|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 1 wątku na odchowalni ? ![]() |
|||
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.1 - Witamy na odchowalni |
![]() ![]() ![]() ![]() |
10 | 23,26% |
Wszystkie już dzieciaczki mamy, więc dzielimy się radami. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
2 | 4,65% |
Wszystkie maluszki są już z nami, zmagania z trudami wychowania rozpoczynamy. |
2 | 4,65% |
Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
24 | 55,81% |
Czasem pawik, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
5 | 11,63% |
Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4981 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie
Cytat:
![]() Z tym pakowaniem torby dla dziecka to generalnie wcale sie nie dziwie. Ja jadac w zeszlym roku na wakacje widzialam jak rodzice jechali z dziecmi to mieli z 3wielkie walizki a my z TZ tylko jedna. Tak to juz jest. Diabli zycze Ci wszystkiego najlepszego. Duzo zdrowia dla Ciebie i dzieciaczka !!! No i usmiechu co nie miara ![]() Mam pytanko bo wydaje mi sie ze sporo z Was pisalo ze dzieci wymiotowaly. A wlasciwie to 2 pytania. Czy jak wymiotowaly to staralyscis sie jakos im pozniej wlewac wode czy cos do buzki czy czekalyscie na kolejne karmienie? Bo na netcie oczywisxie opinie by od razu dopajax by zapobiec odwodnieniu i nie wiem czy na sile go budzic (wymiotowal tylko 1poki co) czy niech sobie chlopak odpocznie i jak sie obudzi na karmienie to zje. Po jakim czasie jak Wam dziecko wymiotowalo ruszalyscie do lekarza? Bo zakladam ze po1razie nie, ale nie wiem co dzis bedzie i zastanawiam sie czy jak mi jeszcze z 2xtak zrobi dzis to jechac czy dalej czekac? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4982 |
Zakorzenienie
|
Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.
Diabli-stooo laaat
![]() Neni-witaj ![]() Laski zamowilam chuste i boje sie ze nie podolam ![]() ![]() A az spi... Jak po obudzeniu nadal bedzie spioch to ide do lekarza bo to dziiiiwne Wysyłane z mojego HTC Desire Z za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#4983 |
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20
|
![]() ![]() |
![]() |
#4984 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Chyba Xal ma tą ziajkę ![]() === hej! Za nami CUDOWNA noc ![]() ![]() ![]() ![]() idę na pocztę bo sprzedałam moją chustę elastyczną ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4985 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz
Cytat:
![]() ![]() No i ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4986 |
Raczkowanie
|
Cześć
![]() Ciężko mi się ogarnąć chwilami z dzieckiem i nie wiem w co pierwsze włożyć ręce. Zwłaszcza, że pogoda nie dopisała i nie mogłyśmy wyjść na dwór na co moja córka dziwnie reagowała - nie spała cały dzień ![]() ![]() Dziś lepiej więc jak się obudzi i naje to lecimy na miasto, trzeba sobie humor poprawić jakimś zakupem ![]() Od dziś na diecie jestem, ciekawe ile wytrwam bo ze mną to różnie ![]() Gratuluję nowym mamuśką ! ![]() Tymczasem idę rozwieszać pranie i się powoli szykować ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4987 | ||
Zadomowienie
|
diabli 100 lat
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4988 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Jakby po każdym karmieniu wymiotował i miał biegunkę to wtedy pędem do lekarza ![]() Cytat:
Daj dziewczynie spokój i ciesz się ![]() ![]() Aaaaaa młoda po 48 godzinach z lekką pomocą uwaliła wielkie gówno, a później zaczęła się uśmiechać i śmiać na głos ![]()
Nasza Miłość - Matylda ![]() 11.05.2013 http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png Jestem W Niebie. Kocham Was ![]() Edytowane przez MoTyleKsw Czas edycji: 2013-06-27 o 08:43 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4989 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Diabli sto lat ![]() Muszę częściej w chuście chodzić - w piekarni pan mnie przepuścił w kolejce, na poczcie jakaś pani pomogła mi zapakować paczkę ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- jaką?? ![]() == Bartek przysypiał mi na klacie i nagle otwiera dzioba i zaczyna się śmiać na głos ale jak cudnie ![]() ![]() ![]() ![]() i w ogóle zaczyna się uśmiechać coraz częściej jak do niego mówię ![]() Edytowane przez XxXJuSstiii Czas edycji: 2013-06-27 o 09:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4990 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() chuste jaką? lenny lamb taka bezowa ![]() boje sie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4991 |
Zakorzenienie
|
![]() Kolejna noc nieprzespana za nami. Nie wiem czy te kropelki miały od razu pomóc czy dopiero po jakimś czasie stosowania. Mam wrażenie że małej się poprzestawiało bo w dzień je i śpi a w nocy jak kiedyś zasypiała przy cycu tak teraz oczy jak 5zł i nie mam mowy o spaniu. Pytanie do dziewczyn które dawały espumisan...czy widziałyście od razu poprawę czy po jakimś czasie dopiero?? Kinga Pisałaś, że mała rzuca się przy karmieniu...powiedz mi czy przy każdym czy jej się po prostu zdarza. Moja wczoraj na cały dzień miała jedno takie karmienie że machała rękami, nogami i nawet zaczęła wrzeszczeć. Diabli 100lat ![]()
#4992 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Neni witaj ![]() ---------------------------- A za mną ciężka noc. Od 23.30 do 3.30 próba uśpienia malucha. W końcu poszłam po nosidełko, posadziłam księciunia, nie minęły 2 minuty, poszła kupa, przewinęłam, zapodałam cyca i po 10 minutach padł. Teraz będę w nocy mieć nosidełko pod ręką. Jestem zombiak dosłownie! Ciekawe, czy uda mi się bez płaczu wyjść na spacer ![]() Aaaa...i jeszcze pytanie do karmiących piersią - pijecie kawę? Wiem, że można do dwóch filiżanek dziennie, ale może nasze nocne przeboje to przez kawę właśnie?
Mieszko, Mieszko...nasz koleżko! 15.06.2013 ![]() Edytowane przez komiksowa Czas edycji: 2013-06-27 o 12:39 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4993 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() no my pociezkiej nocy jak to VERONIC pisala zachwlilam i dostalam za swoje zasnal po 00 wstal o 4 i prezyl sie krecil wyginal lecielismy na suszarce masakra jakas , dziisj czopa glicerynowego chcialam mu wsadzic bo kupy 3 dobe nie robil ale nie dal sobie wsadzil wypychal ale i kupki troche wyszlo wiec pewnie ciutke mu lzej ... juz nie chwale malego .. ![]()
![]() |
#4994 |
Zakorzenienie
|
Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.
To ja dołączam do nie wyspanych
![]() Ala chora - gile do pasa, budzi się co 15 min z zawalonym nosem, ryk, odciagam frida, pada na 15min i znowu pobudka. Teraz śpi już pół godziny...ciekawe na jak długo... Lekarz dopiero o 18 ale znając życie to powie że to tylko przeziębienie i odciagac gile ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4995 | |
Zakorzenienie
|
Diabli 100 lat!
![]() Cytat:
Te wkładki z johnsona są lepsze i cieńsze niż babydream?
![]() |
#4996 |
Wtajemniczenie
|
zawsze były dobre wyniki ....
ja też ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4997 |
Raczkowanie
|
Diabli wszystkiego najlepszego !
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4998 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Moja to jeszcze taki gapcio, rzadko się uśmiecha a jeszcze rzadziej śmieje ![]() Cytat:
A dziewczyny na wątku kp pisały, że rzucać się może wtedy kiedy ją brzuszek bolil. Cytat:
Żebyś wiedziała, że kupa teraz to lepsza niż prezent ![]() ![]() ![]() łooo matulu to długo go usypialiście ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A my się chwalimy jak łeb ćwiczymy ![]() ![]()
![]() |
#4999 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Diabli wszystkiego najlepszego ![]() Edytowane przez Elusiek Czas edycji: 2013-06-27 o 09:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5000 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I jak to sie u was skonczyło?? Na pewno pisałaś ale nie mam jak nadrobić. widzialam cos ze mialas ja od piersi odstawic? ---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- Czyli wychodzi na to że u nas nie pomógł za bardzo. Tylko co teraz??Już mi ręce opadają.
![]() |
#5001 |
Zakorzenienie
|
hej i ja. Meldujemy, że żyjemy, ale za bardzo nie mamyy czasu. Jeszcze nie umiem się znaleźć w sytuacji. Dziś przychodzi położna i ściągnie mi szwy. Zobaczymy ile mała przybiera na cycku.
![]()
#5002 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() mó jak ma problem z gazami o kładę go sobie na kolanach w takiej pozycji jak do leżaczka i pierdzi jak szalony ![]() mm nie wyklucza kawy, baaa nawet alko ![]() ![]() a tak serio to ja nie piję kawy ale ona może pobudzać dziecko ![]() ![]() o ja tego nie wiem, miałam tylko te i lubię je ![]() Cytat:
![]() ![]() edit: SZOK! ten wątek nam zajął równo miesiąc ![]() Edytowane przez XxXJuSstiii Czas edycji: 2013-06-27 o 10:14 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#5003 |
Zakorzenienie
|
Witam
odkryła że przy TŻta kompie mogę siedzieć z małą na rękach ![]() bardzo ładnie axella bo Ty pewnie dostaniesz wyrównanie za maj+ cerwcoy macierzyński ![]() i w ogóle dzięki za rady ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#5004 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#5005 |
Wtajemniczenie
|
hej
![]() diabli- 100lat ![]() ![]() ![]() komiksowa, aaś, banka - współczuje ciezkiej nocki ![]() justyna- nam bobotic - skladnik ten sam co espumisan, sab simplex, infacol itd nie pomaga, pic na wode te kropelki ![]() atena- mój synus jest grzeczny, ale nigdy nie wiem kiedy sie wybudzi z krzykiem, bo cierpi na wzdecia, czasem jednak przespi te 1,5-2 godzin i mam czas np na odkurzanie czy prasowanie my dzisiaj mielismy super noc ![]() ![]() o 20 dałam mu jesc, potem kapiel , potem chwilke do cycka, pół godziny usypiania, spaniie do 00;30 , potem 15 min jedzonka, od razu spanie dp 4;30, potem jedzonko i spanie do 8 ![]() zaraz spadam, bo minely juz 3 godz od karmienia, 3mam mlodego na rekach i 3mam mu smoczka zeby przypadkiem nie wypadł ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5006 | |||
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20
Cytat:
Przy kp kawke można byle nie silną;-):-* Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#5007 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5008 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
marchewka ja też jadę do domku w przyszły piątek i to na 2 tygodnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5009 |
Wtajemniczenie
|
mój śpioszek zasnął, od 5 go do 10 męczyły go gazy, prężyl się i napinał i spać nie mógł, tż kupił bobotic i zobaczymy czy pomoże
![]() diabli sto lat sto lat!! zaraz mamy gości na kawce więc cya ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5010 |
Zakorzenienie
|
diabli wszystkiego najlepszego
![]() co spać nie możesz? Nelcia jest piękna ![]() CZy Ty i color dostałyście te smoczki przezroczyste z aventu w szpitalu? bo ja taki dostałam ![]() Aaś ja też prasuję ![]() jooasie leniwe to Twoje maleństwo:P Magiusia jesteś pewna że to wymioty? Justi ![]() justyna u nas takie wrzeszczące karmienia są pod wieczór |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:52.