|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#9271 |
Konto usunięte
|
Dot.: Wszystko o Avonie - Część II
|
![]() ![]() |
![]() |
#9272 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#9273 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ale sprobujcie raz jeszcze skontaktowac sie z tymi klientkami i powiedziec im raz a stanowczo, ze za ich zamowienie bedziecie musialy zaplacic wy z wlasnej kieszeni, na co sie nie zgadzacie. Mialam raz taka sytuacje i u mnie to sie sprawdzilo ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#9274 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#9275 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#9276 |
Czekam na Ragnarok
|
Z moją klientką nic się zrobić nie da, bo strasznie trudno się dodzwonić, a spotkać to już w ogóle się nie da. Przestała być poprostu moją klientką. Jak będzie ewentualnie coś chciała, to za przedpłatą.
Nie wiem co tacy ludzie sobie myślą. Że mogę iść i oddać ten produkt ot tak sobie? Że płatności mogę dokonać po roku? Ja to bym wzięła, żeby nie robić problemu, nawet jakbym już nie potrzebowała (zresztą ja bym się nie wpakowała w taką sytuację, szybciej bym się ze wstydu spaliła, że o czymś "zapomniałam"). Lekkoduchy, zamówią, a kiedy zamówienie jest, to już nie potrzebują. Jakby to było takie hop siup. W ogóle żadnych zobowiązań, żadnych konsekwencji. Konsultantki powinny dostawać takie blankiety jak do spisywania zamówień, ale z adnotacją, że klientka zobowiązuje się wziąć i zapłacić za towar. Inaczej postępowanie w sądzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9277 |
Zakorzenienie
|
Jeśli mowa o klientkach, to ja troszkę napiszę o swojej
![]() Mam taką jedną, z mojego wieku... Zamawia na nieduże kwoty ale zawsze odbiera kosmetyki po dwóch tygodniach od daty dostawy. Mówi, że za daleko jej do mnie, że nie ma czasu. Ja to rozumiem - też chodze do szkoły. No ale bez przesady. Żeby się nie chciało ruszyć tyłka na 15 minut i przyjść do mnie po te swoje zamówione kosmetyki... No nic... ja jej to wybaczam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9278 |
Czekam na Ragnarok
|
Ja zwykle spotykam się na mieście. Fajnie, gdyby ktoś przychodził po te kosmetyki do mnie, ale zwykle to konsultantka powinna dowozić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9279 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#9280 |
Zakorzenienie
|
Współczuję Ci Fenris...
Ja teraz nie wyrabiam, i rozwożę kosmetyki przez 3 dni, bo ciężko wszystkich zgrać tego samego dnia, tym bardziej że otrzymuję paczki do domu, więc ciężko mi określić o której ją dostanę ![]() Ale z klientkami szczególnie tymi sezonowymi bywa również. Kiedyś jednej nie przypasował cień z Color Trend bo niby odcień był niewidoczny (wystarczyło więcej nałożyć na powiekę) i do ostatniej chwili mówiła, że go chcę, a w dzień kiedy miałam do zapłacenia fakturę powiedziała, że go nie chcę i za niego nie zapłaci. Byłam tylko i wyłącznie wściekła dlatego, że miałam dokładnie odliczoną sumę plus to co miała mi dać do zapłaty, i musiałam wracać po brakująca kwotę na drugi koniec miasta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9281 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
chociaz jesli chodzi o torbe to sie zastanawiam jak to jest bo ostatnio zamawialam dla siebie i oderwalama ta karteczke. otwieram i czytam a tam pisze ze zwrot nie bedzie mozliwy bez tej karteczki, tylko ze ja nawet nie moglam jej przeczytac bo byla tak przypieta ze ta strona polska byla przypieta do torebki. za***iscie, ale nie rozumiem dlaczego nie mzoan. najleiej zadzwonic i sie spytac. z reszta kosm,etykow nie ma problemu. zwracasz i nie robia problemow,.
![]() |
#9282 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Tego z oliwkami nie miałam..ale miałam sensensy..i w ogóle nic nie peelingowały..ot takie działanie jak zwykły żel pod prysznic..zresztą seria senses tylko ładnie pachnie ![]() ![]() a mi się wydaje- co do tej torebki- że można zwrócić..przecież masz ten kartonik..to co że oderwany...a w który miejscu oni go przypinają..bo jeśli tak że bez oderwania nie dałoby się otowrzyc zamka..to byłoby to troche bez sensu..może komuś nie spodobało się wnetrze torby i musiał oderwac ten kartonik bo jak inaczej miałby otworzyć zamek ![]()
![]() |
#9283 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#9284 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Edit: załaczam jeszcze zdjęcia torebki tak jak ktoś prosił
![]() |
#9285 | |
Czekam na Ragnarok
|
Cytat:
![]() Tak w ogóle to dziwne, że płyn do higieny intymnej jest w brakach. Przecież tego nikt nie zamawia... Przynajmniej u mnie to drugie zamówienie odkąd jestem konsultantką. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#9286 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Tak chwalicie ten peeling i juz mi chodzi po glowie pewna glupia mysl ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#9287 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#9288 | |
Czekam na Ragnarok
|
Cytat:
![]() A co do tego płynu do higieny intymnej to on dobry jest? Jak dla mnie najlepszy jest Intima Ziaji i jakoś boję się próbować innych. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#9289 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do plynu to nie mam pojecia bo nie uzywam, gdyz z tego co pamietam ma chyba na 1 lub 2 miejscu w skladzie alkohol ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#9290 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#9291 | |
Zadomowienie
|
Swego czasu bardzo lubiłam peeling z granatem, jednak od paru ostatnich opakowań mam wrażenie, że już nie drapie tak fajnie jak kiedyś. Nie wiem czy to dlatego, że w między czasie wypróbowałam wycofany
![]() Co do kosmetyków jakie posiadam z Avonu, to trochę ich jest. Ostatnio jednak stwierdziłam, że bez sensu jest co rusz kupować kolejną maseczkę, szampon, czy jeszcze coś innego, bo nowe, bo zmienione opakowanie, bo coś tam. Teraz kupuję tylko jak mi się coś kończy lub faktycznie stwierdzam, że a nóż widelec, to będzie coś, co mi się przyda, jest mi niezbędne do życia, itd. Z tego co pamiętam to mam: - na wykończeniu maseczkę spa z masłem shea - maseczkę solutions chłodzącą - maseczkę spa sake & ryż - bodajże dwie maseczki spa z błotkiem do twarzy (choć odkryłam tańszą o podobnym działaniu, więc po ich skończeniu więcej nie zagoszczą na mojej półce) - końcówka zapachu Wink w zwykłej buteleczce - Wink w wersji mgiełki - kompletny niewypał jak dla mnie - dwa zapachy z jakimiś kwiatkami narysowanymi, chyba jeszcze je w liceum kupiłam albo pod koniec podstawówki o_0, nie kojarzę kompletnie nazwy - pianka solutions zieloną - perełki brązujące (nie umiem się do nich przekonać i sobie leżą bezużytecznie) - róż w perełkach - krem do twarzy z serii care - woda passion dance, po chwilowej fascynacji przestał mi się podobać i stoi na półce - mikrodermbrazja w kremie - krem do biustu - krem z anew do ciała na wykończeniu, można kupić coś lepszego dużo taniej - odżywka strong results - moja miłość ![]() - krem do skórek to również moja miłość ![]() - jakieś trzy błyszczki, nie pamiętam które dokładnie - podkład w płynie, dla mnie straszny śmierdzioszek - miałam kiedyś cień podwójny z avon color, to po miesiącu skamieniał ![]() - krem i scrub do stóp z kofeiną (krem całkiem niezły, scrub taki sobie) - krem do stóp spa z mm - krem do rąk spa z mm - diamentowy scrub do stóp To chyba wszystko.. Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#9292 | ||||
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Przede wszystkim Ci którzy tak robią uważają, że konsultantki mają na kosmetykach nie wiadomo ile. Kiedyś moja ciotka zamówiła kremy Acolade na dzień i na noc, a potem stwierdziła,że ich nie weźmie, bo są jej nie potrzebne, a zresztą mam je za pół darmo ![]() ![]() Dopiero jej wytłumaczyłam ile mam na tych kremach i wtedy je wzięła. Wiecie,że dużo ludzi myśli,że zbijamy na sprzedaży kosmetyków z Avonu niezłe kokosy? Przynajmniej w moim otoczeniu. Wtedy tłumaczę,że każdą próbkę muszę kupić, każdy katalog, każdą reklamówkę, a upustu mam 20% i to jeszcze z moim zamówieniem. Wtedy jest ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#9293 |
Czekam na Ragnarok
|
No niestety ludzie myślą, że my tu nie wiadomo ile zarabiamy. Ja zawsze ledwo wchodzę na 25% (tzn zwykle nie wchodzę
![]() ![]() Jak dla mnie zobowiązanie to rzecz święta. Teksty w stylu "ja nie zamawiałam" lub "ja już nie chcę" są niedopuszczalne. Przy każdym zamówieniu osobom niezaufanym będę dawała karteczkę z produktami, ceną i kwotą do zapłaty, a co najważniejsze, dana osoba będzie musiała złożyć podpis ![]() Hmm... Tylko najgorsze jest to, że większość klientek składa u mnie zamówienia przez Internet lub telefon ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#9294 |
Zadomowienie
|
Zanim moja koleżanka nie została konsultatnką to faktycznie miałam takie jakieś przekonanie, że na tym to się kokosy zarabia i tylko nie próbowałam się za to zabrać, bo nie byłabym w stanie namawiać nikogo na to, żeby wziął katalog i wypytywać, czy coś chce. Strasznie nachalne mi się to wydawało.
Pozostaje tylko uświadamiać takich ludzi i może z tymi podpisami lub częściową zapłatą za zamówienia. No nic uciekam spać. Miłej nocy życzę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9295 |
Zakorzenienie
|
Napisałam w piątek maila do avonu z pytaniem, dlaczego na fakturze nie mam ani słowa o brakach, a braki są - bo przecież wiem, co zamawiałam.
48h minęło i cisza... co oni sobie myślą?? |
![]() ![]() |
![]() |
#9296 |
Raczkowanie
|
Spokojnie mi zwrotu od 30 marca nie mogą zaksięgować
tzn 4produkty oddane a dwa tylko poddane korekcie. Gdzie reszta ?? Dzwoniłam kilkakrotnie i mają jakiś problem z systemem trala lala i nie weszły te dwa produkty. Będę walczyć o moje 26,09 złocisza a co niech se nie myślą !!
#9297 |
Raczkowanie
|
oj, Avonki - z systemem to oni mają problem i to bardzo duży.
Miałam z ostatną dostawą taką sytuację: stały adres dostawy mam u mamy, ale w zwiazku z tym, że mama musiała wyjechać poprosiłam mamę mojego męża żeby była z dziećmi i odebrała przesyłkę - więc zmieniłam adres dostawy. Jako ze zamawiam przez internet sysem poprosił o sprawdzenie terminu dostawy w zwiazku ze zmianą adresu - termin sie zgadzał. Cały dzień biedna mama nie wychodziła z domu, potem ja - czekałyśmy na paczkę. Paczki nie ma. W piątek zadzwoniłam doAvonu, a uprzejma pani uprzejmie mnie informuje, że paczka przyjdzie dzisiaj bo w zwiazku ze zmianą adresu zmienił się rejon, a tym samym termin dostawy. (a tu nikogo nie ma w domu, sąsiedzi daleko, jeszcze mało ich znam bo jesteśmy tam nowi). No to we mnie zawrzało - przecież mam na zamówieniu z internetu 12 a nie 13, cały dzień czekałam w domu, klientka zamówiła duża i czeka na to a w sobotę wyjeżdża itd. itp. Pani oczywiscie próbowała najpierw wcisnąć mi jakiś dodatkowy termin, na który sie nie zgodziałam, ale ostatecznie sprawdziła, rację mi przyznała z terminem i powiedziała, ze oddzwoni do godziny. Nie oddzwoniła, ale oddzwonił kurier (a wcześniej mi mówiła ze nie mają telefonów do kurierów) i ponieważ na całe szczęście mieszkam od mojej mamy ok. 7 km (a już inny region, choć ten sam kod pocztowy) zgodził się przesyłkę zawieźc do mojej mamy. Niby nic takiego, bo wszystko było załatwione szybko i uprzejmie, ale co ja przeżyłam w czwartek zanim wszystko sie wyjaśniło. I to jest dopiero problem z systemem - przez internet inaczej w Avonie inaczej. A najlepsze było to jak otworzyłam pierwszą skrzynkę i zaraz znalazłam ankietę na temat dostawy i obsługi (pomyślałam ja im odpiszę) - ale pytania tak skonstruowane, że właściwie to ja byłam ze wszzystkiego bardzo zadowolona w wkrótce dowiemy się że wszystkim się wszystko podoba. |
![]() ![]() |
![]() |
#9298 |
Raczkowanie
|
ale się rozpisałam chociaż starałam się napisać krótko
Pozdrawiam wszystkich. |
![]() ![]() |
![]() |
#9299 |
Raczkowanie
|
mnie czasem denerwuje, że przywiozą dzień wcześniej i nie zadzwonia. no fajnie, ze paczka jest wczesniej, ale jak ja uziemiam mamę na środę, to nie znaczy, ze we wtorek tez ktos bedzie :/ a potem sie czeka w srode i dziwi, ze tak dlugo. Avon w ogole powinien miec jakis lepszy kontakt z konsultantkami. no, ale z wieloletniego doswiadczenia wiem, ze po kazdej zmianie jest gorzej i tylko my na tym tracimy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9300 | |
Czekam na Ragnarok
|
Cytat:
Moim zdaniem dużym problemem są braki i Avon powinien wprowadzić możliwość oddawania braków w COKu. W Oriflame nie ma z tym problemów, a w Avonie są, na niekorzyść konsultantek. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:42.