|
|
#4981 | |
|
Rozeznanie
|
Aparaty ortodontyczne cz.XIII
Cytat:
|
|
|
|
|
#4982 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz.XIII
Cytat:
Niby jedynki były proste po kilku miesiącach, ale była to taka słaba różnica, nie wiem jak to precyzyjnie określić. Miałam po prostu małą wadę i też liczyłam na to, że o wiele szybciej zauważę różnicę, tymczasem efekty widziałam jedynie na dole. Na dobrą sprawę moja orto dopiero niedawno ruszyła z łańcuszkami i zęby się pięknie poustawiały, więc miejmy nadzieję, że Twoja też się za to weźmie wreszcie Spytaj jej kiedy wreszcie możesz oczekiwać jakichś efektów, zobaczymy co powie Moją niestety trzeba było dręczyć żeby cokolwiek powiedziała o planie i żeby cokolwiek ruszyła na górze Okazało się po prostu, że najpierw chciała zająć się zgryzem...Cytat:
![]() Cytat:
Ale musisz być wściekła...
Edytowane przez Vinnga Czas edycji: 2013-06-27 o 13:41 |
|||
|
|
|
#4983 | |
|
Zakorzenienie
|
Jak to mówią.. Nic nie dzieje się bez przyczyny hehe
Nie ma co się już denerwować, szybko zleci i w końcu do nas dołączysz ![]() ![]() Cytat:
). Głupie podejście ale może w końcu się za to zabiorę po obronie i wczasach - będzie dużo wolnego więc kto to wie, co mnie najdzie... ![]() Irygatora nie mam, ale ogólnie szczoteczka elektryczna daje radę - raczej nie zostaje tam jedzonko, zwracam na to szczególnie uwagę, jak coś to później wyciorkiem doczyszczam. Gorzej jak jest jakaś impreza gdy pojem i nie mogę umyć ząbków przez dłuższy czas niż zwykle, a samo płukanie nie pomaga.I jak się dziś czujesz?
|
|
|
|
|
#4984 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To chyba bym usunęła na Twoim miejscu Ważne, że dbasz o higienę tam Czuję się naprawdę dobrze. Wprawdzie jestem jednak bardzo spuchnięta, ale ketonal działa całkowicie przeciwbólowo. Poprzednim razem nawet przy ketonalu mnie bolało i czułam się taka jakby wpół żywa + brałam go możliwie najczęściej, czyli co 6 godzin, a teraz spokojnie wystarcza na 10 W nocy tylko się obudziłam z bólem, bo okazało się, że przewróciłam się na lewą (spuchniętą) stronę Dzięki, że pytasz Edytowane przez Vinnga Czas edycji: 2013-06-27 o 15:06 |
|
|
|
|
#4985 |
|
Zadomowienie
|
Nie wiem czy juz ktos tu pisal, jest promocja na plyn Oral - B, Advantage Pro - Expert w Carrefourze za 12,79 zł. Nigdy go nie uzywalam, ale na watku kilka osob chwalilo, wiec wzielam od razu 2
|
#4986 | |
|
Rozeznanie
|
Aparaty ortodontyczne cz.XIII
Cytat:
|
|
|
|
|
#4987 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Choć akurat używam Elmexu ![]() Następnym razem wypij sobie melisskę przed snem i zaśnij o normalnej porze |
|
|
|
|
#4988 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Takie pozytywne relacje powodują, że trochę mniej się boję i jestem bliżej decyzji o usunięciu. ![]() o mamo sen w stylu : "w razie wojny przenieść w bezpieczne miejsce"
|
|
|
|
|
#4989 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
OMG, brzmi jak przeznaczenie
|
|
|
|
|
#4990 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ogląda sobie i tyle? Nic nie mówi? W ogóle co Ci mówi orto na wizytach?
|
|
|
|
|
#4991 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Co prawda mam bardzo mocno ukorzenione zęby, za każdym razem jak miałam wyrywane, to dentysta musiał się niemalże zapierać, żeby je usunąć. Ale czy to może być przyczną tak ślamazarnych efektów? ---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ---------- Mnie czekają jeszcze łańcuszki i wyciągi. No i oczywiście wyprostowanie zębów
|
|
|
|
|
#4992 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja jest taka sama... Ile ja się muszę nakombinować z pytaniami żeby się czegoś dowiedzieć ![]() Może to być jedną z przyczyn Ale ustawianie aparatu przez ortodontkę na pewno też robi swoje...
|
|
|
|
|
#4993 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
DLatego nie chce mi się jej pytac kiedy będą efekty, bo powie "W odpowiednim czasie". ---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ---------- A kojarzysz jakie masz obecnie druty? Ja 18 z tego co podsłuchałam, druty wymienia mi na co drugiej wizycie, także w tym miesiącu wymieniać drutów mi nie będzie. |
|
|
|
|
#4994 |
|
Zakorzenienie
|
Nie kojarzę niestety. Nie miałam ich zmienianych pół roku
|
|
|
|
#4995 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
współczuję ![]() Cytat:
strasznie mi jej szkoda, dziewczyna 20 lat nie miała jeszcze. Jej orto umyła ręce, bo podpisała zgodę na leczenie i coś tam coś tam. Sprawa w sądzie ma mieć finał.Cytat:
Mnie dolne zęby tak bolą, że oszaleć idzie. Chyba nieźle mi je poobijano narzędziami podczas zabiegu.
|
|
#4996 |
|
Zakorzenienie
|
o matko Gonya, współczuję
przed następną wizytą może poproś kogoś, żeby Cię obudził ![]() Nie wiedziałam, że tyle czasu orto nie wymieniają niektórym z Was łuków ja mam na każdej wizycie nowe łuki.. Ale widocznie zależy to od wady
|
|
#4997 |
|
BAN stały
|
Kocurasek, trochę mnie pocieszyłaś. No, ale mimo wszystko, laski mają efekty bez obumarłych jedynek, a u mnie idzie to wolniutko. Aczkolwiek na fotach sprzed roku i obecnych to i owo widać, ale bez rewelacji
|
|
|
|
#4998 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie jedynie uszkodzono kącik ust, tzn. zrobiły mi się tak zwane zajady od tych wszystkich narzędzi. Macie na to jakiś sposób ?
|
|
|
|
|
#4999 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, stuknęło nam już 5 000 postów
Także zapraszam do kolejnej aparatkowej części! ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=701374
|
|
#5000 |
|
Przyczajenie
|
Kobitki wszystko niby oki zdecydowałam się mam umówione terminy co i jak. Coś mnie tknęło jedna i pojechałam do innego orto na konsultację. Powiedział mi to co moja i jeszcze coś że nie wiadomo czy moje słabe i tak ząbki wytrzymają aparat i teraz biję się z myślami czy zakładać. Musiałam wyrwać jeszcze 8 dwa dni temu i kuźw. spuchłam troszeczkę i boli jak cholera. Dostałam antybiotyki i jakieś lekarstwo do dziury więc powinno być oki. Ale mam wątpliwości czy wytrzymajac mi 3 lata aparatu moje ząbki??????? Błagam pomóżcie
|
|
|
|
#5001 |
|
Raczkowanie
|
Siemanko !
![]() byłam wczoraj na wizycie .. przypomnę, że aparat noszę już około 6 miesięcy. Od początku słyszałam, że najlepiej będzie jak założę też aparat na dolne ząbki, ponieważ orto obawia się, że może nie uda mu się aż tak cofnąć mi górnych ząbków, żeby były równe z tylnymi i bla bla bla .. oczywiście CHCIEĆ, nie zawsze znaczy MÓC (zwłaszcza w tym przypadku, jeśli chodzi o kasę) .. z 1 str bardzo bym chciała, żeby efekt był oszałamiający, a liczę się z tym, że sama góra może nie wystarczyć. Ale z 2 str słyszę opinie typu: "po co tyle kasy w błoto na dół wyrzucać, przecież dołu praktycznie wcale nie widać" (tym bardziej, że dołu nie mam jakiegoś krzywego czy coś, ale widocznie orto patrzy na to z innej perspektywy). Nie wiem co robić .. obiecałam mu, że na kolejnej wizycie podejmę decyzję, ponieważ on musi dostosować sposób leczenia, jeśli będę chciała mieć aparat na dole lub nie. Powiedzcie mi Kochane aparatki czy warto? ![]() ech .. my kobiety, mamy zawsze dylematy - nawet z ząbkami
|
|
#5002 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ta już jest zamknięta.
|
||
|
|
|
#5003 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny po ile średnio montuje się zamków? Ja mam po 6 a z tego co wczesniej czytałam raczej wszystkie z Was maja 7,8. Od czego zależy ilość wklejanych zamków?
|
|
|
|
#5004 |
|
Raczkowanie
|
Kto mnie poratuje?
Pojutrze skończą mi się wyciągi, a moja orto jest do 28 sierpnia na urlopie Dzwoniłam już dziś do kilku ortodontów i żadne nie chce mi dać tych wyciągów, bo mają inne Ja rozumiem, że inna firma, ale żeby nie mieli takiego rozmiaru? Bo moja orto daje mi wyciągi z różnych firm, ale tych samych rozmiarówJuż nie wiem, co zrobić ![]() Nosze wyciągi firmy Ormco lub Orthoclassic(Xtreme Elastics) 1/8'', 3.5 oz Ktoś takie posiada i ma na zbyciu? Mogę za nie zapłacić Albo może znacie hurtownię gdzie można któreś z nich kupić?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:03.

Jak dla mnie to ta baba po prostu nie chce ich wyprostować, żeby przez pół roku były takie marne efekty?
Niby jedynki były proste po kilku miesiącach, ale była to taka słaba różnica, nie wiem jak to precyzyjnie określić. Miałam po prostu małą wadę i też liczyłam na to, że o wiele szybciej zauważę różnicę, tymczasem efekty widziałam jedynie na dole. Na dobrą sprawę moja orto dopiero niedawno ruszyła z łańcuszkami i zęby się pięknie poustawiały, więc miejmy nadzieję, że Twoja też się za to weźmie wreszcie
Spytaj jej kiedy wreszcie możesz oczekiwać jakichś efektów, zobaczymy co powie
Dentysta do którego chodzę mówił, że jeśli mi nie przeszkadza/nie boli to nie ma wskazań do usuwania (rośnie prosto) ale już nigdy więcej nie wyjdzie i mogą tworzyć się właśnie te stany zapalne. I raz na pół roku je mam niestety.
Ale musisz być wściekła...
Nie ma co się już denerwować, szybko zleci i w końcu do nas dołączysz
Dzięki, że pytasz

Ale ustawianie aparatu przez ortodontkę na pewno też robi swoje...

przed następną wizytą może poproś kogoś, żeby Cię obudził