|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#541 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 10
A ja uwielbiam smażony czosnek.
Po prostu wrzucony na patelnie i zarumieniony. Pycha! |
|
|
|
#542 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój TŻ nie lubi i nie daje się przekonać, więc jak coś gotuję to od czasu do czasu przemycam trochę czosnku - ani razu się nie zorientował. Ale kiedyś wygadałam mu się po pijaku |
|
|
|
|
#543 | |
|
Konto usunięte
|
[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;41495434]Jak nie chce mi sie robić nic specjalnego to zazwyczaj smaruję kromkę gruboziarnistego chleba musztardą/koncentratem pomidorowym, na to kładę cienko pokrojony czosnek, sól, pieprz i zioła prowansalskie, pycha
musztarda- ble. ---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ---------- Cytat:
przypomniała mi się historia, którą opowiadał mi Tż. Mój Tż nie lubi podrobów, no, odrzuca go od nich. No i pewnego dnia wpadł do kolegi, a że jego (kolegi) mama robiła pierogi to go poczęstowała. Tż zjadł aż mu się uszy trzęsły, wyszli z kolegą na zewnątrz, Tż jeszcze wziął sobie dwa pierogi na drogę, a kolega mówi do niego: "Wiesz z czym są te pierogi"? Tż prosił go, by mu nie mówił dopóki nie zje, ale i tak jak sam twierdził: "Urosło mi to w buzi i nie mogłem przełknąć". Biedny, nawet nie wiedział, że jadł pierogi z podrobami ;D |
|
|
|
|
#544 |
|
Zakorzeniona
|
|
|
|
|
#545 |
|
Konto usunięte
|
Całe życie myślałam że podorby to mięso... jakieś oszukane. A to te śmieci. A fuj. W domu nigdy tego nie jadłam...
|
|
|
|
#546 |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Gdzie masz podpis?
Miałam być i co, pffff
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby |
|
|
|
#547 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#548 | |
|
damn good coffee
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#549 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#550 | ||
|
Zakorzeniona
|
Forum ślubne to kopalnia zdziwień:
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez invisible_01 Czas edycji: 2013-06-25 o 22:45 |
||
|
|
|
#551 |
|
Konto usunięte
|
kurde igdy nawet tego nie jadłam
mój kot je wątróbkę
|
|
|
|
#552 |
|
Zakorzenienie
|
ja lubię wątróbkę. I kiszkę z kiszoną kapustą
|
#553 |
|
Konto usunięte
|
nawet nie wiem jak to wygląda
ja w lodówce mam tak: 1. piersi z kurczaka zawsze w kosmicznych ilościach 2. mięso mielone (jakieś tam, nie znam się, paczkowane z lidla) 3. boczek w kosteczkach 4. szynka jakaś tam więcej rodzajów mięsa nie znam.... w lidlu jest schab bez kości w promocji ale przyznam szczerze ja nigdy nie robilam nic ze schabem. mialam kupic ale wyjelam z koszyka ---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ---------- a o sorry 5. kiełbasa śląska naprawdę więcej nigdy nie przygotowywałam, ani w rękach nie miałam. czasem tata mi przywiezie kaszanki. ale to rzadko. ---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ---------- a jak kiszka to kaszanka, to kaszankę lubię
|
|
|
|
#554 | |
|
... choć nie Westwood
|
Cytat:
|
|
|
#555 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ostatnio nauczylam sie robić, z młodymi ziemniakami, pyyychaa kaszanki nie tykam od momentu w którym się dowiedziałam co to jest
|
|
#556 |
|
Konto usunięte
|
A ja właśnie nie wiem... ja takich mięsno zwierzęcych rzeczy naprawdę mało jadłam, nie wiem czy kiedykolwiek jadłam słoninę, dla mnie "skwarki" to nic innego jak boczek
nie jadłam żadnych nóżek i innych, ale kaszankę z grilla jadłam od małego i nawet jak mi powiedzieli co to jest to jakoś się nie przejęłam |
|
|
|
#557 |
|
Zakorzenienie
|
a Twój mężczyzna się mięcha nie domaga?
Słoninę jadłam pierwszy raz w tym roku. Tylko dlatego że byłam po % i mama obiecała mi 100zł jak zjem
|
#558 |
|
Zakorzenienie
|
Wątróbka, słonina, kaszanka, mięcho to dobre rzeczy, jedzenie
![]() gorzej glajdy takie jak pierogi, kluski, pyzy, kopytka, mączne coś co w zupie pływa, kisiel budyń czy ciepłe mleko z kożuchem NA to znalazła sie ikonka
|
|
|
|
#559 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam odruch wymiotny gdy czuję smalec.
ale pochodzenie kiszki mnie nie przeraża, dalej chętnie jem
|
#560 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#561 | |
|
damn good coffee
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#562 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
). Właściwie w większości składa się z boczku, skwarek, cebuli. Ale i tak nie jestem tak hardkorowa, żeby go jeść na chlebie
|
|
|
|
|
#563 |
|
Zakorzeniona
|
|
|
|
|
#564 |
|
Konto usunięte
|
Nie bardzo... dzięki bogu teściowa nie jest master chefem
i zadowala go wybór między boczkiem-piersią a mielonym
|
|
|
|
#565 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Ciekawe jak wyglądałaby brama gdyby był ginekologiem albo proktologiem.Swoja drogą dowiedziałam się o istnieniu tego zwyczaju dzisiaj, przy okazji czytania tego wątku ![]() Nie piszcie o kożuchu na mleku, na sagmą myśl chce mi się rzygać :/ Cytat:
|
|||
|
|
|
#566 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#567 |
|
Zakorzenienie
|
stówy i tak nie dostałam
Dla ptaków to chyba taka surowa, ta co jadłam to podobno jakaś na wypasie, wędzona czy coś. a mi teściowa poprzeczkę tak ustawiła ze hohohoho... ale na szczęście polubiłam gotowanie i wychodzi całkiem dobrze
|
#568 |
|
Konto usunięte
|
Ja lubię kaszankę, ale taką w 100% domowej roboty i bez podrobów. Znajomy mojego taty przynosił nam zawsze trochę takij kaszanki jak mieli świniobicie
|
|
|
|
#569 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Chłopu to nie przeszkadza - zje wszystko. Zresztą ze mną ma dobrze, bo dużo kombinuję w kuchni i nie raz zdarza mi się przyrządzać dania, których nigdy nie jadł (ani ja ), a które okazują się wyśmienite (np. pierś indyka w słodko-słonej marynacie [sos sojowy, ocet winny, miód i jakikolwiek przecier owocowy]). A zmieniając temat - makiełki jadam razem z makaronem, który powstaje z resztek po cieście do pierogów. Kompot z suszu bardzo lubię (byleby owoce nie były wędzone, wtedy smakują jak spalenizna). Mięso jem w ilościach zbyt dużych (łatwiej je dostać niż dobrą, konkretną rybkę ;( ). Za to na samą myśl o kożuchu robi mi się niedobrze :/ Edytowane przez 8c9538aac29bb5fbc2d31b2aac28a8f9b62d5c74_6584d267571b8 Czas edycji: 2013-06-26 o 00:44 |
|
|
|
|
#570 |
|
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 10
Na Mazurach i na Kurpiach rob i sie bramy
Lubie smalec, slonine, kaszanke, kompot z suszu (owoce tez), kozuch z mleka zjem (choc z kakao lepszy). Ale nie lubie wielu rzeczy, ktore jedza "normalni". U mnie w domu (dom mazursko-kaszubski) na wigilii obowiazkowo jest barszcz ukrainski, barszcz z uszkami i sledz (w occie) i kompot z suszonych sliwek i/lub jablek. Od kilku lat pojawia sie: ryba po grecku, makaron lazanki z makiem. TZ jest z tych samych stron, a ode mnie dowiedzial sie o istnieniu barszczu ukrainskiego. U niego zawsze jest karp. Zarzuce chamskim dowcipem: Wiecie co to jest barszcz bialoruski? Woda po plukaniu garnka po barszczu ukrainskim. To mnie dziwi niezmiernie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:19.

Mój TŻ nie lubi i nie daje się przekonać, więc jak coś gotuję to od czasu do czasu przemycam trochę czosnku - ani razu się nie zorientował. Ale kiedyś wygadałam mu się po pijaku

Miałam być i co, pffff

ostatnio nauczylam sie robić, z młodymi ziemniakami, pyyycha
nie jadłam żadnych nóżek i innych, ale kaszankę z grilla jadłam od małego i nawet jak mi powiedzieli co to jest to jakoś się nie przejęłam 
Dla ptaków to chyba taka surowa, ta co jadłam to podobno jakaś na wypasie, wędzona czy coś.