|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4321 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosno przyjdź , zimo wynocha - chcemy z domu wystawić nocha - III- IV- 2010
Izz- yyy... Chyba nie
![]() Nataszka- dobrze, ze to nic powaznego
|
#4322 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosno przyjdź , zimo wynocha - chcemy z domu wystawić nocha - III- IV- 2010
Nataszka - zdrówka
ehhh wyspałam się, spałam z Kubusiem Isia nadal śpi - szok!
|
#4323 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4324 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie za to kiepsko ze spanie. Mały wstał o 1,ją o 23szlam spać :/.zasnął o 6.30 co musiałam o 7Eryka budzić i do szkoly wysłać.dospałam od 8-9 tz mnie obudził samochód mi odstawil .
Ej czekam aż młody wstanie,i dupowayte bo ciągle ma około 39-40stopni gorączki a trzeba z kotem jechać,i muszę też ortopedy poszukać dla mnie bo ledwo chodzę a termin mam na 15lipca ![]() Nataszka dawaj na priv co w tym wyniku,dość muszę przyznać już dobrze się na rezonansach i tomografach znam(nie ma jak nauka przy chorym dziecku) Zjadła bym czekoladę na optymizm tylko niestety później mam zamiast optymizmu wyrzuty sumienia
Edytowane przez pl_madzia Czas edycji: 2013-06-26 o 09:25 |
|
|
|
#4325 |
|
Zakorzenienie
|
NATASZKA napisz co ci tam wyszło a potem ( szybko) skasujesz , no innego wyjścia nie ma bo przecież każdej z osobna nie będziesz pisać
. Mam nadzieje ze ci w końcu zdiagnozuja te zawroty i co jest ich przyczyna . Długo to trwa ? W poniedziałek miałam ciagle zawroty i strasznie senna byłam , potem do koleżanki wstapilam i mówiła ze tez caly dzien ma helikoptery , chyba coś z ciśnieniem było . MADZIA o współczuje nocki , a mały coś poza gorączka tez ma ? Daj znać co ci tam lekarz powie z nogami ? I gratulacje , dajesz radę MEGI super ze małego przyjęli i sprawa się wyjaśniła , powiedz co z ta diagnoza to już ostateczność ? Jaki stopień ? Silna silna jesteś kobitka i bardzo optymistycznie a raczej realistycznie podchodzisz do życia , twardo starając po ziemi , nie wglebiasz się w co by było gdyby, ale poprosi dzialasz / takie jest moje odczucie . ![]() LIBRA nom ja tez zaliczylam filmiki pana miodka , po tym jak wkleilas filmik świetny koleś . , trochę poczytalam , ale chyba bym się nie odważyła , przerażają mnie małe chodzące istoty a zwłaszcza ich ilośc , jak wyciągnął ten plaster ? Z pszczolami to aż mnie ciary przeszły , za dużo. POP hehe małe świetne , tatuś pewnie dumny ze tak cory za nim rycza |
|
|
|
#4326 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuje
szkoda że nie zrobiłam zdjęcia, bo bym Wam pokazała![]() Nataszka dobrze że to nic poważnego Pop moja też tak wyje za tatą, kiedyś 15 minut wisiała na klamce i ryczała bo tata pojechał i jej nie wziął
|
|
#4327 |
|
Zakorzenienie
|
Natszka - napisz co tam Ci wyszło.
wiesz ze ja jestem osobiście zainteresowana. U mnie zawroty głowy są juz od ponad 3 lat. I jakos nikt nie znalazł przyczyny. Fakt ze nie robiłam jeszcze ani tomografi ani rezonansu ale specjalistów juz wszystkich przeszłam.Sara - zdolne masz dziecko. Moja Oliwka jeszcze nie odnalazła powołania do malowania. Jej topór prostu nie interesuje i oby szybciej mieć to z głowy. Moja Nataszka przez tą okropna pogodę znowu przeziebiona. a węzły trochę sie zmniejszyły.![]() Madzia - moze jednak powinnas podać ten antybiotyk? Dość wysoka ta gorączka. Zaprezentuj nam kotka. ![]() Monka - a gdzieś Ty była jak Ciebie nie było?
Moje słońce 16.12.2009 (28 tc. 900 gr) Moja stokrotka 21.02.2012 (27 tc. 700 gr) Edytowane przez P0P70 Czas edycji: 2013-06-26 o 11:08 |
|
|
|
#4328 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Albo za każdym razem odwracaj jej uwagę od tego, co stanowi problem nie komentując zupełnie całej sytuacji:np. marudzi, że chce na huśtawkę to powiedz jej, że widziałaś super zabawkę w piaskownicy, albo że przed chwilą na karuzeli dzieci tak fajnie się kręciły i pokażesz jej jak? A ja poproszę Was o kciuki w przyszłą środę-Gabrysia będzie miała usuwanego trzeciego migdałka (jednak). Teraz boję się, żeby przez tę popapraną pogodę czegoś nie załapała, a ma do tego wyjątkowy talent, bo wtedy z zabiegu nici i trzeba będzie przekładać, a ja dłużej napięcia nie chcę kumulować w sobie. No i chyba ja muszę zacząć szukać pracy, bo coraz wyraźniej widzę, że na rynku tłumaczeniowym to nie bardzo mam czego szukać-tłumaczy literatury z angielskiego jest tylu, ze za chwilę z lodówki zaczną mi się sypać
http://lb4f.lilypie.com/WKoyp2.png Edytowane przez mrowak Czas edycji: 2013-06-26 o 11:49 |
|
|
|
|
#4329 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() szukaj orotpedy, do 15 lipca dużo czasu... Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- Cytat:
trwa to od 1,5 roku. |
||||
|
|
|
#4330 | |
|
Zakorzenienie
|
Az się wierzyć nie chce
Nigdy nie reagujesz zbyt impulsywnie i ostro niż jest konieczność ? Cytat:
Mówisz taki jest rynek mocno przesycony tłumaczami ? Powodzenia w szukaniu Masz już sprecyzowane zajęcie jakie byś chciała wykonywać ?---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- Nataszka i Pop zawroty głowy są bardzo konsekwencją zwyrodnień kręgosłupa na różnych odcinkach. Może to też być efekt nerwicy. Lekarze szukają przyczyny w ciele a okazuje się że problemem jest dusza
|
|
#4331 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
idzie się przyzwyczaić Nataszka "to nic poważnego" to pojęcie względne ,pisz po polskiemu co i jak Mrowak kciuki zaciskam PoP zdrówka dla małej Madzia u was też zdrówka Bao grunt to się wyspać ![]() U nas dzisiaj przestało lać Mi się nie raz w głowie kołuje ale nie jest to jakoś specjalnie uciążliwe ,w każdym razie zwalam to zawsze na ciśnienie ,bo mój organizm reaguje wybitnie ,jak tylko spada to mnie już nie ma cały dzień bym przespała. Też bym cos słodkiego zjadła ,słoik po nutelli pusty
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4332 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do pracy to problem właśnie w tym, że nie mam pojęcia! Wiem, że nie chcę do szkoły. Zbyt wiele razy wchodziłam już do tej rzeki i za każdym razem wychodziłam z poczuciem, że nie tędy droga. Niestety poza znajomością języka to mam wrażenie, że nic nie umiem. Strasznie chciałabym tłumaczyć, ale najpierw chyba musiałabym sobie książkę sama napisać i potem ją przetłumaczyć, a na koniec jeszcze wydać żeby mieć taką robotę
|
|
#4333 |
|
Zakorzenienie
|
Iza - wiem ze bardzo często jest to przez kręgosłup albo nerwica. Dlatego była i u ortopedy i u neurologa. I u paru innych specjalistów. Czasami nie jest łatwo zdjagnozowac przyczynę jak widać na moim i Nataszki przykładzie.
Mrowak - kciuki zacisnięte.
|
#4334 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A w sumie jak sobie pomyślę, to tysiak to chyba nie za dużo - u nas takie lepsze prywatne przedszkole 900 zeta kosztuje -a to jest zwykłe przedszkole, bez zajęć terapeutycznych itp. Ja się nie wypowiem w kwestii grzeczne/niegrzeczne dzieci i ich wychowania bo a) po co się kłócić (a z większością wypowiedzi się nie zgadzam) b) zwyczajnie już późno c) w sumie racja jak dupa - każdy ma swoją. Ja Olę staram się uczyć dyplomacji ![]() A wiecie - u mnie się zmienia jak w kalejdoskopie. Tak w skrócie to Ola nie będzie operowana 1go lipca - złapała tydzień temu katar i w CZD powiedzieli, że musi być 2/3 tygodniowa przerwa od jakiejkolwiek infekcji przy całkowitej narkozie. Miałam super doła, bo jakby nie było już się nastawiliśmy i mieliśmy to mieć wkrótce za sobą, no ale TŻ załatwił przełożenie terminu na 6go sierpnia. Fajnie, że zdążymy jeszcze przed przedszkolem (no bo wtedy ją utrzymać miesiąc bez infekcji to już mission impossible). Ale jeszcze wcześniej zaplanowaliśmy USG nerek - tak dla naszej informacji, żebyśmy tak na wszelki wypadek mieli. No i teraz poszliśmy do kobiety, która robiła już je wcześniej i ta zrobiła piękne zdjęcie prawej nerki (tej zdrowej) i zaczyna szukać tej lewej - jeździ tą głowicą i jeździ, szuka i szuka, przewraca Olę z pleców na bok i z powrotem i NIC!!! Dobre 10 minut jej szukała! Dziewczyny - jeszcze nie chce nic mówić/pisać, żeby nie zapeszyć, ale niemożliwe stało się możliwe! Jutro jedziemy do Wawy na konsultacje do lekarza z CZD - niech nam powie co o tym myśli Edytowane przez catro Czas edycji: 2013-06-26 o 22:29 |
|
|
|
|
#4335 |
|
Zakorzenienie
|
Libra - u mnie 2 słoiki nutelki stoją.
A miesiąc temu wydałam znajomej 3 słoje. Catro - to co sie stało? Znikła? Tak sama z siebie?
Moje słońce 16.12.2009 (28 tc. 900 gr) Moja stokrotka 21.02.2012 (27 tc. 700 gr) Edytowane przez P0P70 Czas edycji: 2013-06-26 o 23:00 |
|
|
|
#4336 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4337 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Absorbcja torbielowatych nerek się zdarza i to dość często, tylko że u Oli jest to o tyle "dziwne" i niespotykane, że do tej pory torbiele rosły. Generalnie jest tak, że dziecko rodzi się z taką torbielowata nerką i albo ona zanika juz od razu, albo torbiele rosną, powiększają w ten sposób nerkę i tą nerkę należy usunąć operacyjnie. Ale w sumie na pewno co z tą nerką to będziemy wiedzieli po dokładniejszych badaniach (bo może ona być mniejsza i "schować" się gdzieś między jelitami). Na razie nie chcę się cieszyć i nastawiać pozytywnie, bo upadek na tyłek może być bolesny. |
|
|
|
|
#4338 |
|
Zakorzenienie
|
Było by fajnie jakby sama zanikła. A jak z sercem?
|
#4339 |
|
Zakorzenienie
|
Catro ale dobrze by było, jakby zanikła. Ale oni wtedy nie muszą coś tam robic żeby oczyścić po tej nerce? Bo tak w całości się wchłonęła
![]() Mrowak Oby zabieg pomógł. W bajkach pokazują że trzeba dziecku po zabiegu lody dawać nie wiem ile w tym prawdy. Pewnie narkozy się boiszErwin dzisiaj pierwszy dzień co wstał bez dużej gorączki, i dał pospać, bo dopiero o 5.50 wstał Został kaszel i katar. To tylko śniadanie dokończy zrobię inhalację. I dzisiaj wkońcu gdzieś wyjdę, bo już zwariować można.Wczoraj byłam trampolinę na działce składać(mój tz od kilku dni proszony nie ma ochoty)O dziwo dość szybko poszło, zawiozłam do ojca żeby wyschła, a tu dzisiaj słoneczko wyszło Maliny mi zgniły, bo już któreś ulewy w deszczu stały :/Za to groszku i bobu będzie pod dostatkiem. Cukini małych też mam pełno Więc nie mam co planować o robieniu słoików jak u Libry.
|
|
#4340 |
|
Zakorzenienie
|
Catro - jeju, oby to byłą prawda z tym zniknięciem
![]() Mrówka - mam nadzieję, że zabieg pomoże Co do pracy - też w szoku jestem, ze rynek tak przesycony tłumaczami jak piszesz no i do szkoły - masz rację - nie ma co się pchać
|
#4341 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale tutaj ostatnio nic nie udziela się Agusia, Młoda, Madziwnia, April, Darusia mało pisze, co jest z Wami kobietki ![]() Kinia nie ma czasu na nas, Beata to już w ogóle zapomniała... a na fb dodaje zdjęcia ale mi nie odpisuje czemu jej nie ma z nami... Jestem Ciekawa co u Was ![]() ---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4342 |
|
Zakorzenienie
|
Bo jak jest deszczowo to w miejscu gdzie ona stoi jest pole ryżowe
Nie ma sensu żeby była rozłożona. Poczekamy na pogodę, i mniejszą inwazję komarów
|
|
#4343 |
|
Zakorzenienie
|
Ja napisalam sms do any juz dosc dawno, ponad tydzien juz na pewno i nic nie odpisala
![]() Mrowak- kciuki zaciskam ![]() Catro- za Was tez
|
#4344 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
awans-brrrrrrrrr!
|
|
#4345 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieję, ze nic się nie stało![]() Cytat:
|
|
#4346 |
|
Zakorzenienie
|
Iza - specjalnie dla Ciebie mała Isieńka (sorki za plamę, ale właśnie po jedzeniu)
|
#4347 |
|
Zakorzenienie
|
Bao- sliczne oczka, sliczne usta, nosek tez śliczny. Po prostu PIĘKNA.
|
#4348 |
|
Zakorzenienie
|
nie będę zaprzeczać
|
#4349 |
|
Zakorzenienie
|
Bao- śliczna Isia, ma coś takiego w sobie, że widać, że to Twoje dziecko
![]() catro- wypowiedz się w kwestii zachowania dzieci, nie ma co się gryźć w język, po to tu jesteśmy żeby wyrazić swoje zdanie. Dawaj!! Właśnie wyszli od nas Lind i Michaś. Szczerze mówiąc bałam się tego spotkania ze względu na ostatnie zachowania Werki i bycie ze wszystkim na "nie" ale nie było aż tak źle. Oczywiście natłumaczyć się dziecku musiałam, "to moje" było ze 100 razy (nawet jak nie było jej ) ale szybko szło ją ujarzmić, a to już jakiś sukces Chyba jest empatyczna, bo jak Michaś się przewrócił i zaczął mocno płakać to ona przybiegła do mnie, złapała mnie za rękę i zaczęła płakać razem z nim albo to miłość ![]() mrowak- nie dziwię się, że się boisz, ja też zapewne trzęsła bym portkami ale dacie radę, wszystko będzie dobrze Co do pracy to myślę, że akurat znajomość języka to bardzo duży plus w szukaniu pracy. Jesteś mądrą babeczką, na pewno znajdziesz fajna pracę...
|
#4350 |
|
Zakorzenienie
|
Znajomość języka to duży plus ale niestety nie wystarczający. Angielski jest teraz bardzo powszechny.
Co do infekcji to ja pół roku nie moge zaszczepić Nataszy. Mam juz 3 zaległe szczepienia. A ona ciagle coś tam ma. Więc dla mnie to naprawdę graniczy z cudem aby utrzymać przez pare tygodni dziecko bez infekcji. Bao - na fb widziałam na zdjęciach Twojego pierworodnego. Przystojniak z niego.
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:31.

wiesz ze ja jestem osobiście zainteresowana. U mnie zawroty głowy są juz od ponad 3 lat. I jakos nikt nie znalazł przyczyny. Fakt ze nie robiłam jeszcze ani tomografi ani rezonansu ale specjalistów juz wszystkich przeszłam.
a węzły trochę sie zmniejszyły.