Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-25, 20:02   #2551
sammi24
Zadomowienie

Dot.: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17

Rocky za wizytę. Czyli Laura nie wyrusza póki co na podbój świata czekamy dalej

Elaine oj, to moja mama mnie strasznie irytuje tym, że gdy tylko poskarżę się, że mnie coś boli albo jęknę gdy coś mnie strzyknie, to robi taką minę, jakbym miała za chwilę umrzeć wiem, że się martwi ale przesadza z tym strasznie

Tweed
mnie ginka o liczeniu ruchów nie wspominała do tej pory . Ale ja też nie liczę, bo mały regularnie się przeciąga, wieczorem około 19.00 ma swoje maximum aktywności przez pół godziny, a do tego czkawkę ze dwa razy dziennie

Ja zmykam dziewczyny, posiedzę z Tż
sammi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 20:03   #2552
lachryma
Zakorzenienie

Dot.: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
No mój rzadko kiedy się obija, ale tak czytam, że wy prawie wszystkie liczycie
ja nie liczę
gin mi nie kazał, dopóki mała rusza się w swoich porach aktywności nie widzę potrzeby.
Stary 2013-06-25, 20:04   #2553
tweedledee
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41492139]Coś Wam napisze... Siedzę w szpitalnym pokoju, w poplamionej z góry na dol koszuli nocnej, w klapkach z targu za 10 zł, które nie mieszczą sie na moje gigantyczne nogi, we włosach każdy w inna stronę, z obsypana buzia (szybko mi wróciła skóra do stanu sprzed ciąży...), słowa manicure i pedicure to odległa galaktyka, z rozoranym brzuchem że sznurkiem i 100000 rozstepow, dużych i brązowych, nieogolona, niewyspana, z bolacymi piersiami oraz: najszczesliwsza na całym wielkim świecie, jak mój Książę na mnie oddycha swoimi slodkimi usteczkami i stroi przez sen cudne minki..... Nie ma drugiego takiego uczucia na świecie, męża sie kocha inaczej, miłość do dziecka jest bezgraniczna, totalna i bezwarunkowa.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]
Trafiasz w sedno
Ja mimo, że jeszcze przed porodem już dałabym się za Alka pokroić... dzisiaj wracałam taka szczęsliwa... ostatnio strasznie dołowałam się naszymi finansami, sen z powiek mi spędzały, a dzisiaj już tak dobitnie zrozumiałam, że to nic, najważniejsze jest to, że mam zupełnie zdrowe dziecko, które się pięknie rozwija i że nie ma takiej rzeczy na świecie, ktore zrobiłąby ze mnie szczęśliwszego człowieka Już czuję, że będę matką-wariatką
Stary 2013-06-25, 20:04   #2554
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez shestiger Pokaż wiadomość
Pięknie wszystko nadrobiłaś a z tego szefa to widać fajny gościu jest

Dotkaaa nie chcę Cię dobijać ale ode mnie w stronę centrum śmiga piękna grupa czarnych chmur..:/ czyżby powtórka z wczoraj??

Wiecie co..zawiodłam się dzisiaj w sklepie! Mam taką ochotę na owoc a tu co..nie będą zamawiać bo ludzie mają na działkach i nie kupują byłam u znajomej i co?Połowa jej nie wyrosła a połowe zniszczyły grady..i teraz jak chce owoc to bym musiała popylać do wsi obok lub busem do centrum

Kurcze Igor też ma mega lenia aż to dziwne jak na niego oO zwykle dawał mi w kość a dzisiaj ledwo dał o sobie znać..jak do jutra się nie zmieni to chyba się przejadę do centrum na kontrole jakąś może??

Mam pytanie..płuczę buzię szałwią bo mi ząb doskwiera ciągle a nie wyrwą póki nie urodzę i dziś czytałam że szałwia wstrzymuje laktacje :/ ale to chyba wstrzymuje jakbym ją piła co nie?a jak płuczę i wypluwam to chyba nie bd miało wpływu??

Ja już po kolacji, spora micha płatków a'la cookie crisp z mleczkiem <3
nie mozna usunac zeba? własnie trzeba cos z nim zrobic przed porodem. A szałwia do płukania to raczej marne działanie bedzie miała na laktacje
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 20:06   #2555
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sammi24 Pokaż wiadomość
Tweed mnie ginka o liczeniu ruchów nie wspominała do tej pory . Ale ja też nie liczę, bo mały regularnie się przeciąga, wieczorem około 19.00 ma swoje maximum aktywności przez pół godziny, a do tego czkawkę ze dwa razy dziennie

Ja zmykam dziewczyny, posiedzę z Tż
Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
ja nie liczę
gin mi nie kazał, dopóki mała rusza się w swoich porach aktywności nie widzę potrzeby.
No to super, u mnie też lekarz nie kazał liczyć ruchów, zawsze tylko pyta czy czuje dobrze ruchy, a że czuję aż za dobrze, to nie rozwijamy tematu
Stary 2013-06-25, 20:06   #2556
jakierka
Zadomowienie

Witam sie dziewczyny

Ja dzis mialam sporo pracy, a po niej okropnie bolaly mnie plecy
Jestem daleeeko w tyle z nadrabianiem, ale i tak postaram sie Was poczytac.

Poki co jestem na etapie zdjecia Piotrusia Gluciatka, a wiec daleko w tyle

Margos, oczywiscie Piotrus jest przesliczny i kochany i jak fajnie slodko spi Patrzac na niego juz nie moge sie doczekac Edzia

Ghia, z pierwszej strony widze, ze juz urodzilas! Gratuluje kochana Mam nadzieje, ze czujecie sie dobrze!!

Oliath, zycze duzo zdrowka Lali i oby pory na karmienie Lilo unormowaly sie

Madi, mam nadzieje, ze wszystko u Ciebie ok!

Lece Was dalej poczytywac
Stary 2013-06-25, 20:06   #2557
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41492139]Coś Wam napisze... Siedzę w szpitalnym pokoju, w poplamionej z góry na dol koszuli nocnej, w klapkach z targu za 10 zł, które nie mieszczą sie na moje gigantyczne nogi, we włosach każdy w inna stronę, z obsypana buzia (szybko mi wróciła skóra do stanu sprzed ciąży...), słowa manicure i pedicure to odległa galaktyka, z rozoranym brzuchem że sznurkiem i 100000 rozstepow, dużych i brązowych, nieogolona, niewyspana, z bolacymi piersiami oraz: najszczesliwsza na całym wielkim świecie, jak mój Książę na mnie oddycha swoimi slodkimi usteczkami i stroi przez sen cudne minki..... Nie ma drugiego takiego uczucia na świecie, męża sie kocha inaczej, miłość do dziecka jest bezgraniczna, totalna i bezwarunkowa.

)))

Sammi:

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 20:07   #2558
lachryma
Zakorzenienie

tak patrzę na te wasze szampony... i jak widzę te małe buteleczki za ponad 7 dych, to chyba jednak podziękuje sama jestem na etapie szukania szamponu, ale to dla mnie jedna za dużo. tym bardziej, że włosy mam dość długie i szampon dość szybko mi schodzi.
Stary 2013-06-25, 20:08   #2559
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

mi też gin nie kazał liczyć, chociaż mówił żeby teraz na koniec zwrócić na to uwagę. Fakt Igorek ładnie się rusza, ale od jakiegoś czasu troszkę mniej, a dzisiaj to niewiele..ale ma swoje stałe pory (np po bajce od taty..:P)

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 20:10   #2560
Neni1984
Zakorzenienie

Pospałam
Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość
Dostał taką odpowiedź

"Chciałbym żebyś zrobił...
1. Kubek herbaty (bezkofeinowej oczywiście)
2. Upiecz swojej żonie ciasto.
3.Odkurz (cicho).
4. Skończ przygotowywać pokój dla dziecka.
5. Znajdź 5 minut na relaks- bo pewnie też musisz być zestresowany... (ale tylko 5 minut- Twoja żona potrzebuje Cię do spełniania jej zachcianek).
6. Napij się piwa bezalkoholowego ale cały czas myśl, że jest alkoholowe...

Podpisano,
..."

Dobryy jest
Cytat:
Napisane przez Marionette18 Pokaż wiadomość
Albo spotkac sie w realu Choc podejrzewam ze to by bylo mega trudne
Ja osobiście wolałabym w Tesco, bo do Reala mam daleko
Cytat:

A teraz trochę o mnie
Wizytka udana praktycznie pod każdym względem
Przede wszystkim mały się obrócił główką w dół Niech no Urwis spróbuje chociaż zmienić pozycje Wszystkie narządy wydają się być sprawnie działające, także tutaj też odetchnęłam Aleks waży aktualnie 1940g, więc idziemy środkowym centylem, mój piękny średniaczek Aaa no i hitem wizyty były jego usteczka Nawet pani dr się pytała, po kim mały ma takie wydatne duże usteczka, bo były idealnie widoczne jak na zdjęciu (a to było zwykłe usg) i sama stwierdziła, że są śliczne i czegoś takiego nie widziała Mamę oczywiście rozpierała duma, ale już widzę, że to będzie kopia tż, bo mój D. ma dokładnie takie same usta Ależ jestem w tej mojej klusce zakochana

Ważne jest jeszcze to, że mama też się dobrze trzyma - na ostatniej wizycie 2 tyg temu ważyłam 69.4kg, dzisiaj 69.1kg Czyli odrzucenie części syfów pomogło i nie przytyłam z czego najbardziej chyba zadowolone są moje nogi
Same dobre wieści
Ale pewnie dumna jesteś z Małego
Mi też ostatnio lekarz powiedział, że Młody będzie śliczny, a facet powinien być tylko ciut ładniejszy od diabła

A ciśnienie pod koniec ciąży chyba się podnosi samo z siebie ... Też mam ostatnio wyższe wartości

---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ----------

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Rockyyy kape codziennie szykuje a Laura na razie sie nie kluje

Juz po wizycie.Morfologie mam super.Szyjka rozpulchniona ale zamknieta.Łozysko sie nie odkleja,ma 3 stopien dojrzałości,wody w normie.Laura wporzo
Ginek prosił zebym zadzwoniła jak urodze.Są szanse ze odejdą mi wody.Ale kiedy? tego nie wiemy Potem dodał ze z tego co widzi to spotkamy sie jeszcze za tydzien

Jak nic nie drgnie to 7 mam sie zgłosic na IP.
Pytałam o metody indukcji porodu i u mnie w szpitalu stosuje sie cewnik.Podobno samo zakładanie nie jest straszne.Powoduje on rozwarcie.Jest to podobno metoda skuteczna i bezpieczna.Lepsza niz sama oxytocyna bo powoduje rozwarcie i potem nastepują skurcze a jak szyjka niegotowa to sama oxy czasem rady nie daje...Jakos tak to by wyglądało. Brrrrr
Mam nadzieje ze obejdzie sie bez takich cudów Dziekuje za kciukasy

Nic tylko iść rodzić
Cytat:
A właśnie dziewczyny, wy ciągle liczycie ruchy?? Bo ja szczerze pisząc, nie
Ale to dlatego, że mały bryka cały czas prawie i to ciągle dość żywo
Nie liczę
Ja liczę minuty, kiedy Młody daje mi trochę luzu
[/QUOTE]

Też tak chcę
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 20:11   #2561
shestiger
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
nie mozna usunac zeba? własnie trzeba cos z nim zrobic przed porodem. A szałwia do płukania to raczej marne działanie bedzie miała na laktacje
No właśnie się nie da albo moja dentystka ma cykora bo ogólnie jestem jej pierwszą pacjentką w ciąży i póki co łatała mi jakieś drobne rzeczy ale to co mnie boli to nie tykała :/ Tyle że do niej nie trzeba tak długo aż czekać na wizytę...co gorsza chyba mi się tam ropa zrobiła bo czasem taka kulka na dziąśle wychodzi i tak jak czytałam na necie to jest ropa

Mogłaby jakaś z was zacząć rodzić to bym się rozbudziła trochę :P
shestiger jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 20:13   #2562
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
mi też gin nie kazał liczyć, chociaż mówił żeby teraz na koniec zwrócić na to uwagę. Fakt Igorek ładnie się rusza, ale od jakiegoś czasu troszkę mniej, a dzisiaj to niewiele..ale ma swoje stałe pory (np po bajce od taty..:P)
mi wczoraj właśnie powiedział, żeby zwrócić uwagę na ruchy dziecka, że jak nie czuć, to zjeść coś, położyć się na boku i czekać maksymalnie 40 minut.
u mnie z tymi ruchami jest różnie, dziś np mała ma leniwy dzień i szału nie ma. rusza się, ale mniej intensywnie...
Stary 2013-06-25, 20:13   #2563
Anulka_p
Zakorzenienie

[/QUOTE]

Przez ciebie jeszcze bardziej zapragnęłam już zobaczyć mojego szkraba.
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 20:15   #2564
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
tak patrzę na te wasze szampony... i jak widzę te małe buteleczki za ponad 7 dych, to chyba jednak podziękuje sama jestem na etapie szukania szamponu, ale to dla mnie jedna za dużo. tym bardziej, że włosy mam dość długie i szampon dość szybko mi schodzi.
Mój ulubiony szampon to Fructis przeciw twardej wodzie

---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ----------

Cytat:
No właśnie się nie da albo moja dentystka ma cykora bo ogólnie jestem jej pierwszą pacjentką w ciąży i póki co łatała mi jakieś drobne rzeczy ale to co mnie boli to nie tykała :/ Tyle że do niej nie trzeba tak długo aż czekać na wizytę...co gorsza chyba mi się tam ropa zrobiła bo czasem taka kulka na dziąśle wychodzi i tak jak czytałam na necie to jest ropa

Ty zacznij rodzić - na bank się rozbudzisz
Stary 2013-06-25, 20:15   #2565
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:

Ja kupiłam do karmienia jeden ze staników w kolorze czarnym.Jak sie odpina go do karmienia to wygląda jak stanik z sex -shopu.Taki sado-maso.Ale Tz miał radoche jak go mierzyłam

Cytat:
C

Mówią, że każdy dzień jest cenny dla Małego- i mają rację Na moje pytania czy Adasia te skurcze nie męczą twierdzą, że nie- ale to już mówią bez przekonania
Na ból proponują paracetamol () albo coś silniejszego ale nazwy nie pamiętam. Ja grzecznie dziękuję bo nie chcę faszerować siebie i Adasia tym bardziej, że już i tak sporo leków biorę na ciśnienie...

No a poza tym to porażka- bo w szpitalu na wizytach widzi mnie za każdym razem inny lekarz, na oddziale inny przy każdym obchodzie i to jest takie pierdu pierdu bo nikt nie wie o co dokładnie chodzi i za każdym razem muszę tłumaczyć wszystko od początku. Dzisiaj powiedzieli mi, że taki mój "urok"- nie często się to zdarza, współczują ale mogę iść już do domu a jak coś się będzie działo to przyjeżdżać od razu
Aha- jak nie będą już potrafili ogarnąć mojego ciśnienia to cc- ale, że z wizyty na wizytę coraz to większe dawki, które potrafiłyby uśmiercić konia mi zapisują to jakoś udaje im się to ciśnienie kontrolować
jakie leki bierzesz na nadciśnienie? w jakiej dawce? Ja biorę Dopegyt 3x1

Cytat:

I tak jak piszesz, facet na nią spojrzał, a ona miała już wielokrotny orgazm, porażka
ja niedawno czytałam 2 części i myślałam, że podziała na mnie ta książkę ale jakoś przeczytałam jako romans bardziej a w drugiej części opisy sexu nawet omijałam bo mnie nudziły
Cytat:
Juz po wizycie.Morfologie mam super.Szyjka rozpulchniona ale zamknieta.Łozysko sie nie odkleja,ma 3 stopien dojrzałości,wody w normie.Laura wporzo
Ginek prosił zebym zadzwoniła jak urodze.Są szanse ze odejdą mi wody.Ale kiedy? tego nie wiemy Potem dodał ze z tego co widzi to spotkamy sie jeszcze za tydzien

Jak nic nie drgnie to 7 mam sie zgłosic na IP.
Pytałam o metody indukcji porodu i u mnie w szpitalu stosuje sie cewnik.Podobno samo zakładanie nie jest straszne.Powoduje on rozwarcie.Jest to podobno metoda skuteczna i bezpieczna.Lepsza niz sama oxytocyna bo powoduje rozwarcie i potem nastepują skurcze a jak szyjka niegotowa to sama oxy czasem rady nie daje...Jakos tak to by wyglądało. Brrrrr
Mam nadzieje ze obejdzie sie bez takich cudów Dziekuje za kciukasy
za wizytę, to ciekawe kiedy się zacznie
Cytat:
za wizyte i piękne usteczka Kuleczki aleś dumna z syna co ?
z tym cisnieniem to ja nie wiem co jest, ale chyba jakas plaga, ja od 2 tygodni mam wyzsze niż miałam przez całą ciaze z 90/50 mam 117/80 to drugie duzo wyzsze jak na mnie, ale ja juz to mam w nosie, ja chce rodzic
na końcu ciaży ciśnienie zawsze wzrasta
Cytat:

Rozłożyła mnie jedna rzecz na łopatki
Przez te moje wypady do szpitala mąż pracuje w domu, a i tak jak jesteśmy w szpitalu to więcej niepracuje niż pracuje
Nadrabia wieczorami albo z samego rana- no nieistotne. W każdym razie napisał dzisiaj maila do swojego przełożonego, że jak coś to on popracuje w sobotę i żeby mu tylko napisać co ma zrobić.

Dostał taką odpowiedź

"Chciałbym żebyś zrobił...
1. Kubek herbaty (bezkofeinowej oczywiście)
2. Upiecz swojej żonie ciasto.
3.Odkurz (cicho).
4. Skończ przygotowywać pokój dla dziecka.
5. Znajdź 5 minut na relaks- bo pewnie też musisz być zestresowany... (ale tylko 5 minut- Twoja żona potrzebuje Cię do spełniania jej zachcianek).
6. Napij się piwa bezalkoholowego ale cały czas myśl, że jest alkoholowe...

Podpisano,
..."

super przełożony, no i dla Ciebie za nadrabianie, jesteś mistrzynią

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
Dobra uciekam na stówę już bo w końcu znów będę biegać po domu jak kot z pęcherzem przed tą wizytą a Tz będzie sie na mnie darl, że mogłam dłużej siedziec przed kompem
trzymam kciuki za wizytę
Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość

Laski, zostalo mi 4 kg na plusie, brzuch mam niemal plaski, a cyc jak dwie Pamele zebym jeszcze taka blada nie byla na buzi i oczow takich podkrazonych nie miala ! sexyyyyy
wow super, tylko 4 kg, zejdą bardzo szybko

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
Claaudiaa,
lamponek,
elaine-blath,
Marionette18,
shestiger,
tysia222,
stokrotka24,
Neni1984,
Oliath,
Ewusia709,
zviezdocka,
kiss12550,
sammi24,
kubus puchatek
, enlevee,
kamisia33,
Anulka_p,
Trocka,
Kathe,
Xawmeli

co tam dziołchy? Te nieznajome tez moga coś napisac moze jestescie w ciazy i chcecie nam powiedziec i pogadac z nami?:P
ja już zdążyłam wyjść dawno z domu a jeszcze na pasku byłam chyba, ze tz mnie podglada
Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
Widzę, że tematyka książkowo - erotyczna ja nie czytałam Greya ale sporo koleżanek polecało. Może po ciązy po nią sięgnę jak na razie morduje ,,Grę o tron". Jestem chyba jakaś dziwna ale wcale mnie nie pochłonęła

Włoski wyprostowane, pazurki ogarnięte, jeszcze tylko prysznic, make-up i śmigam na przegląd kapy i podgląd Małego
mi gra o tron podobała się bardzo ale nie czytałam całej serii, bo pożyczałam od szwagra i 2 części pożyczył koleżance i już rok trzyma a chętnie teraz bym je pochłonęła

mi też dzisiaj w jednym momencie ciśnienie skoczyło i miałam 137/92 ale na szczęście potem spadło

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 20:15   #2566
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie z tymi ruchami jest różnie, dziś np mała ma leniwy dzień i szału nie ma. rusza się, ale mniej intensywnie...
U mnie dziś tak samo. Rusza się, wypina, widzę tę jego zgrabną po tatusiu pupę ale szału nie ma.
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 20:15   #2567
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
może inny dentysta?
jak ząb ropieje to trzeba szybko działać, bo może zaszkodzić i Tobie i dziecku.
Stary 2013-06-25, 20:16   #2568
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:

idz do kogos innego, tym bardziej że jest ropa- przeciez to stan zapalny, a Ty chyba masz mieć cc??
Stary 2013-06-25, 20:17   #2569
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Mój ulubiony szampon to Fructis przeciw twardej wodzie
aktualnie go używam
Stary 2013-06-25, 20:18   #2570
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
aktualnie go używam
I co? Chcesz o tym porozmawiać?
Stary 2013-06-25, 20:19   #2571
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:

Kurcze Igor też ma mega lenia aż to dziwne jak na niego oO zwykle dawał mi w kość a dzisiaj ledwo dał o sobie znać..jak do jutra się nie zmieni to chyba się przejadę do centrum na kontrole jakąś może??

Mam pytanie..płuczę buzię szałwią bo mi ząb doskwiera ciągle a nie wyrwą póki nie urodzę i dziś czytałam że szałwia wstrzymuje laktacje :/ ale to chyba wstrzymuje jakbym ją piła co nie?a jak płuczę i wypluwam to chyba nie bd miało wpływu??

Ja już po kolacji, spora micha płatków a'la cookie crisp z mleczkiem <3
Wydaje mi sie ze płukanie buzki szałwią Ci nie zaszkodzi.

Kurde mi ginek mówił ze jak zauwaze nagły spadek aktywnosci to zeby jechac na IP. Ale to juz musisz sama ocenic jak Igorka dotychczas czułaś i jak to sie pozmieniało......
Cytat:
No mój rzadko kiedy się obija, ale tak czytam, że wy prawie wszystkie liczycie
Ja tam jestem okropna, bo momentami cieszę się, jak mały usypia -raz, że wtedy intensywniej rośnie a dwa, że mam chwilę spokoju, bo inaczej to lata jak opętany

Jak się niepokoisz, to wiadomo, że lepiej liczyć

Albo co innego

Też już jestem na głodzie
Ja mam zielone swiatełko Dzis mam w planach okłady z samca,jutro rano tez. Karolajn stosowała i jej wody odeszły
Stary 2013-06-25, 20:21   #2572
sammi24
Zadomowienie

Ja chcę już 38 tc i mojego synka
sammi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 20:21   #2573
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
może jutro ok?
Stary 2013-06-25, 20:22   #2574
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Wydaje mi sie ze płukanie buzki szałwią Ci nie zaszkodzi.

Kurde mi ginek mówił ze jak zauwaze nagły spadek aktywnosci to zeby jechac na IP. Ale to juz musisz sama ocenic jak Igorka dotychczas czułaś i jak to sie pozmieniało......

Ja mam zielone swiatełko Dzis mam w planach okłady z samca,jutro rano tez. Karolajn stosowała i jej wody odeszły
mam te same plany na dzis co Ty, oby nie zaczelo sie przed wszystkim ciagniecie szyjki bo nic z tego nie bedzie
Stary 2013-06-25, 20:22   #2575
Marionette18
Raczkowanie

Cytat:
ja mam dosc krotkie(za ucho) i szampon powoli mi schodzi, wiec czasem mozna zaszalec Choc nie mowie ze bede jeden po drugim kupowala takie drogie. Teraz za 70 a nastepny za 7

Nie opuszcze az do smierci

Aparatka :
gora: 09. 2011
dol: 01. 2012

Dietkuje!!!
Marionette18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 20:22   #2576
d0tkaaa
Zakorzenienie

Bylismy w tesco..nikt mnie nie.przepuscil ani nic..lol.

she nad centrum niech sobie ida ja na szczescie troche z boku na "obrzezach"wiec co mi tam:-P

chociaz i tak pada u nas.

rocky gratuluje wizyty

sammi no smiech to zdrowie jesscze jak ze stresu glopawki dostane to juz wogole...)

Jaskierka to chyba Ty pisalas o tych szamponach..wydaje Ci sie ze to jest duzo za buteleczke,nie mowie bo ja sama tak jak pisalam zreszta nie kupilabym na moje "aktualne"wlosy..ale jakbys widziala jacy ludzie zrozpaczeni njeraz przychodza i prosza o co kolwiek co da im nadzieje..dziwnie to brzmi ale pamietam sytuacje jak Pani przyszla mowi ze leca jej (na tle nerwowym z tego co mowila)wlosy garsciami ze juz nie wyrabia i jest prawie lysa (3wlosy na krzyz jak to sie mowi) a kiedys miala piekne i zebysmy cos jej dobraly bo ona wszystkiego probowala juz..i polecilysmy jej cos tam (uwierzcie na slowo ze nie wygladala na zarobiona kobiete ani bogata ani nic) kupila szampon sprey i ampolki dalysmy jej rabat bo tak nam zal bylo jej ...zaplacila ok 400zl ale usmiech ze dalysmy jej nadzieje byl bezcenny!tak sie wydaje ale.jak ktos ma lysienia jakies albo faceci ktorzy co oni to nie sa naprawde...wystarczy facetowi powiedziec ze zaczyna "lysiec"uwierzcie..ku pi wtedy szampon za kazda sume.ale nie o takich ludziach mowie.Sa tez tacy co przez kupowanie sobie kosmetykow maja jakis prestiz nie ciesza ubrania ani nic a wlasnie kosmetyki...

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 20:23   #2577
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
może jutro ok?
Ok
Stary 2013-06-25, 20:23   #2578
roxi1980
Zakorzenienie

Cytat:
A co do usteczek, to lepiej żeby całuśności po tatusiu nie odziedziczył, bo nie mam ochoty poznawać co miesiac nowej dziewczyny
jego tatuś też Ci co miesiąc do domu nową panne sprowadza??? hmmm tolerancja to piękna cecha

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41492139]Coś Wam napisze... Siedzę w szpitalnym pokoju, w poplamionej z góry na dol koszuli nocnej, w klapkach z targu za 10 zł, które nie mieszczą sie na moje gigantyczne nogi, we włosach każdy w inna stronę, z obsypana buzia (szybko mi wróciła skóra do stanu sprzed ciąży...), słowa manicure i pedicure to odległa galaktyka, z rozoranym brzuchem że sznurkiem i 100000 rozstepow, dużych i brązowych, nieogolona, niewyspana, z bolacymi piersiami oraz: najszczesliwsza na całym wielkim świecie, jak mój Książę na mnie oddycha swoimi slodkimi usteczkami i stroi przez sen cudne minki..... Nie ma drugiego takiego uczucia na świecie, męża sie kocha inaczej, miłość do dziecka jest bezgraniczna, totalna i bezwarunkowa. [/QUOTE]

roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 20:24   #2579
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Trafiasz w sedno
Ja mimo, że jeszcze przed porodem już dałabym się za Alka pokroić... dzisiaj wracałam taka szczęsliwa... ostatnio strasznie dołowałam się naszymi finansami, sen z powiek mi spędzały, a dzisiaj już tak dobitnie zrozumiałam, że to nic, najważniejsze jest to, że mam zupełnie zdrowe dziecko, które się pięknie rozwija i że nie ma takiej rzeczy na świecie, ktore zrobiłąby ze mnie szczęśliwszego człowieka Już czuję, że będę matką-wariatką
Pieniążki szczescia nie dają Jeszcze rok temu jak przezylismy # zylismy naprawde na wysokim poziomie.Oboje pracowalismy,stac nas było na wszystko ale co z tego ??? Teraz zyjemy skromnie ,pracuje tylko Tz ale mamy swoją Laure w brzuszku
Cytat:

Ja moge ale Laura nie chce
Cytat:
mi wczoraj właśnie powiedział, żeby zwrócić uwagę na ruchy dziecka, że jak nie czuć, to zjeść coś, położyć się na boku i czekać maksymalnie 40 minut.
Laura tez ma czasem zamułe,a czasem jak sie rozkopie to masakra.
Cytat:
Stary 2013-06-25, 20:25   #2580
shestiger
Rozeznanie

Cytat:
idz do kogos innego, tym bardziej że jest ropa- przeciez to stan zapalny, a Ty chyba masz mieć cc??
No będę musiała poszukać innego ale najlepiej teraz w Krakowie, problem w tym że terminy są strasznie długie :/
Dużo wskazuje na cesarkę, czekam właśnie na to szpitalne ktg i rozmowę z ich ginem.
Neni - dobre, dobre na pewno by mnie to rozbudziło
Dotkaa - tu już leje
Rocky- no zwykle szalał ale zareagował teraz jak zjadłam więc chyba ok może też ma leniwy dzień.

Nie ma co dzisiaj długo nie wysiedzę a i tak jutro pewnie będę spała do 11 heheheh

Edytowane przez shestiger
Czas edycji: 2013-06-25 o 20:28
shestiger jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości