Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz.III - Strona 140 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę:
Rączki, nózki wypychamy- w brzuszku Mamy ubaw mamy. Mamusie XI-XII 2013. cz.IV 6 9,68%
Rączki nózki wypychamy- niezły ubaw w brzuszkach mamy. Mamusie XI-XII 2013. czIV 2 3,23%
Cyc ogromny, krągły brzuszek a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV 21 33,87%
Urwisku malutki- rośnij duży i okrąglutki. Mamy XI-XII 2013 CZ.IV 1 1,61%
Podskakuje lekko brzuszek bo się wierci w nim maluszek.Mamy XI-XII 2013. cz. IV 7 11,29%
Coraz mocniejsze czujemy kopniaki, ale rozrabiaki te nasze dzieciaki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV 0 0%
Już nie mogę wciągnąć brzuszka bo bym zgniotła maluszka .Mamy XI-XII 2013. cz. IV 0 0%
JUz sie nie da wciagnać brzuszka , bo to domek jest maluszka.Mamy XI-XII 2013. cz. IV 6 9,68%
Myślą nasze Kochane robaczki- dam Mamie kopniaczki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV 0 0%
Mama biega ciągle siku, a smyk w brzuchu fiku-miku! Mamy XI-XII 2013. cz. IV 17 27,42%
listopadowo-grudniowe mamusie 2013. Cz. IV 2 3,23%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-27, 23:05   #4171
Trele_Morele
Zakorzenienie

Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz.III

Cytat:
Napisane przez motylek85 Pokaż wiadomość
Hehe pytałam o te twoje smaki ciążowe to może i ja sobie "wywróżę" kto tam u mnie mieszka
Co do glukozy to warto zrobić nawet na własną rękę bo mi pierwsze wyniki wyszły ok a przy obciążeniu glukozą w 20 którymś tygodniu miałam zagrożenie cukrzycą ciążową i musiałam bardziej dbać o to co jadłam więc moim zdaniem sensowne badanie zwłaszcza że ta cukrzyca może wyjść dopiero w późniejszej ciąży... Znam takie przypadki o wtedy bardzo ścisła dieta.

Gratuluję obu udanych wizyt i być może dziewuszki
Ja miałam tak ze jeszcze nie wiedziałas ze jestem w ciazy a juz miałam bzika na punkcie kefiru. Dzien bez kefiru a nawet dwoch mi nie istniał .. Nagle zaczelam jesc platki z mlekiem I jogurty. Mialam smaki na slone , ogorki I kapusta dziennie na zmiane. Pozniej moj apetyt w miare sie unormowal I jadlam wszystko , z tym ze slodkiego nie ruszalam prawie wcale - co dziwne bo przed ciaza pochlanialam czekolade sama . Wszyscy mowili ze to chlopak bo smaki pasuja I to jak wygladam ..
W 17 tc lekarka powiedziala ze bedzie dziewczynka I od tego momentu zaczelam wciagac slodkie. Nadal wole ogòra czy kefir ale slodkiego cos musze zaraz miec na zagryche )

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 23:07   #4172
anulka2205
Wtajemniczenie

Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam taki problem...
Dałam przedwczoraj mocz na posiew do laboratorium "Diagnostyki". Zawsze tam daję badania, jak robię prywatnie i potem sobie sprawdzam wynik w necie. Do tej pory pisało: "Wynik wykonywany!" Co znaczy tyle, że jeszcze go nie było Teraz patrzę mam napisane: "Wynik wysłano w formie papierowej dnia 27.06.2013". Ale kurde: GDZIE go wysłano? Bo pdf z wynikiem jest z tego samego laboratorium- więc gdzie oni mi go wysłali? Jak tam zadzwoniłam, to kobita jakaś półprzytomna [a informacja rzekomo całodobowa!] powiedziała mi, ze nie mają tego u siebie i widocznie faktycznie go wysłano. Ale również nie potrafiła powiedzieć gdzie i dlaczego. Czy któras miała takie jazdy z tą firmą? bez jaj, nie zapłacę kolejnych 28zł za badanie, a co gorsza: nie będę sie kolejnych kilka dni stresować.
jak ja robiłam tam badania to odsyłali w formie papierowej do lekarza, który kierował, wyniku nie mogłam odczytać na stronie, odebrać osobiście w lab. tylko dopiero jak miałam kolejną wizytę u lekarza

Dziewczyny gratuluję udanych wizyt.

Kruszynka wszystko na pewno dobrze, ale też bym poszła do tego drugiego, bo stres wcale Ci nie jest potrzebny

Rybka

Budowniczka cieszę się, że jakoś sobiewszystko układasz powoli, a za zdrówko mocno kciuki trzymam

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 23:14   #4173
Trele_Morele
Zakorzenienie

Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz.III

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
Nemosek na połówkowym to sama nie wiem ja zrozumiałam że lekarz powiedział ze patrzy ale upewni się na nast wizycie i nam powie
a mój mąż zrozumiał że nic nie widać bo dziecko źle ułożone i powie na nast. wizycie. No więc widzisz na jednej wyzycie byliśmy i każdy słyszał co chciał.

Budowniczka no widać że Maksym się rozpycha
To jak szklanka do polowy pusta I polowy pelna , oczywiste ze Ty masz ta pelna ;D

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-06-27, 23:50   #4174
nemosek
Zakorzenienie

Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Ja miałam tak ze jeszcze nie wiedziałas ze jestem w ciazy a juz miałam bzika na punkcie kefiru. Dzien bez kefiru a nawet dwoch mi nie istniał .. Nagle zaczelam jesc platki z mlekiem I jogurty. Mialam smaki na slone , ogorki I kapusta dziennie na zmiane. Pozniej moj apetyt w miare sie unormowal I jadlam wszystko , z tym ze slodkiego nie ruszalam prawie wcale - co dziwne bo przed ciaza pochlanialam czekolade sama . Wszyscy mowili ze to chlopak bo smaki pasuja I to jak wygladam ..
W 17 tc lekarka powiedziala ze bedzie dziewczynka I od tego momentu zaczelam wciagac slodkie. Nadal wole ogòra czy kefir ale slodkiego cos musze zaraz miec na zagryche )

Coś w tym kefirze jest ale Tobie ewidentnie podchodzi
Zawsze lubiałam szczególnie latem do ziemniaczków młodych popijać.Ale od jakiś 3 tygodni to wypijam nieraz dziennie jeden zamiast smakowych jogurtów.Bardziej mi podchodzi.
No i na słone,ostre miałam/mam ochotę i słodyczy do niedawna też nie jadłam,bo mi nie smakowały.
A teraz jak mnie najdzie ochota to muszę wszamać batonika.
Ciekawa jestem czy się potwierdzi tak jak u Ciebie córa.

Ciekawe jak Anoula po wizycieOna jedyna się nie odezwała.

---------- Dopisano o 23:50 ---------- Poprzedni post napisano o 23:47 ----------

Dobranoc

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 23:59   #4175
Antibia86
Rozeznanie

a u mnie dziś dzień jakis zakręt....najpierw rano TZ miał wypadek, jechał do pracy na rowerze i babsko w niego wjechało- jeszcze sie okazalo ze to lekarka a nawet nie zastanowiła sie czy nic mu nie jest...rzucała sie pyskowala i w koncu skonczylo sie na policji i 6 pkt i 300zł mandatem dla niej...no i ma ubezpieczyciel zwrocic za rower....troche sie natnie bo rower drogi i czesci tylko na zamowienie....
miałam jechac dzisiaj do mieszkanie i juz nie dojechałam ale za to wybralismy sie na basen. Chlopaki szaleli a ja nie za bardzo sie czułam, brzuch mi sie w wodzie przelewal i jakis taki dyskomfort czułam...

zmyakam spac jutro na 9 mam rozprawe w sądzie( znajomi sie rozwodza i mnie na swiadka powołano) wcale mi sie nie usmiecha ale nie chce kary dostac....
Antibia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 00:32   #4176
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
Gratuluję!

Melduję się i ja po wizycie z Naszym 100(%) procentowym synkiem. Maly był dziś skory do rozkładania nóżek i już na wstępie Pani doktor Nam powiedziała,że to chłopczyk i pokazała siusiaka
Sobie dziś ładnie dokazywał na USG, troszkę się rączką zasłaniał ale i tak widzieliśmy jego piękną twarzyczkę w 4d (mamy filmik).
Nasz klopsik waży już 543g, przez 2 tygodnie przybrał 235g, i jak tu się nie dziwić że mi kg lecą w górę.Wszystkie parametry w normie, także Nasz Kamilek jest cały i zdrowy
Ogólnie jesteśmy bardzo zadowoleni z wizyty, przez dobrą godzinę po wizycie banan nie schodził mi z buzi
Po wizycie byliśmy na zakupach więc od razu pognałam do działu dziecięcego i kupiłam 3 pary body (były na promocji za 5 zł,a naprawdę ładne) i skarpetki

Zdjęcie Kamilka wrzucę później

A właśnie,Rybka,możesz wpisać mi na 1 stronę Kamila
Super Gratuluję

Cytat:
Napisane przez Azealia Pokaż wiadomość
Miki mój miał to samo, z resztą dalej liczy że na kolejnym usg okaże się że wyrosło między nóżkami coś Ja w sumie już się oswoiłam

Jaka klusia 1/3 kg
Pewnie jak większość facetów. Mało który facet nie chciałby syna, ale z córy na pewno też będzie się ogromnie cieszyć

Waga chyba w normie przynajmniej z tego co mówił lekarz

Cytat:
Napisane przez motylek85 Pokaż wiadomość

gratuluję córci ja już się nie mogę doczekać wtorkowego usg

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość

super, że dziewczynek nam przybywa, Gratuluję

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
Gratuluję poznanych płci dziewczyny

Ja za chwile wychodzę na swoją wizytę
Daj koniecznie znać jak było

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość

: oklaski: nawet jak będzie córa to się tatus zakoooocha!
Pewnie tak będzie Na ogół córki są bardziej za ojcami, pewnie będę zazdrosna

xxxMikixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 00:33   #4177
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Cytat:
Gratulacje czyli tak jak obstawialam , mialas mniej wiecej te same smaki ;D

Celnie trafiłaś Ciekawe czy na kolejnym USG się potwierdzi dziewczynka.

Niezły babiniec będziemy mieć w rodzinie. Siostra dwie córki, ja póki co czekam na jedną

Cytat:
Napisane przez budowniczka Pokaż wiadomość
dziękuję babeczki za pamiec i mile słowa!
Mialam pisac o dodatkowych problemach, ale napisze jutro bo dziś był piękny dzień nie chce o tym myśleć.
Spacerowałam, udane zakupy, wreszcie uśmiech na twarzy i śpiewałam.
Moja koleżanka, abym dobrze podjela decyzje robi mi sesje np. opowiadam o tym jak sie poznałam z TŻtem, pozniej o pierwszych zbliżeniach Pozniej o latach dziecinstwa, a także jak Maksymek kopie i jak do niego śpiewam

Bardzo mi to pomaga, nie patrze na to wszystko, tylko przez wizje ostatniego miesiaca, ale calej znajomosci z nim i co wniosl dobrego a co złego w moim a teraz naszym (Maksyma) życiu...

Złw wiesći, to moj stan zdrowia.

Dodaje zdjątko z 21 tc z dzisiaj
Wow jaki malutki Ty chyba też z tych drobniutkich dziewczyn

Mam nadzieję, że wszystko pozytywnie się ułoży Skup się tylko na synku, a o innych problemach zapomnij

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość

Gratuluję !!

xxxMikixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 01:40   #4178
Anoula
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 20

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
I ja po wizycie.
Niestety, ale doktor nawet nie próbował zgadnąć co tam między nogami siedzi mojemu maluchowi - po 1) bo za mały jeszcze, a po 2) chyba spał bo jakiś taki nieruchliwy
Ale co najważniejsze - wszystko w porządku, rozwija się prawidłowo.
Następna wizyta za miesiąc - 26.07, będzie to wtedy już jakoś 22 tydzień i mam nadzieję, że dowiem się czegoś więcej
Szkoda że nie powiedzieli Ci płci ale najważniejsze że dzidzia zdrowa

Cytat:
Napisane przez NEWTREND Pokaż wiadomość
jestem już po wizycie, wyszło że 17 tydzień maleństwo wazy 136 gram. Pani doktor stwierdziła że nic tam nie dynda ale nie jest pewna jeszcze. Mam zrobić morfologie bo mam jakieś duszności możliwe że to anemia,
Ale się ucieszyłam jak maluszek do mnie pomachał, a leżał sobie z rączkami za głową i strasznie się wiercił. Następna wizyta 1,07. Między 20 a 24 tyg mam się zapisać na usg.
i czekamy na potwierdzenie dziewczynki

Cytat:
Napisane przez kruszynka86 Pokaż wiadomość
Hej ja po wizycie i jestem tak w średnim nastroju... wnerwił mnie dziś mój gin, ma gorszy sprzęt niż ten u którego byliśmy prywatnie i jest dużo młodszy ale prywatnie to było 4 tyg. temu ! Wyraźnie nnie wiedział jakiej płci jest dziecko, jak ode mnie wyciagnął co powiedział tamten, no to stwierdził, że na 90 % chłopaka widzi (tak, tak akurat na moje to zgadywał, a tamten określił płeć w 12 tyg. bez błędu trójce moich znajomych i się zgadzało, a ja jestem w 22 tyg.).

Pozostałe parametry ok, ale tak myślę, że ma taki sprzęt lub oko do płci to czy dobrze pomierzył, co miał pomierzyć?:
Co za konował idz do innego lekarza to sprawdzić

Cytat:
Miałam bardzo podobnie i okazało się że... (czytajcie dalszą część posta.)

Tak późno pisze bo po wizycie TŻ wyciągnął mnie do knajpy bo jego znajomy z Norwegii przyjechał.

To po kolei, dzidz dziś mierzył ponad 12 cm (według jednego pomiaru nawet ponad 12,5) i ważył 155 g. I był dziś bardzo mało ruchliwy.
Data porodu znowu poleciała 2 dni wcześniej, na dzień dzisiejszy 10.12.13. Coś mi mówi że urodzę na przełomie listopada i grudnia.
Z badań krwi które miałam robione przy genetycznym wynika że ryzyko wad wrodzonych jest znikome co nas bardzo cieszy .
Przytyłam 0,5 kg od ostatniej wizyty.
Jako że dziś prawie zaliczyłam omdlenie w autobusie to oczywiście morfologia się kłania.
I wiadomość na którą wszyscy czekają... Junior na 70% jest... Dziewczynką ;D
TŻ po pewnej ilości % przyznał że będzie córeczka tatusia.
Zdjęcia dzidzi jutro (mam też fotkę bułeczki) i jak będę miała wenę to moje na dodatek.
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 01:44   #4179
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:

Tak późno pisze bo po wizycie TŻ wyciągnął mnie do knajpy bo jego znajomy z Norwegii przyjechał.

To po kolei, dzidz dziś mierzył ponad 12 cm (według jednego pomiaru nawet ponad 12,5) i ważył 155 g. I był dziś bardzo mało ruchliwy.
Data porodu znowu poleciała 2 dni wcześniej, na dzień dzisiejszy 10.12.13. Coś mi mówi że urodzę na przełomie listopada i grudnia.
Z badań krwi które miałam robione przy genetycznym wynika że ryzyko wad wrodzonych jest znikome co nas bardzo cieszy .
Jako że dziś prawie zaliczyłam omdlenie w autobusie to oczywiście morfologia się kłania.
Zdjęcia dzidzi jutro (mam też fotkę bułeczki) i jak będę miała wenę to moje na dodatek.
kolejna dziewczynka .. Najwazniejsze ze rosnie zdrowo, I ze mama zadowolona Gratulacje ..

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-06-28, 08:22   #4180
Taszanta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
No

Kochana, a te spodnie to kupiłaś może te malinowe? Jaki rozmiar?

lewy Ale jak!
takie normalne jeansy, one były przecenione na 29 PLN, rozmiar 38 ale wielgachne

[QUOTE=Mya1989;41519666]
Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość

a ciuchy wysyłają do domu ?
Tak, na ich stronie internetowej jest możliwość zakupu online, wysyłka bezpłatna jak się płaci kartą i zwroty też bezpłatne

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
ooo miałam cos takiego,ae tylko raz czy dwa...

Hm... nie polecam ogólnie mieszkania,domu czy czegokolwiek z firmy HOME BROKER. moja siostra jak chciała kupić dom to poszłą tam i mieli taaaaaaaaaaaaaakie ceny że masakra. Obecnie nie mają nic ciekawego w ofercie. Najczęsciej biorę oferty z gratki bo można fajnie posortować i wybrac odpowiednie. Zazwyczaj jest wszystko jasno przedstawione i napisane. Rzadziej biorę z trovit, ale też nie narzekam. Choć zdarzyło mi się zastać ruderę zamiast " do lekkiego odświeżenia' ale to akurat było bez pośrednika wiec nie mogłam narzekać Wm ojej ocenie gratka i trovit to jedne z lepszych Home broker najgorszy a reszta po środku... wiele ofert jest w ogóle do mnie nie dopasowana więc odpada

za wizyty
Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Witamy się w 20 tygodniu

Tak się wtrącę dorzuciłabym jeszcze gumtree ,właśnie tam wczoraj znalazłam interesująca ofertę, której nie ma nigdzie.
Czasem patrzę też na allegro i na lokalne serwisy.

Do popołudnia
Dzięki dziewczyny za info

Dziewczyny mam jeszcze pytanie, jak dostawałyście płytkę od lekarza z nagraniem zdjęć/ filmu z USG to jaka to była płytka? DVD, RV cośtam, chodzi mi o rodzaj, na którym można robić nagrania z USG

Taszanta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 08:28   #4181
katarzyna2500
Raczkowanie

Hej Dziewczyny! Witam się w ten szary poranek, a dla mnie jakiż słoneczny! Od wczoraj wiem, że w moim brzuchu rośnie mała Nina... Ależ jestem szczęśliwa! Jak dobrze że się potwierdziło

No solo de pan vive el hombre
Y no de excusas vivo yo.
katarzyna2500 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 08:29   #4182
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
kolejna dziewczynka .. Najwazniejsze ze rosnie zdrowo, I ze mama zadowolona Gratulacje ..

Ostatnio dużo dziewczynek się ujawniło

Cytat:
Napisane przez katarzyna2500 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny! Witam się w ten szary poranek, a dla mnie jakiż słoneczny! Od wczoraj wiem, że w moim brzuchu rośnie mała Nina... Ależ jestem szczęśliwa! Jak dobrze że się potwierdziło
gratulacje
Stary 2013-06-28, 08:35   #4183
Azealia
Raczkowanie

Cytat:
Widzę, że Niny rządzą na wątku GRATULUJĘ

Anoula no proszę i gonisz mnie! Jednak będziesz pierwsza rodząca w Narutowiczu, chętnie poczytam opinie później o szpitalu od Ciebie
No i za dziewczynkę Czyli jednak odrzut od słodkości nie oznacza od razu chłopca

Gratuluję wszystkich udanych wizyt Oby na kolejnej wizycie wstydnisie pokazały co mają między nóżkami!

Ja wczorajszy wieczór spędziłam z koleżankami, byłyśmy na kolacji w knajpie, obżarłam się jak świnka, jak wracałam po 22 to już mi się tak odbijało i miałam taką zgagę że myślałam, że zostawie auto w rowie i pobiegnę szybciej na nogach bo tak mi się chciało pić .
W każdym razie wróciłam do domu, Mążul już kimał, położyłam się a on do brzuszka: Tęskniłem za Wami dziewczyny
A ja w ryk...
Ciężarówka wariatka!
Stary 2013-06-28, 08:58   #4184
ktosiula
Wtajemniczenie

Witam!
Już mam dość tego chłodu :P Albo za gorąco albo za zimno, no nie dogodzisz
Wczoraj lawina ujawnionych płci na wątku więc ja postanowiłam dzisiaj jechać na te darmowe USG do Chorzowa. Może się uda załapać i może lekarz coś wypatrzy Trzymajcie kciuki, żeby mi to USG zrobili

Wyczekiwałam wczoraj wieczorem jak głupia kopniaczków a dzidź był spokojny, ze dwa razy szturchnął tak lekko i tyle. Może jak się uda dzisiaj to USG to będzie na nim bardziej ruchliwy Oj jakbym bardzo chciała wiedzieć czy to syn czy córka...

Kociak, Newtrend gratuluję wizyt! Kociak za miesiąc już pewnie się dowiecie co tam siedzi, ale wiem jak męczy to oczekiwanie :P Najważniejsze, że wszystko jest ok.
Newtrend nieśmiało gratuluję prawdopodobnej córeczki! Oby się potwierdziło!

Cytat:
Napisane przez kruszynka86 Pokaż wiadomość
Hej ja po wizycie i jestem tak w średnim nastroju... wnerwił mnie dziś mój gin, ma gorszy sprzęt niż ten u którego byliśmy prywatnie i jest dużo młodszy ale prywatnie to było 4 tyg. temu ! Wyraźnie nnie wiedział jakiej płci jest dziecko, jak ode mnie wyciagnął co powiedział tamten, no to stwierdził, że na 90 % chłopaka widzi (tak, tak akurat na moje to zgadywał, a tamten określił płeć w 12 tyg. bez błędu trójce moich znajomych i się zgadzało, a ja jestem w 22 tyg.).

Pozostałe parametry ok, ale tak myślę, że ma taki sprzęt lub oko do płci to czy dobrze pomierzył, co miał pomierzyć?

Najbardziej niepokoi mnie, ze dziecko leżało wg niego z dziwnie skrzywioną główka, najpierw mnie nastraszył potem się dopytywałam czy to tak się ułożył, czy to jakaś zmiana fizjologiczna/wada to niby że tak się ułożył, ale przez to wszystko to już sama nie wiem co myśleć. Kazał mi leżeć kiedy to jest możliwe zamiast siedzenia np. podczas oglądania tv, czytania i po spacerze.

Nie na żarty się przestraszyłam o Krzysia czy to ułożenie główki na pewno "odskoczy" jak to powiedział gin, ogólnie mimo, że pozostałe parametry ok to nastrój

Zastanawiam się nad kolejną wizytą prywatną u tamtego gina, no i martwi mnie że w pracy będę siedziała po 8 godz. i uciskała mu na główkę?

Oczywiście to wszystko uruchomiło lawinę domysłów i wizji w mojej głowie, bo usg robił chyba z dobre 30 min tak się wpatrywał i czasami długo nic nie mówił , aż się wystraszyłam

Gratuluje wszystkich dobrych wieści i udanych wizyt
Kochana idź może do tego drugiego gin. Nie będziesz sie przecież przez miesiąc zamartwiała. Pewnie wszystko jest ok a bąbel już się ułożył lepiej i mu główki nie uciska nic. Szkoda Twoich nerwów.

Cytat:
Napisane przez Antibia86 Pokaż wiadomość
a u mnie dziś dzień jakis zakręt....najpierw rano TZ miał wypadek, jechał do pracy na rowerze i babsko w niego wjechało- jeszcze sie okazalo ze to lekarka a nawet nie zastanowiła sie czy nic mu nie jest...rzucała sie pyskowala i w koncu skonczylo sie na policji i 6 pkt i 300zł mandatem dla niej...no i ma ubezpieczyciel zwrocic za rower....troche sie natnie bo rower drogi i czesci tylko na zamowienie....
miałam jechac dzisiaj do mieszkanie i juz nie dojechałam ale za to wybralismy sie na basen. Chlopaki szaleli a ja nie za bardzo sie czułam, brzuch mi sie w wodzie przelewal i jakis taki dyskomfort czułam...
Dobrze, że TŻ cały i zdrowy! A głupia baba dostała nauczkę.

Cytat:

dziewczynka! Czekam na zdjęcia! Gratuluję! A kiedy USG kolejne w celu potwierdzenia? Za miesiąc pewnie co?

Taszanta ja mam nagranie na zwykłej płycie CD-R.\

Cytat:
klask i: moje wielkie ogromne gratulacje!

Budowniczko mam nadzieję, że będzie dobrze ze zdrówkiem. Trzymaj się dzielnie. Brzusio maleńki Ty nasz chudzinko Pewnie Cię nagle wybrzuszy!

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 09:04   #4185
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Anoula no proszę i gonisz mnie! Jednak będziesz pierwsza rodząca w Narutowiczu, chętnie poczytam opinie później o szpitalu od Ciebie
No i za dziewczynkę Czyli jednak odrzut od słodkości nie oznacza od razu chłopca
Jeszcze różnie może być, ale na razie faktycznie moja mała goni OM.
Cytat:

W każdym razie wróciłam do domu, Mążul już kimał, położyłam się a on do brzuszka: Tęskniłem za Wami dziewczyny
A ja w ryk...
Ciężarówka wariatka!
Jakie to urocze

---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ----------

Cytat:

dziewczynka! Czekam na zdjęcia! Gratuluję! A kiedy USG kolejne w celu potwierdzenia? Za miesiąc pewnie co?
Niecały, na 18.07. mamy wizytę bo 20.07. nasz slub i wyjazd na urlop i doktor powiedział, że chce nas zobaczyć przed wyjazdem, bo po to już by była bardzo długa przerwa.
Musze się zmobilizować i włączyć stacjonarkę, żeby zdjęcia zeskanować

---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ----------

No i TŻ zabronił mi pracować przez to moje wczorajsze prawie-omdlenie.
Stary 2013-06-28, 09:12   #4186
Azealia
Raczkowanie

Anoula dawaj foto!! Jestem ciekawa jak u Was to wygląda
Stary 2013-06-28, 09:35   #4187
NEWTREND
Rozeznanie

Cytat:
Witam!

Kociak, Newtrend gratuluję wizyt! Kociak za miesiąc już pewnie się dowiecie co tam siedzi, ale wiem jak męczy to oczekiwanie :P Najważniejsze, że wszystko jest ok.

Ja się jeszcze próbuję nie nastawiać na dziewuszkę bo moja siostra tak miała że najpierw miała być dziewczynka a później okazał się chlopiec. Pamiętam jak wróciła od lekarza i wkurzona powiedziała - I tak będzie Wiktoria - no i ma Wiktora trzeciego synusia.
NEWTREND jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 09:38   #4188
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:

Gratuluję wszystkich udanych wizyt Oby na kolejnej wizycie wstydnisie pokazały co mają między nóżkami!

Ja wczorajszy wieczór spędziłam z koleżankami, byłyśmy na kolacji w knajpie, obżarłam się jak świnka, jak wracałam po 22 to już mi się tak odbijało i miałam taką zgagę że myślałam, że zostawie auto w rowie i pobiegnę szybciej na nogach bo tak mi się chciało pić .
A ja w ryk...
Ciężarówka wariatka!
Hallo hallo chciałam poinformować że ja też mam zamiar rodzić w Narutowiczu bo mam tam lekarza więc chyba ja Wam zdam relację.

Witam się dzisiaj z domku, mam dziś wolne od opiekowania się siostrzeńcem męża więc mam zamiar coś porobić w domu pożytecznego, hmmm ile z tego wyjdzie jeszcze nie wiem.

Anoula super że kolejna dziewczynka mój mąż oszalał z radości jak się dowiedział że będzie córusia tatusia

Budowniczka super że odpoczywasz, dbaj o siebie i Maksyma, a ze zdrowiem mam nadzieję będzie wszystko dobrze

Ryba co się dzieje kochana?? Oj przydałoby CI się kilka dni urlopu, ba nawet z tydzień żebyś mogła się zregenerować i zresetować

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 09:48   #4189
Anoula
Zakorzenienie

No to zdjęcia mojego małego ufoludka i moje z dziś rano, wieczorem oczywiście brzusio większy jest.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_4348.jpg (65,2 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Junior-dziewczynka.jpg (84,5 KB, 65 załadowań)
Stary 2013-06-28, 09:52   #4190
domii29
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-

Cytat:

A to mnie zaskoczyłaś pisałaś cały czas "junior" i nastawiłam się że jednak będziesz mieć chłopaka a tu taka niespodzianka Gratuluję dziewczynki

Cytat:

A ja w ryk...
Ciężarówka wariatka!
Też bym się po takich słowach rozczuliła, aż miło się coś takiego czyta

Cytat:
Gratuluję

Budowniczko dobrze że u Ciebie wszystko w porządku

Rybko co się dzieje ?

Dzień dobry mamusie i maluszki
Jestem dzisiaj przeszczęśliwa, wszystko wróciło do normy... brzuch mam już taki jak być powinien, Jaśko stuka i puka coraz mocniej i póki co bez przerwy . Nawet wczoraj "ujawnił" się babci i pokazał gdzie się chowa ależ moja mamcia była szczęśliwa jak widziała jak mi brzuszek podskakuje

Trzymam kciuki za wizyty !
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 09:58   #4191
niunia_20
Rozeznanie

Witam

na wstępie ogromne za wizyty i poznane płci. Dziewczynki gonia chłopców Czekam na zdjęcia

Rybko nie zamartwiaj się i nie pisz takich głupot !!! Przydałoby Ci sie Kochana troche wolnego

Budowniczko ale masz zgrabniutki brzusio ale powoli sie zaokrągla. Ty musisz być bardzo drobnej budowy.

Anoula piękne zdjęcia

A ja z niecierpliwością czekam na wieczór kiedy to mój mąż wróci z tej delegacji...
i oczywiście na poniedziałek na wizytę

za dzisiejsze wizyty

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200802080926.png

http://www.przewodnikmp.pl/img-06062009028.png

sercem jestem przy Tobie Michałek 296g, 22cm (19tc)
Zosia 250g, 23cm (19tc)

Edytowane przez niunia_20
Czas edycji: 2013-06-28 o 10:01
niunia_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 09:59   #4192
Anoula
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
A to mnie zaskoczyłaś pisałaś cały czas "junior" i nastawiłam się że jednak będziesz mieć chłopaka a tu taka niespodzianka Gratuluję dziewczynki
Ja też jestem w szoku bo myślałam, że będzie chłopak ze względu na moje zachcianki. A tu zrobiła nam niespodziankę.
Mówiliśmy Junior bo jeszcze zanim w ogóle zaszłam w ciążę i zaczęliśmy rozmawiać o wspólnej przyszłości to nasze hipotetyczne dziecko zostało nazwane roboczo Juniorem. Było oczywiste, że jak zaszłam w ciążę to brzyszek został Juniorem również. Teraz tez pewnie od razu się nie odzwyczaję i dopóki nie będzie miała mienia to zostanie Juniorem albo Juniorą A imienia może długo mieć nie będzie miała bo TŻ ma inną koncepcję na imię dla córki niż ja.
Stary 2013-06-28, 10:00   #4193
Azealia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Hallo hallo chciałam poinformować że ja też mam zamiar rodzić w Narutowiczu bo mam tam lekarza więc chyba ja Wam zdam relację.

Witam się dzisiaj z domku, mam dziś wolne od opiekowania się siostrzeńcem męża więc mam zamiar coś porobić w domu pożytecznego, hmmm ile z tego wyjdzie jeszcze nie wiem.

Anoula super że kolejna dziewczynka mój mąż oszalał z radości jak się dowiedział że będzie córusia tatusia

Budowniczka super że odpoczywasz, dbaj o siebie i Maksyma, a ze zdrowiem mam nadzieję będzie wszystko dobrze

Ryba co się dzieje kochana?? Oj przydałoby CI się kilka dni urlopu, ba nawet z tydzień żebyś mogła się zregenerować i zresetować
I dlaczemu ja o tym nie wiem? A jak lekarz się zwie?

Cytat:
No to zdjęcia mojego małego ufoludka i moje z dziś rano, wieczorem oczywiście brzusio większy jest.
Jaki piękniutki a właściwie piękniutka!
Ja tam nic nie widzę
U mnie to były ewidentnie nóżki na za piętnaście 3 a między nimi żadnych wystawaczy...
Stary 2013-06-28, 10:02   #4194
Zuzziak
Rozeznanie

Gratuluję udanych wizyt! Pochwalcie się zdjęciami
Anoula piękny brzuszek i oczywiście zdjęcia maleństwa!

Mam pytanko do dziewczyn z późniejszych tygodni, co czują ruchy...Kiedy zaczęłyście czuć kopniaki? U nas jutro stuknie 19 tydzień i jeszcze nic nie czuję

Edytowane przez Zuzziak
Czas edycji: 2013-06-28 o 10:04
Zuzziak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 10:04   #4195
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
I dlaczemu ja o tym nie wiem? A jak lekarz się zwie?

Jaki piękniutki a właściwie piękniutka!
Ja tam nic nie widzę
U mnie to były ewidentnie nóżki na za piętnaście 3 a między nimi żadnych wystawaczy...
Tam gdzie kursor widać 2 wargi sromowe a siusiaka pomiędzy nóżkami nie ma
Stary 2013-06-28, 10:05   #4196
maomami
Wtajemniczenie

No ja nie wiem czemu o tym nie wiesz?? A nazwisko lekarza napisałam Ci na priv

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 10:09   #4197
niunia_20
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Zuzziak Pokaż wiadomość
Gratuluję udanych wizyt! Pochwalcie się zdjęciami
Anoula piękny brzuszek i oczywiście zdjęcia maleństwa!

Mam pytanko do dziewczyn z późniejszych tygodni, co czują ruchy...Kiedy zaczęłyście czuć kopniaki? U nas jutro stuknie 19 tydzień i jeszcze nic nie czuję
ja jutro zaczne 19 tydzień ale tez jeszcze ruchów nie czuję... a juz tak bardzo czekam na nie. Tylko że ja mam trochę sadełka wiec pewnie i przez to

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200802080926.png

http://www.przewodnikmp.pl/img-06062009028.png

sercem jestem przy Tobie Michałek 296g, 22cm (19tc)
Zosia 250g, 23cm (19tc)
niunia_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 10:12   #4198
paulinaizabela
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mam

Witanko
Znowu mnie na wieczór katar zaatakował na szczęście udało się przespać całą noc bez pobudek

Anoula - Gratuluję córci ale fajnie, coraz więcej dziewczynek się ujawnia

Cytat:

superaśnie, Gratuluję!!

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Dzień dobry mamusie i maluszki
Jestem dzisiaj przeszczęśliwa, wszystko wróciło do normy... brzuch mam już taki jak być powinien, Jaśko stuka i puka coraz mocniej i póki co bez przerwy . Nawet wczoraj "ujawnił" się babci i pokazał gdzie się chowa ależ moja mamcia była szczęśliwa jak widziała jak mi brzuszek podskakuje

Trzymam kciuki za wizyty !
To to super, że już wszystko ok i mały Pukaczu szaleje

za dzisiejsze wizyty

Stary 2013-06-28, 10:14   #4199
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Antibia86 Pokaż wiadomość

zmyakam spac jutro na 9 mam rozprawe w sądzie( znajomi sie rozwodza i mnie na swiadka powołano) wcale mi sie nie usmiecha ale nie chce kary dostac....
Dobrze,że nic poważniejszego się nie stało Twojemu Tż... Gdzie to babsko się tak spieszyło?
Ja jak jadę i widzę przede mną rower na jezdni to jadę za Nim tak długo i wolno aż drugi pas z naprzeciwka się nie zwolni i wtedy dopiero wymijam...

Cytat:
Cytat:
Gratuluję udanych wizyt i córeczek

[QUOTE=Taszanta;41537509] takie normalne jeansy, one były przecenione na 29 PLN, rozmiar 38 ale wielgachne

Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość

Tak, na ich stronie internetowej jest możliwość zakupu online, wysyłka bezpłatna jak się płaci kartą i zwroty też bezpłatne

Dziewczyny mam jeszcze pytanie, jak dostawałyście płytkę od lekarza z nagraniem zdjęć/ filmu z USG to jaka to była płytka? DVD, RV cośtam, chodzi mi o rodzaj, na którym można robić nagrania z USG
Ja chyba miałam na zwykłej płycie bo w DVD nie chciało się Nam odtworzyć...

Cytat:
Witam!
Już mam dość tego chłodu :P Albo za gorąco albo za zimno, no nie dogodzisz
Wczoraj lawina ujawnionych płci na wątku więc ja postanowiłam dzisiaj jechać na te darmowe USG do Chorzowa. Może się uda załapać i może lekarz coś wypatrzy Trzymajcie kciuki, żeby mi to USG zrobili

Wyczekiwałam wczoraj wieczorem jak głupia kopniaczków a dzidź był spokojny, ze dwa razy szturchnął tak lekko i tyle. Może jak się uda dzisiaj to USG to będzie na nim bardziej ruchliwy Oj jakbym bardzo chciała wiedzieć czy to syn czy córka...

Kochana idź może do tego drugiego gin. Nie będziesz sie przecież przez miesiąc zamartwiała. Pewnie wszystko jest ok a bąbel już się ułożył lepiej i mu główki nie uciska nic. Szkoda Twoich nerwów.
Dobrze, że TŻ cały i zdrowy! A głupia baba dostała nauczkę.

Taszanta ja mam nagranie na zwykłej płycie CD-R.\

Budowniczko mam nadzieję, że będzie dobrze ze zdrówkiem. Trzymaj się dzielnie. Brzusio maleńki Ty nasz chudzinko Pewnie Cię nagle wybrzuszy!
W takim razie 3mam kciuki żebyś załapała się na to USG!

Cytat:
Piękny brzuszek i piękna mała ufoludka

Dzień Dobry

Ja dziś w miarę wypoczęta i humor nadal mnie nie opuszcza
Zaraz biorę się za zmywanie naczyń bo cały zlew już na mnie czeka

3mam kciuki za dzisiejsze wizyty!

Wrzucam obiecane
Przedstawiam Wam Kamilka (po tej fotce stwierdziliśmy,że mały prawdopodobnie podbródek i usteczka będzie miał po tacie a nosek po mamusi).
Później może wrzucę jeszcze wczorajsze łowy ciuszkowe.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg dzieciatko.jpg (45,3 KB, 37 załadowań)

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 10:17   #4200
Olenka_24
Zadomowienie

Hej !

gratuluję udanych wizyt i poznanych płci !

Cytat:
Napisane przez Zuzziak Pokaż wiadomość

Zuzziak u mnie jak wybił równo 20 tydzień to zaczęłam czuć bardzo wyraźne kopniaczki Także spokojnie lada dzień poczujesz i nie będziesz miała żadnych wątpliwości że to jest to

Dzastin
Kamilek śliczny

Edytowane przez Olenka_24
Czas edycji: 2013-06-28 o 10:19
Olenka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości