|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#901 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna przyszła, z nią bociany, więc na @ nie czekamy. Staraczki 2013. Cz. 3
Już wszystko jasne.
Wyszła negatywna beta. Niestety, cykl do przekreślenia. Czekać pozostało na okres, mam nadzieję, że niebawem się pojawi ![]() Łza się zakręciła w oku, niby się nie nastawiałam, ale jednak... Nic to. W końcu z pewnością się uda. |
|
|
|
#902 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna przyszła, z nią bociany, więc na @ nie czekamy. Staraczki 2013. Cz. 3
Cytat:
|
|
#903 |
|
Zakorzenienie
|
Ehh
Jestem silna, nie ma sensu się dołować. dziękuję za Wasze kciuki i za to, że jesteście. |
|
|
|
#904 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Chyba jakaś dziwna jestem. Jedyne co to nie mogę się powoli doczekać. Kurcze, wszyscy będą na nas skupieni, ale czad. Pierwszy raz w zyciu będę w centrum zainteresowania. ![]() Nie no, chciałabym już efekt końcowy. Kończymy roznoszenie zaproszeń, zostały pojedyncze sztuki. Najgorsze, że straciłam robotę i mi się nudzi.
|
|
|
|
|
#905 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Za chwilę bedziesz Panią a nie Panienką ![]() A czemu straciłaś pracę? Trochę lipa przed ślubem i staraniami :/
|
|
#906 |
|
Konto usunięte
|
Musieli dać mi umowę na stałe, a takowej nie chcieli. Na określony by mi dali, ale na stałe nie. Szkoda mi tylko zespołu z którym współpracowałam, a jego i tak rozwalają, także.
|
|
|
|
#907 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co prawda u nas rodzice zorganizowali dużo, ale mimo to, trzeba było pamiętać o każdej pierdółce. Powodzenia i gratulację - to poważny krok No i nie doczytałam, kiedy termin ślubu?---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ---------- Cytat:
Jak tu cokolwiek zaplanować? ![]() Ale co tam.. ciesz się, niebawem lato - opalanko, starania... |
||
|
|
|
#908 |
|
Konto usunięte
|
Juliette ślubujemy 7 września.
Pracy nie ma, ale póki co nie zamierzamy planów przesuwać. |
|
|
|
#909 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#910 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#911 |
|
Konto usunięte
|
Ja właśnie też zmądrzałam. Czekałam, wszystko podpasowałam pod robotę, bo miała być pewna umowa i co? Gówno. Trzeba było nam się starać w trakcie tych krótkich umów, by musieli mi przedłużyć do porodu przynajmniej.
|
|
|
|
#912 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Dlatego ja nie czekam na um. na stałe tylko pracujemy nad potomkiem na mojej um. na czas określony
|
|
#913 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tym bardziej, że mam długie dość cykle 35-40 dni... więc się oczekam, oczekam i du pa. Jeśli o mnie chodzi to jestem rok po ślubie. Zdecydowaliśmy się: robimy dziecko na hurraa, a potem się oczywiście okazało, że to nie jest takie łatwe jak się wydaje. :/ Mam zleconą masę badań od nowej lekarki, u której byłam 2 tygodnie temu i zobaczymy, co pokażą 2 cykle mierzyłam tempkę, ale nie jestem pewna czy dobrze, bo coś niesłychanie równa mi wyszła... Mam termometr geratherm, mierzę pod językiem - Wy, dziewczyny, gdzie? Ostatnio u ginki byłam w 15 dniu i pęcherzyk był ponoć obiecujący. Will see
|
|
|
|
|
#914 |
|
Konto usunięte
|
Ja też mierzę pod językiem. Od tego cyklu wracam do mierzenia, bo ostatnie dwa sobie odpuściłam.
---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ---------- Studzę galaretkę i zaleję pokrojone truskawki, będzie co przekąsić.
|
|
|
|
#915 | ||||
|
Zakorzenienie
|
O jaaaa, ile postów do nadrobienia
Cytat:
Oby na krótko ![]() Cytat:
Oby @ przyszła jak najszybciej, żebyście znów mogli się starać Wybierasz się do gina?Cytat:
Gadka szmatka, pewny człowiek może być dopiero jak papier podpisze... Jak ja się cieszę, że mam umowę na stałe i sytuację taką, jaką mam... Cytat:
|
||||
|
|
|
#916 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do gina mam wizytę umówioną 2 lipca. Niech sprawdzi, czy jestem zdrowa. Kiedyś wykryła u mnie maluteńką nadżerkę (prawie niewidoczną), ale powiedziała, że nie mam się co zamartwiać, że może się wchłonąć. Zobaczymy czy czasem nie urosła. W sumie nie wiem, czy sama od siebie się może wchłonąć ![]() ---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ---------- Cytat:
Ale trzeba wierzyć no i za Ciebie również trzymam kciukasy
|
|||
|
|
|
#917 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczyny!
Ale dzisiaj pogoda! Cały czas leje! Misia już śpi, a ja leżę pod kocykiem U mnie dzisiaj 24. dzień cyklu, @ spodziewam się (albo nie spodziewam Zadecydowałam, że jak w tym cyklu się nie udało to robimy miesiąc przerwy, bo muszę trochę się podleczyć. Juliette przykro mi, że beta negatywna, ale głowa do góry i myśl już o nowym (mam nadzieję, że owocnym) cyklu. Witam nowe Dziewczyny i życzę udanych starań
|
|
#918 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do poniedziałku już niedługo - trzymam kciuki. Może chociaż Tobie się uda. Jeśli się nie uda to masz rację - podlecz się i wtedy staraj. Chociaż ja bym nie dała rady odczekać cyklu Kochana, nie przejmuję się - jak już pisałam, troszkę zabolało, łza się zakręciła ale jest okej. Wierzę w następny cykl. Tylko już niech przychodzi ta okrutna, spóźnialska @
|
|
|
|
|
#919 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Raczej nie będę piła, bo ja raczej z tych niepijących (może parę łyków winka).Strasznie ciężko mi przyszło podjęcie decyzji o odczekaniu cyklu. Cały czas się biję z myślami, bo jak pewnie większość to chciałabym być już, natychmiast w ciąży no ale muszę zrobić porządek z tym kolanem, co Wam pisałam (potrzebne jest RTG) i mam serię leków do wybrania na problemy trawienne. Muszę w końcu to zrobić i tyle.No to niech już przychodzi @ ![]() ![]() Oglądam ,,Jak urodzić i nie zwariować". Strasznie lubię ten film
|
|
|
#920 |
|
Konto usunięte
|
Byliśmy dać kolejne trzy zaproszenia. Już niewiele zostalo.
|
|
|
|
#921 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też mam wizytę 2 lipca ![]() Dokładnie to samo powtarzam Teraz już nie wierzę we "wpadki" - to jest działanie z premedytacją O, nie oglądałam, może się porwę w najbliższym czasie ![]() Zazdroszczę przygotowań, ale szczerze mówiąc my z mężem zapraszania mieliśmy dość już w połowie listy Mąż odtyka nam prysznic i nie mogę iść się kąpać... I nie chce powiedzieć kiedy skończy, a ja chcę muszę włosy umyć i do wyyyyraaaaa...
Edytowane przez fantastka Czas edycji: 2013-06-25 o 21:08 |
|
|
|
|
#922 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#923 |
|
Zakorzenienie
|
To pewnie zależy od tego, ilu gości się zaprasza
My mieliśmy duże wesele i wizyty skumulowane przeważnie na dwa weekendowe dni - i tak cały miesiąc objeżdżaliśmy wszystkie okolice i naprawdę byliśmy wykończeni
|
|
|
|
#924 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Jutro idziemy do USC, bo już 2 m-ce zostały, a mieliśmy 3 przed stawić się w kościele.
|
|
|
|
|
#925 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to tylko cieszyć się, że wam się przygotowania podobają ![]() Dzień dobry Może coś się zaczyna dziać
Edytowane przez fantastka Czas edycji: 2013-06-26 o 06:21 |
|
|
|
|
#926 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No, no Śledzimy dalej. A powiedz, używasz jakiegoś programu wykresowego do owulacji czy sama sobie tam gdzieś kreślisz w kalendarzu? Może znacie jakieś fajne, godne polecenia programy, darmowe? |
|
|
|
|
#927 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale to bardziej po to, żeby potem przenieść dane, jeśli akurat nie mam dostępu do komputera
|
|
|
|
|
#928 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#929 |
|
Zakorzenienie
|
W sumie tak, jak założysz konto to dostajesz w prezencie pakiet premium na miesiąc, ale po jego wykorzystaniu wykres i tak pełni swoje podstawowe funkcje
|
|
|
|
#930 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale mi się dziś nic nie chce. Pogoda za oknem działa strasznie depresyjnie. Nienawidzę tego, gdy deszcz tak cały dzień siąpi. fantastka Ty już w pracy? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:48.

. Za chwilę bedziesz Panią a nie Panienką
No i nie doczytałam, kiedy termin ślubu?

Oby @ przyszła jak najszybciej, żebyście znów mogli się starać
Wybierasz się do gina?
Gadka szmatka, pewny człowiek może być dopiero jak papier podpisze... Jak ja się cieszę, że mam umowę na stałe i sytuację taką, jaką mam... 
I nie chce powiedzieć kiedy skończy, a ja chcę muszę włosy umyć i do wyyyyraaaaa...