskiej, a teraz już sama nie wiem. W piątek wyniki matur, rekrutacja tuż tuż, a ja jestem w czarnej dziurze. Wszyscy nagle zaczęli na mnie naskakiwać, że po co mi taki byle jaki kierunek, że pracy po tym nie dostanę i tak dalej. Aż sama zaczęłam wątpić. I sama nie mam pojęcia co zrobić, myślałam też o bezpieczeństwie wewnętrznym, ale teraz to mi się wydaje bez sensu. Zdawałam na rozszerzeniu polski i angielski, a żadnego kierunku poza filologią polską dla siebie nie widzę...
Pisałam o tym parę stron temu tu
Stary 2013-06-25, 16:45   #4748
XminorXlosX
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meeedzik Pokaż wiadomość
Ufff jutro mija mi 30 dzień picia skrzypokrzywy pierwszy raz tyle wytrwałam w systematycznym piciu tego naparu zostało mi jeszcze torebek na 6 dni skrzypu i pokrzywy na jakieś 15 i chyba wypije to do końca zrobię przerwę i zacznę brać skrzyp w tabletkach który kupiłam razem z masażerem
Miziatorem!

Cytat:
Widziałam nawet ostatnio busa do Krakowa

5 razy mi się już śniło, że oblałam maturę i to z wszystkiego..
Jest ich całkiem sporo i są taniutkie

Kurde, czy tylko mnie ta matura nie rusza? Wszędzie tylko piątek piątek , a ja się cieszę , że wolne mam i pośpię dłużej

Cytat:
W Cze-wie by były znowu takie plusy: mega niski poziom i prawie wcale nauki, dużo znajomych, fajni studenci blisko i tylko dojeżdżanie, więc jakby przedłużenie dzieciństwa
Fajnych studentów wszędzie znajdziesz ale na pewno dojazd do Cz-wy ? Ja przyznam, że jak miałam szkolenie i jechałam o 6:45 a wracałam o 16:05 (jak studenci) to miałam dość a tu trzeba było się uczyć, tydzień był spoko, ale tyle czasu wytrzymać tak a zimą to wgl jedziesz i wracasz po ciemku nie polecałabym chyba... Podziwiam tych tak dojeżdżających...

A jeszcze Cz-wa teraz zalana w pracy na parterze były ze 2 cm wody

Mam BHD jakich mało, muszę je zdyscyplinować chyba

XminorXlosX jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 16:52   #4749
aleeexandra
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dilula Pokaż wiadomość
Może dlatego, że Vaio są takie ładne Zakochałam się ostatnio w białym z miętową klawiaturą
Też mam takie podejrzenia
Te białe są śliczne, ale w końcu nie tylko o wygląd chodzi. Poproszę TŻ żeby się przyjrzał parametrom

Cytat:
Pisałam o tym parę stron temu tu
Wiem, wiem. Po prostu jakiegoś doła złapałam, w ogóle nie wiem co zrobić, na co i gdzie w końcu iść...
Stary 2013-06-25, 16:59   #4750
201607231719
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez XminorXlosX Pokaż wiadomość
Miziatorem!
Mój kumpel zwie to - orgazmotron

---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ----------

Cytat:

Wiem, wiem. Po prostu jakiegoś doła złapałam, w ogóle nie wiem co zrobić, na co i gdzie w końcu iść...
Nie patrz na to, że po czymś niby nie ma pracy. Żaden kierunek pracy nie zapewnia. Takie czasy. Wybierz to, co naprawdę chcesz robić
Stary 2013-06-25, 17:06   #4751
XminorXlosX
Zakorzenienie

Cytat:
Mój kumpel zwie to - orgazmotron

Nie patrz na to, że po czymś niby nie ma pracy. Żaden kierunek pracy nie zapewnia. Takie czasy. Wybierz to, co naprawdę chcesz robić
Przebiłaś wszystko!

No a wg mnie medycyna daje pewną pracę ...

Stary 2013-06-25, 17:07   #4752
versatille
Zakorzenienie

Cytat:
Fajnych studentów wszędzie znajdziesz ale na pewno dojazd do Cz-wy ? Ja przyznam, że jak miałam szkolenie i jechałam o 6:45 a wracałam o 16:05 (jak studenci) to miałam dość a tu trzeba było się uczyć, tydzień był spoko, ale tyle czasu wytrzymać tak a zimą to wgl jedziesz i wracasz po ciemku nie polecałabym chyba... Podziwiam tych tak dojeżdżających...

