|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę: | |||
| Rączki, nózki wypychamy- w brzuszku Mamy ubaw mamy. Mamusie XI-XII 2013. cz.IV |
|
6 | 9,68% |
| Rączki nózki wypychamy- niezły ubaw w brzuszkach mamy. Mamusie XI-XII 2013. czIV |
|
2 | 3,23% |
| Cyc ogromny, krągły brzuszek a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
21 | 33,87% |
| Urwisku malutki- rośnij duży i okrąglutki. Mamy XI-XII 2013 CZ.IV |
|
1 | 1,61% |
| Podskakuje lekko brzuszek bo się wierci w nim maluszek.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
7 | 11,29% |
| Coraz mocniejsze czujemy kopniaki, ale rozrabiaki te nasze dzieciaki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| Już nie mogę wciągnąć brzuszka bo bym zgniotła maluszka .Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| JUz sie nie da wciagnać brzuszka , bo to domek jest maluszka.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
6 | 9,68% |
| Myślą nasze Kochane robaczki- dam Mamie kopniaczki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| Mama biega ciągle siku, a smyk w brzuchu fiku-miku! Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
17 | 27,42% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013. Cz. IV |
|
2 | 3,23% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3721 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C
Dziewczyny co do muzyki dla dziecka to kołysanki... na razie nie bardzo. Dziecko w brzuszku nie słyszy normalnie jak dorosły, czuje drgania więc na etapie ciązy lepsza jesz "szarpiąca muzyka" Np. http://www.youtube.com/watch?v=Nfcu5uJOAiQ
|
#3722 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C
Cytat:
![]() Ja z tego całego stresu zapomniałam się ogolić Sama nie dałabym rady tak ładnie się ogolić ![]() A no i ja miałam od gina zakaz golenia się na zero, bo miałam przez to infekcje |
|
|
|
|
#3723 | |
|
Zakorzenienie
|
Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz.III
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3724 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jestem Bożena
|
|
#3725 |
|
Zakorzenienie
|
Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz.III
Oooo
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3726 |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluje Wam wszystkim Waszych sukcesów, wybaczcie, że nie będę cytowac ale złapałam takie dokła że na nic nie mam siły...
|
|
|
|
#3727 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziecko słyszy dźwięki po 5 miesiącu tak gdzieś czytałam.Oczywiście takie jakby echo,trochę przytłumione ale rozpoznaje głosy Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 23:49 ---------- Poprzedni post napisano o 23:45 ---------- Dobranoc Spokojnej nocy |
|||
|
|
|
#3728 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 20
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3729 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 00:30 ---------- Poprzedni post napisano o 00:28 ---------- Cytat:
najlepiej przyswajalny dla takiego malucha jest glos matki , slyszany przez dziecko od srodka a nie cos puszczane na sucho ..Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3730 |
|
Zakorzenienie
|
ryba, strasznie mi przykro
![]() Anoula, co się dzieje? ![]() Kabriela, ha! Wiedziałam, że dziewczynka! Gratulacje! ![]() ...i tyle pamiętam Ja dziś w nocy zaliczyłam pierwszy ciążowy skurcz łydki Auć!Kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty!
|
#3731 |
|
Zakorzenienie
|
Witam z rana
ząb mnie boli, pogoda o du.py nie wyspałam się i jadę do pracy ![]() ale dzisiaj mam nadzieje ze szybko pójdzie i nie padnę jak mucha, jutro oglądamy z mężem mieszkania, a w piątek pogrzeb prawdopodobnie.. ehh... przez te stresy jak Wam ostatnio pisałam, twardniał mi brzuch, ale bezboleśnie, a wczoraj wieczorem to jakaś masakra wstać nie umiałam a poza tym śnił mi się DIABEŁ. i obudziłam się o 3.33 .. MASAKRA JAKAŚ!!! chya=ba ze mną jest coś nie tak..
|
#3732 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3733 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
brawo![]() Ja wczoraj też gorszy dzień miałam, wszystko mi się nie podobało no ale dziś już lepiej
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
||
|
|
|
#3734 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() Rybko mnie w ciąży jednej i drugiej czasem śnią się koszmary Normalnie bardzo rzadko.Też się dzisiaj nie wyspałam,obudziałam się po 5 i koniec spania.Włąśnie pije mocną kawę bo do pracy musze iść.Anoula co się dzieje?Głowa do góry!
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
#3735 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
gratuluję!śliczne Cytat:
Cytat:
![]() Dzień Dobry U Nas dziś znów deszczowo... Zaraz się zbieram bo muszę pomóc kuzynce w przeprowadzce. Zajrzę później ![]() Żadna dziś nie ma wizyty?
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|||
|
|
|
#3736 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, nie nadrabiam, bo nie mam czasu!
Mam egzamin o 12, proszę trzymajcie kciuki, bo jak nie zdam, to jestem w głębokie, czarnej d.uupie!!! Miłego dnia
|
|
|
|
#3737 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Kłótnia z TŻ, niestety... Ale dziś miałam masakryczne sny w nocy, dokładnie nie pamiętam co to było, ale było straszne... |
|
|
|
#3738 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny, ale pędzicie
Wpadłam się przywitać na chwilę. Mam nadzieję, że wszystko u Was ok. Ja ostatnio mam masę stresów i kłopotów, do tego przeprowadziliśmy się do innego, mniejszego mieszkania a za miesiąc lub półtora będziemy się znowu przeprowadzać , tak wyszło...Jestem ostatnio bardzo płaczliwa, ogólnie mam strasznego doła :-( A pogoda taka, że chyba mam już depresję
|
#3739 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 20
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wituś przyszedł na świat 18.09.2013; (33Hbd) Aliska przyszła na świat 18.08.2010. Witaj Kochanie Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013 Edytowane przez dzidziadziumdzia Czas edycji: 2013-06-26 o 09:40 |
|
|
|
|
#3740 |
|
Rozeznanie
|
Witam
u mnie dziś pochmurno i zimno ale przynajmniej jest czym oddychać Mąż mnie zostawił... ale tylko na 3 dni. pojechał do W-wy w delegacje na jakies szkolenie i troche mi smutno tak samej... Gratuluje wszystkim udanych wizyt i poznanych płci ![]() Nasturcja mocno zacisnięte
|
|
#3741 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ja nie wiem jak to zrobiłam, ale przyjechałam do pracy godzinę za wcześnie :/ ale zjadłam na śniadanie 7days Coconut i powiem Wam ze Nam nie smakował ![]() co do muzy to nie wiem, słyszałam, że dziecko słucha wyraźnych dzwięków, ale głos matki to tak naprawdę najwazniejsy dzwięk malucha bo slyszy go cały czas, wiec w sumie może wszystkie macie racje..?
|
|
#3742 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry z rana mamuśki. Jutro mam wizytę i już zaczynam się denerwować. W ogóle to ze mnie gapa w tej ciąży. Okazał się że miałam mieć wizytę 20 czyli w zeszły czwartek ale wbiłam se do głowy że we wtorek czyli 25. W piątek rano natrafiłam na kartkę z zapisaną wizytą -
ale było moje zdziwko że przegapiłam wizytę, więc zaraz zadzwoniłam do pani doktor z przeprosinami bo mi się jakoś głupio zrobiło. Zapisała mnie na czwartek i powiedziała żebym już nie przegapiła wizyty. o nie ale wsyd nigdy mi się to nie zdarzyło wcześniej, normalnie gdzieś chyba mózgu zapominam ostatnio używać.
|
|
|
|
#3743 |
|
Wtajemniczenie
|
i kolejny zimny dzień, wstałam dziś wcześnie bo musiałam iść odnieść mocz do badania, niewyspana jestem,zaarz zbieram się do kuzynki pilnować dziecka bo chore i już odliczam czas do popołudniowej drzemki![]() ale kiedy to bedzie..... lineczka gratuluję Pani Magisterrrrrrrrrrrrrrrrrr rrr ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Anoula głowa do góry
|
|
|
|
#3744 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Hej Dziewczyny ![]() A mnie się dziś w nocy śnił stos ciast, pamiętam, że byłam w jakieś cukierni, że przejść się tam nie dało, bo tyle tego było ![]() A tak poza tym to ja już mam dość mojego przeziębienia kaszel mam taki, że brzuch co chwile mnie boli - tzn chyba mięśnie, bo wszystkie napinam jak kaszle. Mam nadzieję, że ten kaszel złego wpływu nie ma dziecię????? Uspokójcie mnie, bo ja już siwieje i mam ochotę się do ginki zapisywać na usg ![]() Idę sprzątnąć po śniadanku... |
||||
|
|
|
#3745 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz
Kabriela Gratuluję,
Lineczka Tobie tez. Beatka ja mam lenia i bardzo rzadko gole nogi. Gdyby nie sumienie to ostatnio moglabym soe nie kapac-tak mi się nie chce :P. Rybko bardzo mi przykro. Żyjesz w bardzo dużym napieciu. Uważaj na siebie mocno, bo jeszcze wyjdzie z tego coś niedobrego. Ja tak jak Rinco Jestem po CC i z dużym prawdopodobieństwem będę mieć kolejne. Jestem zmęczona. Buziaki. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3746 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3747 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale nie tylko ty jestes gapą w ciąży. JA osatnio miałam założyć worek do odkurzacza, założyłam i odkurzane było parę razy i za każdym razem narzekałam że odkurzacz chyba się psuje;/ wkońcu moj brat popatrzył do odkurzacza i okazało się że owszem worek założyłam ale nie przebiłam tej osłony i cały ten syf nie trafiał do worka tylko oblepił filtry i cały odkurzacz w środku ---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ---------- Cytat:
![]()
|
||
|
|
|
#3748 |
|
Wtajemniczenie
|
No niestety,ale ciaza oglupia. Niby wraca wszystko do normy po ciazy,ale mam wrazenie,ze ciezej sie ucze i zapamietuje.
Ja ostatnio do spagetii dalam widelec i noz..Moj maz sie smial i mi zwrocil uwage,to poszlam do kuchni wymienic na lyzki i przynioslam...noze.Tz turlajac sie do kuchni ze smiechu przyniosl lyzki,bo nie byl pewny,co tym razem dam zamiast sztuccow. Ostatnio zmywam podlogi i nasypalam do wody soli zamiast plynu.A robiac kawe zamiast mleka,dalam soje. Jest gorzej,niz przy pierwszej ciazy.Nie bylam az taka rozstrzepana. |
|
|
|
#3749 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Witam! A ja pospałam do 9!
![]() ![]() Fajne kołysanki ściągnęłam, jak ktoś chce to pisać. Tylko Steczkowska w ogóle mi nie podchodzi, jakoś tak wyje, że nawet tekstu się nie da zrozumieć. Ja to muszę mieć jakaś taką prostą kolysnakę z łatwym tekstem, żebym była w stanie to zaśpiewać z moimi zdolnościami wokalnymi ![]() W ogóle wczoraj wieczorem poczułam coś jakby skrzydła motyla w brzuszku z jednej strony...nisko w majtkach nie wiem czy to to czy może sobie uroilam :P To było takie baaardzo delikatne, nie jakoś tam bulgotanie czy kopniaki...hmm... nie wiem sama...Ryba jak Ty to zrobiłaś, żeby godzinę wcześniej do pracy iść???? Co ta ciąża robi z kobietą :P Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Widzę, że hormony szaleją biedaku, trzymaj się! Newtrend ale jesteś zakręcona Dobrze, że się udało umówić zaraz tydzien później. Właśnie mi się przypomniało, że miałam jakoś teraz do kardiologa dzwonić i się umówić... z nieba mi spadłaś
|
|
#3750 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:33.

KCIUKI DLA ANI 

najlepiej przyswajalny dla takiego malucha jest glos matki , slyszany przez dziecko od srodka a nie cos puszczane na sucho ..

Auć!

Ślub 25.08.2012
Normalnie bardzo rzadko.Też się dzisiaj nie wyspałam,obudziałam się po 5 i koniec spania.Włąśnie pije mocną kawę bo do pracy musze iść.