|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4381 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Mysti, ja śluz 'taki jak żelek' mam po przytulaniu
jest przerażający, zawsze się boję, że to szyjkę jakoś otwiera. na razie prawie się nie przytulamy bo libido znów wzięło wolne, ale jak wróci to mam nadzieję, że już żelków nie będzie..Perfuzja, mocno trzymam kciuki za jutrzejsze badanie wierzę, że będzie dobrze ![]() te spodnie z h&m za 39pln to chyba błąd na stronie? pewnie miały być zdjęcia legginsów czy coś.. ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
|
|
|
#4382 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Bo tutaj te 2 pierwsze tygodnie traktują z przymrużeniem oka - nie dają równej wagi tygodniom, w którym macica się przygotowuje do zagnieżdżenia się zarodka, tylko liczą dopiero te od zapłodnienia. ale filmiki są fajne, podobają mi się bardzo
szczególnie porównania, jakiej wielkości jest dziecko na danym etapie rozwoju.A dziś na youtube ogladałam bardzo dobrze zrobiony film o zaplodnieniu i rozwoju dziecka, patrzyłam z rozszerzonymi zrenicami jak na dobrym filmie akcji Takie coś puścić dzieciom na biologii i zero pytań Wszystko jasne i zrozumiałe.http://www.youtube.com/watch?v=6gahk7n-DvM
|
#4383 |
|
Rozeznanie
|
U mnie z libido tez nie najlepiej, ale jak juz cos jest to jest mega!! Tez tak macie? Co do sluzu to ja naprawde nie zauwazylam jak jest po ale w trakcie nie potrzebuje dodatkowego nawilzenia..
---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ---------- A dziś na youtube ogladałam bardzo dobrze zrobiony film o zaplodnieniu i rozwoju dziecka, patrzyłam z rozszerzonymi zrenicami jak na dobrym filmie akcji Takie coś puścić dzieciom na biologii i zero pytań Wszystko jasne i zrozumiałe.http://www.youtube.com/watch?v=6gahk7n-DvM[/QUOTE] swietny!!!
|
|
#4384 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
do dziś go używam polecany dla kobie w ciąży i kobiet korzystających z basenów kosztuje około 10zl za 500ml jest bardzo wydajny i nie wyobrażam sobie życia bez niego, jest świetny czy na podrażnienia czy otarcia czy właśnie problemy z infekcjami. Kupuję go w rossmanie.http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/produkt/ziaja-Int...zybicza-500-ml Cicici - może wypróbuj ten płyn jak masz skłonności do takich infekcji. |
|
|
|
|
#4385 |
|
Rozeznanie
|
?Uzywam tego wlasnie plynu, specjalnie z Polski mi przywoza :P Nie jest tak zle jak bylo, ale musze uwaza z bielizna i jeansami :/ kiedys mialam problemy z nawilzeniem wiec to tez powodowalo otarcia itd :/
|
|
#4386 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
Co do oliwki, to mam fajną pod prysznic z olejkiem arganowym (yves rocher) ale ciągle nie mam czasu sprawdzić, czy nie ma w niej nic szkodliwego... Chyba że tam pójdę się spytać, bo to się lekko pieni i jest zamiast żelu a skóra po niej nawilżona bez żadnych smarowań ale raczej szczycą się naturalnymi składnikami, to może... Tania nie była, ale całkiem wydajna, no i tą wygodaA lat mam 33 (skończone już w ciąży), kto da więcej? ![]() A na kolację była pizza. Dobranoc
|
|
#4387 |
|
Rozeznanie
|
http://www.babyservice.de/produkte/b...chwangere.aspx
Ja mam ten olejek i naprawde jest fajny ![]() ---------- Dopisano o 23:48 ---------- Poprzedni post napisano o 23:47 ---------- Za pare dni skoncze 22 lata
|
|
#4388 | |
|
BAN stały
|
Dot.: Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
lactacyd dla mnie okropny, szczypiący strasznie.... O jakiej karcie mowa? bo ja nie w temacie jak widzę ![]() Na tym płynie jest w ramkę wzięte że szczególnie polecany dla kobiet w ciąży i korzystających z basenów
|
|
|
|
|
#4389 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do minusów w ciąży - cierpię na bezsenność niestety... Zmykam już, dobrej nocy!
|
|
#4390 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
ha!! wiedziałam, że nie będziesz dinozaurem ja mam 35,5
|
|
#4391 |
|
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Dzięki dziewczyny za kciuki
Wyniki juz odebrałam, ale nie ma przy nich norm żadnych, a ja postanowiłam nie szukać bez sensu w internecie tylko poczekać spokojnie do jutra.
|
#4392 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
obudzily mnie mdlosci.Ehhh tz leppiej,spi zmayl.Maly ma wakacje w przedszkolu wiec zarazide z zprzyjaciolka do jej przedszkola zapisac Natana na ten miesiac do innego.Spac mi sie nieziemsko chce
Julia Renata 28.01.2014 11:30 Nataniel 16.06.2009r. Marzec 2015- 29 tydz |
|
|
|
|
#4393 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
A więc jednak
ale co tam było trochę młodsze? Mamutem to na pewno:pPerfuzja, trzymam kciuki, jak nie ma norm, to przynajmniej nikt Ci nie wygłasza mądrych komentarzy (jak moja mama) z których wynika, że jak coś jest tuż obok normy to na pewno umrę ![]() Kartę mają taką dla dzieci, ale wyskoczyła mi gdzieś (chyba tu na wizażu) reklama, że zmieniają zasady i już w ciąży można z nią skompletować wyprawkę, myślałam, że coś wiecie (jakoś za często tam nie chodzę) Dziś mam jeżdżący dzień: lekarz (trzymajcie kciuki, żeby dał l4) a potem trzeba kogoś zrekrutować na swoje miejsce to dopiero pod wieczór będę mogła poszukać
|
#4394 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() Maruda a my wczoraj o 21 juz spać poszliśmy .Mnie ginka uczulala na jedzenie,np własnej roboty majonezy,lody,wedzony łosoś,sery plesniowe. Perfuzja (imienniczko ) o której masz termin?trzymam kciuki .
|
|
|
|
#4395 |
|
Wtajemniczenie
|
Proszę kliknij w jedną z ikonek Szybkiej Odpowiedzi przy postach, aby uaktywnić to okienko.
---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ---------- Czy wizaż coś szwankuje????
|
|
#4396 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczyny.
Ja też już z tych co mają "3" z przodu Ale podobna lat ma sie tyle na ile się czuje ![]() Wczoraj wieczorem tak się potwornie źle czułam, jak nigdy w ciąży. Dosyć że mdłości to bolało mnie wszystko od pasa w dół: cały brzuch, tyłek, biodra, spojenie łonowe a przede wszystkim dół pleców a od pleców rwały mnie nogi. Dziś już lepiej chociaż sniadanie mi się cofnęło, i w tyłek nadal coś weszło i nie chce wyjść. Karta w rossmanie to karta rossne. Fajna sprawa, na początku zniżki niewielkie ale zwiekszają się co 90 dni jeśli w ciągu tych dni 6 azy zrobisz zakupy z ta kartą aż osiągniesz 10% zniżki na produkty dziecięce. Ja już mam 7% Poza tym robia czasami akcje że z tą kartą jakieś okreslone produkty dużo taniej mozna kupić. Jak już maluch jest na świecie to te zniżki i promocje mimo wszystko się opłacają bo zawsze zostawiamy tam majątek na pieluchy, mleko, chusteczki i kosmetyki. |
|
|
|
#4397 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie wiem czy moja poprzednia wiadomość się dodała, więc próbuję jeszcze raz :P
Witam Mam na imię Agata, lat 32. To moja druga ciąża - pierwszą poroniłam w sierpniu zeszłego roku.OM: 4 maja 2013, czyli 7t6d. We wtorek miałam pierwsze USG, widzieliśmy jak Bąblowi bije serducho, ma 1,55 cm (pewnie do tej pory już trochę urósł ![]() Profilaktycznie biorę duphaston 2x1. Mam mdłości rano, po południu i wieczorem. Na razie to tyle. Miło mi Was wszystkie poznać !
|
|
#4398 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
No,niby coś w tym jest. Ja to czasem czuję się na 16,a czasem na 60 ![]() A 3 z przodu już od pół roku mam. Cytat:
|
|
#4399 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja znow z ugryzieniem u lekrza siedze i czekam w poradki a naprzeciw mnie siedzi pani w ciazy juz bardzo widocznej. Slicznir wyglada brzusio. My niebawem tez tak bedziemy hihi. Poranek zaliczam do tych gorszych wstalam cieknue zlew, zapomnialam zmywarke umyc plynem do zmywarek i dzis postanowila sie przypomniec. Wszystko brudne. Mylam recznie szlaggggg. Pote. Zirytowal mnie tesc... mialam juz3 telfony z pracy a jest 9.... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4400 |
|
Wtajemniczenie
|
Też zgasłam jak dziecko koło 8.30, a potem obudziłam się koło północy i zasnąć nie mogłam
![]() AgatkaL witaj!
|
#4401 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny!
Dawno się nie odzywałam, a to dlatego, że u mnie same problemy. Najpierw dostałam krwawienia i wylądowałam w szpitalu na podtrzymaniu, oczywiscie duphaston mam do tej pory. A teraz jeszcze załapałam półpaśca
|
|
|
|
#4402 | ||
|
Zadomowienie
|
Hej!
Póki co dziś lepiej się czuję, ale mam dość mało sił. Jednak zamiast mdłości czuję głód, więc mam nadzieję, że to dobrze wróży. Cytat:
![]() Cytat:
Kilianna współczuję strasznie tego półpaśca
|
|
#4403 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Własnie wczoraj byliśmy i już wiem, że nie mają. Ale w sumie jechaliśmy głównie w celach pooglądania sprzętów AGD więc czasu nie straciliśmy. A i o McSyfa zahaczyliśmy ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Ale w moich rodzinnych stronach (Kielecczyzna) było zbieranie na wózek - dla nie lokalnych też niezrozumiała zabawa ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#4404 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() za szybkie wyleczenie półpaśca Dziewczyny grają Wasi Tż, mężowie w coś na kompie? Bo mój ma jutro urodziny i nie mam pojęcia co mu kupić, więc pomyślałam, że może jakąś grę? możecie coś polecić? |
||
|
|
|
#4405 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4406 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() HiPP też mam i podoba mi się zapach bardzo no i też jest świetna Cytat:
Cytat:
![]() Póki co mam dystans do siebie, ale zobaczymy jak długo jeszcze Noś luźne koszule to nie powinien się skapnąć, a można wiedzieć gdzie pracujesz? Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez _Shiloh_ Czas edycji: 2013-06-28 o 10:18 |
||||||
|
|
|
#4407 |
|
Zadomowienie
|
Zdrowia dla kilianna i malaMigotkAaa
![]() Witam nową Mamusie! Ja była wczoraj na wizycie. Wszystko ok. Fasolek fikał i machał rękami i nogami . Zaczynam 10tydz. Co do tych upławów i innych podejrzanych rzeczy- to ja na początku miałam jakieś szemrane objawy i po konusltacji z ginem wybrałam się na posiew. Wyszło, że wszystko ok i jestem dużo spokojniejsza. Więc jeśli któraś ma obawy to nim gin przepisze jakiś lek, dobrze jest się wybrać na badanie (koszt ok 70 zł).Ja dziś znowu na łajbie w sztormie jestem (mdli mnie jak cholerka) |
|
|
|
#4408 |
|
Zadomowienie
|
|
#4409 |
|
Zakorzenienie
|
O to widze ze więcej dziewczyn wybiera się na l4 albo juz jest na zwolnieniu.Ja mam wizyte dopiero w czwartek ale lekarka powiedziała że w sumie to juz we wtorek nie muszę iść do pracy bo wypisze mi od wtorku...nie wyobrażam sobie dłużej pracować jest duszno muszę targac kartony z towarem i jeszcze ciągle mnie mdli
Oby dzisiejszy dzień szybko zleciał
|
#4410 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
I zdrowia zycze Gin na pewno wie co robi Cytat:
Super,ze wszystko OK.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:57.

jest przerażający, zawsze się boję, że to szyjkę jakoś otwiera. na razie prawie się nie przytulamy bo libido znów wzięło wolne, ale jak wróci to mam nadzieję, że już żelków nie będzie..
wierzę, że będzie dobrze 

szczególnie porównania, jakiej wielkości jest dziecko na danym etapie rozwoju.
do dziś go używam polecany dla kobie w ciąży i kobiet korzystających z basenów kosztuje około 10zl za 500ml jest bardzo wydajny i nie wyobrażam sobie życia bez niego, jest świetny czy na podrażnienia czy otarcia czy właśnie problemy z infekcjami. Kupuję go w rossmanie.

.
Ale podobna lat ma sie tyle na ile się czuje 

myślicie, że inne są "rzadsze" czy wszystkie takie same?
Jak u Ciebie tak równomiernie to sadełko sie rozłozyło, to pewnie bardziej harmonijnie, kobieco wyglądasz. A u mnie sama otyłość brzuszka, która ni cholery nie chce wyglądać na ciążę.