|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4411 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dyskusje luźne i bardziej spięte ;) o ćwiczeniach i diecie :D
Cytat:
nie cieszy mnie to ani nie dołuje a awokado lubię bardzo i ryby, i sporo tłustych, acz zdrowych rzeczy
|
|
|
|
|
#4412 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Avocado , kokos, tłuste czerwone mięso, tłusty nabiał- lista jest długa. Ja to normalnie mam wrażenie że jak sięgam w sklepie po ser biały tłusty to ludzie patrzą na mnie z trwogą w oczach
|
|
#4413 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale chyba dziś już niemal każdy wie, że light to propaganda, czy się mylę? |
|
|
|
|
#4414 |
|
Zakorzenienie
|
Dyskusje luźne i bardziej spięte ;) o ćwiczeniach i diecie :D
Coś w tym jest haha ludzie myślą ze jak kupią jogurcik 0% a potem wpierd.. Snickersa czy inne gówno to będzie super ja kupuje zawsze pełnotłuste a nie sztucznie odtłuszczane
|
#4415 |
|
Rzabbocop
|
Miałam wysoki cholesterol
wywaliłam z diety kurczaki zamiast tego zaczęłam jesć codziennie na śniadanie 3 jaja + kilka razy w tygodniu wołowinę po pół roku takiej diety cholesterol wzorcowy
|
|
|
|
#4416 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba nie ma jednej wskazówki, ale raczej alkohol i czerwone mięso wydają się niewskazane, choć ja nie lubię i nie akceptuję kategorycznych zakazów w diecie i jem wszystko, co mi smakuje. z tym że teraz jem frytki raz na kilka miesięcy, a nie dni
|
|
|
|
|
#4417 |
|
Zakorzenienie
|
tja...pracuję z 4 osobami- każda z nich odchudza się pijąc kefiry 0% dosładzane słodzikiem. Jak ostatnio przeczytałam tego skład to mi się słabo zrobiło!
|
#4418 |
|
Zakorzenienie
|
Moja mama ma problemy z cholesterolem i ciezko przetłumaczyć jej ze jaja są zdrowe jak lekarz bzdury klepie a do tego bierze tabletki które nie skutkują na moje oko po 2 latach brania ciagle jakieś problemy jak pojadę do PL to pójdę sie spotkać z tym lekarzem i sobie porozmawiam
|
#4419 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja koleżanka dietetyczka złapała się za głowę ), a reszta je normalnie, tylko mniej. i wiadomo, raczej unika tego, co niezdrowe. poradzicie mi co z plankiem i pompką?
|
|
|
|
|
#4420 | |
|
Rzabbocop
|
Cytat:
a czy mama jest w stanie zaakceptować suplementację omega 3? mojemu ojcu żadne krety do żył nie obniżały cholesterolu a jak mu zaczełam dostarczać omegę to pięknie spadł rób pompki o ławkę, stół, blat w kuchni i staraj się schodzić coraz niżej ten boczny robisz na zgiętej ręce czy na prostej? jeśli na prostej, to zacznij od opierania się na łokciu |
|
|
|
|
#4421 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tak chciałam napisać, bo ja widzę to tak: (prawie)wszyscy wiedza ze chudy nabial jest bezwartosciowy, ale jeśli stoją przed wyborem poltlustego i tlustego to większość wybiera poltlusty, bo jednak mniej tluszczy("tak wiem, ze to zdrowy tłuszcz", ale w głowie pozostaje kawałek starego myślenia), mniej kalorii... Nie mówię ze każdy, na nawet nie wiem cy większość po prostu taka średnia mi wychodzi przy czytaniu jadłospisow No i kolejny mit - cholesterol z czerwonego mięsa... ja jem trzy razy dziennie, a mam wzorowy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4422 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4423 | |
|
Rzabbocop
|
Cytat:
2x 1000mg powinno dać już mierzalny efekt po kilku miesiącach |
|
|
|
|
#4424 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
OK, będę trenować tak pompki robiłam tak jak ona - na prostej ręce. Czyli zacznę od łokcia. Dziękuję Cytat:
nie twierdzę, że to samo w sobie mięso jest złe, ale podejrzewam, że chodzi o tradycyjny i najczęstszy sposób jego przyrządzania. nie wiem, nie znam się. pamiętam tylko, że lekarka stwierdziła, bym ograniczyła czerwone mięso i jadła więcej ryb,więc teraz ryby jem 2-3 razy w tygodniu.
|
||
|
|
|
#4425 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() O to właśnie chodzi, ze lekarki maja dziwne wytyczne dot.diety... Dla mojej mamy która tez miała wysokie trojglicerydy zostały polecane otreby i płatki owsiane... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4426 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4427 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4428 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dyskusje luźne i bardziej spięte ;) o ćwiczeniach i diecie :D
O tej omedze musze tez powiedziec mojej mamie.
Ja kupuje produkty poltluste a mleko czasami 1,5 bo ja mam problem w diecie z wysokimi tluszczami. Ciezko mi zejsc ponizej 40 proc. gdybym mogla to jadlabym z 60 proc. nie jem orzechow czy migdalow, bo to za duzo. nie wyobrazAm sobie znowu jesc ryz cZy kasze na sucho . pol lyzki oliwy do warzyw to nic. takze ja sie musze pilnowac niestety ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4429 |
|
Rozeznanie
|
Patrząc na to:
http://www.kikkiplanet.com/id-that/ na pewno nie jestem ekto... mezo ew endo, ale mezo jest najrzadziej. Łatwo tyję, więc może jednak również endo...
|
#4430 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze jak czytałam częściej sfd to tam polecają często twaróg półtłusty-to on już nie jest ok?
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2013-06-26 o 09:23 |
|
|
|
#4431 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mąka gryczana - jest w Piotrze I Pawle, a ostatnio ten melevit w zwyklym Społem
|
|
|
#4432 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moim zdaniem możesz być mieszanką mezomorfika z endomorfikiem coś takiego znalazłam i u mnie to się zgadza Cytat:
|
|
|
#4433 |
|
Rzabbocop
|
Ja jestem połączenie mezo z endo
Mam szeroką ramę, średnio grube kości, łatwo buduję mięśnie ale też łatwo łapię tłuszcz |
|
|
|
#4434 |
|
Rozeznanie
|
Ja kości mam raczej chude, ale krótkie. Też bym stawiała u siebie na endo-mezo.
Ismenkusia, gdzie Ty u mnie wychudzenie widzisz?? Chyba tylko na wadze ;] Z pewnością nie wyglądam na wychudzoną, być może góra wygląda chudo, ale taki mam typ budowy. Nie jestem chuda, szczupła owszem, ale nie chuda, a już na pewno nie wychudzona. I skończmy już ten temat proszę.
|
#4435 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dlatego wtedy mogłam wyglądać jak ekto Teraz wyglądam jak człowiek kg poszły w zad i łapy w pasie mam nadal 62 cm
Edytowane przez Ismenkusia Czas edycji: 2013-06-26 o 11:23 |
|
|
|
|
#4436 |
|
Konto usunięte
|
Ja chyba jestem mezo. Od kilku lat niezależnie od diety (a był czas, że jadłam TRAGICZNIE) trzymam wagę i wyglądam tak samo
A wychudzona nie jestem, za duża też chyba nie.
|
|
|
|
#4437 |
|
Wtajemniczenie
|
czytam Wasza dyskusje i myslalam ze jestem endo dopoki nie zobaczylam tych grafik w linku. chyba jestem mieszanka mezo z endo. musialabym to dokladnie przeanalizowac
|
#4438 |
|
Zakorzenienie
|
[1=97063297b7b35b4a21bd582 d93800b2e45dfbb59_6372d6b 265f10;41501881]Ja chyba jestem mezo. Od kilku lat niezależnie od diety (a był czas, że jadłam TRAGICZNIE) trzymam wagę i wyglądam tak samo
A wychudzona nie jestem, za duża też chyba nie.[/QUOTE]Ja nigdy nie miałam nadwagi ![]() Ale zawsze taka ulaną sylwetkę miałam...
|
|
#4439 |
|
Konto usunięte
|
Ja to nie wiem... Chociaż na tłuszcz jakoś bardzo też nie narzekałam, od dziecka uprawiałam sport, szczególnie góra ciała zawsze była OK, nigdy nie narzekałam. Ale nie znam się na tyle, żeby coś mówić na 100%. No i wahań wagi też nie miałam zbytnio.
|
|
|
|
#4440 |
|
Rzabbocop
|
[1=97063297b7b35b4a21bd582 d93800b2e45dfbb59_6372d6b 265f10;41501881]Ja chyba jestem mezo. Od kilku lat niezależnie od diety (a był czas, że jadłam TRAGICZNIE) trzymam wagę i wyglądam tak samo
A wychudzona nie jestem, za duża też chyba nie.[/QUOTE]ale to nie jest jedyny wyznacznik masz łatwość w budowaniu mięśni? masz szeroką ramę kostną? jaką masz szyję, kark? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:03.

tak jak ludzie piszą, całe szczęście, ze nie lubię awokado takie tłuste i kaloryczne...ech
nie cieszy mnie to ani nie dołuje
a awokado lubię bardzo
i ryby, i sporo tłustych, acz zdrowych rzeczy

moja koleżanka dietetyczka złapała się za głowę