Aparaty ortodontyczne cz.XIII - Strona 167 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-27, 13:20   #4981
Gonya_waw
Rozeznanie

Aparaty ortodontyczne cz.XIII

Cytat:
Napisane przez KinkyGirl Pokaż wiadomość
O rety, współczuję. Ze wściekłości bym chyba się popłakała

Ja 4 wyrywanych nie miałam, sama już nie wiem co robić. Może pół roku to jeszcze za wcześnie żeby wjeżdzać na orto? Wiecie, nie chce jej urazić. To babka z dużym doświadczeniem, podobno zna się na rzeczy (uważana za jedną z najlepszych w mieście), nie chce żeby wzięła mnie za jakąś panienke co nie zna się na rzeczy, a się pruje i podważa jej kompetencje. Stwierdziła, że czas leczenia to 2 lata może troszkę dłużej. Także czasowo to tak tradycyjnie z aparatem będe chodzić. Mam nadzieję, że już niebawem te zęby wejdą na swoje miejsce...
Nie nazwałabym płaczem histerii w którą wpadłam! Gdybym obudziła sie 20 minut wcześniej to bym wylądowała tam z lekkim opóźnieniem, a tak to do kolejnego 22 go czekać. Przysięgam wykończeniowe się przez to. Jestem taka zła na siebie

Gonya_waw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 13:40   #4982
Vinnga
Zakorzenienie

Dot.: Aparaty ortodontyczne cz.XIII

Cytat:
No odrobinę ruszyło, bo nachodziły na siebie dość mocno, a teraz zrobiło się trochę luzu, ale po pół roku nadal nie są te jedynki w łuku. Mam duże szpary między 3,4 i 5 i te zęby były trochę "powykręcane". Teraz już są proste. No, ale po pół roku to i jedynki proste być powinne. Już mnie to denerwuje i nie moge patrzeć w lustro, bo chcę mieć w końcu równe te jedynki i nadal nie są Jak dla mnie to ta baba po prostu nie chce ich wyprostować, żeby przez pół roku były takie marne efekty?
Wiesz, u mnie też przez pół roku prawie nie było widać efektów na górnym łuku Niby jedynki były proste po kilku miesiącach, ale była to taka słaba różnica, nie wiem jak to precyzyjnie określić. Miałam po prostu małą wadę i też liczyłam na to, że o wiele szybciej zauważę różnicę, tymczasem efekty widziałam jedynie na dole. Na dobrą sprawę moja orto dopiero niedawno ruszyła z łańcuszkami i zęby się pięknie poustawiały, więc miejmy nadzieję, że Twoja też się za to weźmie wreszcie Spytaj jej kiedy wreszcie możesz oczekiwać jakichś efektów, zobaczymy co powie Moją niestety trzeba było dręczyć żeby cokolwiek powiedziała o planie i żeby cokolwiek ruszyła na górze Okazało się po prostu, że najpierw chciała zająć się zgryzem...
Cytat:
Napisane przez wdowa_po_leninie Pokaż wiadomość
Kiedyś mi dentysta coś tam ściągnął i było już lepiej, ale powstała taka jakby hmm kieszonka - zamieszczam zdjęcie (rozjaśniłam na tyle na ile mogę) - i nie wiem właściwie czy da się coś z nią zrobić? Dentysta do którego chodzę mówił, że jeśli mi nie przeszkadza/nie boli to nie ma wskazań do usuwania (rośnie prosto) ale już nigdy więcej nie wyjdzie i mogą tworzyć się właśnie te stany zapalne. I raz na pół roku je mam niestety.
Może skonsultuj się z innym stomatologiem/stomatologiem-chirurgiem? Wprawdzie moje siódemki jednak wyszły w większej części niż Twoja ósemka i pewnie dlatego nie było problemu ze ściągnięciem dziąsła, ale jednak moim zdaniem nie powinnaś mieć tak przykrytego zęba, bo jak sama mówisz, masz przez to stany zapalne... Tworzą się pewnie przez to, że trudno Ci tam doczyścić to miejsce. Masz irygator? Skoro to taka kieszonka, to pewnie mógłby chociaż stamtąd wypłukać ewentualne resztki jedzenia. Nic więcej chyba nie da się na to poradzić, sama się nabawiłam próchnicy na siódemkach przez taką sytuację
Cytat:
Napisane przez Gonya_waw Pokaż wiadomość
Ale jestem ci*a ! Zaspałam na moje zakładanie aparatu teraz muszę czekać kolejne 3 tyg, a tak na to czekałam i specjalnie wzięłam kilka dni wolnego zeby mieć pewność, że nie zaśpię. nic tylko w łeb sobie strzelić
O rety! Ale musisz być wściekła...

