|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3541 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVIII
Perse Na początku Stasio w ciągu 3 pierwszych tyg przybrał z 3.060 na na 3.080. Byłam przerażona. Pediatra powiedział tak, że na razie Stasio ma żołądek wielkości swojej piąstki, wiele mu nie trzeba, żeby się najeść. W miarę czasu zjadał coraz więcej. A krztusić to też się mu czasem zdarzy, bo okropnie łakomy jest albo jak już usypia a jeszcze nie przełknie. Będziecie mieć kontrole u pediatry pewnie w 6 tyg to wam go zważy.
|
|
|
|
#3542 |
|
Konto usunięte
|
Odp: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVIII
Mnie go tu karmią różnie, 30-60 ml co 3 h. Sporo je
i jak sie dzieci krztusza, to je podnosicie, tak? Na dol tylko jakby była jakaś przeszkoda w drogach oddechowych? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3543 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVIII
Cytat:
![]() Ale fajny Kawaler measiu, kiedy Ty masz jeszcze czas na robótki? Podziwiam i zdolności i zorganizowanie ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41497562]Walczę z cyckami. Kocurku brawo za wizytę ![]() Mały waży 2010 g więc jeszcze tylko żółtaczka...[/QUOTE] super! To już niedługo do domku wyjdziecie jana, nie mów tak dziś sprawdziłam swoją wagę - od stycznia spadło 5 kg i siedzę w swoich ulubionych spodniach, które zapinam już normalnie a nie jak dotąd - na gumkę recepturkę
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
|
|
|
|
#3544 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41499907]Mnie go tu karmią różnie, 30-60 ml co 3 h. Sporo je
[/QUOTE]Michał tak samo dostawał na oddziale Nie wiem czy dobrze robie lekko unoszac, ale to instynkt.... hehe... kiedys to sie wyrowna. teraz jednak te roznice w wadze urodzenioej sa wyrazne
|
|
#3545 |
|
Zakorzenienie
|
Perse on tyle zjada
Stasio jadł około 60 jak miał ponad miesiąc![]() Szybciutko nadrobi. Za miesiąc to on będzie miał urocze fałdki |
|
|
|
#3546 |
|
Konto usunięte
|
Odp: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVIII
Każda faldke będę równo kochać
czekamy do 14 na wyniki crp i bilirubiny i jak będą ok, to idziemy do domu ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3547 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41502271]Każda faldke będę równo kochać
czekamy do 14 na wyniki crp i bilirubiny i jak będą ok, to idziemy do domu ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Perse, cudowna wiadomość
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
|
|
|
#3548 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. X
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41502271]Każda faldke będę równo kochać
czekamy do 14 na wyniki crp i bilirubiny i jak będą ok, to idziemy do domu ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] NO to pod superowe wyniki!! i wyjście do domku !! ![]() A ja dziewczynki jestem w szoku.....28dc....a u mnie owu!!
|
#3549 |
|
MBZ♥
|
Perse super wiadomość
![]() Agatko to co, do dzieła u mnie po # te pierwsze cykle to rozstrzelone były i długie
Edytowane przez BYou Czas edycji: 2013-06-26 o 11:49 |
|
|
|
#3550 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam
Przystojniak ![]() Super ![]() Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41497562]Walczę z cyckami. Kocurku brawo za wizytę ![]() Mały waży 2010 g więc jeszcze tylko żółtaczka...Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Cytat:
![]() Oooo działajcie ![]() Dopiero jem śniadanie O 10:00 wyszłam do labo ale okazało się że przejście jest całe zalane musiałam iść naokoło Zamiast pół godzinki,zajełomi to 1,5 godziny
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek Edytowane przez iza243 Czas edycji: 2013-06-26 o 12:00 |
||
|
|
|
#3551 |
|
Zakorzenienie
|
BYou ja jestem w ciężkim szoku bo mnie nigdy te testy nie wychodziły!! Zawsze były II kreski ale nigdy nie była aż tak mocna jak dziś! aż zgłupiałam jak zobaczyłam i musiałam patrzyć w instrukcję czy to ta kreska ma być mocna czy ta druga....
Ja ogólnie mam długie cykle....cholerka tylko co ja z wizytą zrobię?? bo ja się łudziłam że na 3 lipca to @ dostanę i pójdę i ginek zrobi mi USG podczas @....
|
#3552 |
|
MBZ♥
|
Agatko nie myśl teraz o wizycie
teraz ważniejsze miłe spędzanie czasu z Mężem
|
|
|
|
#3553 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zjadłam ogromną miske owsianki z truskawkami i pękam
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#3554 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3555 |
|
Zakorzenienie
|
jak mnie dziś chłop pogoni to zabiję
---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- ojjj za wcześnie by testować przed wizytą...pewnie i tak nic z tego nie będzie ale dla mnie to już dużo że ten test wyszedł...i śluz taki jak powinien być....i idzie to w parze bo dotąd nic nie szło w parze....testy nie wychodziły a temp nie pokrywała się z owu....
|
#3556 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć...kurcze, nie ogarniam wszystkiego
![]() Perse, super, że Artur przybiera na wadze, oby nie było żółtaczki. Co do nawału, to ja nie mam pojęcia na ten temat, ale może to się jakoś unormuje? Agatka, działaj, krecha, jak w pysk strzelił. Mi chyba nigdy ten test nie wyszedł taki ostry. O wizytę się będziesz martwić później ![]() Iza, trzymam kciuki za wyniki! Musi być ok. A jak się czujesz? Kubek, a Ty jak się czujesz?? Measia, Twoje dzieła cudne, jak zwykle. Handlujesz tym? Ja jak się uporam z sesją, to może coś pohaftuję...
|
|
|
|
#3557 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzięki
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#3558 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
unormować to raczej nie bo to pierwszy cykl po # i pewnie dlatego test teraz wyszedł!
|
|
#3559 |
|
Zadomowienie
|
Butter, dzieki. Psychicznie juz ok
![]() Ale pocharatalam sobie wczoraj wieczorem gardło i przelyk surowa marchewka, wczoraj tu o tym pisałam, ale stwierdzilam ze to okropne szczegóły i usunelam tersc posta. I nie dosc ze boli to chyba przez to czkawke mam. W nocy tak głośno czkalam, ze Maz wstawal i okna zamykał żebym sąsiadów nie budziła Czkawka jeszcze mi nie przeszła... Jak nie urok to... ![]() Agatko, do dzieła Perse, trzymam kciuki za znosna bilirubine i malutkie CRP jestes dzielna mama! Dasz sobie w domu radę!Dzieci sie często mlekiem krztusza, ale to sa malutkie porcje mleka i nic sie złego nie dzieje, wystarczy przerwać karmienie wziąć dziecko na boczek i bardzo delikatnie po plecach poklepac (czasem tez wystarczy samo przerwanie karmienia i delikatna pionizacja-nie tak z nachyleniem 90st od podloza ale z 50-70st) i zaraz sobie przypominają co maja z tym mlekiem w buziaku zrobić. A jak wpadnie mie do tej dziurki to bardziej po dziecku widać... To wtedy faktycznie mozna pochylic dziecko delikatnie głowa w dół (ale nie do góry nogami ) i tez uderzac w plecki, dokładnie tak jak przy ciele obcym -w końcu mleko teoretycznie tez moze być przeszkoda w drogach oddechowych.Ale nie ma co sie martwić, te noworodkowo "zakrztuszenia" sa chwilowe dziecko po prostu nie zdazy skoordynowac ssania z przelykaniem i oddechem a jak mu sie "przypomni" to zaraz to "poprawia"
Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2013-06-26 o 13:18 |
|
|
|
#3560 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry!
Kocurku, cudne wieści! Mam nadzieję, że to Cię trochę uspokoiło. Iza, ja też będąc w ciąży wciągałam owsianki z owocami- z truskawkami, bananami, jabłkami... ![]() Jana, serce mi się kraja, kiedy czytam Twoje posty... ![]() A jak tam z mężem sprawy się układają? Perse, za nawał i za przybieranie Arturka! Mam nadzieję, że już dzisiaj wyjdziecie do domu ![]() Agatka, ale Ty mnie stresujesz tymi testami! Zawsze myślę, że to ciążowe ![]() Dziewczyny dobrze piszą- nie martw się wizytą, tylko męża bierz w intensywne obroty!
|
#3561 |
|
Zadomowienie
|
Agatka, nie wazne kiedy owulacja, wazne ze jest i Ty o tym wiesz
|
|
|
|
#3562 |
|
Zakorzenienie
|
Agatko ja jestem za podwójnym wykorzystaniem
:b rzydal: Owulacji i TŻtaKubek Stasio miał wrodzone zapalenie płuc i problemy z oddychaniem. |
|
|
|
#3563 |
|
Zakorzenienie
|
Kubek, to dobrze, że czujesz się ok..
Ale co Ty z tą marchewką nawywijałaś??? ![]() Iza, super, że u Ciebie ok Agatka, najważniejsze, że jest owu..więc trzeba podziałać Edytowane przez ButterBear Czas edycji: 2013-06-26 o 13:29 |
|
|
|
#3564 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Surowej marchewki nie tkne juz. Ma moc ranienia niczym popcorn Po ciąży stanę sie specjalistka od tego co mozna jeść przy niepowsciagliwych wymiotach, zeby sobie krzywdy nie zrobić
Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2013-06-26 o 13:35 |
|
|
|
|
#3565 | |
|
Zakorzenienie
|
Fiol wybacz mi prosze moje bezmozgowie I kretynstwo. Az wstd zwalac to na kalafior pociazowy, to chyba idiotyzm sie nazywa
Cytat:
Co do krztuszenia to opiekowalam sie kiedys siostrzenica-2latka. Kolega kupil jej zelki jak kopala w pilke. Wiec powiedzialam ze musi przerwac gre jak je. Kolega rzekl "zjedz szybko to bedziemy dalej kopac" na to dziecko doslownie zareagowalo I polknelo zelke. Oczywiscie zaczela sie dusic wiec podeszlam (nie wiem skad to opanowanie chyba instynkt) I fik ja do gory nogami, klepnelam, zelka wypadla I grala sobie dalej przerazilam sie pare minut pozniej jak do mnie dotarlo
|
|
|
|
|
#3566 |
|
Zakorzenienie
|
cieszę się jak głupek z tego testu....jakby to ciążowy był normalnie....ale przy ciążowym to ja sie nawet tak nie cieszyłam jak teraz....
|
#3567 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam za to szramę na wardze...to moja wina, a właściwie mojej zaczepności. Bo pies wczoraj leżał z łapami w górę, a ja zaczęłam mu dmuchać w poduszkę na stopie, żeby go kilało, a on, jak to przy kilaniu, się wzgrynął i pacnął mi tą łapą z liścia w wargę ![]() Cytat:
Ja powiem Ci, że jak zrobiłam ciążowy i wyszedł +, to mnie taka panika ogarnęła, że szok...i pierwsze co, to poszłam do męża, który leżał jeszcze w sypialni i powiedziałam 'Kochanie, trzeba będzie zrobić przemeblowanie, weź miarkę i sprawdź, gdzie się zmieści łóżeczko'. Osobliwy sposób obwieszczenia mężowi, że będzie ojcem (teoretycznie). |
||
|
|
|
#3568 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Heh....w drugiej ciąży jak zrobiłam test to mi się ręce trzęsły jak druga kreska się pojawiła....odrazu pomyślałam że i tak nic z tego nie będzie....
|
|
#3569 |
|
Konto usunięte
|
Idziemy do domu
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3570 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. X
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41506040]Idziemy do domu
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] super |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:28.

i jak sie dzieci krztusza, to je podnosicie, tak? Na dol tylko jakby była jakaś przeszkoda w drogach oddechowych? 

i wyjście do domku !! 

teraz ważniejsze miłe spędzanie czasu z Mężem