|
|
#4921 |
|
Zakorzenienie
|
Aparaty ortodontyczne cz.XIII
Od aparatu bo mialam mocno posuwana szczene do tylu tzn rozszerzyla sie a tym samym do tylu poszla. Byla mocna praca i sie takie zrobily. Orto mowi ze po zdjeciu bedzue ok
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4922 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz.XIII
Cytat:
![]() Co do Twojego stanu szczęki, to nie wiem co Ci poradzić Ogólnie zęby masz proste, ładnie są ułożone. Przesadą jest pytanie przez ludzi czy dopiero założyłaś aparat (Bo to Ciebie pytali, dobrze pamiętam?) Widać, że już go nosisz sporo czasu. Rzeczywiście efekt trochę psuje ten uśmiech dziąsłowy, ale nie jest aż tak źle jak piszesz. Szkoda, że się nie da z tym nic zrobić... Albo że Twój orto nie chce z tym zrobić. Zagranicą już znalazłaś orto, do którego pójdziesz?
|
|
|
|
|
#4923 | |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, po ilu dniach mniej więcej zamki przestały was zahaczać? Bo powoli kończy mi się wosk
|
|
|
#4924 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie trwało to z miesiąc
I brałam drugi wosk od siostry |
|
|
|
#4925 | |
|
Raczkowanie
|
O matko
Da się to kupić normalnie w aptece? Moja orto powiedziała, że gdyby coś mi się skończyło, to mogę dokupić u niej (dostałam całą kosmetyczkę), ale wizytę mam dopiero 17 lipca
|
|
|
#4926 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem gdzie można to kupić. Miejmy nadzieję, że Tobie minie szybciej
Moją siostrę tylko tydzień aparat obcierał.
|
|
|
|
#4927 |
|
Zakorzenienie
|
Anecka: współczuję
Wosk można nawet przez neta zamówić
|
|
|
|
#4928 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja zamawiałam przez internet. I wolę silikon od wosku, bo jest miękki i nie trzeba go tak mocno wciskać w zamki.
|
|
#4929 |
|
Zakorzenienie
|
Vinnga, za granica dopiero bede jutro
jutro wylatuje do UK a pech chce ze jestem chora, rozlozylo mnie dzis na amen Obym tam znalazla dobrego specjaliste, mam niamiary na klinike gdzie jest tez periodentolog i moze cos poradzi na moj wstretny gummy smile.a i jeszcze tak mi sie przypomnialo odnosnie pecha nigdy mi sie zamek nie odkleil i dzis tez nie, ale tak rano obieram marchewke na rosol i se mysle: aaa pogryze troszke bo jeszcze mlodej nie jadlam.. no i tak gryze, łupie tylnimi zębami a po chwili tka musialam mocno przegryzc i mysl w glowe od razu przyszla: matko! zapomnialam ze przeciez moe zamek zaraz zepsuc.. czesto zapominam ze mam aparat.
28.05 - dokument do odbioru Aneckowo metal gora - 06.02.2012 metal dol - 12.06.2012 Edytowane przez Anecka Czas edycji: 2013-06-25 o 15:50 |
|
|
|
#4930 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale nie żałuję że tak dużo kupiłam bo mnie jakoś zawsze obcierają dziąsła po wizycie u orto i wtedy mam wosk jak znalazł.---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ---------- Cytat:
|
|
#4931 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
kiedyś odpadł mi sam, był tak słabo przyklejony
|
|
|
|
|
#4932 |
|
Konto usunięte
|
a na drugi dzień nic nie boli?
|
|
|
|
#4933 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#4934 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Aparaty ortodontyczne cz.XIII
|
|
#4935 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pracowalam w Londynie w latach 2007-2008, ale wrocilam z powodow osobistych, zas teraz jade na stale.. mam nadzieje. Choc wiem ze teraz jest duzo ciezej niz wtedy, no ale nie zaluje ze wtedy wrocilam.
|
|
#4936 |
|
sajkolidżist
|
Anecka, współczuję sytuacji z orto, no i tych opuchniętych dziąsel
|
|
|
|
#4937 |
|
Zakorzenienie
|
morsmordre, zajrzalam do jednego orto online, polskiego.. cena za wizyte "obcego" pacjetna.. 195 funtow
|
#4938 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4939 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4940 |
|
sajkolidżist
|
Ludzie nie mają poczucia przyzwoitości
|
|
|
|
#4941 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O matko! To chyba taniej byłoby zdjąć złoma i przejść na invisalign? Byłam wczoraj u kosmetyczki. Pani nieśmiało mnie zapytała jak tam z aparatem, bo sama też kiedyś nosiła. I tak sobie pogadałyśmy jak aparatka z ex-aparatką. Bardzo sympatyczna dziewczyna
|
|
#4942 |
|
Raczkowanie
|
mnie jakoś ten invisalign nie przekonuje
większe zaufanie mam do standardowych druciaków :P Anecka cena kosmiczna |
|
|
|
#4943 |
|
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny!
Jako świeżo upieczona aparatka mam przemyślenia nt czyszczenia zębów, może dla Was oczywiste, ale może któraś akurat skorzysta. Zdecydowanie polecam szczoteczki jednopęczkowe (mam dokładnie taką: http://www.shop-dent.pl/environment/...2d9a1cec6f.jpg ) - tak poradziła mi moja ortodontka. Na początku szoruję zwykłą szczoteczką, a potem tą - jak dla mnie wyciorki są za miękkie, ciężko je docisnąć do zęba żeby usunąć osad... A tu można spokojnie wyszorować każdy ząb z osobna Poza tym czas aklimatyzacji do aparatu mam za sobą, jem już prawie normalnie
aparatka od 20.06.2013r. ![]() Hugh Fennyman: 'So what do we do?' Philip Henslowe: 'Nothing. Strangely enough, it all turns out well.' HF: 'How?' PH: 'I don't know. It's a mystery.' ('Shakespeare In Love') |
|
|
|
#4944 |
|
Zakorzenienie
|
Anecko, mam nadzieję, że będziesz miała tam jakiś dostęp do neta i będziesz nas informować jak Twoja sytuacja
![]() Ja dziś z rana miałam wizytę i ałaaaa zamykamy szpary na górze i na dole i stabilizujemy ale wybrałam gumki, które już miałam, trzymały kolor do końca więc będzie dobrze do wyciągów jeszcze nie wracamy
Edytowane przez wdowa_po_leninie Czas edycji: 2013-06-26 o 12:38 |
|
|
|
#4945 |
|
Rozeznanie
|
Anecka cały czas trzymam za Ciebie kciuki. Mam nadzieję, że spełnisz swoje "uśmiechowe" marzenia
|
#4946 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj miałam usuwaną dolną ósemkę. Poszło dwa razy szybciej niż z poprzednią, bo siedziałam w gabinecie tylko 60 minut ! Doktor jak zwykle sympatyczny, wesoły i uśmiechnięty, wszystko tłumaczył i odpowiadał na mnóstwo moich pytań Asystentka też super, również aparatka Niestety ledwo otwieram buzię chociażby do łyżeczki z jogurtem, a znieczulenie puszcza i zaczynają się bóle Na szczęście został mi jeszcze Ketonal... Oczywiście dostałam antybiotyk Mam nadzieję, że skoro zabieg poszedł gładko, to nie będę aż tak bardzo spuchnięta jak ostatnio i że szybciej dojdę do siebie...---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4947 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Minui mnie przestaly obcierac po kilku dniach (nie licze zbyt dlugiego drucika) i potem po jakims miesiacu nowu przez dzien czy dwa obcieraly. a wosk i w ogole caly zestaw szczoteczek zeli fluoryzacyjnych itp kupowalam przez neta. kromka90 tez mam taka sczoteczke ja nia czyszczeprestrzen pod drucikami reszte spokojnie doczyszcza mi szczoteczka alektryczna
Edytowane przez madziara_07 Czas edycji: 2013-06-26 o 19:52 |
|
|
|
|
#4948 |
|
Rozeznanie
|
Więc nadeszła dla mnie ta wielka niedoczekana chwila! Jutro o 10 zakładam aparat
tylko w innej pozycji
Edytowane przez Gonya_waw Czas edycji: 2013-06-26 o 20:33 |
|
|
|
#4949 |
|
Raczkowanie
|
no i jestem po wizycie
w kolejce czekałam ponad godzinę i w dodatku siedziałam obok nieznośnego dzieciaka ale co tam xD w każdym bądź razie doktorek baaardzo sympatyczny za dzisiejszą i kolejną wizytę nic nie płace a dodam że dziś miałam już robione wyciski. Poszłam ze zrobionymi zdjęciami i powiedział że tych górnych ósemek które jeszcze mi nie wyszły chyba nie będę musiała usuwać bo one nie robią problemów, ale wsyztsko się okaże kiedy i jak zaczną wychodzić w sierpniu prawdopodobnie zostanę posiadaczką złomka Dodam że mój chłopak też dziś był u ortodontki i okazało się że on również ma tyłozgryz xD babeczka chce go zadrutować Herbstem na 9 miesięcy a on się głuip na to godzi.. Mówiłam mu żeby poszedł jeszcze do mojego ortodonty ale on nie chce chyba nie wie co go czeka
|
#4950 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
) i szybko mi weszła do łuku, po 1,5 m-ca miałam już równiutką górę (oprócz 7, ale to też już niedlugo ). Zostało tylko zamykanie szpar po 4
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:48.

Ogólnie zęby masz proste, ładnie są ułożone. Przesadą jest pytanie przez ludzi czy dopiero założyłaś aparat
(Bo to Ciebie pytali, dobrze pamiętam?) Widać, że już go nosisz sporo czasu. Rzeczywiście efekt trochę psuje ten uśmiech dziąsłowy, ale nie jest aż tak źle jak piszesz. Szkoda, że się nie da z tym nic zrobić... Albo że Twój orto nie chce z tym zrobić. Zagranicą już znalazłaś orto, do którego pójdziesz?
I brałam drugi wosk od siostry
Da się to kupić normalnie w aptece? Moja orto powiedziała, że gdyby coś mi się skończyło, to mogę dokupić u niej (dostałam całą kosmetyczkę), ale wizytę mam dopiero 17 lipca
Moją siostrę tylko tydzień aparat obcierał.

jutro wylatuje do UK a pech chce ze jestem chora, rozlozylo mnie dzis na amen
28.062014
Ile? Ile?!