|
|
#451 | |
|
Zakorzenienie
|
Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
Cytat:
|
|
|
|
|
#452 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
Cytat:
i po kłopocie będzie
|
|
#453 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#454 |
|
Konto usunięte
|
Debrah, tak, mam, klub mamy
|
|
|
|
#455 |
|
Zakorzenienie
|
Noo nie uwierzycie!
Obejrzałam filmik co Szaja wrzuciła, który pomaga nauczyć się dziecku obracać. Amelka umie z brzucha na plecy, ale w drugą stronę nie. Pobawiłyśmy się tak raz. I ja sobie teraz wizażuje z czekoladowym Bonitkiem w jednej ręce {:brzydal}, dzieć na macie..patrzę, a ona na brzuszku leży! Czyli mamy obrót z pleców na brzuch!! :d |
|
|
|
#456 |
|
Konto usunięte
|
Mala, ja bym w ogóle czapeczkę olała - Dorotka nie miała
![]() Debrah, no a u nas dupa, nic... Wrzucę filmik jak ona na brzuszku leży :/ |
|
|
|
#457 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za karmienie i wageA po zjedzeniu takiego słoiczka ile wytrzymuje do następnego jedzenia? Mi też pediatra wypisała recepte na 30% bez żadnego zaświadczenia od alergologa. Dziewczyny karmiące nutramigenem jakie kaszki podajecie dziecku wiem że bez mleczne ale jakiej firmy? Holle? Bo ten Sinalac jakoś mnie nie przekonuje?
|
|
#458 | |
|
Zakorzenienie
|
Pewnie!
![]() Cytat:
![]() Ellmi: dziękuję, to podam tą zupkę. Pachnie fajnie. Bo nie chcę jej dawać ciągle owoców. A akurat wczoraj t. kupiła mi ziemniaka ze szpinakiem i tą zupkę, wreszcie coś warzywnego, bo w biedrze i okolicznych sklepach same owoce słoiczkowe, a warzyw dla dzieci po 4mcu zero. |
|
|
|
|
#459 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo młody nie jeczydłuje jak;nosze mu dupe robie mu samoloty robie z siebie przed nim glupka ![]() Bartulowi tez sie zdarza mamamama albo mamaała jak bardzo głodny jest ![]() Cytat:
![]() młody przestał własnie jeczydłowac, zaczął buczec ![]() ide robic z siebie pajaca bo mi łeb pęknie |
||
|
|
|
#460 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzk
|
|
|
|
|
#461 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a jest jakis klub dla bardzo drobnych i bardzo dlugich? ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#462 | |
|
Zakorzenienie
|
i Blaneczkę
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
|
|
|
#463 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#464 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41506330]Mala, ja bym w ogóle czapeczkę olała - Dorotka nie miała
![]() Debrah, no a u nas dupa, nic... Wrzucę filmik jak ona na brzuszku leży :/[/QUOTE] W sumie to nawet wątpię że on da sobie ją założyć bo jak tylko mu zakładam to odwiązuje,ściąga i wyrzuca Ale pewnie zaraz matka mi wyjdzie z tekstem jak to bez czapki? Jak on będzie wyglądał? Modnisia się ku**wa znalazła A buty? Jak myślicie? Nadają się do takiego stroju? Bo szczerze mówiąc mi jakoś się nie widzą
|
#465 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jak zje caly to praktycznie tyle co normalne karmienie, 2-3 godz... dalam mu na spanie jagody jakies tam, czarne czy lesne, niewazne - Boziu jak mu smakowaly! zdecydowanie numer 1!!! pobily nawet szpinak i dynie ![]() a juz mialam wizje ze wszystko dookola bedzie niebiesko-bordowe a tu niespodziewajka. nawet mu nic z pyszczka nie polecialo, szok! |
|
|
|
|
#466 |
|
Zakorzenienie
|
To rosnie nam grupa.
Wlasnie zobaczylam na pierwszej stronie, ze nasze dziewczynki wazyly tyle samo przy urodzeniu. Jednak Blanka byla o wiele dluzsza. Edytowane przez meneq Czas edycji: 2013-06-26 o 14:46 |
|
|
|
#467 | |
|
Zakorzenienie
|
O Kubusiu, ale jakby co to ja tez sie kwalifikuje
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#468 |
|
Zakorzenienie
|
ZASNĄŁ ale cichosza
|
|
|
|
#469 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mam Was jak nadrobić, nie mam jak być na bieżąco, Wiktorek ciągle się drze. Tylko na rękach jest w miarę ok a ja nie mam siły całe dnie nosić.
Teraz właśnie jest szał bo go do wózka włożyłam. W nocy też nie chce spać więc chyba nie muszę dodawać jak wyglądam i jak się czuje. I powiem Wam że w życiu nie przypuszczałam że własne dziecko może u mnie takie negatywne emocje potegowac
|
|
|
|
#470 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Fewcia ma dziwną pediatrę :/ holle, a sinlac nie kaszka tylko produkt specjalnego przeznaczenia leczniczego i słodki bardzoCytat:
razem z Dorką był ze 3miesięczny chlopczyk chrzczony, w białym body, śpioszkach i tyle ![]() Cytat:
a rano było już lepiej - i z jej NIE, i z moiim emocjiami jesteśmy człowiekiem, nie robotem ![]() Dziewczyny, moja Dorka na brzuszku :/ http://www.youtube.com/watch?v=-BeDB...ature=youtu.be |
|||
|
|
|
#471 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ona mnie nerwowo wykończy-serio. Ile to ona już rzeczy miała mu kupić,ło matko! A w końcu przychodzi co do czego to dzieciak od babci nie ma nic. Jedyne co z zaskoczenia (bez uprzedniego chwalenia się )kupiła to kaszki (3sztuki) naszprycowane cukrem. A prosiłam? Nie I te kaszki to była ingerencja taty bardziej bo to on wkładał do kosza z tego co wiem (a że się chłop nie zna czy cukrowe czy nie to wziął jakie mu wpadły do ręki). Już mąż nauczył mnie że jak umiem liczyć to mam liczyć sama na siebie-bo taka jest prawda. Wtedy przynajmniej nigdy się nie zawiode. A moja mama-no cóż już milion razy się u mnie spaliła...
|
|
#472 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#473 | ||||||||||
|
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41496594]
no to powodzenia ![]() [/QUOTE] Cytat:
Okazało się, że Ewcia ma obniżone napięcie, stąd tak mocno główkę do tyłu wyginała i za mocno się wygina na prawo. Ja tej asymetrii nie dostrzegam kompletnie, ale jak te panie zaczęły Małą badać to faktycznie było widać różnicę jak się zachowywała na prawej, a jak na lewej. No i przez to napięcie za słabo trzyma główkę do siadu jak na swój wiek i ma źle środek ciężkości. Laurko nam właśnie o to wyginanie do tyłu chodziło. Cytat:
I doczytałam o teściowej dalej, super, że tak się dogadujecie teraz. Jednak przerąbane mają wszyscy ci, którzy muszą mieszkać z rodzicami/teściami i nie mają perspektyw na zmianę. Cytat:
![]() Brawo! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wszystkiego dobrego Cytat:
Cytat:
Kciuki za wizytę! Cytat:
trzymam kciuki! Cytat:
![]() Ale śliczny łobuz Lady biedny Pietraszko, doczytałam, że już lepiej na szczęście. Ale biduś się umęczył ![]() Fewciu Blaneczkę już chyba coraz bardziej drażnią te szelki, dlatego tak się wierci. Biedulka, dobrze, że z każdym dniem coraz bliżej do ich zdjęcia. Insolito gratuluję takiego spania u Piotrusia ![]() Szaja witaj z powrotem ![]() Tresello brawo za wagę cieszę się, że ta bakteria nic poważnego Gojka kciuki za okulistę! Little dobrze, że chcecie jeszcze gdzie indziej iść bo to jakiś dziwny lekarz. Deli jak ja nie cierpię takiego zachowania. Jak się rozmyśliła to niech powie wprost, a nie jakieś podchody. Mój mąż teraz szukał pracowników i też ludzie się pozapisywali w grafik, że chętni i w ogóle, a potem telefonów nie odbierają i zero kontaktu z nimi. Jeden gośc nawet chamsko się wyłączył w połowie rozmowy jak już odebrał Kurde, to po co oczy mydlą, że przyjdą do pracy, przecież nikt im nie każe. Sarah przerąbane z tym księdzem. Za dużo problemów robią z tymi chrzestnymi, zdecydowanie za dużo. Mała śliczny Oskarek! A czapka też ok ![]() Kurde, ale mi zimno. Mój debilny sąsiad maluje jakimś lakierem i mi przez łazienkę wleciał smród do mieszkania. I wietrzę, wszystko pootwierałam i piździ mi teraz. A Ewcia kocem opatulona leży
|
||||||||||
|
|
|
#474 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() rozumiem Cię kochana |
|
|
|
|
#475 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kazda z nas predzej czy pozniej bedzie miec takie mysli, nie ma bata. jestes przemeczona, szpital tez swoje zrobil, zwyczajnie brak Ci sil... jutro bedzie lepiej [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41506951] Dziewczyny, moja Dorka na brzuszku :/ http://www.youtube.com/watch?v=-BeDB...ature=youtu.be[/QUOTE] jaka fajna babeczka ![]() Cytat:
święte słowa! |
||
|
|
|
#476 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziękuje kochane za to że uświadomiłyście mnie w moich przekonaniach Matka tylko mąci
|
|
#477 |
|
Zakorzenienie
|
Szajka, jak to jest z tym glutenem.
pytalam sie Niny, ale nie zapisalam odp i nie wiem czy dobrze zapamietalam przez pierwsze dwa miesiace codziennie po jednej malej lyzeczce, potem przez miesiac duza lyzka a potem juz hulaj dusza????? |
|
|
|
#478 |
|
Zakorzenienie
|
Hej lale, Maly dalej jecYdluje ale juz oki
nawet pospi wylulany, uf!!!Zapomnialam sie pochwalic,Pietraszko wazy 7720 grubasek! Pediatra nim zachwycona, ze towarzyski usmiechniety jeju jeju![]() Pogadalam z nia o glutenie, wprowadzaniu pokarmow i zdecydowalam sie wprowadzac juz teraz gluten, poki jak najwiecej karmie piersia. Wlasnie robie zamowienie swoja droga chcialam holle zamowic w apteka dziecka, ale tam jakos malo maja? Z allegro znalazlam cos takiego jak marketbio, duzo holle maja, wykoszykowalam i zaraz place mam nadzieje, ze nie przejade sie jak Pstryczek na sklep myszka
|
#479 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny dziękujemy za kciuki
![]() Z nereczką jest ok. Widać poprawę ![]() idę nadrobić bo mam chwilkę
|
#480 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
po jakichś 2 godzinach od obiadku dostaje deserek i też zjada cały słoiczek i potem znów za 2 godziny dostaje mleko---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ---------- Cytat:
dostałaś ten poradnik żywienia z Bobovity kiedyś? tam jest opisane jak to zrobić, choć w sumie nie wiem, czy dobrze ![]() przez pierwsze 2 miesiące podawać 2-3g jakiegoś produktu glutenowego (ok.1 łyżki stołowej), a potem przez miesiąc 6g
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:22.

- aż się zastanawiam czy się tam nie przenieść, mają chyba kontrakt z NFZ. 
widać tą krzywizne.
Przestraszne!
). Mamy 5140 i 62cm długości. Co do bakterii z posiewu to jest to podobna ta bakteria, którą maja kobiety w ciąży,ale w bardzo niewielkiej ilości, i że to nic nie znaczy ( z tej radość z powodu wagi nie dopytałam szczegółów
).
za karmienie i wage
u nas pediatra od razu że skaza i recepta na 30% 

bo młody nie jeczydłuje jak;