|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Za pół roku już hulanki, pospadają nam z głów wianki!! PM2014 cz.14
Cytat:
z tego co się orientuję to taka próba najczęściej jest używana do produkcji obrączek, większość jest z niej i n właśnie i nie jest to takie słabe złoto
|
|
#3632 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3633 |
|
Zakorzenienie
|
My chcemy obrączki z łączonego złota, ja chcę bez diamenciku, szerokość najprawdopodobniej 4mm.
I na pewno nie kupimy w sieciówkach, tylko zrobimy u złotnika. Nie chcemy płacić za markę.
|
#3634 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
skoro kamień może wypaść z obrączki to po co maja w ogóle takie modele w swojej ofercie ? koleżanka ma (a raczej miała) pierścionek zaręczynowy z apartu i jej kamień zwyczajnie wypadł po chyba pół roku dla mnie takie rzeczy sa niezrozumiałe...
|
|
|
#3635 | |||
|
perfumowe ADHD
|
Cytat:
chciałam nawet kupić w tym miesiącu ale tż uznał że co jak mi sie palec skurczy / powiększy... Chociaż mam ten sam od wielu lat rozmiar ![]() ---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ---------- Cytat:
no ale może dlatego że ja chcę 2mm i nie widzę innje opcji ponieważ nie podobaja mi się szerokie obrączki. A co do płacenia za markę też mam to samo zdanie... Złoto to złoto Cytat:
|
|
|
#3636 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3637 |
|
perfumowe ADHD
|
kurde nie pamiętam jak ten sklep się nazywał ... ale to był większy jubiler który miał 2 siedziby w Olsztynie. Jak znajdę nazwę to podam
---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ---------- u Orłowskiego ale to typowo "osiedlowy" jubiler , nasze miasto.
Edytowane przez handzia600 Czas edycji: 2013-06-25 o 23:18 |
|
|
|
#3638 |
|
Zakorzenienie
|
handzia, ja chciałam początkowo 5mm (standardowa szerokość), ale jednak na naszych palcach dziwnie wyglądają.
Skoro wg Ciebie 4mm to dużo to wyobraź sobie takie 7mm
|
#3639 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w mojej rodzinie od ~1940 r. przewija się przekazywany z pokolenia na pokolenie pierścionek, też złoty z rubinem. I tak od wielu, wielu lat nie działo się z nim nic - aż pięć lat temu trafił do mnie i oczywiście na dzień dobry rubinek postanowił sobie uciec. Przez 70 lat (a tak naprawdę to pewnie drugie tyle - pierścionek był już stary, gdy dostała go moja babcia) trzymał się w oprawie, a tu...
|
|
|
|
|
#3640 | |
|
perfumowe ADHD
|
Cytat:
|
|
|
#3641 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam długie, ale chude palce (rozmiar pierścionka 8) i C. jak na faceta też ma szczupłe, więc u nas lepiej wyglądają węższe. Ale takich wąziutkich jak Ty bym nie chciała
|
#3642 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mój tż też będzie miał grubszą obrączkę. on ma grube paluchy i masywne łapki więc śmiesznie by wyglądało jakby on miał cienką ![]() ja będę miała cieńszą obrączkę, bo będę nosiła z zaręczynowym a mój zaręczynowy już ma grubszą obręcz, więc po co ma mi caly paluch świecić na złoto
|
|
|
#3643 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3644 |
|
Wtajemniczenie
|
http://www.sklepjubilerski.com/webup...5T34cbmp_o.jpg zakochałam się....!
dlatego boję się kwiató we włosach: Porównanie: 1. https://www.facebook.com/photo.php?f...type=3&theater 2. https://www.facebook.com/photo.php?f...type=3&theater mam nadzieję że się otworzy
Edytowane przez missmalezji Czas edycji: 2013-06-25 o 23:47 |
|
|
|
#3645 | ||||
|
Blond forever!
|
Cytat:
![]() Bo jest baaardzo w moim guście Cytat:
Cytat:
Dlatego najbardziej preferowana jest próba 585 - jest po prostu najbardziej praktyczna ![]() Cytat:
|
|
|
#3646 |
|
Zakorzenienie
|
Witam, Poznań chyba zwariował
Pada już drugi dzień bez żadnej przerwy ![]() Mieliśmy iść całą szkołą na spacer, ale w tej sytuacji zostaniemy w szkole. handzia Dla Ciebie 7mm to sygnet, dla mnie 3 mm to jak obręcz od breloczka do kluczy A tak na poważnie - szerokość obrączek to kwestia indywidualna i trudno się licytować, które najlepsze Dla jednych 4 mm to dużo, dla innych mało. My kupiliśmy 6mm, więc dosyć sporo, ale ja się dobrze w nich czuję mimo, że palce mam takie jak poznanianka i podobają mi się.
Edytowane przez magdalenka_w_86 Czas edycji: 2013-06-26 o 06:44 |
|
|
|
#3647 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Za pół roku już hulanki, pospadają nam z głów wianki!! PM2014 cz.14
Magdalenka, nic mi nie mów o pogodzie... O 6 padało, ale znośnie, a teraz leje! Ja już w pracy jestem, ale na ostatniej prostej już musiałam biec. Mimo kaptura włosy mam zmoczone... Masakra.
Na szczęście jutro mam wolne i jak będzie padać to z domu nawet czubka nosa nie wychylę Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3648 |
|
Rozeznanie
|
a u mnie piekne slonce i 20 st.
![]() Wiecie co.... jakis czas temu stracilam cale serce do tego slubu i przygotowan, do wesela... ale teraz malymi kroczkami wszystko powraca... jak to mowi moj TZ " nie martw sie, przezyjemy piekny dzien, bedzie wszystko tak, jak sobie wymarzysz i nasz slub jest najwazniejszy w tym wszystkim", wiec sobie tak powtarzam kazdego dnia i jakos mi lepiej... oczywiscie wszystko przez tesciowa...
|
|
|
|
#3649 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() : kciuki:![]() :k ciuki:U mnie pada mżawka. Wczoraj co jakiś czas było oberwanie chmury. Na razie nie będę narzekać, ze pada, bo deszczyk jest potrzebny ale mam nadzieję, ze na weekend będzie już ładnie. Co do obrączek to ja chciałam takie na 5 mm, nie wiem jaką grubość tż, może 6 mm. |
|
|
|
|
#3650 |
|
Zadomowienie
|
Sukienka kosztuje 2400 zł, ale jest z małego salonu sukien we Wrocławiu, oni szyją na miarę według własnych projektów, więc raczej trudno byłoby ją dowieźć nad morze ;-)
Generalnie taki fason polecam bardzo. Nie wiem, jaką masz figurę, ale ja mam dość trudną, taka "klepsydra XL" ;-), a w tej kiecce wyglądałam jak milion dolarów. Takie marszczenia na brzuchu to świetna sprawa
|
|
|
|
#3651 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Za pół roku już hulanki, pospadają nam z głów wianki!! PM2014 cz.14
Witam Was moje Kochane wizażanki
Chciałabym Wam przesłać trochę słońca, ale nie ma odpowiedniej emotki więc przesyłam tą w zastępstwie - Pogoda faktycznie w tym roku przegina - jak nie w jedną to w drugą stronę. Albo upał i skwar albo burze i ulewy Któraś tu (bodajże poznanianka) wrzucała piosenkę Jorrgus - W szczęściu na pierwszy taniec. Wczoraj z Tż przesłuchaliśmy sobie i podoba nam się A cały czas myślę też o piosence Eleni - Tylko w Twoich dłoniach http://romcia1113.wrzuta.pl/audio/1W7Mm0hYO6K/ I bądź tu człowieku mądry... a pierwszy taniec jest tylko jeden Widzę o obrączkach znów rozmawiacie...my będziemy mieć z żółtego złota, pewnie jakieś 5mm szer. Kiedyś mierzyliśmy już w Aparcie (tzn. ja mierzyłam, bo Tż nie mógł żadnej wcisnąć ) i jeden wzór bardzo mi się spodobał, cały czas mam je przed oczami
Edytowane przez aneczka25057 Czas edycji: 2013-06-26 o 08:35 |
|
|
|
#3652 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() aaaaaleee supeeeeer!! My tez już się zdecydowaliśmy na jubi ![]() Byliśmy o trzech, tylko u jednego nas totalnie olali ![]() no i zmieścimy się z obrączkami w 1000 zł z naszym złotem Cytat:
![]() Cytat:
mamy dość pulchne palce i źle wyglądają cieniutkieCytat:
Dziewczyny,z godnie z obietnicą wklejam zdjęcie przepisu tarty cytrynowej( nie chciało mi się klepać ) i odrazu kilka moich spostrzeżeń.Dla niedoświadczonych ( takich jak ja ) polecam oddzielać każde żółtko osobno, mi wczoraj jedno, chyba 5 z kolei się nie udało, bo się zmieszało i nie było aż tak wielkiej straty ![]() co do mleka, ja pijam w domu 1,5 % a tż 3,2 %, użyłam tego 3,2 a że mi zabrakło do dolałam chyba 200 ml 1,5 i to chyba był jeden z błędów. Masa wyszła dość rzadka ja napewno robiąc tę tartę następnym razem dodam miej mleka niż w przepisie, więcej mąki, ok 6 łyżek i mleko koniecznie 3,2. Aaa, no i w efekcie że krem wyszedł rzadki, a moje cytryny były dość duże nie wpuściłam soku z 2 cytryn tylko z półtora. Natomiast skórkę otarłam z 2. Ciasto też wyszło mi dość rzadkie, na pewno nie wałkowałam go tak jak w przepisie, bo się zwyczajnie nie dało, po prostu wylepiłam nim blachę. na przyszłość może nie będę dodawać śmietany. Poza tym, tarta jest pycha! |
||||
|
|
|
#3653 |
|
Zadomowienie
|
Zgadza się, nam u jubilera mówili to samo
|
#3654 |
|
Zakorzenienie
|
Nam też to mówili. Złoto próby np. 960 może i jest najczystszym złotem, ale jest bardzo miękkie. Łatwiej może się rysować a nawet odkształcać.
|
|
#3655 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale mi to nie przeszkadza
|
|
|
|
|
#3656 |
|
Zadomowienie
|
Bardzo podobają mi się obrączki o szerokości 5-6mm i takie też zamówimy. Przymierzałam i bardzo fajnie się prezentują. Na początku chciałam z łączonego złota i w satynie, jednak gdy zobaczyłam je "na żywo" to mi się odwidziały..... Potem na tapecie były z diamencikami - wyglądały przecudnie i byłam na tak, jednak zadumałam się nad ich praktycznością i też mi się odechciało.... Ostatecznie będą proste, z żółtego złota, szer 5-6 mm. Zamawiamy w październiku u tego samego jubilera, co TŻ kupił pierścionek (jakiś rabat nam obiecali
).Kwiatki we włosach - jestem na tak! Tylko dziewczyna ze zdjęcia ma takie "zwykłe", bo widać że klapnęły.... U florystek można zamówić takie pokryte specjalnym preparatem przedłużającym ich żywotność Koleżanka takie właśnie sobie zamówiła - jeden storczyk kosztował 25 zł, a zamówiła dwa i pęknie wyglądały przez całe wesele. Ja też będę chciała żywy kwiatek we włosach ![]() ---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ---------- Tak patrzę na te nasze awatarki...... i wszędzie bukiety ślubne
|
#3657 |
|
Zakorzenienie
|
ostatnio zewsząd otaczają mnie kobiety w ciąży, chyba budzi się we mnie jakiś instynkt, masakra.
wczoraj też dowiedziałam się że moja świadkowa stara się o trzecie już dziecko ![]() Wspominała że ma takie plany, ale teraz wcieliła to w życie ( zdjęła spiralę) Mówi że ona jest nastawiona że "jak będzie to będzie" a jej mąż bardzo by chciał ![]() ---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ---------- w ogóle, ostatnio mam dziwne fazy im bliżej trójki, tym bardziej jestem podekscytowana, gdy myślę o ślubie bardzo się wzruszam, mam łzy w oczach, widzę że to wszystko staje się bardzo realne, wczoraj oglądaliśmy na dobranoc lodówki, pralki, itp, tż uwielbia to robić. już za niedługo nasze życie się tak bardzo zmieni, na lepsze..
Edytowane przez alloffkowa Czas edycji: 2013-06-26 o 09:31 |
|
|
|
#3658 |
|
Zadomowienie
|
Całkiem fajna ta piosenka Jorrgus "W szczęściu". Mój K. chce energiczną piosenkę i nie ma mowy o czymś wolnym, romantycznym.
|
#3659 | ||||
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Za pół roku już hulanki, pospadają nam z głów wianki!! PM2014 cz.14
Cytat:
Cytat:
10mm to faktycznie jest mega dużo. Mnie tak do 6mm wydają się ok ale dla mnie osobiście za grube... Chciałabym 3-4mm Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||||
|
|
|
#3660 |
|
Zakorzenienie
|
Nam sie podobaja proste obraczki, raczej dosc grube
![]() Dzwonili teraz do mnie z Centrum Handlowego, w ktorym pracowalam, ze sklep nie jest otwarty mowie im, ze od kilku miesiecy kto inny sprawuje funkcje kierownika na tym sklepie. Ale mam radoche jak nie wiem, za takie nie otwarcie sklepu groza grube kary ha, jak ja prowadzilam sklep to nie bylo o takiej akcji nawet mowy wiec jednak ta laska, ktora zajela moje miejsce nie jest taka dobra jak twierdza |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:02.

dla mnie takie rzeczy sa niezrozumiałe...

no ale może dlatego że ja chcę 2mm i nie widzę innje opcji ponieważ nie podobaja mi się szerokie obrączki. A co do płacenia za markę też mam to samo zdanie... Złoto to złoto