Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.17 - Strona 167 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 1 wątku na odchowalni ?
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.1 - Witamy na odchowalni 10 23,26%
Wszystkie już dzieciaczki mamy, więc dzielimy się radami. Mamy V-VI 2013 cz.1 2 4,65%
Wszystkie maluszki są już z nami, zmagania z trudami wychowania rozpoczynamy. 2 4,65%
Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 24 55,81%
Czasem pawik, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 5 11,63%
Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-27, 08:03   #4981
Magiusa
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość

mamy pierwszą przespaną noc za sobą .. O 19 wlalam z jednego cyca, o 19,30 z drugiego cyca, potem kąpiel, potem wlałam znowu z jednego i znowu z drugiego i jeszcze dałam 50 ml odciagnietego.. Padł w koncu o 21.30 i obudził się o 5
Wow brzmi to na calkiem spora ilosc jedzenoa

Z tym pakowaniem torby dla dziecka to generalnie wcale sie nie dziwie. Ja jadac w zeszlym roku na wakacje widzialam jak rodzice jechali z dziecmi to mieli z 3wielkie walizki a my z TZ tylko jedna. Tak to juz jest.

Diabli zycze Ci wszystkiego najlepszego. Duzo zdrowia dla Ciebie i dzieciaczka !!! No i usmiechu co nie miara

Mam pytanko bo wydaje mi sie ze sporo z Was pisalo ze dzieci wymiotowaly. A wlasciwie to 2 pytania.
Czy jak wymiotowaly to staralyscis sie jakos im pozniej wlewac wode czy cos do buzki czy czekalyscie na kolejne karmienie? Bo na netcie oczywisxie opinie by od razu dopajax by zapobiec odwodnieniu i nie wiem czy na sile go budzic (wymiotowal tylko 1poki co) czy niech sobie chlopak odpocznie i jak sie obudzi na karmienie to zje.

Po jakim czasie jak Wam dziecko wymiotowalo ruszalyscie do lekarza? Bo zakladam ze po1razie nie, ale nie wiem co dzis bedzie i zastanawiam sie czy jak mi jeszcze z 2xtak zrobi dzis to jechac czy dalej czekac?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 08:04   #4982
axella
Zakorzenienie

GG do axella
Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.

Diabli-stooo laaat
Neni-witaj

Laski zamowilam chuste i boje sie ze nie podolam

A az spi... Jak po obudzeniu nadal bedzie spioch to ide do lekarza bo to dziiiiwne

Wysyłane z mojego HTC Desire Z za pomocą Tapatalk 2

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 08:04   #4983
Atena564
Zadomowienie

Dot.: Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
Hahaha! Ale jestem happy! Zus 28go wyplaci mi macierzynski w taaakiej kwocie ze kuwa nie ogarniam koniec dlugow i problemow! .

no to super
Atena564 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 08:12   #4984
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Eeej...tylko ja prasuje ciuchy dziewczyn? przebieram je tylko 1 dziennie więc jakichś wielgachnych ilości ubranek nie mam
ja też prasuję

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
A 2 palce to nie jest czasem 4 cm? Nigdy nie umiałam porównywać tych palców z centymetrami.
tak, 2 palce to 4cm ja podczas badania usłyszałam - "Dwa! Idziemy na porodówkę" i do położnej, że wcześniej było 1,5cm, teraz ledwo 2, po co ja tam idę a ona, że 2 palce czyli 4cm... ale akurat dość szczupła mnie badała i tak samo 2 miałam po paru godzinach jak mnie facet badał
Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Dziewczyny co noszą w chuście mam techniczne pytanie - jak idziecie w teren w chuście ze swoimi szkrabami to bierzecie ze sobą plecak? Bo torebki to ja sobie nie wyobrażam jakoś?
ja jeszcze nie wychodziłam dalej i w sumie nie wiem jak to ogarnę

Cytat:
W takim razie ja przeoczyłam. Dzięki!

Ogłoszenia parafialne.

W Rossmannie od jutra są
- wkładki laktacyjne z Johnson's baby - 50 sztuk za 14,99 zł
- krem na słońce z Ziajki spf 30 za 15,99 zł.

Pytanie: Czy ten krem na słońce (spf 50) z babydream jest od pierwszych dni życia? Była o tym dyskusja i z tego co pamiętam chyba jest średni?
O super bo mi się wkładki kończą, więc nie użyłam dziś na noc. Efekt? Stanik mokry, prześcieradło mokre

Chyba Xal ma tą ziajkę

===
hej! Za nami CUDOWNA noc Młody padł o 23, obudził się o 3:00, zjadł i zasnął później o 5:00 trochę stękał bo nie mógł kupy zrobić, więc go wzięłam do siebie, położyłam na kolanach, popierdział i zasnął spaliśmy do 8:00

idę na pocztę bo sprzedałam moją chustę elastyczną

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 08:16   #4985
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee
Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
hej! Za nami CUDOWNA noc Młody padł o 23, obudził się o 3:00, zjadł i zasnął później o 5:00 trochę stękał bo nie mógł kupy zrobić, więc go wzięłam do siebie, położyłam na kolanach, popierdział i zasnął spaliśmy do 8:00

idę na pocztę bo sprzedałam moją chustę elastyczną
dla wyrozumiałego syna.

No i za chustę.

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 08:30   #4986
Purely
Raczkowanie

Cześć

Ciężko mi się ogarnąć chwilami z dzieckiem i nie wiem w co pierwsze włożyć ręce. Zwłaszcza, że pogoda nie dopisała i nie mogłyśmy wyjść na dwór na co moja córka dziwnie reagowała - nie spała cały dzień Wieczorem padałyśmy obie o 21 ale nocki na szczęście ładnie spała

Dziś lepiej więc jak się obudzi i naje to lecimy na miasto, trzeba sobie humor poprawić jakimś zakupem

Od dziś na diecie jestem, ciekawe ile wytrwam bo ze mną to różnie

Gratuluję nowym mamuśką !

Tymczasem idę rozwieszać pranie i się powoli szykować
Purely jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 08:41   #4987
Atena564
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
BEDE NIESKROMNA, ALE (od 11 min.) MAM URODZINY I ZAPRASZAM NA PARTY

:
diabli 100 lat Nelcia przesłodka (ten sweterek w kolorowe paseczki śliczny)

---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ----------

Cytat:
Napisane przez joooasia Pokaż wiadomość
Hej dziołszki!

Pfffffff hahahahaha normalnie już nie mogę ze śmiechu... Wyjęli mi cewnik po 24 godzinach i co? I 2 palce rozwarcia! Tadaaaaam no i to się nazywa obrona rękami i nogami przed porodem

ale masz uparciuszka

---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ----------

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość

Mam pytanko bo wydaje mi sie ze sporo z Was pisalo ze dzieci wymiotowaly. A wlasciwie to 2 pytania.
Czy jak wymiotowaly to staralyscis sie jakos im pozniej wlewac wode czy cos do buzki czy czekalyscie na kolejne karmienie? Bo na netcie oczywisxie opinie by od razu dopajax by zapobiec odwodnieniu i nie wiem czy na sile go budzic (wymiotowal tylko 1poki co) czy niech sobie chlopak odpocznie i jak sie obudzi na karmienie to zje.

Po jakim czasie jak Wam dziecko wymiotowalo ruszalyscie do lekarza? Bo zakladam ze po1razie nie, ale nie wiem co dzis bedzie i zastanawiam sie czy jak mi jeszcze z 2xtak zrobi dzis to jechac czy dalej czekac?

moja jak wymiotowała to az nosem nawet, zwracała cały pokarm i od razu po zwymiotowaniu chciała sama jesc, wiec dostawiałam do cyca i chetnie jadła i zasypiała, a do lekarza to takie małe dzieciaczki czeso wymiotuja i jak to jest sporadycznie to niema sie czym martwic ale jakby w dzien czesto to trzeba jechac
Atena564 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 08:42   #4988
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
zgadza sie i do tego sa taki "pieniace", widac tak jakby były "napowietrzone" no i czesto jak je moja mała robi to tak nagle je robi, najpierw sie prezy, boli brzuch a zaraz tak jakby strzelała z armaty i kupa jest zapieniona a kwasem smierdzi niemiłosiernie
Dokładnie! I grudek w takiej ciężko uświadczyć

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Wow brzmi to na calkiem spora ilosc jedzenoa

Z tym pakowaniem torby dla dziecka to generalnie wcale sie nie dziwie. Ja jadac w zeszlym roku na wakacje widzialam jak rodzice jechali z dziecmi to mieli z 3wielkie walizki a my z TZ tylko jedna. Tak to juz jest.

