|
|
#31 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: coś SZALONEGO dla dzieciaczków FOTO ???
wow
jestem pod wielkim wrazeniem. Piekne pomysly i wykonanie. To moze jakas mala rada jak juz znalazlam takie zdolne osoby, czy pasuje baldachim na pojedyncze lozko? (przy scianie) i zastanawiam sie jak to zrobic. I stawialabym na ten pierwszy styl lozeczka, rozowy baldachim, pieknie
|
|
#32 |
|
Raczkowanie
|
wrzesień jest miesiącem na rozpędzenie się ... mało czasu... ale spokojnie...
zaczynam myśleć o dyni, miotle i czarownicy przed drzwiami... )pozdrawiam wszystkie babeczki... |
|
|
|
|
#33 |
|
Rozeznanie
|
w.iwo Wszystko jest cudowne!!!!! A te maki w kuchni.....po prostu BAJKA
Tylko zdaje się , że same chęci i czas nie wystarczą. Do tego potrzeba talentu. A mi takowego niestety brakuje Dlaczego już nic nowego nie pokazałaś???? Czekam na dalsze pomysły, przypuszczam, że nie tylko ja Pozdrawiam |
|
|
|
|
#34 |
|
Raczkowanie
|
Poprostu boskie te baldachimy
A masz może jakies zdjęcia z pomysłami dla dorosłych na takie sypialnie? Moze namiary na jakąś stronkę ?
|
|
|
|
|
#35 |
|
Wtajemniczenie
|
cudowne rzeczy
Edytowane przez igusia13 Czas edycji: 2007-03-10 o 20:46 |
|
|
|
|
#36 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#37 |
|
Zakorzenienie
|
szokująco cudne.....
|
|
#38 |
|
Raczkowanie
|
dzięki... jeszce trochę runa leśnego mi zostało do zrobienia ;o)
|
|
|
|
|
#39 |
|
Zadomowienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() yyyyyyyyy.......aż mi słów zabrakło....naprawdę!! Te wszystkie rzeczy są extra!! Podziwiam za pomysły i talent..
|
|
#40 |
|
Raczkowanie
|
PRZECUDNE!! Nic dodać, nic ująć.
A co do placu Postaram się namówić męża może też zrobi naszemu bombelkowi taki "piracki plac". ![]() Nie rozumiem tylko jednej rzeczy dlaczego jedni rodzą się z talentem a drudzy muszą się go uczyć ... Ja za to rewelacyjnie kłade kafelki :P i doprowadzam wode do rur :P JESZCZE RAZ PRZEPIEKNE!!! a drzewka i kwiaty ... wrrrrrr aż robie sie zazdrosna Pozdrowionka ;]
|
|
#41 |
|
Raczkowanie
|
kochana, diabli wiedzą, jakie tak na prawdę talenty siedzą w Tobie
)aaa.... jak wspominałam... winko dziadka Andrzejka dodaje animuszu... hehe choć prawdę mówiąc wątpię bym dobrze położyła kafelki... na pewno artystycznie hehe ale czy równo... pozdrawiam ciepło... |
|
|
|
|
#42 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#43 |
|
Zakorzenienie
|
iwo - gratuluję talentu i pomysłowości. Córeczki mogą być tylko dumne z takiej mamusi
|
|
|
|
|
#44 |
|
Przyczajenie
|
Witam serdecznie mam bardzo duży problem chodzi o pokój dla moich dzieci.
Jego długość to 210cm a szerokość 250cm wchodząc do pokoju widoczne jest wielkie okno nie mam zielonego pojęcia jak urządzić dzieciom ten pokój mając na uwadze że jedno dziecko chodzi do szkoły i musi odrabiać lekcje a drugie ma 4 latka i ma różne pomysły. z tego wszystkiego wiem że kolor tapet ma być pomarańczowy jasny, podłoga to parkiet wymalowany lakierem... Bardzo proszę jeśli ktoś ma pomysł pomóżcie |
|
|
|
|
#45 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mały Pokój Dla Dwójki Dzieci
a jak dokładnie wygląda ten pokoik? gdzie ma drzwi i w którą stronę otwierane? Od tego zależy jak można poustawiać meble...
Poza tym czy na końcu tego korytarzyka (na dole) jest ściana? Niezależnie od wszystkiego myśle że nie ma tu za dużo miejsca, więc np. rozwiązanie z łóżkiem piętrowym byłoby przydatne (albo jedno z łóżek podwyższone a pod nim biurko). Fajnie gdyby dało się choć troszkę oddzielić kąty dzieciakom, ja np. mieszkałam w pokoju przedzielonym szafą (ale był to ogromny pokój)... Może wystarczyłby jakiś parawanik albo ażurowe półki (których nigdy dość na zabawki i książki ? ![]() Na pewno biurko do odrabiania lekcji powinno znajdować się w pobliżu okna.. może więc kąt dla najmłodszego gdzieś bardziej ukryty? no i szafy szafki półeczki na drobiazgi... dzieciakom chyba nigdy dość takich kątów! A kolory wybrałabym raczej wesołe, może jakieś malowidło na ścianie? albo wielka mapa? nie wiem czym interesują się Twoje dzieci, pomysłów na dodatki jest miliony! A w marketach meblowych są różne ciekawe rozwiązania: podwieszane z sufitu fotele, wiszące półki na szpargały, poduchy i miękki dywan - dla malucha idealny, lampki nocne i nie tylko, i wiele wiele innych... Zresztą większość z tych rzeczy małym nakładem pracy można bardzo tanio zrobić samemu ![]() Gdy napiszesz jak dokładnie wygląda ten pokój łatwiej będzie go jakoś umeblować (acha, masz już jakieś meble?)
|
|
|
|
|
#46 |
|
Przyczajenie
|
Witam serdecznie bardzo dziękuję za odpowiedź wykonałam mniej więcej projekt jak wygląda pokój teraz.Jeśli chodzi o łóżko to mam na oku niskie piętrowe lub dwa sosnowe łóżka oddzielone o wymiarach 160 na 80. Jeśli chodzi o meble to zrobiłam błąd kupując komodę ponieważ nie mogę jej rozdzielić dlatego meble i cały pokój chcę dzieciom urządzić od podstaw.
|
|
|
|
|
#47 |
|
Raczkowanie
|
1. wpadło mi w oko jeszcze inne rozwiązanie z łózkiem (dla starszego). całkiem fajne, rano tylko hop i wsunięte
![]() 2. a to sposób na optyczne oddzielanie pokoju (kolory i wystrój oczywiście może być dowolny, a wykonanie takie proste i już wspaniała galeria!) |
|
|
|
|
#48 |
|
Przyczajenie
|
Całkiem praktyczny pomysł jednak taki podest odpada to naprawdę bardzo mały pokój jak już wcześniej wspomniałam forma łóżka piętrowego ale niskiego byłaby bardzo wskazana zaoszczędziłoby to miejsca jednak nie mam pomyslu jaki meble i ich ułożenie mogłoby być zarówno praktyczne jak i miałoby odpowiedni wygląd.
Ale bardzo podoba mi się parawan super rzecz ![]() Dodam że szukałam małych pokoików tutaj na forum ale nie znalazłam nic same kuchnie malutkie może orientuje się Pan gdzie na jakiej stronie widnieją podobne remonty z malutkimi pokoikami? Z góry bardzo serdecznie dziękuję za odpowiedź. |
|
|
|
|
#49 |
|
Raczkowanie
|
hi hi hi, taki znowu Pan to ze mnie nie jest
![]() wymyśliłam ksywkę pod wpływem chwili i plakatu w łazience, no i tak śmiesznie zostało już na dłużej a to kilka stron które znalazłam: teoria: http://www.architekci.pl/architekturawnetrz/index.php?id_dzialu=99&id _fragment=171&zlitera=&od =0[/url] maleńkie pokoiki: http://kobieta.wp.pl/kat,26279,title...l?ticaid=13946 różne artykuły o pokojach dziecięcych: http://dom.gazeta.pl/czterykaty/0,57598.html dla ucznia: http://dom.gazeta.pl/czterykaty/1,57598,2261889.html http://www.mojemieszkanie.kobieta.pl...eads&page=text http://images.google.com/imgres?imgu...%3Dpl%26sa%3DN jest tego wiele, same dobre rady, jednak nie widziałam tam jakiś wielkich odkrywczych pomysłow... załączam jeszcze zdjęcia które znalazłam (patenty może fajne do wykorzystania gdy jest tak mało miejsca). a tak konkretniej, to nie za bardzo wyobrażam sobie wymiary pokoju i nie wiem ile rzeczy w nim się zmieści, ale jutro spróbuje coś wymyślić
|
|
|
|
|
#50 |
|
Przyczajenie
|
Chyba kawę jestem winna super naprawdę skorzystam z tych linków i projektów bardzo mi się podobają pokoiki jestem naprawdę bardzo wdzięczna.
Narazie jesteśmy na etapie korytarz ,mój pokój i kuchnie skończyliśmy zostaje łazienka i pokój dziecięcy i z pewnością wkleję fotki jak jest zrobiony bo już mam POMYSŁA ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jeszcze raz super bardzo wielkie dzięki a przy okazji jeśli będzie Pani w Poznaniu zapraszam serdecznie |
|
|
|
|
#51 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Poznań to ładne miasto, ale niestety niewiele je znam, może kiedyś trzeba będzie je zwiedzić? ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
|
#52 |
|
Raczkowanie
|
dzięki kochanieńkie jesteście... moje dziewczątka są rozpanoszone i już chcą inne kolorki w pokoju... dziś zakupiłam tanio materiał i ruszam do maszyny...
przydałyby się jeszcze motylki... |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dom, mieszkanie, nieruchomości
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:29.

jestem pod wielkim wrazeniem. Piekne pomysly i wykonanie. To moze jakas mala rada jak juz znalazlam takie zdolne osoby, czy pasuje baldachim na pojedyncze lozko? (przy scianie) i zastanawiam sie jak to zrobic. I stawialabym na ten pierwszy styl lozeczka, rozowy baldachim, pieknie

)