|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: To już XI część wątku będzie, a nazwiemy ją: | |||
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013
|
|
2 | 3,85% |
| Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki |
|
7 | 13,46% |
| Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo |
|
19 | 36,54% |
| Coraz cieplej, słonko świeci, kopią w brzuszki nasze dzieci |
|
8 | 15,38% |
| Już kopniaczki nic nowego, zgaga męczy na całego |
|
3 | 5,77% |
| Upał mamom sił podbiera masę, mimo to pokazują klasę |
|
3 | 5,77% |
| Wariują szyjki i puchną nogi - a mamy schdzą tu z wielkiej trwogi |
|
10 | 19,23% |
| Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4501 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki, mamy IX-X
ja genetycznego (tego z downem itd.) nie robilam zadnej ciazy. tylko obowiazkowe polowkowe. bo w sumie na terminacje bym sie nie zdecydowala a raczej malo jest wad ktore do konca nie zostana wykryte np. przy polowkowym a mogha byc wczesniej niz po porodzie operowane...
|
|
|
|
#4502 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki,
Cytat:
racjonalizm... taa w ciazy czasami ciezko z nim;D |
|
|
|
|
#4503 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki, mamy IX-X 2013,
Cytat:
A na wizazu byłam i to aktywnie Ale ta ciąża jest zupełnie inna... ---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ---------- Cytat:
ja tam ślepo ufam lekarzom i wolę iść 5 razy za dużo niż raz za mało, ale też wiem, ze nakrecanie się nic dobrego nie przyniesie, choć czasem mnie poniesie i się nakrecam
|
|
|
#4504 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki, mamy IX-X 2013,
Cytat:
przyklad idealny dla mojej wieczornej rozkminy niebede napewno nic nie jest, jak bedzie sie dzialo.to poczujesz bol, skurcze itd. badz spokojna Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#4505 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki, mamy IX-X 2013, cz. X
idę spać, cześć kobietki
|
|
|
|
#4506 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki, mamy IX-X 2013, cz. X
Cytat:
plus na czczo. czyli wychodzi 6-7 razy dziennie
|
|
|
|
|
#4507 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki, mamy
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#4508 |
|
Zakorzenienie
|
Dobranoc
![]() Ja chyba obejrzę serial z tż i idę spać. Znów leje, mam nadzieję, że nie będzie burzy, bo znów nie będę mogła spać
|
|
#4509 |
|
Wtajemniczenie
|
Nadrobilam Was, ale ide spac
|
#4510 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki, mamy IX-X 2013, cz. X
ja tez mowie dobranoc
choc sie zdolowalam troche bo caly dzien mialam dobry cukier i ostatni pomiar137 kurcze przekroczone. juz bylo lepiej nie mierzyc i isc spac grrrr Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4511 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie czytam nigdzie poza forum o jakiś nieprawidłowościach i różnych takich, bo wolę sobie nie dobierać do głowy. Wystarczy, że dzisiaj obejrzałam na TLC ten program, gdzie ratują noworodki. Więcej tego nie obejrzę Także oprócz tego, że czasami wieczorem mam mini zgagę, która przechodzi po migdałach, to wszystko jest okej. Moja wizyta u gina trwa max.10 min, bo wyniki są okej, ja czuję się dobrze i nie mam o co pytać. Więc, oby tak dalej
|
|
#4512 |
|
Zadomowienie
|
Łooo matko prawie cały watek mnie nie było
no i kurcze dalej nie będzie, bo jutro ruszamy z przeprowadzką![]() Melduję tylko, że małej to w ogóle nie rusza, wszystko u niej dobrze, u mnie z resztą też, czytam Was czasem przy śniadaniu i mi tęskno strasznie. Mam nadzieję, że w lipcu będę miała więcej czasu na wizaż i popisze więcej a nie tylko tak, żeby się w zaginionych mamach nie znaleźć ![]() Pozdrawiam Was wszystkie i Wasze dzieciaczki też, wciąż trzymam kciuki za potrzebujące ![]() Paaa
|
|
#4513 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super, że wszystko ok i oby tak dalej i jak będziesz miała czas to się odzywaj
|
|
#4514 |
|
Zakorzenienie
|
To ja też lecę spać
Znowu leje, byle nie było znów grzmotów, bo się TOTALNIE nie wyśpię
|
|
#4515 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W takim razie dbaj o siebie i Stasia i odpoczywaj Cytat:
hej za przeprowadzkę i trzymam kciuki żeby sprawnie poszło![]() U mnie już z brzuchem wszytko dobrze, po nospie, leżeniu i odpoczynku w końcu jest miękki i nie boli
|
|
#4516 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4517 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na pewno warto obserwować, jak tylko się pojawią Ja pamiętam, że jakoś od 20 tc zaczęłam je obserwować z Edim, ale nigdy nie zapisywałam, czy kopie, po prostu starałam się pilnować, czy te 2-3 razy dziennie go czuję Cytat:
), nie mogłabyś spać
|
|
|
#4518 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzięki matal dobranoc!
|
|
#4519 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() w nocy miałam znowu brzuch twardy na razie jest ok ale zobaczymy dalej ![]() poza tym jakiegoś doła załapałam takiego ogólnego, ale z tym sobie poradzę jakoś
|
#4520 |
|
Zakorzenienie
|
hejo. widzę ze nie tylko ja wcześnie na nogach jestem
bo niestety małż zabrał drugie auto. Później pozostanie mi już tylko czekać na Pana z lawetą. Wczoraj ryczałam małżowi, że zrzucił całą winę na mnie i że zrobił ze mnie zupełną blondi i ze ogólnie chodzi z obsraną miną, non stop pracuje i ze wszystkie obowiązki spadły na mnie.. tragedia, ryczałam jak bóbr. Ale niestety słabo przemówiło mu do rozsądku dziś nawet się ze mną nie pożegnał normalnie czuję ze jestem beznadziejna.. na domiar złego dziś jadę sama pociągiem do pracy, 5h w podróży, małż dojedzie z córką za dwa dni. martwię się, stresuję i nie wiem co jeszcze. mam tyle roboty dzisiaj, że będę musiała zaopatrzyc się w dużą porcję nospy na podróż. Dziś zaczęłam 25 tydzień, w przyszły wtorek mam wizytę u gina, tyle naczytałam się o tych szyjkach, że wymiotować mi sie chce, na samą myśl gdyby miało być coś nie tak tyle z mojego żalu... widzę Kasiu, że nie tylko mnie taki dół złapał Edytowane przez logoasia Czas edycji: 2013-06-26 o 06:43 |
|
|
|
#4521 |
|
Zakorzenienie
|
logoasia
|
#4522 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no ale wytłumaczyłam to sobie podobnie jak 83monia, poczytałam jakie jest prawdopodobieństwo różnych chorób genetycznych i odpuściłam sobie nakręcania bo w niczym bynajmniej nie pomagały.ja się zgadzam z Tassia ostatnio u położnej pytałam o twardnienie brzucha, co mam robić jak będzie więcej niż 10. A ona pyta czemu akurat 10? Powiedziała,że zawsze jak niekomfortowo się czuję to mam się położyć, zrelaksować i pić dużo wody. Na IP ma pojechać jak skurcze będą regularne, pojawi się krwawienie, odejdą wody, bardzo spuchnę, skoczy ciśnienie etc. Powiedziała, że te twardnienia będą z biegiem tygodni coraz bardziej nieprzyjemne, ale póki nie bolą to będzie ok. no spe lub mg oczywiście mogę jak poczuję potrzebę ale mam pamiętać że to już farmakologia... No i takie mają podejście norweżki, jedno usg w ciąży i jak nie ma zaleceń to koniec. Piją tran, spacerują ot i nikt nie liczy ile razy twardnieje brzuch. Ja i tak jestem bardziej wyczulona niż one a i tak wszystkie będziemy mieć zdrowe dzieci![]() Cytat:
Cytat:
trzymam kciuki za autko, żeby się dało zrobić i to jak najtaniej...A ja dziś zawiozłam tż do pracy o 6 bo stwierdziłam, że wezmę auto i skoczę na zakupy. Co prawda nic szczególnego nie potrzebuje ale umyśliłam sobie poszukać tych literek na ścianę Znalazłam w 1 sklepie w necie ale one są do własnoręcznego pomalowania No i jadę zapytać w aptekach czy są już moje paczki z próbkami do odebrania Przynajmniej dzisiaj mam powód żeby się pomalować pierwszy raz od trzech dni ![]() Idę coś zjeść
09 października 2013 18:45 Ninka |
|||
|
|
|
#4523 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ufff nadrobiłam Was.Ale miałyście rozkminy wieczorne
![]() logoasiu przykro mi z powodu Waszego auta Mam nadzieję,że mężówi szybko przejdzie złość bo to przecież nie Twoja wina.Madzia000 maluszek cudny Susanna współczuję fenku Cytat:
Kciuki za szybką i bezproblemową przeprowadzkę A zaraz po niej wracaj do nas migusiem ![]() Cytat:
Ja wpadłam w dołek w niedzielę i wyłam jak głupia chyba z godzinę...
