Za pół roku już hulanki, pospadają nam z głów wianki!! PM2014 cz.14 - Strona 130 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-26, 23:21   #3871
KasiaK_080290
Zadomowienie

Dot.: Za pół roku już hulanki, pospadają nam z głów wianki!! PM2014 cz.14

Cytat:
Napisane przez Kate Noir Pokaż wiadomość
i zwalnia Was to z kursu? fajnie macie
zwalnia, musimy zrobić tylko NPR (naturalne planowanie rodziny)

7.06.2014
KasiaK_080290 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 23:22   #3872
alloffkowa
Zakorzenienie

Kate, akurat tam opisana całkiem inna sytuacja, bo wizę już dawno posiadamy, chodzi o sam wyjazd, ale poszukałam i znalazłam że podanie o paszport po zmianie stanu cywilnego trzeba złożyć do 30 dni, a sam paszport jest ważny 60 dni, więc spoko
I to też nie jest tak że mówicie, najpierw leć potem wymień, to wszystko zależy od terminów lotów, czasem naprawdę kilka dni różnicy a robi ogromną różnicę w cenie.
Dziś się dodatkowo zdenerwowałam, dali na ten rok fajną ofertę, 1790, ze Szczecina do Nowego Jorku i to w dodatku dreamlinerem. i w tym momencie Bułgaria stała się takim Kołobrzegiem, ale już mi mineło :P
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 23:23   #3873
201605100
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez KasiaK_080290 Pokaż wiadomość
u mnie w parafii takie zaświadczenie o kursie przedmałżeńskim z liceum jest "honorowane", więc to zależy

Zazdroszczę my jeszcze nawet u księdza nie byliśmy termin zaklepać...
201605100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 23:25   #3874
KasiaK_080290
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez alucior Pokaż wiadomość
Zazdroszczę my jeszcze nawet u księdza nie byliśmy termin zaklepać...

nam powiedział, żeby przyjść zaklepać termin po nowym roku, przy okazji zapytaliśmy o kurs

7.06.2014
KasiaK_080290 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 23:27   #3875
201605100
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez KasiaK_080290 Pokaż wiadomość
nam powiedział, żeby przyjść zaklepać termin po nowym roku, przy okazji zapytaliśmy o kurs
też mi się wydaje, że tak powie, ale muszę się upewnić. niby kościołów dużo, ale chciałabym w 'swoim'.
Stary 2013-06-26, 23:31   #3876
Kate Noir
Zakorzenienie

kolejnych linków już Ci nie wklejałam, a ten wkleiłam ponieważ wiem, że masz wizę i tam jest opisane co się dzieje z wizą ze starego paszportu. Wybacz, ale aż tak się nie wczytywałam. Dla mnie nie logiczne by było gdyby dokumenty traciły ważność z dnia na dzień. Nie ma co panikować
Kate Noir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 23:34   #3877
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
kolejnych linków już Ci nie wklejałam, a ten wkleiłam ponieważ wiem, że masz wizę i tam jest opisane co się dzieje z wizą ze starego paszportu. Wybacz, ale aż tak się nie wczytywałam. Dla mnie nie logiczne by było gdyby dokumenty traciły ważność z dnia na dzień. Nie ma co panikować
kochana nadal nie doczytałaś nie chodziło mi o to co się dzieje z wizą ze starego, tylko jaki dokument mam przestawić, skoro lecę już jako ANNA M, a nie mam w ogóle ważnego paszportu, bo chcemy w podróż jechać max 2 tygodnie po ślubie, a wtedy jeszcze nie bede miała nowego paszportu
wiem, ale taka moja natura ja, urodzona "planowaczka: wszystkiego co możliwe nie pomyślałam o tak ważnym aspekcie ? i odrazu panika "wełbie" xd
idę spać, dobranoc
Oliwka 21.07.2016

Edytowane przez alloffkowa
Czas edycji: 2013-06-26 o 23:35
Stary 2013-06-26, 23:43   #3878
poznanianka1990
Zakorzenienie

A ja się tak napaliłam, że pisze zapytania do fotografów i kamerzystów.

Co do foto to mam kogoś na oku, kto podobno bierze 1800, zdjęcia ma bardzo fajne. Więc jeśli tylko termin będzie miał wolny to go weźmiemy
A co do kamerzysty to czekam na 2 odpowiedzi i wtedy będziemy decydować czy weźmiemy tego co mamy zaklepanego wstępnie czy innego.

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 23:46   #3879
Blondi2989
Blond forever!

Cytat:
Napisane przez missmalezji Pokaż wiadomość
to dziwne.. przecież cena taka sama.. płacisz za wykonany film a nie za to ile kamerzysta był na slubie. liczy sie ko ńcowy efekt. u mnie ze wszystkimi z którymi rozmawiałam nie było żadnego problemu.

kocham takie reakcje panów młodych na pmkę... też chcę takie wejście..
No cóż, mi się wydaje, że dodatkowo w cenie masz czas, jaki kamerzysta poświęca będąc na Twoim weselu, a potem dodatkowo jeszcze może na sesji plenerowej. Kamerzyści, podobnie jak fotografowie, są zazwyczaj 12h - od przygotowań do oczepin, więc dziwne by było jakbyś za taką samą cenę zgodziła się, aby byli oni tylko na ślubie i pierwszym tańcu, czyli około 2-3h... Tak mi się wydaje
Stary 2013-06-26, 23:53   #3880
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

Żyję! Nadrabiam... remont w toku...

U nas na nauki zaprasza proboszcz raz w roku przy Wielkanocy... jakoś za nim nie przepadam więc gdzieś się rozejrzymy...
Stary 2013-06-27, 00:11   #3881
poznanianka1990
Zakorzenienie

https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2719
Nie wiem skąd się tacy ludzie biorą

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 00:19   #3882
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Cytat:
Napisane przez wenedka Pokaż wiadomość
My nie mamy kamerzysty. Jest to naszym zdaniem strata pieniędzy.
Nie lubimy sesji zdjęciowych, a co dopiero bycia filmowanym!

Jeszcze mogę zrozumieć przysięgę, ale wesele? Dla mnie to trochę sztuczne i nudne, biorąc pod uwage koszta. ''Cioca Wiesia pije kielonia z wujkiem Mieciem'':
Dokładnie mamy takie samo podejscie

Cytat:
Napisane przez Waniliova Pokaż wiadomość
Dasz radę czekam jutro na smsiaka i od 9 trzymam kciuki

My też nie bierzemy kamerzysty znajomy (i też gość) będzie troche kamerował

Podpisaliśmy dzisiaj umowę z zespołem!

Dziewczyny, do której planujecie swoje wesela? Bo my własnie do 3, ale teraz sie tak zastanawiamy i myślimy, że to za krótko...
Gratuluje podpisania umowy

Cytat:
Napisane przez anka1897 Pokaż wiadomość
Będzie dobrze

U nas również nie będzie kamerzysty. Chociaż zastanawiam się ostatnio nad teledyskiem ślubnym 10-15 minut na którym byłoby błogosławieństwo, wejście do kościoła, przysięga i może pierwszy taniec. Firma naszego fotografa zajmuję się tym również. Jeżeli się zdecydujemy to koszt dodatkowy będzie 1000 złotych.

Odnośnie godziny wesela - na sali nie mamy określonej godziny do której ma trwać wesele. Zespół ma w umowie zapisane, że grają do 5.00 z możliwością przedłużenia za dodatkową opłatą.

Długo opowiadać, a nie chce po raz kolejny zamęczać tutaj wszystkich moimi problemami.

ijaa gratulacje kochana Taką okazję trzeba uczcić
Po to tu jesteśmy ile razy ja tu wylewałam żale

Cytat:
Napisane przez szklaneczka25 Pokaż wiadomość
Witam!
Z każdym dniem kiedy nie ma mnie na wizażu tyle mnie omija i skad wziac czas zeby nadrobic? gdyby mozna bylo go dokupic

Serdecznie witam nowe PM bo troszke ich do nas przybyło, oby tak dalej

Z przygotowaniami stoję w miejscu.. cały czas zastanawiamy się nad barmanem bo to jednak dodatkowy wydatek;/

Załączam zdjęcie butów, które kupiłam bo nawet nie miałam kiedy ich Wam wrzucic.

My kamerzyste bedziemy miec, choc zaczynam miec wątpliwości czy dobrze ze wzielam "drogiego"... i trochę z foto chyba tez przesadzilam. Mam mieszane uczucia.

Wesele pewnie u nas bedzie do 3 rano, bo nastepnego dnia sa poprawiny.. pewnie od 12.

Nawet nie wiecie jakbym już chciała mieć wszystko z głowy żeby móc spokojnie sobie Was czytać i czerpać inspiracje. Ale aby do 4 lipca. Potem tylko zapiernicz w pracy ale szkoła z głowy.

Gratuluję wszystkim, które już pozaliczały egzaminy, obrony a tym co są jeszcze przed to trzymam kciuki!!!
Butki super szkoda, że nie lubie otwartych pięt, nawet sandały kupuje z zabudowaną pieta przy otwarciej piecie jakos sie niestabilnie czuje

Cytat:
Napisane przez magdalenka_w_86 Pokaż wiadomość
Byliśmy u siostry TŻ i u nich właśnie było przyjęcie, które trwało 8h od 17.00-1.00. Przyznam szczerze, że to idealny i wystarczający czas. Nie czuć zmęczenia. Liczba posiłków wystarczająca. Najedliśmy się do syta, odespaliśmy.

U nas będzie od ok. 19 do jakiejś 6 i ciekawa jestem, czy goście nie zaczną zmywać się wcześniej. Tym bardziej, że będą też poprawiny następnego dnia.

szklaneczka
Bardzo ładne te buty. Ja wprawdzie kupiłam białe, ale w zanadrzu mam jeszcze cieliste na zmianę
O powiedz mi jak to u nich wyglądalo bo my tez bedziemy celowac w cos takiego ile było posiłków, co z muzyką? Itd

Cytat:
Napisane przez anka1897 Pokaż wiadomość
i jeszcze nic nie widzialysmy? pochwal się nie klubowiczkom

dziękuje za mile słowa. Jakas zobojetniala jestem ostatnio - bedzie co ma byc. lepsze rozstanie teraz niz rozwod.

Pochwale sie Wam moimi zakupami wyprzedazowymi. Nie wiem jeszcze czy wszystko zostawie, wiec wszelkie uwagi (pozytywne i nie) mile widziane.
Oprocz ostatniej koszuli podoba mi sie wszystko. Ot takie zwyklaki do rurek

Cytat:
Napisane przez KaEs Pokaż wiadomość
Możesz śmiało się wygadać, jak nie tu to w prywatnej. Powiem Ci, że obojetność to najgorsze co może się człowiekowi przytrafić... Tak myslę...

Co do zakupów odrzuciłabym bokserki, ponieważ wyglądają na za duże i rozciągnięte - a to sprawia, że niekorzystnie w nich wyglądasz.

Przepiękna kobieta w telefysku )chodzi o PM) http://player.vimeo.com/video/69011210 Ja się pytam gdzie się takie rodzą?

i wrzucam jeszcze suknię: http://www.lejdi.sklep.pl/index.php?...-kokarda-ag6-7 CO MYŚLICIE O TAKIEJ NA POPRAWINY??

Tak w ogóle mój Tż dzis fajny pomysł... EDYTOWANE pomysł się nie przyjął
Ladna suknia

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
Masakra

A ja planuje juz co zrobie za tydzien w weekend jak Tż pojedzie na ten kawalerski musze cos wymyslec bo inaczej chyba bym zwariowała

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
pysia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 00:28   #3883
anannke
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
A ja planuje juz co zrobie za tydzien w weekend jak Tż pojedzie na ten kawalerski musze cos wymyslec bo inaczej chyba bym zwariowała
Pysia a czemu cię to tak niepokoi?

nie trzeba być IDEALNYM, żeby IDEALNIE do siebie pasować…
anannke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 00:34   #3884
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Cytat:
Napisane przez anannke Pokaż wiadomość
Pysia a czemu cię to tak niepokoi?
Nie wiem....nie znam tych jego kumpli to są znajomi z czasów liceum. Ostatnio mam dziwne sny ze TZ sie upija, zdradza mnie, ze go porywają itp. Moze te sny tez mnie nie pokoja (chociaz nie podejrzewam Tż ta o zdrade). Poza tym wiem, ze oni lubia palic trawe Tż też kiedyś palił, ale odkad jest ze mna juz nie pali. Jestem mega przeciwniczką druga sprawa: bede sie bała sama spać w mieszkaniu wiem to głupie, ale nie czuje do końca, ze to moje mieszkanie, na dodatek jest wielkie...

W ogóle ostatnio czuje jakiś niepokój, o wszystko....

będę mamą

kierowca od 7.02.2012

Edytowane przez pysia1987
Czas edycji: 2013-06-27 o 00:42
Stary 2013-06-27, 00:45   #3885
anannke
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem....nie znam tych jego kumpli to są znajomi z czasów liceum. Ostatnio mam dziwne sny ze TZ sie upija, zdradza mnie, ze go porywają itp. Moze te sny tez mnie nie pokoja (chociaz nie podejrzewam Tż ta o zdrade). Poza tym wiem, ze oni lubia palic trawe Tż też kiedyś palił, ale odkad jest ze mna juz nie pali. Jestem mega przeciwniczką druga sprawa: bede sie bała sama spać w mieszkaniu wiem to głupie, ale nie czuje do końca, ze to moje mieszkanie, na dodatek jest wielkie...

może pojedź do rodziny albo znajomej na weekend? do mamy, siostry? nie będziesz sama i zajmiesz czymś myśli?

Stary 2013-06-27, 00:50   #3886
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Cytat:
może pojedź do rodziny albo znajomej na weekend? do mamy, siostry? nie będziesz sama i zajmiesz czymś myśli?

Siostra mieszka z mama, ale do nich nie chce jechac bo tam srednia atmosfera, która źle wpływa na moją depresje i dopiero bym myślała myślałam o zaproszeniu jakis kolezanek, ale wstyd sie przyznac...nawet nie za bardzo mam kogo zaprosic przyjaciółki żadnej nie mam

Przez ostatnie miesiace bardzo oddaliłam się od ludzi...
No nic, bede musiała coś wymyślić. Szczerze mówiąc do ostatniej chwili miałan nadzieje, ze Tż jednak nie pojedzie, ale dzis potwierdzil, ze jednak jedzie.

będę mamą

kierowca od 7.02.2012

Edytowane przez pysia1987
Czas edycji: 2013-06-27 o 00:52
Stary 2013-06-27, 01:09   #3887
anannke
Zakorzenienie

Cytat:
Siostra mieszka z mama, ale do nich nie chce jechac bo tam srednia atmosfera, która źle wpływa na moją depresje i dopiero bym myślała myślałam o zaproszeniu jakis kolezanek, ale wstyd sie przyznac...nawet nie za bardzo mam kogo zaprosic przyjaciółki żadnej nie mam

No nic, bede musiała coś wymyślić. Szczerze mówiąc do ostatniej chwili miałan nadzieje, ze Tż jednak nie pojedzie, ale dzis potwierdzil, ze jednak jedzie.
ale może to dobrze? przyda mu się odmiana - tobie też dobry pomysł żeby kogoś zaprosić ważne jest żeby mieć zaufane grono znajomych - może uda ci się przez to zwiększyć grono znajomych. nie masz żadnej starej dobrej znajomej? warto spróbować

Stary 2013-06-27, 06:06   #3888
Mordsith
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez KaEs Pokaż wiadomość
no właśnie nie wiem czy taka śliczna, nie zrobiiła na mnie aż takiego wrażenia dlatego pytam, czy ewentualnie by się nadała jest taka zwyczajna w sumie i nie tak rozkloszowana jak chcę ale tania, więc to mogłaby byc jakaś alternatywa
Dla mnie sukieneczka śliczna, ale również wolałabym jakąś z ramiączkami.. Ja osobiście nie mam poprawin, więc ten dylemat mnie omija.

Cytat:
Napisane przez missmalezji Pokaż wiadomość
to dziwne.. przecież cena taka sama.. płacisz za wykonany film a nie za to ile kamerzysta był na slubie. liczy sie ko ńcowy efekt. u mnie ze wszystkimi z którymi rozmawiałam nie było żadnego problemu.
Absolutnie cena nie jest taka sama kiedy kamerysta poświęca o wiele mniej czasu. Wiem, bo mój TŻ prowadził swoja firmę (był kamerzystą głównie na weselach i robił filmy) i on zawsze z każdą parą umawiał się indywidualnie w zależności ile godzin i czy chcą coś ekstra kręcić, czy standardy, czy dłużej czy krócej itp..

Cytat:
Tragedia jakaś.. Zero wyczucia i taktu, o szacunku dla zmarłych i rodziny nie wspomnę.. :/

Cytat:

Żadnej znajomej nie masz, którą mogłabyś zaprosić i spędzić miło wieczór? Może urządź sobie wieczór dla siebie - takie domowe spa z ulubioną muzyką i lampką wina? Nie możesz się tak stresować, co będzie jak TŻ będzie miał swoje kawalerskie? Musisz zaufać, bo pokusy będą na niego czekać wszędzie..

Ja to sie martwię o to, że mój TŻ Musi wyjechać na 2 miesiące w delegacje z pracy i to teraz na całe wakacje (lipiec, sierpień) i nie wiem jak to będzie potem z organizacją, żeby ze wszystkim zdążyć
Mordsith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 07:09   #3889
Isusia91
Raczkowanie

Cytat:
i zwalnia Was to z kursu? fajnie macie
No właśnie mój obecny proboszcz przyjął by to, ale odchodzi.. przyjdzie nowy i nie wiem czy mi zaakceptuje
Isusia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 07:54   #3890
Kate Noir
Zakorzenienie

Cytat:
moja kuzynka ( a właściwie jej matka) zaprosiła mnie na pogrzebie mojego ukochanego dziadka Wybrała sobie moment.
Kate Noir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 08:09   #3891
moniczka_90
Zakorzenienie

Cytat:
czemu wstyd ? ja też nie mam żadnej przyjaciółki
nie martw sie pysiu, pójdzie, wróci i tyle tylko rzeczywiście musisz sobie jakoś czas zająć może rzeczywiście weźmiesz kąpiel, nabalsamujesz się, nałożysz maseczkę na twarz itp. poczytasz książkę przy winie i czas Ci bardzo miło zleci
moniczka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 08:48   #3892
madziara889
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdalenka_w_86 Pokaż wiadomość
My wprawdzie wesele z poprawinami, ale też skromne. Nie będzie ani płonącej świni, ani wiejskiego stołu, ani fajerwerków, lampionów, fontanny czekoladowej czy barmana
My będziemy mieli pieczonego dzika i dużo potraw z dziczyzny ale ze względu na to, ze tż, jego tata i mój szwagier są myśliwymi. Fajerwerków na pewno nie będzie.

Godziny końca wesela nie ustalamy- jak długo goście będą się bawić tak długo będzie.
Kamerzystę będziemy mieli, bo obydwoje tego chcieliśmy. Mamy z nim ustalone, że ma być do około 3.00 ale jakbyśmy chcieli jednak dłużej to mamy dać znać około północy i nie ma problemu.
Zespół jeszcze nie wiem do której wstępnie będzie grał ale też nie ma problemu, żeby za dopłatą zostali dłużej.

Suknię (ma już wszytą halkę z kołem) przechowuję w specjalnym pokrowcu w pustym pokoju więc wisi sobie na drzwiach szafy

U księdza jeszcze oficjalnie nie byliśmy, bo kiedyś spotkaliśmy go na spacerze i jak zapytaliśmy ile wcześniej trzeba przyjść, to powiedział, ze jeszcze mamy czas. Kościół jest na wsi więc nie powinno być problemu- nie ma tam tak dużo ślubów- mniej niż co tydzień.

---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ----------

pysia, ja też nie mam żadnej przyjaciółki. Koleżanki tak ale też ich mało i wszystkie są zabiegane, mają swoje sprawy na głowie.
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 09:01   #3893
missmalezji
Wtajemniczenie

Odp: Za pół roku już hulanki, pospadają nam z głów wianki!! PM2014 cz.14

Witam sie z rana! Jade po wyniki do piatkowego rezonansu. Jak wroce to ide dalej w kime

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

missmalezji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 09:09   #3894
moniczka_90
Zakorzenienie

stresuje się
Stary 2013-06-27, 09:10   #3895
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moniczka_90 Pokaż wiadomość
czemu wstyd ? ja też nie mam żadnej przyjaciółki
nie martw sie pysiu, pójdzie, wróci i tyle tylko rzeczywiście musisz sobie jakoś czas zająć może rzeczywiście weźmiesz kąpiel, nabalsamujesz się, nałożysz maseczkę na twarz itp. poczytasz książkę przy winie i czas Ci bardzo miło zleci
ja też nie mam, wszystkim koleżankom za czasów szkolnych w głowie wciąż tylko imprezy, mnie to już nie kręci, owszem chętnie bym wyszła napić się piwa gdzieś do klubu, na 2-3 h, ale one jak idą do chleją bez końca. nie dla mnie to dlatego między innymi nie chcę panieńskiego, nie miałabym kogo zaprosić
Oliwka 21.07.2016
Stary 2013-06-27, 09:16   #3896
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Cytat:
ale może to dobrze? przyda mu się odmiana - tobie też dobry pomysł żeby kogoś zaprosić ważne jest żeby mieć zaufane grono znajomych - może uda ci się przez to zwiększyć grono znajomych. nie masz żadnej starej dobrej znajomej? warto spróbować
Wiem, ze mu sie przyda odmiana, dlatego nic nie mówie. Wiem, że gdybym jeszcze trochę pomarudziła, poprosiła Go, to pewnie by został.... Ale niech sobie chłopak jedzie i troche skorzysta z życia
Właśnie z tymi znajomymi u mnie kiepsko...

Cytat:
Napisane przez Mordsith Pokaż wiadomość
Dla mnie sukieneczka śliczna, ale również wolałabym jakąś z ramiączkami.. Ja osobiście nie mam poprawin, więc ten dylemat mnie omija.

Absolutnie cena nie jest taka sama kiedy kamerysta poświęca o wiele mniej czasu. Wiem, bo mój TŻ prowadził swoja firmę (był kamerzystą głównie na weselach i robił filmy) i on zawsze z każdą parą umawiał się indywidualnie w zależności ile godzin i czy chcą coś ekstra kręcić, czy standardy, czy dłużej czy krócej itp..

Tragedia jakaś.. Zero wyczucia i taktu, o szacunku dla zmarłych i rodziny nie wspomnę.. :/

Żadnej znajomej nie masz, którą mogłabyś zaprosić i spędzić miło wieczór? Może urządź sobie wieczór dla siebie - takie domowe spa z ulubioną muzyką i lampką wina? Nie możesz się tak stresować, co będzie jak TŻ będzie miał swoje kawalerskie? Musisz zaufać, bo pokusy będą na niego czekać wszędzie..

Ja to sie martwię o to, że mój TŻ Musi wyjechać na 2 miesiące w delegacje z pracy i to teraz na całe wakacje (lipiec, sierpień) i nie wiem jak to będzie potem z organizacją, żeby ze wszystkim zdążyć
My nie będziemy mieć kawalerskiego i panienskiego przynajmniej póki co nie planujemy. TŻ też juz wyjeżdżał kilka razy, ale to z pracy. Tylko to wtedy była inna sytuacja bo po pierwsze nie mieszkaliśmy razem, a po drugie znałam jego kolegow z pracy, wiec się nie martwiłam. No i wtedy pracowałam, także zajmowałam myśli czymś innym. Jezu, tak juz bym chciała znaleźć jakąś pracę

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
Stary 2013-06-27, 09:16   #3897
201605100
Konto usunięte

Cytat:

Sny tłumaczy się na odwrót

Może jakiś nocny seans w kinie? albo zrób sobie miche popcornu, otwórz wino, walnij się do wanny, poczytaj fajną książkę a potem urządz sobie maraton filmowy przed tv

Cytat:
moja kuzynka ( a właściwie jej matka) zaprosiła mnie na pogrzebie mojego ukochanego dziadka Wybrała sobie moment.
CO za porażka. Nie wiem, czy tacy ludzie są na tyle leniwi, żey osobiście się nie pofatygować z zaproszeniem, że wręczają je na innych uroczystościach? Masakra jak rozdają zaproszenia na cudzym weselu, a na pogrzebie to już w ogóle brak mi słów.

Edytowane przez 201605100
Czas edycji: 2013-06-27 o 09:19
Stary 2013-06-27, 09:27   #3898
moniczka_90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
ja też nie mam, wszystkim koleżankom za czasów szkolnych w głowie wciąż tylko imprezy, mnie to już nie kręci, owszem chętnie bym wyszła napić się piwa gdzieś do klubu, na 2-3 h, ale one jak idą do chleją bez końca. nie dla mnie to dlatego między innymi nie chcę panieńskiego, nie miałabym kogo zaprosić
ja się przyjaźniłam z 2 dziewczynami jak byłyśmy w LO, ale cóż LO sie skończyło i nasze drogi też się rozeszły, z 1 sie jeszcze widywałam jak studiowałam ale jak miałam problemy na uczelni to ta tylko mi pretensje robiła czemu się nie widzimy (co tam, ze miałam na drugi dzien kolosa) i ogólnie się obraziła więc ja też nie miałam zamiaru przepraszać bo nie miałam za co ! no i się nie odzywamy po dziś dzień a z drugą się spotkałam chyba 2 lata temu ostatni raz na piwie i sprawiła mi ogromną przykrość swoimi słowami (wręcz mi łzy leciały jak wracałam do domu tramwajem) i też już nie utrzymujemy kontaktu... tak się zakończyły moje ostatnie przyjaźnie... teraz mam po prostu koleżankę z którą chodziłam do szkoły policealnej i się po prostu dobrze kumplujemy, jak nie miałam pracy to mi załatwiła dorobienie sobie na swięta u niej w sklepie i ogólnie czasem plotkujemy i spotykamy się na herbatce no i teraz poznałam w pracy taką Kamilę którą tez wyjątkowo polubiłam (chyba mnie będzie na slub czesać)

uff a się rozpisałam a was to może w ogóle nie obchodzić
Stary 2013-06-27, 09:31   #3899
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alucior Pokaż wiadomość
Sny tłumaczy się na odwrót

Może jakiś nocny seans w kinie? albo zrób sobie miche popcornu, otwórz wino, walnij się do wanny, poczytaj fajną książkę a potem urządz sobie maraton filmowy przed tv

CO za porażka. Nie wiem, czy tacy ludzie są na tyle leniwi, żey osobiście się nie pofatygować z zaproszeniem, że wręczają je na innych uroczystościach? Masakra jak rozdają zaproszenia na cudzym weselu, a na pogrzebie to już w ogóle brak mi słów.
tak apropo, śniło mi się dziś pół nocy że się z tżtem kłóciliśmy o obrączki
czyli może dojdziemy do konsensusu

Cytat:
ja się przyjaźniłam z 2 dziewczynami jak byłyśmy w LO, ale cóż LO sie skończyło i nasze drogi też się rozeszły, z 1 sie jeszcze widywałam jak studiowałam ale jak miałam problemy na uczelni to ta tylko mi pretensje robiła czemu się nie widzimy (co tam, ze miałam na drugi dzien kolosa) i ogólnie się obraziła więc ja też nie miałam zamiaru przepraszać bo nie miałam za co ! no i się nie odzywamy po dziś dzień a z drugą się spotkałam chyba 2 lata temu ostatni raz na piwie i sprawiła mi ogromną przykrość swoimi słowami (wręcz mi łzy leciały jak wracałam do domu tramwajem) i też już nie utrzymujemy kontaktu... tak się zakończyły moje ostatnie przyjaźnie... teraz mam po prostu koleżankę z którą chodziłam do szkoły policealnej i się po prostu dobrze kumplujemy, jak nie miałam pracy to mi załatwiła dorobienie sobie na swięta u niej w sklepie i ogólnie czasem plotkujemy i spotykamy się na herbatce no i teraz poznałam w pracy taką Kamilę którą tez wyjątkowo polubiłam (chyba mnie będzie na slub czesać)

a mówią że kobiety szybciej dojrzewają
Oliwka 21.07.2016
Stary 2013-06-27, 09:32   #3900
201605100
Konto usunięte

Cytat:

Fajnie się czyta takie historie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości