|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4111 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
![]() Mam kalendarz w łazience, a ża każdy dzień zaczynam i kończę w łazience, to kwestia przyzwyczajenia. Jak któraś z dziewczyn pisała wcześniej o smarowaniu się na rozstępy, jak się przyzwyczaisz że zawsze po kąpieli, to przestaniesz zwracać na to uwagę, nabierzesz odruchu, zwyczaju. Tak jak ja do swojej pielęgnacji i diety przywykłam, i teraz to bardziej odruchy, niż wyrzeczenia. Pozatym mam taki motyw że nie lubię jedzenia wyrzucać, normalnie szlag mnie trafia jak nasze ciężko zarobione pieniądze wydaję na jedzenie żeby je potem wyrzucić. Więc jak cały koszyk w supermarkecie załaduję warzywami i owocami, to muszę je potem zjeść zanim się zepsują, bo przecież nie wyrzucę bo mój wewnętrzny Scrooge żyć mi nie da ![]() Cytat:
"Co ludzie powiedzą" mam w głębokim poważaniu. Innych powodów nie widzę żeby ślub brać.Chociaż moja babcia powiedziałaby że teraz żyję na kocią łapę a w lutym zostanę panną z dzieckiem, wstyd, zaraza, gdzie tu się ludziom na oczy pokazać, skaranie boskie, nic tylko na stos Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dzięki
|
|
#4112 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Ja Inke codziennie od ponad dwóch miesięcy, jakoś nagle mi się smak przestawił na zdrowsze heh. Czyżby organizm już wiedział, że będzie czas na odstawienie kawy ?? hęęę
Cytat:
Cytat:
i już woła zanim tel zadzwoni ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
I może idż lepiej wcześniej do gina czy oby wszystko ok Cytat:
![]() Pochwal się jak po wizycie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Metamfetaminax i Roane- ja też do was dołączam , puki co żadnego śłubu w planach nie mamy może za kilka-naście lat,
Edytowane przez Muminek1991 Czas edycji: 2013-06-26 o 14:22 |
||||||||
|
|
|
#4113 |
|
Rozeznanie
|
straciłam zainteresowanie seksem - serio, mógłby nie istnieć co u mnie jest dosyć dziwne tzn jesteśmy razem 7 lat i nigdy przenigdy tak nie miałam. Dla nas norma to było 2-3 razy w tygodniu a teraz...jestem w 8 tygodniu ciąży a w ostatnim miesiącu uprawiałam seks 2 razy bo zlitowałam się nam moim kochaniem ;p już tak się przytulał że postanowiłam się przemóc. powiedziałam mu że podobno w drugim trymestrze ma się większa ochotę wiec wtedy będzie mnie błagał o chwile spokoju a teraz musi się wypościć;p ma któraś tak?
|
#4114 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wszystko będzie OK
|
|
|
#4115 |
|
Gang Iren
|
Zaraz ide do poloznej na pierwsza wizyte. Pewnie tylko wypelnianie papierow bedzie,a ja bym tak chciala uslyszec serduszko,zeby wiedziec,ze jest OK
|
#4116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak wychodzę z domu rano to mi się w oczy rzuca- ja mam straszną sklerozę no ale cóż w tym wieku to norma ![]() ---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ---------- ale pyszny makaron jem zrobiłam spagetti z czosnkiem, oliwą czosnkową, zielonym pesto i suszonymi pomidorami- rany ale dobre.....
|
|
|
#4117 |
|
Zadomowienie
|
Jadę do ginki
Trzymajcie kciuki!
|
|
#4118 |
|
Zadomowienie
|
Trzymamy
![]() Ojoj, przespalam chyba z pól dnia i dalej chce mi się spać a muszę czatować na kuriera z nowym materacem do łóżka :/ No i wypadało by uczynić jakiś obiadek dla TŻ bo ja dziś mogę wchłonąć tylko pieczonego łososia chyba hehehe ;p Co do mdłości to miewam ale raczej łagodne np w samochodzie albo na zapach zupy:/ myślę ze wymioty mnie nie ominą ponieważ mam ' skłonność ' do odruchu wymiotnego z byle powodu. Oczywiscie żyje w nadziei ze jednak mnie ominą ;D W sumie ciśnienie na ogół mam w normie aczkolwiek z reguły w stronę tego niskiego, hmmmm muszę zglębić ten temat... Może wyjaśni to moje zapotrzebowanie na kawę Co do żeniaczki to zaręczyliśmy się z TŻ jakiś czas temu i właściwie żyjemy jak małżeństwo i nie było jako tako w bliższych planach ślubu aczkolwiek kilka dni temu usłyszałam ze dobrze żebyśmy mieli wszyscy to samo nazwisko ;o hmm jest dobrze jak jest ale to moje kochanie rządzi ;p Nie no zaaaaaaasne za chwile ;/ mam nadzieje ze z wami lepiej
|
|
|
|
#4119 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki
Pędzicie jak szalone z tymi postami. Podczytuję, ale nie nadążam pisać. Szkoda, że pojawiły się smutne wieści ![]() Dzisiaj odebrałam wyniki z krwi i nie znam się za bardzo, ale HGB, HCT , MPV mam trochę poniżej normy, a z kolei PDW I P-LCR powyżej W piątek mam wizytę, więc się dowiem dokładniej. Mnie od dwóch dni łapie senność Brak mi energii. Z jedzeniem nadal tak samo, czyli mdłości. Poza tym czuję się taka pełna/gruba/napęczniała Nawet nie wiem jak to nazwać ![]() P.s. Witam nowe dziewczyny Trzymam kciuki za Wasze wizyty
|
#4120 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja z TŻem w grudniu będę 10 lat i ślub w przyszłości planujemy za ok 3-4 lata, a planowanie dziecka i moje inne nazwisko w razie czego nie jest dla mnie powodem, żeby robić to teraz póki na świecie nie ma ![]() Zostałam dziś magistrem nie było strasznie ja bardzo opanowana ale oczywiście gro kobiet siało panikę - tych co najwyższą średnią miały i najbardziej obkute - jak zwykle
Edytowane przez SunShineDoll Czas edycji: 2013-06-26 o 16:44 |
|
|
|
|
#4121 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja własnie zeszłam z drzewa i zażeram się czereśniami
|
|
#4122 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4123 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
Gratulacje z mgr ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4124 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mnie rozwalają parki dresiarskie posługujące się zdrobnieniami części ciała...jak słyszę gdy dres czuło mówi do swojej dziewczyny: moja du...czko, cycuszku, ci...czko a ona pęka z radości to wymiękam ale ogólnie autobusy to ciekawe miejsce jeśli chodzi o obserwację par.Cytat:
![]() a tych siejących niepotrzebna panikę to bym wystrzelała...
|
|
#4125 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Gratuluję Dla mnie ślub jako takiego znaczenia nie ma, a już broń cię panie Boże teraz, dziecko w planach było więc wszystko gra, może kiedyś i to tylko ze względów rodzinnych - TŻ sie mocno liczy z opinia swoich rodziców aczkolwiek oni na nic nie naciskaja ale widzę ze by woleli jakbyśmy sie z czasem zalegalizowali ;p |
||
|
|
|
#4126 |
|
Zadomowienie
|
Wiecie...tak poznaje to forum i zastanawia mnie jedna rzecz: czemu te tyłu wątków się rymują?
Jakaś nowa moda?
|
#4127 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Gratuluję magistra Kochana
|
||||
|
|
|
#4128 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4129 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i: no to uczcijmy to szklanką mleka ![]() ---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ---------- Cytat:
niektóre tytuły sa tak rozbudowane że nie wiadomo o jaki temat chodzi. Potem jak ktoś czegoś szuka to nie można znaleźć bo tytuł z d... wzięty ![]() ---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ---------- Cytat:
dokładnie- każdy niech żyje tak aby mógł sobie w twarz spojrzeć i w zgodzie z własnym sumieniem i niech nie "nawraca" na siłę innych. Dotyczy to nie tylko ślubu ale i innych aspektów życia. Najważniejsze to być fair w stosunku do innych, być dobrym i nie krzywdzić a czy ktoś ma takie czy inne przekonania to już nie istotne.
|
|
|
#4130 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Po prostu mnie ślub nie jest potrzebny, no może cywilny za jakiś czas, ale są pary które nie wyobrażają sobie żyć bez niego i ja szanuję ich decyzję. jednak czasem bolą komentarze "cooo bez ślubu i dziecko już?" ehh... Edytowane przez _Shiloh_ Czas edycji: 2013-06-26 o 17:55 |
||
|
|
|
#4131 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do 2: wkurzają mnie strasznie ci nawracający (zarówno na tradycję jak i na nowoczesność). Jestem już w takim wieku, że wyrobiłam sobie poglądy na pewne sprawy (oczywiście nie wiem w 100% czy ich kiedyś nie zmienię-życie pokarze) i nie lubię jak ktoś na siłę próbuje mnie przekonać do swoich, bo tylko jego są słuszne i prawdziwe. ---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ---------- Taa..bo zdecydowanie lepsze są małżeństwa z dzieckiem wyzywające się na co dzień
|
|
#4132 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4133 |
|
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Mnie rymowanki kiedyś straszliwie wkurzaly. Teraz sie przyzwyczailam, ale zdecydowanie wolałabym, zeby na nasze tytuły były nudne
|
#4134 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
też wolę te nudne tytuły
|
|
#4135 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mi też nie zależało na papierku, to TŻ częściej mówił o zalegalizowaniu związku. O zajście w ciążę walczyliśmy około 5 lat, jak się udało mój Tż całkiem zwariował i niedawno mi się oświadczył Mamy zamiar wziąć cichy ślub bez całego zamieszania ...ale nie dlatego, że wypada, po protu chcemy ...ja coś czuję, że nasz szkrab poprzestawia nasz cały świat do góry nogami
|
|
#4136 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kiedyś już prawie miałam brać ślub, miało być weselisko na 102, szmery, bajery...i co rozstaliśmy się po 4 latach i zerwaliśmy zaręczyny, a z obecnym TŻ wcale nie jestem tak długo. |
|
|
|
|
#4137 |
|
Zakorzenienie
|
ejdi_aga13: Ja trzymam bardzo,bardzo mocno kciukasy!
Będzie na pewno wszystko dobrze ![]() Roane: Ja jestem niepraktykującym katolikiem i tam może wierzę,że Bóg jest ale nie wierzę w moc kościoła ani tym bardziej księdza,więc jeśli ślub to tylko i wyłącznie cywilny. Ślub to tylko papierek i co on zmienia w miłości? Podobno to,że kobieta jest bardziej pewna. Ale jak ma faceta,który jej nigdy nie zawiódł i mu ufa,to i bez ślubu będzie go pewna U mnie babcia ma 12 wnuków i większość z nich ma już dzieci i każdy jest bez ślubu tylko moja siostra wzięła i mówi,że takie czasy i fajnie jakby się pożenili,ale ich wybór. Więc ingerować moja babcia nie ingeruje Na szczęście ![]() Muminek1991: Mi w 5 jakoś już wypchnęło cycuchy A teraz już dwie osoby mi powiedziała,że brzucho się robi I dobrze. Będziemy mogły się chwalić brzuszkami,niech rosną całe i zdrowe ![]() SunShineDoll: Gratulacje Pani Mgr ![]()
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|
|
|
#4138 |
|
Zadomowienie
|
Wydaje mi się, że jest coś pięknego w instytucji małżeństwa ale sama nie jestem ani starej daty podejścia a i do nowoczesności mi daleko - może dlatego ze jeszcze stosunkowo małolata ze mnie a TŻ starszy więc nie dziwie mu się, że to on zaczął pierwszy myśleć o ślubie, dziecku etc.
Wg mnie każdy ma własną opinie na ten temat, nie należy nikogo do niczego przekonywać - to tylko wewnątrz związku musi nastąpić kompromis w tej dziedzinie, bez wpływów z zewnątrz a z wyłącznym wpływem miłości. I nie ma znaczenie odnośnie dziecka czy rodzice byli zaobrączkowani przed czy po czy wogóle tylko czy w tej rodzinie będzie wzajemny szacunek i miłość ![]() No właśnie czytałam o tych piersiach - u mnie nic a nic, no może odrobinę bardziej tkliwe ale zmian rozmiaru zero ;/ jak narazie hehehe ;p |
|
|
|
#4139 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Jak ktoś tu wcześniej napisał oboje partnerów powinno wiedzieć, że ciąża jest jednak trochę innym stanem no i niestety (jak w moim przypadku) tż odczuwa minusy, ale to przecież nie moja wina... |
|
|
|
|
#4140 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
, może to dlatego, że wchodzę w II tc
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:18.

nawet na wyjściu nie zrobili mi USG gdzie pacjentka powinna wiedzieć w jakim stanie jest ona i jej dzidzia (szczególnie po lekach, kroplówkach) Powiedziano mi tylko, że mam iść do swojego lekarza na wizytę ( 3 lipca byłam umówiona i nie wiem czy zawalczyć o przyspieszenie)
I może idż lepiej wcześniej do gina czy oby wszystko ok
(...)
28.02.2011:ksiadz :
jak wychodzę z domu rano to mi się w oczy rzuca- ja mam straszną sklerozę no ale cóż w tym wieku to norma
zrobiłam spagetti z czosnkiem, oliwą czosnkową, zielonym pesto i suszonymi pomidorami- rany ale dobre.....

Brak mi energii. Z jedzeniem nadal tak samo, czyli mdłości. Poza tym czuję się taka pełna/gruba/napęczniała 

klask i:
Będzie na pewno wszystko dobrze