|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: To już XI część wątku będzie, a nazwiemy ją: | |||
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013
|
|
2 | 3,85% |
| Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki |
|
7 | 13,46% |
| Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo |
|
19 | 36,54% |
| Coraz cieplej, słonko świeci, kopią w brzuszki nasze dzieci |
|
8 | 15,38% |
| Już kopniaczki nic nowego, zgaga męczy na całego |
|
3 | 5,77% |
| Upał mamom sił podbiera masę, mimo to pokazują klasę |
|
3 | 5,77% |
| Wariują szyjki i puchną nogi - a mamy schdzą tu z wielkiej trwogi |
|
10 | 19,23% |
| Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4531 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki, mamy IX-X 2013, cz. X
Cześć moje piękne!
![]() Nareszcie chłodniej u mnie na Podlasiu Ps. Biorę się do roboty, bo mam "trochę" pisania
|
#4532 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki, mamy IX-X 2013, cz. X
już dziś, już dziś, już dziś - USG
|
#4533 |
|
Wtajemniczenie
|
![]()
09 października 2013 18:45 Ninka |
|
|
|
#4534 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki, mamy IX-X 2013,
hurrey moze zobaczysz conieco. a chcialabys kogo zobaczyc?
|
|
#4535 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
natomiast nie mam robionego usg na każdej wizycie i nie czuję potrzeby, by mieć - młode się rusza, więc jest ok ostatni dzień w pracy za chwilę jadę na usg i potem wracam i sprzątam biurko
|
|
|
|
|
#4536 |
|
Raczkowanie
|
Ja tak na serio nastawiłam się na chłopca. Na początku miałam nadzieję na dziewczynkę - szyłabym jej sukieneczki i plotła warkoczyki, takie tam. A potem jakoś już tak "czułam w moczu", że będzie chłopak. Zobaczymy dziś zatem jak z moją intuicją
|
#4537 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki, mamy IX-X 2013,
a o ktorej to usg, bo bardzo malo mam zostalo bez plci
|
|
#4538 |
|
Wtajemniczenie
|
Jeszcze ciekawostka odnośnie wagi, bo czasem się przejmujemy, że nagle się jakieś kg pojawiają...ostatnie 3-4 tyg ważyłam ok 51,2 kg (ostatnio waga pokazała tyle w czwartek). Wczoraj nagle 52,4 kg. A dziś 51,0 kg. Ważę się o tej samej porze i w tych samych ubraniach...więc trochę trzeba mieć dystansu do tych kg
|
#4539 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Zostałam dzisiaj w domu, bo czuję się nadal niewyraźnie. Nie wiem, czy mnie coś nie łąpie, jakiś wirus, bo trochę mnie boli gardło i mam straszne mdłości, a wczoraj to nawet pawie były. No zobaczymy. Dzisiaj w każdym razie odpoczywam. A pogoda tak straszna, że szok, leje jak z cebra i 12 stopni ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja też tak miałam i czasem jeszcze mam - podobno to normalne w ciąży zwłaszcza jak masz katar. Spróbuj sobie nos przepłukać wodą morską, żeby się odetkał. I wtedy po chwili nabierz powietrza, zatkaj nos i spróbuj tak jakby dmuchnąć przy zaktanym nosie i zamkniętych ustach, a potem przełknij ślinę i dopiero puść nos. Brzmi dziwnie, ale pomaga ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Trzymam kciuki za poznanie płci i żeby wszystko było ok ![]() ---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ---------- A w ogóle to witam się w III trymestrze
|
|
#4540 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() jak to mówią, grunt, że zdrowe, trzymam kciuki, żeby jednak przeczucia były trafne właśnie dzwoniłą do mnie maminka, że mamy wesele w rodzinie 20-go grudnia. Niby spoko pobawiłabym się ale z drugiej strony to planowaliśmy chrzciny na 22-go... no i w BN mamy jeszcze te chrzciny co to mnie szlag trafia jak sobie o nich pomyślę... chyba przeniesiemy na 29-go chrzest bo w święta dwa dni pod rząd chrzciny to też mi się nie uśmiecha... ech te drugie chrzciny mi wszystko komplikują...
|
|
|
|
#4541 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dziecia
Moze i mniej sie stresowaly ale zauwaz jaka byla umieralnosc okoloporodowa i ile dzieci sie martwych rodzilo...
|
|
|
|
#4542 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki,
chodzilo i o to ze przeziernosci karklowej w tym 12tc nie sprawdzalam
|
|
|
|
#4543 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
i gratulacje za III level ![]()
|
|
#4544 |
|
Zakorzenienie
|
Ja soie nie wyobrażam cięższych prac fizycznych skoro po kilku godzinach sprzątania w domu krzyż mnie napiernicza już 3 dzień...
http://www.pudelek.pl/artykul/56360/...enia_pieluchy/ taaa Północny-Zachód ma moc!!
|
#4545 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
także mam nadzieję, ze chłodek nie odejdzie zbyt szybko. Cytat:
ale na usg w 20. tyg gin oznajmił ze niestety siusiaka nie widzi W kazdym razie, nieważne co będzie, pamiętaj że to ważne badanie również dla dzidzi, niech rośnie zdrowa![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#4546 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A USG na przeziorność karkową też jest nieobowiązkowe, ale ja robiłam, głównie dlatego, żeby móc maluszka zobaczyć bo mało tu tych USG (taka za mnie egoistka ).niebede to trzymamy kciuki żeby USG było ok! Na pewno będzie I oby maluch pokazał siusiaka/jego brak I nie nastawiaj się na jedną płeć, bo u mnie najpierw na 70% miał być chłopak (po USG na przeziorność karkową), wszyscy mówili że wyglądam na chłopaka, a tu będzie nasza Pola logoasia, mam nadzieję, że humor lepszy niż z rana. I nic się nie przejmuj, Twój mąż musi się ogarnąć - Ty i tak dużo robisz i maluszka jeszcze w środku nosisz! |
|
|
|
|
#4547 |
|
Raczkowanie
|
Dzien doberek
Mam nadzieje ze teraz juz bede z wami na biezaco - choc nie wiem czy mi sie to uda przy waszych mozliwosciach ![]() Dzieki wszystkim za sobotnie kciuki Poniedzialek mielismy tutaj wolny wiec moglismy spokojnie posprzatac, poleniuchowac i odreagowac cale to szalenstwo hehe. Wczoraj w pracy nadrabialam zaleglosci, ale juz wyszlam na prosta wiec bede tu czesciej zagladac ![]() |
|
|
|
#4548 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę
Cytat:
Młody dalej śpi! Budzil się o 5, mówi, ze wstaje, a ja do niego: "nie, śpimy jeszcze". I tak di tej pory śpi
|
|
|
#4549 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
hejka zbieram się na te moje (niepotrzebne) zakupy bo potem obiad trzeba robić. do potem
|
|
|
|
#4550 |
|
Zakorzenienie
|
![]() ---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- W ogóle zapraszam na ogóry, serio, zrobiłam 2kg, są pyszne, ale sama nie wiem, jak je zjem, a tż nie lubi
|
|
#4551 |
|
Wtajemniczenie
|
Pierwsze koty za płoty, czyli pierwsze pudło spakowane
najgorzej zacząć. Teraz chwila odpoczynku, zjem śniadanie i biorę się za drugie. Odnośnie KK - może przytyła sporo, ale jaki gładki brzuch miała...no chyba, że faktycznie wyretuszonane :-/ http://www.flesik.pl/kim-kardashian-...przed-porodem/
|
#4552 |
|
Wtajemniczenie
|
Normalnie szukam kogoś kogo uduszę!
![]() Poszłam dziś sobie na pobieranie krwi, miałam mieć morfologię i kreatyninę... wszystko super, poszłam do pokoju położnej zapisać się na piątek na wizytę a tu ZONK! Remont pokoju... zeszłam do poradni dziecięcej i pytam się o co chodzi i gdzie jest położna - jak już ją znalazłam dowiedziałam się, że UWAGA lekarz ma urlop i dopiero przyjmuje od 15 lipca Czadowo... a ja nie miałam badania na glukozę robionego, miałam dostać skierowanie :/ Chyba pójdę w piątek tak jak pisałyście bez skierowania i sobie zapłacę za to bo wolę to mieć dla własnego komfortu! Umówię się na wizytę u lekarza w przychodni u męża bo od 13 maja do 15 lipca to 2 miesiące bez kontroli lekarskiej - o nie, nie... "trochę" za długo! Co o tym myślicie?
|
|
#4553 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4554 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny z cukrzycą.... czy Wam w moczu wyszły ketony? Ja sobie bardzo do serca wzięłam diete i pilnowanie cukrów i tym sposobem cukry na czczo wychodzą mi ok 70-80, po posiłkach max 110. Zeszłam z wagi ok 2 kg. Wszystko pięknie wygląda a diabetolog wczoraj do mnie, że mam ketony w moczu co oznacza, że najprawdopodobniej mam za dużą przerwę jedzeniową między ostatnim posiłkiem - kolacją a śniadaniem dnia następnego. W necie znalazłam nazwę"ketony głodowe". Lekarz zalecił mi przed samym snem zjeść jabłko bądź kanapkę i rano zmierzyć zarówno cukier jak i ketony w moczu. Jak ketony będą się co dnia zmniejszać ale cukry wrastać to wejdzie insulina.
|
|
#4555 |
|
Wtajemniczenie
|
teraz ta córka ma 5 lat:http://m.onet.pl/wiadomosci,jtr8v
|
#4556 |
|
Zakorzenienie
|
W dzienniczku który prowadzę mam miejsce na 4 wyniki: cukier na czczo, 1 h po śniadaniu, obiedzie i kolacji. Ale ja prowadzę sobie jeszcze swój zeszyt, gdzie dokładnie zapisuje co i o której jem. A jem średnio co 2,5-3 h licząc od 7.30. Między posiłkami trafia się jakieś warzywko (rzodkiewka, ogórek, sałata). Posiłków mam więcej niż przewiduje dzienniczek, w dodatku jestem na etapie szukania odpowiedniego pieczywa dla siebie, wędlin itp w ramach eksperymentu muszę się częściej kłuć abym wiedziała jak dany nowy produkt na mnie wpływa.
|
|
#4557 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W 31 ale z tego co czytam to niektórzy lekarze w ogóle nie karzą liczyć ruchów albo karzą liczyć jeszcze później. Poza tym mój gin był na 3 tyg urlopie jak ja byłam w 28 tyg ![]() Cytat:
Przydałaby się taka osoba w rodzinie ![]() Też mam jakąś infekcję, powiedziałam lekarzowi ze rano mam dość wodnity śluz to przestraszył się ze coś z wodami płodowymi ale po badaniu na samolocie okazało się ze jest drobne zapalenie.Dostałam maść do smarowania i tyle. Ostatniego USG prenatalnego też nie robiłam. Gin przeanalizował poprzednie wyniki i stwierdził, ze to nie ma sensu, ze mogę być spokojna o dziecko. Wiadomo różnie może być ale w końcu odpuściłam sobie. A chciałam w tym ostatnim zrobić 3D ale mąż powiedział, że nie będziemy mieć już żadnej niespodzianki jak nawet płeć znamy i jak jeszcze zobaczymy buźkę W sumie na jego wyszło ![]() Wracam do czytania książki, potem ugotuję botwinkę (mniam mniam) i znowu do łóżeczka. |
||
|
|
|
#4558 | |
|
Zakorzenienie
|
Matal - to ja poproszę ogóra. Nigdy nie robiłam sama, a chyba muszę spróbować. Tak samo zresztą z młodą kapustą, a bardzo lubię
Cytat:
|
|
#4559 | |||
|
Zakorzenienie
|
położyłam się jeszcze, kurcze nie wiem czy to mały wypycha, czy mi sie brzuch spina, ale kurcze tak w jednym miejscu
![]() Cytat:
Cytat:
super, czekamy na wieści Cytat:
![]() ale miałam debilny sen ale nie będę stresowac i pisać
|
|
#4560 |
|
Zakorzenienie
|
motylku dobrze że nie wyszło u Ciebie nic poważnego na badaniu
logoasia niech twój Tż się ogarnie, stresuje cie dodatkowo nie potrzebnie. a ty pamiętaj o sobie i maluszkukaśka niebede trzymam kciuki za wizytę! no i czekam z ciekawością na to jaką niespodziankę kryje twój brzuszek ![]() papalinka zdrowiej za III trymestr!U mnie też od rana leje i jest już naprawdę zimno, ale przynajmniej znów się wysypiam ![]() Wczoraj Młody był bardzo leniwy cały dzień. Kiedy Mąż wieczorem zaczął rozmawiać z brzuszkiem, przykładać ucho i mnie głaskać Młody się rozbrykał. on tak fajnie reaguje na tatusia
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:20.

[/RIGHT]

wiem ze to moglo kazdego spotkać, ale kurna wyrzuty sumienia mam, mój tż jest wściekły
no i w BN mamy jeszcze te chrzciny co to mnie szlag trafia jak sobie o nich pomyślę... chyba przeniesiemy na 29-go chrzest bo w święta dwa dni pod rząd chrzciny to też mi się nie uśmiecha... ech te drugie chrzciny mi wszystko komplikują...

teraz ta córka ma 5 lat:
niech twój Tż się ogarnie, stresuje cie dodatkowo nie potrzebnie. a ty pamiętaj o sobie i maluszku