Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! - Strona 88 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-25, 21:05   #2611
tweedledee
Zakorzenienie

Dot.: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17

Oliath super się czyta, jak sobie fantastycznie radzicie Oby tak dalej

Co nie zmienia faktu, że dziwnie mi się czyta, jak wy już dogadujecie się z dzieciaczkami, a mój to jeszcze taki do samodzielnego życia niezdolny
Stary 2013-06-25, 21:05   #2612
Rockyyy
Zakorzenienie

Dot.: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17

plaisanterie, Xawmeli, ameliar, nika_81Wawa, (:tysia, Claaudiaa, Ewusia709, cama83, shestiger, aremalgos, Oliath, Charlize89, jakierka, maalwinaa, iwona335, domciatko, elaine-blath, Katerine2, Inez92, zviezdocka, d0tkaaa, enlevee, idzia111, kayka11, dzoan, kamisia33, surka

co Wy tak cichooo?
Stary 2013-06-25, 21:06   #2613
Neni1984
Zakorzenienie

Zmykam
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 21:06   #2614
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
Oliath super się czyta, jak sobie fantastycznie radzicie Oby tak dalej

Co nie zmienia faktu, że dziwnie mi się czyta, jak wy już dogadujecie się z dzieciaczkami, a mój to jeszcze taki do samodzielnego życia niezdolny
Jestes w 31 tc i 6 dniu.
OMG kiedy to było???? Czuje sie juz taka...dojrzała ciążowo....:hahah a:
Stary 2013-06-25, 21:09   #2615
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość

Po prostu lzy w oczach, Perse

A my jestesmy po pierwszej kapieli w naszym pieknym wanienko-przewijaczku. Odpadl nam kikutek pepowiny, pepulek piekny i czysty, zdezynfekowany; maz do tej pory natomiast zesrany jaka Lilo jest malutka i drobniutka . W sumie ja kapalam, a on sie stresowal obok . A przeciez Lala byla mniejsza nawet
Zaczelo sie wprawdzie od wielkiego wrzasku, ale to dlatego, ze przepisowa temperatura wody okazala sie duzo za niska, w nosie mam te ich termometry, dolalismy cieplutkiej i ryk ustal .
No i od rana sie NIE dokarmialysmy wcale flaszeczka, tylko KP flaszeczka bedzie okolo polnocy na wszelki wypadek i troche tez z wygodnictwa odkad Lilo sie urodzila, nie spalam dluzej bez przerwy niz 3h na raz. Mozna sie przekrecic .
Joan, no spokojnie wbijam sie w wiekszosc przdciazowych ciuchow, ale wyjsciowych spodni jeszcze nie mierzylam . A kit, do Rollsa i tak musze wlozyc sukienke z epoki i kapelusz, a nie jeansy
No i meza musze pochwalic, jest niesamowity, a to , w jaki sposob i ile czasu poswieca teraz Lali, zeby jak najmniej odczula, ze juz nie jest najmlodsza w rodzinie i centrum wszechswiata - SZACUN, SZACUN, SZACUN. Zawsze wiedzialam, ze cudownego mam meza, ale bardziej chyba, niz sadzilam !!!
świetnie sobie radzicie, i za pępuszek

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 21:11   #2616
Rockyyy
Zakorzenienie

Oliath moj mąż dzielnie deklaruje sie kąpac Laurę A ona tez niewielki kurczaczek,zobaczymy czy nie wymięknie
Stary 2013-06-25, 21:14   #2617
fiazo
Zakorzenienie

he i 10 stron nadrobić przez burzę muszę

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
muszę się pochwalić niespodzianką dla męża- właśnie złożyłam zamówienie w chocolissimo na czekoladowy telegram dla męża przyjdzie do niego kurierem do pracy, jutro albo pojutrze. tak bez okazji, za to, że jest taki kochany dla mnie. ale się cieszę, jednak dawanie jest lepsze niż branie
mój z takiego prezentu byłby bardzo szczęśliwy bo wyjada nam wszystkie słodycze

Cytat:
Napisane przez sammi24 Pokaż wiadomość
A jeszcze megaopowieść zasłyszana dzisiaj w przychodni . Siedziałyśmy sobie tam takie brzuchatki, żartowałyśmy i jakoś zeszło na temat becikowego. I jedna z dziewczyn opowiedziała nam, że w zeszłym tygodniu, czekając na wizytę była świadkiem, jak inna ciężarna w 33 tygodniu ciąży próbowała wymusić na lekarzu, a potem pielęgniarkach, żeby jej wypisano zaświadczenie o uczęszczaniu na wizyty od 10 tc. A okazało się, że w tym 33 tc BYŁA W OGÓLE PO RAZ PIERWSZY NA WIZYCIE U LEKARZA W TEJ CIĄŻY :brzyda l: ponoć cała akcja toczyła się na korytarzu, lekarz i pielęgniarka tłumaczyli jej, że nie mogą, że może gdyby chodziła np. chociażby od 20 tc, a tamta dalej swoje. Cała poczekalnia zaklęta jak w kinie, ponoć tylko coli i popcornu brakowało ostatecznie oczywiście nie dostała tego zaświadczenia. Ja osobiście byłam w szoku, jak ona się po 1. nie wstydziła przyjść z taką prośbą, w dodatku z postawą roszczeniową, a po 2. jak ona wytrzymała do 8 mca bez wizyty u lekarza kosmos
miała kobieta tupet

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 21:19   #2618
d0tkaaa
Zakorzenienie

Rocky ja robilam kolacje tz i cherbatkea zaraz idziemy lezec lol.

w tesco stoimy w mega kolejce i w pewnym momencie starsza baba podchodzi ale nie bardzo stara i mowi ze ona tu byla.przed nami tylko zeposzla obczaic inne kasy i sie wryla przed nas,ja visnienie 1500mowie do niej "taaa ciekawe" nic nie powiedziala i mowie na glos do tz ze ma kobieta tupet i tez sie nawet nie odwrocila..chcialam isc do obslugi zapytac po co sa kasy pierwszenstwa w takich sklepach jak wiecznie zammkniete ale mowil ze postoimy bo ta babcia przed nami miala.tylko dwa wina i koszule jakas lol.

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 21:19   #2619
Rockyyy
Zakorzenienie

Całe szczescie ze w poczekalni u gina czytałam w telefonie wiec sie choc raz obyło bez zaleglosci
Stary 2013-06-25, 21:22   #2620
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Odp: Dot.: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
wygląd zewnetrzny po takiej "walce" ciążowej to chyba najmniej istotny element, wórcisz do domu, nabierzesz sił i wprawy przy maleństwie to zwrócisz uwage na pielegnacje wlasnego ciała, a tego oddechu i miłości zazdroszcze i nie moge sie doczekać własnej
ile maluch waży?? dużo Wam brakuje do 2kg??
10 g i braku żółtaczki i do domu.
Ja właśnie odciagnelam 60 ml mleka, dzis już w sumie 120 ml plus ciumkanie co 3 h, produkcja ruszyła pełną para. ale boję sie tego nawalu, bo juz nie wiem, co robić. Mały nie je az tyle, żeby oproznic pierś, a ściągnięcie tego mleka to godzina, serio przestaje spać.. wolałabym, żeby sie to unormowalo.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 21:23   #2621
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
Rocky ja robilam kolacje tz i cherbatkea zaraz idziemy lezec lol.

w tesco stoimy w mega kolejce i w pewnym momencie starsza baba podchodzi ale nie bardzo stara i mowi ze ona tu byla.przed nami tylko zeposzla obczaic inne kasy i sie wryla przed nas,ja visnienie 1500mowie do niej "taaa ciekawe" nic nie powiedziala i mowie na glos do tz ze ma kobieta tupet i tez sie nawet nie odwrocila..chcialam isc do obslugi zapytac po co sa kasy pierwszenstwa w takich sklepach jak wiecznie zammkniete ale mowil ze postoimy bo ta babcia przed nami miala.tylko dwa wina i koszule jakas lol.
Ludzie naprawde są porąbni :/

Dzisiaj wyjatkowo bezczelnie gapili sie na mój brzuch.Zwłaszcza starsze babki.Ale nikt nie skomentował

Pamietam jak Margoś pisała ze usłyszała ze chodzi to takie bezwstydne z tym brzuchem hahah teraz obwozi sie bezwstydnie z dzieckiem (Margo nie obraź sie ) i psem na dodatek
Stary 2013-06-25, 21:23   #2622
iwona335
Zakorzenienie

chyba włącze stoper
są możliwe skurcze od razu co 9-8 minut???
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 21:26   #2623
Rockyyy
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41494466]10 g i braku żółtaczki i do domu.
Ja właśnie odciagnelam 60 ml mleka, dzis już w sumie 120 ml plus ciumkanie co 3 h, produkcja ruszyła pełną para. ale boję sie tego nawalu, bo juz nie wiem, co robić. Mały nie je az tyle, żeby oproznic pierś, a ściągnięcie tego mleka to godzina, serio przestaje spać.. wolałabym, żeby sie to unormowalo.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]

Trzymam wychodzcie szybciutko do domku

---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ----------

Cytat:
chyba włącze stoper
jeszcze nie rodziłam

Ale czemu nie?

---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ----------

Cytat:
chyba włącze stoper
jeszcze nie rodziłam

Ale czemu nie?
Stary 2013-06-25, 21:26   #2624
d0tkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Ludzie naprawde są porąbni :/

Dzisiaj wyjatkowo bezczelnie gapili sie na mój brzuch.Zwłaszcza starsze babki.Ale nikt nie skomentował

Pamietam jak Margoś pisała ze usłyszała ze chodzi to takie bezwstydne z tym brzuchem hahah teraz obwozi sie bezwstydnie z dzieckiem (Margo nie obraź sie ) i psem na dodatek
I to na nadzym wspolnym osiedli bylo...ja bym tej babie cos powiedziala..a pozniej pewnie chodzs plotki ze mlodzoez niewychowana alr jak nie skomentowac takiego czegos.
ej tz wymyslil ze kupi so ie telefon "dopki nie ma dziecka to moze szalec z kasa"hahahahahahah

Zuza

Razem
Stary 2013-06-25, 21:28   #2625
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
I to na nadzym wspolnym osiedli bylo...ja bym tej babie cos powiedziala..a pozniej pewnie chodzs plotki ze mlodzoez niewychowana alr jak nie skomentowac takiego czegos.
ej tz wymyslil ze kupi so ie telefon "dopki nie ma dziecka to moze szalec z kasa"hahahahahahah
No niech poszaleje jeszcze te pare dni

A ja bym chciała lapka albo tableta ....
Stary 2013-06-25, 21:28   #2626
d0tkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
chyba włącze stoper
Ja tez niewiem,ale wydaje mi sie ze tak)

Zuza

Razem
Stary 2013-06-25, 21:28   #2627
shestiger
Rozeznanie

Oliath - powiedz mi piękna co do pępuszka stosowaliście?Bo ja się biorę za takie zakupy i tak myślę co kupić. Przy małej stosowaliśmy fiolet..
Rockyy - ja to mam włączone forum i odświeżam co jakiś czas patrząc co piszecie :P

Mój tż to jak na razie panikuje czy nie zrobi krzywdy takiemu maleństwu i wgl, a fajne jest to że jak bym miała cesarkę to tatusiowie mogą ładnie kangurować maluchy w pokoiku więc będą mieli czas tylko dla siebie na zapoznanie
shestiger jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 21:29   #2628
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
chyba włącze stoper
a rodzisz??????
Stary 2013-06-25, 21:30   #2629
d0tkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
No niech poszaleje jeszcze te pare dni

A ja bym chciała lapka albo tableta ....
A czemu sobie nie kupisz?dopoki nie ma.dziecka?:-P hahahaha

mnie nosilo na tablet ale mam nowiitkiego lapka... ale na tv sie skisze za jakis czas moze wiekszy...ale napewno kupimy ps3 heheh

sory za bledy-tel.

Zuza

Razem
Stary 2013-06-25, 21:30   #2630
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Odp: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17!

Fiolet jest niewskazany, bo zabarwia skórę i nie da sie zauważyć ew. obrzeku. Lepiej Octenisept.

ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 21:32   #2631
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez shestiger Pokaż wiadomość
Oliath - powiedz mi piękna co do pępuszka stosowaliście?Bo ja się biorę za takie zakupy i tak myślę co kupić. Przy małej stosowaliśmy fiolet..
Rockyy - ja to mam włączone forum i odświeżam co jakiś czas patrząc co piszecie :P

Mój tż to jak na razie panikuje czy nie zrobi krzywdy takiemu maleństwu i wgl, a fajne jest to że jak bym miała cesarkę to tatusiowie mogą ładnie kangurować maluchy w pokoiku więc będą mieli czas tylko dla siebie na zapoznanie
Hehe moj Tz nie moze sie doczekac jak bedzie kangurował Laurke przed tv

---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ----------

Cytat:
A czemu sobie nie kupisz?dopoki nie ma.dziecka?:-P hahahaha

mnie nosilo na tablet ale mam nowiitkiego lapka... ale na tv sie skisze za jakis czas moze wiekszy...ale napewno kupimy ps3 heheh

sory za bledy-tel.
Moze jak Tz dostanie kaske z upezpieczenia za urodzenie sie dziecka to go namowie heehehehe
Stary 2013-06-25, 21:34   #2632
d0tkaaa
Zakorzenienie

Rocky no pewnie,za becikowr tez troszku mozna poszalec...dobra ide sie kompciac i slonica wskakuje do lozia i tz hahahaha)))zagladne pozniej czy cos sie dzieje dobranocc

Zuza

Razem
Stary 2013-06-25, 21:34   #2633
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość
Przypomniałam sobie jak pierwszy raz z Tż wybraliśmy sie do mojego gina do Warszawy na wizytę. Lokal mieścił sie w bloku nr 10/5. No i ja co... skoro zobaczyłam blok nr 10 to mówię do Tż, że to tutaj wparowaliśmy do klatki i bach biegiem po schodach na 5 piętro (byliśmy już spóźnieni, przez myśl mi przeszło, że co za.... zrobił sobie gabinet tak wysoko). Jesteśmy na tym piątym patrzymy, nr 5 jak nic... Tz otwiera drzwi a tu kilka innych drzwi, żadnej tabliczki, to mnie oświeciło, że skoro za tymi jednymi drzwiami jest tyle drzwi to to jednak numer drzwi musi być 5, więc pędem na dół do drzwi nr 5... I mówię, do Tż pukaj... No to puka ciągnie za klamkę i nic W końcu powiedział dosadniej, że to nie tu. Wyprowadził mnie z tej klatki, obeszliśmy blok a gabinet na parterze, całkiem osobno
A potem na badaniu okazało sie, że szyjka ma 2 cm

A co najlepsze, to nie mogłam sie powstrzymać od śmiechu, że gdyby ktoś był pod nr 5 a my tu tak prosto do domu wparowalibyśmy
ale by było jakby ktoś był pod tą 5

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
a mój Tż jak wczoraj zaczął rozkładać to pudło z łóżeczkiem i nagle słyszę z drugiego pokoju:

"Ja pie*dole.. to jakis wielkolud będzie, a nie dziecko"

(łóżeczko 120x60, żeby nie było )

Cytat:
spotkalam dzis kolezanki dwie oczywiscie mowiły ze myslaly ze juz urodzilam ale NIE PISALY do mnie bo .. ( nie nie dlatego bo wiedza ze to denerwuje :P) sie by obrazily ze im nie napisalam ze szpitala ze urodzilam bo one obowiazkowo do szpitala przyjada zobaczyc mnie ( w swietnym stanie,pieknym stroju i z wielka wkladka i majtkami siateczkowymi) i mała.. i ze mam im napisać bo tak to sie obraza... to im powiedzialam ze ok ale przyjmuje tylko z duzą iloscia prezentow cos za humor mi sie pod koniec ciazy właczył ... ( o dziwo powiedziały ze ok,ale co mialy powiedziec hahaha)
bardzo dobrze powiedziałaś

Cytat:
do dziewczyn co maja spuchniete nogi czy macie takie poduszeczki u góry z wody czy czegos? opuchniete.. eh tak mnie to dzis boli ze chodzic nie moge..
ja mam na lewej nodze taką poduchę jakby i ona mnie boli, jak wkładam japonki to nawet piecze i ledwo wciskam tak mi rośnie do góry

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
Dziewczyny dopompowywala ktoras opony na stacji benzynowej i wie jak to działa? Mam flaczka juz teraz większego i nie bardzo umiem sama..a jak ostatnio byłam na stacji to pan powiedział żebym za godzinkę podjechała to mi zrobi..ale za godzinkę to mi się nie chciało juz..
ja pompowałam na statoil, musisz wiedzieć jakie ciś. masz mieć w kołach, ustawiasz na tym urządzonku, wpinasz do wenytla końcówkę i sprężarka się włącza, czekasz, aż zacznie pipczeć, że doszła do tego ciś i kolejne koła lecisz

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 21:35   #2634
sammi24
Zadomowienie

Zajrzałam jeszcze na chwilę ale zmykam spać dobranoc
sammi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 21:36   #2635
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
a rodzisz??????
okropnie mnie boli
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 21:37   #2636
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
okropnie mnie boli
iwonka może to TO: mierz cały czas odstępy
Stary 2013-06-25, 21:38   #2637
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Rocky no pewnie,za becikowr tez troszku mozna poszalec...dobra ide sie kompciac i slonica wskakuje do lozia i tz hahahaha)))zagladne pozniej czy cos sie dzieje dobranocc
Słodkich snów.
Ja posiedze jeszcze kilka minut i tez ide pod prysznic i zagadac Tza o jakies przytulanki
Stary 2013-06-25, 21:38   #2638
roxi1980
Zakorzenienie

Cytat:
chyba włącze stoper
są możliwe

roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 21:39   #2639
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
okropnie mnie boli
Moze to JUZ? Trzymam niech sie akcja rozkręca-bedziesz miec z głowy
Stary 2013-06-25, 21:41   #2640
czarownica1
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,

Cytat:
okropnie mnie boli
Czyzby Cie bralo?

czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości