Wypadające włosy cz. IV - Strona 167 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-26, 07:00   #4981
dzamatasi
Wtajemniczenie

Dot.: Wypadające włosy cz. IV

Dziewczęta czy któraś z Was chodzi do fryzjera mimo iz wypadaja Wam kłaki?

Bo ja sie zastanawiam nad zmianą fryzury-koniecznie powinnam zmeinic bo obecna mi kompletnie nie pasuję, ale boje się isć ,że fryzjer przerazi się ze tyle mi włosów wypada..
Stary 2013-06-26, 07:06   #4982
noemi82
Raczkowanie

Ja byłam u fryzjera żeby podciąć włosy z długości za zapięcie stanika na boba sumtno mi było no ale te mysie ogonki mnie dobijały,na wypadanie póki co nie pomogło...poprosiłam fryzjerke żeby podcinała na sucho ponieważ mam problem z wyadaniem i jak mi umyje i rozczesze to przeżyje szok...
noemi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 07:57   #4983
empressofshadows
Raczkowanie

Ja z usług fryzjerskich nie korzystam,sama podcinam włosy lub za pomocą męża,a i tak je spinam w krótką kitkę,choć zawsze w rozpuszczonych chodziłam.
empressofshadows jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 08:06   #4984
dzamatasi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez empressofshadows Pokaż wiadomość
Ja z usług fryzjerskich nie korzystam,sama podcinam włosy lub za pomocą męża,a i tak je spinam w krótką kitkę,choć zawsze w rozpuszczonych chodziłam.
Ja właśnie też , ale juz któraś osoba mnie sie pyta dlaczego chodzę ciagle w kucyku, zamiast rozpuścić..I ,że o wiele lepiej mi w rozpuszczonych-wiem ,że mi związane włosy kompletnie nie pasują i dlatego tak źle się w nich czuje...
Stary 2013-06-26, 08:24   #4985
empressofshadows
Raczkowanie

No,ja też nie za specjalnie się czuje w związanych włosach,ale za to mąż zawsze twierdził,że w związanych mi lepiej
Stary 2013-06-26, 08:27   #4986
nextPage
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez s_pinka Pokaż wiadomość
Monikaaxdd jeśli problem z włosami zaczął się wraz z pojawieniem miesiączki to faktycznie może to wskazywać na niskie żelazo. Zanim dasz sobie wcisnąć hormony lepiej przekonaj się czy to nie sprawa żelaza bo po co masz się niepotrzebnie faszerować hormonami.

nextPade, Monikaaxdd uzupełnianie niedoborów żelaza wcale nie jest takie łatwe. Nie każdy lekarz informuje kiedy i jak przyjmować tabletki i nie na każdej ulotce znajdują się informacje na ten temat. Nie należy ich łączyć z wapniem i nabiałem tylko z witamina C, która zresztą ułatwia jego przyswajanie. Najlepiej łykać je na czczo albo na noc popijając sokiem porzeczkowym albo pomarańczowym. Biotyna, która jest wskazana przy wypadaniu włosów ułatwia wiązanie żelaza więc też warto ją wprowadzić do kuracji. uzupełnianie niedoborów żelaza zajmuje sporo czasu i co najmniej kilku kontrolnych badań krwi.
Ja brałam przez miesiąc Hemofer prolongatum i przyjmowałam między posiłkami (taka opcja też była na ulotce). Może powinnam na czczo?
W takim razie pędze dzisiaj zapisać się do lekarza, bo też byłam zdziwiona, że miesiąc leczenia wystarczy i bez żadnej późniejszej kontroli
A co się dzieje w przypadku połączenia żelaza z nabiałem?

Dzisiaj nie rozczesywałam włosów jak zwykle od razu po myciu szczotką, tylko spryskałam odżywką b/s, rozczesałam kołtuny palcami w miare możliwości, a potem rozczesze na sucho grzebieniem z szeroko rozstawionymi ząbkami.
Planuje sobie kupić też TT, bo przy rozczesywaniu zwykłą szczotką włosy mają hardkor
nextPage jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 08:29   #4987
Catacomb_Kitten
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dzamatasi Pokaż wiadomość

Bo ja sie zastanawiam nad zmianą fryzury-koniecznie powinnam zmeinic bo obecna mi kompletnie nie pasuję, ale boje się isć ,że fryzjer przerazi się ze tyle mi włosów wypada..
Mam ten sam problem, chcę iść do fryzjera ale boję się tego co on tam zobaczy, mianowicie te ilości wypadających kłaków
Tak jak pisze noemi82, myślę ze po prostu poproszę fryzjera zeby ścinał na sucho, czy też tylko wilgotno, bo nie ma opcji mycia i rozczesywania na mokro I chyba już niedługo się wybiorę, chce sobie zafundować tzw v-cut, zawsze mi się to podobało...tylko nie wiem czy taka fryzura nie uwydatni coraz bardziej przerzedzajacych się włosów

Cytat:
Napisane przez nextPage Pokaż wiadomość
Planuje sobie kupić też TT, bo przy rozczesywaniu zwykłą szczotką włosy mają hardkor
Mam TT ale uważam to za najgorzej wydane 50 zł w moim życiu, moje włosy szarpie, wyrywa i elektryzuje o wiele bardziej niż zwykły grzebień z szerokimi zębami Żałuje ze nie zrobiłam "wywiadu" i przed kupnem nie pożyczyłam od koleżanki na próbe by sprawdzić jak TT u mnie działa, gdybym wiedziała to nigdy bym sobie nie kupiła

Edytowane przez Catacomb_Kitten
Czas edycji: 2013-06-26 o 08:34
Catacomb_Kitten jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 08:38   #4988
monkaa321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nieszka__ Pokaż wiadomość
Czy któraś z was używała Jantar na wypadające włosy? Pomógł?
ja jutro kończę pierwszą serię i efektów brak ale czasem spotkałam się z informacjami, że włosy zaskakują po 2 serii więc będę kontynuować, dam włosom czas...

Cytat:
Napisane przez Catacomb_Kitten Pokaż wiadomość
Liczenie codziennie to rzeczywiście męka...Mi w ten dzień kiedy nie myje, co oczywiste, leci dużo mniej włosów, ale w dni mycia wszystko się nadrabia
ja liczę codziennie, a myję co 2-3 dni
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 08:42   #4989
fluoxetine
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja byłam ostatnio. Po prostu na początek poinformowałam fryzjerkę, żeby się nie przeraziła ilością włosów, jakie mogą wypaść. Trafiłam na bardzo miłą dziewczynę, doradziła mi z fryzurą, zapytała czy robiłam badania. A najważniejsze, że wprowadziła bardzo miłą atmosferę i to, co mogło być koszmarem było fajnym odstresowaniem się (nie mówiąc o fantastycznym masażu głowy ).
Dla mnie to był też oddech od patrzenia na wypadające kłaki, bo nic nie widziałam.
176/56

Edytowane przez fluoxetine
Czas edycji: 2013-06-26 o 08:43
fluoxetine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 08:47   #4990
empressofshadows
Raczkowanie

Dziewczyny ja Jantar używam,od pół roku,oczywiście z przerwami,czasami większymi niż podano na buteleczce.Ale jeśli chodzi o wypadanie, to jak już pisałam wyżej mi nic nie dało,ale włosy po nim fajne ,puszyste,uniesione
Stary 2013-06-26, 09:24   #4991
sylwoha
Zakorzenienie

a ja wczoraj po myciu i sluszeniue suszarka i wypadlo 100 wlosow, takze nielze
sylwoha jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-26, 09:46   #4992
nettinete
Raczkowanie

Odp: Wypadające włosy cz. IV

Eeee stowa to ładnie :p
nettinete jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 11:27   #4993
--Olka--
Zakorzenienie

Cytat:

W takim razie koniecznie idź! Ja chodziłam kilkukrotnie w okresach największego wypadania i żaden fryzjer się nie przeraził. Nie wnikałam w szczegóły, żeby nie wysłuchiwać głupich rad odnośnie powstrzymywania wypadania, tylko wprost mówiłam, że mam problemy ze zdrowiem i dlatego włosy lecą.
Bardziej niż reakcji fryzjera obawiałabym się fryzjera-sadysty, który dodatkowo powyrywa włosy.

Mhm... Wiecie co? U mnie ostatnimi czasy z włosami jest naprawdę nieźle, tzn. nie lecą w ogromnych ilościach, nie liczę, zależy jeszcze od dnia, ale widzę sporą poprawę. Problem jest tylko taki, że przez wypadanie kucyk ma w obwodzie 5-6 cm. Chciałabym naprodukować trochę baby hair i zastanawiam się czy balsam z pijawek pomoże w tym? Bo kupiłam go, nawet nie zaczęłam i teraz zastanawiam się czy warto stosować tylko w celu pobudzenia wzrostu, czy czekać z używaniem aż włosy zaczną znowu lecieć. W ogóle jaki widziałyście efekt po pijawkach?
Stary 2013-06-26, 12:51   #4994
empressofshadows
Raczkowanie

olka
Ja stosowałam szampon i mgiełkę z pijawkami,wypadania włosów nie powstrzymały.Nie wiem jak balsam ,może jest lepszy
Stary 2013-06-26, 13:19   #4995
nettinete
Raczkowanie

Odp: Dot.: Wypadające włosy cz. IV

Cytat:
olka
Ja stosowałam szampon i mgiełkę z pijawkami,wypadania włosów nie powstrzymały.Nie wiem jak balsam ,może jest lepszy
Ja mam wszystko. I żadnych zmian po 3 mcach balsamu i 1.5 mca Wszystkiego naraz.

Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2
nettinete jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 14:48   #4996
s_pinka
Raczkowanie

nextPage nabiał utrudnia przyswajanie żelaza .
s_pinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 15:14   #4997
Katala
Przyczajenie

Cześć dziewczyny
Mnie również bardzo wypadają włosy. Czytałam sporo o olejowaniu skalpu, zastanawiam się czy Oliwka HiPP Babysanft by coś zdziałała? Próbowałam rycynowego, ale jest bardzo gęsty i nie sprawdził się, za to owa oliwka jest niesamowicie płynna, więc w połączeniu z masażem może coś by zdziałała na te nieszczęsne cebulki, jak myślicie?
Katala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 15:30   #4998
--Olka--
Zakorzenienie

Cytat:
olka
Cytat:
Napisane przez nettinete Pokaż wiadomość
Ja mam wszystko. I żadnych zmian po 3 mcach balsamu i 1.5 mca Wszystkiego naraz.
AHa. No to w sumie mogę zużyć już teraz.

Cytat:
Napisane przez Katala Pokaż wiadomość
Mnie również bardzo wypadają włosy. Czytałam sporo o olejowaniu skalpu, zastanawiam się czy Oliwka HiPP Babysanft by coś zdziałała? Próbowałam rycynowego, ale jest bardzo gęsty i nie sprawdził się, za to owa oliwka jest niesamowicie płynna, więc w połączeniu z masażem może coś by zdziałała na te nieszczęsne cebulki, jak myślicie?
Nie wiem czy by coś zdziałała, ale od siebie mogę napisać, że ja powstrzymywałam się od olejowania w okresie wypadania włosów, bo miałam wrażenie, że tylko je potęguje. Teraz znowu zamierzam spróbować, ale włosy lecą mi zdecydowanie mniej (myślę, że nie więcej niż 100 dziennie).
Stary 2013-06-26, 16:00   #4999
nextPage
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Catacomb_Kitten Pokaż wiadomość
Mam TT ale uważam to za najgorzej wydane 50 zł w moim życiu, moje włosy szarpie, wyrywa i elektryzuje o wiele bardziej niż zwykły grzebień z szerokimi zębami Żałuje ze nie zrobiłam "wywiadu" i przed kupnem nie pożyczyłam od koleżanki na próbe by sprawdzić jak TT u mnie działa, gdybym wiedziała to nigdy bym sobie nie kupiła
O masz Ci los, to faktycznie może szkoda tych 5 dych jak nie dla każdego się nadaje

Cytat:
nextPage nabiał utrudnia przyswajanie żelaza .
A ja głupia jadłam nabiał normalnie, czyli praktycznie każdego dnia Może dlatego dalej te włosy lecą W każdym razie na wtorek mam wizyte u lekarza, niech mi daje skierowanie na badania i się okaże

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-26, 19:56   #5000
Monikaaxdd
Przyczajenie

Cytat:
Monikaaxdd jeśli problem z włosami zaczął się wraz z pojawieniem miesiączki to faktycznie może to wskazywać na niskie żelazo. Zanim dasz sobie wcisnąć hormony lepiej przekonaj się czy to nie sprawa żelaza bo po co masz się niepotrzebnie faszerować hormonami.

nextPade, Monikaaxdd uzupełnianie niedoborów żelaza wcale nie jest takie łatwe. Nie każdy lekarz informuje kiedy i jak przyjmować tabletki i nie na każdej ulotce znajdują się informacje na ten temat. Nie należy ich łączyć z wapniem i nabiałem tylko z witamina C, która zresztą ułatwia jego przyswajanie. Najlepiej łykać je na czczo albo na noc popijając sokiem porzeczkowym albo pomarańczowym. Biotyna, która jest wskazana przy wypadaniu włosów ułatwia wiązanie żelaza więc też warto ją wprowadzić do kuracji. uzupełnianie niedoborów żelaza zajmuje sporo czasu i co najmniej kilku kontrolnych badań krwi.
Dzisiaj byłam u lekarza żeby zkierował mnie na badania morfologi ale niepobierałam dzisiaj krwi bo niezdążyłam z czasem w poniedziałak zrobie badania a we wtorek ide do dermatologa i napewno kupie sobie ten sok pomaranczowy i porzeczkowy...i patrzyłam na te badania hormonalne ale koszt ich wyniusł razem okoł 100zł więc tylko zrobie tą morfologie i zobacze co z tego wyjdzie i pujde z tym do dermatologa i zobacze co mi powie ...
Monikaaxdd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 21:50   #5001
s_pinka
Raczkowanie

nextPage nabiał możesz jeść ale lepiej nie zajadać tabletki kanapką z serkiem albo jogurcikiem. Należy zachować odstęp czasowy. Dlatego najlepiej na noc tuż przed spaniem i kilka godzin po kolacji. I uwaga nie łykamy jednocześnie magnezu i żelaza. Tzn jedną tabletkę rano a drugą wieczorem bo połykane jednocześnie utrudniają sobie nawzajem wchłanianie.

Monikaxxdd to może być np grejpfrut lub sok pomarańczowy naturalny . Coś co zawiera witaminę C .
Stary 2013-06-26, 23:28   #5002
Nieszka__
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fluoxetine Pokaż wiadomość

Nie. Ale myślę, że tutaj są raczej dziewczyny z poważnym problemem wypadania, a nie "wydaje mi się, że trochę mi lecą włosy". Na to drugie Jantar może pomóc. Z resztą za taką cenę próbować zawsze warto.
No ja mam dość spory problem z wypadaniem włosów, walczę z anemią, łamiącymi się paznokciami, ciągłym zmęczeniem i niechęcią do zwykłego funkcjonowania. Ale oprócz zażywania żelaza staram się również robić coś innego... Piję pokrzywę, już od dziś zaczęłam wcierać Jantar. Nawet łykam Vitapil. Już się dowiedziałam, że przy anemii włosy mogą wrócić do swojego stanu dopiero nawet po 6 miesiącach...
Nieszka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 08:38   #5003
pinacolada93
Raczkowanie

Mnie lekarka nic nie mówiła o nabiale, tylko o tym żeby łykać na czczo i nie pić kawy oraz czarnej herbaty, jeśli już to lekkie, owocowe.

pinacolada93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 09:23   #5004
fluoxetine
Wtajemniczenie

Cytat:
No ja mam dość spory problem z wypadaniem włosów, walczę z anemią, łamiącymi się paznokciami, ciągłym zmęczeniem i niechęcią do zwykłego funkcjonowania. Ale oprócz zażywania żelaza staram się również robić coś innego... Piję pokrzywę, już od dziś zaczęłam wcierać Jantar. Nawet łykam Vitapil. Już się dowiedziałam, że przy anemii włosy mogą wrócić do swojego stanu dopiero nawet po 6 miesiącach...
Jeśli masz anemię to nic nie pomoże, dopóki nie ustabilizujesz żelaza. Jak tu pisze s_pinka (poczytaj jej posty, same ważne informacje) - żelazo uzupełnić jest bardzo ciężko, bo źle się wchłania, stąd ten proces jest czasochłonny. Przy takim problemie powinnaś dostać jakieś żelazo dostępne na receptę - tymi w suplementach problemu nie wyleczysz. Najważniejsze, że wiesz, gdzie leży przyczyna Twojego wypadania i możesz z nią walczyć.
176/56
fluoxetine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 09:48   #5005
ignorethesmoke
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez twojmotyl Pokaż wiadomość
Cześć kobietki.
Pomóżcie mi.
Może mi któraś ze znawczyń tematu wypadania włosów napisać o jakie badania mam poprosić lekarza. Chodzi mi o to, że jak pójdę do gabinetu to żebym za jednym razem uzyskała skierowanie na wszystko na co potrzeba - żebym nie musiała chodzić tam po 10 razy. Wolałabym dobrze wiedzieć czego chcę żeby mnie nie wyrolowali Własne doświadczenie mnie tego nauczyło niestety.
Laboratorium z rana i na czczo:
- morfologia z rozmazem.
- tsh (jeśli wyjdzie, że jest poza normą, to rób FT3 i FT4, możesz też od razu zrobić☠przeciwciała anty-TPO i anty-TG oraz usg tarczycy, to endokrynologowi będzie Cię łatwiej zdiagnozować i nie będziesz musiała płacić za to, że wypisze Ci skierowanie na te badania)
- ferrytyna
- poziom cynku, selenu, magnezu.
- testosteron, prolaktyna, aldosteron (niektórzy polecają też sobie zbadać DHEA i kortyzol)
- pasożyty, możesz też dodatkowo zbadać się na lambię.

Cytat:
Napisane przez nextPage Pokaż wiadomość
Ja brałam przez miesiąc Hemofer prolongatum i przyjmowałam między posiłkami (taka opcja też była na ulotce). Może powinnam na czczo?
W takim razie pędze dzisiaj zapisać się do lekarza, bo też byłam zdziwiona, że miesiąc leczenia wystarczy i bez żadnej późniejszej kontroli
Oznaczałaś sobie ferrytynę?
Powinno być powyżej 50 by nie wypadały włosy.

Żelazo trzeba brać co najmniej 3 miesiące...

Cytat:
Badałaś TSH?
Ja miałam identyczne objawy i okazało się, że mam niedoczynność.
Stary 2013-06-27, 10:35   #5006
s_pinka
Raczkowanie

Niektóe z Was znają się na badaniach, ja nie bardzo te co milekarz i kilka innych, które uważałam za stosowne wykonałam. Nie badałam sobie prolaktyny ale chyba muszę to nadrobić bo moje piersi szwankują.

I tu pytanie
Czy trzeba ją badać w jakimś określonym terminie (dniu cyklu) czy można iść z partyzanta? Przy mirenie ciężko określić mi cykl. Robię to na oko bo jest ruchomy i zmienny. Czasem mam miesiączki a czasem jej brak. Podobno wszystko jest normalne i typowe przy tej formie antykoncepcji.
Stary 2013-06-27, 10:47   #5007
empressofshadows
Raczkowanie

s_pinka
Jedni mówią,że prolaktynę najlepiej badać między 19,a 21 dniem cyklu,a drudzy,że to obojętne.Aż nie mogę sobie przypomnieć kiedy ja robiłam
Stary 2013-06-27, 10:49   #5008
ignorethesmoke
Przyczajenie

Cytat:
Niektóe z Was znają się na badaniach, ja nie bardzo te co milekarz i kilka innych, które uważałam za stosowne wykonałam. Nie badałam sobie prolaktyny ale chyba muszę to nadrobić bo moje piersi szwankują.

I tu pytanie
Czy trzeba ją badać w jakimś określonym terminie (dniu cyklu) czy można iść z partyzanta? Przy mirenie ciężko określić mi cykl. Robię to na oko bo jest ruchomy i zmienny. Czasem mam miesiączki a czasem jej brak. Podobno wszystko jest normalne i typowe przy tej formie antykoncepcji.
Obojętne
Stary 2013-06-27, 10:59   #5009
nextPage
Rozeznanie

Cytat:
nextPage nabiał możesz jeść ale lepiej nie zajadać tabletki kanapką z serkiem albo jogurcikiem. Należy zachować odstęp czasowy. Dlatego najlepiej na noc tuż przed spaniem i kilka godzin po kolacji. I uwaga nie łykamy jednocześnie magnezu i żelaza. Tzn jedną tabletkę rano a drugą wieczorem bo połykane jednocześnie utrudniają sobie nawzajem wchłanianie.
O tym magnezie to wiem, a za reszte przydatnych informacji serdeczne dzięki

Cytat:
Napisane przez ignorethesmoke Pokaż wiadomość
- morfologia z rozmazem.
- tsh (jeśli wyjdzie, że jest poza normą, to rób FT3 i FT4, możesz też od razu zrobić☠przeciwciała anty-TPO i anty-TG oraz usg tarczycy, to endokrynologowi będzie Cię łatwiej zdiagnozować i nie będziesz musiała płacić za to, że wypisze Ci skierowanie na te badania)
- ferrytyna
- testosteron, prolaktyna, aldosteron (niektórzy polecają też sobie zbadać DHEA i kortyzol)

Oznaczałaś sobie ferrytynę?
Powinno być powyżej 50 by nie wypadały włosy.

Żelazo trzeba brać co najmniej 3 miesiące...

Badałaś TSH?
Ja miałam identyczne objawy i okazało się, że mam niedoczynność.
Badania na ferrytynę nie robiłam. Dostałam skierowanie tylko na morfologie i TSH. W takim razie może we wtorek coś wspomne o ferrytynie, jak będę u lekarza, jeśli sam nic nie powie
Stary 2013-06-27, 11:07   #5010
YourFashion
Raczkowanie

Odp: Dot.: Wypadające włosy cz. IV

- morfologia z rozmazem.
- ferrytyna

Chętnie zrobię te badania, nawet płatne. Tylko jak pójdę z taka listą do rodzinnego to popatrzy na mnie z byka. Bo chyba do samego laboratorium nie można isc i powiedzieć że się chce to i tamto??

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
YourFashion jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości