|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2821 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17
Cytat:
Nie smutaj się Cytat:
|
||
|
|
|
#2822 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17
Cytat:
|
|
|
|
|
#2823 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zrobi ci się lepiej. Posłuchaj fajnej, ulubionej muzyki i potańcz troszkę. Mnie ostatnio pomogło. Bardziej nie tańczenie, ale świadomość jak muszę komicznie wyglądać kręcąc, a raczej próbując kręcić bioderkami z brzuchem. Zapewniam, że działa. Trzymam kciuki za poprawę humoru.
|
|
|
|
|
#2824 |
|
Zakorzenienie
|
eveewe hemoglobina w normie to okolo 10, takze spokojnie.
jedz wiecej szpinaku i zielonych i powinno byc ok. katarzynkajg ja mam oliwke, bede ja do wody wlewac i licze ze juz pozniej nie bede musiala niczym małej smarować |
|
|
|
#2825 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
i nie nakręcaj ze jestes w 39 tc.Masz jeszcze czas na porodzik...i nie znasz dnai ani godziny.Trzeba miec nadzieje ze w koncu nadejdzie Posłucha starszej ciążowo o tydzien kolezanki
|
|
#2826 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Szczególnie, że co weszłam to któraś miała skurczę, skróconą szyjkę i inne objawy a ja kompletnie nic... Było to bardzo frustrujące i zżerała mnie zazdrość... ale tak naprawdę nic nie możemy na to poradzić i jedyne co nam zostaje to czekanie
|
|
#2827 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja od jakiegoś czasu jak zbliża się wieczór to mam doła i płakać mi się chce, bo te noce tak mnie męczą Cytat:
Cytat:
Cytat:
Brawa za wizytę ![]() Kindziorek mi zginął ![]() I to w domu (mam nadzieję!) Rano był, chodził, a od 9 nie widziałam go ani razu Obeszłam cały dom i wszystkie zakamarki
Edytowane przez Neni1984 Czas edycji: 2013-06-26 o 10:47 |
||||||
|
|
|
#2828 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2829 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pisałam z Karolajn.Nie wie kiedy wyjdą bo mała ma dalej żóltaczke.... ogólnie tak fajnie mi napisała ze przepadli oboje i są Hanią zaczarowani
|
|
#2830 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
za tygodnie i zdrowiej szybciutkoCytat:
Szczerze to byłam pewna ze do 40 nie dociagniesz. Ciaza jest nieprzewidywalna ![]() Cytat:
Cytat:
![]() A ja spotykam sie z takimi reakcjami: - TZ wpada do domu z bananem na twarzy bo koledzy mu powiedzieli ze super wyglądam w ciazy ![]() - moje znajome jak słyszą ze za miesiac rodze i na pytanie jak sie czuje odpowiadam ze super to najpierw robią wytrzeszcz oczu a potem " No poczekaj jeszcze trochę zobaczysz jak sie roztyjesz i spuchniesz ![]() - moja teściowa nie powie ze ładnie wyglądam tylko "ty napewno masz w brzuchu syna bo córki urodę zabierają" ![]() - a najbardziej ludzie nie mogą pojąć ze nie mam plam na twarzy, ciagle ktoś mi o tym mowi o co z tym chodzi? Jakie kurde plamy?
Edytowane przez misiaczka555 Czas edycji: 2013-06-26 o 10:50 |
||||||
|
|
|
#2831 |
|
Zakorzenienie
|
Jak wyglądają te staniki z Pepco? Macie foto jakieś
Edytowane przez Neni1984 Czas edycji: 2013-06-26 o 10:50 |
|
|
|
#2832 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Także Tańcz Mała Tańcz! ![]() Muszę Wam pochwalić Tż mojego Poszłam wczoraj na spacer z Sierścią a on został z Młodym i jak wróciłam to Ojciec pokazywał Pierworodnemu świat i opowiadał mu co robią, co będą robić jak Maluch będzie większy i w ogóle o życiu Nie znałam Tż od tej strony
|
|
#2833 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2834 |
|
Zakorzenienie
|
Neni ja tez mam kosmetyki HIPP
słyszałam że dobre i postawiłam na całą markę. ---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- dziewczyny a mnie dziś rano bolał brzuch jak na okres. jeszcze byłam w łóżku, nie chciało mi się wstawać i tak mnie zaczęło podbrzusze boleć jak na okres. no ale teraz już nic. cos przepowiadające to? czy nic?? |
|
|
|
#2835 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kolezanka miałqa cosik ok 15 na + A kicior moze ostro sobie kimnął i nie słyszy ze go szukasz.
|
|
#2836 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A komplementy teściowej zabójcze
|
|
#2837 |
|
Zadomowienie
|
Witam sie mamusie
Mialam dzis niezly poranek, w moim telefonie padla bateria i moj alarm mnie nie obudzil, cale szczescie, ze Edziu czuwa i tak mnie pokopal rano, ze zmusilam sie do wstania i pojscia do toalety i dopiero wtedy zdalam sobie sprawe z tego, ze zaspalam Na szczescie mialam 20min aby sie zebrac i w biegu lecialam do pracy. Kochany synus! ![]() Bylam bardzo glodna, ale wlasnie zjadlam angielskie sniadanko w wersji wege i czuje sie jak w niebie ![]() Trzymam za dzisiejsze wizyty, bije gromkie dla nowych tygodni, no i z niecierpliwoscia czekam na kolejne maluszki Po woli az do skutku postaram sie Was nadrobic ![]() Milego dnia wszystkim
|
#2838 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2839 | ||
|
Zakorzenienie
|
Takie sportowe
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- Mykam
|
|
#2840 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Żeby sąsiad na zawał jakieś nocy nie zszedł jak się przebudzi i coś będzie mu po chałupie latać Nenni.. ja kiedyś mojego zamknęłam w szafie, a już nawet po osiedlu za nim biegałam i szukałam ;p A tam sobie słodko spał i nie reagował na nic, a jak mu się znudziło po paru godzinach(!!!) to zaczął miauczeć ![]() Ale ja się wtedy uryczałam
|
|
#2841 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
) i widze ze dużo dziewczyn bierze żelazo. Kupic sobie w aptece i brać? Czy w miesiac zdąży sie podnieść? Jakie żelazo najlepsze? Sorrrrry za tyle pytań
|
|
|
#2842 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co dopiero bez \Też przede wszystkim mnie to uspokajało Ale głowa do góry, na pewno z Adasie jest wszystko ok, bo i czemu miałoby by nie być?Aaa i czemu masz dalej wizyty co 4 tyg? Ja ju7ż mam normalnie co 3 Cytat:
![]() Cytat:
![]() No, ale aż taka twarda nie byłam, wpadły chipsiki... no ale w ilości znacznie mniejszej niż wcześniej![]() A co do mamy To moja jest taka typowo nadopiekuńczo-nadopiekuńcza Któraś z Was już pisała ostatnio, że jej mama strasznie wszystko przeżywa i każdy ból dla niej oznacza mega cierpienie i śmierć U mnie jest podobnie![]() Cialge słyszę, że ona by chciała za mnie urodzić, albo chociaż wziąć ten ból na siebie, hahah Moja mama to straszny kosmos, nie da sie jej nie kochać
|
|
#2843 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2844 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale a nuż dzisiaj wszystko sie rozkreci... skoro wczoraj tak cię wzieło ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co nie zmienia faktu, że cieszę się brakiem centymetra
|
|
#2845 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobry i taki co nie?
![]() dla Tz, słodko to musiało wyglądać.
|
|
#2846 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ok według życzenia To idę karmić Młodego co by przytył i wyssał ze mnie jeszcze trochę zbędnej tkanki tłuszczowej ))A Mama naprawdę musi Cię Kochać
|
|
#2847 | ||||
|
Zakorzenienie
|
przytul.. mam nadzieję, że w dzień odpoczniesz trochę
super!! Cytat:
) i współczuję burzyCytat:
Cytat:
głowa do góry!Cytat:
hyhy, myślę, że nasi partnerzy moga nas niejednym zaskoczyć po urodzeniu dziecka.. myślę tu przede wszystkim o pierworódkach.. może być tak, że pokażą nam swoją zupełnie inna stronę. Mnie mąż zaskakuje już na etapie ciąży i tak się zastanawiam co będzie dalej.
|
|
#2848 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2849 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry !!!
Witam się z rana, cały czas czytam co tam u Was My się dziś witamy podobnie jak Rocky z Laurą w 40 tygodniu Dziś pochmurno mokro, na dworze ok 10stopni i niestety boli mnie znów głowa od tej pogody i mam zawroty ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41497612]Mały waży 2010 g jeszcze tylko żółtaczka... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Super ![]() Cytat:
![]() Cytat:
za tc. Na szczęście to był tylo zły sen, a rzeczywistość jest o niebo lepsza, sny się nie sprawdzają, na pewno wszystko będzie dobrze i mam nadzieję, że uda się szybko zapomnieć o tym śnie ![]() Cytat:
za wykonanie planów na dziś ![]() Cytat:
ja jak się budzę a TŻ jeszcze śpi to wyciągam telefonik i od rana czytam co słychać na wątku ![]() Cytat:
dla Was ![]() Cytat:
za bezbolesną i udaną wizytę u dentysty i za szybki montaż szafy ![]() Cytat:
![]() [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41499306]czy na tvn jest u Was jest ddtvn? bo u mnie nie ma.... [/QUOTE] Z tego co zauważyłam to już od poniedziałku nie było ddtvn, może jakąś przerwę wakacyjną wprowadzili. ![]() Cytat:
Ja nie mam ścisłego terminu i godziny cc tylko tyle że gin powiedział że ma dyżur w niedzielę 30.06 i on będzie sie starał z ordynatorem załatwić salę do cięcia i jeśli wszystko będzie dobrze to wtedy czeka mnie zabieg. Mówił tez że muszę z 3 dni poleżeć najpierw na patologii aby mieli czas na wykonanie wszystkich badań kontrolnych i dodatkowo załatwić zaświadczenie od neurologa, że nie mogę rodzić sn. Dziś ostatni dzień moich wakacji domowych, jutro muszę rano się meldowac w szpitalu. Targają mną bardzo różne emocje bo z jednej strony się boję tego szpitala i bardzo nie chcę tam leżeć, a z drugiej strony zdaję sobie sprawę, że to nieuniknione i muszę, no i oczywiście cieszę się, że wrócimy do domku już z Tymusiem No i ogólnie się boję czy dam radę bo ja nigdy nie miałam do czynienia z noworodkiem i czuję się taka jakaś nieprzygotowana... Mimo tych wszystkich zmartwień to jestem dobrej myśli i mam nadzieję, że moje zawroty głowy odejdą precz i naturalnie przyjdzie mi umiejętność opieki nad Tymusiem, że będzie zdrowy, powalczymy z karmieniem i nas wypuszczą szybko do domku ![]() Dziś mam ambitne plany na ostatni dzień w domku: - prasowanie wczorajszego prania Tymusia i przebranie mu łóżeczka na świeże bo już chyba się wywietrzył materacyk ![]() - kserowanie karty ciąży i wyników badań - dopakowanie torby do szpitala, przejrzenie toreb które juz spakowałam na po porodzie i kontrolę czy wszystko mam i jak ja to popakowałam, aby wiedzieć co gdzie powciskałam ![]() - kąpiel i względne ogarnięcie mojego wyglądu, może nawet pomaluję sobie paznokcie u stóp. U rąk nie maluję bo podobno w szpitalu potrzebują mieć dostęp do płytki i jakos kontrolują w ten sposób krążenie. Ale ze mnie gapa... miałam liczyć ruchy, zaczęłam pisać post i zapomniałlam
|
|
|
#2850 |
|
Zakorzenienie
|
Rockyyy o kurcze, a ja jeszcze tyle rzeczy mam zamiar zrobic.
kupilam wczoraj papiery na kolejny album (jkaby mi bylo malo) hahaha kieyd ja to zorbie?? hahaha misiaczka a moze zamiast tabletek to wprowadz do diety zelazo, tak jak ci pisalam codziennie albo szpinak albo biała fasola, strączkowe??? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:50.

Wyżyłam się na TŻ, a on nie umie odpuścić i przytulić, to wyszła awantura niezła
Dzisiaj zaczynam 39. tydzień i już tracę nadzieję, że urodzę w tym tygodniu
Nie smutaj się
).
Zrobi ci się lepiej. Posłuchaj fajnej, ulubionej muzyki i potańcz troszkę. Mnie ostatnio pomogło. Bardziej nie tańczenie, ale świadomość jak muszę komicznie wyglądać kręcąc, a raczej próbując kręcić bioderkami z brzuchem.

, po chwili przechodzi, no i nie myślisz nawet o tym zeby spojrzec na zegarek ile to trwa, kto do Ciebie mówi i czas staje w miejscu - fajnie co nie? 
En jakbyś mogła to dopisz mi płeć i wagę małej: 2007g w 34 tc.
choć nie wierzyłam, że to TE bóle..Lol strasznie się wiercił i kręcił.. wypinał się jakoś inaczej niż zwykle.. jakby teraz był po drugiej stronie.. nie mogłam w ogóle leżeć na lewym boku, bo mnie 'uwierał' strasznie
Nie wiem kiedy przeszło.. ostatni raz spojrzałam na zegarek przed 4..

o co z tym chodzi? Jakie kurde plamy?

ciśnienie ok, pessar trzyma, jednak nie waże 73 tylko 71,3 kg
\Też przede wszystkim mnie to uspokajało
ale to ten mały cwaniaczek w tym momencie wypchnął się z jednej strony na maksa