![]() |
#781 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Chorwacja - ile kasy na życie?
Cytat:
![]() |
![]() |
#782 |
Przyczajenie
|
Vodice ,Chorwacja kto był ?
Czy ktoś z Was był może w wakacje w miejscowości Vodice w Chorwacji i mógłby mi przesłać namiary na kwatery ?
Zależy mi na tym, żeby znaleźć coś bez pośredników, bo wyjdzie to znacznie taniej niż przez biura. Jedziemy ze znajomymi w sierpniu w 6 osób, najlepiej jakiś apartament/ mieszkanie . Proszę o pomoc ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#784 |
BAN stały
|
Dot.: Chorwacja 2013
Nie jeździłam na objazdówki z Rainbow Tours, ale za to w maju miałam okazje być na tego rodzaju wyjeździe z Matgotravel z Wrocławia. I szczerze Ci polecam bo na prawde takie podróżowanie to fajna sprawa (przynajmniej dla mnie). Mozna dużo zobaczyć i wiele się dowiedzieć.
A jeżeli chodzi o podróżowanie na własną rękę to też jest fajne ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#785 |
Rozeznanie
|
Dot.: Vodice ,Chorwacja kto był ?
Ja byłąm w Vodicach 2 lata temu. Wynajmowaliśmy mieszkanie od Polaka. Mieszkanie 2 pokojowe z klimą, tarasem, kuchnią. Spalismy tam w 6 osób (1 para na materacu dmuchanym). Jesli jesteś zainteresowana to podeślę Ci kontakt na priv.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#786 |
Przyczajenie
|
zdążyliśmy już ze znajomymi znaleźć coś w tym czasie ,ale dzięki za odzew
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#787 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacje w Chorwacji :)
Cytat:
![]() Pierwszy raz bylam w Duce kolo Omisa, 25 km na poludnie od Splitu. Miasteczko sliczne, pieknie polozone. Nieduze, bez wielkich tlumow. Z wysp bylam na Krku, ale moim zdaniem Dalmacja o wiele ladniejsza i tansza. Choc dalej. Co do Plitwic, to mozesz je zobaczyc po drode, zatrzymac sie tam na jedna noc bo to zwiedzanie na kilka godzin i rano pojechac dalej.
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#788 |
BAN stały
|
O, ja właśnie jadę do Duce koło Omiszu za 10 dni. Czy gdzieś w okolicy można kupić świeżą rybę z łodzi albo na targu? Czy gospodarze sprzedają swoje domowe wino? Czy jakąś konobę polecasz w szczególności? Proszę, napisz wszystko, co może być przydatne.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#789 |
Zakorzenienie
|
Nic nie wiem na temat targu rybnego a Omiszu, ale w Splicie targ jest. Konoby tez nie polece, ale moge odradzic pizze z pizzerii. Jadlam dwa razy i byla niedobra. Dobra jest tylko sprzedawana na trojkat, taki fastfood. Ta w calosci jest sucha jak wior i bez smaku. I to nie tylko w Omiszu.
Natomiast w kwestii trunkow mam wiecej do powiedzenia ![]() Nie wiem, co jeszcze chcesz wiedziec? Bo duzo by pisac. Moge Ci tez powiedziec, co warto zobaczyc bedac w tamtym rejonie. Małz mi podpowiedzial , ze ryby byly sprzedawane z kutrow w jednym miejscu. Jadac od Splitu trzeba przejechac przez most (przez Cetine), minac "centrum" i po prawej stronie jest przystan rybacka.
Książki&SH https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=840827 kosmetyki ![]() Moje blogowe wypociny ![]() BodyUnderConstruction ![]() Edytowane przez katja_24 Czas edycji: 2013-06-23 o 13:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#790 |
Wtajemniczenie
|
Ja byłam kilka lat temu, plaże w mojej części były głównie kamieniste. My spędzaliśmy wieczory raczej w knajpkach niż dyskotekach i trochę tego tam było. Noclegi można znaleźć w ciemno przez biura turystyczne w każdej miejscowości.
Na pewno świetnie wypoczniecie, miłej zabawy ![]()
![]() |
#791 |
Przyczajenie
|
Ja w tym roku się wybieram na wakacje do Chorwacji i słyszałam już wiele plotek, że jest drogo, że z pogodą też rożnie bywa i jestem ciekawa jak to jest bo chciałabym spędzić urlop przyjemnie, bez stresów związanych z wysokimi kosztami pobytowymi...dajcie znac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#792 |
...
|
Nie jest drogo, porównywalnie do Polski.
![]() |
![]() |
#793 |
Przyczajenie
|
Jest coraz drożej ale to chyba jak wszędzie. Najdrożej jest na wyspach, na które pływają promy bo transport jedzenia kosztuje. Dla porównania jeden rok byłam na KRK (most) i było dwa razy taniej niż na Rabie (prom). Ponadto nieraz bardziej opłaci się zjeść w knajpie niż kupować produkty w markecie i samemu gotować. W tym roku jedziemy na Cres na 2 tygodnie, mamy studio z kuchnią w pełni wyposażoną i zabieramy cały bagażnik jedzenia ponieważ nie ma na wszystko i wolimy dłużej zostać i więcej zwiedzić a skromniej zjeść - coś za coś
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#794 |
Zakorzenienie
|
No z tym porownaniem do Polski to troche przesadzilas. Noclegi w cenach jak w Pl, ale w sklepach wiekszosc rzeczy drozej. Mieso, soki, piwo sa drozsze. Slodycze, owoce, jogurty trafiaja sie wcenach zblizonych do naszych.
Wejdz sobie chociazby na strone chorwackiego Lidla to zobaczysz. Pogody nikt Ci nie zagwarantuje, ale im dalej na poludnie tym cieplej.
![]() |
#795 |
Wtajemniczenie
|
Hmm. Jak byłam ostatnio ( kilka lat temu) na 10 dni to wyszło dokładnie 1400 zł za osobę ( 250 paliwo,autostrady 600 kwatera pamątki,promy jakies 150 ) czyli wyszło nam na osobę jedzenie 500 zł,a gotowaliśmy sami w domu. Trzeba przyznać że stołowanie się w restauracjach chorwackich jest drogie, więc omijaliśmy je.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#796 |
Raczkowanie
|
Ja byłam pierwszy raz kilka lat temu, od tego czasu co roku wracamy do naszych kochanych Vodic. Gorąco polecam.
![]() |
#797 |
Przyczajenie
|
Super, już nie mogę się doczekać tego wyjazdu
![]() Jak plaże wyglądają ? Pewnie trzeba przygotować się na tłok ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#798 |
Raczkowanie
|
Czy ja wiem, nie jest tam tak tłoczno. Polecam zaopatrzyć się w gumowe buty do wody, plaże są kamieniste (możesz je kupić np w decathlonie).
![]() |
#799 |
Zakorzenienie
|
Dla mnie też Chorwacja jest niesamowicie droga (przynajmniej okolice Dubrownika), szczególnie biorąc pod uwagę region. W porównaniu do Czarnogóry, która jest odrobinę na południe, a jest tak samo piękna ceny są sporo wyższe. Ja już raczej się do Chorwacji nie wybiorę, chyba, że na jakąś krótką wycieczkę w drodze do/z innych państw regionu. Rok temu odwiedziłam kilka państw bałkańskich, a jedzenie w Dubrowniku było najdroższe i najmniej smaczne.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#800 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#801 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#802 |
Wtajemniczenie
|
Chorwacja - Poljica
Witam
Przepraszam za powielam temat . Za miesiąc wybieram się na 2 tygodnie to miejscowości jak w temacie . Czy był już ktoś tam ? Jeśli tak jakie macie rady /sugestie w kwestii zwiedzania , jedzenia , klimatu itd
![]() |
![]() |
#803 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
![]() Głównie chodzi nam o nocleg i obiady. Gdzie szukać prywatnych kwater?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#804 |
Raczkowanie
|
MiniMonix - mnie zeszłoroczne wakacje w Chorwacji wyniosły 2750 złotych (15 dni), jechaliśmy autem w cztery osoby, apartament kosztował 80 e za dobę, śniadania robliśmy sobie sami + jakies przekąski na plaże, a wieczorem chodzilismy do restauracji. Na ostateczną cenę składało sie również ubezpieczenie, koszt zakupu materaca i parasola oraz trochę prowiantu w Polsce.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#805 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#806 |
Rozeznanie
|
W Vodicach jest plaża kamieniska, ale przy promenadzie zbudowane też są takie platformy betonowe na których można się opalać. Buty do wody o których ktoś wyżej wspomniał moim zdaniem to konieczność - w wodzie są jeżowce.
W Vodicach jest sporo sklepów spożywczych i targ owocowo-rybny, więc można nastawić się na gotowanie. Jest też sporo knajpek (mogę polecić jedną restaurację). My jeździliśmy też na inne plaże. Polecam pieszą wycieczkę do Tribunia. Z Vodic można też wybrać się do Sibenika oraz na do parku Krka. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#807 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#808 |
Przyczajenie
|
Chorwacja - Zadar, szukam osoby i noclegu !!
Witam, mam na imię Adrian 22 lata, Płock. Studiuje, pracuje, prowadze mala dzialalnosc. Nie jestem chory, nie gryze, nie naleze do "brzydkich", z opinii płci przeciwnej wynika ze jestem bardzo przystojny.. ale mniejsza z tym, nie o to tu chodzi.
Planuje wylecieć 25.07 i wrócić 03.08. Wylot z Warszawy, bilet lotniczy w tę i z powrotem wraz z opłatami i bagażami - 399zł !! (Rezerwacja do jutra do godz. 18 !). Szukam drugiej osoby, najlepiej płci przeciwnej w podobnym wieku na wspólny wyjazd. Nic nie sponsoruje bo nie szukam taniej ...... Szukam osoby z którą będę mógł spędzić wakacje. Możliwe że polecą z nami moi znajomi z Tychów - kolega z narzeczoną. Ale nie jestem na nich pewien ze na 100% polecą- raczej watpie. Oczywiście więcej informacji udziele zainteresowanej osobie itd itd pod adresem e-mail : gheat@autograf.pl. ****Ponad to szukam NOCLEGU dla 2óch lub 4ech osób, pokój 2 osobowy lub dwa dwu osobowe w Zadarze, Bibijne lub pobliskiej okolicy koniecznie z KLIMATYZACJĄ w terminie 25.07 - 03.08. ******* Czekam na szybką odpowiedź ze względu na konieczność rezerwacji lotu - termin wygasa jutro o godz 19.00 !! Jeśli nikt nie jest chetny w tym terminie itd... jest mozliwosc pojechania samochodem w czwórkę od 30.07 na 9 noclegów. TANIEJ wychodzi samolotem !!! CZEKAM NA SZYBKIE ODPOWIEDZI w sprawie wyjazdu oraz od najemców z noclegami. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#809 |
Rozeznanie
|
Kuny można wymienić też w kantorze w Polsce?
Czy tylko euro i na miejscu dopiero kuny? Co do pieniędzy ile najlepiej wziąć ze sobą na 10 dni? Kiedy w sumie wyżywienie(śniadania i obiadokolacje) mam opłacone,wycieczki fakultatywne itp. Chodzi mi o pieniądze na jakieś drobne wydatki - pamiątki,jakieś piwo,może jakiś mały obiad itp? Wiem , że to zależy , ale do Chorwacji jadę pierwszy raz i nie wiem za bardzo jakich cen się spodziewać i na jaką kwotę się nastawić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#810 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:34.