|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4141 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
My wzieliśmy ślub głównie za moją namową i głównie po to żeby ułatwić sobie życie.
Np gdyby któremuś z nas coś się stało (tfu tfu...ale w życiu nigdy nic nie wiadomo) to żeby nie było jakiś problemów np z dziedziczeniem, z załatwianiem formalności, z uzyskaniem informacji czy dokumentów w urzędach czy szpitalach. Wiadomo że w miłości papierek nic nie zmienia, a w praktyce czasem może się przydać. Poza tym wszelkie sakramenty dla synka też chcielismy przyjąć, co z tym zrobi w dorosłym życiu to będzie już jego sprawa, ale w razie gdyby chciał praktykować nie będzie już musiał "nadrabiać zaległości" a wiem z doświadczenia że czasami zacofani ksieża robią problemy związkom nie sakramentalnym i potem tylko niepotrzebne nerwy. Więc stwierdzilismy że weźmiemy ślub konkordatowy, nawet małą imprezę zorganizowaliśmy z tej okazji i miło ją wspominamy. Ale uwazam że nic na siłe. Każdy ma swoj poglad na sprawe i narzucanie komuś swojego zdania jako jedynego słusznego działa na mnie jak płachta na byka. |
|
|
|
#4142 | |
|
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
|
|
#4143 |
|
Zadomowienie
|
A informacyjnie dla par w związkach partnerskich, przed urodzeniem malucha trzeba pamietac o załatwieniu dokumentu z Urzędu stanu cywilnego o wpisaniu tatusia jako tatusia
|
|
|
|
#4144 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ---------- Cytat:
|
|
#4145 |
|
Zakorzenienie
|
Nie trzeba przed urodzeniem. Tylko tyle, ze jesli sie tego nie zrobi to dziecko muszą przyjść zarejestrować obydwoje rodzice.
|
#4146 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4147 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4148 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
też uważam, że każdy powinien żyć tak, jak chce i nie musi się tłumaczyć, ale też nie powinien wymagać tłumaczenia. ja jestem osobą wierzącą i dla mnie mój mąż nie jest towarzyszem (próbowałam się przestawić, żeby być tu "na miejscu, ale nie wyszło), tylko mężem, moją drugą połową i głównie tak o nim mówię do innych (a do niego kochanie), ale fakt że jesteśmy dopiero rok po ślubie i jeszcze się napawam ![]() myślę jeszcze że nie ma nic gorszego niż para, która nie wierzy, ale chce mieć ślub w kościele. po co? wielką suknie można założyć i do urzędu, albo po prostu na bal (zresztą moja była skromna), "wesele" zrobić i po wizycie u notariusza! a rodzina (dziadkowie, czy rodzice)? to nie oni potem będą się borykać z konsekwencjami (bo jednak sakramenty mają swoje konsekwencje- nawet jak nie dla nas). a tłumaczenie że jestem staroświecka? no to co? to w końcu moje (i męża a niedługo i dziecka życie i my o nim decydujemy nie rodziny, znajomi czy nawet obcy, którzy uważają za stosowne mnie pouczać. a tak z innej beczki mój (dorosły!) kuzyn właśnie opowiadał, jak się wczoraj policjant dziwił, że ma takie samo nazwisko jak panieńskie matki. "to można tak?" - ech XXI wiek...
|
|
#4149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4150 | ||
|
Gang Iren
|
Bylam u poloznej. Duzo wypisywania papierow,pobieranie krwi,mierzenie cisnienia i opieprz,ze jestem za chuda. Poza tym dostalam kartke z telefonem,zeby dzwonic w poniedzialek zapisac sie na Usg. Mam nadzieje,ze szybko beda terminy.
Cytat:
Cytat:
|
|
#4151 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny co robić?
![]() od niedzieli boli mnie gardło, mam katar, kicham.. ![]() wczoraj poszłam do lekarza by zobaczyła czy to nie moja szanowna angina ropna..którą mam zawsze jak boli mnie gardło.no i wczoraj nie było żadnych czopów ropnych, więc kazała płukać wodą z woda utlenioną, psikać tantum verde i ssać prenalen, ale dzisiaj pojawiły sie 2 czopy ropne...które już mi przeszkadzają w przełykaniu śliny.. co robić?bo angina ropna sama nie przechodzi.. strasznie sie boję bo to dopiero 6 tydzień..
|
#4152 |
|
Wtajemniczenie
|
A takie coś jak prywatne USG tam istnieje, czy nie bardzo?
|
|
|
|
#4153 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ---------- Dziewczyny ale mam ochotę n KFC |
|
|
|
|
#4154 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najlepsze jest kłącze tataraku do płukania- kupujesz w aptece, zaparzasz, rozcieńczasz i płuczesz. Nie wiem tylko czy w ciąży można
|
|
|
#4155 |
|
Gang Iren
|
W duzych miastach sa polscy ginekolodzy i usg robia. Ja mieszkam w mniejszym,gin przyjezdza. Bylam zapisana na Usg,ale cos wypadlo i mi odwolali. Wiec wychodzi na to,ze bede miec pierwsze Usg wkraczajac w drugi trymestr. Kiedys mialam ulotke Usg 3d prywatnie,ale teraz to juz te troche poczekam. Skoro tyle juz czekalam.
|
#4156 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
*** patrzcie, co znalazłam na fejsiku https://www.facebook.com/photo.php?f...&type=1&ref=nf
Na tak wiele rzeczy nie mamy wpływu... Edytowane przez ejani Czas edycji: 2013-06-26 o 20:26 |
|
|
|
|
#4157 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Fajnie, że tak postrzegasz swojego męża Cytat:
uwielbiam "recytować" dzieciakom wiersze brzechwy-można w nich świetnie modulować głosem![]() Dziewczyny czy macie problemy z matematyką i literówkami? Ja się łapię na tym że mam problem z prostymi obliczeniami...a literówki robię na potęgę i np. zamiast "sz" pisze "cz"i nagminnie przestawiam kolejność liter... jakby program nie podkreślił to bym tego nie widziała nie miałam tak wcześniej...nie wiem czy normalne![]() ---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ---------- Cytat:
|
|
#4158 |
|
Rozeznanie
|
Dziękuję za gratulacje
![]() Jeśli chodzi o ślub to każdy ma swoje zdanie i nie rozumiem tylko jednego jeśli ktoś chce żyć bez ślubu to czemu mówi się - to dla dziecka będzie gorzej ? Ale w czym gorzej? I nie uważam ślubów za staroświeckie. Natomiast uważam za staroświeckie kiedy pod naciskiem rodziców czy to kobiety czy mężczyzny ktoś się chajta jak dla mnie to kiedyś zdanie rodziców było "święte" i zarazem chore bo sorry ale w wieku prawie 30 lat nikt mi nie powie, że rodzic wie lepiej czy mam brać ślub bo żyje dłużej. Mi matka może powiedzieć swoje ale w dalszym ciągu to jest to co mówi, a nie to, co wezmę za swoje tak samo rodzice TŻa. Za nic w świecie nie dam sobie wkroczyć w moje granice i nawet jeśli popełniam błąd to zawsze mówię, że to mój błąd i ja chcę go przeżyć i czuję się z tym bardzo dobrze.
|
|
|
|
#4159 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4160 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4161 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak to mówią: Jak masz syna, pilnujesz syna, jak masz córke pilnujesz całe osiedle. ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4162 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jestem po pierwszej wizycie u ginki Mamy 7 tc i 2 dni ![]() Groszka pięknie było widać Ma 9,6 mm.Dostałam cała listę badań, jak najszybciej muszę zbadać mocz i udać się do internisty (najlepiej jutro), bo coś niedobrego dzieje mi się z pęcherzem ![]() Na 24 lipca mam kolejną wizytę, a na 30 lipca umówiłam się na USG genetyczne ![]() Dziwi mnie jedynie, że ginka nie przepisała mi żadnych witaminek ani innych tabletek dla kobitek w ciąży ![]() ahaaa i zadzwoniłam do mamy W sumie spodziewałam się duuużo gorszej reakcji Przyjęła to całkiem dobrze, a tato nawet się cieszył Mama mówiła, że wczoraj cały dzień myślała o tym co by było gdybym była w ciąży :P No i sobie wygadała ![]() Sheperdess już oficjalnie mogę poprosić abyś dodała mnie do pierwszego postu w wątku Termin z OM mam mniej więcej na 13 lutego, a z USG będę wiedziała na kolejnej wizycie aaa na imię mi Angelika ![]() Idę robić sałatkę Trzeba naładować groszka witaminami
Edytowane przez Akkma Czas edycji: 2013-06-26 o 20:49 |
|
|
|
|
#4163 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W tamtej ciąży przez jej 7 miesięcy trwania kochaliśmy się może 3 razy. Zupełnie o tym nie myślałam i nie miałam ochoty, a wcześniej kochaliśmy się niemal codziennie, czasem 2x dziennie.
|
|
#4164 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
pojawiły się już I u nas przydatne informację, ale teraz trudno je odszukać, więc jakby dało radę na początek...Co do ślubu - dokładnie- ostatnio oglądałam film- to nie były tanie komplementy od gości ani motylki u mnie- było cudownie ![]() Ja to mam stale, jakby mi szare komórki gdzieś uciekały (mam nadzieję, że to dziecko zabiera ), ciężko mi się kojarzy, ciężko prowadzi samochód, ciężko myśli - w ogóle nie mogę się do tego przyzwyczaić, bo jak zawsze milion spraw na sekundę...
|
|
#4165 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4166 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4167 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i w ogóle to jest dla mnie dziwne, że tylko jeszcze w 20 tyg. przysługuje usg. No normalne to nie jest przecież Cytat:
Edytowane przez _Shiloh_ Czas edycji: 2013-06-26 o 20:47 |
||
|
|
|
#4168 |
|
Zakorzenienie
|
Co do płci dziecka, patrzałyście może na chiński kalendarz płci?
Bo mnie z poprzedniej ciaży sie sprawdziło ![]() A jak było u Was? Te dziewczyny które już mają małe bąbelki?
|
|
|
|
#4169 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem jak sie wychowuje dziewczynki, natomiast nie mam bladego pojęcia o wychowaniu chłopców... Juz nie mówiąc o tym, ze wydaje mj sie, ze jednak związek matki z córka jest duzo silniejszy niz matki z synem ![]() ---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ---------- Ale z drugiej strony, to po co częściej w fizjologicznej ciazy? To sa te dwa momenty, kiedy najwiecej widać, jesli chodzi o plod. Reszta usg to najczęściej tylko dla dobrego samopoczucia matki.
|
|
#4170 |
|
Zakorzenienie
|
Ja miałam przedwczoraj, TŻ kupił kubełek hot wingsów
i ... nie weszły mi zupełnie Za to wczoraj i dzisiaj zrobił ziemniaki w waflu i zjadlam ze smakiem.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:01.

Jakaś nowa moda?

16.06.2012
nie miałam tak wcześniej...nie wiem czy normalne

i ... nie weszły mi zupełnie