Edytowane przez Vinnga
Czas edycji: 2013-06-27 o 13:41
Vinnga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 14:36   #4983
wdowa_po_leninie
Zakorzenienie

Cytat:
A ja już wczoraj miałam przeczucie,że zaśpię ! Poprostu pech.!
Jak to mówią.. Nic nie dzieje się bez przyczyny hehe Nie ma co się już denerwować, szybko zleci i w końcu do nas dołączysz Tylko nastaw sobie kilka budzików, albo poproś kogoś żeby Cię obudził!

Cytat:
Napisane przez Vinnga Pokaż wiadomość
Może skonsultuj się z innym stomatologiem/stomatologiem-chirurgiem? Wprawdzie moje siódemki jednak wyszły w większej części niż Twoja ósemka i pewnie dlatego nie było problemu ze ściągnięciem dziąsła, ale jednak moim zdaniem nie powinnaś mieć tak przykrytego zęba, bo jak sama mówisz, masz przez to stany zapalne... Tworzą się pewnie przez to, że trudno Ci tam doczyścić to miejsce. Masz irygator? Skoro to taka kieszonka, to pewnie mógłby chociaż stamtąd wypłukać ewentualne resztki jedzenia. Nic więcej chyba nie da się na to poradzić, sama się nabawiłam próchnicy na siódemkach przez taką sytuację
Tego zęba widziało 3 dentystów. Pierwszy się co prawda nie liczy bo był hmm delikatnie mówiąc beznadziejny, ale dwóch kolejnych to całkiem nieźli dentyści, z dobrymi opiniami. I obaj właśnie radzili usuwać jeśli są stany zapalne, a jeśli nie ma - zostawić bo krzywdy nie robi. Ale wiesz jak to jest... te stany zapalne to raz na jakiś czas i przez to sobie wmawiam, że nie trzeba usuwać, że będzie dobrze, że może już więcej stanu zapalnego nie będę mieć (ta, na pewno ). Głupie podejście ale może w końcu się za to zabiorę po obronie i wczasach - będzie dużo wolnego więc kto to wie, co mnie najdzie...
Irygatora nie mam, ale ogólnie szczoteczka elektryczna daje radę - raczej nie zostaje tam jedzonko, zwracam na to szczególnie uwagę, jak coś to później wyciorkiem doczyszczam. Gorzej jak jest jakaś impreza gdy pojem i nie mogę umyć ząbków przez dłuższy czas niż zwykle, a samo płukanie nie pomaga.

I jak się dziś czujesz?

wdowa_po_leninie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 15:02   #4984
Vinnga
Zakorzenienie

Cytat:
Jak to mówią.. Nic nie dzieje się bez przyczyny hehe Nie ma co się już denerwować, szybko zleci i w końcu do nas dołączysz Tylko nastaw sobie kilka budzików, albo poproś kogoś żeby Cię obudził!

Tego zęba widziało 3 dentystów. Pierwszy się co prawda nie liczy bo był hmm delikatnie mówiąc beznadziejny, ale dwóch kolejnych to całkiem nieźli dentyści, z dobrymi opiniami. I obaj właśnie radzili usuwać jeśli są stany zapalne, a jeśli nie ma - zostawić bo krzywdy nie robi. Ale wiesz jak to jest... te stany zapalne to raz na jakiś czas i przez to sobie wmawiam, że nie trzeba usuwać, że będzie dobrze, że może już więcej stanu zapalnego nie będę mieć (ta, na pewno ). Głupie podejście ale może w końcu się za to zabiorę po obronie i wczasach - będzie dużo wolnego więc kto to wie, co mnie najdzie...
Irygatora nie mam, ale ogólnie szczoteczka elektryczna daje radę - raczej nie zostaje tam jedzonko, zwracam na to szczególnie uwagę, jak coś to później wyciorkiem doczyszczam. Gorzej jak jest jakaś impreza gdy pojem i nie mogę umyć ząbków przez dłuższy czas niż zwykle, a samo płukanie nie pomaga.

I jak się dziś czujesz?
Rozumiem To chyba bym usunęła na Twoim miejscu Ważne, że dbasz o higienę tam

Czuję się naprawdę dobrze. Wprawdzie jestem jednak bardzo spuchnięta, ale ketonal działa całkowicie przeciwbólowo. Poprzednim razem nawet przy ketonalu mnie bolało i czułam się taka jakby wpół żywa + brałam go możliwie najczęściej, czyli co 6 godzin, a teraz spokojnie wystarcza na 10 W nocy tylko się obudziłam z bólem, bo okazało się, że przewróciłam się na lewą (spuchniętą) stronę Dzięki, że pytasz

Edytowane przez Vinnga
Czas edycji: 2013-06-27 o 15:06
Stary 2013-06-27, 15:33   #4985
karolina2020
Zadomowienie

Nie wiem czy juz ktos tu pisal, jest promocja na plyn Oral - B, Advantage Pro - Expert w Carrefourze za 12,79 zł. Nigdy go nie uzywalam, ale na watku kilka osob chwalilo, wiec wzielam od razu 2
Stary 2013-06-27, 15:40   #4986
Gonya_waw
Rozeznanie

Aparaty ortodontyczne cz.XIII

Cytat:

I jak się dziś czujesz?
Miałam trzy budziki i TŻ dzwonił 10 razy ale spałam jak kamień

Gonya_waw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 15:52   #4987
Vinnga
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolina2020 Pokaż wiadomość
Nie wiem czy juz ktos tu pisal, jest promocja na plyn Oral - B, Advantage Pro - Expert w Carrefourze za 12,79 zł. Nigdy go nie uzywalam, ale na watku kilka osob chwalilo, wiec wzielam od razu 2
Potwierdzam, fajny jest Choć akurat używam Elmexu
Cytat:
Następnym razem wypij sobie melisskę przed snem i zaśnij o normalnej porze
Stary 2013-06-27, 16:32   #4988
wdowa_po_leninie
Zakorzenienie

Cytat:

Czuję się naprawdę dobrze. Wprawdzie jestem jednak bardzo spuchnięta, ale ketonal działa całkowicie przeciwbólowo. Poprzednim razem nawet przy ketonalu mnie bolało i czułam się taka jakby wpół żywa + brałam go możliwie najczęściej, czyli co 6 godzin, a teraz spokojnie wystarcza na 10 W nocy tylko się obudziłam z bólem, bo okazało się, że przewróciłam się na lewą (spuchniętą) stronę Dzięki, że pytasz
To świetnie, że dobrze się czujesz. Takie pozytywne relacje powodują, że trochę mniej się boję i jestem bliżej decyzji o usunięciu.

Cytat:
o mamo sen w stylu : "w razie wojny przenieść w bezpieczne miejsce"

wdowa_po_leninie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 16:44   #4989
KinkyGirl
BAN stały

Cytat:
Wiesz, u mnie też przez pół roku prawie nie było widać efektów na górnym łuku Niby jedynki były proste po kilku miesiącach, ale była to taka słaba różnica, nie wiem jak to precyzyjnie określić. Miałam po prostu małą wadę i też liczyłam na to, że o wiele szybciej zauważę różnicę, tymczasem efekty widziałam jedynie na dole. Na dobrą sprawę moja orto dopiero niedawno ruszyła z łańcuszkami i zęby się pięknie poustawiały, więc miejmy nadzieję, że Twoja też się za to weźmie wreszcie Spytaj jej kiedy wreszcie możesz oczekiwać jakichś efektów, zobaczymy co powie Moją niestety trzeba było dręczyć żeby cokolwiek powiedziała o planie i żeby cokolwiek ruszyła na górze Okazało się po prostu, że najpierw chciała zająć się zgryzem...
A jej zajęcie się zgryzem na czym polegało? Miałaś wyciągi czy coś? U mnie za każdym razem każe zacisnąć zęby i też jakby ułożenie zgryzu oglądała. jednak nie miałam żadnych wyciągów póki co, więc nie wiem czy to co robi, to zajmowanie się zgryzem.

Cytat:
OMG, brzmi jak przeznaczenie
KinkyGirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 16:52   #4990
Vinnga
Zakorzenienie

Cytat:
A jej zajęcie się zgryzem na czym polegało? Miałaś wyciągi czy coś? U mnie za każdym razem każe zacisnąć zęby i też jakby ułożenie zgryzu oglądała. jednak nie miałam żadnych wyciągów póki co, więc nie wiem czy to co robi, to zajmowanie się zgryzem.

OMG, brzmi jak przeznaczenie
Tak, nosiłam cały czas wyciągi I rzeczywiście widzę, że żuchwa się przesunęła do przodu. Teraz muszę nosić żeby domknąć zgryz, ale na czas rekonwalescencji odpuściłam sobie. I też każe mi zaciskać zęby, ogląda zgryz, no ale ma ku temu powody, po prostu sprawdza efekty działania wyciągów. A u Ciebie to... Ogląda sobie i tyle? Nic nie mówi? W ogóle co Ci mówi orto na wizytach?
Stary 2013-06-27, 17:04   #4991
KinkyGirl
BAN stały

Cytat:
Tak, nosiłam cały czas wyciągi I rzeczywiście widzę, że żuchwa się przesunęła do przodu. Teraz muszę nosić żeby domknąć zgryz, ale na czas rekonwalescencji odpuściłam sobie. I też każe mi zaciskać zęby, ogląda zgryz, no ale ma ku temu powody, po prostu sprawdza efekty działania wyciągów. A u Ciebie to... Ogląda sobie i tyle? Nic nie mówi? W ogóle co Ci mówi orto na wizytach?
W sumie to nic nie mówi. Zapytałam ją o 4, której nie włącza do łuku po pół roku, to obejrzała ją i powiedziala, że zrobi to w odpowiednim momencie, bo póki co nie ma jeszcze miejsca, żeby ją do łuku włączyć. Coraz bardziej mnie to wszystko denerwuje:/

Co prawda mam bardzo mocno ukorzenione zęby, za każdym razem jak miałam wyrywane, to dentysta musiał się niemalże zapierać, żeby je usunąć. Ale czy to może być przyczną tak ślamazarnych efektów?

---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ----------

Mnie czekają jeszcze łańcuszki i wyciągi. No i oczywiście wyprostowanie zębów
Stary 2013-06-27, 17:12   #4992
Vinnga
Zakorzenienie

Cytat:
W sumie to nic nie mówi. Zapytałam ją o 4, której nie włącza do łuku po pół roku, to obejrzała ją i powiedziala, że zrobi to w odpowiednim momencie, bo póki co nie ma jeszcze miejsca, żeby ją do łuku włączyć. Coraz bardziej mnie to wszystko denerwuje:/

Co prawda mam bardzo mocno ukorzenione zęby, za każdym razem jak miałam wyrywane, to dentysta musiał się niemalże zapierać, żeby je usunąć. Ale czy to może być przyczną tak ślamazarnych efektów?

---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ----------

Mnie czekają jeszcze łańcuszki i wyciągi. No i oczywiście wyprostowanie zębów
Typ milczącego orto Moja jest taka sama... Ile ja się muszę nakombinować z pytaniami żeby się czegoś dowiedzieć I też mi odpowiada takimi ogólnikami w stylu "w odpowiednim momencie, później, nie teraz"

Może to być jedną z przyczyn Ale ustawianie aparatu przez ortodontkę na pewno też robi swoje...
Stary 2013-06-27, 17:17   #4993
KinkyGirl
BAN stały

Cytat:
Typ milczącego orto Moja jest taka sama... Ile ja się muszę nakombinować z pytaniami żeby się czegoś dowiedzieć I też mi odpowiada takimi ogólnikami w stylu "w odpowiednim momencie, później, nie teraz"

Może to być jedną z przyczyn Ale ustawianie aparatu przez ortodontkę na pewno też robi swoje...

DLatego nie chce mi się jej pytac kiedy będą efekty, bo powie "W odpowiednim czasie".

---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ----------

A kojarzysz jakie masz obecnie druty? Ja 18 z tego co podsłuchałam, druty wymienia mi na co drugiej wizycie, także w tym miesiącu wymieniać drutów mi nie będzie.
Stary 2013-06-27, 17:32   #4994
Vinnga
Zakorzenienie

Nie kojarzę niestety. Nie miałam ich zmienianych pół roku
Stary 2013-06-27, 19:27   #4995
Kocurasek
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki za słowa otuchy

Wdowa, a nie możesz po prostu ściągnąć dziąsła z zęba ? Ja tak miałam z siódemkami, że w połowie były przykryte dziąsłem, ale nie umawiałam się specjalnie na ich odsłanianie, bo przy okazji ósemek doktor mi to zrobił A moja orto już chciała kasę trzepać na tym

Kocurasku, z ciekawości pomacałam policzek po tej stronie, co wyrywałam ósemkę i również wyczuwam gulkę. Więc to chyba jednak normalne
Tak, na kontroli mi to potwierdzili ponoć ma zejść do 2 tygodni ale czuję, że to będzie schodzić dłużej. Ja mam sporą. Wyglądam jeszcze jak spuchnięta przez to.

Cytat:
Widzisz, ja odwrotnie. Nie mogłam spać!
Najgorsze jest to, że przypadło. A tak to już bym siedziała i pisała do was w aparacie. A na wizytę muszę miesiąc teraz czekać! ;(
o ja... ale masz spanie współczuję

Cytat:
O rety, współczuję. Ze wściekłości bym chyba się popłakała

Ja 4 wyrywanych nie miałam, sama już nie wiem co robić. Może pół roku to jeszcze za wcześnie żeby wjeżdzać na orto? Wiecie, nie chce jej urazić. To babka z dużym doświadczeniem, podobno zna się na rzeczy (uważana za jedną z najlepszych w mieście), nie chce żeby wzięła mnie za jakąś panienke co nie zna się na rzeczy, a się pruje i podważa jej kompetencje. Stwierdziła, że czas leczenia to 2 lata może troszkę dłużej. Także czasowo to tak tradycyjnie z aparatem będe chodzić. Mam nadzieję, że już niebawem te zęby wejdą na swoje miejsce...
Nie ma się co śpieszyć. Moja dentystka opowiadała mi ostatnio jak przyszła do niej dziewczyna z aparatem, bo zaczęły ciemnieć i boleć ją jedynki. Okazało się, że ekspresem miała je ustawione czyli jej orto używała dużych sił i jej obumarły strasznie mi jej szkoda, dziewczyna 20 lat nie miała jeszcze. Jej orto umyła ręce, bo podpisała zgodę na leczenie i coś tam coś tam. Sprawa w sądzie ma mieć finał.

Cytat:

Cieszę się, że dobrze się czujesz Mnie dolne zęby tak bolą, że oszaleć idzie. Chyba nieźle mi je poobijano narzędziami podczas zabiegu.

25.08.2012

Aparatka
08.04.2013 Damon Clear (góra)
18.11.2013 aparat metalowy mini (dół)

Kocurasek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 19:34   #4996
L I L Y
Zakorzenienie

o matko Gonya, współczuję przed następną wizytą może poproś kogoś, żeby Cię obudził

Nie wiedziałam, że tyle czasu orto nie wymieniają niektórym z Was łuków ja mam na każdej wizycie nowe łuki.. Ale widocznie zależy to od wady

* Ćwiczę!
* Zapuszczam włosy!
* Aparatka (góra + dół) 22.03.2013r. - 21.05.2014r.

L I L Y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 19:40   #4997
KinkyGirl
BAN stały

Kocurasek, trochę mnie pocieszyłaś. No, ale mimo wszystko, laski mają efekty bez obumarłych jedynek, a u mnie idzie to wolniutko. Aczkolwiek na fotach sprzed roku i obecnych to i owo widać, ale bez rewelacji
Stary 2013-06-27, 19:47   #4998
Vinnga
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kocurasek Pokaż wiadomość
Tak, na kontroli mi to potwierdzili ponoć ma zejść do 2 tygodni ale czuję, że to będzie schodzić dłużej. Ja mam sporą. Wyglądam jeszcze jak spuchnięta przez to.

o ja... ale masz spanie współczuję

Nie ma się co śpieszyć. Moja dentystka opowiadała mi ostatnio jak przyszła do niej dziewczyna z aparatem, bo zaczęły ciemnieć i boleć ją jedynki. Okazało się, że ekspresem miała je ustawione czyli jej orto używała dużych sił i jej obumarły strasznie mi jej szkoda, dziewczyna 20 lat nie miała jeszcze. Jej orto umyła ręce, bo podpisała zgodę na leczenie i coś tam coś tam. Sprawa w sądzie ma mieć finał.

Cieszę się, że dobrze się czujesz Mnie dolne zęby tak bolą, że oszaleć idzie. Chyba nieźle mi je poobijano narzędziami podczas zabiegu.
Nie miałam pojęcia, że tak może się stać... Przykra sprawa

Współczuję tego bólu zębów... To Twoja pierwsza ósemka, tak?
Mnie jedynie uszkodzono kącik ust, tzn. zrobiły mi się tak zwane zajady od tych wszystkich narzędzi. Macie na to jakiś sposób ?
Stary 2013-06-27, 19:54   #4999
L I L Y
Zakorzenienie

Dziewczyny, stuknęło nam już 5 000 postów

Także zapraszam do kolejnej aparatkowej części!

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=701374

* Ćwiczę!
* Zapuszczam włosy!
* Aparatka (góra + dół) 22.03.2013r. - 21.05.2014r.

L I L Y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 20:53   #5000
mariolab
Przyczajenie

Kobitki wszystko niby oki zdecydowałam się mam umówione terminy co i jak. Coś mnie tknęło jedna i pojechałam do innego orto na konsultację. Powiedział mi to co moja i jeszcze coś że nie wiadomo czy moje słabe i tak ząbki wytrzymają aparat i teraz biję się z myślami czy zakładać. Musiałam wyrwać jeszcze 8 dwa dni temu i kuźw. spuchłam troszeczkę i boli jak cholera. Dostałam antybiotyki i jakieś lekarstwo do dziury więc powinno być oki. Ale mam wątpliwości czy wytrzymajac mi 3 lata aparatu moje ząbki??????? Błagam pomóżcie
mariolab jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 08:26   #5001
czekoladniczka
Raczkowanie

Siemanko !
byłam wczoraj na wizycie .. przypomnę, że aparat noszę już około 6 miesięcy. Od początku słyszałam, że najlepiej będzie jak założę też aparat na dolne ząbki, ponieważ orto obawia się, że może nie uda mu się aż tak cofnąć mi górnych ząbków, żeby były równe z tylnymi i bla bla bla ..
oczywiście CHCIEĆ, nie zawsze znaczy MÓC (zwłaszcza w tym przypadku, jeśli chodzi o kasę) .. z 1 str bardzo bym chciała, żeby efekt był oszałamiający, a liczę się z tym, że sama góra może nie wystarczyć. Ale z 2 str słyszę opinie typu: "po co tyle kasy w błoto na dół wyrzucać, przecież dołu praktycznie wcale nie widać" (tym bardziej, że dołu nie mam jakiegoś krzywego czy coś, ale widocznie orto patrzy na to z innej perspektywy).
Nie wiem co robić .. obiecałam mu, że na kolejnej wizycie podejmę decyzję, ponieważ on musi dostosować sposób leczenia, jeśli będę chciała mieć aparat na dole lub nie.
Powiedzcie mi Kochane aparatki czy warto?

ech .. my kobiety, mamy zawsze dylematy - nawet z ząbkami
czekoladniczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 09:22   #5002
Vinnga
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czekoladniczka Pokaż wiadomość
Siemanko !
byłam wczoraj na wizycie .. przypomnę, że aparat noszę już około 6 miesięcy. Od początku słyszałam, że najlepiej będzie jak założę też aparat na dolne ząbki, ponieważ orto obawia się, że może nie uda mu się aż tak cofnąć mi górnych ząbków, żeby były równe z tylnymi i bla bla bla ..
oczywiście CHCIEĆ, nie zawsze znaczy MÓC (zwłaszcza w tym przypadku, jeśli chodzi o kasę) .. z 1 str bardzo bym chciała, żeby efekt był oszałamiający, a liczę się z tym, że sama góra może nie wystarczyć. Ale z 2 str słyszę opinie typu: "po co tyle kasy w błoto na dół wyrzucać, przecież dołu praktycznie wcale nie widać" (tym bardziej, że dołu nie mam jakiegoś krzywego czy coś, ale widocznie orto patrzy na to z innej perspektywy).
Nie wiem co robić .. obiecałam mu, że na kolejnej wizycie podejmę decyzję, ponieważ on musi dostosować sposób leczenia, jeśli będę chciała mieć aparat na dole lub nie.
Powiedzcie mi Kochane aparatki czy warto?

ech .. my kobiety, mamy zawsze dylematy - nawet z ząbkami
Cytat:
Napisane przez L I L Y Pokaż wiadomość
Dziewczyny, stuknęło nam już 5 000 postów

Także zapraszam do kolejnej aparatkowej części!

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=701374
Zapraszamy do nowej części Ta już jest zamknięta.
Stary 2013-07-02, 14:44   #5003
inga_iga
Raczkowanie

Dziewczyny po ile średnio montuje się zamków? Ja mam po 6 a z tego co wczesniej czytałam raczej wszystkie z Was maja 7,8. Od czego zależy ilość wklejanych zamków?
inga_iga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 16:21   #5004
blanca7
Raczkowanie

Kto mnie poratuje?
Pojutrze skończą mi się wyciągi, a moja orto jest do 28 sierpnia na urlopie Dzwoniłam już dziś do kilku ortodontów i żadne nie chce mi dać tych wyciągów, bo mają inne Ja rozumiem, że inna firma, ale żeby nie mieli takiego rozmiaru? Bo moja orto daje mi wyciągi z różnych firm, ale tych samych rozmiarów

Już nie wiem, co zrobić
Nosze wyciągi firmy Ormco lub Orthoclassic(Xtreme Elastics) 1/8'', 3.5 oz
Ktoś takie posiada i ma na zbyciu? Mogę za nie zapłacić Albo może znacie hurtownię gdzie można któreś z nich kupić?
blanca7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości