|
|
#511 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
Witam
Podczytałam Was teraz na szybko bo nie wiem ile Blanka pospi, dzisiaj jest dzień maruda ![]() Chciałam się do Was poodnosić ale mam tak roztargane myśli że nie potrafię.Zrobiłam dzisiaj coś bardzo złego i teraz mam wyrzuty sumienia Napiszę w k. Trzymam kciuki za wszystkie dzieciaczki po szczepianiach, po lekarzach ,z dolegliwościami |
|
|
|
#512 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale chcialam zeby bylo tak tradycyjnie ze matka o ijciec chrzestny i to teraz, ktore pojdzie swiece zapalic moja kuzynka ktora bedzie chrzestna napisala mi ze najwyzej ona zalozy spodnie i bedzie robic za faceta Cytat:
Cytat:
jak trafilam do szpitala jak bylam w ciazy to sie prawie poplakal caly czas gdzies na necie jakies kaszko sloiczki sliniaczki dla dzidzi szukal i zamawial, jak urodzilam to do szpitala pojechal, poprosilam go o chwilowe popilnowanie 10 minut to pokazywal malej zabawki i chcialam jutro zadzwonic ze leje caly czas jak bedzie taka pogofda i nie bede zapidalac taki kawal zeby nazwisko chrzestnej podac, ale znajoma mowi zeby lepiej pojsc bo jeszcze trzeba sie na te nauki umowic, a my mozemy tylko dzien przed chrzcinami bo chrzestne dojezdne i maz tez bedzie pozno i z tego moze problemy robic Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ---------- Gojka moj dziadek mial jedno oko zielone ciemno a drugie brazowe nikt tego nie zauwazal a jak bedzie przeszkadzalo to sa soczewki i mozna sobie zmieniac kolor oczu |
||||
|
|
|
#513 |
|
Zakorzenienie
|
gojka, super, ze wszystko ok!!
A piesek jest, a jakze ![]() ---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ---------- sarah, a nie chcecie w innym kosciele chrzcic? Czy jest jakis koscielny wymysl, ze akurat w tym trzeba? (ja sie nie znam, bo niezbyt wiele mam z kosciolem wspolnego) |
|
|
|
#514 |
|
Zakorzenienie
|
Jezu, dziewczyny jak mi żal mojego malucha, upłakał sie biedny wzoraj i dzis tyle, ze chyba przez te pół roku tak nie płakał..... teraz usnął, pewnie zmeczony tym płaczem.... przekimie do 7 potem kąpanie i spanko. Mam dosyc dzisiejszego dnia, razem z nim już teraz płakałam bo nic nie pomaga, noszenie, hustanie, spiewanie, struganie z siebie wariata.......
nie wiem, czy to zebowe apogeum czy co..........bieleje coś ale nic sie nie przebija, nic nie czuje pod palcem..... nie wiem, czy jeszcze dzisiaj bede, nawet tych dwóch ostatnich stron chyba nie nadrobie. |
|
|
|
#515 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
No niefajnie się babka zachowała.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
No widzisz jaka ona domyślna![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41506951] Dziewczyny, moja Dorka na brzuszku :/ http://www.youtube.com/watch?v=-BeDB...ature=youtu.be[/QUOTE] Witaj po urlopie ![]() Kurczę, Szaja moja też tak. Najlepiej nos w matę i tyle A im więcej się staram kłaść ją na brzuchu tym gorzej jej to leżenie i unoszenie głowy wychodzi I się nie obróci tylko ryk jest. Cytat:
Dobrze, że się dopatrzyli.Cytat:
Gdyby w ogóle nie przybierała albo kilkadziesiąt gramów ale to to chyba mieści się w normie jak dla mnie. Cmok dla JulaskaMała No to niezłą stylówę Twoja mama wymyśliła. Nie daj się. Onaella Cieszę się, że to napisałaś i że dziewczyny potwierdziły, że też mają złe chwile bo myślałam, że jestem jakaś chora psychicznie. Czasem jak tak jojczy mi Mała to mam ochotę się wydrzeć na nią Kurde u mnie jedyny słoik, który wchodzi i smakuje to banan a teraz skręca Małą po nim Już ze 3 miesiące tak nie było Już dawno miałam Was o coś zapytać. Czy Wasze pociechy krzyżują paluszki? U nas w oby dwu rączkach krzyżuje. O co cho?
|
||||||||
|
|
|
#516 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ---------- Cytat:
![]() a co do krzyżowania, to nie zwróciłam uwagi nawet więc pewnie nie
|
|
#517 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Kurde, jaki dziwny dzień dzieć mi ciągle śpi (współczuje płaczkom pewnie ta głupia pogoda je męczy
) no i około 17 30 zasnęła chyba na noc bo jakieś 30 minut temu obudziła się tylko na jedzenie i dalej kima oby w nocy spała bo mój biedny tż się nie wyśpi![]() Cytat:
![]() Cytat:
<3pytałaś ile trwało zanim zaczaiła z jedzeniem, więc pierwszy raz jadła dzień po 4 miesiącu czyli miesiąc temu prawie, w połowie w ogóle jakoś jej się odwidziało i już miałam porzucić na jakiś czas karmienie zrobiłam przerwe parodniową i po tej przerwie jakoś tak już umiała. No i wczoraj jadła moje ugotowane zblendowane (ziemniak + marchewka) i było to troche gęściejsze niż normalny słoiczek i też zauważyłam że lepiej jej sie jadło bo tak nie wypływało Cytat:
Cytat:
![]() Moja Hania z trudem zjada 120(przewaznie nie zjada tylko 90 zazwyczaj) więc spokojnie i buziaki dla Juliusza Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#518 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#519 |
|
Zakorzenienie
|
przedstawiam Mrytkę
![]() udało mi się ją dorwać na półśpiocha
|
#520 |
|
Wtajemniczenie
|
Pisałyście o mięsku i rybach.
Ja ostatnio dałam Blance słoik z BabyDream -dynia z kurczakiem. Naklejka BIo i w ogóle napisane że organic to też ten kurczak na sterydach mógł być?? I jeszcze jedno mam też w domu słoik Hipp po 5 mscu-marchewka z delikatnym łososiem-to co też nie dawać??? |
|
|
|
#521 |
|
Zakorzenienie
|
mam okres i nic tylko bym wpierdzielała juz pół blachy ciasta zjadłam które upiekłam......a menqu może napisałabyś w klubie pare przepisów na jakies proste azjatyckie dania....? wiesz takie co by dało się zrobić z tutejszych składników, coś z makaronem może? kurcze chodzi za mną taki chiński makaron .....
Edytowane przez bokeh Czas edycji: 2013-06-26 o 19:28 |
|
|
|
#522 |
|
Lurker ;)
|
Mamy skazowcow - pediatra normalnie moze wypisac recepte na mleko z refundacja? Czy musi byc jakies zaswiadczenie od alergologa?
lenova ja bym dala, nie popadajmy w paranoje wiekszosc tego co jemy jest teraz sztuczne i napedzane jakimis gowienkami Co do majonezow polecam Pomorski
|
#523 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ostatnio się u swojej pytałam jak to jest . To mówiła że daje na małe ilości -my mamy na 6 opakowań. Specjalista może dać na więcej. No i teraz dopiero dała mi skierowanie do gastro z tego względu że Blanka musi non stop byc na nutra więc co by się nie czepnęli jakies zaswiadczenie by sie przydało. Jeżeli sporadycznie wypisywany to wtedy nie. |
|
|
|
|
#524 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
Znowu maly ma goraczke
Kurcze, biedny moj, wszystkie szczepienia zle znosil, ale to co sie dzieje po tym wczorajszym to jakas gehenne jest Szajus, a jakbys kladla Dorke na kolanach swoich? Pietraszko uwielbia tak lezec, lapki mu jakby zwisaja wtedy i chcac nie chca unosi glowe bo nie ma gdzie jej polozyc. I raczki dawaj jej przed oczki tak zeby dlonie widziala, Piotrus podnosil glowke tylko grzbietem raczkami nie pracowal i pilnowalismy mu tych raczek az w koncu zalapal i teraz smiga glowka w gore az milo, prostuje raczki tez megasnie, wiec pomaga. A konsultowalas to z pediara? Mowil cos? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#525 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
mała wyluuuuzuj. Nie kupuj żadnych butów bo nie pasują i żadnej nowej czapki bo po pierwsze to nie widać że coś z nią nie tak a po drugie to ile on ją będzie miał na sobie...tyle co kościele. A matka niech sobie gada, nie przejmuj się i rób po swojemu!
sarah współczuję z tym chrztem. Co za patafian z tego księdza!!!! A może chłopak chodzi do kościoła do innej parafii bo ma dość patrzenia na jego gębę w szkole....a ten go skreśla od razu...przykro mi. Cytat:
jesteś tylko człowiekiem, zmęczenie robi swoje. Też się czasem wkurzam jak Igi tylko na rączkach by chciał a jak mam cośdo zrobienia akurat a i kręgosłup boli bo swoje to on waży Życzę Ci żeby to minęło i Wiktorek był bardziej znośny.[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41506951] Dziewczyny, moja Dorka na brzuszku :/ http://www.youtube.com/watch?v=-BeDB...ature=youtu.be[/QUOTE] Hm...może taki leniuszek z niej po prostu Lekarz coś mówił na ten temat na szczepieniu?Cytat:
odczep się od dzieciaka. To mój Igi otyły, hehehe. Tydzień temu 8200 było No ale pocieszam się że bardzo długi jest po tatusiu.Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Nawet tutaj(dziewczyny dziś link wklejały) jest że w 4 miesiącu z brzucha na plecy a w 7 miesiącu w obie strony! Czyli na brzuszek duuużo później. http://www.oeiizk.edu.pl/informa/ose...i/dzieciak.htm Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#526 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#527 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
Cała, pstryczkowa dobrze mówi, moim zdaniem to pediatra trochę niepotrzebnie Cię straszy, Julas waży idealnie przecież. A to ile mleka powinna pić to olej, każde dziecko pije sobie wg siebie, Ola też pije tylko 150. A 180 g mniej żadna tragedia! Wiem, że sie stresujesz, dlatego może do świętego spokoju zaczerpnim opinii innego lekarza?
---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ---------- Sarah, ja bym olała tego księdza, skoro ma takie widzimisie to bym dała zarobić księdzu w innej parafii!! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#528 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Słodzizna...kanapę widzę już okupuje od małego ![]() Cytat:
|
|
#529 |
|
Zakorzenienie
|
biedny Pietraszlo
![]() wiecie co robi hanna? (bo juz sie obudzia pelna sil) w bujaku obraca sie na brzuch!
|
#530 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#531 |
|
Zakorzenienie
|
Lady, biedny Piotruś
fotel u brata w pokoju, bo na swoją kanapę jej nie wpuszczę na razie, bo będzie w strzepach
|
#532 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I jak go przewijam to też ![]() Mój na szczęście śpi na nocke od 18:20.
|
|
#533 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#534 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#535 |
|
Wtajemniczenie
|
A może gdybyś pogadała z księdzem z tamtej parafii to by przeszło bez zaświadczenia? U mnie chrzestny nie miał zaświadczenia i ksiądz nie robił problemów (chrzestny nie jest katolikiem tylko wiary prawosławnej).
|
#536 |
|
Zadomowienie
|
Biedny Pietraszko i Biedny Bartulo
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#537 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#538 |
|
Zadomowienie
|
Sara, to powiedz mu, że sie z innym dogadaliscie i niech sie decyduje
![]() Albo może dajcie więcej co łaska Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#539 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bo na tym zaswiadczeniu jest ze jest praktykujacym katolikiem i co ja powiem innemu ksiedzu, czy bez zaswiadczenia mozna bo ksiadz nie wyda? |
|
|
|
|
#540 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Pogubiłam cytaty
Za wszystkie brawa odnośnie spania Piotrka dziękujemy ![]() Szaja, ja nie wiem co poradzić Może spróbuj tak jak mówiła Onaella ? Lady, brawa dla Pietraszki za wagę ![]() Cytat:
Jupi Cytat:
Hmm, jak na mój gust to jest ok, tak jak pisała Pstryszkowa, dzieci nie przybierają każdego tygodnia tyle samo, właśnie upał był to i dorosły się upici i jeść nie chcę. Głowa do góry, na pewno wszystko jest ok Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jeszcze nie przeczytałam w klubie, ale tulę Cytat:
Cytat:
Cytat:
A jak tam z Tż, odzywał się?
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:00.

:brz ydal:

niech sobie chipsiory w sklepie obok kupi
ale ładnie to to chodzi i w sumie ładnie wygląda 
I się nie obróci tylko ryk jest.
Oczywiście dała skierowanie na badanie moczu, więc na dniach będzie łapanko.

jesteś tylko człowiekiem, zmęczenie robi swoje. Też się czasem wkurzam jak Igi tylko na rączkach by chciał a jak mam cośdo zrobienia akurat a i kręgosłup boli bo swoje to on waży
grubasek! Pediatra nim zachwycona, ze towarzyski usmiechniety jeju jeju
6 5 4 3 2 1
Za wszystkie brawa odnośnie spania Piotrka dziękujemy