|
||
|
|
|
#4524 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki za otuchę
trochę mi się humor poprawił, poczułam wiatr we włosach na rowerze i jest lepiej obiad zrobiony, lecę malutka pakować
|
|
|
|
#4525 |
|
Zakorzenienie
|
Czeeeeść
![]() Już idę nadrabiać,ale miałam wczoraj wieczór... Twardniał mi brzuch, mój mąż dotykał i mówił,że jak skała. Do tego strasznie mnie bolał bez przerwy.O bólu głowy i mdłościach to już nie wspomnę. Mąż oczywiście panika i kazał mi dzwonić do cioci. Zadzwoniłam bo chciałam wiedzieć,czy mam na to brać No-spę czy co (nie chciałam do mojej gin bo miała pacjentki jak co wtorek a i tak dzisiaj do niej idę).Ciocia oczywiście panika, zadzwoniła do szpitala do koleżanek no i miałam tam pojechać na KTG. Wydawało mi się to przesadą, no ale pojechałam. Pół godziny pod tym leżałam,ale nie zanotowało żadnych poważnych skurczy. Potem mnie wzięli na samolot i właściwie ok. Oprócz tej infekcji co pisałam wczoraj rano,że coś mi znowu leci... I prawdopodobnie te wszystkie bóle to z tego ![]() Dziwne trochę... Jak leżałam pod tym KTG to przyjechała jedna dziewczyna ze skurczami, nie usłyszałam co ile ale ją odesłały,że ma wrócić jak będą 3-5 minut.A tak to lajt, nic się tam nie działo Spotkałam znajomych z SR,urodzili 4 tyg przed terminem.No i widziałam dzidziusie
|
#4526 |
|
Wtajemniczenie
|
Motylek - to dobrze, że nic poważnego.
Logoasia - Ale dziś już lepiej, wstałam o 6 i przeglądam propozycje oświetlenia salonu podesłane przez moją koleżankę-projektanta. W sumie już kończymy projekt salonu i będzie można elektryka umawiać ![]() W sobotę wywozimy meble, które zabieramy ze sobą (w sumie tylko narożnik i fotel) oraz może już trochę innych rzeczy - dlatego muszę dziś zacząć pakowanie.
|
#4527 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4528 |
|
Wtajemniczenie
|
Motyl dobrze, że ok
A jak wygląda badanie ktg? to jest to co taki pas zakładają na brzuch? ![]() w razie jakby któraś miała poranne mdłości np w kolejnej ciąży to do DZIAŁA
09 października 2013 18:45 Ninka |
|
|
|
#4529 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
domyślam się, ze ogólnie mnostwo pakowania cie czeka, więc sie nie przemęczaj ja dzis latam z gory na doł, ale chyba trochę za duże tempo od rana nabrałam bo aż mi niedobrze.
|
|
|
|
|
#4530 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Widzę,że wczoraj był dzień bolących brzuszków
![]() Cytat:
Ja nie mam ochoty tego uczyć;P Cytat:
No i ma 190 cm wzrostu, gdzieś się to zbiera![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ---------- Cytat:
![]() Matal no widzisz, czyli z tą infekcją musi być prawda. Dostanę dzisiaj te leki co ostatnio i będzie ok. Tylko czemu to tak powraca? Ta położna mi mówiła,że to od nadmiernej higieny, ale ja naprawdę myj ę się TAM tylko wodą do ostatniego razu ![]() Jejuuu najgorsze było jak mi robiła badanie na samolocie.Okrutnie bolało...
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:51.

Może ja nie rozróżniam skurczy od kopania? Brzuszek czasami się napnie, ale wtedy czuję tylko pępek.
ja tam ślepo ufam lekarzom i wolę iść 5 razy za dużo niż raz za mało, ale też wiem, ze nakrecanie się nic dobrego nie przyniesie, choć czasem mnie poniesie i się nakrecam 

[/RIGHT]

Dlatego też nastąpiło skrócenie szyjki. Mam jak najwięcej leżeć, odpoczywać i nie dźwigać ciężko. Dostałam Feneterol po którym wali mi serce ale przynajmniej może zmniejszy mi skurcze i zapobiegnie przedwczesnemu porodowi. Póki co mam go brać do końca lipca. Dostałam też drugi lek który ma łagodzić to podwyższone tętno ale nazwy nie pamiętam a nie chce mi się z łóżeczka wychodzić
za przeprowadzkę i trzymam kciuki żeby sprawnie poszło
trzymam kciuki za autko, żeby się dało zrobić i to jak najtaniej...
Mam nadzieję,że mężówi szybko przejdzie złość bo to przecież nie Twoja wina.
ja dzis latam z gory na doł, ale chyba trochę za duże tempo od rana nabrałam bo aż mi niedobrze.