A jeszcze Cz-wa teraz zalana w pracy na parterze były ze 2 cm wody
Miałam na myśli konkretnych studentów
Tzn. chodzi mi o to, że nocuje się w swoim własnym domu. Mama obiad zrobi, ma się kompa, tv no i wgl. wszystko...
Chociaż ja się zastanawiam czy dla mnie naprawdę nie jest lepszym wyjściem akademik. Blisko uczelni i nie trzeba aż tak wcześnie wstawać. A moje normalne godziny snu to 2.00-10.00 jak mnie wcześniej obudzą to śpię w dzień, ale do 2.00 po prostu nie zasnę musiałabym chyba zmienić strefę czasową, żeby coś z tym zrobić..

Jej, mi się to z Titanikiem kojarzy
Cytat:

Póki co mam błogosławieństwo rodziców na GIS, więc może jednak tam pójdę

Stary 2013-06-25, 17:09   #4753
201607231719
Konto usunięte

Cytat:
Przebiłaś wszystko!

O ile dostaniesz się, przeżyjesz studia, zdasz LEK, itd. Z resztą znam absolwenta medycyny, który miał problem ze znalezieniem pracy. W końcu po znajomości przyjęli go do sanpidu. Ale to był specyficzny człowiek :P

Dziś robię nową mieszankę OCM - 20% rycynowego i 80% ryżowego

Edytowane przez 201607231719
Czas edycji: 2013-06-25 o 17:11
Stary 2013-06-25, 17:12   #4754
EdizA
Zakorzenienie

Cytat:
Kurczę, już zdążyłam kupić Do Hebe mam niecałe 10 minut rowerem, więc radośnie wyskoczyłam sobie po tego Kallosa. Ale on pachnie

A może wykorzystaj go do OMO, tak jak Ediza robi?

Oky!

Co do nożyczek... Do podcinania używam Stainlessów kupionych za parę złotych. Są ostre jak diabli, nie są to żadne nożyczki fryzjerskie, a tną bardzo dobrze i nie mam po nich żadnych rozdwojonych końcówek. Znakiem tego nie miażdżą włosa. Używam ich od dwóch lat już i wszystko jest super, a włosy podcinałam w tym czasie z milion razy
Dzisiaj też Kallos leci do OMO. Zdecydowanie go kocham.

Stainlessy mówisz.. To jeszcze dobra kobieto powiedz, gdzie ja mam je dorwać ?

Oleje zmyte, 3 razy wyrypałam tataro-chmielowym Barwy, na skalp nałożyłam Rainforest, Wax, a na długość : Garniery : 48h Objętości, Oleo i FP, Zielonego Romantica, Farcom, Seri z zieloną herbatą i imbirem, Bioelixire, Argan Oil i Stapiza Sleek Line.

Mycie będzie O- Kallos, M- kubeczkowo tataro-chmielowy, O- FP, albo Oleo, jeszcze pomyślę.
Stary 2013-06-25, 17:19   #4755
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:

jeśli chcesz iść na filologię polską i zawsze będziesz żałowała, że nie poszłaś - idź. ale znajomi którzy poszli wcale nie polecają, to nie jest polski w liceum podobno to bezpieczeństwo wewnętrzne to nawet sensowny pomysł, bo nie ma osób zajmujących się tym naukowo w Polsce. skąd w ogóle Ci to do głowy przyszło?

Cytat:
dokładnie tak, dojazdy bywają wykańczające. poza tym studia są po to, żeby się usamodzielnić i korzystać z życia, a nie przedłużać dzieciństwo ja mam przedłużone obligatoryjnie i boleję

Cytat:
jak się odpowiednio postarasz to i medycyna nie zapewni

deszczowypies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 17:20   #4756
meeedzik
Zakorzenienie

Cytat:
Miziatorem!
Racja
Cytat:
Mój kumpel zwie to - orgazmotron :sol
Stary 2013-06-25, 17:21   #4757
aleeexandra
Rozeznanie

Cytat:
Takich słów chyba potrzebowałam... Dziękuję

Cytat:
Gdzie tam ja na medycynę

Cytat:
Tzn. chodzi mi o to, że nocuje się w swoim własnym domu. Mama obiad zrobi, ma się kompa, tv no i wgl. wszystko...
Chociaż ja się zastanawiam czy dla mnie naprawdę nie jest lepszym wyjściem akademik. Blisko uczelni i nie trzeba aż tak wcześnie wstawać. A moje normalne godziny snu to 2.00-10.00 jak mnie wcześniej obudzą to śpię w dzień, ale do 2.00 po prostu nie zasnę musiałabym chyba zmienić strefę czasową, żeby coś z tym zrobić..

Ja chciałabym się dostać do Białegostoku, tam będę mogła mieszkać u dziadków. W ogóle chciałabym tam już zostać na stałe

Będę trzymać kciuki!
Stary 2013-06-25, 17:22   #4758
Scarrabeo
Zakorzenienie

Cytat:
GISy są fajne!
Jak będzie Ci się bardzo nudzić w wakacje to ściągnij sobie jakieś Idrisi z chomika i poćwicz podstawowe moduły. To banalny program jest, a jak będziesz chciała to mogę Ci nawet jakieś mapy i treści zadań z repetytorium podrzucić, cobyś zobaczyła co to w ogóle jest.

Dobra, idę zrobić dobrze włosom. Olej shea z sezamem będzie.
Scarrabeo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 17:24   #4759
XminorXlosX
Zakorzenienie

Cytat:

No bo w Cz-wie bez akademika to krótko byś w domu była, nie miałabyś siły... No i czym byś dojeżdżała ? Busem ? I dziennie dojazd do Lu. ?

Cytat:
O ile dostaniesz się, przeżyjesz studia, zdasz LEK, itd. Z resztą znam absolwenta medycyny, który miał problem ze znalezieniem pracy. W końcu po znajomości przyjęli go do sanpidu. Ale to był specyficzny człowiek :P
Mówimy o ukończeniu danego kierunku a to wymaga pracy nad sobą, nauki, ale nie zależy tak bardzo od szczęścia

---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ----------

Cytat:
Gdzie tam ja na medycynę
Możesz dopisać sobie za rok biologię i chemię

Stary 2013-06-25, 17:36   #4760
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Zacznijmy od tego, że gospodarka przestrzenna w tym kraju jest fikcją, bo kulawe jest prawo. Jeżeli ktoś przeczytał ustawę o planowaniu i zagospodarowaniu przestrzennym wie o czym mówię. To wszystko to burdel jest i kpina, więc jak tu można kogokolwiek kształcić na poziomie?
I ogólnie to doszłam do wniosku, że jest to kierunek studiów, który, paradoksalnie, lepiej studiować nie na polibudzie. Przykre po prostu jest to, że na uczelniach technicznych architektura i GP są zwykle na jednym wydziale, podobna jest jakaś tam część wykładanych przedmiotów, tematyka jakoś tam podobna- a poziom absolwentów nieporównywalnie różny i diametralnie różna jest ich sytuacja przy wejściu na rynek pracy. Kompetencje się dublują po prostu. To, co może robić absolwent po GP może robić architekt, ale odwrotnie to już tak nie działa.
I dochodzę tak do wniosku- jeżeli studiować GP to na uczelni ekonomicznej. Niech architekci się martwią o zapełnianie przestrzeni ławkami i supermarketami, ekonomiści będą od wartościowania przestrzeni w dosłownym znaczeniu tego słowa. I będzie wtedy zaje*ista symbioza.

Jeżu, jeżeli ktoś te moje płacze przeczytał to gratuluję i podziwiam zarazem..
jak ja Cię doskonale rozumiem... ta ustawa to jakaś masakra.. z resztą jak całe polskie prawo budowlane.

jeszcze dochodzi ten problem, że teraz jak u nas zrobili dwustopniowe studia, to tak naprawdę po samym inżynierze i bez uprawnień architekt za wiele nie zdziała, więc albo za marne pieniądze będzie wrysowywał kible w projektach w dużych biurach, albo właśnie będzie ubiegał się o to samo stanowisko co po GP..

---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ----------

i taka moja rada dla osób, które mają wątpliwości z wyborem kierunku. idźcie na to, co lubicie robić, co was interesuje! argument, że później nie ma pracy jest słaby, bo tak jak dziewczyny wspomniały teraz ciężko z pracą jest prawie po każdym kierunku. a jak ktoś jest dobry w tym co robi, ma determinację i wolę walki w sobie, to znajdzie tą pracę.

znam osoby studiujące jakieś kierunki, które w ogóle ich nie interesują. ci ludzie są po prostu smutni, sam fakt pójścia na uczelnie jest jakimś mega wielkim problemem. a co dopiero praca przez całe życie nad czymś, czego się nie lubi.

ja wybrałam kierunek, który po prostu uwielbiam. i naprawdę to studiowanie przynosi mi wiele satysfakcji, nie mogę się doczekać aż pójdę do pracy. co prawda jest mega dużo roboty, no ale cóż, jakoś trzeba się tego wszystkiego nauczyć
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 17:39   #4761
aleeexandra
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez deszczowypies Pokaż wiadomość
jeśli chcesz iść na filologię polską i zawsze będziesz żałowała, że nie poszłaś - idź. ale znajomi którzy poszli wcale nie polecają, to nie jest polski w liceum podobno to bezpieczeństwo wewnętrzne to nawet sensowny pomysł, bo nie ma osób zajmujących się tym naukowo w Polsce. skąd w ogóle Ci to do głowy przyszło?

dokładnie tak, dojazdy bywają wykańczające. poza tym studia są po to, żeby się usamodzielnić i korzystać z życia, a nie przedłużać dzieciństwo ja mam przedłużone obligatoryjnie i boleję
Szczerze mówiąc sama nie wiem skąd mi to przyszło do głowy
Waham się pomiędzy bezpieczeństwem wewnętrznym i zewnętrznym.
Od kiedy pamiętam fascynowały mnie te wszystkie struktury odpowiedzialne za bezpieczeństwo kraju, służby wywiadowcze... Kiedyś nawet marzyłam o wojsku

Ja wolałabym na początku mieszkać u dziadków, po roku ma dojechać do mnie TŻ i chcemy sobie coś wynająć. Ale to na razie takie luźne plany
Stary 2013-06-25, 17:44   #4762
dilula
Rozeznanie

Cytat:
Dzisiaj też Kallos leci do OMO. Zdecydowanie go kocham.

Stainlessy mówisz.. To jeszcze dobra kobieto powiedz, gdzie ja mam je dorwać ?

Oleje zmyte, 3 razy wyrypałam tataro-chmielowym Barwy, na skalp nałożyłam Rainforest, Wax, a na długość : Garniery : 48h Objętości, Oleo i FP, Zielonego Romantica, Farcom, Seri z zieloną herbatą i imbirem, Bioelixire, Argan Oil i Stapiza Sleek Line.

Mycie będzie O- Kallos, M- kubeczkowo tataro-chmielowy, O- FP, albo Oleo, jeszcze pomyślę.
Moje nożyczki są takie (no, prawie identyczne, ale ostrza takie same):
http://netbay.republika.pl/nozyczkim...niutkiew14.jpg
Kupiłam w zwykłym sklepie, na dodatek za granicą, więc podejrzewam, że znajdziesz je w marketach na dziale papierniczym. W zwykłych sklepach też mogą być
Stary 2013-06-25, 17:45   #4763
aleeexandra
Rozeznanie

Cytat:
Możesz dopisać sobie za rok biologię i chemię
No mogę, mogę. Ale...

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
i taka moja rada dla osób, które mają wątpliwości z wyborem kierunku. idźcie na to, co lubicie robić, co was interesuje! argument, że później nie ma pracy jest słaby, bo tak jak dziewczyny wspomniały teraz ciężko z pracą jest prawie po każdym kierunku. a jak ktoś jest dobry w tym co robi, ma determinację i wolę walki w sobie, to znajdzie tą pracę.

znam osoby studiujące jakieś kierunki, które w ogóle ich nie interesują. ci ludzie są po prostu smutni, sam fakt pójścia na uczelnie jest jakimś mega wielkim problemem. a co dopiero praca przez całe życie nad czymś, czego się nie lubi.

ja wybrałam kierunek, który po prostu uwielbiam. i naprawdę to studiowanie przynosi mi wiele satysfakcji, nie mogę się doczekać aż pójdę do pracy. co prawda jest mega dużo roboty, no ale cóż, jakoś trzeba się tego wszystkiego nauczyć
Bardzo mądre słowa. I to świetnie, że robisz to, co kochasz!
Stary 2013-06-25, 17:47   #4764
f88fd72a1baff1f55628bb9023d16cbac19cdced_65c025028a53e
Konto usunięte

dzisiaj egzamin zdawały dwie grupy, czyli ok 50 osób i zdało 5, dlatego proszę o kciuki i jakieś dobre moce, bo strasznie się boję
f88fd72a1baff1f55628bb9023d16cbac19cdced_65c025028a53e jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 17:53   #4765
EdizA
Zakorzenienie

Cytat:
Moje nożyczki są takie (no, prawie identyczne, ale ostrza takie same):
http://netbay.republika.pl/nozyczkim...niutkiew14.jpg
Kupiłam w zwykłym sklepie, na dodatek za granicą, więc podejrzewam, że znajdziesz je w marketach na dziale papierniczym. W zwykłych sklepach też mogą być
Nie spodziewałabym się po nich, że mogą być dobre do włosów, a tu proszę

---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ----------

[1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;41490773]dzisiaj egzamin zdawały dwie grupy, czyli ok 50 osób i zdało 5, dlatego proszę o kciuki i jakieś dobre moce, bo strasznie się boję[/QUOTE]

Stary 2013-06-25, 17:55   #4766
versatille
Zakorzenienie

Cytat:

Ale jak? 2 razy włosy myjesz?
Cytat:

Będę trzymać kciuki!
ja też za Ciebie mogę potrzymać.
Cytat:
GISy są fajne!
Jak będzie Ci się bardzo nudzić w wakacje to ściągnij sobie jakieś Idrisi z chomika i poćwicz podstawowe moduły. To banalny program jest, a jak będziesz chciała to mogę Ci nawet jakieś mapy i treści zadań z repetytorium podrzucić, cobyś zobaczyła co to w ogóle jest.
Dzięki sprawdzę co to
Jak tam pójdę to możesz mi wysłać
Cytat:
No bo w Cz-wie bez akademika to krótko byś w domu była, nie miałabyś siły... No i czym byś dojeżdżała ? Busem ? I dziennie dojazd do Lu. ?
Tzn. z mojej wsi duuużo osób tak właśnie dojeżdża, więc to nie problem się z kimś zabrać.
Ale i tak nie idę do Czewy, także wiesz

Zrobiłam ShokTrening

Stary 2013-06-25, 17:56   #4767
201612231846
Konto usunięte

Nałożyłam GP ze skrzypem na skalp. Dzisiaj po raz pierwszy nałożyłam Vatikę. Pachnie nieziemsko .
201612231846 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 18:03   #4768
201607231719
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez domiwika93 Pokaż wiadomość

Nałożyłam GP ze skrzypem na skalp. Dzisiaj po raz pierwszy nałożyłam Vatikę. Pachnie nieziemsko .

Vatika rzeczywiście przyjemnie pachnie Napisz jak efekty. Mnie nie służyła
Stary 2013-06-25, 18:07   #4769
EdizA
Zakorzenienie

Cytat:
Ale jak? 2 razy włosy myjesz?
Pierwszy raz tak robię, z racji tego, że pierwszy raz nałożyłam same oleje, a potem maski.
Zawsze mieszałam oleje z maskami i na raz to zmywałam, teraz zrobiłam tak, bo ciekawa jestem, co okaże się lepsze.
Stary 2013-06-25, 18:29   #4770
karmazynka99
Zakorzenienie

Cytat:
Kurde, czy tylko mnie ta matura nie rusza? Wszędzie tylko piątek piątek , a ja się cieszę , że wolne mam i pośpię dłużej
nie tylko ciebie
widze za mamy podobne podejście :P

Doceniamy dopiero kiedy stracimy.

Zapuszczanie włosów z wizażem : 65cm completed

Moja pielęgnacja włosów
karmazynka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości