|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę: | |||
| Rączki, nózki wypychamy- w brzuszku Mamy ubaw mamy. Mamusie XI-XII 2013. cz.IV |
|
6 | 9,68% |
| Rączki nózki wypychamy- niezły ubaw w brzuszkach mamy. Mamusie XI-XII 2013. czIV |
|
2 | 3,23% |
| Cyc ogromny, krągły brzuszek a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
21 | 33,87% |
| Urwisku malutki- rośnij duży i okrąglutki. Mamy XI-XII 2013 CZ.IV |
|
1 | 1,61% |
| Podskakuje lekko brzuszek bo się wierci w nim maluszek.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
7 | 11,29% |
| Coraz mocniejsze czujemy kopniaki, ale rozrabiaki te nasze dzieciaki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| Już nie mogę wciągnąć brzuszka bo bym zgniotła maluszka .Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| JUz sie nie da wciagnać brzuszka , bo to domek jest maluszka.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
6 | 9,68% |
| Myślą nasze Kochane robaczki- dam Mamie kopniaczki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| Mama biega ciągle siku, a smyk w brzuchu fiku-miku! Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
17 | 27,42% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013. Cz. IV |
|
2 | 3,23% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C
Cytat:
no ale jak to oni w zusie twierdzą ciąża to nie choroba a jak jesteś zmęczona idź na urlop
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
|
|
|
|
#4082 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C
Cytat:
super, oby tak dalej zostało
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#4083 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Czy macie zamiar szczepić swoje pociechy przeciw pneumokokom?
|
|
#4084 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiecie, dziewczynki dogonią chłopców, bo ja to mam te 15-raczki i czuję, że każda to dziewczynka, więc wiecie Ja słyszalam, że te dodatkowe szczepienia ponad NFZ-towskie to lipa, ale ile w tym prawdy?
|
|
|
|
|
#4085 |
|
Raczkowanie
|
Ja nie planuję. Za dużo się naczytałam i nasłuchałam o szczepionce na rotawirusy, więc pozostanę przy tych zwykłych. Nas nie szczepili na pneumo a całkiem w porząsiu z Nas ludzie nie?
|
#4086 |
|
Wtajemniczenie
|
ja tez raczej szczepić nie będę, za dużo nasłuchałam się o powikłaniach po tych szczepionkach
|
|
|
|
#4088 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki
Rozumiecie coś z tego wydruku? Który parametr to długość Waga chyba 371 g
|
|
|
|
#4089 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A wyparzałam raz na ruski rok i synek zdrowy, nigdy nie chorował, żadnych alergii ani nic.Cytat:
My szczepiliśmy i drugie też będziemy. Powikłania po tej chorobie są o wiele większe niż po szczepieniu. Na rotawirusy nie szczepiliśmy. |
||
|
|
|
#4090 |
|
Zadomowienie
|
No właśnie też się o tym naczytałam i się zastanawiam czy to konieczność, bo ja nie miałam i jakoś specjalnie nie chorowałam, a pozatym kosztują krocie i trzeba podawać kilka dawek..
|
#4091 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
znowu czeka mnie samotny weekend... TŻ wali nadgodziny... jutro wróci na 22 pewnie dopiero, w sobotę i w niedzielę też jedzie do pracy
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#4092 |
|
Wtajemniczenie
|
Kurde, kurde ja też byłam na nie, jeśli chodzi o te dodatkowe, a dziś własnie mała miała szczepienie 5cio latka i ta szczepienna cała taka znajoma zagadnięta o te dla maluszków dodatkowe to mi powiedziała, ze rota to szczerze odradza, ale pneuomo, a jeszcze bardziej meningokoki to by radziła osobiście, bo pneumo częściej, ale mniej groźne, a meningo to już bardzo rzadko się zdarzają, ale jak już są to tragiczne mogą być skutki
no i mi namieszała Miki nie masz długości, już na tym etapie raczej nie mierzą tylko wagę podają zazwyczaj Edytowane przez anulka2205 Czas edycji: 2013-06-27 o 16:57 |
|
|
|
#4093 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny. Głupio mi po takim czasie sie pokazywać... Mam nadzieję, że nikt nie odbierze tego źle.
Niestety ale źle znoszę tą ciążę, do tej pory (18tc, jutro już zaczynam 19) mam mdłości i wymioty. Do tego cały czas pracuję a u mnie sezon teraz i urlopy, więc roboty dużo. Poza tym syn, wykańczanie domu, goście przez tydzień... wiem, że niektórzy moga odebrać to jako wymówki ale tak jest. W każdym razie chciałam dać znać że poza złym samopoczuciem, to wszystko u mnie ok, jeśli kogoś to interesuje. Płci nie znamy ale czuję, że drugi chlopak będzie. Planuję za 2 tyg na wizycie poprosic o kilka dni zwolnienia, to może będę sie pojawiać. Całuję ! |
|
|
|
#4094 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kociak za wizytęCytat:
![]() Trele To byłaś taką kluseczką ![]() Issia A gdzie ten ciucholand się mieści? Madzik Link nie działa o teraz działa Nad szczepieniami jeszcze nie rozmyślałam.Motylek Okrąglutki ![]() Elena Gratki za ząbki i raczkowanie ![]() I masz zupełna rację z tym nie zamartwianiem,staram się odpychać negatywne myśli i emocje i naprawdę dużo lepiej i pewniej się czuję.Także na pewno w pozytywnym myśleniu jest moc ![]() Mya Jak ci to pomoże to ja Ciebie też love ![]() Azealia Pilot do zamrażarki ![]() Miki Ale póki co dziewuszka ![]() skrót EFW to waga ---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ---------- Miki a Tobie chodziło o długość a nie wagę Ola |
||
|
|
|
#4095 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja się główkuję od dobrych kilku godzin ![]() Cytat:
Tż trochę niepocieszony, bardzo chciał syna no ale co zrobić Liczy, że to się jeszcze zmieni ![]() |
||
|
|
|
#4096 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam dzisiaj w Pepco,jest dużo wyprzedaży dla dzieciaków tych starszych zwłaszcza.Jakie były piękne sukienusie za 9,99 lub 19,99 np na 2 latka.Jak bym wiedziała na 100 % kto mi w brzuchu siedzi to bym wzięła na zapas.
Skorzystała moja 8 letnia siostrzenica za to.Różne bluzeczki,sukienki za 9,99 i 14,99.Żal za taką cenę nie brać. Kupiłam sobie spódnicę maxi za 9,99 taka bawełnianą,przewiewną i koc polarowy cienki za 14,99.I uchanam jak nigdy ![]() Fajne były tez sukienki za 14,99 takie cienkie,przewiewne na ramkach, ale biust mi wypływał z za małych miseczek i d.upa.---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ---------- miki Dzwoniłam do koleżanki .na tym etapie ciąży to wagę tylko podają bo zmierzyć trudno
|
|
|
|
#4097 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4098 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Melduję się i ja po wizycie z Naszym 100(%) procentowym synkiem . Maly był dziś skory do rozkładania nóżek i już na wstępie Pani doktor Nam powiedziała,że to chłopczyk i pokazała siusiaka![]() Sobie dziś ładnie dokazywał na USG, troszkę się rączką zasłaniał ale i tak widzieliśmy jego piękną twarzyczkę w 4d (mamy filmik) .Nasz klopsik waży już 543g, przez 2 tygodnie przybrał 235g .Wszystkie parametry w normie, także Nasz Kamilek jest cały i zdrowy Ogólnie jesteśmy bardzo zadowoleni z wizyty, przez dobrą godzinę po wizycie banan nie schodził mi z buzi ![]() Po wizycie byliśmy na zakupach więc od razu pognałam do działu dziecięcego i kupiłam 3 pary body (były na promocji za 5 zł,a naprawdę ładne) i skarpetki ![]() Zdjęcie Kamilka wrzucę później ![]() A właśnie,Rybka,możesz wpisać mi na 1 stronę Kamila
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2013-06-27 o 17:41 |
|
|
|
|
#4099 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ola, wiadomo, że nie każdy ma siłę pisać i nie dziwię Ci się ![]()
|
|
|
|
|
#4100 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja w sumie już się oswoiłam ![]() Jaka klusia 1/3 kg ![]() Cytat:
![]() Ola jasne że rozumiemy, sama dopiero powoli wracam do żywych ![]() Trzymam kciuki żeby w końcu te paskudne objawy minęły
|
|
#4101 | |
|
Zakorzenienie
|
Lineczka Do tej wyprawki dodałabym jeszcze roztwór soli fizjologicznej,herbatkę z kopru,emulsję do kąpieli/szampon,krem na niepogodę.
---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ---------- Cytat:
Czas zakupów rozpoczęty! ![]() |
|
|
|
|
#4102 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i: super super ![]() Marcelek będzie miał kumpla! heheA myslałam. ze moj jest klopsik , a moj mial 480 gram )Dawaj fotke
|
|
|
|
|
#4103 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ja już się nie mogę doczekać wtorkowego usg
|
|
|
#4104 | |
|
Zakorzenienie
|
Już są mamusie marzec/kwiecień
---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4105 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kolejny chłopczyk potwierdzony Gratulacje![]() ---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4106 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 20
Cytat:
![]() Ale mogę dopisać i będzie można wrzucić na pierwszą stronę, tak p pomyślałam, zawsze to jakaś ściąga dla Was wszystkich ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
|
#4107 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-
Witam się popołudniowo, byłam dzisiaj w lumpku który poleciła któraś z Was -Szwajcar się zwał(przepraszam że nie pamiętam ale rano bardzo szybko przeglądałam wizaż), kupiłam jeansy ocieplane i leginsy i parę skarpetusi, a jeszcze w H%M kupiłam skarpeteczki
mąż mnie chyba ukatrupi jak mu znowu pokaże że coś kupiłam, ale żeby nie było myślę także o nim i nie kupiłam nic różowego bo ostatnio trochę marudził że w każdym ciuszku jest coś różowego a przecież córcia może być ubrana we wszystkie kolory. Ja też nie jestem fanką różowego ale powiem Wam że ciężko jest znaleźć coś nie różowego albo fioletowego dla dziewczynki, np zielonego, niebieskiego, żółtego.Jak byłam na tych zakupach to mała tak mi dokazywała jakby mi chciała powiedzieć "kupuj mamusiu kupuj" Gratuluję poznanych i potwierdzonych płci, póki co 1:1, ale jeszcze czekamy na pozostałe relacje z wizyt. Ja czekam do środy żeby się upewnić że ta Nasza Zuzanka to faktycznie Zuzanka chociaż lekarz był bardzo pewny.
|
#4108 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-
Dzastin gratuluję, że Kamilek to Kamilek i że zdrowy jak ryba
Cytat:
|
|
|
|
|
#4109 |
|
Wtajemniczenie
|
Po powstających wątkach mamusiowych widać jak ten czas Nam leci...
już coraz bliżej... ![]() Dziękuje dziewczyny za gratulację ;-*
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2013-06-27 o 19:08 |
|
|
|
#4110 |
|
Raczkowanie
|
Witam się w 17tc
![]() podczytałam Was trochę ale nie wszystko..mam dzisiaj dołka jakiegoś, i nie mogę się ogarnąć ze sobą ;/ jakaś się czuje nijaka. Martwię się też o Bąbelka już bym chciała poczuć ruchy... gratuluje poznanych płci i udanych wizyt!!
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:00.

za dziewczynkę 
Dziwne.. Chyba kobiecie w ciąży się należy odpoczynek od pracy biorąc pod uwagę ile wysiłku fizycznego kosztuje ją ciąża
Ślub 25.08.2012 
Chociaż mówi, że nie jest pewny. Pewnie pojedziemy za jakieś 2 tygodnie do Luxmedu żeby potwierdzić

A wyparzałam raz na ruski rok i synek zdrowy, nigdy nie chorował, żadnych alergii ani nic.

no i mi namieszała
za wizytę
o teraz działa