![]() |
#121 |
Zakorzenienie
|
Dot.: perfumy a znak zodiaku
Witaj astrologiczna siostro!
![]() ![]() ![]()
![]() |
#122 | |
Rozeznanie
|
Przeczytałam wątek i nie mogę się nadziwić, że tak mało tu mojego znaku (Wodnica z 15 lutego) Przeczytałam
Cytat:
![]() A poza tym Samsara Mitsouko Tygrysek czarna HC Pola elizejskie Allure Agent Givenchy III (gdzie to jest!! ![]() i jeszcze sporo innych, znanych mi i na pewno sporo nieznanych, eeeh! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Zakorzenienie
|
A ja jestem Rybą z trzeciej dekady i lubię zapachy słodkie, otulające, pudrowe. Nic skórzanego ani zbyt drzewnego. Moimi faworytami są np:
- Nina - Nina Ricci - Allure - Eden - Flower by Kenzo ale lubię też: - One - Manifesto - Into the Blue I co tu mówić, Rybki są dwie, a każda płynie w inną stronę. Pewnie stąd taka dwoistość upodobań. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Zakorzenienie
|
Kłania się Wodnica z 28.01. Lubię zapachy orientalne, ciepłe, słodkie, otulające. Podane tu przykłady to zapachy których szczerze nie cierpię, brrr
Natomiast zapachy które mnie zachwycają to: Cristobal, Desnuda, Tygrys, Alchimie, The Parfum, Mauboussin, Dolce Vita, Czarna Mania, Roma, Innocent, Oriental Summer i pewnie wiele wiele innych ale to moje ulubione ![]()
![]() |
#125 |
Zakorzenienie
|
ja tez Wodnik , z dzisiaj
![]() ulubieńcy : Kwiatowe: Stella J`adore Kwiatowo-orientalne i orientalne: Magie Noire Must IO L`OR Boudoir Oro Roberto Cavalli Cristobal Mahora Szyprowe Libertine Prada EdM Kwiatowo-owocowe Nina Silver Rain jak widać bardzo różne ![]() Generalnie nie lubię zapachów z tzw. nutą wodną ![]()
![]() |
#126 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() dla mnie 2 zapachy sie sprawdzily - champs elysees , a gaultier to byl kiedys moj ulubiny zapach. pozostalych nie znam |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Wtajemniczenie
|
ja jestem LWEM
![]() nie lubie swiezakow ,ani zadnych lekkich zapachow ![]() Moje typy to : - Hypnose Lancome |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 |
Wtajemniczenie
|
ja jestem LWEM
![]() nie lubie swiezakow ,ani zadnych lekkich zapachow ![]() Moje typy to : - Hypnose Lancome - Euphoria CK - Addict Eau Fraiche - Addict - Hugo Boss Deep Red - Amor Amor |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Zakorzenienie
|
Zodiakalny Strzelec z ascendentem w Bliźniętach z 2 grudnia
Uwielbiam zapachy orientalne, slodkie, drzewne, przyprawowe, kadzidlane. Najlepiej czuje sie w towarzystwie: Feminite du Bois, Black Cashmere, Le Baiser du Dragon, Histoire d'Eau, Le Feu, Lolity, Skin, Gio, Jungle Elephant, Cristobal, Premier Figuier Extreme, Un Bois Vanille, Rousse, Borneo 1834, Musc Ravageur i ostatniej mojej fascynacji - Douce Amere. Generalnie nie lubie lekkich zapachow, wyjatek stanowia Ogrodki Hermesa. Klasyczne szypry mnie nie kochaja, musze byc bardzo ostrozna rowniez z aldehydami. Nie lubie: duzej ilosci kwiatow, zapachow wodno-ozonowych. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Raczkowanie
|
Ja nie dostrzegam jakiejś szczególnej prawidłowości w zapachach, które preferuje a znakiem zodiaku.
Jestem zodiakalną panną (07.09)i lubię zapachy zarówno świeże (choć tych używam chyba mniej - i w większości nie są moimi faworytami) i lekkie, jak i te słodkie i przyciężkie. kolejność przypadkowa: CHRISTIAN DIOR, JADORE Calvin Klein, Euphoria Giorgio Armanii, Code Escada, Ibiza Hippie Givenchy, Oblique RWD J.P.Gaultier -CLASIQUE (ale niestety nie mogę go używać, bo jest strasznie intensywny, a należę do tych osób, na których perfumy czuć wyraźnie i długo). ostatnimi czasy dużo używam Sun Oriflame podobają mi się jeszcze czerwony BOSS (ostatnio mi się nieco znudził) i Hypnotic Poison . Moja koleżanka panna podobnie jak ja lubi Jadore, Escade i BOSSa, a mama (byk) Code, BOSSa, Hypnotic Poison. Generalnie z moją matką wykańczamy po sobie większość perfum.
Edytowane przez wąż Czas edycji: 2007-04-17 o 20:55 Powód: a bo wszyscy piszą datę, to ja też :-) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
Zakorzenienie
|
Typologia mi się nie zgadza... jestem bliźniak i co, niby mam lubić zapachy lekkie łatwe i przyjemne, a tu rzeczywistość skrzeczy- lubię te w starym stylu, często szyperki, babciowatymi nie gardzę, a wrecz przeciwnie- pożądam często gęsto...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Panna, 6.09
Preferencje nie do przewidzenia - wśród moich fascynacji jest i delikatne Eau Perfumee Au The Blanc i słodka Lempicka EDP i ciężkie i (podobno) babcine Opium i klasyczna Coco, i "nastolatkowe" Promesse... Trudno coś konkretnego powiedzieć.
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 | |
BAN stały
|
Cytat:
No proszę, ja też z 6 września ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 | |
|
Cytat:
![]()
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() mocniejsze: Couture Moschino Euphoria CK Pure Poison Amor Amor Boss Dep Red Max Mara swiezaki: DKNY Woman I love love Moschino LB D&G OI Lancome I zaznaczam, ze coraz czesciej wybieram te intensywniejsze, wyraziste. Lekkie zostawiam na cieple przedpoludnia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 |
Zakorzenienie
|
Koziorożec I dekada
wg Chińskiego to ja jestem Ratna Zmija tzn WĄŻ: kwiatków ogolnie nie lubię ![]() - Orchid YR - Pivoniee YR - Blonde Versace - chyab jedynie te jednotematyczne mi sie podobają a zeby te 3 wyniemić to chyba z 5 minut myslałam nan tym co z kwaitków mi sie podoba owocowe? Pod warunkiem ze przy okazji nie sa słodkie. - uwielbiam gruszkę: Escada Sunny Frutti, Gruszka YR, Petit Cherie A. Goutal - owoce tropikalne tylko w Oui-Non Kookai i Tropical Punch Swieże : - głownie gorzkie grejfruty lub cytrusy MAC Grinify DKNY Sidney Le Monde Est Beau Kenzo - lub zielone Bamboo YR Booster Lacoste Premier Figuer L'Artisan typu orientalnego i drzewne (tego jest baardzo duzo dlatego wymienie tylko kilka): Must Cartier Le Baiser Du Dragon Cartier Shalimar Navegar L'Artisan Mechant Loup L'Artisan Mahora Opium Tumulte PH Gaiac Duel Eau de Fier przyprawowe (musiałam stworzyc osobna grupę) i herbatki: OI Spirit of Africa Theorema Belle de Minuit Piper Nigrum Versus Time for Action Ambre Sułtan (tak tak pokochłam ten zółty serek z przyprawkami) CdG (te bez nazwy) Poivre Piquant Piment Brulant NU Tea For Two Yerbamate Ambrowce (tez wylko kilka wymienie najwazniejszych): L'Ambre obie Scent Ambre Sultan Ambre Russe (za sliwowicę) Idole (nie ambrowiec ale mi tu pasuje) Jesień Micallef Musc Ravageur Agent Ambra ETRO Patchyly ETRO (ale to głownie patchulla tak samo jak i w Micallef, IL Profumo. Santa Maria Novela które tez baaardzo lubie). Kadzidlaki (tu tez tylko kilka): 5-cioraczki Incense CdG Maroussia Dzing! Passage d"Enfer Bois d'Encence BC Mania Czarna NEMO NU Messe de Miniut
![]() |
#137 |
niecnotliwa dziewica
|
Fajny wątek
![]() Rybka z 22 lutego - kocham wszystko, co jadalne, słodkie i przyprawowe - OI, BdM, Theoremy, Elixir des Merveilles. "Trafiają do mnie" niektóre kwiaty, zwłaszcza jaśmin, narcyz, natomiast nie trawię róży w perfumach i nie przepadam za świeżakami, zwłaszcza takimi wodno-ozonowymi (rybka, która nie lubi wody ![]()
![]() |
#138 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 | |
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#140 |
Zakorzenienie
|
Przypomnialo mi sie, ze wg chyba Gali noworocznej Lew powinien pachniec Songes Annick Goutal. Smieszy mnie takie narzucanie znakom zodiaku perfum, ciuchow, torebek i szminek
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
Raczkowanie
|
Hmm. Waga. Wszędzie opisują osoby spod tego znaku jako lekkie, zwiewne i eteryczne. Zapachy (o ile dobrze pamiętam!) polecają kwiatowe, dziewczęce i niewinne.
Jak to się ma do mnie?...no cóż, generalnie trzeba powiedzieć, że jest w stanie spodobać mi się wszystko, gdy spełnione są dwa warunki: 1. Mam odpowiedni nastrój (tak tak, zaliczam się do grona tych osób, które jednego tygodnia chciałyby mieszkać w świecie Narnii, następnego żyć w średniowieczu, a potem łapią nastrój na klimat starożytnej Grecji, czy też pierwszych słowian, dlatego nastrój ma bardzo duży wpływ na moje zakupy..i nie tylko.) 2. Nie jest tandetne (tu ta sama zasada - jeżeli coś jest Prawdziwe, Naturalne, Oryginalne, lub po prostu stare - kocham starocie - to przy odpowiednim nastroju jest w stanie mi się spodobać). Z zapachami jest tak samo. Eteryczne i zwiewne zapachy, które przypisują Wagom - czemu nie? Często mam na nie chętkę. Spryskać się takim cudem, zapleść warkocza, pójść na łąkę i pleść wianki w blasku słońca....jak najbardziej toleruję te zapachy (byle nie były pudrowe, lub zbyt słodko-kwiatowe). Zdecydowanie częściej jednak poruszam się w klimatach bagienno-mrocznych. Ciemne lasy i nieprzejrzyste jeziora to to co lubię. Na co dzień bardzo dobrze czuję się w zapachach ciężkich (zazwyczaj polecanych na wieczór, ale cóż...). W grę wchodzi tu na przykład dość rzadki 'It's Kaos' Gosha - jeszcze nie zdażyło mi się go na kimś wyczuć, a sama trafiłam na niego przez przypadek, w pośpiechu kupując dezodorant trafiłam właśnie na niego. Zakochałam się w tym zapachu i od tamtej pory trudno mi obyć się bez edt z tej linii. Czasem zdarzyło mi się nawet podkraść tacie (!) 'City Glam' Armaniego...i o dziwo nikt nie zwracał mi uwagi, że męsko pachnę, a ja czuję się w nim bardzo dobrze ![]() Poluję na Organzę Indecence. Ponoć ciężka, więc chyba będzie mi odpowiadać. Bardzo chętnie zaopatrzyłabym się również w kojarzonego przez wszystkich Smoka. Z racji, że lubię zapachy jadalne, oraz jadalno-korzenne, mam również chętkę na Bvlgari 'Omnia' oraz 'Neonatura Coconut' Yves Rochera. Jestem prawie pewna, że będę się w nich dobrze czuć. To by było na tyle o upodobaniach jednej z WAG ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 | |
Raczkowanie
|
Ja tez blizniak
![]() ![]() Cytat:
![]() Za to lubię/kocham: Armani - White Balenciaga - Cristobal Carolina Herrera - Carolina D&G - Light Blue Dior - Addict Dior - Miss Dior Cherie DKNY - Be Delicious Gucci - Envy i Envy Me 2 Lolita Lempicka Moschino - I love love & Funny Mugler - Angel & Angel Innocent Nina Ricci - Love in Paris V&R - Flowerbomb YSL - Baby Doll I Young Sexy Lovely więcej grzechów chwilowo przypomnieć sobie nie mogę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
Zakorzenienie
|
Dołączam się do lwów
![]() ![]() Z lżejszego kalibru bardzo lubię a wręcz uwielbiam: Pamplelune, Gucci II, Eau de Star, Lacoste Pour Femme ![]() Wszystko zależy od nastroju, pogody i tysiąca innych czynników ale generalnie w moich zapachach jak do tej pory panuje słodycz, owoce, latem cytrusy. Do kadzideł, szyprów i drzewnych nie ciągnie mnie jakoś i jak do tej pory prawie wogóle nie testowałam, ale chyba trzeba zacząć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#144 |
Zakorzenienie
|
![]() Kocham ![]() - Giorgio Armani, Code For Women - DKNY, Be Delicious - D&G, Light Blue - Carolina Herrera, 212 - Elizabeth Arden, Sunflowers
![]() |
![]() |
#145 |
Wtajemniczenie
|
tez jestem lwem
![]() ![]() Kocham ![]() Euphorie Hypnose Addict Eau Fraiche Amor Amor Deep Red HB Angel Innocent Truth CK True Star Cat Deluxe NC Envy me Gucci Bright Crystal Versace Addict ...itp ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
Zakorzenienie
|
Z tej storny Lwica sie klania
![]() Moje zapaszki te mocniejsze to : Euphoria C.K Flower by Kenzo Amor Amor Hipnotic Poison Remix G.A ![]() I swiezaki : Chnce CHANEL eau Fraiche Light Blue D&G moze byc tez NOA z tego co widze to My Lwiczki mamy podobne gusta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
Zakorzenienie
|
Przeglądnęłam cały wątek i doszlam do wniosku, że prawie wszystkie Lwice lubią D&G Light Blue
![]()
![]() |
![]() |
#148 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:50.