Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-27, 23:38   #841
Debrah
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI

Cytat:
Napisane przez stokrotka_to_ja Pokaż wiadomość
Szaja,przepraszam,ze się wtrynię,tak przypadkiem tu przylazłam...

a jakbyś karmić mieszanie spróbowała?
Przyszłam tu na wątek po lekturze "karmienie piersią w miejscu publicznym" - żeby właśnie o to samo Szajkę spytać. Właśnie, karmienie mieszanem, zostawić karmienie poranne, po południu i w nocy - a pomiędzy - albo mm, albo kaszka z mm podana łyżeczką, inny posiłek?Laktacja nie powinna zaniknąc a się dostosować, tak jak to jest przy starszych dzieciach?
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 23:41   #842
Ifwka
Zakorzenienie

Spadam spać bo oczy mi lecą.

Jeszcze tylko spytam, może któraś ma/pamięta: był kiedyś na fb taki fajny teks o kochaniu dziecka po ang w takiej jakby brązowej ramce, niemogę znaleźć a zakochałam się w nim.
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 23:42   #843
stokrotka_to_ja
Zakorzenienie

GG do stokrotka_to_ja

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Przyszłam tu na wątek po lekturze "karmienie piersią w miejscu publicznym" - żeby właśnie o to samo Szajkę spytać. Właśnie, karmienie mieszanem, zostawić karmienie poranne, po południu i w nocy - a pomiędzy - albo mm, albo kaszka z mm podana łyżeczką, inny posiłek?Laktacja nie powinna zaniknąc a się dostosować, tak jak to jest przy starszych dzieciach?
jeśli Dorotka jest już ssakiem wytrawnym to tak,laktacja powinna się dostosować ,ale moze byc tez tak,ze mała wybierze butelkę ,jednak wg mnie dobre i pare tygodni kp dłużej,nawet gdyby to miało być tylko karmienie poranne i do spania np. chocby z tego względu,ze i Szaja i Dorotka to lubią a Agu nie powinna być pokrzywdzona w takim układzie

Dziecko grzeczne/niegrzeczne to stan umysłu matki a nie dziecka.

POMOC dla dzieci z Tanzanii https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=675684
stokrotka_to_ja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 23:45   #844
Debrah
Zakorzenienie

No tak, zapomniałam, że dziecko może wybrać butlę - przez to, że moja zrobiła wręcz przeciwnie.. ale z drugiej strony - ja myślę, że może warto próbować, skoro Szajce tak żal
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 00:06   #845
Wisienka_0809
Rozeznanie

Hejo.

Nadrobiłam trzy po trzy, gratuluję skończonych miesięcy, obrotów, pierwszych ząbków... Tulę marudków poszczepiennych.

---------------------

U nas hardcorowo, jutrzejszy dzień mógłby mieć 25 h, a i tak by było za mało. Teściowa mnie w☠☠☠☠ia, bo już snuje czarne wizje, co się może na weselu nie udać... Ehh.

We wtorek Pola miała ostatnie w tym roku szczepienie. Waży 7,8 kg i ma 73 cm.
I nie wiem o co chodzi, ale po szczepieniach jest jeszcze spokojniejsza niż zawsze i ma jeszcze lepsze nocki. Dwie noce temu spała 8 h jednym ciągiem, w tamtą - 10 h, a w ostatnią - 12 h. I w dzień robi min. dwie drzemki po 1,5-3 godz. Ale niestety, zęby dalej wyłażą i wyjść nie mogą, przez co jest trochę marudna, chce się bawić, śmiać, a tak ją to męczy. Oby do pierwszego...

--------------------

Uciekam już, jeszcze kąpiel, a dziś muszę wstać przed 6... W przyszłym tyg. odezwę się na pewno.
Wisienka_0809 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 00:16   #846
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
PS. posmarowałam się serum termoaktywnym z Perfecty. Wiecie jak wygląda pies jeżdżący dupą po dywanie?
No właśnie GRZEJE!
a co to serum daje?
jeździsz dupą po dywanie? to lepiej, żeby to jakieś perskie dywany były niż zwykła wykładzina dla twojej dupy lepiej

Cytat:
Napisane przez Wisienka_0809 Pokaż wiadomość
Hejo.

Nadrobiłam trzy po trzy, gratuluję skończonych miesięcy, obrotów, pierwszych ząbków... Tulę marudków poszczepiennych.

---------------------

U nas hardcorowo, jutrzejszy dzień mógłby mieć 25 h, a i tak by było za mało. Teściowa mnie w☠☠☠☠ia, bo już snuje czarne wizje, co się może na weselu nie udać... Ehh.

I nie wiem o co chodzi, ale po szczepieniach jest jeszcze spokojniejsza niż zawsze i ma jeszcze lepsze nocki. Dwie noce temu spała 8 h jednym ciągiem, w tamtą - 10 h, a w ostatnią - 12 h. I w dzień robi min. dwie drzemki po 1,5-3 godz. Ale niestety, zęby dalej wyłażą i wyjść nie mogą, przez co jest trochę marudna, chce się bawić, śmiać, a tak ją to męczy. Oby do pierwszego...

--------------------

Uciekam już, jeszcze kąpiel, a dziś muszę wstać przed 6... W przyszłym tyg. odezwę się na pewno.
to Polcia ma odwrotnie z tymi szczepieniami niż wszystkie dzieciaczki nasze

masz stresa? bo ja miałam wielkiego wkur.wa tak mniej więcej 2 dni przed, a potem wszystko zeszło ze mnie i udało się super mega ekstra
i Tobie też tego życzę baw się dobrze

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 00:18   #847
sarah67
Zadomowienie

.
jutro koniec roku ale dzieciaki maja fajnie
zazdroszcze im
jutro musze siostrze ladnie wloski zrobic
dzis bylam w kwaiciarni i kupilam jej kwaitki
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 00:31   #848
mala_19kw
Zakorzenienie

O Jezusie już ta godzina?
Spitalam spać do jutra laski
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 00:55   #849
Wisienka_0809
Rozeznanie

Ellmi, jeszcze nie mam stresa, może w ogóle nie przyjdzie? Nie myślę inaczej, jak tylko że będzie git.

Spadam już naprawdę, pa mamcie.
Wisienka_0809 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 01:00   #850
aska27adopcje
Zadomowienie

hej lasencje witam sie dopiero z wami w nowym watku ale czytam na boerzaco.
jestem u przyjacioly od soboty, zostaje do niedz ... ale napisze wam o tym w klubie .. boje sie ze moze przeczytac wie ze na wixazu siedze ... napisze tylko ze jest masakra ... ale siedzimy blanka ma raj .. chalupa 600m, wielki ogrod, stawik, lasy, swieze powietrze ... no i babcie sabinke :p

niestety nie mam jak cytowac bo z tel. jutro soe poodnosze i napisze w klubie ... znaczy dzis :p

macie jakis sposob na owoce morza, kupilam taka paczuszke 250 gr w biedrze mix ichcialabym jutro jakos zrobic na obiad .. da sie jakos z warYwami na patelke ??

boje sie ile przytylam. li ni robi codziennirme .. buly z truskawka i ogolnie duzo bialego pieczywa ...

jutro napisze bo usypiam z tel w reku ...

kocham was laski .. dziekuje ze jestescie '-
Stary 2013-06-28, 01:20   #851
nomenklaturabinominalna
Rozeznanie

Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI

Szaja,my uzywamy babydream-fakt,ze tylko raz dziennie,ale jednak. I jest wszystko ok. Nie bylo.zadnych zmian,a TZ powiedzial,ze pachnie duzo.ladniej niz bebiko
Sarah,przykra sprawa z tym ksiedzem... Szkoda Dawidka,jakis klechta ma decydowac kto bedzie lepszym chrzestnym,bo ON nie widzi chlopaka w kosciele
Maluch znow sie wybudzil przez nocne przewroty na brzucha przez sen
Z takiej drobnej Meduzzy taki kawal Julianny? brawo,piekna waga
Milych snow

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
nomenklaturabinominalna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 01:53   #852
sarah67
Zadomowienie

no i tak znowu mialam pójść dziś wczesnie spac
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 06:39   #853
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Stokrotko, debrah - właśnie też o mieszanym myślę, i mam nadzieję że da się.
A propos kasxki- dorotka po godzinie chce pierś

Edytowane przez 0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Czas edycji: 2013-06-28 o 06:40
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 06:50   #854
nomenklaturabinominalna
Rozeznanie

No wlasnie probowalismy dac Stworkowi kaszke na noc z nadzieja,ze pospi dluzej,ale gdzie tam:p zjadl 150 ml, a wlasnie gdzies za godzine cyckiem trza bylo dopchnac i pobudka 3-4 razy,wiec roznicy niet
My juz od godziny nie spimy, siedze z kawusia,slonko sie dzis chyba chce pokazac

---------- Dopisano o 06:50 ---------- Poprzedni post napisano o 06:49 ----------

Fewcia sie jeszcze nie odezwala,czyzby dzis lepsza nocka
Stary 2013-06-28, 06:56   #855
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Hejka
My pobudka o 3:30 :screwy: na szczęście po cycki zasnęła , udało się nawet do łóżeczka odłożyć, ale koło 5 już z nami w łóżku bo się strasznie wiercila.

Fewcia mam nadzieję, że dziś już była lepsza nocka
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 07:03   #856
LadyWhisper
Zakorzenienie

A kaszle podajecie w czym? W niekapki sie da? Czy nie bardzo? a jak w butli to z jakim smokiem? kp jest cholibka najwygodniejsze, myslec nie trza:P

U nas wstawanie co godzine znowu juz przywyklam szczerze mowiac:P
Z racji tego, ze wczoraj konkretnie ogarnialismy chalupe (moze dzisiaj wrzuce wam fote sypialni:P) to Malego musielismy odlozyc do jego lozeczka w jego pokoiku. Kurka, ale sie namordowalam!!! Masakeros. Ale udalo sie, pospal w lozeczku 2godzinki, zjadl i znowu 2godz. Zawiesilam sobie nad glowa nianie elektroniczna (mam schizy, ze go nie uslysze a jego pokoj dokladnie obok naszej sypialni:P) i kurde nawet niani nie slyszalam, dopiero jak sie tak feeeeeeest fest rozdarl przynioslam do lozka nakarmilam i juz zostal z nami
Swoja droga Maly mi tak pozarl lewego sutka ze az mi krew leciala :yyy: ale zebow nie czuje u niego......

Szaja, super, ze z Dorka ok duuuuuza z niej kobitka ja na kazdym szczepieniu musze sie tlumaczyc, ze na pewno nie dokarmiam, ze Maly jest na pewno tylko na samej piersi

Mala, gratelejszyn zebola!!!

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 07:23   #857
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Hej

Lady współczuję nocy. Kiedy te dzieci się unormuja?

Wisienko powodzenia!

Szaja super że z Dorotka wszystko dobrze. Jesteś mądra kobieta więc na pewno znajdziesz złoty środek przy kp.

Sarah tak mi przykro. Szkoda strasznie tego chłopaka Ale swoją droga to dziwne że nie przyczepił się tego że nie ma bierzmowania tylko tego że nie chodzi do kościoła. Można być dobrym człowiekiem i katolikiem bez udawania wiary w kościele.

Otóż dobre wieści od Fewci
Nasza noc lepszą dużo od poprzednich. Blanka Zasnela o 21,obudziła się o 1,zjadła,parę razy zakwękała i Zasnela. Obudziła się po 3,zjadła mniej i zrobiła sobie nocną przerwę na płacz,około godziny,posmarowałam dziąsła i Mąż ją ululał i Zasnela grubo po 4. Obudziła się przed 7,dostała UWAGA-piers (z mojego czystego lenistwa bo nie chciało mi się wstawać i robić butli),pociumkała i kima z jednym otwartym okiem. Więc zaraz pobudka, ale nie mam co narzekać.
Ale wiecie ona chyba jest ciepłolubna. Ubralam ją na noc w body x krótkim rękawem,skarpetki długie i spodenki. Przykryłam kołderka i Położyłam pieluszke na głowie i tak Zasnela.
Ale ją wczoraj przeczyściło! 10kup! Tylko te ostatnie to już malutkie.

fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 07:31   #858
nomenklaturabinominalna
Rozeznanie

Fewciu,super ze nocka lepsza
Lady,kupilam smoczek do kaszki taki x,ale i tak go sobie troszke powiekszylam:p Ale skoro i tak nie spi przez to dluzej,to wczoraj dalam mu normalnie rano, lyzeczka Ahhh no i fakt-kp to takie wyyyygoodne jest

Stary 2013-06-28, 07:53   #859
sylwietta1988
Zakorzenienie

ja tylko na bardzo szybko- przeczytałam, poodnosze sie pózniej
chwale mojego bobasa- spal od 19,45 do 7,00
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 08:00   #860
iffonka7
Zadomowienie

wisienko jak ja sobie przypomnie piatek przed moim weselemu.......... to byla istna masakra mialam wszystkie dosc ale w sobote bylo juz wszytsko super

fewciu to dobrze u was lepiej, moim zdaniem to ta skaza Blanke tak męczyła, teraz dostała odpowiednie mleczko i będzie coraz lepiej

Do wieczorengo karmienia dodaje kleik ale Bartuś i tak budzi się na karmienie około 3 - 4 w nocy i nie wiem czy nie potrzebnie go nim nie zapycham jak on i tak chce jeść ( jak nie podawałam kleiku też budzi się w tych samych godzinach ),czy wasze dzieci śpią dłużej po kleiku?

Lece ogarnąć butelki i poprasować pieluchy bo juz nie mamy żadnej - wczoraj znowu tak ulewał. Czy wasze dzieci jeszcze ulewaja?
Stary 2013-06-28, 08:10   #861
nomenklaturabinominalna
Rozeznanie

Iffonko, tak Marciniak dalej ulewa, wszystko.smierdzi kwasnym mlekiem,zuzywam cale mnostwo pieluch i co chwile go przebieram:p Liczylam,ze to minie po 3 msc,ale nie. Wiec tak,jak Szaja pisala-czekam na pionizacje

Stary 2013-06-28, 08:14   #862
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Napisane przez nomenklaturabinominalna Pokaż wiadomość
Fewciu,super ze nocka lepsza

Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
fewciu to dobrze u was lepiej, moim zdaniem to ta skaza Blanke tak męczyła, teraz dostała odpowiednie mleczko i będzie coraz lepiej

Czy wasze dzieci jeszcze ulewaja?

Moja tak, ale rzadko, jak za dużo zje łapczywie

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
nie za długo??
Stary 2013-06-28, 08:15   #863
nancykenator
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41535159]Ano rozdarta, ale powtarzam sobie, że mam 2 córki, nie jedną. Żal mi bardzo, bo pomijając oczywistość,że najlepsze kp, to zwyczajnie - wygodne na razie jeszcze karmię, no bo mi ... żal i tak się jak do jeża zabieram...[/QUOTE]
jesteś mądrą matką, coś wymyślisz
Cytat:
Napisane przez Wisienka_0809 Pokaż wiadomość
Hejo.

---------------------

--------------------

wszystko się superowo uda trzymamy kciuki
za piękny wzrost i za piękną wagę
Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
A kaszle podajecie w czym? W niekapki sie da? Czy nie bardzo? a jak w butli to z jakim smokiem? kp jest cholibka najwygodniejsze, myslec nie trza:P

U nas wstawanie co godzine znowu juz przywyklam szczerze mowiac:P
Z racji tego, ze wczoraj konkretnie ogarnialismy chalupe (moze dzisiaj wrzuce wam fote sypialni:P) to Malego musielismy odlozyc do jego lozeczka w jego pokoiku. Kurka, ale sie namordowalam!!! Masakeros. Ale udalo sie, pospal w lozeczku 2godzinki, zjadl i znowu 2godz. Zawiesilam sobie nad glowa nianie elektroniczna (mam schizy, ze go nie uslysze a jego pokoj dokladnie obok naszej sypialni:P) i kurde nawet niani nie slyszalam, dopiero jak sie tak feeeeeeest fest rozdarl przynioslam do lozka nakarmilam i juz zostal z nami
Swoja droga Maly mi tak pozarl lewego sutka ze az mi krew leciala :yyy: ale zebow nie czuje u niego......

Szaja, super, ze z Dorka ok duuuuuza z niej kobitka ja na kazdym szczepieniu musze sie tlumaczyc, ze na pewno nie dokarmiam, ze Maly jest na pewno tylko na samej piersi

Mala, gratelejszyn zebola!!!

współczuję nocy ale może teraz na nowiutkim mieszkanku będzie lepiej?
Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość

mój bobo jakieś dziwne akcje uskutecznia nie wiem o co chodzi . Nigdy nie spał z nami w łóżku (nie licząć pierwszych kilku dni po powrocie ze szpitala ale wtedy to właściwie nie był sen tylko oczekiwanie na kolejną pobudkę). A od kilku dni budzi się o takich dziwnych porach i nie chce spać. Nie płacze tylko gada sobie coś ale jak dłużej nikt na niego nie zwraca uwagi to zaczyna się jej domagać. I tak przedwczoraj pobudka o 4 , wzięty do łóżka, ślicznie sam zaraz usnął. 2 dni temu tak samo. A wczoraj najpierw dwie godziny po zaśnięciu zaczyna płakać, ma zamknięte oczka i płacze, ululałam, potem godzina 23 a ten się budzi i absolutnie nie ma ochoty na spanie , wzięłam go do łóżka, w miarę szybko sam usnął ale pobudka o 3:30 i chyba z godzinę dyskusje prowadził wstał o 6:30 zadowolony, uśmiechnięty ale nie wiem o co chodzi, wcześniej budził się tylko raz a teraz tyle razy
A do tego budzi się z godzinę po zaśnięciu i tak strasznie płacze

Edytowane przez nancykenator
Czas edycji: 2013-06-28 o 08:16
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 08:15   #864
BlackSanctum
Zakorzenienie

Hej, kochane moje.
U nas nocka dzisiaj wyjątkowo taka sobie, co prawda sen nocny zaczął się gdzieś o 18:30 i skończył o 7:00, ale było dużo pobudek. Tylko że co tam, dziś TŻ "dyżurował" całą noc przy małej, był mi to winny. Więc ja się wyspałam. Gorzej on, no ale trudno, czasem też musi dostać po tyłku od małej w nocy...

Zaraz idziemy do spowiedzi. Bo dzisiaj mamy bierzmowanie. Rany, zostały 2 tygodnie! Nie mogę się doczekaaaaać. Czekam na tego stresa, od którego się ponoć chudnie.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 08:17   #865
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
wisienko jak ja sobie przypomnie piatek przed moim weselemu.......... to byla istna masakra mialam wszystkie dosc ale w sobote bylo juz wszytsko super

Do wieczorengo karmienia dodaje kleik ale Bartuś i tak budzi się na karmienie około 3 - 4 w nocy i nie wiem czy nie potrzebnie go nim nie zapycham jak on i tak chce jeść ( jak nie podawałam kleiku też budzi się w tych samych godzinach ),czy wasze dzieci śpią dłużej po kleiku?

Lece ogarnąć butelki i poprasować pieluchy bo juz nie mamy żadnej - wczoraj znowu tak ulewał. Czy wasze dzieci jeszcze ulewaja?
oj mój ulewa, mnie trochę niż kiedyś ale dalej ulewa
Stary 2013-06-28, 08:29   #866
nomenklaturabinominalna
Rozeznanie

Nancy, wiem o czym mowisz Juz trzecia nocke budze sie na karmienie i zazwyczaj usypial przy cycku,odkladalam i spal. A teraz usypia,ale zaraz oczy jak 5 zeta i gada. Albo z maskotkami sie bawi. Ide robic kanapki TZtowi,ale co chwile zagladam do malego czlowieczka bo sie wkurza jak nie patrze ale zasypia niedlugo. Dziwne to,ale ogolnie grzecznie lezy

Black,kciuki za spowiedz

Stary 2013-06-28, 08:29   #867
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
wlasnie sprawdzalam w zaleceniach WHO i pisza o tym, zeby zaczac od jednego karmienia dziennie
aha, dzięki za odp bo mi teściowa zaczęła mieszać w głowie tak jak kiedyś z jedzeniem chleba podczas kp, a gówno wie

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Ewik- a to pech z tym glutenem....
Nawijko-Kuba mi wygląda na takiego co w przyszłości niezły biznes rozkręci i będzie miał kupę kasy Serio, będziesz ustawiona Mamuśka I gratuluję samodzielnego zasypiania!
Mała No to super! Ząbek z góry, no no kto by pomyślał
Marsi Ale fajnie w tym basenie się kąpiecie. Ja bym się trochę strachała jednak, bo dziecko takie śliskie jest Ale koniecznie chcę nauczyć małą pływać!!
Fewciu Super się tulicie, może to będzie dobre rozwiązanie na wasze płaczki?
Lenova-biedna Blaneczka
Meneq-Biednaś Ty z tą pracą męża... No ale lekarz to lekarz-bardzo wymagający zawód.
Black ale jestem ciekawa nowego fryza TŻta
Szaja To wybierasz się do rehab.? Powiesz mi później co zlecił. Mój klocek też 7,5kg waży.

Właśnie, my po szczepieniu. Nie było miło oooj nie było Takiego wrzasku to ja jeszcze nie słyszałam, na szczęście tylko chwilowe ale teraz biedulka zasypia już 2 godzinę i popłakuje I w ogóle to do mam tą pediatrę traktuje te dzieciaczki jak produkt na taśmie: następny i następny
biduleńka mała

Szaja ja próbowałam przejść na mleko BD, ale mała miała po nim problem z kupą i zrezygnowałam. Ale wiadomo - każdy dzieciaczek jest inny. Akurat mojej nie podpasowało.

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 08:29   #868
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość

mój bobo jakieś dziwne akcje uskutecznia nie wiem o co chodzi . Nigdy nie spał z nami w łóżku (nie licząć pierwszych kilku dni po powrocie ze szpitala ale wtedy to właściwie nie był sen tylko oczekiwanie na kolejną pobudkę). A od kilku dni budzi się o takich dziwnych porach i nie chce spać. Nie płacze tylko gada sobie coś ale jak dłużej nikt na niego nie zwraca uwagi to zaczyna się jej domagać. I tak przedwczoraj pobudka o 4 , wzięty do łóżka, ślicznie sam zaraz usnął. 2 dni temu tak samo. A wczoraj najpierw dwie godziny po zaśnięciu zaczyna płakać, ma zamknięte oczka i płacze, ululałam, potem godzina 23 a ten się budzi i absolutnie nie ma ochoty na spanie , wzięłam go do łóżka, w miarę szybko sam usnął ale pobudka o 3:30 i chyba z godzinę dyskusje prowadził wstał o 6:30 zadowolony, uśmiechnięty ale nie wiem o co chodzi, wcześniej budził się tylko raz a teraz tyle razy
A do tego budzi się z godzinę po zaśnięciu i tak strasznie płacze
może coś Mu się śni?? Moja Mała też czasem płacze przez sen. Wystarczy półgłosem coś do niej powiedzieć i się uspokaja.

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Hej, kochane moje.
U nas nocka dzisiaj wyjątkowo taka sobie, co prawda sen nocny zaczął się gdzieś o 18:30 i skończył o 7:00, ale było dużo pobudek. Tylko że co tam, dziś TŻ "dyżurował" całą noc przy małej, był mi to winny. Więc ja się wyspałam. Gorzej on, no ale trudno, czasem też musi dostać po tyłku od małej w nocy...

Zaraz idziemy do spowiedzi. Bo dzisiaj mamy bierzmowanie. Rany, zostały 2 tygodnie! Nie mogę się doczekaaaaać. Czekam na tego stresa, od którego się ponoć chudnie.
Ja właśnie przez dwa ostatnie tygodnie schudłam prawie 8kg! Sukienka mimo iż szyta na miarę, była za szeroka, w ostatniej chwili doszywałam ramiączka żeby nie spadła
Black, bo miałam już dawno pytać, co z praca TŻ? Udało się coś? No i czekamy na zdjęcia po metamorfozie
Stary 2013-06-28, 08:32   #869
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nomenklaturabinominalna Pokaż wiadomość
Nancy, wiem o czym mowisz Juz trzecia nocke budze sie na karmienie i zazwyczaj usypial przy cycku,odkladalam i spal. A teraz usypia,ale zaraz oczy jak 5 zeta i gada. Albo z maskotkami sie bawi. Ide robic kanapki TZtowi,ale co chwile zagladam do malego czlowieczka bo sie wkurza jak nie patrze ale zasypia niedlugo. Dziwne to,ale ogolnie grzecznie lezy

Black,kciuki za spowiedz

no dokładnie tak
Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
może coś Mu się śni?? Moja Mała też czasem płacze przez sen. Wystarczy półgłosem coś do niej powiedzieć i się uspokaja.

Ja właśnie przez dwa ostatnie tygodnie schudłam prawie 8kg! Sukienka mimo iż szyta na miarę, była za szeroka, w ostatniej chwili doszywałam ramiączka żeby nie spadła
Black, bo miałam już dawno pytać, co z praca TŻ? Udało się coś? No i czekamy na zdjęcia po metamorfozie
kurczę czasem tak płacze, że się nie uspokaja dopiero cycek pomaga
Stary 2013-06-28, 08:38   #870
iffonka7
Zadomowienie

Dziewczyny ze śląska ( sory za pytanie nie związane z tematem ) czy słyszałyście coś o Wyższej Szkole Ekonomi i Administracji w Bytomiu ? Jaką ma opinie ? Jest tam kierunek i specjalizacja która mnie bardzo interesuje ale boje się że to jakaś podrzędna szkoła.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości