Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-26, 10:37   #2821
surka
Zakorzenienie

Dot.: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Witajcie.
Wczoraj dopadł mnie taki mega kryzys, że przepłakałam całe popołudnie - chyba z 5 godzin, przez co jeszcze dzisiaj wyglądam jak chińczyk Wyżyłam się na TŻ, a on nie umie odpuścić i przytulić, to wyszła awantura niezła

Na dodatek miałam bardzo złe myśli o dziecku i ciąży I bardzo mi z tym źle Dzisiaj zaczynam 39. tydzień i już tracę nadzieję, że urodzę w tym tygodniu Czuję się jak okropna matka i pewnie zniknę na trochę zamknąć się w sobie
Gratki za tc Nie smutaj się

Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik Pokaż wiadomość
Dzień dobry w 38 tc (38 wg mojego lekarza,a wg zasad liczenia na forum 39 ).
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 10:38   #2822
iwona335
Zakorzenienie

Dot.: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17

Cytat:
Witajcie.
Wczoraj dopadł mnie taki mega kryzys, że przepłakałam całe popołudnie - chyba z 5 godzin, przez co jeszcze dzisiaj wyglądam jak chińczyk Wyżyłam się na TŻ, a on nie umie odpuścić i przytulić, to wyszła awantura niezła

Na dodatek miałam bardzo złe myśli o dziecku i ciąży I bardzo mi z tym źle Dzisiaj zaczynam 39. tydzień i już tracę nadzieję, że urodzę w tym tygodniu Czuję się jak okropna matka i pewnie zniknę na trochę zamknąć się w sobie
oj nei zamykaj sie w sobie, i wygon zle mysli, weź sobie długa kapiel, idz na sacer, cokolwiek i zjedz duuuzego loda
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 10:40   #2823
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie.

Takie kryzysy się zdarzają. Pomyśl, że to końcówka, że już niedługo nie będziesz w dwupaku, tylko z maleństwem na rękach. Nie zamykaj się w sobie, tylko zrób coś dla siebie. Mini spa. Pomaluj paznokcie na szałowy kolor. Zrobi ci się lepiej. Posłuchaj fajnej, ulubionej muzyki i potańcz troszkę. Mnie ostatnio pomogło. Bardziej nie tańczenie, ale świadomość jak muszę komicznie wyglądać kręcąc, a raczej próbując kręcić bioderkami z brzuchem. Zapewniam, że działa. Trzymam kciuki za poprawę humoru.
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 10:41   #2824
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

eveewe hemoglobina w normie to okolo 10, takze spokojnie.
jedz wiecej szpinaku i zielonych i powinno byc ok.

katarzynkajg
ja mam oliwke, bede ja do wody wlewac i licze ze juz pozniej nie bede musiala niczym małej smarować

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 10:44   #2825
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
Hellol ) Jak tam Brzusie? )

Na wstepie gratulejszyn nowych tyg!! )
I trzymam kciuki za wizyty )

Szok!.

ja tez jestem jakby bardziej agresywna i dobrze bo ludzie szczegolnie Ci ktorzy " jacy oni nie byli za mlodu "itp teraz maja najwiecej chamstwa w sobie eh.

Arrabita dobrze ze Was nie zalalo..

mysle co dzis robic? posprzatam trochu moze przejde sie do pepco po ten stanik... i chyba tyle z planow.. :P
Wczoraj wszystko zapowiadalo sie ze " coś bedzie" ale jak zwykle nic nie bylo... ale tz obiecał ze od weekendu bedzie oklad z samca intensywnie zeby urodzic tyle ze ja chcialam w czerwcu jeszcze urodzić no ale coż .. juz sie nie napalam zobaczymy Zuza bedzie chciala wyjsc to wyjdzie. W piatek wizyta wydam 100 i jak znam swoje szczescie wieczorem urodze hahaha :P
Zarcik.

Moze coś poprasuje jeszcze.
Kurde jade zaraz do Pepco i sobie kupie ten stanik.Napaliłyście mnie
Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
bo jak boli na @ to to nie jest skurcz, u mnie tez tak bolał brzuch, jednak przy skurczu u mnie przynajmniej był silny nacisk/ciagniecie na szyjke i wierz mi, że wtedy nie koncetrujesz sie czy boli jak na @ tylko czekaż aż przestanie bo masz wrażenie ze za chwile świrka dostaniesz , po chwili przechodzi, no i nie myślisz nawet o tym zeby spojrzec na zegarek ile to trwa, kto do Ciebie mówi i czas staje w miejscu - fajnie co nie?
alez ja jestem mONdra od wczoraj
I uMONdrzyłam sie i ja
Cytat:
Napisane przez Agrafka86 Pokaż wiadomość
No ja dostałam zaświadczenie od neurologa, że nie wyraża zgody na sn. I będę rodzić w szpitalu gdzie jest neurologia. Czyli za tydzień pewnie lekarz mi wszystko powie mam rozumieć.

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
u nas babki na SR mówiły, że nie konieczny jest stanik do karmienia, może być zwykła bardotka, tylko wyjąć druty, chodzi o to aby stanik podtrzymał piersi bo jak będą swobodnie zwisać to laktacja rozkręci się na maxa a tak to stanik utrzyma ją w ryzach
Ja mam dwa do karmienia i styknie
Cytat:
Witajcie.

nie smutaj sie.
i nie nakręcaj ze jestes w 39 tc.Masz jeszcze czas na porodzik...i nie znasz dnai ani godziny.Trzeba miec nadzieje ze w koncu nadejdzie Posłucha starszej ciążowo o tydzien kolezanki
Stary 2013-06-26, 10:44   #2826
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
u nas babki na SR mówiły, że nie konieczny jest stanik do karmienia, może być zwykła bardotka, tylko wyjąć druty, chodzi o to aby stanik podtrzymał piersi bo jak będą swobodnie zwisać to laktacja rozkręci się na maxa a tak to stanik utrzyma ją w ryzach
O to już wiem czemu ze mnie tak cieknie jak nie mam stanika
Cytat:
Wiem co czujesz... bo ja codziennie rano wstając byłam rozczarowana, że w nocy nic się nie zaczęło dziać i te myśli, że będę musiała czekać do 43 tygodnia... to najgorszy okres całej ciąży i psychicznie bardzo duże obciążenie...
Szczególnie, że co weszłam to któraś miała skurczę, skróconą szyjkę i inne objawy a ja kompletnie nic... Było to bardzo frustrujące i zżerała mnie zazdrość... ale tak naprawdę nic nie możemy na to poradzić i jedyne co nam zostaje to czekanie

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 10:45   #2827
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
A tak wogóle to dziś sroda wieeeeeec:

ukonczyłysmy 39 tc i witamy sie.....
w 40 tc :jupi
O rety

Cytat:
Napisane przez Sofina Pokaż wiadomość
Byłam na wizycie- moja córka wreszcie postanowiła się ujawnić i najważniejsze: przekręciła się główką w dół! Jak to lekarz określił: było minimalne prawdopodobieństwo bo mam mało wód i miejsca ale się jej udało Poza tym ciśnienie mi spada więc super, ale hemoglobina też i muszę wrócić do żelaza En jakbyś mogła to dopisz mi płeć i wagę małej: 2007g w 34 tc.
Ale super wieści, gratulacje
Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny,
ale miałam do d...y noc. Najpierw po 2 obudził mnie alarm jakiegoś pie.rzonego auta..wył i wył..wiązanki melodyjek ciągle od nowa leciały..myślałam, że mnie coś trafi.. po ch.j komuś alarm jak go później nie słyszy godzinę to na pewno trwało nim ucichł.. może ktoś zdążył rozłożyć auto na części w tym czasie..i dobrze by było
A najgorsze, że w tym samym czasie strasznie źle się czułam.. łapały mnie bóle krzyża głównie..coś jak na @ ale bardzo intensywne..nie mogłam się przekręcać na boki, bo dochodziły jakieś kłucia w podbrzuszu.. zresztą żadna pozycja nie przynosiła ulgi.. chodziłam po mieszkaniu, wtedy było mi lepiej.. a jak się kładłam to od nowa.. Usiadłam raz na kibelek myśląc, że może to pęcherz nie opróżniony, to poczułam rwanie w pochwie i ból w krzyżu.. Położyłam się podkładając więcej poduch pod głowę i plecy i już nawet zaczęłam liczyć odstępy choć nie wierzyłam, że to TE bóle..Lol strasznie się wiercił i kręcił.. wypinał się jakoś inaczej niż zwykle.. jakby teraz był po drugiej stronie.. nie mogłam w ogóle leżeć na lewym boku, bo mnie 'uwierał' strasznie Nie wiem kiedy przeszło.. ostatni raz spojrzałam na zegarek przed 4..
Biedna Ja od jakiegoś czasu jak zbliża się wieczór to mam doła i płakać mi się chce, bo te noce tak mnie męczą
Cytat:
Napisane przez arrabbiata Pokaż wiadomość
Hej. Odetchnęłam- dom udało się uratować! Woda dotarła pod próg więc dosłownie 1cm brakło, żeby się wlała do domu. Ale straż koło północy, dopiero, w ostatniej chwili, dała nam worki pod drzwi. I woda powoli opada. Podwórko to jezioro, ale to nic- grunt, że dom uratowany
Ale wspaniała wiadomość
Cytat:
Moja kolezanka jest miesiac po cc i dzieku KP zgubiła wszystko co zbędne.Pisała ze jej synek to mały głodomorek
A ile miała na plusie?
Cytat:
Napisane przez katarzynkajg Pokaż wiadomość
Mam jeszcze pytanie bo wczoraj zauważyłam że brakuje mi balsamu dla maluszka po kąpieli, co lepiej kupić balsam, oliwkę? Co polecacie i jakiej firmy?
Ja kupiłam mleczko Hipp
Brawa za wizytę

Kindziorek mi zginął I to w domu (mam nadzieję!) Rano był, chodził, a od 9 nie widziałam go ani razu Obeszłam cały dom i wszystkie zakamarki

Edytowane przez Neni1984
Czas edycji: 2013-06-26 o 10:47
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 10:48   #2828
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość

Kindziorek mi zginął I to w domu (mam nadzieję!) Rano był, chodził, a od 9 nie widziałam go ani razu Obeszłam cały dom i wszystkie zakamarki
Na pewno się znajdzie
Stary 2013-06-26, 10:48   #2829
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Wiem co czujesz... bo ja codziennie rano wstając byłam rozczarowana, że w nocy nic się nie zaczęło dziać i te myśli, że będę musiała czekać do 43 tygodnia... to najgorszy okres całej ciąży i psychicznie bardzo duże obciążenie...
Szczególnie, że co weszłam to któraś miała skurczę, skróconą szyjkę i inne objawy a ja kompletnie nic... Było to bardzo frustrujące i zżerała mnie zazdrość... ale tak naprawdę nic nie możemy na to poradzić i jedyne co nam zostaje to czekanie
czekamy

Pisałam z Karolajn.Nie wie kiedy wyjdą bo mała ma dalej żóltaczke....
ogólnie tak fajnie mi napisała ze przepadli oboje i są Hanią zaczarowani az mi ciepło na serduchu i jeszcze bardziej sie nie moge Laury doczekac
Stary 2013-06-26, 10:48   #2830
misiaczka555
Wtajemniczenie

Cytat:

Glutek odsyła Cioci Buziaczka

Też się nad tym zastanawiałam, a teraz już wiem
Na okres boli ciągle, a skurcze to taki sam ból ale po minucie/1,5 (w moim przypadku) odchodziło i zupełnie nic nie bolało- do następnego skurczu
Ale super to wyjasnilas martwilam sie ze nie bede wiedziała jak odróżnić skurcz od zwykłego bólu. Kochana jesteś
Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
ja na wizaz wchodze przez przegladarke normalnie,nie lubię tej amplikacji wizazowej..

ide sie zebrac i ogarnąc zagladne za jakiś czass
Tez przez przeglądarkę działa super i widze wszystkie zdjecia

Cytat:
Napisane przez Myszolka91 Pokaż wiadomość
witam sie w 35tygodniu znowu pogoda byle jaka i chyba cos mnie bierze. gardlo drapie i jakis kaszel mam,rozchorowac sie w tym momencie to masakra.
za tygodnie i zdrowiej szybciutko
Cytat:
Katarzynka za wizyte

Ja tydzien temy Mg odstawiłam i dzis jak sie przeciagałam nad ranem chwycił mnie skurczybyk az jęczałam z bólu

ukonczyłysmy 39 tc i witamy sie.w 40 tc
Wow 40
Szczerze to byłam pewna ze do 40 nie dociagniesz. Ciaza jest nieprzewidywalna

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość

A bierzesz jakiś magnez na te skurcze? Ja w całej ciązy miałam 3 skurcze, ale powiem, że strasznie bolesne to jest

Zaciskam za dzisiejsze tygodnie
Juz nie biorę bo nie widziałam poprawy. Mam tak od stycznia staram sie robić przed snem ćwiczenia które chyba Roxi wrzucala, ale boli przy tym okrutnie.

Cytat:
Misiaczka z tymi nogami to jest masakra Wczoraj spotkałam znajomą i mówi "Boże jakie Ty masz nogi spuchnięte" Głupio mi się zrobiło, ale co zrobię? Takie uroki noszenia mojego Radzia
To ci komplementa zarzuciła

A ja spotykam sie z takimi reakcjami:
- TZ wpada do domu z bananem na twarzy bo koledzy mu powiedzieli ze super wyglądam w ciazy
- moje znajome jak słyszą ze za miesiac rodze i na pytanie jak sie czuje odpowiadam ze super to najpierw robią wytrzeszcz oczu a potem " No poczekaj jeszcze trochę zobaczysz jak sie roztyjesz i spuchniesz
- moja teściowa nie powie ze ładnie wyglądam tylko "ty napewno masz w brzuchu syna bo córki urodę zabierają"
- a najbardziej ludzie nie mogą pojąć ze nie mam plam na twarzy, ciagle ktoś mi o tym mowi o co z tym chodzi? Jakie kurde plamy?

MAJA🍼

23.08.2013

Edytowane przez misiaczka555
Czas edycji: 2013-06-26 o 10:50
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 10:49   #2831
Neni1984
Zakorzenienie

Jak wyglądają te staniki z Pepco? Macie foto jakieś

Edytowane przez Neni1984
Czas edycji: 2013-06-26 o 10:50
Stary 2013-06-26, 10:50   #2832
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Takie kryzysy się zdarzają. Pomyśl, że to końcówka, że już niedługo nie będziesz w dwupaku, tylko z maleństwem na rękach. Nie zamykaj się w sobie, tylko zrób coś dla siebie. Mini spa. Pomaluj paznokcie na szałowy kolor. Zrobi ci się lepiej. Posłuchaj fajnej, ulubionej muzyki i potańcz troszkę. Mnie ostatnio pomogło. Bardziej nie tańczenie, ale świadomość jak muszę komicznie wyglądać kręcąc, a raczej próbując kręcić bioderkami z brzuchem. Zapewniam, że działa. Trzymam kciuki za poprawę humoru.
Kręcenie biodrami ułatwia Dziecku wstawienie się w kanał
Także Tańcz Mała Tańcz!

Muszę Wam pochwalić Tż mojego

Poszłam wczoraj na spacer z Sierścią a on został z Młodym i jak wróciłam to Ojciec pokazywał Pierworodnemu świat i opowiadał mu co robią, co będą robić jak Maluch będzie większy i w ogóle o życiu
Nie znałam Tż od tej strony

Mały
Stary 2013-06-26, 10:50   #2833
katarzynkajg
Zadomowienie

Cytat:
Ostatnio kot mojego taty przeskoczył z okna do okna sąsiada i pałaszował u niego w domu, okazało się że sąsiada nie ma w mieszkaniu a kot miauczał bo nie potrafił wrócić w ten sam sposób , jednak po jakimś czasie załapał jak tam przyszedł i sam wrócił nim sąsiad zdążył do domu wrócić

10.07.2013
Szymuś

Razem od 2003 roku
katarzynkajg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 10:51   #2834
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Neni ja tez mam kosmetyki HIPP
słyszałam że dobre i postawiłam na całą markę.

---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ----------

dziewczyny a mnie dziś rano bolał brzuch jak na okres.
jeszcze byłam w łóżku, nie chciało mi się wstawać i tak mnie zaczęło podbrzusze boleć jak na okres.
no ale teraz już nic.

cos przepowiadające to? czy nic??

Stary 2013-06-26, 10:53   #2835
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Biedna Ja od jakiegoś czasu jak zbliża się wieczór to mam doła i płakać mi się chce, bo te noce tak mnie męczą

A ile miała na plusie?

Ja kupiłam mleczko Hipp
Brawa za wizytę

Ja dzis w koncu sie wyspałam bo ostatnie noce były jak horror.

kolezanka miałqa cosik ok 15 na +

A kicior moze ostro sobie kimnął i nie słyszy ze go szukasz.
Stary 2013-06-26, 10:53   #2836
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
Ale super to wyjasnilas martwilam sie ze nie bede wiedziała jak odróżnić skurcz od zwykłego bólu. Kochana jesteś

To ci komplementa zarzuciła

A ja spotykam sie z takimi reakcjami:
- TZ wpada do domu z bananem na twarzy bo koledzy mu powiedzieli ze super wyglądam w ciazy
- moje znajome jak słyszą ze za miesiac rodze i na pytanie jak sie czuje odpowiadam ze super to najpierw robią wytrzeszcz oczu a potem " No poczekaj jeszcze trochę zobaczysz jak sie roztyjesz i spuchniesz
- moja teściowa nie powie ze ładnie wyglądam tylko "ty napewno masz w brzuchu syna bo córki urodę zabierają"
- a najbardziej ludzie nie mogą pojąć ze nie mam plam na twarzy, ciagle ktoś mi o tym mowi o co z tym chodzi? Jakie kurde plamy?
Polecam się na przyszłość
A komplementy teściowej zabójcze

Mały
Stary 2013-06-26, 10:54   #2837
jakierka
Zadomowienie

Witam sie mamusie

Mialam dzis niezly poranek, w moim telefonie padla bateria i moj alarm mnie nie obudzil, cale szczescie, ze Edziu czuwa i tak mnie pokopal rano, ze zmusilam sie do wstania i pojscia do toalety i dopiero wtedy zdalam sobie sprawe z tego, ze zaspalam Na szczescie mialam 20min aby sie zebrac i w biegu lecialam do pracy. Kochany synus!

Bylam bardzo glodna, ale wlasnie zjadlam angielskie sniadanko w wersji wege i czuje sie jak w niebie

Trzymam za dzisiejsze wizyty, bije gromkie dla nowych tygodni, no i z niecierpliwoscia czekam na kolejne maluszki

Po woli az do skutku postaram sie Was nadrobic

Milego dnia wszystkim
Stary 2013-06-26, 10:54   #2838
katarzynkajg
Zadomowienie

Cytat:

Poszłam wczoraj na spacer z Sierścią a on został z Młodym i jak wróciłam to Ojciec pokazywał Pierworodnemu świat i opowiadał mu co robią, co będą robić jak Maluch będzie większy i w ogóle o życiu
O jak słodko

10.07.2013
Szymuś

Razem od 2003 roku
katarzynkajg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 10:55   #2839
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Jak wyglądają te staniki z Pepco? Macie foto jakieś
Takie sportowe
Cytat:
Kręcenie biodrami ułatwia Dziecku wstawienie się w kanał
Także Tańcz Mała Tańcz!

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
Neni ja tez mam kosmetyki HIPP
słyszałam że dobre i postawiłam na całą markę.

---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ----------

dziewczyny a mnie dziś rano bolał brzuch jak na okres.
jeszcze byłam w łóżku, nie chciało mi się wstawać i tak mnie zaczęło podbrzusze boleć jak na okres.
no ale teraz już nic.

cos przepowiadające to? czy nic??
Chyba cosik przepowiada bo tez tak mam

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

Mykam bd pozniej.Jade do miasta z Tzem.Moze sobie ten stanik za 10 zł sprawie
Stary 2013-06-26, 10:56   #2840
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Ostatnio kot mojego taty przeskoczył z okna do okna sąsiada i pałaszował u niego w domu, okazało się że sąsiada nie ma w mieszkaniu a kot miauczał bo nie potrafił wrócić w ten sam sposób , jednak po jakimś czasie załapał jak tam przyszedł i sam wrócił nim sąsiad zdążył do domu wrócić
Ale jak sie nauczy to będzie częściej wpadać
Żeby sąsiad na zawał jakieś nocy nie zszedł jak się przebudzi i coś będzie mu po chałupie latać

Nenni.. ja kiedyś mojego zamknęłam w szafie, a już nawet po osiedlu za nim biegałam i szukałam ;p A tam sobie słodko spał i nie reagował na nic, a jak mu się znudziło po paru godzinach(!!!) to zaczął miauczeć
Ale ja się wtedy uryczałam

Mały
Stary 2013-06-26, 10:57   #2841
misiaczka555
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
eveewe hemoglobina w normie to okolo 10, takze spokojnie.
jedz wiecej szpinaku i zielonych i powinno byc ok.
Ja mam hemo 11,4 poprzednio miałam 11,8 czyli widać ze co 3 tyg mi spada. Gin nie zalecił żelaza i tak teraz kminie nad tym. Chciałabym do porodu mieć w normie (juz nie wspomnę o 15 En) i widze ze dużo dziewczyn bierze żelazo. Kupic sobie w aptece i brać? Czy w miesiac zdąży sie podnieść? Jakie żelazo najlepsze?
Sorrrrry za tyle pytań

MAJA🍼

23.08.2013
Stary 2013-06-26, 10:57   #2842
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
Tweed zazdroszczę tak po prostu, że Mały się przekręcił

Dziękuję za kciuki ale wizyta taka udana nie była ciśnienie ok, pessar trzyma, jednak nie waże 73 tylko 71,3 kg a wierzę ginkowej wadze bo zawsze waże się na niej, a 73 kg wyszło mi na koleżankowej, pobrała mi wymaz na paciora, ale nie miałam usg i doopa ze mnie, że jej nie poprosiłam, żeby chociaż looknęła czy wszystko w Adasia w porządku nie mogę sobie tego darować
Ja jestem psychiczna, więc zawsze usg mnie uspokajało na jakiś czas, a tu następna wizyta dopiero za 4 tygodnie tylko tyle, że posłuchałyśmy serduszka i pięknie biło.
Ja wiem, że niektóre z Was mogą pomyślec, że cóż to wizyta bez usg ale dla mojej zbolałej psychiki to zawsze był punkt zaczepienia do odetchnięcia chociaż na jakiś czas a tak to znów kołaczą się myśli, czy nic tam się u niego złego nie dzieje wiem, psychiczna jestem
Ja tam cię rozumiem, ja czułam niedosyt po wizytach z usg, aole jak ja to mówię, takim bylejakim A co dopiero bez \Też przede wszystkim mnie to uspokajało Ale głowa do góry, na pewno z Adasie jest wszystko ok, bo i czemu miałoby by nie być?

Aaa i czemu masz dalej wizyty co 4 tyg? Ja ju7ż mam normalnie co 3
Cytat:
Przybyło nam się na wadze (znaczy Glutkowi bo mama pięknie szczupleje he he he )Nie za dużo ale ważne, że w końcu rośnie i mamy wagę skontrolować za dwa tygodnie to będzie wiadomo czy rośnie prawidłowo )

Niedługo dobijemy do wagi porodowej
A pani łaskawie przestałaby się nad nami pastwić!
Cytat:
za wizytę. Super ze Alek juz zajął pozycje do wyjścia, jeden stres mniej No i brawa la ciebie za wage twarda z ciebie babka, ani jednego czipsika

O nie moge czy my jesteśmy po jednej matce?
Czasem mam wrażenie ze mówię do ściany. A ze nerwy mi ostatnio szybko puszczają to zeby nie krzyczeć, przytakuje. Mamusia zadowolona bo dała dobra radę i moje ciśnienie nie wariuje z nerwów
Dziękujemy

No, ale aż taka twarda nie byłam, wpadły chipsiki... no ale w ilości znacznie mniejszej niż wcześniej

A co do mamy To moja jest taka typowo nadopiekuńczo-nadopiekuńcza Któraś z Was już pisała ostatnio, że jej mama strasznie wszystko przeżywa i każdy ból dla niej oznacza mega cierpienie i śmierć U mnie jest podobnie
Cialge słyszę, że ona by chciała za mnie urodzić, albo chociaż wziąć ten ból na siebie, hahah Moja mama to straszny kosmos, nie da sie jej nie kochać
Stary 2013-06-26, 10:58   #2843
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Przebarwienia, ja mam na buzi dużo przebarwień, bez dobrej tapety z domuu nie wyjdę
Stary 2013-06-26, 10:59   #2844
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
Nie urodzilam, Zuzia pieknie sobie pływa nadal w brzuchu

mam nadzieje, ze nastepnym razem juz bede rodzic, strasznie sie nastawilam, że to już To a wszystko przeszlo, jeszcze godzinke mnie pobolało jak sie położyłam a potem spałam jak dziecko
iwonka, ja się tylko domyslam, ze to czekanie jest nieznosne Ale a nuż dzisiaj wszystko sie rozkreci... skoro wczoraj tak cię wzieło
Cytat:

w 40 tc
Gratulacje?
Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
no mój Lokatorek to prosiak jeden.... Mamusia wreszcie sięgnęła centymetr (bo sie wreszcie odblokowała szara komórka w moim zapominalskim mózgu) i zmierzyłam brzuch - 113 cm ale to ten mały cwaniaczek w tym momencie wypchnął się z jednej strony na maksa
powiedzmy że w talii (kawałek wcięcia posiadam) mam 110, ciut niżej na linii bocznych bułek (określiłabym to jako solidne ciabatty) mam 113 razem w wypchnięta jakąś częścią ciała Lokatorka
Czarownico, bo taki panicz potrzebuje konkretnego apartamentu, a nie jakiejś kawalerki!

Co nie zmienia faktu, że cieszę się brakiem centymetra
Stary 2013-06-26, 11:00   #2845
misiaczka555
Wtajemniczenie

Cytat:
Polecam się na przyszłość
A komplementy teściowej zabójcze
Dobry i taki co nie?
dla Tz, słodko to musiało wyglądać.

MAJA🍼

23.08.2013
Stary 2013-06-26, 11:00   #2846
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość

A pani łaskawie przestałaby się nad nami pastwić!

A co do mamy To moja jest taka typowo nadopiekuńczo-nadopiekuńcza Któraś z Was już pisała ostatnio, że jej mama strasznie wszystko przeżywa i każdy ból dla niej oznacza mega cierpienie i śmierć U mnie jest podobnie
Cialge słyszę, że ona by chciała za mnie urodzić, albo chociaż wziąć ten ból na siebie, hahah Moja mama to straszny kosmos, nie da sie jej nie kochać

Ok według życzenia
To idę karmić Młodego co by przytył i wyssał ze mnie jeszcze trochę zbędnej tkanki tłuszczowejHe he he ))

A Mama naprawdę musi Cię Kochać

Mały
Stary 2013-06-26, 11:00   #2847
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny,
ale miałam do d...y noc.
przytul.. mam nadzieję, że w dzień odpoczniesz trochę

Cytat:
Napisane przez arrabbiata Pokaż wiadomość
Hej. Odetchnęłam- dom udało się uratować!
super!!

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
:
za tygodnie, ja koncze 35, a zaczynam 36, za tydzien o tej porze mały bedzie juz w miare bezpieczny, a za 3 juz calkiem, jak gin dobrze oceni malego na usg 11 lipca to za 3 tyg, czyli 15-17 lipca ciachu ciachu bedzie. A 17 lipca sa urodziny tescia. Juz mu zapowiedzialam, ze w tym roku wnuk bedzie prezentem
brawa za tygodnie!!) i współczuję burzy

Cytat:
Mam jeszcze pytanie bo wczoraj zauważyłam że brakuje mi balsamu dla maluszka po kąpieli, co lepiej kupić balsam, oliwkę? Co polecacie i jakiej firmy?
nie zamierzam stosować balsamu, liczę na to, że do kąpieli dodam oliwkę (Babydream) a potem już nic dla takiego maluszka nie trzeba
Cytat:
Witajcie.

to DOPIERO 39 tc. zobacz niektóre z nas wkraczają w 40tc.. Margosia dotarła do końca 40tc. Daj maluchowi czas.. a dopieść siebie bo to czas który jeszcze masz tylko dla siebie głowa do góry!

Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik Pokaż wiadomość
Dzień dobry w 38 tc (38 wg mojego lekarza,a wg zasad liczenia na forum 39 ).
brawa za tygodnie!

Cytat:
hyhy, myślę, że nasi partnerzy moga nas niejednym zaskoczyć po urodzeniu dziecka.. myślę tu przede wszystkim o pierworódkach.. może być tak, że pokażą nam swoją zupełnie inna stronę. Mnie mąż zaskakuje już na etapie ciąży i tak się zastanawiam co będzie dalej.

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 11:00   #2848
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Takie sportowe
A ramiączka są wąskie czy szerokie?
Stary 2013-06-26, 11:01   #2849
Ewusia709
Zadomowienie

Dzień dobry !!!

Witam się z rana, cały czas czytam co tam u Was

My się dziś witamy podobnie jak Rocky z Laurą w 40 tygodniu

Dziś pochmurno mokro, na dworze ok 10stopni i niestety boli mnie znów głowa od tej pogody i mam zawroty

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41497612]Mały waży 2010 g jeszcze tylko żółtaczka...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]

Super bardzo się cieszymy i mam nadzieję że już niebawem będziecie w domku

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
Dzisiaj środa więc z tego co kojarzę sporo nowych tygodni się rozpoczyna więc już teraz wszystkim gratuluje
dziękuję za wyprzedzone klaski, miło że o nas pamiętałaś

Cytat:

Witam Brzusie, Mamusie i Dzieciaczki
I oczywiście witamy się z Radusiem w 33tc
Ciężka noc dzisiaj, straszne sny miałam, obudziłam się z płaczem, po prostu straszne! Nie będę Wam opowiadać co mi się śniło, bo nie ma sensu się nakręcać
za tc. Na szczęście to był tylo zły sen, a rzeczywistość jest o niebo lepsza, sny się nie sprawdzają, na pewno wszystko będzie dobrze i mam nadzieję, że uda się szybko zapomnieć o tym śnie

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
A co dziś w planach: muszę przygotować zlecenie do odbioru, więc zaraz znikam, a potem będę się dalej ogarniać z domowymi pierdółkami.
za wykonanie planów na dziś

Cytat:
cześć dwupaki

Witam sie dzis z rana Tz zaczyna od włączenia tv to ja od mego wizażyku
ja jak się budzę a TŻ jeszcze śpi to wyciągam telefonik i od rana czytam co słychać na wątku

Cytat:

w 40 tc
zasłużone dla Was

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Za godzinkę mam dentystkę... Oby udało się wyleczyć cały ząb, powiedziała, że zrobi podejście, ale nie wiadomo, czy nie skończy się opatrunkiem na 3 miechy
Dam się nawet bez znieczulenia, byleby mi to zaleczyła
A po dentystce będę mieć montowaną szafę wnękową i już koniec kartonów i worków z butami (te wory kojarzą mi się z jakimś PCK:P )
za bezbolesną i udaną wizytę u dentysty i za szybki montaż szafy

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
A ja się pierwszy raz zmierzyłam i na wysokości pępka mam 97 cm jestem w szoku, że tak mało
Wow to faktycznie całkiem mało, mnie się wydaje że mam niezbyt duży brzuch ale mam juz 104cm na wysokości pępka i jeszcze biodra mi się rozeszły i dobijam powoli do setki

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41499306]czy na tvn jest u Was jest ddtvn? bo u mnie nie ma....
[/QUOTE]

Z tego co zauważyłam to już od poniedziałku nie było ddtvn, może jakąś przerwę wakacyjną wprowadzili.

Cytat:
A jak to jest z cc? Jak ja mam pewne, że sn nie ma szans. To jak oni to ustalają? Będę za tydzień na wizycie to się będę pytać gina, ale może Wy mi wcześniej powiecie
Ja mam tak, że mam skierowanie od gina do szpitala i mam iść w dniu kiedy on ma dyżur, rano i powiedział, że CC to mi zrobi ok 5 dni przed terminem porodu i że książkowo robią w 39tc1d i na taki dzień ustalają termin.
Ja nie mam ścisłego terminu i godziny cc tylko tyle że gin powiedział że ma dyżur w niedzielę 30.06 i on będzie sie starał z ordynatorem załatwić salę do cięcia i jeśli wszystko będzie dobrze to wtedy czeka mnie zabieg. Mówił tez że muszę z 3 dni poleżeć najpierw na patologii aby mieli czas na wykonanie wszystkich badań kontrolnych i dodatkowo załatwić zaświadczenie od neurologa, że nie mogę rodzić sn.

Dziś ostatni dzień moich wakacji domowych, jutro muszę rano się meldowac w szpitalu. Targają mną bardzo różne emocje bo z jednej strony się boję tego szpitala i bardzo nie chcę tam leżeć, a z drugiej strony zdaję sobie sprawę, że to nieuniknione i muszę, no i oczywiście cieszę się, że wrócimy do domku już z Tymusiem Tylko mam całą masę zmartwień nawiedzającą moją głowę ze względu na mój kiepski stan zdrowia i krążą mi myśli typu: jak to będzie, czy dam sobie radę? czy będę się czuła na siłach aby wstawać i opiekować się Tymoteuszkiem, jak to będzie po tym CC czy znów nie dostanę jakiegoś zapalenia pęcherza po tym cholernym cewniku. Ostatnio leczyłam 2 miesiące leukocyty furalginą, a później uroseptem No i ogólnie się boję czy dam radę bo ja nigdy nie miałam do czynienia z noworodkiem i czuję się taka jakaś nieprzygotowana... Mimo tych wszystkich zmartwień to jestem dobrej myśli i mam nadzieję, że moje zawroty głowy odejdą precz i naturalnie przyjdzie mi umiejętność opieki nad Tymusiem, że będzie zdrowy, powalczymy z karmieniem i nas wypuszczą szybko do domku

Dziś mam ambitne plany na ostatni dzień w domku:
- prasowanie wczorajszego prania Tymusia i przebranie mu łóżeczka na świeże bo już chyba się wywietrzył materacyk
- kserowanie karty ciąży i wyników badań
- dopakowanie torby do szpitala, przejrzenie toreb które juz spakowałam na po porodzie i kontrolę czy wszystko mam i jak ja to popakowałam, aby wiedzieć co gdzie powciskałam
- kąpiel i względne ogarnięcie mojego wyglądu, może nawet pomaluję sobie paznokcie u stóp. U rąk nie maluję bo podobno w szpitalu potrzebują mieć dostęp do płytki i jakos kontrolują w ten sposób krążenie.

Ale ze mnie gapa... miałam liczyć ruchy, zaczęłam pisać post i zapomniałlam

Moja Słodka Fabryka => www.slodkafabryka.blox.pl
Ewusia709 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 11:01   #2850
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Rockyyy o kurcze, a ja jeszcze tyle rzeczy mam zamiar zrobic.
kupilam wczoraj papiery na kolejny album (jkaby mi bylo malo) hahaha
kieyd ja to zorbie?? hahaha

misiaczka a moze zamiast tabletek to wprowadz do diety zelazo, tak jak ci pisalam codziennie albo szpinak albo biała fasola, strączkowe???

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości