|
|
#841 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
Przyszłam tu na wątek po lekturze "karmienie piersią w miejscu publicznym" - żeby właśnie o to samo Szajkę spytać. Właśnie, karmienie mieszanem, zostawić karmienie poranne, po południu i w nocy - a pomiędzy - albo mm, albo kaszka z mm podana łyżeczką, inny posiłek?Laktacja nie powinna zaniknąc a się dostosować, tak jak to jest przy starszych dzieciach?
|
|
|
|
#842 |
|
Zakorzenienie
|
Spadam spać bo oczy mi lecą.
Jeszcze tylko spytam, może któraś ma/pamięta: był kiedyś na fb taki fajny teks o kochaniu dziecka po ang w takiej jakby brązowej ramce, niemogę znaleźć a zakochałam się w nim.
|
#843 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a Agu nie powinna być pokrzywdzona w takim układzie
|
|
#844 |
|
Zakorzenienie
|
No tak, zapomniałam, że dziecko może wybrać butlę - przez to, że moja zrobiła wręcz przeciwnie.. ale z drugiej strony - ja myślę, że może warto próbować, skoro Szajce tak żal
|
|
|
|
#845 |
|
Rozeznanie
|
Hejo.
Nadrobiłam trzy po trzy, gratuluję skończonych miesięcy, obrotów, pierwszych ząbków... Tulę marudków poszczepiennych.![]() --------------------- U nas hardcorowo, jutrzejszy dzień mógłby mieć 25 h, a i tak by było za mało. Teściowa mnie w☠☠☠☠ia, bo już snuje czarne wizje, co się może na weselu nie udać... Ehh.We wtorek Pola miała ostatnie w tym roku szczepienie. I nie wiem o co chodzi, ale po szczepieniach jest jeszcze spokojniejsza niż zawsze i ma jeszcze lepsze nocki. Dwie noce temu spała 8 h jednym ciągiem, w tamtą - 10 h, a w ostatnią - 12 h. I w dzień robi min. dwie drzemki po 1,5-3 godz. Ale niestety, zęby dalej wyłażą i wyjść nie mogą, przez co jest trochę marudna, chce się bawić, śmiać, a tak ją to męczy. Oby do pierwszego...-------------------- Uciekam już, jeszcze kąpiel, a dziś muszę wstać przed 6... W przyszłym tyg. odezwę się na pewno. ![]() |
|
|
|
#846 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeździsz dupą po dywanie? to lepiej, żeby to jakieś perskie dywany były niż zwykła wykładzina dla twojej dupy lepiej![]() Cytat:
![]() masz stresa? bo ja miałam wielkiego wkur.wa tak mniej więcej 2 dni przed, a potem wszystko zeszło ze mnie i udało się super mega ekstra![]() i Tobie też tego życzę
|
|
#847 |
|
Zadomowienie
|
.
jutro koniec roku ale dzieciaki maja fajnie zazdroszcze im jutro musze siostrze ladnie wloski zrobic dzis bylam w kwaiciarni i kupilam jej kwaitki |
|
|
|
#848 |
|
Zakorzenienie
|
O Jezusie już ta godzina?
Spitalam spać do jutra laski
|
#849 |
|
Rozeznanie
|
Ellmi, jeszcze nie mam stresa, może w ogóle nie przyjdzie?
Nie myślę inaczej, jak tylko że będzie git.Spadam już naprawdę, pa mamcie.
|
|
|
|
#850 |
|
Zadomowienie
|
hej lasencje witam sie dopiero z wami w nowym watku ale czytam na boerzaco.
jestem u przyjacioly od soboty, zostaje do niedz ... ale napisze wam o tym w klubie .. boje sie ze moze przeczytac wie ze na wixazu siedze ... napisze tylko ze jest masakra ... ale siedzimy blanka ma raj .. chalupa 600m, wielki ogrod, stawik, lasy, swieze powietrze ... no i babcie sabinke :p niestety nie mam jak cytowac bo z tel. jutro soe poodnosze i napisze w klubie ... znaczy dzis :p macie jakis sposob na owoce morza, kupilam taka paczuszke 250 gr w biedrze mix ichcialabym jutro jakos zrobic na obiad .. da sie jakos z warYwami na patelke ?? boje sie ile przytylam. li ni robi codziennirme .. buly z truskawka i ogolnie duzo bialego pieczywa ... jutro napisze bo usypiam z tel w reku ... kocham was laski .. dziekuje ze jestescie '-
|
|
#851 |
|
Rozeznanie
|
Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
Szaja,my uzywamy babydream-fakt,ze tylko raz dziennie,ale jednak. I jest wszystko ok. Nie bylo.zadnych zmian,a TZ powiedzial,ze pachnie duzo.ladniej niz bebiko
Sarah,przykra sprawa z tym ksiedzem... Szkoda Dawidka,jakis klechta ma decydowac kto bedzie lepszym chrzestnym,bo ON nie widzi chlopaka w kosciele Maluch znow sie wybudzil przez nocne przewroty na brzucha przez sen Z takiej drobnej Meduzzy taki kawal Julianny? brawo,piekna waga Milych snow Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#852 |
|
Zadomowienie
|
no i tak znowu mialam pójść dziś wczesnie spac
|
|
|
|
#853 |
|
Konto usunięte
|
Stokrotko, debrah - właśnie też o mieszanym myślę, i mam nadzieję że da się.
A propos kasxki- dorotka po godzinie chce pierś Edytowane przez 0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b Czas edycji: 2013-06-28 o 06:40 |
|
|
|
#854 |
|
Rozeznanie
|
No wlasnie probowalismy dac Stworkowi kaszke na noc z nadzieja,ze pospi dluzej,ale gdzie tam:p zjadl 150 ml, a wlasnie gdzies za godzine cyckiem trza bylo dopchnac
i pobudka 3-4 razy,wiec roznicy niet My juz od godziny nie spimy, siedze z kawusia,slonko sie dzis chyba chce pokazac ![]() ---------- Dopisano o 06:50 ---------- Poprzedni post napisano o 06:49 ---------- Fewcia sie jeszcze nie odezwala,czyzby dzis lepsza nocka
|
|
|
|
#855 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() My pobudka o 3:30 :screwy: na szczęście po cycki zasnęła , udało się nawet do łóżeczka odłożyć, ale koło 5 już z nami w łóżku bo się strasznie wiercila. Fewcia mam nadzieję, że dziś już była lepsza nocka
|
|
|
|
#856 |
|
Zakorzenienie
|
A kaszle podajecie w czym? W niekapki sie da? Czy nie bardzo? a jak w butli to z jakim smokiem?
U nas wstawanie co godzine znowu Z racji tego, ze wczoraj konkretnie ogarnialismy chalupe (moze dzisiaj wrzuce wam fote sypialni:P) to Malego musielismy odlozyc do jego lozeczka w jego pokoiku. Kurka, ale sie namordowalam!!! Masakeros. Ale udalo sie, pospal w lozeczku 2godzinki, zjadl i znowu 2godz. Zawiesilam sobie nad glowa nianie elektroniczna (mam schizy, ze go nie uslysze a jego pokoj dokladnie obok naszej sypialni:P) i kurde nawet niani nie slyszalam, dopiero jak sie tak feeeeeeest fest rozdarl Swoja droga Maly mi tak pozarl lewego sutka ze az mi krew leciala :yyy: ale zebow nie czuje u niego...... Szaja, super, ze z Dorka ok duuuuuza z niej kobitka ja na kazdym szczepieniu musze sie tlumaczyc, ze na pewno nie dokarmiam, ze Maly jest na pewno tylko na samej piersi![]() Mala, gratelejszyn zebola!!! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#857 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Lady współczuję nocy. Wisienko powodzenia! Szaja super że z Dorotka wszystko dobrze. Sarah tak mi przykro. Szkoda strasznie tego chłopaka Ale swoją droga to dziwne że nie przyczepił się tego że nie ma bierzmowania tylko tego że nie chodzi do kościoła. Można być dobrym człowiekiem i katolikiem bez udawania wiary w kościele.Otóż dobre wieści od Fewci Nasza noc lepszą dużo od poprzednich. Blanka Zasnela o 21,obudziła się o 1,zjadła,parę razy zakwękała i Zasnela. Obudziła się po 3,zjadła mniej i zrobiła sobie nocną przerwę na płacz,około godziny,posmarowałam dziąsła i Mąż ją ululał i Zasnela grubo po 4. Obudziła się przed 7,dostała UWAGA-piers (z mojego czystego lenistwa bo nie chciało mi się wstawać i robić butli),pociumkała i kima z jednym otwartym okiem. Więc zaraz pobudka, ale nie mam co narzekać. Ale wiecie ona chyba jest ciepłolubna. Ubralam ją na noc w body x krótkim rękawem,skarpetki długie i spodenki. Przykryłam kołderka i Położyłam pieluszke na głowie i tak Zasnela. Ale ją wczoraj przeczyściło! 10kup! Tylko te ostatnie to już malutkie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#858 |
|
Rozeznanie
|
Fewciu,super ze nocka lepsza
Lady,kupilam smoczek do kaszki taki x,ale i tak go sobie troszke powiekszylam:p Ale skoro i tak nie spi przez to dluzej,to wczoraj dalam mu normalnie rano, lyzeczka Ahhh no i fakt-kp to takie wyyyygoodne jest![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#859 |
|
Zakorzenienie
|
ja tylko na bardzo szybko- przeczytałam, poodnosze sie pózniej
chwale mojego bobasa- spal od 19,45 do 7,00
|
|
|
|
#860 |
|
Zadomowienie
|
wisienko jak ja sobie przypomnie piatek przed moim weselemu.......... to byla istna masakra mialam wszystkie dosc ale w sobote bylo juz wszytsko super
![]() fewciu to dobrze u was lepiej, moim zdaniem to ta skaza Blanke tak męczyła, teraz dostała odpowiednie mleczko i będzie coraz lepiej Do wieczorengo karmienia dodaje kleik ale Bartuś i tak budzi się na karmienie około 3 - 4 w nocy i nie wiem czy nie potrzebnie go nim nie zapycham jak on i tak chce jeść ( jak nie podawałam kleiku też budzi się w tych samych godzinach ),czy wasze dzieci śpią dłużej po kleiku? Lece ogarnąć butelki i poprasować pieluchy bo juz nie mamy żadnej - wczoraj znowu tak ulewał. Czy wasze dzieci jeszcze ulewaja?
|
#861 |
|
Rozeznanie
|
Iffonko, tak
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#862 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja tak, ale rzadko, jak za dużo zje łapczywie ![]() Cytat:
![]()
|
||
|
|
|
#863 | |||
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41535159]Ano rozdarta, ale powtarzam sobie, że mam 2 córki, nie jedną. Żal mi bardzo, bo pomijając oczywistość,że najlepsze kp, to zwyczajnie - wygodne
na razie jeszcze karmię, no bo mi ... żal i tak się jak do jeża zabieram...[/QUOTE]jesteś mądrą matką, coś wymyślisz Cytat:
![]() za piękny wzrost i za piękną wagę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() mój bobo jakieś dziwne akcje uskutecznia nie wiem o co chodzi . Nigdy nie spał z nami w łóżku (nie licząć pierwszych kilku dni po powrocie ze szpitala ale wtedy to właściwie nie był sen tylko oczekiwanie na kolejną pobudkę). A od kilku dni budzi się o takich dziwnych porach i nie chce spać. Nie płacze tylko gada sobie coś ale jak dłużej nikt na niego nie zwraca uwagi to zaczyna się jej domagać. I tak przedwczoraj pobudka o 4 , wzięty do łóżka, ślicznie sam zaraz usnął. 2 dni temu tak samo. A wczoraj najpierw dwie godziny po zaśnięciu zaczyna płakać, ma zamknięte oczka i płacze, ululałam, potem godzina 23 a ten się budzi i absolutnie nie ma ochoty na spanie , wzięłam go do łóżka, w miarę szybko sam usnął ale pobudka o 3:30 i chyba z godzinę dyskusje prowadził wstał o 6:30 zadowolony, uśmiechnięty ale nie wiem o co chodzi, wcześniej budził się tylko raz a teraz tyle razy ![]() A do tego budzi się z godzinę po zaśnięciu i tak strasznie płacze
Edytowane przez nancykenator Czas edycji: 2013-06-28 o 08:16 |
|||
|
|
|
#864 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, kochane moje.
U nas nocka dzisiaj wyjątkowo taka sobie, co prawda sen nocny zaczął się gdzieś o 18:30 i skończył o 7:00, ale było dużo pobudek. Tylko że co tam, dziś TŻ "dyżurował" całą noc przy małej, był mi to winny. Więc ja się wyspałam. Gorzej on, no ale trudno, czasem też musi dostać po tyłku od małej w nocy... Zaraz idziemy do spowiedzi. Bo dzisiaj mamy bierzmowanie. Rany, zostały 2 tygodnie! Nie mogę się doczekaaaaać. Czekam na tego stresa, od którego się ponoć chudnie.
|
|
|
|
#865 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#866 |
|
Rozeznanie
|
Nancy, wiem o czym mowisz
ale zasypia niedlugo. Dziwne to,ale ogolnie grzecznie lezy Black,kciuki za spowiedz ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#867 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo mi teściowa zaczęła mieszać w głowie tak jak kiedyś z jedzeniem chleba podczas kp, a gówno wie ![]() Cytat:
Szaja ja próbowałam przejść na mleko BD, ale mała miała po nim problem z kupą i zrezygnowałam. Ale wiadomo - każdy dzieciaczek jest inny. Akurat mojej nie podpasowało. |
||
|
|
|
#868 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Black, bo miałam już dawno pytać, co z praca TŻ? Udało się coś? No i czekamy na zdjęcia po metamorfozie
|
||
|
|
|
#869 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
dopiero cycek pomaga
|
||
|
|
|
#870 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny ze śląska ( sory za pytanie nie związane z tematem ) czy słyszałyście coś o Wyższej Szkole Ekonomi i Administracji w Bytomiu ? Jaką ma opinie ? Jest tam kierunek i specjalizacja która mnie bardzo interesuje ale boje się że to jakaś podrzędna szkoła.
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:45.

22.05.2008
14.08.2011
a Agu nie powinna być pokrzywdzona w takim układzie

Tulę marudków poszczepiennych.
Dwie noce temu spała 8 h jednym ciągiem, w tamtą - 10 h, a w ostatnią - 12 h.
I w dzień robi min. dwie drzemki po 1,5-3 godz. Ale niestety, zęby dalej wyłażą i wyjść nie mogą, przez co jest trochę marudna, chce się bawić, śmiać, a tak ją to męczy.
Oby do pierwszego...
GRZEJE!
dla twojej dupy lepiej

Nie myślę inaczej, jak tylko że będzie git.

nie wiem o co chodzi
Nie mogę się doczekaaaaać. Czekam na tego stresa, od którego się ponoć chudnie.