|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#721 |
Raczkowanie
|
Dot.: Ponad 90kg. na liczniku....Zrzucamy balast po złych nawykach lub ciąży!
konwalia ja tam wole cwiczyc z filmikem bo akurat ta zumba jest dosc latwa akurat to jest zumba gdans fajne 3 dziewczyny a jak sama cwicze to niemam pomyslu i jak juz sie zmecze tak po min to juz niechce mi sie dalej nic robic
![]() a wlasnie kochane czym zastepujecie chel jasny? bo mi niebardzo ten ciemny pasuje bo mam po nim zgage ![]() wlasnie pieke ciasto z dzemem truskawkowym ![]() ![]() LocA ja kiedys posmakowalam szpinak ale taki ugotowany bez niczego do dzisiaj pamietam straszne przezycie ale wiele razy slyszalam ze dobrze zrobiony jest suuper pyszny i tez mam zamiar zrobic poszukam na internecie jakiegos przepisu dietetycznego
![]() |
#722 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Chciałam się wam pochwalić zaczęłam walkę z moim nawracającym łakomstwem. Poszłam do sklepu i kupiłam 2litry lodów najmniej kalorycznych wypadło na bakaliowe . I od dziś raz dziennie będę jadła lody nieważne jaką porcję ale oprócz nich żadnych słodyczy . I jak narazie się trzymam i właśnie się zajadam jednym ![]() ---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ---------- Cytat:
![]() Możesz też poszukać przepisów na jakieś razowe byłeczki albo orkiszowe i piec sama...Ja tak się zbieram ale zebrac nie mogę...
![]() |
![]() |
#723 |
Raczkowanie
|
ten razowy ciezki o ktorym piszesz to wogole odpad nietrawie go jakos dobrze a z tymi lodami to pyszny pomysl
![]() ![]() ![]() a co do lodow ja jak mam okazje zawsze jem taka moja slabosc ciasto i lody inne slodycze jestem w stanie niezjesc no i niekupuje do domu nic na zapas dla dzieci wyjdzie na zdrowie ja niemam pokus ale jak idziemy na miasto albo meza najdzie ochota na lody to mamy w domu uczte ![]()
![]() |
#724 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja też jem ten pakowany po kilka kromek, czarny chleb. Żytni pełnoziarnisty, albo ze słonecznikiem, w Tesco mi mąż kupuje.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#725 |
Zadomowienie
|
spróbuję w załaczniku wysłać wam przepisy które uzbierałam do tej pory nie jest ich duzo ale wybierałam takie raczej przystepne i pod mój gust oczywiscie.. Niestety nie dam rady
![]() ![]() Kurczak po hawajsku 2 filety piersi z kurczaka, 1 mała puszka ananasa, 1 duża cebula czerwona, 1 papryka zielona, sól, pieprz, natka pietruszki, kurkuma, papryka słodka. Sposób przygotowania: Mięso myjemy, oczyszczamy i kroimy na porcje. Następnie nacieramy je solą i pieprzem. Kolejnym krokiem jest obsmażenie kurczaka na oleju. Kiedy już będzie robił się miękki, wystarczy dodać do niego pokrojoną w kostkę paprykę, cebulę i ananasa. Całość powinna dusić się w niewielkiej ilości syropu. Kiedy wszystkie składniki będą już gotowe, należy doprawić całość kurkumą i papryką słodką. Kurczaka podajemy po uprzednim posypaniu potrawy posiekaną natką pietruszki. ![]() Galareta z kurczakiem około 1 kg mięsa drobiowego (mogą to być skrzydełka, nóżki), żelatyna, 2 marchewki, 1 seler, sól, pieprz. Sposób przygotowania: Mięso gotujemy w niewielkiej ilości wody (ok 1 l), tak aby pokryła mięso. Następnie pozbywamy się szumowin i gotujemy razem z warzywami do czasu, aż mięso będzie łatwo odchodziło od kości. Kolejnym krokiem jest ostudzenie wywaru i przecedzenie go. Następnie obieramy mięso, kroimy warzywa i podgrzewamy wywar, jednak w ten sposób, by nie ugotował się. Dodajemy do niego żelatynę – jej ilość uzależniona jest od ilości wody. W tym przypadku będzie to około 20 g. Całość doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Następnie dodajemy warzywa i delikatnie mieszamy, całość studząc w temperaturze pokojowej. Kiedy galaretka jest już chłodna, wstawiamy ją do lodówki. Najlepiej smakuje serwowana z dodatkiem octu. ![]() Potrawka z kurczaka 1 filet z piersi kurczaka, 1 mieszanka warzyw wiosenna, 1 cebula, 2 ząbki czosnku, curry, sól, pieprz, 3 opakowania ryżu. Sposób przygotowania: Piersi z kurczaka myjemy i oczyszczamy. Następnie kroimy je na niewielkie kawałki i wrzucamy do niewielkiej ilości wody. Na średnim ogniu gotujemy mięso, w razie konieczności zbierając szumowinę, oraz podsmażoną cebulę i czosnek. Następnie wrzucamy do garnka mieszankę warzyw i dolewamy wodę, aby pokryła je w całości. W tym czasie gotujemy ryż zgodnie z instrukcją zamieszczoną na opakowaniu. Kolejnym krokiem jest dodanie do sosu łyżeczki curry, a także soli i pieprzu do smaku. Potrawkę serwujemy razem z ryżem, kiedy wszystkie składniki będą miękkie. ![]() Kurczak z ananasem 2 filetów z piersi kurczaka, 1 małej puszki ananasa w syropie, curry, 2 cebul, 1 łyżki mąki, soli, pieprzu. Piersi z kurczaka oczyszczamy i dzielimy na porcje jak na kotlety. Następnie macerujemy je w sporej ilości curry i wstawiamy na około 30 minut do lodówki. W tym czasie obieramy cebulę, a także podsmażamy ją pokrojoną w kostkę na patelni. Cebula powinna znaleźć się w rondelku. Piersi z kurczaka wyjmujemy z lodówki i podsmażamy z obu stron na oleju. Następnie przekładamy mięso do rondelka. Dodajemy do niego syrop z ananasów, a także pokrojone na małe kawałki owoce. Całość powinna się gotować, aż mięso i owoce będą miękkie. W razie potrzeby dodajemy jeszcze do smaku curry, sól i pieprz. Kiedy potrawa będzie już gotowa, możemy zagęścić przygotowany sos, dodając do niego łyżkę mąki. Danie podajemy z ryżem albo makaronem. ![]() Szaszłyki hawajskie pierś z kurczaka ananas kilka ząbków czosnku Wszystkie składniki tniemy na kawałki możliwe do umieszczenia na patyczkach. Mięso wcześniej dobrze zamarynować w ulubionej marynacie. Do marynaty dla mięsa do szaszłyków hawajskich używamy soku z ananasów, oliwy, soli, czosnku i imbiru. Ma być na słodko. Warzywa przyprawiamy wedle uznania. Szaszłyki pieczemy na grillu ok 20-30 minut, tak aby mięso było upieczone a warzywa miękkie. ![]() ROLADKI DROBIOWE 600g piersi z kurczaka pół papryki cebula pieczarki lub suszone grzyby kiszone ogórki kostka warzywna przyprawa do drobiu Przygotowanie Około 200 gramowe piersi pokroić należy wzdłuż i ubić młotkiem do mięsa. Posypać z obu stron ulubioną przyprawą oraz ułożyć do środka pokrojone w paski warzywa. Zawinąć pierś i związać sznurkiem. Następnie wrzucić na patelnię z dość głęboką warstwą oliwy z oliwek i podsmażyć po minucie z każdej ze stron. Ponieważ tak wysokich kawałków mięsa nie da się dobrze usmażyć na samym tylko oleju wlewamy na patelnię szklankę gorącej wody z rozpuszczoną kostką warzywną. Tak podlane rolady dusimy pod przykrywką przez ok. 20 minut. Podajemy z ryżem i dodatkowym warzywem. ![]() DIETETYCZNE MUFFINY BAKALIOWE 1 szklanka mąki żytniej razowej 1/3 tabliczki gorzkiej (70%) czekolady 50g rodzynek lub suszonej żurawiny 100g pokruszonych orzechów włoskich 3 łyżki miodu 3/4 szklanki chudego mleka (0,5%) 1 jajko, 2 białka 3 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżeczki proszku do pieczenia Czekoladę kruszymy na drobne kawałki. Mąkę, proszek do pieczenia mieszamy ze sobą w misce, dodajemy mleko, oliwę i jajka oraz miód. Dodajemy pokruszone orzechy i zaparzone rodzynki oraz czekoladę. Dokładnie mieszamy. Papilotki do muffinów wypełniamy powstałym ciastem do 2/3 wysokości foremki i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez około 20 minut pilnując aby nie przypiec. ![]() KOKOSANKI 40g mąki pełnoziarnistej (1/3 szklanki) 200g wiórków kokosowych 175ml mleka 1,5% (3/4 szklanki) kilka kropli aromatu waniliowego * 2 ziarenka słodziku szczypta soli Przygotowanie Piekarnik rozgrzewany do 180 stopni. Mąkę z odrobiną soli i wiórkami kokosowymi należy wymieszać razem w misce. Wlać mleko, dodać wanilię i mieszać aż do otrzymania gęstej masy. Na papierze do pieczenia na blaszce w odpowiednich odstępach od siebie formować należy małe kulki. Piec około 12-14 minut do otrzymania złocistego koloru uważając zarazem aby za mocno nie przypiec. * Aromat waniliowy można zastąpić porcją odżywki białkowej dowolnego smaku. ![]() Mix sałat z warzywami w sosie jogurtowo-ziołowym Składniki: papryka czerwona [0.5 szt.] kukurydza konserwowa [4 łyżki] ser żółty [2 plastry] (grube) jajka [3 szt.] (ugotowane na twardo) jogurt naturalny [4 łyżki] (sos) sól [0.25 łyżeczki] (sos) pieprz [0.5 łyżeczki] (sos) cukier [0.5 łyżeczki] (sos) szczypior [1 pęczek] (sos) pietruszka [0.5 pęczka] (sos) sałata [0.5 op.] (mieszanka sałat) Przygotowanie: Paprykę kroimy w większe kawałki, jajka obieramy i kroimy w ćwiartki, nastepnie każdą ćwiartkę na 3-4kawałki. Ser kroimy w grubszą kostkę. Do miski wrzucamy mix sałat, paprykę kukurydzę, jajka i ser - mozna lekko przemieszać. Szczypiorek i pietruszkę drobno siekamy. W naczynku mieszamy dokładnie jogurt z przyprawami i cukrem, dodajemy zioła. Sałatka idealna na letnie obiady ![]() Można dodać jeszcze świeżego ogórka pokrojonego w plasterki! ![]() a'la Tortilla z szynki i Salaty Składniki: sałata (2-3 duże liście (ważne by była jędrna i świeza)) szynka (2 cieniutko pokrojone plasty szynki o duzym przekroju np. Szynka babuni) jajka [2 szt.] (gotowane na twardo) tuńczyk papryka czerwona (krojona w kosteczkę) ogórek kiszony [1 szt.] (krojony w kosteczkę) cebula biała [0.25 szt.] (1/4 cebulki drobniutko pokrojonej) ser żółty (odrobina startego zółtego sera (wersja na diecie! odtłuszczony np HIT z Ryk)) majonez [2 łyżki] Przygotowanie: Istotą tej dobrej a'la tortilli są Świeze, jędrne duże liście salaty ! Oraz cienko pokrojona szynka o dużym przekroju! Coś ala szynka babuni ![]() Własciwie wkład sałatkowy może być wtedu dowolny wedle upodobań ...lub tego co zostalo w lodówce po imprezie, imieninach itp ![]() (ja wyżej podałam skład jaki był w tej na zdjęciu)... Rozkładamy umyte i osuszone liście tak by zachodziły mocno na siebie... Na to dwa duże cienko pokrojonej w plasty szynki też by na siebie zachodziły... Na środek szynki 2-3 łyzki sałatki... Zawijać jak nalesnik.... ![]() DIETETYCZNY CHŁODNIK pęczek botwinki 600ml kefiru 0% zielony ogórek szczypiorek sok z małej cytryn większy ząbek czosnku pieprz i sól Przygotowanie Botwinkę dokładnie myjemy, buraczki obieramy i kroimy w kostkę. Wszystko zalewamy wrzątkiem i gotujemy ok 15 minut. Po ostygnięciu dodajemy ogórka pokrojonego w drobną kostkę (bez skórki), sprasowany czosnek i kefir oraz sok z cytryny i przyprawy. Wszystko razem dokładnie miksujemy i odstawiamy do lodówki w celu schłodzenia, na min. godzinę. Chłodnik podajemy posypany drobno posiekanym szczypiorkiem. ![]() SZYBKA SAŁATKA Z TUnCZYKIEM 120g tuńczyka w kawałkach w sosie własnym (1 puszka) sałata lodowa pomidorki koktajlowe oliwki 20 ml oliwy z oliwek pieprz ziołowy koperek, pietruszka sok z cytryny Sałatę rwiemy na drobne kawałki, pomidorki kroimy na cztery części, oliwki na połówki lub plasterki jak kto woli. Odsączamy tuńczyka i . Oliwę z oliwek mieszamy z sokiem z cytryny, dodajemy przyprawy i drobno posiekaną pietruszkę i koperek. Powstałym sosem polewamy całość sałatki. ![]() PASTA TWAROGOWA Z TUnCZYKIEM puszka tuńczyka w kawałkach w sosie własnym (120g masa ryby) 200g twarogu chudego jogurt naturalny – pół kubka koperek pieprz sól Przygotowanie Przygotowanie tej pasty jest banalnie proste. Wszystkie składniki (koperek bardzo drobno posiekany) należy dobrze wymieszać w misce i przyprawić według uznania. Pastą można smarować pieczywo razowe lub jeść bezpośrednio. ![]() Placuszki twarogowe - 250 g chudego twarogu, 2 łyż.mąki razowej , Troszkę cukru lub słodzika, kilka rodzynek, 2 jajka, łyżka jogurtu naturalnego, szczypta soli Żółtka utrzeć ze słodzikiem. Dodać twaróg, jogurt, skrobię, oraz szczyptę soli. Białka ubić na sztywną pianę. Delikatnie wymieszać z masą twarogową. Rozgrzać patelnię teflonową. Łyżką maczaną za każdym razem w wodzie kłaść niewielkie placuszki. Smażyć z obu stron na rumiano. ![]() Kotlety z jajek Składniki - 8 jajek, 1 cebula, 5 łyżek otrąb, 1/2 pęczka szczypiorku, chuda wędlina, przyprawa typu vegeta, pieprz Sześć jajek gotujemy na twardo. Obieramy ze skorupki i przepuszczamy przez maszynkę do mielenia razem z obraną i umytą cebulą. Szczypiorek myjemy i drobno siekamy. Wędlinę kroimy w drobną kostkę. Do masy jajecznej dodajemy szczypiorek, wędlinę, 2 surowe jajka, otręby i doprawiamy vegetą i pieprzem. Z masy formujemy kotleciki i smażymy na dobrze rozgrzanym teflonie pod przykryciem, lub zapiekamy w piekarniku nagrzanym do maksymalnej temperatury około 15 minut. Piers kurczaka w musztardzie i ziołach Składniki – 1 pojedyncza pierś z kurczaka, szczypta przyprawy curry, ulubione zioła, łyżka musztardy, pieprz Na dzień przed podaniem smarujemy mięso musztardą, posypujemy ziołami, pieprzem i curry, po czym odstawiamy pod przykryciem do lodówki. Podsmażamy zamarynowane mięso na mocno rozgrzanej patelni grillowej, najlepiej bez dodatku tłuszczu. Gdy się zarumieni, dodajemy 1/3 szklanki wody i dusimy jeszcze pod przykryciem przez 8-10 minut. ![]() Biszkopt z owocami Otręby owsiane - 49 g Mąka pszenna. typ 500 - 10 g (1 płaska łyżka) Jaja kurze całe- 60 g (1 sztuka) Białko jaja kurzego- 105 g (3 szt.) Cukier- 6 g (1 płaska łyżeczka) Proszek do pieczenia- 2 g (0,50 płaskich łyżeczek) Otręby mielimy na mąkę Wsypujemy do miski i dodajemy inne suche składniki (oprócz cukru), łączymy Oddzielamy białka od żółtek Ubijamy sztywną pianę z białek z odrobiną(!) soli Gdy piana jest ubita dodajemy zmielony na puder cukier i dalej ubijamy, po chwili można dodać więcej cukru lub rozgniecionego słodziku (ja dałam 12 tabletek słodzika) Do piany dodajemy jedno żółtko i powoli mieszamy łyżką(!) Stopniowo dodajemy składniki suche (najlepiej łyżką) uważając aby wszystko dokładnie się wymieszało Przelewamy do formy i posypujemy wybranymi owocami Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180stopni i pieczemy około 35 minut sprawdzając czasami patyczkiem środek ![]() sernik na zimno 3 kostki zmielonego twarogu około 750g (ja daje półtłusty) Jogurt naturalny mały 2 galaretki rozpuszczalne Żelatyna spożywcza Aromat cytrynowy, waniliowy lub jaki kto woli (te w małych fiolkach) Trochę słodziku Przygotowanie: Kochy twarogu ładujemy do pojemnika, dodajemy jogurt, aromat wg recepty na nim, słodzik do smaku. W garnku przygotowujemy galaretkę (BEZ CUKRU), dodając połowę wody czyli 250 ml i łyżkę żelatyny. Tak przygotowaną galaretkę schładzamy, po czym dolewamy do twarogu. Aby to wszystko połączyć najlepiej wlewamy do miksera ja mam taki 1,5l na dole z nożykiem, mieli wszystko na gładką masę, łączymy całość mielenie mieszanie. I tak przygotowana masę wlewamy do kształtnego pojemnika. Następnie przygotowujemy drugą galaretkę normalnie i wylewamy na wierzch naszego sernika. Wszystko trafia do lodówy na 2-3 godziny i proszę gotowe... ![]() Kluski serowe z truskawkami Składniki (około 7 klusek): 1 białko jajka 200g chudego twarogu czubata łyżka zmielonego siemienia lnianego 1 łyżka ksylitolu firmy Oleofarm 1 łyżeczka budyniu waniliowego bez cukru (proszek) 7 truskawek średniej wielkości Sposób przygotowania: Ser rozduszamy widelcem, dodajemy białko, budyń, ksylitol, siemię lniane i wszystko dokładnie ugniatamy, aż stworzy jednolitą masę (ciasto ma się zlepić w zwartą kulkę) z tak przygotowanego ciasta lepimy kluski wsadzając do środka po jednej truskawce (technika lepienia tak jak w przypadku knedli) kluski wrzucamy do lekko wrzącej (bulgocącej wody) gotujemy na małym ogniu przez około 5 minut od wypłynięcia klusek delikatnie wyciągamy z wody nie jemy klusek zaraz po wyciągnięciu, bo wtedy ciasto jest rozlazłe i zbyt miękkie, najlepiej poczekać około 5 minut, żeby kluski lekko przestygły wtedy ciasto robi się zwarte, a kluski pyszne ![]() wszystkie te przepisy oczywiscie pochodzą z internetu ale stron nie potrafię znależć...
![]() |
#726 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#727 |
Raczkowanie
|
OMG... ile pyszności. Slinotoku dostane
![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#728 |
Zadomowienie
|
"-5kg... i będzie tego więcej
![]() Loca83 - mozna spytać czego? ![]()
![]() |
#729 |
Raczkowanie
|
A moja mama wróciła do domu i robi kopytka.. wrrrrr.. Najchętniej to zamknęłabym kuchnię łańcuchem jakimś
![]() Konwalia.. - 5 kg Sadełka hehe, było 108, 7 , a jest 103, 7 heheh
![]() Edytowane przez LocA83 Czas edycji: 2013-06-27 o 15:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#730 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja naszczeście mam osobną kuchnię ale tak jak pisałam wczesniej zapachy zalatują nawet przez zamknięte drzwi ![]() Swoją droga to ładny wynik będziesz miała w sobotę ![]()
98kg - 30kg!!! i chyba wiecej nie bedzie... Edytowane przez konwalia57 Czas edycji: 2013-06-27 o 15:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#731 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Myślę, że egzamin będzie do przodu, całe szczęście. Poza nim to pochodziłam 3 h po sklepach, ale nic nie kupiłam. Za to upatrzyłam sobie dwie koszulki z nowej kolekcji (jedna H&M druga Cubus) - jak będę miała na zbyciu 170 zł to sobie je kupie, albo poczekam na promocje ![]() ![]() ![]() Co do szpinaku to ja uwielbiam- najcześciej robie makaron ze szpinakiem (szpinak mrożony w brykietach albo świeży, czosnek, serek wiejski, przyprawy i makaron) pyycha! Ostatnio jadłam też na imprezie naleśniki ze szpinakiem również polecam ![]() Konwalia jakie pyszności! Jak Ty takie robisz, to ja wpadam na obiad ![]() ![]() ![]() Poza tym to u mnie z dietą dzisiaj marnie... ![]() Jestem strasznie zmęczona... w ogóle wczoraj nie mogłam zasnąć. Dzisiaj rano wstałam.
![]() |
#732 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() te pysznosci to większość dopiero do sprobowania ![]() ![]() jeżeli chodzi o bluzeczki to ja chetna ale jak by mi ktoś kupił bo ja w lublinie to jestem od święta ![]() trzymam kciuki za 5 ![]()
![]() |
![]() |
#733 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#734 |
Zakorzenienie
|
tak ostatni. Tylko teraz czekam na wyniki dwóch-dzisiejszego i z poniedziałku. No i chwila wolnego...
![]() ![]()
![]() |
#735 |
Raczkowanie
|
eewelinaa ja ci w sumie czasami zazdroszcze pamietam jak mi bylo dobrze jak chodzilam do szkoly i niemialam zadnych dzieci ani meza na glowie
![]() ![]() konwalia takie pysznosci a czlowiek ogranicza sie do podstawowych dan ze tez chcialo ci sie tyle pisac ![]() ja bylam po obiedzie na godzinnym spacerku potem troche na podworku a teraz sie relaksuje z ciachem tylko jeden kawalek i kawka ![]() a jak wam mija dzionek ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#736 |
Raczkowanie
|
monia ja też czasami tęsknię za tą swobodą ruchów
![]() ![]() U mnie dzisiaj dzień szybko zleciał. Lubię takie dni, kiedy nim się obejrzysz dzieci już w łóżkach ![]()
![]() |
#737 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ---------- Cytat:
![]() Też mi brakuje tej wolności panienskiej już zapomniałam jak to było ![]() ---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#738 |
Raczkowanie
|
Loca ja jestem przed @. Siedzę i zaczynam myśleć, co bym zjadła
![]() ![]() ![]() konwalijko te młode lata ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#739 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ---------- A od paru dni chodzi za mną chęć upieczenia tego biszkoptu z owocami na dobra sprawę wydaje się bardzo dietetyczny bo tylko łyżka mąki i łyżeczka cukru i na białkach i myślę że lepszy był by niż te moje lody . Np. Na drugie śniadanie do szklanki mleka ![]() ![]() ![]()
98kg - 30kg!!! i chyba wiecej nie bedzie... Edytowane przez konwalia57 Czas edycji: 2013-06-27 o 20:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#740 |
Raczkowanie
|
konwalijko mam tak samo, brak czasu
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ---------- z którego sierpnia jest Twoja córeczka????
![]() |
#741 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#742 |
Raczkowanie
|
Loca kobiety to mają ciężki żywot
![]() ![]() Mam identycznie, ale przed okresem. Jak juz dostanę, to ze mnie wszystko wyłazi ![]() ![]() ![]() Zmykam spać ![]() Spokojnej nocki ![]()
![]() |
#743 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() moja córeczka jest z 2sierpnia 2010 ![]() ja też tak mam byle co aby coś w gębie było i tak przez2-3 dni ![]() a ja już w łóżku ![]()
98kg - 30kg!!! i chyba wiecej nie bedzie... Edytowane przez konwalia57 Czas edycji: 2013-06-27 o 20:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#744 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() też już ide do łóżka. Dobranoc dziewczynki ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#745 |
Zadomowienie
|
Kolorowych snów
![]()
![]() |
#746 |
Raczkowanie
|
Witajcie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#747 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry wszystkim Paniom
![]() właśnie mi się paruje owsianka a ja jak zwykle pierwsze co to zaglądam do was ![]() ![]() Zaraz po śniadaniu lecę na działkę po owoce i biorę się za ten biszkopt żeby zdążyć na drugie śniadanie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ---------- U nas pogoda jeszcze fajna bo chłodniej ale i niebo zachmurzone także postaram się dziś pójść na rower bo słyszałam że od jutra ma znowu padać a co za tym idzie chyba będą nici z tego naszego rajdu rowerowego ![]() jak coś wymyślisz z tych mleczek kokosowych to ja poproszę o dokładny opis smaku i wykonania ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#748 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A tu znalazłam fajny blog..rzeczywiście coś jest w tej fasoli, bo dziewczyna z niej dużo rzeczy robi ![]() http://ugotowane-z-pasja.blogspot.co...-z-fasoli.html
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#749 |
Zadomowienie
|
O dziękuje za link przestudiuje w wolnej chwili może akurat coś znajdę nowego do mojej książki
![]()
![]() |
#750 |
Raczkowanie
|
hej dziewczyny ja juz o 5 bylam na forum poczytalam coscie pisaly wieczorem wypilam cherbate i poszlam spac gardo znowu mnie boli jak cholera bez oszustwa niejadlam dzisiaj nic tylko kawalek ciacha bo corka dala mi do reki pokruszony nawet niewiedzialam a u mnie dzisiaj w chojnicach i charzykowach prezydent komorowski w odwiedzinach byl
![]() ![]() pociczylam 5 min zumby kolka mnie zlapala az kulo wszystko mi dzisiaj pod gorke tyle ze pogoda ciepla a z mleczka kokosowego mozna zrobic ptasie mleczko domowe ale nieznam przepisu pewnie na internecie jakis jest fajny ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:18.