Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-27, 11:50   #4261
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

Cytat:
Napisane przez limonka84 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

Mam smutne wieści, niestety poroniłam: 8 tydzień ciąży - dziś byłam na badaniu i dowiedziałam się że serduszko mojego maleństwa nie bije. Mam się stawić w szpitalu na zabieg łyżeczkowania.
To już druga ciąża, którą poroniłam (poprzednią na początku tego roku) więc chcę zrobić badania genetyczne.
Tż wspiera mnie bardzo. Na pewno będziemy się starać dalej - może nie od razu, ale ginekolog powiedział, że miesiąc po tym jak dostanę okres możemy próbować.

Powodzenia Kochane! Wierzę, że mi też się w końcu uda zostać szczęśliwą mamą.
Pozdrawiam - zmęczona, zapłakana, ale pełna nadziei, że będzie lepiej.
Kochana trzymaj się i bardzo mi przykro

Ale Wy pędzicie
dziś już nie dałam rady Was nadrobić chyba kilka razy dziennie muszę do Was zaglądać !
Dopiero teraz zauwazyłam pierwszą stronę dodacie mnie ?
OM 13.04.2013 TP 17.01.2014
Stary 2013-06-27, 12:03   #4262
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość

Do wiekszosci chorob jest inne podejscie. Np bedac w Polsce mielismy wirusa,w aptece zostawione 250 zl (chora ja+ dzieciaki). Dali nam antybiotyk. Ja pytam czy antybiotyk ma pomoc skoro on dziala na bakterie,a nie na wirusy. To uslyszalam,ze to tak na wszelki wypadek. Czyli mamy faszerowac sie czyms co i tak nie pomoze Wiec widzisz do leczenia w Polsce tez mozna sie doczepic. Tak samo jak mnostwo kobiet w ciazy w razie czego bierze leki na podtrzymanie. Tu tego nie ma. A w Anglii poszlismy z wirusem i powiedzieli,ze jak to wirus przyszedl i pojdzie,duzo pic,w razie goraczki paracetamol. Wszystko. No i miala racje.
Mnie sie akurat podoba to, że w UK nie chcą tak szprycować ludzi antybiotykami. Organizam sam powinien próbować walczyć z chorobą, a antybiotyk w ostateczności. Ja teraz też nie chciałam antybiotyku na pęcherz, ale gin się uparł, że "trza" no i koniec gadki było.
_Shiloh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 12:06   #4263
lejdi_aga13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez _Shiloh_ Pokaż wiadomość
podpytałam troszkę gosię od nas z wątku o benefity, ale szczegółowo rozmawiałam z moją koleżanką z liceum która tam mieszka już 5 lat i pobiera benefity na synka. Więc mi wyczerpująco udzieliła instrukcji co i jak mamy robić po przylocie, że tak powiem No my też będziemy u mojej siostry przez 2 miesiące, a później na swoje.

Malgos_12 coraz bardziej przekonuję się do zzo, bo u mnie występuje taki dziwny objaw, że tracę przytomność w wyniku ostrego bólu
mam nadzieje,ze na priv dostane od Ciebie troszke info o tych benefitach

wysprzzatalam caly dom
Julia Renata 28.01.2014 11:30

Nataniel 16.06.2009r.

Marzec 2015-

29 tydz
lejdi_aga13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 12:08   #4264
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lejdi_aga13 Pokaż wiadomość
mam nadzieje,ze na priv dostane od Ciebie troszke info o tych benefitach

wysprzzatalam caly dom
Napisz co Ciebie konkretnie interesuje, jakie benefity, bo jest ich mnóstwo. A na pewno coś Ci podpowiem na prv
Stary 2013-06-27, 12:10   #4265
mezaga
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie sie akurat podoba to, że w UK nie chcą tak szprycować ludzi antybiotykami. Organizam sam powinien próbować walczyć z chorobą, a antybiotyk w ostateczności. Ja teraz też nie chciałam antybiotyku na pęcherz, ale gin się uparł, że "trza" no i koniec gadki było.
No ale jeśli uważasz, ze tego antybiotyku nie potrzebujesz i poradzisz sobie bez niego to nie musisz go brać. Wiadomo - na własną odpowiedzialność ale wybór zawsze ostateczny należy do Ciebie.
Stary 2013-06-27, 12:40   #4266
nattalli
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Malgos_12 Pokaż wiadomość

Natalii - fajna historia, ale ślub bez rodziny to też nie dla mnie, bo według mojego odczucia to taka podróż, którą mogę sobie zorganizować w każdej chwili, (choć nie wątpię, że dla was była to bardzo szczególna chwila i wycieczka)... heheh ale znów, widzę pojawia się opinia, że w PL to trzeba nie wiadomo jaką suknię- nie wcale nie trzeba moja była strasznie prosta
Zdjęcia wyszły wam śliczne, jak masz jeszcze jakieś to chętnie oglądniemy, a zwiedzaliście troszkę wyspę?
Nam marzyła się za to wyjątkowa (na którą normalnie szybko byśmy się nie wybrali) podróż poślubna i wszystko poszło tak jak zaplanowaliśmy

u

rozumiem, że większość z Was uważa że to tak dziko bez rodziny to po prostu zależy od relacji jakie się ma ze swoją rodziną. Ja swoją bardzo kocham z tym, że wszyscy są w większości bardzo wymagający na zasadzie. W tradycji jest welon więc masz mieć welen, jak to nie zaprosisz dzieci i wnuków od kuzynki Twojej babci, co z tego że ich nie znasz skoro to jedyna żyjąca rodzina babci - jak ona się bedzie czuła jeśli jej nie zaprosisz. Po czym lista gości z mojej strony wyniosła z 300osób, do tego rodzina taty mnie nie trawi bo to nie mój biologiczny ojciec chociaz traktuję go jak własnego i ciagle mi przypominają że do rodziny nie należę np podczas świąt. Więc czułam wewnętzrny konflikt w środku. Do tego rodzina męża jest z 2 razy większa niż moja i była ta sama sytuacja tego trzeba zaprosić tamtego (teściowie ogolnie mnie nie cierpią i byli przeciwni ślubowi) itd A ja chciałam mieć coś swojego taką namiastkę naszej miłości. Po my sobie załozyliśmy że nie weźmiemy ani grosza od rodziców z wesela bo mamy młodsze rodzenstwo no i ogólnie nie przelewa sie jakoś strasznie w domu. Więc chcieliśmy zrobic coś cichego na nasze możliwości. My zawsze byliśmy z mężem ze sobą zżyci. Ja do niego idę z największym problemem i on tak samo. Doszliśmu do wniosku że nasz dzień powinien być naszym dniem. Jedni mają limuzyny, wypuszczają gołębię przed kościołem kazdy ma swoją wizję ślubu. I każda jak dla mnie jest ok. Kazdy ma prawo robić tak jak chce. Ale my czuliśmy że ta decyzja bedzie najlepsza w naszym życiu i tak było. I nie uwierzyłybyście jakie teraz są opinie u mnie w domu. Wszyscy mówią że my to mieliśmy głowę na miejscu przy planowaniu ślubu że świetnie i w ogóle pozytywnie pewnie jakies wzruszenie było jak wróciliśmy i zdjęcia pokazaliśmy rodzicom z tym że my z mężem od lat mieszkamy za granicą z daleka od rodzin więc mimo wszystko jakieś rozluźnienie więzi rodzinnych jest.
Decydując się na taki ślub nie miałam poczucia że robię coś szalonego i romantycznego, po prostu kierowalam się swoimi uczuciami i jedną konkretna sprawą. W dzisiejszym świecie kościół jest jaki jest, większość ludzi odchodzi od wiary z powodu tego co się słyszy w telewizji w gazetach. Nie ukrywajmy że śluby, komunie, chrzty staly się czymś w rodzaju taniego jarmarku, kto jak wygląda, jaki prezent dał ile do koperty wlozył a na dalszy plan schodzi sam SAKRAMENT. Ja nie jestem przesadnie wierząca, do kościoła chodzę jak mam ochotę czyli naprawdę baaaaardzo rzadko. Ale uważam że wszystkie uroczystości kościelne nie wymagają tłumu ludzi bogactw (bo w Polsce tak jest szczegolnie w małych miejscowościach takich jak moja) Skromność i świadomość tego co własnie odbywa się przed ołtarzem to jest piękne. Swiadomość że dwoje ludzi chce być ze sobą, nie ważne co mówią i robią inni. Chcą żyć swoim zyciem, w miłości, na dobre i te gorsze dni, bo każdy z nas ma takie. O TYM SIĘ ZAPOMINA O WADZE SAKRAMENTÓW.

26.05.2013 II kreseczki

http://www.suwaczki.com/tickers/c55fs65gkig2xlf5.png
nattalli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 12:41   #4267
lejdi_aga13
Rozeznanie

moj Tz w szitalu. Dzwonil,ze wymiotowal krwia i go zabrali na badania.Mam nadzieje,ze go wyuszczza bo nie ma nic ze soba a jest w szitalu 100km od domu ehhh

Nataniel 16.06.2009r.

Marzec 2015-

29 tydz
Stary 2013-06-27, 12:43   #4268
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nattalli Pokaż wiadomość
rozumiem, że większość z Was uważa że to tak dziko bez rodziny to po prostu zależy od relacji jakie się ma ze swoją rodziną. Ja swoją bardzo kocham z tym, że wszyscy są w większości bardzo wymagający na zasadzie. W tradycji jest welon więc masz mieć welen, jak to nie zaprosisz dzieci i wnuków od kuzynki Twojej babci, co z tego że ich nie znasz skoro to jedyna żyjąca rodzina babci - jak ona się bedzie czuła jeśli jej nie zaprosisz. Po czym lista gości z mojej strony wyniosła z 300osób, do tego rodzina taty mnie nie trawi bo to nie mój biologiczny ojciec chociaz traktuję go jak własnego i ciagle mi przypominają że do rodziny nie należę np podczas świąt. Więc czułam wewnętzrny konflikt w środku. Do tego rodzina męża jest z 2 razy większa niż moja i była ta sama sytuacja tego trzeba zaprosić tamtego (teściowie ogolnie mnie nie cierpią i byli przeciwni ślubowi) itd A ja chciałam mieć coś swojego taką namiastkę naszej miłości. Po my sobie załozyliśmy że nie weźmiemy ani grosza od rodziców z wesela bo mamy młodsze rodzenstwo no i ogólnie nie przelewa sie jakoś strasznie w domu. Więc chcieliśmy zrobic coś cichego na nasze możliwości. My zawsze byliśmy z mężem ze sobą zżyci. Ja do niego idę z największym problemem i on tak samo. Doszliśmu do wniosku że nasz dzień powinien być naszym dniem. Jedni mają limuzyny, wypuszczają gołębię przed kościołem kazdy ma swoją wizję ślubu. I każda jak dla mnie jest ok. Kazdy ma prawo robić tak jak chce. Ale my czuliśmy że ta decyzja bedzie najlepsza w naszym życiu i tak było. I nie uwierzyłybyście jakie teraz są opinie u mnie w domu. Wszyscy mówią że my to mieliśmy głowę na miejscu przy planowaniu ślubu że świetnie i w ogóle pozytywnie pewnie jakies wzruszenie było jak wróciliśmy i zdjęcia pokazaliśmy rodzicom z tym że my z mężem od lat mieszkamy za granicą z daleka od rodzin więc mimo wszystko jakieś rozluźnienie więzi rodzinnych jest.
Decydując się na taki ślub nie miałam poczucia że robię coś szalonego i romantycznego, po prostu kierowalam się swoimi uczuciami i jedną konkretna sprawą. W dzisiejszym świecie kościół jest jaki jest, większość ludzi odchodzi od wiary z powodu tego co się słyszy w telewizji w gazetach. Nie ukrywajmy że śluby, komunie, chrzty staly się czymś w rodzaju taniego jarmarku, kto jak wygląda, jaki prezent dał ile do koperty wlozył a na dalszy plan schodzi sam SAKRAMENT. Ja nie jestem przesadnie wierząca, do kościoła chodzę jak mam ochotę czyli naprawdę baaaaardzo rzadko. Ale uważam że wszystkie uroczystości kościelne nie wymagają tłumu ludzi bogactw (bo w Polsce tak jest szczegolnie w małych miejscowościach takich jak moja) Skromność i świadomość tego co własnie odbywa się przed ołtarzem to jest piękne. Swiadomość że dwoje ludzi chce być ze sobą, nie ważne co mówią i robią inni. Chcą żyć swoim zyciem, w miłości, na dobre i te gorsze dni, bo każdy z nas ma takie. O TYM SIĘ ZAPOMINA O WADZE SAKRAMENTÓW.
Naprawdę, naprawdę zgadzam się z Twoją opinią i też chciałabym mieć skromną uroczystość.

Cytat:
Napisane przez mezaga
No ale jeśli uważasz, ze tego antybiotyku nie potrzebujesz i poradzisz sobie bez niego to nie musisz go brać. Wiadomo - na własną odpowiedzialność ale wybór zawsze ostateczny należy do Ciebie.
Widzisz ja uważałam, że nie potrzebuję, bo nie odczuwałam fizycznych dolegliwosci (bakteryjne zapalenie pecherza), ale gin stwierdził, że musi mi odkazić pęcherz. A ja chciałam się żurawina leczyć

Edytowane przez _Shiloh_
Czas edycji: 2013-06-27 o 12:47
Stary 2013-06-27, 12:43   #4269
san_g
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Moja teściowa wylądowała w szpitalu, ma ostra niewydolność układu krwionosnego. Lezy na sali wzmożonego nadzoru i generalnie nie wyglada to przesadnie dobrze...
Zdrowia dla Teściowej!

Cytat:
Napisane przez nattalli Pokaż wiadomość
mi zwykła woda wręcz nasila mdłości..
Mam ten sam problem...
-----------
Wiecie co po tym wypadku ja normalnie boję się jeździć autem, stres dla mnie okropny, do tego stopnia że boli mnie brzuch Niedobrze bo nie potrafię nad tym zapanować a dla maluszka nie jest to dobre.

Ponieważ za bardzo nie mogę teraz jeść mięsa-śmierdzi mi z daleka, dzisiaj na obiad wymyśliłam żółtą fasolkę z jajkiem i ziemniaczkami. Mam nadzieję, że poprawi mi humor ale to dopiero po pracy a gdzie tam 17

Ja też w przyszłym tygodniu zaczynam II trymestr-jak to leci szybko

http://www.suwaczki.com/tickers/34bw43r82yq11y27.png
san_g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 12:49   #4270
ejani
Zadomowienie

Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

[QUOTE
małgoś_87, ejani, kluska, magnusia, perfuzja tak się składa ze ja jestem z ursusa fakt faktem czuje się w Wawie jak intruz bo generalnie jestem z Mazur. Nie znam kompletnie szpitali ale pomyślałam że chciałabym rodzić w Instytucie Matki i Dziecka suma sumarum to przemawia przezemnie fakt ze to chyba najbliższy szpital zarówno od miejsca zamieszkania jak i pracy (Ochota) byłam tam jak narazie raz i byłam w szoku no ale jak człowiek przywykł najpierw do luxmedu póxniej do Medicoveru to walka o miejsce w kolejce troszeczke zadziwia a później na wizycie u gina okazuje się, ze siedzi tam jego sekretarka (pielęgniarka) która dodatkowo prawi jakieś uwagi... Dramat jakiś no ale postanowiłam że zobacze jak wygląda usg u nich w porównaniu do tego co oferuje medicover.... i USG w instytucie mam 09.07 a w Medicoverze 16.07. Badania i tak będę robiła w medicoverze bo mam w ramach abonamentu więc nie czuje abym mocno naciągała Państwo no i helo ale kurcze tyle co mi odciągają na skłądki zdrowotne co miesiac to mam prawo.... ale się nakręciłam ale to przez to ze lekarz jak zobaczył wyniki krwi z Medicoveru to powiedział że proszę chodzić tam a nie naciągać Państwo przyjełam to na klatę ale niewiele by brakowało żebym mu odpyskowała swoją dorgą znacie moze jakieś opinie znajmoych o tym szpitalu

[/COLOR]taak i jeszcze jedno też mam wrażenie, ze jakaś skołowana jestem zaczełam robić ortografy a jak czytaj jeszcze raz napisane zdanie to sama sie zastanawiam o co chodzi[/QUOTE]

O, coś mi się zepsuło I jestem do tyłu

Pracowałam kilka lat na Ursusie-w sumie ładna okolica (już I wszędzie dobry dojazd

Co do szpitala to opinie będą na pewno różne (nie znam nikogo, kto by tam rodził) ale po przegrzebaniu już kilku forów wiem że nawet w szpitalu z najlepszymi można trafić na czyjś gorszy dzień, a najważniejsze to się nie nastawiać na luksusy
Za to wiem, że o każdym szpitalu są zawsze skrajne opinie w obie strony.
Mnie do "mojego" przekonuje fakt, że przecież będziemy rodzić w zimie a zawsze trzeba coś z domu podrzucić czy choćby odwiedzić więc ważne jest, żeby było blisko. Choć coś czytałam, że chcą remontować, więc nie wiem czy nie zacznę jednak szukać.

A co do medicovera/ośrodka to mam podobne dylematy, ale jednak nie zdecydowałam się zapisać "państwowo". W końcu nie po to pracodawca płaci (a składki I tak się odlicza), żebym teraz musiała prosić o wszystko. Lekarze są 3 razy w tyg (każdy raz po kilka godzin) a zapisy osobiście w trakcie przyjęć:/ a co jak się coś zdarzy w inny dzień?
Przez te składki z kolei wolałabym zostać na zwolnieniu, bo jednak kilka lat w swojej sprawie nie zajrzałam do ośrodka

dziś też mam koszmarne mdłości I nawet "moje" kanapki jadłam na raty. Ale lekarka stwierdziła "mdłości mogą być"...
Stary 2013-06-27, 12:54   #4271
lejdi_aga13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez san_g Pokaż wiadomość
Zdrowia dla Teściowej!

Mam ten sam problem...
-----------
Wiecie co po tym wypadku ja normalnie boję się jeździć autem, stres dla mnie okropny, do tego stopnia że boli mnie brzuch Niedobrze bo nie potrafię nad tym zapanować a dla maluszka nie jest to dobre.

Ponieważ za bardzo nie mogę teraz jeść mięsa-śmierdzi mi z daleka, dzisiaj na obiad wymyśliłam żółtą fasolkę z jajkiem i ziemniaczkami. Mam nadzieję, że poprawi mi humor ale to dopiero po pracy a gdzie tam 17

mam identyczny obiadd dzis

Nataniel 16.06.2009r.

Marzec 2015-

29 tydz
Stary 2013-06-27, 12:54   #4272
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
moj Tz w szitalu. Dzwonil,ze wymiotowal krwia i go zabrali na badania.Mam nadzieje,ze go wyuszczza bo nie ma nic ze soba a jest w szitalu 100km od domu ehhh
trzymam kciuki za zdrowie TŻ-ta. Daj znać co i jak
Stary 2013-06-27, 12:54   #4273
mezaga
Zakorzenienie

Cytat:
Naprawdę, naprawdę zgadzam się z Twoją opinią i też chciałabym mieć skromną uroczystość.

Widzisz ja uważałam, że nie potrzebuję, bo nie odczuwałam fizycznych dolegliwosci (bakteryjne zapalenie pecherza), ale gin stwierdził, że musi mi odkazić pęcherz. A ja chciałam się żurawina leczyć
To może nie bierz tego antybiotyku
Tu bardziej chodzi o to czy ta żurawina Ci pomoże. Ale ja bym na siłę nie pchała w siebie leków, których nie chcę i jestem pewna, że pomoże mi coś lżejszego.

Dorwałam właśnie ćwiartkę arbuza i wszamałam całą Ale mi z tym dobrze

San_g ja fasolkę miałam wczoraj na kolację. Z bułką tartą na maśle. Pychota Stwierdzam, że mój robal ją bardzo lubi, bo mi się tak dobrze po niej zrobiło Też mnie od mięsa odrzuca i wystarczy, że przejdę koło stołu na którym leży kanapka z szynką od razu mnie ciągnie do łazienki.
Stary 2013-06-27, 12:56   #4274
gosia261282
Gang Iren

Cytat:

O kurcze,oby to nie było nic poważnego. Na pewno bardzo się martwisz o niego. Daj znać później co powiedzieli. Zdrowia dla tż!
Stary 2013-06-27, 12:57   #4275
Cicici
Rozeznanie

Dziewczyny widze, ze u was przystko przemyslane!! Ja jeszcze nie mysle o znieczuleniu ani o tym jak bede rodzic. Postanowilam ze pojde do szkoly rodzenia i wtedy zdecyduje..
Tez macie delikatne klucia w brzuchu? Ja mialam wczesniej takie bole jak na okres a teraz mam takie delikatne klucia co jakis czas.. Jak mowilam lekarce o tamtych bolach to powiedziala ze to normalne..
Cicici jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 12:58   #4276
mezaga
Zakorzenienie

Lejdi_aga - mam nadzieję, ze te wymioty to nic groźnego - choć brzmi nieprzyjemnie

Poczyniłam właśnie pierwszy zakup ciuchociążowy. W C&A są promocje i zamówiłam sobie dwie bluzki i getry. Szkoda, ze spodni nie było w odpowiedniej długości.
Stary 2013-06-27, 13:02   #4277
san_g
Zadomowienie

Cytat:
Same smutne informacje Oby było dobrze!

Cytat:
mam identyczny obiadd dzis
Cóż za zgranie Fasolka jeszcze u nas droga ale taka młoda bez tych twardych części jest pychaaa... i będzie z masełkiem i bułką tartą oczywiście.
Ech w pracy się rozmarzyłam a to dopiero wieczorem.

Jeszcze mam pytanie co do jajek, ja dostałam od rodzinki Tż ze wsi 30 szt typowo wiejskich, od szczęśliwych kurek :P:P i normalnie je sparzam i np. używam do deseru surowych żółtek, nigdy mi to wcześniej nie zaszkodziło teraz zastanawiam się czy za bardzo nie ryzykuję ale marzy mi się jajko sadzone z płynącym żółtkiem....(tym bardziej, że zółtka są piękne aż pomarańczowe a często trafiają się dwa na jajko mmm )

Stary 2013-06-27, 13:02   #4278
OlusiaS
Wtajemniczenie

Cytat:

Miałam robić placki ziemniaczane i brokulowe,ale zmieniłam zdanie .bedzie to samo,co u Cibie,tylko fasolka zielona i popije kefirkiem,mniam

Lejdi aga jeja,a wiadomo,od czego tak wymiotowal??zdrowia dla tzta!!
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 13:03   #4279
SunShineDoll
Rozeznanie

Dot.: Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

natlalli i san_g, ja mam właśnie 12 tydzień a właściwie już do końca zmierzam i powiem Wam cierpiącym z powodu mdłości, że w tym tygodni wszystko przechodzi jak ręką odjął - wiem, że to nie reguła ale życzę każdej która cierpiała jak ja, żeby tak było ! Mi pomagało jedzenie małych porcji niestety imbirowy napój nie, a i nie mogłam też się przejeść.
SunShineDoll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 13:06   #4280
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mezaga Pokaż wiadomość
To może nie bierz tego antybiotyku
Tu bardziej chodzi o to czy ta żurawina Ci pomoże. Ale ja bym na siłę nie pchała w siebie leków, których nie chcę i jestem pewna, że pomoże mi coś lżejszego.

Dorwałam właśnie ćwiartkę arbuza i wszamałam całą Ale mi z tym dobrze

San_g ja fasolkę miałam wczoraj na kolację. Z bułką tartą na maśle. Pychota Stwierdzam, że mój robal ją bardzo lubi, bo mi się tak dobrze po niej zrobiło Też mnie od mięsa odrzuca i wystarczy, że przejdę koło stołu na którym leży kanapka z szynką od razu mnie ciągnie do łazienki.

Już po ptokach bo go wzięłam, to był antybiotyk jedno-dawkowy, Monural. A żurawinkę i tak łykam sproszkowaną

Fasolka wspaniałości. Ja ugotowałam dziś zupkę jarzynową z kalafiorkiem, marcheweczką, fasolką szparagową i mlodymi ziemniaczkami, zabielaną mleczkiem nie śmietanką no i pokrojony lubczyk do garnuszka

Cytat:
Zdrowia dla Teściowej!

Mam ten sam problem...
-----------

Ja po wypadku w zeszłym roku wsiadłam za kierownicę może ze 3 razy łącznie. I chyba już nie wsiądę, za duży stres. Nie dość, że naraziłabym tym malucha to jeszcze innych uczestników ruchu drogowego

U mnie II trymestr też za chwilkę, myślę o jeansach z pasem. Ma ktoś polecić jakiś dobry sklep?
Stary 2013-06-27, 13:08   #4281
san_g
Zadomowienie

Cytat:
Poczyniłam właśnie pierwszy zakup ciuchociążowy. W C&A są promocje i zamówiłam sobie dwie bluzki i getry. Szkoda, ze spodni nie było w odpowiedniej długości.
Dzięki za cynk zaraz sobie sprawdzę co mają w ofercie

Cytat:
Napisane przez SunShineDoll Pokaż wiadomość
natlalli i san_g, ja mam właśnie 12 tydzień a właściwie już do końca zmierzam i powiem Wam cierpiącym z powodu mdłości, że w tym tygodni wszystko przechodzi jak ręką odjął - wiem, że to nie reguła ale życzę każdej która cierpiała jak ja, żeby tak było ! Mi pomagało jedzenie małych porcji niestety imbirowy napój nie, a i nie mogłam też się przejeść.
Ja co raz częściej mam zgagę, której nie miewałam przed ciążą. Muszę kupić migdały, podobno pomagają.

I dużo rzeczy mi śmierdzi (łącznie z włosami Tż niestety) ale moja siostra mówiła, że miała dokładnie to samo-może to rodzinne

Stary 2013-06-27, 13:11   #4282
perfuzja
Zakorzenienie

A mnie od wczoraj lekko pobolewa brzuch... Tak naprawdę bardziej "ćmi" niż boli, ale jakieś mało przyjemne to.
Stary 2013-06-27, 13:11   #4283
mezaga
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki za cynk zaraz sobie sprawdzę co mają w ofercie

Generalnie szału nie ma ale wybrałam dwie bluzki, które moim zdaniem będą ok. A jak będzie w rzeczywistości to się okaże. Najwyżej zwrócę.
Stary 2013-06-27, 13:16   #4284
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:
Generalnie szału nie ma ale wybrałam dwie bluzki, które moim zdaniem będą ok. A jak będzie w rzeczywistości to się okaże. Najwyżej zwrócę.
Poka, poka bluzeczki
Stary 2013-06-27, 13:17   #4285
san_g
Zadomowienie

Cytat:
U mnie II trymestr też za chwilkę, myślę o jeansach z pasem. Ma ktoś polecić jakiś dobry sklep?
Ja kupiłam dwie pary w ciucholandzie za 40 zł obie (jedne nowe), jedne dostałam od znajomej a drugie od siostry i takie dresy na koniec ciąży (wielgachne hehe). Moja znajoma dzwoniła, że ma dla mnie jeszcze sukienkę na szelkach ale mieszka 40 km ode mnie to nie wiem kiedy się zobaczymy. Teraz chcę zainwestować w leginsy bo mi w nich najwygodniej i zastanawiam się czy kupić je na all takie specjalne ciążowe czy w h&m mama

Cytat:
trochę rzeczy mają, podobno w h&m mama są wyprzedaże ale na stronce nie ma przecen-może w sklepie będą

Stary 2013-06-27, 13:21   #4286
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Patrzcie na te spodnie i jakie tanie http://www.hm.com/pl/product/77158?article=77158-A
Stary 2013-06-27, 13:25   #4287
mezaga
Zakorzenienie

Cytat:
Poka, poka bluzeczki
Jedna taka:
http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/pr...tuniki/97373/1

a drugiej już nie widzę ale baaardzo podobna.

---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ----------

Cytat:
Ja kupiłam dwie pary w ciucholandzie za 40 zł obie (jedne nowe), jedne dostałam od znajomej a drugie od siostry i takie dresy na koniec ciąży (wielgachne hehe). Moja znajoma dzwoniła, że ma dla mnie jeszcze sukienkę na szelkach ale mieszka 40 km ode mnie to nie wiem kiedy się zobaczymy. Teraz chcę zainwestować w leginsy bo mi w nich najwygodniej i zastanawiam się czy kupić je na all takie specjalne ciążowe czy w h&m mama

trochę rzeczy mają, podobno w h&m mama są wyprzedaże ale na stronce nie ma przecen-może w sklepie będą
Może jak będę w Sączu to podjadę. Hosenka jest w Sączu H&M?
Ja mam problem z kupnem, bo niewiele jest ciuchów sensownych ciążowych w moim rozmiarze. Większość to takie worki ziemniaczane.
Stary 2013-06-27, 13:26   #4288
Malgos_12
Zakorzenienie

Natalii - ja absolutnie rozumiem. Napisałam, że ja sobie swojego ślubu nie wyobrażałam bez rodziny, ale wiem dobrze, że różnie w życiu bywa i wcale się nie dziwię, że w tej sytuacji tak postąpiliście. Cieszę się, że mimo wszystko (całe te rodzinne zawirowania) wasz dzień ślubu był dla was cudny.

San_g - a może spróbuj wodę gazowaną, mi smakuje zdecydowanie bardziej i nie mam po niej mdłości

Mnie też coś ostatnio raz kłuje, raz delikatnie ćmi jak na @, a czasem nie zupełnie mi nie jest ale myślę, że wszystko tam się kształtuje, więc to przecież troszkę trzeba odczuwać.
Malgos_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 13:27   #4289
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Patrzcie na te spodnie i jakie tanie http://www.hm.com/pl/product/77158?article=77158-A

widziałam już je- fajne faktycznie i cena dobra, tylko nie ma opcji aby je przez neta zamówić
Stary 2013-06-27, 13:28   #4290
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Mam piersi z kurczaka i zastanawiam się co z nich zrobić na drugie danie, oprócz panierowanych...jakieś pomysły?

Mezaga bluzeczka miodzio
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości