Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki, mamy IX-X 2013, cz. X - Strona 152 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: To już XI część wątku będzie, a nazwiemy ją:
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 2 3,85%
Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki 7 13,46%
Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo 19 36,54%
Coraz cieplej, słonko świeci, kopią w brzuszki nasze dzieci 8 15,38%
Już kopniaczki nic nowego, zgaga męczy na całego 3 5,77%
Upał mamom sił podbiera masę, mimo to pokazują klasę 3 5,77%
Wariują szyjki i puchną nogi - a mamy schdzą tu z wielkiej trwogi 10 19,23%
Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-26, 08:51   #4531
Madziuchna27
Zakorzenienie

Dot.: Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki, mamy IX-X 2013, cz. X

Cześć moje piękne!
Nareszcie chłodniej u mnie na Podlasiu
Ps. Biorę się do roboty, bo mam "trochę" pisania

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 08:51   #4532
niebede
Raczkowanie

Dot.: Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki, mamy IX-X 2013, cz. X

już dziś, już dziś, już dziś - USG

niebede jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 09:00   #4533
nena_milka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez niebede Pokaż wiadomość
u mnie też większość mówiła, że będzie chłopak
09 października 2013 18:45 Ninka
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 09:01   #4534
tassia
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki, mamy IX-X 2013,

Cytat:
hurrey moze zobaczysz conieco. a chcialabys kogo zobaczyc?

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 09:02   #4535
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
ja genetycznego (tego z downem itd.) nie robilam zadnej ciazy. tylko obowiazkowe polowkowe. bo w sumie na terminacje bym sie nie zdecydowala a raczej malo jest wad ktore do konca nie zostana wykryte np. przy polowkowym a mogha byc wczesniej niz po porodzie operowane...
ja co prawda genetyczne robiłam, ale po prostu tam gdzie chodzę do gina jest to w standardzie.
natomiast nie mam robionego usg na każdej wizycie i nie czuję potrzeby, by mieć - młode się rusza, więc jest ok 3d/4d też nie robiłam, bo przecież mało co to wnosi a jak maluch wygląda to sobie zobaczę na żywo

ostatni dzień w pracy zrobiłam ciacho za chwilę jadę na usg i potem wracam i sprzątam biurko

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 09:07   #4536
niebede
Raczkowanie

Ja tak na serio nastawiłam się na chłopca. Na początku miałam nadzieję na dziewczynkę - szyłabym jej sukieneczki i plotła warkoczyki, takie tam. A potem jakoś już tak "czułam w moczu", że będzie chłopak. Zobaczymy dziś zatem jak z moją intuicją

Stary 2013-06-26, 09:15   #4537
tassia
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki, mamy IX-X 2013,

Cytat:
Ja tak na serio nastawiłam się na chłopca. Na początku miałam nadzieję na dziewczynkę - szyłabym jej sukieneczki i plotła warkoczyki, takie tam. A potem jakoś już tak "czułam w moczu", że będzie chłopak. Zobaczymy dziś zatem jak z moją intuicją
a o ktorej to usg, bo bardzo malo mam zostalo bez plci

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 09:15   #4538
Snow_White1
Wtajemniczenie

Jeszcze ciekawostka odnośnie wagi, bo czasem się przejmujemy, że nagle się jakieś kg pojawiają...ostatnie 3-4 tyg ważyłam ok 51,2 kg (ostatnio waga pokazała tyle w czwartek). Wczoraj nagle 52,4 kg. A dziś 51,0 kg. Ważę się o tej samej porze i w tych samych ubraniach...więc trochę trzeba mieć dystansu do tych kg
Stary 2013-06-26, 09:18   #4539
papalinka83
Zakorzenienie

Cześć
Zostałam dzisiaj w domu, bo czuję się nadal niewyraźnie. Nie wiem, czy mnie coś nie łąpie, jakiś wirus, bo trochę mnie boli gardło i mam straszne mdłości, a wczoraj to nawet pawie były. No zobaczymy. Dzisiaj w każdym razie odpoczywam. A pogoda tak straszna, że szok, leje jak z cebra i 12 stopni
Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość

Kurcze, ciągle mówią o podtopieniach i wypadkach na Dolnym Śląsku, a jutro Bartek jedzie samochodem do Gdańska... Boję się o niego
A musi jechać koniecznie w taką pogodę? Oby bezpiecznie wrócił
Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
ja na fil ang też miałam taką obronę jak Tassia wcale nie była formalnością, byli tacy co nie zdali i np jak ja pisałam pracę z językoznawstwa to miałam pytania z pracy i z przedmiotów językoznawczych. Czyli w praktyce ogrom nauki przed obroną
Ja też studiowałam fil ang i studia były bardzo ciężkie, bo ze 100 osób obroniło się 9, ale sama obrona była formalnością, mimo że niby zagadnień było bardzo dużo, ale jak już ktoś do tej obrony dotarł, to właściwie nie było problemów. Także dziewczyny broniące się - będzie dobrze i nie stresujcie się za bardzo
Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość

Moim faworytem jest reniferek! Fajny tez ten żółty komplecik. Ostatnio miałam na zakupach rozkminę czy żółty też pasuje chłopcom. Asystował mi teżet więc oczywiście nie pomógł mi w rozwiązaniu tego dylematu

Biedulka
Moim zdaniem jak najbardziej pasuje
Cytat:
Ej dziewczyny mam ostatnio dziwną przypadłość. Zatyka mi się ucho. :
Ja też tak miałam i czasem jeszcze mam - podobno to normalne w ciąży zwłaszcza jak masz katar. Spróbuj sobie nos przepłukać wodą morską, żeby się odetkał. I wtedy po chwili nabierz powietrza, zatkaj nos i spróbuj tak jakby dmuchnąć przy zaktanym nosie i zamkniętych ustach, a potem przełknij ślinę i dopiero puść nos. Brzmi dziwnie, ale pomaga
Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
strasznie sie czuje wiem ze to moglo kazdego spotkać, ale kurna wyrzuty sumienia mam, mój tż jest wściekły
Ci faceci to naprawdę są masakryczni - przecież nie można cię winić za pogodę. Mi też się po wczorajszej ulewie świeci kontrolka silnika
Cytat:
Napisane przez Madzia000 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny
wrzucam Wam zdjecia naszego synusia na poczatku byl bardzo powazny... pozniej zaczal sie bawic pępowiną, złoscil sie bo chcial sobie ja włozyc do buzki ale cos mu nie wychodzilo na zdjeciach widac jego grymasy na ustach i marszczenie czółka (3 ostatnie zdjecia) no istny nerwus tatus na nagraniu widac tez doleczek w bródce tez odziedziczony po tatusiu hehhe
Śliczne zdjęcia i jakie wyraźne

Cytat:
Trzymam kciuki za poznanie płci i żeby wszystko było ok

---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ----------

A w ogóle to witam się w III trymestrze

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 09:18   #4540
nena_milka
Wtajemniczenie

Cytat:
No ja też czułam, że będzie chłopak i wszyscy tak obstawiali a teraz serio byłabym poważnie zawiedziona i nieźle wkurzona jakby mi któś powiedział, że jednak nie Ninka
jak to mówią, grunt, że zdrowe, trzymam kciuki, żeby jednak przeczucia były trafne

właśnie dzwoniłą do mnie maminka, że mamy wesele w rodzinie 20-go grudnia. Niby spoko pobawiłabym się ale z drugiej strony to planowaliśmy chrzciny na 22-go... no i w BN mamy jeszcze te chrzciny co to mnie szlag trafia jak sobie o nich pomyślę... chyba przeniesiemy na 29-go chrzest bo w święta dwa dni pod rząd chrzciny to też mi się nie uśmiecha... ech te drugie chrzciny mi wszystko komplikują...
Stary 2013-06-26, 09:27   #4541
pszczoua
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dziecia

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Spoko, ja tak sarkastycznym żartem pytałam
Po prostu wiesz, jak nasze prababcie nie miały żadnych badań, w ciąży chodziły w pole i nie było Internetu, to z pewnością mniej się stresowaly... Ale jakoś nadal nie uważam, ze to było lepsze
Moze i mniej sie stresowaly ale zauwaz jaka byla umieralnosc okoloporodowa i ile dzieci sie martwych rodzilo...
Stary 2013-06-26, 09:27   #4542
83monia
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki,

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
genetyczne to to samo co polowkowe tylko z testem.podwojnym czyli z pobieraniem.krwi i laczeniem wynikow i prawdopodobienstwa wystapienia tych chorob

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
chodzilo i o to ze przeziernosci karklowej w tym 12tc nie sprawdzalam

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 09:28   #4543
niebede
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
a o ktorej to usg, bo bardzo malo mam zostalo bez plci
Cytat:
No ja też czułam, że będzie chłopak i wszyscy tak obstawiali a teraz serio byłabym poważnie zawiedziona i nieźle wkurzona jakby mi któś powiedział, że jednak nie Ninka
jak to mówią, grunt, że zdrowe, trzymam kciuki, żeby jednak przeczucia były trafne
USG jest między 11-11:30. Zależy ile będzie ludzi. Tak czy siak siedzę jak na szpilkach, bo ostatnie usg miałam 17 kwietnia. Najważniejsze, to fakt, żeby maluch rósł zdrowo.

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość

Ja też tak miałam i czasem jeszcze mam - podobno to normalne w ciąży zwłaszcza jak masz katar. Spróbuj sobie nos przepłukać wodą morską, żeby się odetkał. I wtedy po chwili nabierz powietrza, zatkaj nos i spróbuj tak jakby dmuchnąć przy zaktanym nosie i zamkniętych ustach, a potem przełknij ślinę i dopiero puść nos. Brzmi dziwnie, ale pomaga

---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ----------

Spróbuję następnym razem. Dzięki
i gratulacje za III level

Stary 2013-06-26, 09:32   #4544
butterfly20
Zakorzenienie

Ja soie nie wyobrażam cięższych prac fizycznych skoro po kilku godzinach sprzątania w domu krzyż mnie napiernicza już 3 dzień...

http://www.pudelek.pl/artykul/56360/...enia_pieluchy/ taaa Północny-Zachód ma moc!!

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 09:33   #4545
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Cześć moje piękne!
Nareszcie chłodniej u mnie na Podlasiu
Ps. Biorę się do roboty, bo mam "trochę" pisania
Ja dziś jadę do suwałk także mam nadzieję, ze chłodek nie odejdzie zbyt szybko.

Cytat:

Cytat:
ja w poprzedniej ciąży też byłam 100% pewna ze chłop ale na usg w 20. tyg gin oznajmił ze niestety siusiaka nie widzi ale teraz dla odmiany jest chłopczykW kazdym razie, nieważne co będzie, pamiętaj że to ważne badanie również dla dzidzi, niech rośnie zdrowa

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
Jeszcze ciekawostka odnośnie wagi, bo czasem się przejmujemy, że nagle się jakieś kg pojawiają...ostatnie 3-4 tyg ważyłam ok 51,2 kg (ostatnio waga pokazała tyle w czwartek). Wczoraj nagle 52,4 kg. A dziś 51,0 kg. Ważę się o tej samej porze i w tych samych ubraniach...więc trochę trzeba mieć dystansu do tych kg
Chudzina:O ja ważę juz 72kg, 10 kg mam na plusie

Cytat:
Cześć
Zostałam dzisiaj w domu, bo czuję się nadal niewyraźnie. Nie wiem, czy mnie coś nie łąpie, jakiś wirus, bo trochę mnie boli gardło i mam straszne mdłości, a wczoraj to nawet pawie były. No zobaczymy. Dzisiaj w każdym razie odpoczywam. A pogoda tak straszna, że szok, leje jak z cebra i 12 stopni

Ci faceci to naprawdę są masakryczni - przecież nie można cię winić za pogodę. Mi też się po wczorajszej ulewie świeci kontrolka silnika

Śliczne zdjęcia i jakie wyraźne

oj tak, faceci mają czasem zamiast mózgów kawał klocka. Właśnie wróciłam z warsztatu, pan od lawety miał strasznie obsraną minę, na szczeście kiero z warsztatu był bardzo mily, odwiozł mnie do domu i powiedział, że wszystkim sie zajmie. Wygląda na to, że czeka nas wymiana silnika, albo jakiś innych strasznych rzeczy.
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 09:45   #4546
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też nie robiłam tego usg, tutaj się go po prostu nie robi jeśli nie ma konkretnych zaleceń. Potem zobaczyłam na forum, że każda robi to oczywiście zaczęłam się wkręcać no ale wytłumaczyłam to sobie podobnie jak 83monia, poczytałam jakie jest prawdopodobieństwo różnych chorób genetycznych i odpuściłam sobie nakręcania bo w niczym bynajmniej nie pomagały.

ja się zgadzam z Tassia
ostatnio u położnej pytałam o twardnienie brzucha, co mam robić jak będzie więcej niż 10. A ona pyta czemu akurat 10? Powiedziała,że zawsze jak niekomfortowo się czuję to mam się położyć, zrelaksować i pić dużo wody. Na IP ma pojechać jak skurcze będą regularne, pojawi się krwawienie, odejdą wody, bardzo spuchnę, skoczy ciśnienie etc. Powiedziała, że te twardnienia będą z biegiem tygodni coraz bardziej nieprzyjemne, ale póki nie bolą to będzie ok. no spe lub mg oczywiście mogę jak poczuję potrzebę ale mam pamiętać że to już farmakologia... No i takie mają podejście norweżki, jedno usg w ciąży i jak nie ma zaleceń to koniec. Piją tran, spacerują ot i nikt nie liczy ile razy twardnieje brzuch.
Ja i tak jestem bardziej wyczulona niż one a i tak wszystkie będziemy mieć zdrowe dzieci
W USA (a przynajmniej w tym miejscu gdzie ja mieszkam - w koncu stany sa duze) mają dokładnie to samo podejście. Jakbym słyszała moją gin Badanie USG 3 razy - na potwierdzenie (i to nie przed 8+ tyg ciąży - wcześniej w ogóle nie reagują), połówkowe, na zakończenie, badanie na samolocie tylko na pocztku i w trakcie to jeśli się coś dzieje, żadej paniki, uspokajają i ogólnie są dobrej myśli. Oczywiście nie ignorują przy tym pacjenta i jak się ktoś martwi i zażyczy sobie badania dodatkowego to zrobią wszystko na życzenie
A USG na przeziorność karkową też jest nieobowiązkowe, ale ja robiłam, głównie dlatego, żeby móc maluszka zobaczyć bo mało tu tych USG (taka za mnie egoistka).

niebede to trzymamy kciuki żeby USG było ok! Na pewno będzie I oby maluch pokazał siusiaka/jego brak I nie nastawiaj się na jedną płeć, bo u mnie najpierw na 70% miał być chłopak (po USG na przeziorność karkową), wszyscy mówili że wyglądam na chłopaka, a tu będzie nasza Pola

logoasia, mam nadzieję, że humor lepszy niż z rana. I nic się nie przejmuj, Twój mąż musi się ogarnąć - Ty i tak dużo robisz i maluszka jeszcze w środku nosisz!
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 09:48   #4547
Sylwia cypr
Raczkowanie

Dzien doberek

Mam nadzieje ze teraz juz bede z wami na biezaco - choc nie wiem czy mi sie to uda przy waszych mozliwosciach

Dzieki wszystkim za sobotnie kciuki rocznicowa imprezka pieknie sie udala, my i goscie zadowoleni wiec
Poniedzialek mielismy tutaj wolny wiec moglismy spokojnie posprzatac, poleniuchowac i odreagowac cale to szalenstwo hehe.
Wczoraj w pracy nadrabialam zaleglosci, ale juz wyszlam na prosta wiec bede tu czesciej zagladac

przyjemnego dzionka dla Was
Sylwia cypr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 09:50   #4548
matallewar
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Moze i mniej sie stresowaly ale zauwaz jaka byla umieralnosc okoloporodowa i ile dzieci sie martwych rodzilo...
To właśnie mówię, ze lepiej nie było

Młody dalej śpi!
Budzil się o 5, mówi, ze wstaje, a ja do niego: "nie, śpimy jeszcze". I tak di tej pory śpi

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 09:53   #4549
nena_milka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sylwia cypr Pokaż wiadomość
Dzien doberek

Mam nadzieje ze teraz juz bede z wami na biezaco - choc nie wiem czy mi sie to uda przy waszych mozliwosciach

Dzieki wszystkim za sobotnie kciuki rocznicowa imprezka pieknie sie udala, my i goscie zadowoleni wiec
Poniedzialek mielismy tutaj wolny wiec moglismy spokojnie posprzatac, poleniuchowac i odreagowac cale to szalenstwo hehe.
Wczoraj w pracy nadrabialam zaleglosci, ale juz wyszlam na prosta wiec bede tu czesciej zagladac

przyjemnego dzionka dla Was
hejka

zbieram się na te moje (niepotrzebne) zakupy bo potem obiad trzeba robić. do potem
Stary 2013-06-26, 10:08   #4550
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ----------

W ogóle zapraszam na ogóry, serio, zrobiłam 2kg, są pyszne, ale sama nie wiem, jak je zjem, a tż nie lubi

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 10:14   #4551
Snow_White1
Wtajemniczenie

Pierwsze koty za płoty, czyli pierwsze pudło spakowane najgorzej zacząć. Teraz chwila odpoczynku, zjem śniadanie i biorę się za drugie.

Odnośnie KK - może przytyła sporo, ale jaki gładki brzuch miała...no chyba, że faktycznie wyretuszonane :-/

http://www.flesik.pl/kim-kardashian-...przed-porodem/
Stary 2013-06-26, 10:17   #4552
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Normalnie szukam kogoś kogo uduszę!
Poszłam dziś sobie na pobieranie krwi, miałam mieć morfologię i kreatyninę... wszystko super, poszłam do pokoju położnej zapisać się na piątek na wizytę a tu ZONK! Remont pokoju... zeszłam do poradni dziecięcej i pytam się o co chodzi i gdzie jest położna - jak już ją znalazłam dowiedziałam się, że UWAGA lekarz ma urlop i dopiero przyjmuje od 15 lipca Czadowo... a ja nie miałam badania na glukozę robionego, miałam dostać skierowanie :/ Chyba pójdę w piątek tak jak pisałyście bez skierowania i sobie zapłacę za to bo wolę to mieć dla własnego komfortu! Umówię się na wizytę u lekarza w przychodni u męża bo od 13 maja do 15 lipca to 2 miesiące bez kontroli lekarskiej - o nie, nie... "trochę" za długo! Co o tym myślicie?

Mama foka
Skalpel 46/100 -> nike run
agusiamaskota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 10:18   #4553
Diorisha
Zakorzenienie

Cytat:

Trzymam mocne kciuki

matall dawaj ogóra
Ja planowałam nastawienie małosolnych w sobotę ale... zapomniałam
Diorisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 10:23   #4554
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Dziewczyny z cukrzycą.... czy Wam w moczu wyszły ketony? Ja sobie bardzo do serca wzięłam diete i pilnowanie cukrów i tym sposobem cukry na czczo wychodzą mi ok 70-80, po posiłkach max 110. Zeszłam z wagi ok 2 kg. Wszystko pięknie wygląda a diabetolog wczoraj do mnie, że mam ketony w moczu co oznacza, że najprawdopodobniej mam za dużą przerwę jedzeniową między ostatnim posiłkiem - kolacją a śniadaniem dnia następnego. W necie znalazłam nazwę"ketony głodowe". Lekarz zalecił mi przed samym snem zjeść jabłko bądź kanapkę i rano zmierzyć zarówno cukier jak i ketony w moczu. Jak ketony będą się co dnia zmniejszać ale cukry wrastać to wejdzie insulina.
Stary 2013-06-26, 10:25   #4555
Snow_White1
Wtajemniczenie

teraz ta córka ma 5 lat:
http://m.onet.pl/wiadomosci,jtr8v
Stary 2013-06-26, 10:29   #4556
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez shure Pokaż wiadomość
Dziewczyny wy z ta cukrzyca musicie po kazdym posilku sie dziurawic i sprawdzac poziom cukru?
W dzienniczku który prowadzę mam miejsce na 4 wyniki: cukier na czczo, 1 h po śniadaniu, obiedzie i kolacji. Ale ja prowadzę sobie jeszcze swój zeszyt, gdzie dokładnie zapisuje co i o której jem. A jem średnio co 2,5-3 h licząc od 7.30. Między posiłkami trafia się jakieś warzywko (rzodkiewka, ogórek, sałata). Posiłków mam więcej niż przewiduje dzienniczek, w dodatku jestem na etapie szukania odpowiedniego pieczywa dla siebie, wędlin itp w ramach eksperymentu muszę się częściej kłuć abym wiedziała jak dany nowy produkt na mnie wpływa.
Stary 2013-06-26, 10:31   #4557
Susanna
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Susanna

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
W którym tyg. jesteś? To od 28tc powinno się już liczyć ruchy?
W takim razie dbaj o siebie i Stasia i odpoczywaj
W 31 ale z tego co czytam to niektórzy lekarze w ogóle nie karzą liczyć ruchów albo karzą liczyć jeszcze później. Poza tym mój gin był na 3 tyg urlopie jak ja byłam w 28 tyg

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Czeeeeść

Już idę nadrabiać,ale miałam wczoraj wieczór...

Twardniał mi brzuch, mój mąż dotykał i mówił,że jak skała. Do tego strasznie mnie bolał bez przerwy.O bólu głowy i mdłościach to już nie wspomnę.
Mąż oczywiście panika i kazał mi dzwonić do cioci. Zadzwoniłam bo chciałam wiedzieć,czy mam na to brać No-spę czy co (nie chciałam do mojej gin bo miała pacjentki jak co wtorek a i tak dzisiaj do niej idę).Ciocia oczywiście panika, zadzwoniła do szpitala do koleżanek no i miałam tam pojechać na KTG. Wydawało mi się to przesadą, no ale pojechałam.
Pół godziny pod tym leżałam,ale nie zanotowało żadnych poważnych skurczy. Potem mnie wzięli na samolot i właściwie ok. Oprócz tej infekcji co pisałam wczoraj rano,że coś mi znowu leci...
I prawdopodobnie te wszystkie bóle to z tego Dziwne trochę...

Jak leżałam pod tym KTG to przyjechała jedna dziewczyna ze skurczami, nie usłyszałam co ile ale ją odesłały,że ma wrócić jak będą 3-5 minut.A tak to lajt, nic się tam nie działoSpotkałam znajomych z SR,urodzili 4 tyg przed terminem.
No i widziałam dzidziusie
Kurcze fajnie masz z tą ciocią Przydałaby się taka osoba w rodzinie
Też mam jakąś infekcję, powiedziałam lekarzowi ze rano mam dość wodnity śluz to przestraszył się ze coś z wodami płodowymi ale po badaniu na samolocie okazało się ze jest drobne zapalenie.Dostałam maść do smarowania i tyle.

Ostatniego USG prenatalnego też nie robiłam. Gin przeanalizował poprzednie wyniki i stwierdził, ze to nie ma sensu, ze mogę być spokojna o dziecko. Wiadomo różnie może być ale w końcu odpuściłam sobie. A chciałam w tym ostatnim zrobić 3D ale mąż powiedział, że nie będziemy mieć już żadnej niespodzianki jak nawet płeć znamy i jak jeszcze zobaczymy buźkę W sumie na jego wyszło

Wracam do czytania książki, potem ugotuję botwinkę (mniam mniam) i znowu do łóżeczka.

M&M

Staś

Susanna szyje - mój krawiecki blog
Susanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 10:35   #4558
papalinka83
Zakorzenienie

Matal - to ja poproszę ogóra. Nigdy nie robiłam sama, a chyba muszę spróbować. Tak samo zresztą z młodą kapustą, a bardzo lubię

Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość
Normalnie szukam kogoś kogo uduszę!
Poszłam dziś sobie na pobieranie krwi, miałam mieć morfologię i kreatyninę... wszystko super, poszłam do pokoju położnej zapisać się na piątek na wizytę a tu ZONK! Remont pokoju... zeszłam do poradni dziecięcej i pytam się o co chodzi i gdzie jest położna - jak już ją znalazłam dowiedziałam się, że UWAGA lekarz ma urlop i dopiero przyjmuje od 15 lipca Czadowo... a ja nie miałam badania na glukozę robionego, miałam dostać skierowanie :/ Chyba pójdę w piątek tak jak pisałyście bez skierowania i sobie zapłacę za to bo wolę to mieć dla własnego komfortu! Umówię się na wizytę u lekarza w przychodni u męża bo od 13 maja do 15 lipca to 2 miesiące bez kontroli lekarskiej - o nie, nie... "trochę" za długo! Co o tym myślicie?
Ja bym zrobiła glukozę prywatnie i poszła wcześniej do lekarza. Jak cztytam o tych waszych przebojach z służbą zdrowia, to normalnie się nóż w kieszeni otwiera

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 10:38   #4559
kaska87
Zakorzenienie

położyłam się jeszcze, kurcze nie wiem czy to mały wypycha, czy mi sie brzuch spina, ale kurcze tak w jednym miejscu
Cytat:
Napisane przez Diorisha Pokaż wiadomość
Ja wczoraj chyba za dużo porobiłam w domu bo też miałam wieczorem twardy brzuch.Dziś jest ok i mam nadzieje,że tak pozostanie.
Ja wpadłam w dołek w niedzielę i wyłam jak głupia chyba z godzinę...

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Pół godziny pod tym leżałam,ale nie zanotowało żadnych poważnych skurczy. Potem mnie wzięli na samolot i właściwie ok. Oprócz tej infekcji co pisałam wczoraj rano,że coś mi znowu leci...
I prawdopodobnie te wszystkie bóle to z tego Dziwne trochę...
dobrze, że wszystko ok

Cytat:
super, czekamy na wieści
Cytat:
Cześć
Zostałam dzisiaj w domu, bo czuję się nadal niewyraźnie. Nie wiem, czy mnie coś nie łąpie, jakiś wirus, bo trochę mnie boli gardło i mam straszne mdłości, a wczoraj to nawet pawie były.

odpoczywaj i graty

ale miałam debilny sen śniło mi się pewnie przez ten brzuch, że 2 dzidziusie umarły z naszego wątku ale nie będę stresowac i pisać

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 10:39   #4560
rusałka_1
Zakorzenienie

motylku dobrze że nie wyszło u Ciebie nic poważnego na badaniu

logoasia niech twój Tż się ogarnie, stresuje cie dodatkowo nie potrzebnie. a ty pamiętaj o sobie i maluszku

kaśka

niebede trzymam kciuki za wizytę! no i czekam z ciekawością na to jaką niespodziankę kryje twój brzuszek

papalinka
zdrowiej no i za III trymestr!

U mnie też od rana leje i jest już naprawdę zimno, ale przynajmniej znów się wysypiam
Wczoraj Młody był bardzo leniwy cały dzień. Kiedy Mąż wieczorem zaczął rozmawiać z brzuszkiem, przykładać ucho i mnie głaskać Młody się rozbrykał. on tak fajnie reaguje na tatusia

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości