Dzieciaczki styczeń 06 - Strona 193 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-04-14, 13:18   #5761
kkasiaaa
Zadomowienie

Dot.: Dzieciaczki styczeń 06

Cytat:
Napisane przez humbak Pokaż wiadomość
Kasiu śliczne z Was dziewczyny .
Cytat:
Napisane przez *Niki* Pokaż wiadomość
Kasiu śliczne dziewczynki z Was Na jednej fotce widzę, że Oliwka taka złośnca jak Nikolka jak Patryk ją denerwuje
Cytat:
Napisane przez Moni@ Pokaż wiadomość

Kaasiaaa super foteczki..same laseczki
dziękuję za komplementy Moni@ ty nie czujesz kiedy rymujesz

Cytat:
U nas padła pralka na amen. Mama pierze wszystko w rękach, ja piore rzeczy swioe i Lilianki a mój tż swoje, jakos sie nie moge przemóc żeby prać jego gacie w rekach . Oczywiście mu o tym nie mówiłam, bo on to pierze bez żadnej zachęty słownej z mojej strony, mysle że jak bym mu dała nasze szmatki to też by uprał, ale bez przesady, nie bede już taka .
Co prawda mamy zamontowany stary automat teściowej na działce ale jak sobie pomyśle że mam wieść cały tej brudny majdan tam to juz wole uprać w rekach, a najwyżej reczniki i pościel to moge kiedyś tak zabrać i uprać.
Humbak kochanego masz mężulka, mój nigdy w życiu by sobie niczego nie uprał, jakby naprawdę pralka nie działała to wziął by swoje rzeczy i zawiózł do rodziców by mu w pralce wyprali.
Ja miałam ostatnio popsutą pralkę, chodziła ale nie podgrzewała wody, przyszedł w środę pan, otworzył pralkę docisnął jakiś kabelek poczekał chwilę aby sprawdzić czy już grzałka działa, skasował 80 zł i wyszedł Trwało to może 10 minut. Gdybym wiedziała że to tylko kabelek się poluzował czy coś takiego to sama bym to zrobiła i miałabym 80 zł dla siebie

Niki ciesze się że jutro z tż spędzicie dzień, jednak dla chcącego nic trudnego

U nas dziś piękna pogoda, byliśmy na zakupach, mała usnęła wróciliśmy do domu, zjemy obiad i idziemy na plażę pobawić się w piaseczku
Lena 5 lat
kkasiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-15, 11:53   #5762
iwonamysza
Zadomowienie

GG do iwonamysza

O rany! Dawno mnie tu nie było, ale miałam naprawdę zwariowany tydzień.

Alienku bardzo Ci współczuję i nie wiem, co mogłabym jeszcze napisać, słów mi brakuje po prostu. Uczczę pamięć Twojej mamy minutą ciszy.
Spieszmy się kochać ludzi, bo tak szybko odchodzą...

Kasia już lepiej się czuje, już wszystko je, tylko, że z nosa jeszcze się leje no i pozarażała wszystkich u mojej mamy, opiekunkę i mnie. Jutro TŻ idzie z nią na kontrolę, bo dziś mierzyłam sobie ciśnienie i dołożyłam jej stetoskop do plecków i słychać szmery, więc lepiej, żeby została zbadana.
Wczoraj byliśmy cały dzień na wsi u babci i przyjechałam tak padnięta, że nie miałam siły na nic. Poszłam spać ok. 19 razem z Kasią. Potem się na trochę przebudziłyśmy i dalej spać.
Dziś wstałam z ogromnym bólem głowy, wzięłam tabletki, ale nic nie pomogło. Miałam jechać z TŻ-em w plener, ale w końcu usnęłyśmy znowu i teraz dopiero idziemy na spacer, może mi przejdzie. Mam tylko wyrzuty sumienia, że cały weekend nic nie zrobiłam i już raczej nie zrobię. Ale co tam lepiej pospacerować niż sprzątać. W końcu i tak się nabrudzi.

Edytowane przez iwonamysza
Czas edycji: 2007-04-15 o 11:54 Powód: literówka
iwonamysza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-15, 20:39   #5763
iwonamysza
Zadomowienie

GG do iwonamysza

Nie ma tu nikogo, więc jestem zmuszona napisać post pod postem. Chciałam się tylko pochwalić dzieckiem mym, a co...
Dobrej nocki dziewczyneczki dla Was i Waszych pociech.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg r1.jpg (120,5 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg r2.jpg (113,6 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg r3.jpg (66,9 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg r4.jpg (118,8 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg r5.jpg (71,5 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg r6.jpg (75,7 KB, 10 załadowań)

iwonamysza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-15, 20:57   #5764
Moni@
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwonamysza Pokaż wiadomość
Dobrej nocki dziewczyneczki dla Was i Waszych pociech.
Iwonka mowi dobranoc a ja dobry wieczór
Za dnia nie maiałam czasu by cos napisac..pogoda byla taka ladna ze szkoda bylo w domu siedziec...
Iwonko Sliczna ta Twoja pannica..zdjecia sa rewelacyjne..az milo sie patrzy..

Widziałam ze Ninamamma ma juz internet bo byla na gg ale nie wiem czemu tu juz nie zaglada.. Jakos widac ze tylko stara ekipa sie trzyma dzielnie
No no nie bede zapeszac bo brakuje tu Nel i Katesi dziewuszki..? ,a wy gdzie???
Moni@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-16, 10:13   #5765
kkasiaaa
Zadomowienie

Iwonko Kasiulka śliczna na tych foteczkach, ogólnie całe fotki są świetnie zrobione

My zaraz mykamy na spacer dzisiaj 20 stopni wiec trzeba korzystać ze słoneczka Na 15.30 dostałam zaproszenie do Julii przedszkola na przedstawienie jej grupy. U nich zaczął się tydzień teatru i dzisiaj oni robią przedstawienie dla rodziców Oczywiście jak przystało na "prawdziwy" teatr musze kupić bilet wstępu , a bilecik kosztuje mnie całe dwa cukiereczki
Lena 5 lat
Stary 2007-04-16, 11:26   #5766
jastin83
Zakorzenienie

Hej dziewczynki!
Iwonko zdjecia świetne

A my właśnie wróciliśmy z miasta,pogoda u nas piękna położyłam Wike spać bo w wózku nie chce i dlatego wróciliśmy do domku
Jak sie wyśpi to znów w plener idziemy,musze zrobić zakupy bo w lodówce światło i ide z zamiarem kupna stroju kąpielowego,tż kuzynka ma sklep z bielizną i teraz dostała stroje więc ide coś wylukaćBo znajac życie później nic nie będzie fajnego

Kasiu dobrej zabawy

aaaa...rzadziej bede pewnie zaglądać bo zaczął sie dla nas gorący okres z mieszkaniem ....jutro tz idzie kłaśc podłoge podgrzewaną
Wika zasnęła i ja ide parzyć kawke,bo jeszcze dziś nei piłam

buźka

jastin83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-16, 11:55   #5767
Moni@
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kkasiaaa Pokaż wiadomość
Na 15.30 dostałam zaproszenie do Julii przedszkola na przedstawienie jej grupy. U nich zaczął się tydzień teatru i dzisiaj oni robią przedstawienie dla rodziców Oczywiście jak przystało na "prawdziwy" teatr musze kupić bilet wstępu , a bilecik kosztuje mnie całe dwa cukiereczki
Koniecznie kup bilet Kasienko i bawcie sie dobrze...Daj znac jakie to przedstawienie bylo Foteczki mile widziane

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-04-16, 12:00   #5768
Moni@
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jastin83 Pokaż wiadomość
A my właśnie wróciliśmy z miasta,pogoda u nas piękna położyłam Wike spać bo w wózku nie chce i dlatego wróciliśmy do domku
Jak sie wyśpi to znów w plener idziemy,musze zrobić zakupy bo w lodówce światło i ide z zamiarem kupna stroju kąpielowego,tż kuzynka ma sklep z bielizną i teraz dostała stroje więc ide coś wylukaćBo znajac życie później nic nie będzie fajnego

aaaa...rzadziej bede pewnie zaglądać bo zaczął sie dla nas gorący okres z mieszkaniem ....jutro tz idzie kłaśc podłoge podgrzewaną
Wika zasnęła i ja ide parzyć kawke,bo jeszcze dziś nei piłam
Ja wlasnie wrocilam ze spacerku Szymek zasnal pod domem wiec go tylko przelozylam do lozeczka..Zaparzylam kawke i heja na wizaz tyle mojego a co..
Pogoda u nas wymarzona..Pewnie zazywając sloneczka kazda z nas rzadziej tu zagladnie

Jastin pewnie juz figurka na 5+ wiec stroj kupuj i wyginaj śmiało ciało
Stary 2007-04-16, 12:15   #5769
Moni@
Zakorzenienie

A to Szymuś z wczorajszego spacerku ..
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: gif glitteryourway70c94324mz1.gif (22,2 KB, 1 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wIMG_6835.JPG (40,9 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wIMG_6843.JPG (32,8 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wIMG_6841.JPG (49,5 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wIMG_6844.JPG (38,0 KB, 7 załadowań)

Edytowane przez Moni@
Czas edycji: 2007-04-16 o 12:19 Powód: zmiana zdjecia na opisane
Stary 2007-04-16, 12:37   #5770
*Niki*
Zakorzenienie

ooo jak tu ładnie kolorowo od zdjęć .

Dziewczyny śliczne te Wasze słoneczka
Moni@ tam na zdjęciu z Szymusiem, to kawałek Ciebie widać??? Jak tak to laska z Ciebie i figurkę masz super

Byliśmy w sobotę na chrzcinach, tż o 21 pojechał, a ja sobie zostałam, bo bardzo fajnie było i wesoło (jednak to prawda chyba, że jak się gdzieś nie chce iść, to potem jest fajnie ). Zostaliśmy sobie z Patrykiem, moja mama pilnowała Nikolkę, Patryk pierwszy gośc padł o 21:30 położyliśmy go w drugim pokoju. Po pólnocy szwagier odwiózł mnie i zawiniętego w koc śpiącego Patryka .
Na drugi dzień tzn. wczoraj, zaprosili nas na poprawinki, oczywiście wcześniej musieliśmy zaliczyć wesołe miasteczko w Krakowie, takie fajne przyjeżdza co rok (holenderskie) , a karuzele mają zabójcze , zwłaszcza takie Extrem, co to jedzie z prędkością 110 km/h , ale na to nie poszliśmy, bo wyglądało koszmarnie
Stary 2007-04-16, 13:30   #5771
Moni@
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez *Niki* Pokaż wiadomość
ooo jak tu ładnie kolorowo od zdjęć .

Dziewczyny śliczne te Wasze słoneczka
Moni@ tam na zdjęciu z Szymusiem, to kawałek Ciebie widać??? Jak tak to laska z Ciebie i figurkę masz super
Niki to nie ja, to moja siostra jest tam widoczna..
Ona zapalona milosniczka silowni, ja moge sobie tylko pomarzyc o takiej fogurze

Zazdroszcze karuzelek fajna frajda

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-04-16, 13:40   #5772
*Niki*
Zakorzenienie

Moni@ tez będziesz miałą taką frajdę ,tylko Szymuś podrośnie , jeszcze nie raz wybierzecie się razem na karuzele

a tu parę fotek z karuzel (te fotki na których widać chmury, są robione w zeszłym roku, ale wczoraj też poszliśmy na tego Projekta, super ). wczoraj fotki robiła moja siostra telefonem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg new_MARZEC~2.jpg (51,8 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg new_MARZEC~1.jpg (58,2 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg new_DSC00379.jpg (75,9 KB, 5 załadowań)
Stary 2007-04-16, 14:02   #5773
*Niki*
Zakorzenienie

i jeszcze to
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg new_DSC00383.jpg (71,0 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg new_DSC00376.jpg (89,3 KB, 7 załadowań)
Stary 2007-04-16, 15:31   #5774
ninamamma
Raczkowanie

GG do ninamamma

Witam po tak dlugiej przerwie!!!!

Odcieli mnie od internetu(wlasciciele mieszkania t6akie chamy!)ale mam nadzieje ze teraz juz bedzie zawsze internet

Przez ten dlugi czas,zmobilizowalam sie wkoncu i zapisalalm sie na areobik z fitnessem!Teraz tylko czekam na efekty bo lato juz czuc u nas...
Nina rosnie tylko wiekszy lobuziak sie z niej zrobil ale tez musze przyznac ze taka z niej Zosia samosia i do tego spryciula Zdjecia musze wgrac to wkleje.

No ale widze ze napisalyscie mnostwo postow nadazyc niemozna...i jakos kolorowiej tutaj(troche zmian w forum),piekne karuzele Niki-napewno swietna zabawa!!!
Fajnie znow z wami gadac
Stary 2007-04-16, 15:56   #5775
kkasiaaa
Zadomowienie

No i było przedstawienie ale bez mojej Julii ( o 14.50 zadzwoniła pani z przedszkola i oznajmiła mi że Julia bardzo źle się czuje , boli ją głowa brzuch, ma temperaturę i płacze , także w przesstawieniu i tak nie weźmie udziału i mam przyjść po nią. Więc pędem poleciałam po nią, ale akurat był już tż z teściem bo przyjechali zobaczyć przedstawienie i się rozczarowali , próbowali ją namówić że moze da radę wystąpić ale ona nie miała sił , wiec od razu pojechaliśmy do lekarza , okazało się ze ma zapalenie gardła i nie opbyło się bez antybiotyków. Kurcze tez nie miało kiedy ją złapać choróbsko akurat przed przedstawieniem a tak się cieszyła że wystąpi

Moni@ Szymuś śliczny a siostrze tylko pozazdrościć figury
Lena 5 lat

Edytowane przez kkasiaaa
Czas edycji: 2007-04-16 o 16:42
Stary 2007-04-16, 17:36   #5776
kkasiaaa
Zadomowienie

Julia leży w łóżeczku tak jak kazała lekarka, mała marudzi więc i ja zaraz umyję i lulu, a ja wieczór będę miała dla siebie Najgorsze że jutro ma być cieplutko a ja ze względu na Julię musze siedzieć w domu no ale co zrobić.

Humbak i Jastin wy jesteście miłośniczkami kwiatków wiec napiszcie mi jak nazywa się ten kwiatek, czy to odmiana fikusa
Lena 5 lat

Edytowane przez kkasiaaa
Czas edycji: 2007-04-27 o 21:52
Stary 2007-04-16, 19:12   #5777
humbak
Rozeznanie

Moim zdaniem to odmiana jakiegos pnącego filodendrona, musze sprawdzić w swojej mądrej książce .
humbak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-16, 19:55   #5778
*Niki*
Zakorzenienie

Witaj ninamamma miło, że do nas wróciłaś, zastanawiałyśmy się co się z Tobą dzieje...
Mam do Ciebie takie pytanko, Ty daleko mieszkasz od miejscowości Foggia??? Mam tam koleżankę (siostra szwagra) przyjechała teraz na kilka dni do PL i tyyyle mi opowiadała jak super jest we Włoszech i jak ciepło
Stary 2007-04-17, 09:38   #5779
jastin83
Zakorzenienie

Dzień dobry !

Oj Kasiu biedna ta Twoja Juleczka ,dużo zdrówka dla niej !

Moni@ do figury na 5+ to mi jeszcze sporo brakuje ale kupuje dwuczęściowy strój(wczoraj nic nie wypatrzyłam ),bo w jednoczęściowym to sobie brzuszka nie opale,poza tym jak widze czasami babki na plaży w dwuczęściowych strojach i ze one sie nie przejmuja swoja figurą to ja tez nie mam zamiaru wnikać,a co.....
Ale musze przyznać ze 4 cm w pasie mam do tyłu,tylko wstrętne boczki mi zostały musze sie zaopatrzyć w hula-hop
Wczoraj pokazywałam Wice Twojego Szymonka na fotkach,i ona przesyłała mu buziaczki i krzyczała "dzidzia""dzidzia"Fa jnie to wyglądało

Ninamama miło Cię znów widzieć !

Kasiuco do tych kwiatków to ja sama nie wiem
Szkoda ze nie widać jak duże sa te liście bo ja mam w domu takie,i ten kwiat który ma drobniejsze listki to u nas mówi sie na niego strzałka ozdobna(ale to tez odmiana filendrona),on jest pnący,zwisający Bo ma listki w kształcie strzałki,a drugi z większymi liśćmi to tak jak napisała Humbak odmiana filodendrona
Fikus to napewno nie jest bo fikusy maja bardziej udrewnione łodygi,poza tym zazwyczaj maja biały sok jak sie je uszkodzi Przynajmniej tak mi sie wydaje dla mnie Twój kwiatek to jakaś odmiana strzałeczki ale nie wiem jak to sie fachowo nazywa
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1000878.JPG (98,8 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1000879.JPG (92,3 KB, 3 załadowań)

Stary 2007-04-17, 09:45   #5780
Czarina
Wtajemniczenie

GG do Czarina

Hej dziewczyny. Moja córeczka jest w podobnym wieku co Wasze dzieciaczki, więc chcę Was prosić o radę w sprawie spacerówki. Pewnie planujecie, lub już zakupiliście taki wózek. Czy możecie mi jakiś polecić? Przeglądałam allegro i wybór jest ogromny. Ale wiadomo, że wszystko wychodzi podczs użytkowania.
Teraz mam wózek wielofunkcyjny i powoli mam go dość. Jako wózek głęboki jest super, ale jako spacerówka do kitu. Przede wszystkim jest za ciężki, waży 17 kilo. Mieszkam na 4 piętrze bez windy i wnoszenie go to koszmar.
Idealna spacerówka dla mnie musi być; lekka,wygodna dla dziecka, zajmować mało miejsca po złożeniu, mieć kosz na zakupy i najlepiej aby miała jeszcze folię przeciwdeszczową i okrycie na nóżki. No i żeby cena nie zwaliła mnie z nóg.
Fajne są spacerówki z serii Baby Dreams. Co o nich myślicie?
Wiem, że jest wątek dotyczący spacerówek, ale małe jest nim zainteresowanie, dlatego proszę Was o rady.
Pytałam także dziewczyn z lutowo-marcowych, trochę mi ich posty przejaśniływ głowie, ale jestem ciekawa, jakie Wy macie doświadczenia jesli chodzi o spacerówki.
Czarina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-17, 11:28   #5781
kkasiaaa
Zadomowienie

Cytat:
Moim zdaniem to odmiana jakiegos pnącego filodendrona, musze sprawdzić w swojej mądrej książce .
Humbak jeżeli w Twojej mądrej książce będzie ten kwiatek to będe wdzięczna za podanie nazwy

Cytat:
Oj Kasiu biedna ta Twoja Juleczka ,dużo zdrówka dla niej !

Kasiuco do tych kwiatków to ja sama nie wiem
Szkoda ze nie widać jak duże sa te liście bo ja mam w domu takie,i ten kwiat który ma drobniejsze listki to u nas mówi sie na niego strzałka ozdobna(ale to tez odmiana filendrona),on jest pnący,zwisający Bo ma listki w kształcie strzałki,a drugi z większymi liśćmi to tak jak napisała Humbak odmiana filodendrona
Fikus to napewno nie jest bo fikusy maja bardziej udrewnione łodygi,poza tym zazwyczaj maja biały sok jak sie je uszkodzi Przynajmniej tak mi sie wydaje dla mnie Twój kwiatek to jakaś odmiana strzałeczki ale nie wiem jak to sie fachowo nazywa
Jak go kupowałam to przy cenie było napisane "fikusy" ale jak szukłam w sieci to rzaden z fikusów nie wyglądał jak ten, więc pewnie to co innego moze tak jak piszecie to filodendron. Będę musiała poszperac w necie.

Jastin ale ci zazdroszczę że mozesz założyć strój dwuczęściowy, ja mimo że mieszkam przy plaży i często bywam na plaży to w strój nie wskocze bo się wstydzę ale nie tyle swojej figury bo gorsze można zobaczyć ale mojego cellulitu , więc zazwyczj opalam się w staniku i spódniczce. Chociaz wątpię abym w tym roku mogła się poopalać przy dwójce dzieci , będę siedzieć i pilnowac żeby sobie czegoś nie zrobiły. W maju planuję iść na solarium więc tam się na spokojnie opalę
Lena 5 lat
Stary 2007-04-17, 11:35   #5782
kkasiaaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Czarina Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny. Moja córeczka jest w podobnym wieku co Wasze dzieciaczki, więc chcę Was prosić o radę w sprawie spacerówki. Pewnie planujecie, lub już zakupiliście taki wózek. Czy możecie mi jakiś polecić? Przeglądałam allegro i wybór jest ogromny. Ale wiadomo, że wszystko wychodzi podczs użytkowania.
Teraz mam wózek wielofunkcyjny i powoli mam go dość. Jako wózek głęboki jest super, ale jako spacerówka do kitu. Przede wszystkim jest za ciężki, waży 17 kilo. Mieszkam na 4 piętrze bez windy i wnoszenie go to koszmar.
Idealna spacerówka dla mnie musi być; lekka,wygodna dla dziecka, zajmować mało miejsca po złożeniu, mieć kosz na zakupy i najlepiej aby miała jeszcze folię przeciwdeszczową i okrycie na nóżki. No i żeby cena nie zwaliła mnie z nóg.
Wiem, że jest wątek dotyczący spacerówek, ale małe jest nim zainteresowanie, dlatego proszę Was o rady.
Pytałam także dziewczyn z lutowo-marcowych, trochę mi ich posty przejaśniływ głowie, ale jestem ciekawa, jakie Wy macie doświadczenia jesli chodzi o spacerówki.
Ja też do niedawna jeżdziłam wózkiem wielofunkcyjnym ale zaczął mnie wkurzac i przesadziłam małą do spacerówki. chciałam kupić nową ale wyciągnęłąm spacerówkę po starszej córce i okazało się że jest w bardzo dobrym stanie więc nowa niepotrzebna. Jest lekka co ma duże znaczenie, a jej minusem jest to że cięzko się podjeżdża pod krawężniki zazwyczaj trzeba podnosić lekko koła , ale ja już mam wprawę Wózek na zdjęciu poniżej.
Napewno przy zakupie trzeba zwrócić uwagę na wagę i amortyzację. To drugie najlepiej sprawdzić przyciskając tylne koła by unieść przednie...tzn tak jakbyś wjeźdżała na chodnik, schodek (nie wiem jak to inaczej opisać)

Weź jeszcze pod uwagę jak rozkładane jest opracie jeśli dziecko czasami zasypia na spacerze. I pojemność kosza...czy da radę wrzucić tam np codzienne zakupy i zabawki do piasku
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (105,2 KB, 15 załadowań)
Lena 5 lat
Stary 2007-04-17, 12:14   #5783
jastin83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kkasiaaa Pokaż wiadomość
Jastin ale ci zazdroszczę że mozesz założyć strój dwuczęściowy, ja mimo że mieszkam przy plaży i często bywam na plaży to w strój nie wskocze bo się wstydzę ale nie tyle swojej figury bo gorsze można zobaczyć ale mojego cellulitu , więc zazwyczj opalam się w staniku i spódniczce. Chociaz wątpię abym w tym roku mogła się poopalać przy dwójce dzieci , będę siedzieć i pilnowac żeby sobie czegoś nie zrobiły. W maju planuję iść na solarium więc tam się na spokojnie opalę
Kasiu ja naszczęscie cellulitu nie mam,ale mam z tyłu na tych moich nieszczęsnych boczkach na samym dole prawie przy tyłku rozstępy
Ale co ja sie bede przejmować,poza tym jak sama napisałaś gorsze czasem po tych plażach paraduja dziewczyny,wiec nie ma co sie wstydzić
A z tym oplalaniem to ja teraz chodziłam na solarium ale nie duzo,bo wole sie na słońcu opalać ,a przy bieganiu za dziećmi na plaży to chcąc czy nie chcąc sie opalisz,choć ja to uwielbiam plackiem leżec cały dzień taki leń ze mnie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-04-17, 12:23   #5784
jastin83
Zakorzenienie

Cytat:

Czarina w sprawie spacerówki to ja sie zabardzonie nie bede wychylać bo moja Wika ma najzwyklejszą,kupiliśmy ja na allegro,fajna cenka,jak dla mnie super sie ja użytkuje,ma foli przeciwdeszczową,okrycie przed wiatrem,na górze przy rączce ma miejsce na napoje,kosz na zakupy,ma 3 poziomy oparcia i jak dla mnie jest ok.fakt słaba amortyzacja,ale jest lekka,śzybko sie ja składa i wsumie nie narzekam,poza tym ciesze sie ze nie kupowałam droższej bo teraz moja córa i tak nie chce w niej siedzieć tylko cały czas by chodziła na nóżkach,a tyle zeby sie wybrac do sklepu albo zeby sie w niej zdrzemnęła to wystarczy.
Foteczka dla Ciebie My mamy czerwoną
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 156882607.jpg (27,4 KB, 9 załadowań)

Stary 2007-04-17, 12:34   #5785
Moni@
Zakorzenienie

Cytat:

Witaj Czarina, jak milo czytac jak ktos prosi o rade..I oczywiscie chetnie pomozemy..
Ja mam wozek Coneco Solar, jestem z niego bardzo zadowolona ale wiem ze jest to drogi wozek (ok 500-600zł) ale ja miałam podobny problem bo mieszkam na 2 pietrze i musialam poszukac wozka naprawde lekkiego i skladanego w tzw parasolke...Wozek jest na aluminiowych rurkach, posiada okrycie na nozki, posiada tez folie przeciwdeszczowa...Kola sa przednie skretne ale mozna je tez zablokowac i beda sztywne..Dziecko w tym wozku wysoko siedzi, nie wdycha tak spalin z samochodów..Wozek jest dost w 4 kolorach
oto foteczki..
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg solar03.jpg (11,5 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg solarpokrowiec.jpg (10,8 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg solarfolia.jpg (11,8 KB, 1 załadowań)
Stary 2007-04-17, 12:36   #5786
kkasiaaa
Zadomowienie

Cytat:
Kasiu ja naszczęscie cellulitu nie mam,ale mam z tyłu na tych moich nieszczęsnych boczkach na samym dole prawie przy tyłku rozstępy
rozstępy też mam niestety na udach, to pamiątka po pierwszej ciąży bo po drugiej już nigdzie mi nie wyszły. Ale to akurat mi nie przeszkadza. Kurcze w końcu urodziłam dwoje dzieci więc niestety ale idealnie to ja wyglądać nie mogę ........ przynajmniej tak to sobie tłumaczę
Lena 5 lat
Stary 2007-04-17, 12:37   #5787
Moni@
Zakorzenienie

PS Polecam tez takie wozki choc nie wiem jakie sa w uzytkowaniu, ale tez je sprzedawca chwalil mojej kolezance bo niedawno kupowala spacerowke.. to sa zdjecia z allegro bo tam tez szukalismy spacerowki wlasnie dla mojej kolezanki i cena byla nawet dobra do 400-450zł..
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg d-32-135136a.jpg (20,7 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 6M99GNAE_MIRAGE-PLUS-SOLO_G.jpg (24,3 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 6M99GUIE_MIRAGE-PLUS-SOLO_G.jpg (23,0 KB, 1 załadowań)
Stary 2007-04-17, 15:38   #5788
ninamamma
Raczkowanie

GG do ninamamma

Witam
Niki daleko mieszkam bo az na Sycylii(twoja znajoma jest z poludnia Wloch)ja na wyspie...ale bez przesady w Polsce tez jest super.Chodz ja tu tez nie narzekam

Ja mam spacerowke-parasolke.Jednak kupilam bardzo stabilna i nie narzekam bo moge z latwoscia podnosic...

Dobra wkleje pare fotek

Free image hosting by http://www.holdthatpic.com/

Stary 2007-04-17, 19:30   #5789
*Niki*
Zakorzenienie

Ja mam wózek Baby Dreams jestem zadowolona, poza jedną małą wadą... nie da się go prowadzić jedną ręką, bo od razu skręca mi w lewo , a tak ogólnie to ok, jest lekki, poręczny, mieści się w samochodzie

nina w Polsce byłoby super gdyby nie niektóre chore przepisy tu panujące , i jak dla mnie to mógłby być cieplejszy klimat, bo ja lubię ciepło .
Foteczki super
Stary 2007-04-17, 20:43   #5790
Moni@
Zakorzenienie

Ninamamma wiatamy po dlugiej nieobecnosci Foteczki extra
A Ty tez laseczka..Wlosi maja na kim oko zawiesic, bo oni to uwiebiaja przeciez blondynki

Jastin widzisz..Ty narzekasz na boczki inne na cellulit..Inne znow na rozstepy..Ale masz racje..jak widzi sie na plazach kobiety ktore maja co pokazac i sie tego nie wstydza to co my mlode mamusie mamy sie krepowac.. W koncu jak napisała Kasiaaa urodzilysmy dzieci prawda?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości