|
Notka |
|
Zadbaj o zdrowie intymne Wiesz, w jaki sposób skutecznie i bezpiecznie zadbać o swoje zdrowie intymne? Nasz ekspert rozwieje Twoje wątpliwości! |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Antykoncepcja hormonalna
Panie Doktorze, proszę o rozwianie moich wątpliwości.
Mam 20 lat, od kwietnia zeszłego roku przyjmuję tabletki antykoncepcyjne (Najpierw Lesinelle, teraz Vibin mini). W sierpniu zeszłego roku robiłam usg piersi i ginekologiczne, wyniki były prawidłowe. W tym roku zmieniłam lekarza, robiłam cytologię i badania krwi - bez zastrzeżeń. Niestety lekarz nie wspomniał czy powinnam powtarzać usg. Przerwy w przyjmowaniu tabletek nie zamierzam na razie robić, planuję odstawić je definitywnie we wrześniu przyszłego roku. W związku z tym mam pytanie - czy powinnam w najbliższym czasie umówić się na usg? Zrobić jakieś dodatkowe badania? Dziękuję za odpowiedź.
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Antykoncepcja hormonalna
W trakcie przyjmowania tabletek hormonalnych antykoncepcyjnych 1x/rok należy wykonać badanie ginekologiczne/cytologię/usg dopochwowe/usg piersi/ badania krwi morfologia,glukoza ALT, AST, bilirubina, cholesterool,tróglicerydy , fibrynogen, d-dimer, antytrombina III. To wszystko
|
![]() ![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:47.