Za pół roku już hulanki, pospadają nam z głów wianki!! PM2014 cz.14 - Strona 129 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-26, 22:15   #3841
KaEs
Wtajemniczenie

Dot.: Za pół roku już hulanki, pospadają nam z głów wianki!! PM2014 cz.14

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
nie chciałam wam psuć pomysłu
to tylko moje zdanie, tamta Para Młoda wyglądała trochę jak na balu przebierańców. ale może Wy zrobilibyście to bardziej subtelnie?
nie, nie! masz całkowita rację choć na pewno nie bylibyśmy przestylizowani, ale nie będzie w ogóle pasować.. więc bez sensu w sumie to dzięki bo przestałam się 'jarac' tym pomysłem

KaEs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 22:16   #3842
poznanianka1990
Zakorzenienie

Byliśmy na tym spotkaniu. W przerwie w pracy dzwonił do mnie fotograf i powiedział, że niestety mój termin ma już zajęty (nie dogadaliśmy się wcześniej, mała pomyłka), ale pomoże mi kogoś znaleźć, doradzi. Mogę mu wysłać wiadomość z linkami do stron fotografów, których typuję, a on mi odpisze co o nich sądzi.
Za to u niego spotkaliśmy się z tym kamerzystą. Bardzo fajny facet, super filmy robi - za 10h pracy chce 2200, a za 14h pracy - 2800. Wstępnie zarezerwowaliśmy termin, żeby nam nikt go nie sprzątnął sprzed nosa, ale jeszcze poszukamy kogoś innego, może uda się taniej znaleźć.
Wiem, że kolega mojego taty jest kamerzystą i pewnie weźmie o wiele mniej, ale chce najpierw zobaczyć jego filmy, więc się z nim spotkamy w przyszłym tygodniu.

Najlepsze było to jak się ten facet zapytał o której mamy ślub,a C. na to: o 17. A ja: nie, o 16. A C. się nadal upiera, że o 17. I się z nas śmiali, że na dwa różne śluby idziemy

Po powrocie do domu pytam C. co sądzi o tych zdjęciach i filmie a on odpowiada: "zdjęcia jak zdjęcia, film jak film. ja się na tym nie znam"... Więc pewnie ja dokonam wyboru

Zaraz zabieram się też za pisanie zapytań do fotografów i kamerzystów.

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 22:18   #3843
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KaEs Pokaż wiadomość
nie, nie! masz całkowita rację choć na pewno nie bylibyśmy przestylizowani, ale nie będzie w ogóle pasować.. więc bez sensu w sumie to dzięki bo przestałam się 'jarac' tym pomysłem
hihi, do usług
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 22:18   #3844
KasiaK_080290
Zadomowienie

KaEs ładna sukienka, ale ja bym jeszcze poszukała tak jak napisałaś, ta mogłaby być alternatywą

7.06.2014
KasiaK_080290 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 22:25   #3845
ParisParisienne
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość

matko, ale porazka.... tak beznadziejnych zdjec jeszcze nie widzialam :brzyda l:

Cytat:
Napisane przez KaEs Pokaż wiadomość
Możesz śmiało się wygadać, jak nie tu to w prywatnej. Powiem Ci, że obojetność to najgorsze co może się człowiekowi przytrafić... Tak myslę...

Co do zakupów odrzuciłabym bokserki, ponieważ wyglądają na za duże i rozciągnięte - a to sprawia, że niekorzystnie w nich wyglądasz.

Przepiękna kobieta w telefysku )chodzi o PM) http://player.vimeo.com/video/69011210 Ja się pytam gdzie się takie rodzą?

i wrzucam jeszcze suknię: http://www.lejdi.sklep.pl/index.php?...-kokarda-ag6-7 CO MYŚLICIE O TAKIEJ NA POPRAWINY??

Tak w ogóle mój Tż dzis fajny pomysł mi sprzedał, żeby na poprawiny się ubrać tak jak w latach hmmm 20? nie wiem nie znam się że szelki, sama koszula z rękawkami podwiniętymi, trampki, a ja w rozkloszowanej w grochy sukience co o tym myślicie? Tak bardziej na luzie
Sukienka przesliczna tez czegos podobnego szukam!! co do pomyslu TZ, to moze byc fajne, ale tylko wtedy gdy to jakos oddaje Wasz zwiazek, charakter inaczej moze to wygladac odrobine dziwnie? Bo jak dla mnie to jednak nie lata 20, ale juz jakis rock&roll
ParisParisienne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 22:27   #3846
anka1897
Wtajemniczenie

http://www.youtube.com/watch?v=6tKc_-RtpT0

poprostu rozrzuszali caly Sabat w sobote

Aniołek 10 tc [*] 22.11.2019 r.

anka1897 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 22:29   #3847
Isusia91
Raczkowanie

Podziwiam za tempo
A nauki przedmałżeńskie już wszystkie odbyłyście? Ja to powiem szczerze, że obawiam się wizyty u księdza, nie wiem jak z nim rozmawiać, na jakiego trafię..[/QUOTE]

Starałam się tak szczerze, zespół najpóźniej załatwiliśmy w promieniu 100 km od mojej miejscowości wszystkie te lepsze zespoły na żywo były po rezerwowane. Ale mamy aż z Wyszkowa
Teoretycznie nauki mam z technikum, nie wiem czy mi ksiądz je uwzględni Będzie dobrze, ale kiedyś słyszalam, że trochę wypytuje na osobności najpierw przyszłą pm a potem młodego przynajmniej tak u mnie jest
Isusia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 22:31   #3848
KasiaK_080290
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anka1897 Pokaż wiadomość
http://www.youtube.com/watch?v=6tKc_-RtpT0

poprostu rozrzuszali caly Sabat w sobote

ja też ze świętokrzyskiego Końskie, kojarzysz?

7.06.2014
Stary 2013-06-26, 22:34   #3849
Kate Noir
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szklaneczka25 Pokaż wiadomość
No właśnie. Nic gorszego jak męczyć gości.. ja bylam na weselu do 4.30 i jeszcze jak odjeżdzalismy kazali poczekać bo będzie gorące danie... masakra.
ale jak męczyć? przecież nikt nie każe tam nikomu siedzieć na siłę jak ktoś jest zmęczony to idzie się pożegnać z PM i tyle. Jeszcze nie byłam na weselu gdzie PM zmuszali do zabawy do 6 rano, ale byłam na takich gdzie goście bawili się do piątej

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
A ja szczerze nie zauważyłam, żeby którakolwiek tu robiła bal z toną wynalazków i dodatkowych kosztów. Na moim przykładzie, też uważam, że będzie skromnie, bo nic zbędnego nie planuję.
Większość ma więcej załatwione, bo zwyczajnie zaczęłyśmy wcześniej.
albo spanikowały po dołączeniu do tego wątku

Cytat:
Napisane przez anannke Pokaż wiadomość

w naszym banku nawet bardziej opłacało się wypłacić na miejscu z bankomatu gotówkę albo płacić kartą bo był korzystniejszy kurs no i nie trzeba wozić ze sobą pieniędzy!
u nas też

alloffkowa, myślę, że warto bazować na karcie. W Europie zazwyczaj używam zwykłej płatniczej maestro i w moim banku przeliczają mi to tak jak napisała anannke Myślę, że dobrym pomysłem jest sprawdzenie mapy "Twoich" bankomatów w tych miastach by uniknąć zbędnych opłat. Euro i dolary są zawsze bardzo przydatne - wymienisz je w każdym kantorze na lokalną walutę bez problemu.

W Budapeszcie przydadzą wam się drobne na bilety, a z tego co pamiętam to można tam zobaczyć na prawdę wiele fajnych rzeczy za friko.
Kate Noir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 22:35   #3850
201605100
Konto usunięte

alloffkowa chyba już możesz iść wyrobić paszport nowy
201605100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 22:35   #3851
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
dziewczyny właśne sobie marzyłam z tż o naszej podróży poślubnej kiedy cos sobie uświadomiłam. ślub mamy 6 września, do tej pory w naszych marzeniach w podróż w połowie września ( do USA) a teraz moja mądra mózgownica powiedziała mi: a co z paszportem???????? przecież nie będzie już ważny.... więc co?? muszę czekać kilka tygodni z podróżą?
Zawsze możecie wcześniej iść do USC (nawet nic nikomu nie mówiąc) i papierki można robić wcześniej by paszport był gotowy na podróż.

Cytat:
Napisane przez moniczka_90 Pokaż wiadomość
ijaa gratuluje tych 10 miesięcy zleeeeci szybko
Masz rację. Chociaż nie tak szybko jak Twoje 7.

Swoją drogą jak Ty będziesz ślubować, to ja pewnie będę nóżkami w miejscu przebierać.

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 22:36   #3852
moniczka_90
Zakorzenienie

my nauki przedmałżeńskie chcemy zrobić teraz w lipcu jedyne czego sie boję to, ze trafimy na jakiegoś nawiedzonego księdza i że będzie chciał żebyśmy zdawali jakieś modlitwy także 12 lipca będzie pierwsza nauka
moniczka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 22:37   #3853
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Dobrej nocki dziewczęta. Pobudka o 5, więc spróbuję się wyspać.

2014

magdalenka_w_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 22:37   #3854
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alucior Pokaż wiadomość
alloffkowa chyba już możesz iść wyrobić paszport nowy
Ale jej chyba chodziło o to, że po ślubie będzie Y, a nie X czyli teoretycznie powinna wyrobić nowy dowód i nowy paszport.

Chociaż z drugiej strony jest na to określony czas? np. miesiąc? Bo jeśli tak, to przecież moglibyście jechać do USA, a załatwić wszystko jak wrócicie.

Stary 2013-06-26, 22:39   #3855
moniczka_90
Zakorzenienie

Cytat:
Masz rację. Chociaż nie tak szybko jak Twoje 7.

Swoją drogą jak Ty będziesz ślubować, to ja pewnie będę nóżkami w miejscu przebierać.
ja to bym chciała już no ale nie da się tak
moniczka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 22:42   #3856
missmalezji
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mordsith Pokaż wiadomość
Hejka
Dziękuję za przywitanie Tak dużo piszecie, że obawiam się braku czasu na nadrabianie tego na bierząco..
Powiem kilka słów o sobie, żebyście mnie lepiej poznali..
Mam 24 lata, z moim TŻ jesteśmy razem od ponad 9 lat, mieszkamy w wynajmowanym mieszkanku od 3 lat razem, zaręczeni też jesteśmy od 3 lat, ale z powodu róznych zdarzeń po drodze ślub bierzemy właśnie za rok.
Data wyznaczona na 12 lipiec
Jako, że sami płacimy za wszystko wesele będzie nie więcej niż na 70 osób.
Z naszych przygotowań ( u nas to wyolbrzymione słowo ) mamy zarezerwowaną jedynie salę.. Umowa podpisana i wpłacona zaliczka. Reszta przed nami
Witaj!
Cytat:
Napisane przez kasiuuuulek Pokaż wiadomość
U mnie tak samo !!! Ale czas leci Czekam aż będzie roczek Modle sie tylko zebym @ w ten dzien nie miala bo nie mam regularnie ...
Ja dzisiaj byłam u ginka i ugadałam się z nim że na początku przyszłego roku wezmę tabsy co by nie ryzykować
Cytat:
Napisane przez ParisParisienne Pokaż wiadomość
a ja sie zastanawiam nad kamerzysta...

Nie, bo:
*kolejny wydatek
*ja nie zawsze korzystnie wychodze "okiem kamery" :p
*TZ nie lubi takich rzeczy, jest dosc niesmialy i dla niego wesele bedzie juz wystarczajacym stresem... pierwszy taniec itd... :p
*to jest moim zdaniem troche sztuczne....

Tak, bo:
*piekna pamiatka, nawet dla naszych dzieciaczkow :p
*rodzinne ogladanie takich filmow to u nas tradycja - w sensie po mojej stronie
*tylko raz w zyciu chyba bedziemy sie czuc jak gwiazdy

Co sadzicie, tak szczerze?
my mamy ten sam dylemat... ja chciałabym fil z przygotowan i slubu, chodzi mi głównie o przysięgę i piękne skrzypce na zdjęciach nie da się tego uwiecznić.. Ewentualnie nasz pierwszy taniec i wszystko

missmalezji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 22:42   #3857
201605100
Konto usunięte

Cytat:
Ale jej chyba chodziło o to, że po ślubie będzie Y, a nie X czyli teoretycznie powinna wyrobić nowy dowód i nowy paszport.

Chociaż z drugiej strony jest na to określony czas? np. miesiąc? Bo jeśli tak, to przecież moglibyście jechać do USA, a załatwić wszystko jak wrócicie.

aaaa o tym nie pomyślałam... ale to nie powinien być problem bo na czole nikt nie ma napisane, że stan cywilny zmienił wystarczy zadbać, żeby bilety były na panieńskie, rezerwacje w hotelu też lepiej na pańieńskie zrobić a papierkami się zajmiesz jak wrócisz z juesej
Stary 2013-06-26, 22:47   #3858
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
aaaa o tym nie pomyślałam... ale to nie powinien być problem bo na czole nikt nie ma napisane, że stan cywilny zmienił wystarczy zadbać, żeby bilety były na panieńskie, rezerwacje w hotelu też lepiej na pańieńskie zrobić a papierkami się zajmiesz jak wrócisz z juesej
No teoretycznie to nie problem, ale jadąc w taką podróż (daleko jakby nie patrzeć) fajnie byłoby mieć poświadczenie, że ten Pan obok to mój mąż i w przypadku jakiejkolwiek potrzeby np. wizyty u lekarza była mu udzielona informacja na temat mojego zdrowia.
A jak weźmiesz akt małżeństwa, a dowód będzie nie poprawiony (z właśnie znalazłam, że jest na to 14 dni) to może być lekki klops.

Edytowane przez ijaa
Czas edycji: 2013-06-26 o 22:48
Stary 2013-06-26, 22:49   #3859
201605100
Konto usunięte

Ale ten Pan obok będzie mężem nazwisko po prostu nie będzie zmienione. WYchodzi na to, że żadan PM nie powinna jechać w podróż poślubną przed wymianą dokumentów

Edytowane przez 201605100
Czas edycji: 2013-06-26 o 22:50
Stary 2013-06-26, 22:52   #3860
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ale ten Pan obok będzie mężem nazwisko po prostu nie będzie zmienione. WYchodzi na to, że żadan PM nie powinna jechać w podróż poślubną przed wymianą dokumentów
Ale łatwiej to udowodnić mając takie samo nazwisko w dokumentach, a niżeli różne i pokazując nie przetłumaczony na język angielski akt małżeństwa.

Zależy gdzie jedzie? Bo jak w Tatry to ja nie widzę problemu.

Każdy robi jak uważa, ja bym się chyba nie wypuściła do USA z nieważnym paszportem i co za tym idzie nieważną wizą.

Edytowane przez ijaa
Czas edycji: 2013-06-26 o 22:54
Stary 2013-06-26, 22:53   #3861
poznanianka1990
Zakorzenienie

alloffkowa. ja bym nie zmieniała i "leciała" na stare nazwisko, a po powrocie wymieniła dowód, paszport, prawko itd.

Nasze wesele będzie standardowo do 4tej. Nawet ten fotograf na spotkaniu pytał, więc mu mówię, a C. na to: "tak długo?" Ale mieli z nas polew

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2013-06-26, 22:54   #3862
Blondi2989
Blond forever!

Cytat:
Napisane przez missmalezji Pokaż wiadomość
my mamy ten sam dylemat... ja chciałabym fil z przygotowan i slubu, chodzi mi głównie o przysięgę i piękne skrzypce na zdjęciach nie da się tego uwiecznić.. Ewentualnie nasz pierwszy taniec i wszystko
Nasi znajomi, którzy hajtali się w zeszłym roku chcieli właśnie kamerzystę tylko na sam ślub, ale niestety nie udało im się nikogo znaleźć, ponieważ wszyscy kamerzyści twierdzili, że im się po prostu nie opłaca pracować godzinę i tracą termin.
I nie mieli ostatecznie kamerzysty, kamerował ich kolega, zmontował godzinny film, nawet fajny... Ale jak dla mnie to nie to samo co profesjonalny montaż
Stary 2013-06-26, 22:57   #3863
ijaa
Zakorzenienie

Spadam do wyrka. Jeszcze tylko jutro i.. zaczynam weekend.

Dobrej nocy

Stary 2013-06-26, 23:06   #3864
missmalezji
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Blondi2989 Pokaż wiadomość
Nasi znajomi, którzy hajtali się w zeszłym roku chcieli właśnie kamerzystę tylko na sam ślub, ale niestety nie udało im się nikogo znaleźć, ponieważ wszyscy kamerzyści twierdzili, że im się po prostu nie opłaca pracować godzinę i tracą termin.
I nie mieli ostatecznie kamerzysty, kamerował ich kolega, zmontował godzinny film, nawet fajny... Ale jak dla mnie to nie to samo co profesjonalny montaż
to dziwne.. przecież cena taka sama.. płacisz za wykonany film a nie za to ile kamerzysta był na slubie. liczy sie ko ńcowy efekt. u mnie ze wszystkimi z którymi rozmawiałam nie było żadnego problemu.

kocham takie reakcje panów młodych na pmkę... też chcę takie wejście..

missmalezji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 23:08   #3865
Kate Noir
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Isusia91 Pokaż wiadomość
Podziwiam za tempo
A nauki przedmałżeńskie już wszystkie odbyłyście? Ja to powiem szczerze, że obawiam się wizyty u księdza, nie wiem jak z nim rozmawiać, na jakiego trafię..

Starałam się tak szczerze, zespół najpóźniej załatwiliśmy w promieniu 100 km od mojej miejscowości wszystkie te lepsze zespoły na żywo były po rezerwowane. Ale mamy aż z Wyszkowa
Teoretycznie nauki mam z technikum, nie wiem czy mi ksiądz je uwzględni Będzie dobrze, ale kiedyś słyszalam, że trochę wypytuje na osobności najpierw przyszłą pm a potem młodego przynajmniej tak u mnie jest
Te nauki nie mają żadnego znaczenia i tak musisz zrobić kurs.

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
dziewczyny właśne sobie marzyłam z tż o naszej podróży poślubnej kiedy cos sobie uświadomiłam. ślub mamy 6 września, do tej pory w naszych marzeniach w podróż w połowie września ( do USA) a teraz moja mądra mózgownica powiedziała mi: a co z paszportem???????? przecież nie będzie już ważny.... więc co?? muszę czekać kilka tygodni z podróżą?
http://forum.gazeta.pl/forum/w,205,1...=1307494590336 wystarczy chwilę pogoglować.

Edytowane przez Kate Noir
Czas edycji: 2013-06-26 o 23:11
Stary 2013-06-26, 23:09   #3866
poznanianka1990
Zakorzenienie

Ja sobie nie wyobrażam nie mieć kamerzysty. Uwielbiam oglądać filmy z wesel znajomych/rodziny, a co dopiero ze swojego wesela! Będę oglądać non stop

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2013-06-26, 23:10   #3867
Kate Noir
Zakorzenienie

dubel
Stary 2013-06-26, 23:14   #3868
201605100
Konto usunięte

Cytat:
Ale łatwiej to udowodnić mając takie samo nazwisko w dokumentach, a niżeli różne i pokazując nie przetłumaczony na język angielski akt małżeństwa.

Zależy gdzie jedzie? Bo jak w Tatry to ja nie widzę problemu.

Każdy robi jak uważa, ja bym się chyba nie wypuściła do USA z nieważnym paszportem i co za tym idzie nieważną wizą.
To co w takim razie z małżeństwami, które mają różne nazwiska? Wszędzie muszą akt ślubu wozić? Przecież to bez sensu... Akurat w Tatrach większe prawdopodobieństwo o nieszczęście

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
alloffkowa. ja bym nie zmieniała i "leciała" na stare nazwisko, a po powrocie wymieniła dowód, paszport, prawko itd.
Ja tak samo, ale sprawa do indywidualnego przemyślenia

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
Ja sobie nie wyobrażam nie mieć kamerzysty. Uwielbiam oglądać filmy z wesel znajomych/rodziny, a co dopiero ze swojego wesela! Będę oglądać non stop
Ja też sobie nie wyobrażam nie mieć, mimo, iż nie lubię oglądać siebie na kamerze ale za kilka lat myślę, że z przyjemnością będę oglądać
Stary 2013-06-26, 23:16   #3869
KasiaK_080290
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kate Noir Pokaż wiadomość
Te nauki nie mają żadnego znaczenia i tak musisz zrobić kurs.

http://forum.gazeta.pl/forum/w,205,1...=1307494590336 wystarczy chwilę pogoglować.
u mnie w parafii takie zaświadczenie o kursie przedmałżeńskim z liceum jest "honorowane", więc to zależy

7.06.2014
Stary 2013-06-26, 23:18   #3870
Kate Noir
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KasiaK_080290 Pokaż wiadomość
u mnie w parafii takie zaświadczenie o kursie przedmałżeńskim z liceum jest "honorowane", więc to zależy
i zwalnia Was to z kursu? fajnie macie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości