|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3691 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.
Cytat:
25.02.2010 ![]() 25.04.2010. ![]() 25.10.2010. zaręczyny 15.10. 2011. ![]() 21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3692 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i Wszystkiego Naj ![]() ![]() ![]() ![]() biedulek ![]()
![]() |
![]() |
#3693 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3694 |
Kniaginia
|
Kciuki!
Dzięki ![]() ![]() Nyya, obcięcie włosów da tyle, że jak będą wypadać, to jednak krótsze, więc będzie wrażenie, że mnie wypada ![]() Mi też lecą, za każdym razem zawijam na grzebień albo rozsiewam po podłodze. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3695 |
Zakorzenienie
|
łoo to ale by mój Kuba sie ucieszył ,uwielbia tą gierke
![]()
![]() |
#3696 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() no ja tez lysieje wiec scielam na krotkie. wypadac dalej wypadaja ale nie sa tak obciazone jednak bo sporo skrocilam no i te klaki jak pisalyscie mniejsze sa ![]()
25.02.2010 ![]() 25.04.2010. ![]() 25.10.2010. zaręczyny 15.10. 2011. ![]() 21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3697 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
mojej hipp smakował , nan to była tragedia strasznie ja wykrecało po nim, no ale po hippie dostała uczulenia i teraz jest na Bebilonie pepti. Choc to uczulenie wyszlop=by jej po kazdym mleku Cytat:
![]() co do CC mnie odpukac nie boli, tylko jak zaczynam robic brzuszki to po kilku zaczyna mnie cos ciagnac ale na chwile, takto ok. Butelki i smoczki przepłukuje zimna woda, myje płynem i przelewam wrzatkiem, ale wrzatkiem przelewam nie za kazdym razem. Czasami wsadze do zmywarki na porzadne pranie, ale potem przeleje wrzatkiem raz jeszcze. Cytat:
![]() Cytat:
No i ma 62,5 cm i 5150 cm więc to taki kurczak mały z niej ![]() Matylda też je czesciej a mniej, poza tym ona w życiu nie zjada tyle co pisze na puszce ze powinna. Na bank je mniej. w upały potrafila caly dzien nie jesc tylko pic, dopiero wieczorem pochłaniała cała butle. Mi tez włosy wychodza. Biorę witaminy , a jak te mi sie skoncza to kupie jakie a+e forte bo zaraz łysa będę ![]() Edytowane przez trooskava Czas edycji: 2013-06-27 o 09:07 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3698 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ale również jeszcze nie czas na poczekalnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() No no pokaźna waga ,pędzicie do przodu ostro ![]() kłucie też mam i właśnie przy napełnianiu a ja dodatkowo odczuwam ból ![]() Cytat:
![]() A balsam BJ jest super, ja go bardzo lubię ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Najlepszego, spełnienia marzeń ![]() Cytat:
![]() A jeszcze co, w ciąży mi włosy na nogach tak szybko nie rosły i miałam spokój a teraz co dwa dni i busz na nogach ![]() ![]() Coś to miałam jeszcze ale zapomniałam ![]() A Dzień dobry w ogóle ![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3699 | ||
Wtajemniczenie
|
Siemaneczko
czyli "puszkowo" ![]() Cytat:
Biedny Różak... a może taka noc - ja sie o 4 obudziłam bo Filip rzucał się na łóżeczku i uderzał głową o szczebelki... Cytat:
Ja zaczynam naprawdę zastanawiać się czy Filip nie ma apetytu słonia ![]() Pora ściągnąć piżamkę i założyć coś wyjściowego. Za godzinkę jedziemy do lekarza ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3700 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Wszystkiego dobrego! ![]() I biedna Różyczka, miała nocne przygody. Moja KInga nauczyła się przewracać z pleców na brzuch i już 3 razy wylądowała na brzuchu pod szczebelkami jednocześnie w nie uderzając... Był płacz i wybicie ze snu. Małe wiercipiety ![]() A tak w ogóle prosze o trzymanie kciuków. Idziemy dziś na wizytę kontrolną z bioderkami, bo Mała była szeroko pieluszkowana. Oby było ok... Edytowane przez Villga Czas edycji: 2013-06-27 o 09:32 Powód: kiepska pamięć ;) |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3701 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3702 |
MBZ♥
|
Dzień dobry
![]() Maria ![]() Nestelle dla mnie też trampki na obcasie to nieporozumienie:/ marzę o hunterach ale nie mam jak zmierzyć i boję się o szerokość ![]() Klementyna ![]() Moderna, u Was ogólnie jest chyba inny kalendarz szczepień prawda? ![]() Też mi zaczęły włosy lecieć, a że mam długie i kręcone i ciemne to są wszędzie widoczne ![]() Nyaa ja sięzastanawiałam nad ścięciem ale moje kręcone bardzo długo rosną, ciężko też znaleźć mi fryzjera który umie ścinać kręcone włosy tak żeby nie przeciąć loka więc pomysł upadł:/ Anika_s jak zdaży się Roszpunce wsadzić paluszka to wyciągam ale jak pcha czasem całe piąstki to nie ![]() ![]() kmagg to je Ci faktycznie tak jak na puszce jest napisane ![]() Butelki myję na zimno, w dzień przelewam wrzątkiem przed podaniem Małej. Na wieczór sterylizuję ![]() Sorce ![]() ![]() Demeter ![]() ![]() Alliw za Wasze też ![]() Trooskava ![]() ![]() Villga mocne ![]() my trafiłyśmy do takiego ortopedy, który twierdzi, że do 4 msc powinno się pieluchować nawet przy dobrym wyniku ![]() W końcu nie pada ![]() ![]() a jutro wraca Mąż ![]() ![]() Edytowane przez BYou Czas edycji: 2013-06-27 o 09:49 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3703 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() no moja koleżanka też niedawno urodziła i też jej już ciężko było pod koniec bo akurat te upały były ![]() Dziewczyny, mam pytanie ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3704 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
najlepszego! Cytat:
muszę poszukać, chyba że masz pod ręką jakiś link do stronki, gdzie mogę o niej poczytać z włosami masakrę mam, wszędzie są moje kłaki, dosłownie wszędzie... ja się zdecydowałam że scinam- odrosną przecież.
![]() |
![]() |
#3705 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jego kuzyn o 2 dni od Maksia młodszy jest o 2 kg od niego większy. Wiem, wiem, że porównywać nie można, ale już mam schiza na punkcie tej wagi ![]() Wiem, że nie mogę zwalać winy na lekarkę, ale myślę, że gdyby ona zamiast snuć teorie, że ja pewnie dziecka nie karmie, że głodze, dodała wsparcia odrobinę to do dziś karmilibyśmy się piersią. Lekarka w pewnym momencie (jak Maksiu za tydzień przybył tylko 50g) wymyśliła, żeby położna przyjechała do mnie do domu na cały dzień i sprawdzała jak ja karmie ![]() ![]() Teraz najważniejsze, żeby synuś był zdrowy i wyrósł na szczęśliwego człowieka. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3706 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Moja znajoma, która pracuje z dziećmi mówiła, że szerokie pieluszkowanie jest ważne zwłaszcza u dziewczynek. Problem z bioderkami może wyjść dopiero jak dziewczynka stanie się kobietą i w ciążę zajdzie, bo wtedy ważne są zdrowe biodra. Ja się na tym nie znam, ale w sumie dość logicznie to brzmi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3707 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3708 | ||
Kniaginia
|
Cytat:
Cytat:
![]() My na usg idziemy. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3709 |
Zakorzenienie
|
Ja tak na szybko z pytaniem. Filip w nocy paznokciami porobił sobie ranki na głowie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3710 |
Zadomowienie
|
![]() My też pewnie będziemy mieć usg bo ma w gabinecie i za 1 razem robił ---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- Myślę,że nie zaszkodzisz tym. Jak Kinia miała takie zaognione krosteczki na główce to położna kazała właśnie ostaniseptem przecierać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3711 | |
MBZ♥
|
Cytat:
nie wiem jak to Ty zrobiłaś, że mnie zacytowałaś ![]() ![]() ![]() Villga, u nas też była taka argumentacja ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3712 |
Zakorzenienie
|
Kciuki za dzisiejsze szczepienia i wizyty kontrolne
![]() sliczna ![]() ![]() u mnie podobnie ![]() az mi glupio, no ale co poradzic.. tak, troszke inaczej ![]() w Niemczech w ogole nie ma obowiazku szczepien ochronnych, wiec decyzja nalezy tylko do rodzicow, czy zaszczepia dziecko. Na gruzlice sie nie szczepi. Pierwsze szczepienie po ukonczeniu 8 tygodni - 6 w 1 (błonica, tężec, krztusiec, WZW B, polio, HiB) + pneumokoki, powtorka po miesiącu i po dwoch. W wieku 12-14 miesiecy dochodzi powtorka 6 w 1 + odra, świnka, różyczka i ospa wietrzna i ewentualnie meningokoki.
![]() |
#3713 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() ![]() ![]() no bo to przecież AGATECZKA pytała |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3714 | ||||
Zakorzenienie
|
ryby i wołowine tez (same steki,steki)
Cytat:
![]() Cytat:
![]() to powiem Ci ze nigdy nie kupuj ich bez mierzenia jednak.... ja musiałam wziąsc mniejsze niz normalnie nosze bo wypadają wielkie jakies .... Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() oktanisept nie zaszkodzi.ale jak niczym nie zrobisz tez sie nic nie stanie .Roszek od czasu do czasu zadrapie sobie buzke gdzies .... przesmaruje mu tylko bephantenem aby szybciej sie zagoiło .
![]() |
![]() |
#3715 | ||
MBZ♥
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() podobnie miałam z conversami:jakbym zaufała mierzeniu sprzedawców z all to bym musiała odsyłać:/bo są dobre na mnie 37,5 zamiast 38,5 czy 39:/ mnie w zimie męczyło ubieranie się w kurtki, kozaki itp:/wtedy marzyłam o lecie i wyjściu tylko w sukience i sandałkach ![]() ostatnio posmarowałam bepanthenem Roszpunkę bo miała jakieś krostki i na drugi dzień wyszło więcej:/więc w ruch poszedł emolium. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3716 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Kurde, jak mam krótkie włosy, to zawsze zapuszczam, a jak już mam dłuższe, to mnie wkurzają i chce mieć krótsze. Ech... bycie kobietą jest naprawdę trudne... No i wyszedł mi eleborat na temat włosów ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() W końcu matka natura też kkobieta, wiedziała, co robi ![]() czasami zje więcej, ale baaardzo rzadko. Ale dobrze przybiera, więc się nie martwię. Właśnie zjadł 90 ml ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja nie podaję K - zalecenie położnej |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3717 |
Zakorzenienie
|
Odp: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.
Ptaszysko - hippa nie probowalam. Kiedys zwyklego gerbera a teraz z ha mam pierwsza puszke i wzielam nan. Nawet nie wiem czy byl hipp ha bo Jakub plakal i zakup byl blyskawiczny. Mam jeszcze pol puszki powinno do wizyty wystarczyc chociaz mojego mleka coraz mniej wczoraj 2 razy musialam dac tylko mm bo wsciekal sie przy cycu prawie nic nie lecialo.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3718 | |||||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Dziecko mi sie popsuło ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Dobrze wiedzieć ![]() Cytat:
z tym że nie ma co mierzyć to troche przesada ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3719 |
Zakorzenienie
|
Odp: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.
Demeter - odnosnie karmi.. wczoraj wieczorem wypilam. W nocy wstalam do wc i wracajac zalalam sie mlekiem... a spie juz od jakiegos czasu bez stanika bo mialam coraz mniej pokarmu. Niestety juz przed wyjsciem na spacer znowu prawie nic nie lecialo.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ---------- Sorce - ja poki co zuzywam malo mm bo puszke nan ha (400g) mam od tygodnia a zuzylam polowe ale nastawiam sie powoli na samo mm widzac ze dziecko mi sie wscieka i niewiele leci i tak przyszlosciowo juz kalkuluje. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:44.