Diabli zycze Ci wszystkiego najlepszego. Duzo zdrowia dla Ciebie i dzieciaczka !!! No i usmiechu co nie miara

Jeśli są to chlustające wymioty, ale nie zdarzają się często to nie ma co panikować Moze mu coś nie spasowało, albo brzuszek się pogniótł
Jakby po każdym karmieniu wymiotował i miał biegunkę to wtedy pędem do lekarza (u nas tak było)
Cytat:
Diabli-stooo laaat
Neni-witaj

A az spi... Jak po obudzeniu nadal bedzie spioch to ide do lekarza bo to dziiiiwne

Gratuluję zakupu, a Zuzia może w końcu odsypia wszystkie bóle brzucha. Moze w końcu organizm ustawił się na to mleczko.
Daj dziewczynie spokój i ciesz się Tak samo pewnie powie Ci lekarz

Aaaaaa młoda po 48 godzinach z lekką pomocą uwaliła wielkie gówno, a później zaczęła się uśmiechać i śmiać na głos

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Edytowane przez MoTyleKsw
Czas edycji: 2013-06-27 o 08:43
MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 09:02   #4989
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
dla wyrozumiałego syna.

No i za chustę.

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
D
Aaaaaa młoda po 48 godzinach z lekką pomocą uwaliła wielkie gówno, a później zaczęła się uśmiechać i śmiać na głos
nie dziwię jej się

Diabli sto lat

Muszę częściej w chuście chodzić - w piekarni pan mnie przepuścił w kolejce, na poczcie jakaś pani pomogła mi zapakować paczkę a Bartoszek jak się przebudził to patrzył na mnie o tak:

---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ----------

Cytat:
jaką??

==
Bartek przysypiał mi na klacie i nagle otwiera dzioba i zaczyna się śmiać na głos ale jak cudnie "eheheee, eheheee"

i w ogóle zaczyna się uśmiechać coraz częściej jak do niego mówię

Edytowane przez XxXJuSstiii
Czas edycji: 2013-06-27 o 09:03
Stary 2013-06-27, 09:08   #4990
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:

nie dziwię jej się

Diabli sto lat

Muszę częściej w chuście chodzić - w piekarni pan mnie przepuścił w kolejce, na poczcie jakaś pani pomogła mi zapakować paczkę a Bartoszek jak się przebudził to patrzył na mnie o tak:

---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ----------

jaką??

==
Bartek przysypiał mi na klacie i nagle otwiera dzioba i zaczyna się śmiać na głos ale jak cudnie "eheheee, eheheee"

smieje sie na glos? Zunia nie a tylko na to czekam...

chuste jaką? lenny lamb taka bezowa

boje sie

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 09:16   #4991
justyna_g4
Zakorzenienie

Kolejna noc nieprzespana za nami. Nie wiem czy te kropelki miały od razu pomóc czy dopiero po jakimś czasie stosowania. Mam wrażenie że małej się poprzestawiało bo w dzień je i śpi a w nocy jak kiedyś zasypiała przy cycu tak teraz oczy jak 5zł i nie mam mowy o spaniu.

Pytanie do dziewczyn które dawały espumisan...czy widziałyście od razu poprawę czy po jakimś czasie dopiero??

Kinga Pisałaś, że mała rzuca się przy karmieniu...powiedz mi czy przy każdym czy jej się po prostu zdarza. Moja wczoraj na cały dzień miała jedno takie karmienie że machała rękami, nogami i nawet zaczęła wrzeszczeć.

Diabli 100lat

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-27, 09:17   #4992
komiksowa
Raczkowanie

Cytat:

1) moja mamusia ma urodziny, wiedzialyscie?!
2) dj Nelcia zaprasza na imprezke
3) eee macarena!
4) salsa disco
5) tancujemy cioteczki!
6) gangnam style
7) panie prosza panow...
8) jeśli ktoras woli muzyczne uliczne klimaty
9) taaaaka impezka będzie!

w imieniu swoim i corki dziękujemy za udział w potancowce
Diabli Życzyłabym Ci szczęścia i słodyczy, ale jedno i drugie już masz...no to niech tak trwa!

Cytat:
To lepsze niż najlepszy prezent Jak Mieszko się zwali, to też leży rozanielony

Cytat:
Muszę częściej w chuście chodzić - w piekarni pan mnie przepuścił w kolejce, na poczcie jakaś pani pomogła mi zapakować paczkę a Bartoszek jak się przebudził to patrzył na mnie o tak: [COLOR=Silver]
Justi super te Twoje "przygody" chustowe. Kurcze, muszę się w końcu sprężyć, ale kiedy kurka wodna, no kiedy...a może mniej siedzieć na forum, a więcej robić?

Neni witaj - kiedy planowane rozpakowanie?

----------------------------
A za mną ciężka noc. Od 23.30 do 3.30 próba uśpienia malucha. W końcu poszłam po nosidełko, posadziłam księciunia, nie minęły 2 minuty, poszła kupa, przewinęłam, zapodałam cyca i po 10 minutach padł. Teraz będę w nocy mieć nosidełko pod ręką. Jestem zombiak dosłownie!
Ciekawe, czy uda mi się bez płaczu wyjść na spacer

Aaaa...i jeszcze pytanie do karmiących piersią - pijecie kawę? Wiem, że można do dwóch filiżanek dziennie, ale może nasze nocne przeboje to przez kawę właśnie?

Edytowane przez komiksowa
Czas edycji: 2013-06-27 o 12:39
komiksowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 09:23   #4993
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Hej dziołszki!

Pfffffff hahahahaha normalnie już nie mogę ze śmiechu... Wyjęli mi cewnik po 24 godzinach i co? I 2 palce rozwarcia! Tadaaaaam no i to się nazywa obrona rękami i nogami przed porodem

o 2 palce to juz cos
Cytat:

3) eee macarena!
4) salsa disco
5) tancujemy cioteczki!
6) gangnam style
7) panie prosza panow...

Wszystkiego najlepszego spelnienia marzen
Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
to my wytresowaliśmy Przemka w nocy już się nie zdarza żeby płakał o jedzenie. budzi się, stęka, prycha, wierci się, i w końcu się litujemy nad nim i karmimy bo i tak nam spać tym nie daje ostatnio nawet mu przebierałam body w nocy przez główkę ściągane i cicho siedział a w dzień byłby ryk

dokonałam odkrycia że jak moje dziecko nie pośpi w dzień 2-3 godziny to jest po południu marudny nie do wytrzymania. i ta ilość snu nie zaburza mu spania w nocy, więc teraz koło 13-14 "karne" spanie, i działa i nie marudzi nawet w łóżeczku.

mam pytanie do mam, które mają starsze dzieciaczki: czy mam się martwić jak moje 11 tyg dziecko nie uśmiecha się do mnie, nie zwraca na mnie zupełnie uwagi (traktuje mnie przedmiotowo- patrzy na mnie przez kilka sek tak jak na inne przedmioty w domu), nie okazuje radości żadnej na nasz widok, nie potrafi się skupić dłuższą chwilę na zabawce .... zaczyna mnie to troszkę niepokoić. nieraz leży w leżaczku, podchodzę do niego, zaczynam gadać, śmiać się itp i zero reakcji nawet nie popatrzy na mnie słucha ma dobry ...
mysle ze nic mu nie jest , moj za to jak go biore na rece to drze sie ale jak tz bierze to zadowolony hehe
Cytat:
przed chwila w tvn24 slyszalam, ze jakas kobitka (Agnieszka ) urodzila w Wawie w taksówce jechala do szpitala Czerniakowskiego. corcia 4200, hehe. przyznać się, która to taka ekspresowa?
niezle

no my pociezkiej nocy jak to VERONIC pisala zachwlilam i dostalam za swoje zasnal po 00 wstal o 4 i prezyl sie krecil wyginal lecielismy na suszarce masakra jakas , dziisj czopa glicerynowego chcialam mu wsadzic bo kupy 3 dobe nie robil ale nie dal sobie wsadzil wypychal ale i kupki troche wyszlo wiec pewnie ciutke mu lzej ... juz nie chwale malego ..
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 09:25   #4994
Aaś
Zakorzenienie

Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.

To ja dołączam do nie wyspanych
Ala chora - gile do pasa, budzi się co 15 min z zawalonym nosem, ryk, odciagam frida, pada na 15min i znowu pobudka. Teraz śpi już pół godziny...ciekawe na jak długo...
Lekarz dopiero o 18 ale znając życie to powie że to tylko przeziębienie i odciagac gile
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 09:28   #4995
xal
Zakorzenienie

Diabli 100 lat!
Cytat:
W Rossmannie od jutra są
- wkładki laktacyjne z Johnson's baby - 50 sztuk za 14,99 zł
- krem na słońce z Ziajki spf 30 za 15,99 zł.

Pytanie: Czy ten krem na słońce (spf 50) z babydream jest od pierwszych dni życia? Była o tym dyskusja i z tego co pamiętam chyba jest średni?
Mam ziajkę 30 i babydream 50. Ziajką smarowałam ze 2 razy i babydream też, wydaje mi się lepsza ziajka. Babydream na mojej twarzy coś mi nie do końca pasił, ale ja nie lubię dużych filtrów. ziajki nie testowałam.

Te wkładki z johnsona są lepsze i cieńsze niż babydream?

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 09:35   #4996
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
A badałaś się w kierunku anemii?
zawsze były dobre wyniki ....

Cytat:
ja też chociaż czasami jak ma bardzo dobry humor i łaskotam pod bródką to mam wrażenie że próbuje

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 09:36   #4997
Purely
Raczkowanie

Diabli wszystkiego najlepszego !
Purely jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 09:37   #4998
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:

nie dziwię jej się

Diabli sto lat

jaką??

==

Ale super Brawo dla Bartoszka
Moja to jeszcze taki gapcio, rzadko się uśmiecha a jeszcze rzadziej śmieje A świadomie to eee może raz na dzień...

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość

Kolejna noc nieprzespana za nami. Nie wiem czy te kropelki miały od razu pomóc czy dopiero po jakimś czasie stosowania. Mam wrażenie że małej się poprzestawiało bo w dzień je i śpi a w nocy jak kiedyś zasypiała przy cycu tak teraz oczy jak 5zł i nie mam mowy o spaniu.

Pytanie do dziewczyn które dawały espumisan...czy widziałyście od razu poprawę czy po jakimś czasie dopiero??

Kinga Pisałaś, że mała rzuca się przy karmieniu...powiedz mi czy przy każdym czy jej się po prostu zdarza. Moja wczoraj na cały dzień miała jedno takie karmienie że machała rękami, nogami i nawet zaczęła wrzeszczeć.

Diabli 100lat
My podawaliśmy esputicon, ale efekt był od razu ale przez pierwsze 3 dni, później już nic nie pomagał.
A dziewczyny na wątku kp pisały, że rzucać się może wtedy kiedy ją brzuszek bolil.

Cytat:
Napisane przez komiksowa Pokaż wiadomość
Diabli Życzyłabym Ci szczęścia i słodyczy, ale jedno i drugie już masz...no to niech tak trwa!

Justi super te Twoje "przygody" chustowe. Kurcze, muszę się w końcu sprężyć, ale kiedy kurka wodna, no kiedy...a może mniej siedzieć na forum, a więcej robić?

A za mną ciężka noc. Od 23.30 do 3.30 próba uśpienia malucha. W końcu poszłam po nosidełko, posadziłam księciunia, nie minęły 2 minuty, poszła kupa, przewinęłam, zapodałam cyca i po 10 minutach padł. Teraz będę w nocy mieć nosidełko pod ręką. Jestem zombiak dosłownie!

Aaaa...i jeszcze pytanie do karmiących mm - pijecie kawę? Wiem, że można do dwóch filiżanek dziennie, ale może nasze nocne przeboje to przez kawę właśnie?

Żebyś wiedziała, że kupa teraz to lepsza niż prezent
łooo matulu to długo go usypialiście Ale nosidło sprawdza Wam się rewelacyjnie
Cytat:
Ala chora - gile do pasa, budzi się co 15 min z zawalonym nosem, ryk, odciagam frida, pada na 15min i znowu pobudka. Teraz śpi już pół godziny...ciekawe na jak długo...
Lekarz dopiero o 18 ale znając życie to powie że to tylko przeziębienie i odciagac gile
Biedna mała Oby jej przeszło

A my się chwalimy jak łeb ćwiczymy Szkoda, że nie zawsze tak chce dźwigać
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20130627_100338.jpg (32,5 KB, 64 załadowań)

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 09:44   #4999
Elusiek
BAN stały

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość

Diabli 100lat
po espumisanie mojemy pomagalo po 2 godzinach, potem mial mega gazy az sam byl w szoku

Diabli wszystkiego najlepszego

Edytowane przez Elusiek
Czas edycji: 2013-06-27 o 09:46
Elusiek jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-27, 09:55   #5000
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
My podawaliśmy esputicon, ale efekt był od razu ale przez pierwsze 3 dni, później już nic nie pomagał.
A dziewczyny na wątku kp pisały, że rzucać się może wtedy kiedy ją brzuszek bolil.

I jak to sie u was skonczyło?? Na pewno pisałaś ale nie mam jak nadrobić. widzialam cos ze mialas ja od piersi odstawic?

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ----------

Cytat:
Napisane przez Elusiek Pokaż wiadomość
po espumisanie mojemy pomagalo po 2 godzinach, potem mial mega gazy az sam byl w szoku

Diabli wszystkiego najlepszego
Czyli wychodzi na to że u nas nie pomógł za bardzo. Tylko co teraz??Już mi ręce opadają.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 10:01   #5001
nuna2
Zakorzenienie

hej i ja. Meldujemy, że żyjemy, ale za bardzo nie mamyy czasu. Jeszcze nie umiem się znaleźć w sytuacji. Dziś przychodzi położna i ściągnie mi szwy. Zobaczymy ile mała przybiera na cycku.
Stary 2013-06-27, 10:12   #5002
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:

chuste jaką? lenny lamb taka bezowa

boje sie
noo ale przez sen praktycznie

Cytat:

Aaaa...i jeszcze pytanie do karmiących mm - pijecie kawę? Wiem, że można do dwóch filiżanek dziennie, ale może nasze nocne przeboje to przez kawę właśnie?
no bierz się za chustę bierz

mó jak ma problem z gazami o kładę go sobie na kolanach w takiej pozycji jak do leżaczka i pierdzi jak szalony

mm nie wyklucza kawy, baaa nawet alko

a tak serio to ja nie piję kawy ale ona może pobudzać dziecko więc radziłabym pić tylko rano
Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Te wkładki z johnsona są lepsze i cieńsze niż babydream?
o ja tego nie wiem, miałam tylko te i lubię je
Cytat:
super ja ostatnio nagrałam Bartka, pięknie sobie radził i nawet dość długo poleżał bez ryku

edit:
SZOK! ten wątek nam zajął równo miesiąc

Edytowane przez XxXJuSstiii
Czas edycji: 2013-06-27 o 10:14
Stary 2013-06-27, 10:15   #5003
sharpnowaja
Zakorzenienie

Witam
odkryła że przy TŻta kompie mogę siedzieć z małą na rękach

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
ale pokój jakiś taki smutny był, myślicie, że ładnie ?
bardzo ładnie

axella bo Ty pewnie dostaniesz wyrównanie za maj+ cerwcoy macierzyński
i w ogóle dzięki za rady z tym że u nas owinięcie w cokolwiek małą to jest jeszcze gorzej. Ona nie lubi być skrępowana, nawet jak ją zwykłą pieluchą przykryje to się złości.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-06-27, 10:16   #5004
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
W ogóle mam szpital w domu
Mąż z gorączką, smarka i kaszle tak, że małą budzi, od dzisiaj na L4.
Młoda coś katarek dostała, lekarz potwierdził, ze lekki ma, dostała witaminę C i zakaz spacerów min 2 dni.
Meżuś dzisiaj idzie spać do innego pokoju, pierwsza noc sam na sam z Paulą, zobaczymy jak to będzie ...
Kąpieli też nie robimy, bo ja jestem zmęczona 2 nockami marudzenia a mąż nie ma siły mi pomóc.
mam podobnie mąż jest na opiece, ale kaszle, smarka i ma gorączkę, więc tyle z tej opieki..mam nadzieję że zaraza ominie młodego

Cytat:
Hahaha! Ale jestem happy! Zus 28go wyplaci mi macierzynski w taaakiej kwocie ze kuwa nie ogarniam koniec dlugow i problemow! .

Cytat:
Napisane przez puchatkowa Pokaż wiadomość

Dzięki za odpowiedzi Czyli chyba jednak i ja zakupię oilatum skoro polecacie
I chyba wezmę do tego emulsję specjalną z emolium
pewnie też tak zrobię, bo dziś zauważyłam łuszczącą się skórkę na brzuszku

Cytat:

3) eee macarena!
4) salsa disco
5) tancujemy cioteczki!
6) gangnam style
7) panie prosza panow...

wszystkiego najlepszego

Cytat:
Hej dziołszki!

ale Jasiowi musi być dobrze

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Poszalałyście wczoraj z postami , więc sonda dopiero dziś z małym poślizgiem Zapraszam do głosowania i popołudniu/wieczorem przenosimy się na odchowalnię
głos oddany
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 10:16   #5005
Veronic
Wtajemniczenie

hej

diabli- 100lat!!

komiksowa, aaś, banka
- współczuje ciezkiej nocki

justyna- nam bobotic - skladnik ten sam co espumisan, sab simplex, infacol itd nie pomaga, pic na wode te kropelki

atena- mój synus jest grzeczny, ale nigdy nie wiem kiedy sie wybudzi z krzykiem, bo cierpi na wzdecia, czasem jednak przespi te 1,5-2 godzin i mam czas np na odkurzanie czy prasowanie

my dzisiaj mielismy super noc wyspałam sie
o 20 dałam mu jesc, potem kapiel , potem chwilke do cycka, pół godziny usypiania, spaniie do 00;30 , potem 15 min jedzonka, od razu spanie dp 4;30, potem jedzonko i spanie do 8

zaraz spadam, bo minely juz 3 godz od karmienia, 3mam mlodego na rekach i 3mam mu smoczka zeby przypadkiem nie wypadł
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 10:17   #5006
colorblue
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20

Cytat:

No przy mm to można wszystko łącznie z alko:-P
Przy kp kawke można byle nie silną;-):-*

Cytat:
biedny szkrab. Zdrówka:-*

Cytat:
Ale super Brawo dla Bartoszka
Moja to jeszcze taki gapcio, rzadko się uśmiecha a jeszcze rzadziej śmieje A świadomie to eee może raz na dzień...

Żebyś wiedziała, że kupa teraz to lepsza niż prezent
łooo matulu to długo go usypialiście Ale nosidło sprawdza Wam się rewelacyjnie

Biedna mała Oby jej przeszło

brawa!!!:-*

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 10:23   #5007
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
pewnie też tak zrobię, bo dziś zauważyłam łuszczącą się skórkę na brzuszku
mój też się łuszczył i położna powiedziała, że przez pierwszy miesiąc ma prawo smarowałam mleczkiem babydream i olejkiem migdałowym nawet nie codziennie i teraz ma super skórę a smaruję może 1x w tyg

Stary 2013-06-27, 10:24   #5008
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
mam pytanie do mam, które mają starsze dzieciaczki: czy mam się martwić jak moje 11 tyg dziecko nie uśmiecha się do mnie, nie zwraca na mnie zupełnie uwagi (traktuje mnie przedmiotowo- patrzy na mnie przez kilka sek tak jak na inne przedmioty w domu), nie okazuje radości żadnej na nasz widok, nie potrafi się skupić dłuższą chwilę na zabawce .... zaczyna mnie to troszkę niepokoić. nieraz leży w leżaczku, podchodzę do niego, zaczynam gadać, śmiać się itp i zero reakcji nawet nie popatrzy na mnie słucha ma dobry ...
to faktycznie trochę dziwne. Karolcia ma 7 tyg, no prawie 8 i się bardzo często śmieje. Zwłaszcza rano jak się do niej gada. I wydaje mi się że juz mnie rozpoznaje bo nie raz jak podchodzę i nawet nic nie mówię to też się uśmiecha. Ale nie zawsze.

marchewka ja też jadę do domku w przyszły piątek i to na 2 tygodnie nie wiem jak się ze wszystkim zabioę bo chcę tam mieć i bujaczek i matę i karuzelę itd. Na szczęście mama ma w domu "dyżurne" łóżeczko i wanienkę.
Stary 2013-06-27, 10:27   #5009
ankaaa206
Wtajemniczenie

mój śpioszek zasnął, od 5 go do 10 męczyły go gazy, prężyl się i napinał i spać nie mógł, tż kupił bobotic i zobaczymy czy pomoże

diabli sto lat sto lat!!

zaraz mamy gości na kawce więc cya

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 10:35   #5010
sharpnowaja
Zakorzenienie

diabli wszystkiego najlepszego
co spać nie możesz? Nelcia jest piękna
CZy Ty i color dostałyście te smoczki przezroczyste z aventu w szpitalu? bo ja taki dostałam

Aaś ja też prasuję

jooasie leniwe to Twoje maleństwo:P

Magiusia jesteś pewna że to wymioty?

Justi dla Bartusia za uśmieszki

justyna u nas takie wrzeszczące karmienia są pod wieczór
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości