|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
1 | 2,33% |
| Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo |
|
3 | 6,98% |
| Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci |
|
23 | 53,49% |
| Zaduch, gorąc, ciało z potu - byle tylko do porodu! |
|
5 | 11,63% |
| Dzieci rosną, wielkie brzuchy, wciąż czekamy na maluchy |
|
11 | 25,58% |
| Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#151 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013
Cytat:
Sa dosc fajne i szkoda by bylo mi je zniszczyc :sly: Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#152 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013, cz.
Witam na nowym wątku
myślałam że to potrwa dłużej nie było mnie parę godzin bo gadaliśmy na Skype. .. ale mam wnerwa... pozamawiałam różne rzeczy na allegro i przychodzą do mojej mamy, teściowa ma je wziąć i zapakować i kuzyn nam przywiezie za tydzień bo nas odwiedza. No i teściowa i siostra tż jeszcze naw nie widziały co kupiłam ale już skomentowały co niepotrzebne a szwagierka najlepsza, 'po co kupowałaś osłonke na deszcz do wózka, ja mam to bym ci dała'. To ja się pytam do kiedy zamierzała czekać z tą informacją? Ona wszystko da tylko nie dociera do małej glowki że w pl nas nie ma i nie podrzuci mi nic przy okazji... jeszcze wypalila ze ma akurat pod koniec września urlop to może przyleci na poród a co to imieniny? Tż powiedział że nie kupi jej biletu a sama sępi kasy więc przyjedzie, ale co to za wpraszanie ja się pytam? Dwa lata ją zapraszamy to ona teraz sie deklaruje... potrzebna mi tu jak...I katar mi się robi... ![]() A się znów żale jak co wieczór
09 października 2013 18:45 Ninka |
|
|
|
#153 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-
Motylku, takie coś np.znalazłam: http://allegro.pl/fotelik-cybex-aton...338662359.html
A jaki to polecany na podstawie doświadczeń to właśnie nie wiem.......... Stąd mętlik w głowie. Wiem, że nie u mnie jednej. Dzięki za podpowiedzi ilościowe ;* Wiem, wiem.... MAruda dziś ze mnie... Mam jakiś kiepski dzien... źle się zaczął i jestem jakaś rozdrażniona...
|
#154 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013, cz.
co do rozkminy magnezowej to wg mojej gin asmag i magne b6 to ta sama dawka bo to sa inne rodzaje magnezu i nie da sie dokladnie tego porownac w ilosci tych jonow ale owszem magne b6sie lepiej wchlania, natomiast oba sa ekstra i moge sobie jesc co chce
mam zwiekszona dawke uwaga uwaga 4x2tablety Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#155 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-
Cytat:
Pokićkana jestem.To ja nie znam tego Aton Basic. Może to jest ten,który w testach nazywa się po prostu Aton. http://e-foteliki.pl/webpage/fotelik...esty-adac.html tu są z poszczególnych lat testy. Nam mówili w sklepie,że do naszego Tako pasują też Maxi Cosi Pebble i Cabriofix.To może pomyśl o Cabriofix bez bazy?Nie wiem...
|
|
#156 |
|
Wtajemniczenie
|
Macie jakieś sposoby na pozbycie się ostrości papryczki chilli z dłoni? Kroilam do leczo i nie założyłam rękawiczek i juz zatarłam oko
jakaś cytryna czy coś?
09 października 2013 18:45 Ninka |
|
|
|
#157 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013, cz.
Cytat:
![]() Znajoma jak rodziła to nie pozwoliły majtek żadnych, nawet z siateczki to mówiła, że raz na korytarzu podkład zgubiła |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#158 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013, cz.
Cytat:
---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#159 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja szukałam czegoś nowego bo wszystkie seriale mi się pokończyły, a że lubie Dextera to jakoś tak sięgnęłam po Hanibala ![]() a czemu tak późno 2 sezon? nie słyszałam
|
|
#160 |
|
Zakorzenienie
|
a ja uwielbiam hugha laurie..... ma piękny głos jak mówi, a co dopiero jak śpiewa
|
#161 |
|
Zakorzenienie
|
Tassia chyba pisała,żebym napisała o masażu szyjki?
Ogólnie mówiła nam jak go robić. Najpierw na opuszki palców polać oliwką,ale jakąś naturalną typu ze słodkich migdałów, a nawet oliwę z oliwek. Na początku palcem rozprowadzić na tych wewnętrznych wargach sromowych, ona się będzie wchłaniała. A potem jednym palcem przejechać tak w dół pochwy w kierunku odbytu i zatrzymać na dole aż poczujemy opór i ból. Będzie boleć, ale nie można się zrażać tylko trzymać tak kilka sekund jak przestaniemy ten ból czuć. Powtarzać to przez 10-15 minut I tak codziennie, jakoś co 2-3 dni dodawać kolejny palec i po półtorej tygodnia powinno już się tak dać zrobić z czterema! palcami. One odpowiadają 3/4 wielkości główki dziecka. Także robiąc tak krocze powinno byc dobrze porozciągane i może obejdzie się bez nacięcia (choć gwarancji nie ma bo np. jak coś będzie się działo dzidzi to i tak mogą naciąć). No i można zacząć od 30tc, ale też niektórzy polecają dopiero od 37tc.Jesli stosuje się globulki na jakąś infekcję to nie można tego robić przez czas ich stosowania + 14 dni od zakończenia kuracji. Tyle pamiętam
|
#162 |
|
Zakorzenienie
|
motylku dzieki za ibstrukcje, nie wiem czy sie tego podejme ale moze to nie glupia sprawa
a ten napar z lisci malin to sie pije czy smaruje, czy jak? mowili o tym? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#163 |
|
Zakorzenienie
|
Motylek tez o tym mieliśmy i tez pani polecała oliwę z oliwek
|
#164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z tego co czytałam u majówek to piły to. Ok piję to wstrętne paskudztwo, obym nie dostała uczulenia...
|
|
#165 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkie Mamuśki, ich brzuszki a w nich maluszki
![]() No i stało się, spadłam do mamusiek zaginionych Tak mi smutno Mam nadzieje, że uda mi się powrócić do Waszego grona, muszę być aktywniejsza. Pozdrawiam Brzuchatki |
|
|
|
#166 | |
|
Zakorzenienie
|
cena zalezy od koloru, ja bralam confetti, bo on mi najbardziej do wozka pasuje, a nie chcialam czarnego fotelika. co do ceny, to ja kupowalam na allegro, ale babka miala pojedyncze sztuki fotelikow wiec jego juz nie ma, ale ja juz widzialam ze ogolnie ceny zaczynaja sie od 539 zl plus przesylka.
http://www.ceneo.pl/Foteliki_samocho...FcFV3godxWcAjw http://www.tosia.pl/maxi-cosi-pebble_p1451# Cytat:
brykam spac, dobrej nocki
|
|
|
|
|
#167 |
|
Zakorzenienie
|
Bajka dzięki
mi akurat na kolorze nie zależy
|
#168 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Aha! Odkryłam przyczynę, dementuję plotki, jakobym zapomniała Zwyczajnie za długi tytuł jest i na pierwszej stronie wyświetla dobrze, ale od drugiego postu, gdzie jest "dot." już się nie mieści ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ale bym tej babce nawrzucała Cytat:
![]() Cytat:
Masażu szyjki chyba nikt by sobie nie dał rady zrobić, bo to gorsze niż cały poród razem wzięty ![]() Cytat:
![]() Napisz chociaż posta na wątek, przerzucam tam mamy nie piszące 2-3 wątki Więcej pisania, nawet kosztem nadrabiania ![]() Zostawić Was na trochę ![]() Przyjechała moja przyjaciółka, co ją znam 10 lat, a pół roku się nie widziałyśmy, to nam na gadaniu zeszło ![]() Tż pojechał ją odwieźć i mi No-spa kupić, bo jakaś zbudyniała jestem i tak brałam, brałam i teraz poszłam, a tam NIE MA No, a pół godziny temu powinnam była wziąć kolejną, a brzuch się stawia i boli pół wieczora
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15) Killer abs lvl 3 (9/10) Biegam (419,5 km) Rower (43 km) Zumba (13) Joga (2) Gluten, Sugar & Meat Free ![]() More water&vegetables 13/100 sugarfree days Edytowane przez matallewar Czas edycji: 2013-06-27 o 01:21 |
||||||||||
|
|
|
#169 |
|
Raczkowanie
|
dzień doberek dziewczynki! u nas północ więc Wy pewnie niedługo będziecie wstawać a ja idę spaciulki. od niedzieli sporo się dzieje bo znaleźliśmy idealne mieszkanko więc jestem w trakcie pakowania, stopniowego przewożenia rzeczy i w ogóle jeden wielki bałagan w obu mieszkaniach, starym i nowym. na szczęście właściciel już dał nam klucze i pozwolił się rozgościć mimo że teoretycznie od 1 lipca. dzięki temu nie utknę z gromadą rzeczy w jeden dzień tylko krok po kroku
dziś 25 tygodni z victorią leci czas jak nie wiem. miałam dziś wizytkę i wszystko ok. za 3 tygodnie wyznaczyli mi kolejną i glukozę sprawdzą od razu. no i dostałam dziś skierowanie do dermatologa bo ogólnie strasznie mam brzydką cerę w ciąży a najbardziej "zdziczał" jeden syfek na czole z którego tryska krew jak tylko tknę i jest bardzo wypukły. no i powiedzieli że to nic strasznego, nazwała to jakąś specyficzna angielska nazwą, no i trzeba będzie to usunąć. taki bardziej kosmetyczny miejscowy zabieg, nieszkodliwy i w ogóle więc zrobię to. oczywiście moja mama nakrzyczała że absolutnie nie powinnam ale skoro dok mówi żeby robić to![]() jak się ogarne z przeprowadzką, co nastąpi nieprędko to będę częściej. a za tydzień wyjeżdżamy w góry ze znajomymi bo tu jest długi weekend. jedziemy w środe i i wracamy w niedzielę. nie mam ochoty bo wolałabym ten czas poświęcić na urządzanie mieszkania ale wiem że TŻowi się należy odpoczynek i odstresowanie. no to zmykam do łóżeczka. ściskam was mocno i wasze brzusie |
|
|
|
#170 | ||||
|
Zakorzenienie
|
witam się o poranku
![]() Cytat:
. Jakoś w lipcu kupię sobie ze dwie badziewiarskie koszule do szpitala,klapki pod prysznic i kapcie do chodzenia.Pewnie w sierpniu zacznę kompletować torbę do szpitala . I radość .Cytat:
tassia gratuluję wizyty(tej prywatnej).Fajnie,że już nie musisz brać feno Cytat:
Cytat:
![]() beaciakiss gratuluję nowego mieszkanka ![]() Ciekawa jestem jak tam się miewa nasza ewacia . |
||||
|
|
|
#171 | |
|
Zakorzenienie
|
Wstałam z kogutem i mężem. I kotem.
Mdłości mam... Cytat:
|
|
#172 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#173 |
|
Raczkowanie
|
Witam się z rana przed pracą
Matall jupi, jestem przywrócona Mam wrażenie, że wraz z przybywającymi kilogramami przybywa więcej energii na pisanie ![]() Aha można mi dopisać wagę synka- 29 tc 1044 g Diorisha Faktycznie po dłuuuugiej nieobecności wypadałoby napisać co u nas. Leci nam już 30 tc Byle nie do 4 kg, bo go nie wypchnę |
|
|
|
#174 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No właśnie, mnie ciągle nachodzi ale jakoś do tego jeszcze nie doszło (a dziwne, bo w I i początkiem II trym. często były pawiki). Tfu tfu http://pudelekx.pl/mistrz-photoshopa...76-g28#galeria niektóre zdjęcia są super!
|
|
#175 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Skoro gin uspakajała to nie ma się czym martwić.Tym bardziej,że przecież część dzieci się rodzi o niższej masie a część o wyższej. A mniejszaka łatwiej wypchnąć ![]() kaśka jak tam pogoda na zachodzie? Bo na wschodzie mocno taka se-nie pada ale jest pochmurno i dosyć chłódkowato
|
|
|
|
|
#176 |
|
Zakorzenienie
|
To teraz historia z dwóch ostatnich dni.
Wtorek - pobieranie krwi Juz pisałam o tym, że nie mam żył i pani kłuła mnie 3 razy i ze rece jej sie trzesły itd. Ale po wyjsciu z gabinetu uświadomiłam sobie coś strasznego. Otóz jak Pani mnie kłuła drugi raz to wacik ktory mi przytkneła wyrzuciła na taką tackę na odpady medyczne (gdzie byly igły i takie tam syfy), po czym po trzecim kłuciu wyciagneła ten wacik z tych odpadów i przytkneła mi do żyły! Higiena mnie powaliła... ja rozumiem że można byc w stresie, ale az tak?? Środa wizyta u ginekologa Przychodzę do lekarki, o dziwo tym razem miła i sympatyczna bo chyba sie wystarszyla, ze mi nie przepisala glukozy ostatnio, a ja zrobilam prywatnie i dzieki temu już mam glukometr diete i cukrzyce pod kontrolą, a ta piiiii stwierdzila, ze mi w 28tc przepisze ![]() Opowiadam jej o akcji na IP i mowie ze szyjka 35mm, a ona ze jak na 27tc to w normie, po czym mnie bada i mówi: o rzeczywiście się skraca. to się pytam: to w normie czy sie skraca, to mam byc spokojna czy się martwic??? odpowiedz: yyyyyyyyyyy aaaaaaaaaaaaa i zmieniła temat zbadała mnie i mówie, że musze jechac do warszawy w weekend pociągiem i czy z ta szyjka mi cos grozi: odpowiedz: jezeli do piatku nie bedzie miała pani zadnych skurczy moze pani jechac..... mówie: no w sumie o sam wyjazd sie nie martwie, bo w warszawie tez sa lekarze, a nie mam nic ciezkiego do wykonania tam, ale martwie sie ze mnie w pociagu wytrzepie odpowiedz: oczywiscie ze ze skracajaca sie szyjka jest to podróż podwyższonego ryzyka, ja bym na pani miejscu nie jechała bo nie wiadomo co sie zdarzy pytam: to jest sie o co martwić czy nie??? odpowiedz: to już Pani decyzja co Pani zdrobi no fu.ck wiem ze moja decyzja, ale oczekuje odpowiedzi, a jedyne co sie dowiedzialam w gabinecie to: może tak, może srak... tyle to sama wiem i nie musze do lekarza chodzić epizod 3 Pytam ginki: mogę skserowac te wyniki badan (mocz i morfologia)? odp: nie mam nic przeciwko, ale prosze poprosic w rejestracji rejestracja: prosze te baby o ksero- afera, że one nie praktykuja tak, ze przychodnia zabrania - to mówie ze mam za tydzien kolejna wizyte i nie zamierzam się kłuć koljeny raz. rejestracja: ale to są wyniki należące do przychodni bo tu je pani robiła Ja: Nie! to są wyniki należące do pacjenta, do przychodni moze nalezec co najwyzej papier na ktorym zostały wydrukowane rejestracja: w drodze wyjatku pani skserujemy (70gr od strony )w trakcie ksera pani nagadała mi jak to wykorzystuje nfz a stac mnie na prywatne wizyty sic! plaplapla to jej mówie, że gdyby mi sie cos stało to mam miec aktualne wyniki badan ze soba - to sie pytam skad je mam wziac, skoro Pani doktor nie wpisuje ich w karte ciazy??? rejestracja: ah to nie nasza wina , bo to pani doktor powinna zrobic wiec pani doktor wysyla mnie do rejestracji, rejestracja zwala wine na pania doktor... a zreszta nawet gdyby nie wpisywanie do karty ciazy to moj endokrynolog tez chce zawsze zobaczyc pelna morfologie, cukry itd. bo bada mnie kompleksowo, a nie tylko gapi sie tępo na TSH ... to mam do kazdego lekarza robic nowe badania??? po powrocie do domu napisałam kilometrową skargę do tej przychodni... a jak nie to napisze do rzecznika praw pacjenta: -nie zachowanie higieny -nie wypisanie mi skierowania w terminie -nie udostepnienie mi wynikow badan, ani nie wpisanie ich w karte ciazy wpadłam wczoraj w takie nerwy... wrocilam do domu roztrzesiona, nie wiedzac czy mam jechac do tej wawy, czy nie... czy mam brac tego fenka czy nie, czy sie szyjka skraca czy nie... pani doktor ewidentnie zostawila wszystko do mojej decyzji i zadzwoniłam do mojej gin prywatnie z rykiem... zgodziła sie mnie przyjac o 20 40... zbadała mnie, zrobiła usg, zmierzyla długsc szyjki - siedziałam u niej 40 minut- wszystko mi wyjasniła; na spokojnie i rzeczowo to było moje ostatnie spotkanie z NFZ - nie chce czuc sie znow ponizana, szczegolnie ze w ciazy nie mam sił na wykłócanie sie, co bez ciazy przychodzi mi łatwo
|
|
#177 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehe niektóre fotki są faktycznie nieźle zrobione
|
|
|
|
|
#178 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry, witam się w nowym wątku
czuję się jak wyciśnięta ściera do podłogi no ale nie będę się tu rozczulaćmatall wybacz, że mnie nie było...
|
#179 |
|
Zakorzenienie
|
Ale, żem się rozpisała
![]() Witam wszystkie mamusie z rana, witam zaginioną mamusię... Mój ma wagę w 28tc (27tc3dni) - 1171 g (wg Sheparda) i 1095g wg Hadlocka... Matal wpisz, która uważasz za słuszna, bo ja nie wiem, a w sumie wszytsko mi jedno ![]() Dziś przyjeżdza do mnie koleżanka, która na wczoraj miała termin porodu... wiec mam nadzieje ze nie bedzie mi tu rodzic, a jak bedzie to bede miała szybką położniczą wprawkę
|
|
#180 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i napiszę Ci tylko to co sama już wiesz-nigdy więcej na nfz. Całościowo masakra i skandal
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:52.

myślałam że to potrwa dłużej
a szwagierka najlepsza, 'po co kupowałaś osłonke na deszcz do wózka, ja mam to bym ci dała'. To ja się pytam do kiedy zamierzała czekać z tą informacją? Ona wszystko da tylko nie dociera do małej glowki że w pl nas nie ma i nie podrzuci mi nic przy okazji... jeszcze wypalila ze ma akurat pod koniec września urlop to może przyleci na poród
a co to imieniny? Tż powiedział że nie kupi jej biletu a sama sępi kasy więc przyjedzie, ale co to za wpraszanie ja się pytam? Dwa lata ją zapraszamy to ona teraz sie deklaruje... potrzebna mi tu jak...
źle się zaczął i jestem jakaś rozdrażniona...

[/RIGHT]

bo ja za 639zł widziałam 

.