|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4441 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dyskusje luźne i bardziej spięte ;) o ćwiczeniach i diecie :D
Ja tez nie wiem kim jestem :-P maksymalnie wazylam 67kg czyli bmi jeszcze w normie, ale bylam bardziej spuchnieta, przez tabl. anty. ale nigdy tez nie objadalam sie fast foodami. Jadlam je, ale nie na co dzien. Tak to miecho z ziemniakami i tabliczke czekolady po obiedzie :-D w sumie po takim jedzeniu to powinnam byc otyla... ale nigdy nie bylam.
Dalyscie do myslenia teraz ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4442 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dyskusje luźne i bardziej spięte ;) o ćwiczeniach i diecie :D
[1=97063297b7b35b4a21bd582 d93800b2e45dfbb59_6372d6b 265f10;41501881]Ja chyba jestem mezo. Od kilku lat niezależnie od diety (a był czas, że jadłam TRAGICZNIE) trzymam wagę i wyglądam tak samo
A wychudzona nie jestem, za duża też chyba nie.[/QUOTE]Ja tak samo. Chociaż nie jestem przekonana, że na 100% pasuje do mnie mezo. Ogólnie nie miałam nigdy problemów z wagą, przytyłam dopiero przy diecie pizza co drugi dzień, a po pizzy paczka chipsów i dwa razy w tygodniu blacha ciasta/muffinek i tak całą zimę, a w lato były grille i piwka non stop (to wtedy zaczęłam przybierać na wadze) nawet nadwagi sobie taką dietą nie zrobiłam, ale przybyło mi ok. 5kg.Największym problemem jest u mnie słabo rozbudowana masa mięśniowa w porównaniu do tkanki tłuszczowej (skinny fat) nad czym pracuję cierpliwie i już widać postępy Ostatnio w trakcie interwałów dopadają mnie kolki. Co może być przyczyną? Ćwiczę ok. 1,5-2h po posiłku. Edit: Cytat:
Edytowane przez Ariada Czas edycji: 2013-06-26 o 11:52 |
|
|
|
|
#4443 |
|
Rozeznanie
|
Nie mam pojęcia już co robić,wszędzie słyszy się o szpikowaniu drobiu i bydła róznymi antybiotykami ,czasami nawet niewiadomego pochodzenia, ostatnio czytałam też artykuł ,kiedy to anonimowo reporterka dzwoniła do gospodarzy czy chcą kupić antybiotyki i to takie tańsze cholerstwo też niewiadomego pochodzenia dla bydła i drobiu, to na 20 gospodarzy tylko jeden ją spławił, kolokwialnie mówiąc.Teraz tak ,,,jajaka kupuje od gospodarza ,który ma kury wolno chodzące ale kiedy zapytałam o krowy i świnie to niestety dowala im tabsy bo ostatnio chorowały,nie wiem co robić jak siebie i rodzinę uchronić przed atakiem antybiotyków i większego świństwa jakie nam aplikują,chcę zdrowo żyć ,ale też chyba żeby zdrowo żyć trzeba mieć sporo kasy bo ekologiczne jedzenie jest cholernie drogie ,chyba przerzucę się na kasze strączki i warzywa ,tylko na tym znowu masy mięśniowej nie zbuduje i bądz tu mądry
|
|
|
|
#4444 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja łatwo przybierałam na wadze i łatwo ją traciłam. Moja waga to zawsze było 46-49 kg - przy nieodchudzaniu się, dopiero w tym roku przekroczyłam 50 (52). Miałam okresy "tycia" i "chudnięcia"- poprzez diety MŻ i ŻZ Może jak byłam mała byłam pulchniejsza (2 klasa podstawówki), ale nie byłam nigdy grubaskiem. Masę mięśniową myślą, ze zdobywam dość łatwo, ale w zasadzie nie wiem co oznacza dość łatwo w przypadku zdobywania masy mięśniowej. Przez ost msc przybył mi kg, obwody zwiększyły się w sumie nieznacznie (0,5cm w udzie)- mam nadzieję, że część z tego kg to mięśnie ![]() Ja stawiam na endo-mezo.
|
|
#4445 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
teraz nie chce chudnąć i nie chce tyć
|
|
|
#4446 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale ciekawość mnie zżera jak wyglądasz ;p dodałabyś wreszcie jakieś swoje foto ;p tyć w sensie waga/tłuszcz/mięśnie? Nic z tych rzeczy? ;p
|
|
#4447 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wiem i jestem tego świadoma ,więc akurat kasze i strączki kupuje w eko sklepach,bosze w jakich czasach przyszło nam żyć,jeśli dożyję emerytury to pewnie na leki będę wydawać przez spożywaną już teraz chemię,co za obłęd teraz chemia a potem też masakros, na księżyc się tylko wynieść
|
|
|
|
|
#4448 |
|
Rzabbocop
|
Live jak dobrze połączysz to da się zbudować masę
Jaja, ryby i trochę ekologicznego mięsa i powinno być ok |
|
|
|
#4449 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4450 |
|
Zakorzenienie
|
Nie ma fotek
|
|
#4451 |
|
Zakorzenienie
|
Rzabbo, mogłabyś zerknąć na moje filmy z MC i przysiadem? https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=688782&page=8
|
|
|
|
#4452 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W każdym razie póki co ja jadam ryby głownie i nie chcę nawet brać pod uwagę tego że taki śledz też jest na antybiotykach jakiś. Kurczaka jadam maks raz na tydzień. Nigdy częściej nie bywał u mnie na stole bo mężowi śmierdzi od zawsze ![]() Mój chłop wie co dobre- chemiczne świństwo na odległość rozpozna ![]() A tak mi się jeszcze przypomniało. Jak byłam teraz na Majorce- jadłam w górskim gospodarstwie- kurczaki tamże hodowane. Jezusie- jakie to było pyszne. Zupełnie inna jakość kury- mięso wcale nie takie białe, lekko brązowawe- aromatyczne , rozpływające się w ustach..a po prostu pieczone w piecu z solą i pieprzem. Tym bardziej utwierdziłam się w przekonaniu że to co u nas sprzedają to jakich chemiczny wytwór, a nie kura.
Edytowane przez hania811 Czas edycji: 2013-06-26 o 15:54 |
|
|
|
|
#4453 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2013-06-26 o 16:39 |
|
|
|
|
#4454 |
|
Raczkowanie
|
Rzabbo mozesz spojrzec co wymyslilam??
te powtorzenia w seriach to tak ze wzgledu na moja wade wzroku, nie moge przesadzac z obciazeniem (szczegolnie w cwiczeniach w ktorych trzeba sie "zapowietrzac") wiec stwierdzilam ze bede szla w powtorzenia, dobry pomysl??trening A 1. Przysiad ze sztangą 4x8 -10-12-15powt 2. Wiosłowanie sztangą nachwytem 3x8-10-12 3. Wyciskanie sztangielek skos góra 3x10 4. wyciskanie sztangielek na barki stojąc 3x12 5. Plank 3xmax trening B: 1. Martwy Ciąg klasyczny 4x8 -10-12-15 2. ściąganie drążka wyciągu górnego do klatki 3x8 -10-12 3. wyciskanie leżąc 3x10 4. push press 3x12 5. cwiczenie na brzuch na pilce 3x20 trening C: 1. 1.Thrusters 4x8-10-12-15 2. 2.Dzien dobry 3x8-10-12 3. 3.wypady chodzone 3x10 na noge 4. 4.wznosy tyłowia z opadu 3x10 5. 5.woodchoper 3x10 po treningu 15-20 min power walku
|
#4455 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4456 |
|
Raczkowanie
|
ryby morskie sa bezpieczne ale slodkowodne juz niekoniecznie bo mozna je hodowac w stawach i wtedy karmi sie pasza, jak np karp, pstrag
|
#4457 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4458 |
|
Wtajemniczenie
|
A Ty już nie bawisz się kettelkami ?
|
|
#4459 |
|
Zakorzenienie
|
Łosoś hodowlany jest też faszerowany różnymi hormonami,antybiotykami.
|
#4460 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dyskusje luźne i bardziej spięte ;) o ćwiczeniach i diecie :D
Ryby morskie niestety kumuluja w sobie zanieczyszczeni, typu metale ciezkie. Mozna sie spotkac u nich ze zjawiskiem biomagnifikacji, czyli im dalszy poziom troficzny, tym ryba ma wieksze stezenie zanieczyszczen w sobie. Morza sa niestety mocno zanieczyszczone. Oczywiscie jesli nie objadamy sie rybami to nic nam nie bedzie, bo stezenia nie przekraczaja norm, ale jednak to wszystko w nas tez sie kumuluje. Uwazalabym na ryby zwlaszcza bedac w ciazy, bo np. rtec kumuluje sie w plodzie.
W ogole studiowalam ochrone srodowiska i mialam sporo przedmiotow o morzu, i jedna wykladowczyni wrecz stwierdzila, ze ryby z Baltyku nie tknie, bo tyle swinstwa w nich moze byc. Ja podchodze do tego jak do calej reszty - bez paniki ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4461 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Dyskusje luźne i bardziej spięte ;) o ćwiczeniach i diecie :D
Cytat:
|
|
|
|
|
#4462 |
|
Wtajemniczenie
|
Też mi się tak wydaje, że nie ma co panikować. Jeżeli jest możliwość, żeby coś było zdrowsze, nienafaszerowane niepotrzebną chemią, itp, to okej. Ale nie zawsze można sobie na coś takiego pozwolić albo po prostu mieć dostęp do wersji bardziej eko. Wtedy po prostu wybiera się najlepsze produkty z dostępnych. Myślę też, że sprawdza się tutaj po prostu różnorodność tego co jemy,czyli nie ograniczanie się np. tylko do kurczaków, tylko do ryb, itp.
|
|
#4463 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na farmach rybnych zagęszczenie zwierząt nie różni się zbytnio od fermy drobiu, a hodowcy równie obficie podają z pokarmem antybiotyki. Ludzie uwzięli się na te Bogu ducha winne kurczaki, a przemysłowa produkcja innych gatunków mięsa wcale nie jest lepsza.
|
|
#4464 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziś zakupie rybkę jakąs do pieczenia tyle,że ja tylko łososia lubię...
|
|
#4465 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4466 | |
|
Rzabbocop
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4467 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4468 |
|
Raczkowanie
|
dzieki
Tygrysku, niestety narazie musze zrezygnowac z kettli bo nie znalazlam poki co pracy a to dosc spory wydatek, za miesiac kettli mam 3miesiace silowni i to nieograniczonego chodzenia...ale jak zlapie jakas prace to bede chodzic raz w tyg a dwa razy silownia. poza tym kobieta zmienna jest i po pol roku kettli mam ochote na mala zmiane
|
#4469 |
|
Zakorzenienie
|
ja to sobie tak tłumaczę, że nie ważne ile się bierze, tylko ważne, żeby mięśnie pracowały. Np. można zrobić przysiad z 30kg i nic nie poczuć, a można i przy 10kg czuć palenie w udach.
malvinus, zmobilizowałaś mnie do zapisania się do okulisty. Przyszły piątek, godz. 8.15. Zapytam o te ciężary (chociaż do dużych to mi jeszcze daleko ).
|
|
|
|
#4470 |
|
Rozeznanie
|
Rzabbo, a jak już jesteś, to czy mogłabyś napisać co sądzisz o diecie Paleo? Bo mąż się nad nią zastanawia. Czy w moim przypadku znaczne ograniczenie węgli, a podniesienie tłuszczu byłoby ok czy mogłaby wpłynąć negatywnie na sylwetkę? Nie odpuściłabym pewnie całkowicie węgli z kaszy czy ryżu, bo lubię, ale chodzi mi bardziej o ograniczenie np. na msc... ale nie wiem z czym to się wiąże.
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:11.

A wychudzona nie jestem, za duża też chyba nie.[/QUOTE]
nawet nadwagi sobie taką dietą nie zrobiłam, ale przybyło mi ok. 5kg.

te powtorzenia w seriach to tak ze wzgledu na moja wade wzroku, nie moge przesadzac z obciazeniem (szczegolnie w cwiczeniach w ktorych trzeba sie "zapowietrzac") wiec stwierdzilam ze bede szla w powtorzenia, dobry pomysl??