Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012 - Strona 119 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-27, 13:27   #3541
sylwusia0411
Raczkowanie

Dot.: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012

kreska jest 1 i @ nadal brak ;/
sylwusia0411 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 13:41   #3542
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwusia0411 Pokaż wiadomość
koziemleko nie bedzie jej widać ja już nawt nie widze;/
a ja bym powiedziała ze coś tam jest
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 13:54   #3543
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Hm.... ja też chyba nic nie widzę ale może inne wizażanki się dopatrzą Może test jest małej czułości?
Już sama nie wiem, przecież @ nie może się tyle spóźniać bez powodu. Jeśli to ciąża to twoja fasolka w przyszłości będzie buntownikiem

Alee masz romantyczną tapetę w komputerze To twoje zdjęcie Zazdroszczę

Pradip mam ich "złapać na ciążę"
(która w dodatku może być wymyślona)
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 14:25   #3544
sylwusia0411
Raczkowanie

koziemleko zdjecie z pleneru już nie wiem co myslec na ten temat jutro przed praca kupie test i zrobie w sobote a jak nic nie wyjdzie to umowie sie do gina i bede ciekawa co mi powie już 6 dni @ się spoźnia;/ nie chce sie nakrec.
Jak zrobitam test to cos tam widzialam ale teraz juz nie widze ehh.....
Stary 2013-06-27, 14:37   #3545
justiii87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość
Ależ psze Pani ja nie zdążę tak szybki

Strasznie jestem ciekawa jak im się śpi pod tym namiotem
Ja też jestem bardzo ciekawa jak Oni tam koczują

---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ----------

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
Termin obrony musi być ustalony jak najszybciej? Po co czekać? Trzeba się przyłożyć, pisać i kuć

Wow!!! A moja obrona jutro Kto to wymyślił
Ciągle mam wrażenie, że nic nie umiem i się zbłaźnię, łooo matko
POMOCY !!!!

Benetta w którym tygodniu byłaś u ginekologa żeby stwierdzić ciążę? Bo ja jestem dopiero w 34 dc i nie wiem ile jeszcze czekać. Nie chcę wywalać pieniędzy na prywatne wizyty jak i tak się niczego nie dowiem a z drugiej strony chcę wiedzieć jak najszybciej

U mnie @ nadal się nie pojawiła więc istnieją jakieś szanse A mam pytanie do zaciążonych. Czy wy też tak miałyście w pierwszych dniach że bolało was podbrzusze podczas napinania mięśni brzucha??
No bo co kaszlne, kichne to łapie mnie taki skurcz na kilka sekund.
Ja poszłam do gin 27.05, a test zrobiłam 21.05. Będąc na wizycie lekarz zrobił mi USG, było widać pęcherzyk ciążowy 7 mm i określił ciążę na 6 tyg od ostatniej @. Dostałam skierowanie na badania i wyznaczył mi następną wizytę za miesiąc
25.06 byłam na wizycie ma maluch ma 22 mm i biję mu/jej serducho
Na wizytę powinno się iść do 10 tc bo inaczej nie dostaniesz kiedyś becikowego o ile będziesz się starała, a po za tym im wcześniej tym lepiej, będziesz spokojniejsza.

Na obronie dasz radę!! Ja miałam 150 pytań i z tego musiałam wylosować z pudełka 3, więc kompletnie nie wiedziałam co mi przypadnie , wszystko poszło z górki. Dostałam 5 i mam już ten rozdział za sobą i bardzo się z tego cieszę.
Głowa do góry, odpowiesz na wszystkie pytania i będzie koniec edukacji

---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ----------

Cytat:
A mogę pukać zamiast kuć
Będzie dobrze maleństwo Ci pomoże a jak coś palniesz to powiedz że masz prawo bo właśnie oddajesz swojej fasolce szare komórki

Ale to nie łapie jest 1 czy 2 kreski?
To Ty zacznij pukać, stukać, lizać sysać, aby były rezultaty
justiii87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 14:39   #3546
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
oj tam od razu "złapać na ciążę" a Tobie za takie gadanie należy sie lanie
Cytat:
koziemleko zdjecie z pleneru już nie wiem co myslec na ten temat jutro przed praca kupie test i zrobie w sobote a jak nic nie wyjdzie to umowie sie do gina i bede ciekawa co mi powie już 6 dni @ się spoźnia;/ nie chce sie nakrec.
No to Ty się nie nakręcaj a my dalej trzymamy kciuki
Cytat:
Napisane przez justiii87 Pokaż wiadomość
Myślisz ze mają czas zwiedzać ?

---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ----------

Cytat:
Muszę iść na korepetycje z "sysania"
Stary 2013-06-27, 14:41   #3547
justiii87
Zakorzenienie

Cytat:
Idź kup jeszcze ze trzy testy i poproś w aptece o te bardzo czułe.

---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ----------

Cytat:
oj tam od razu "złapać na ciążę" a Tobie za takie gadanie należy sie lanie

No to Ty się nie nakręcaj a my dalej trzymamy kciuki

Myślisz ze mają czas zwiedzać ?

---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ----------

Muszę iść na korepetycje z "sysania"
Oni zwiedzają, ale siebie

Ja niestety nie podszkolę z sysania bo sama jestem z tego noga
Stary 2013-06-27, 17:17   #3548
benetta
Zadomowienie

Cytat:

Benetta w którym tygodniu byłaś u ginekologa żeby stwierdzić ciążę? Bo ja jestem dopiero w 34 dc i nie wiem ile jeszcze czekać. Nie chcę wywalać pieniędzy na prywatne wizyty jak i tak się niczego nie dowiem a z drugiej strony chcę wiedzieć jak najszybciej

U mnie @ nadal się nie pojawiła więc istnieją jakieś szanse A mam pytanie do zaciążonych. Czy wy też tak miałyście w pierwszych dniach że bolało was podbrzusze podczas napinania mięśni brzucha??
ja wyliczyłam że byłam w 5tyg i 2 dni ciąży czyli 37 dc (test wyszedł w 29dc)
co do tych skurczy to ja takich nie mam. moja koleżanka takie miała i od razu tego samego dnia poleciała do gina. nie wiem czy wyszło że to normalne, czy nie i czy coś jej przepisał wiem że ma z tego 3 letnią córke

Cytat:
kreska jest 1 i @ nadal brak ;/
kup sobie testy pepino paskowe, one mają czułość 10 czegoś tam (domowe labolatorium ma 25) w auchan, kauflandzie, tesco można kupić za ok 4zł - na nich moje krechy były dużo wyraźniejsze

Cytat:
Hm.... ja też chyba nic nie widzę ale może inne wizażanki się dopatrzą Może test jest małej czułości?
Już sama nie wiem, przecież @ nie może się tyle spóźniać bez powodu. Jeśli to ciąża to twoja fasolka w przyszłości będzie buntownikiem

Alee masz romantyczną tapetę w komputerze To twoje zdjęcie Zazdroszczę

jak Ci wyszedł test to JESTEŚ W CIĄŻY jeśli chcesz mieć pewność zrób sobie test innej firmy żeby wykluczyć błąd.
jedyne co sie może zmienić to to czy nie wyjdzie przed terminem... a na dzień dzisiejszy jesteśmy MAMAMI i z tego się trzeba cieszyć, tego już Ci nic i nikt nie odbierze..,

lipiec 2013 (9/10tc) dziękuje że pojawiłaś się w moim życiu [*] już na zawsze - mama

Listopad 2014 - Maluszek jest już z nami
benetta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 17:36   #3549
sylwusia0411
Raczkowanie

benetta to jak bede to kupie bo mamy na wieksze zakupy jechac w niedziele po mojej pracy jak sa o takiej malej czujnosci bo ja kupowalam w aptece ktore maja 25 czujnosci.

Pradip nie nakrecam sie ,ale jakas przyczyna musi byc ze mi sie @ spoznia ,

dzieki dziewczynki za wsparcie i trzymanie kciuków
Stary 2013-06-27, 17:50   #3550
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Piękne zdjęcie Romantyczne
W sobotę powinno wyjść. Tylko kup jak radziła benetta czuły test. Ja właśnie robiłam te testy Pepino i wyszły wyraźne kreski. Trzymam kciuki za ciebie

Cytat:

---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ----------

Ja poszłam do gin 27.05, a test zrobiłam 21.05. Będąc na wizycie lekarz zrobił mi USG, było widać pęcherzyk ciążowy 7 mm i określił ciążę na 6 tyg od ostatniej @. Dostałam skierowanie na badania i wyznaczył mi następną wizytę za miesiąc
25.06 byłam na wizycie ma maluch ma 22 mm i biję mu/jej serducho
Na wizytę powinno się iść do 10 tc bo inaczej nie dostaniesz kiedyś becikowego o ile będziesz się starała, a po za tym im wcześniej tym lepiej, będziesz spokojniejsza.

Na obronie dasz radę!! Ja miałam 150 pytań i z tego musiałam wylosować z pudełka 3, więc kompletnie nie wiedziałam co mi przypadnie , wszystko poszło z górki. Dostałam 5 i mam już ten rozdział za sobą i bardzo się z tego cieszę.
Głowa do góry, odpowiesz na wszystkie pytania i będzie koniec edukacji

---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ----------

Hm.... to ja też się umówię. Może się uda na przyszły tydzień, na nfz to dopiero za trzy tygodnie i nie dało się przyspieszyć nawet jak powiedziałam o pozytywnym teście.
Mam tylko nadzieję, że w przyszłym tygodniu będzie już coś widać i nie wywalę pieniędzy w błoto

Cytat:
Napisane przez benetta Pokaż wiadomość
ja wyliczyłam że byłam w 5tyg i 2 dni ciąży czyli 37 dc (test wyszedł w 29dc)
co do tych skurczy to ja takich nie mam. moja koleżanka takie miała i od razu tego samego dnia poleciała do gina. nie wiem czy wyszło że to normalne, czy nie i czy coś jej przepisał wiem że ma z tego 3 letnią córke

kup sobie testy pepino paskowe, one mają czułość 10 czegoś tam (domowe labolatorium ma 25) w auchan, kauflandzie, tesco można kupić za ok 4zł - na nich moje krechy były dużo wyraźniejsze

jak Ci wyszedł test to JESTEŚ W CIĄŻY jeśli chcesz mieć pewność zrób sobie test innej firmy żeby wykluczyć błąd.
jedyne co sie może zmienić to to czy nie wyjdzie przed terminem... a na dzień dzisiejszy jesteśmy MAMAMI i z tego się trzeba cieszyć, tego już Ci nic i nikt nie odbierze..,
Mam nadzieję, że te skurcze nic złego nie oznaczają bo do gina nie mogę się teraz dostać

A te pozytywne testy to moja relikwia mam je w szafce i co chwile zaglądam i sprawdzam czy aby nic mi się nie przywidziało
Stary 2013-06-27, 20:09   #3551
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Eh....
Właśnie zdałam sobie sprawę, że dzisiaj już nie mam takiego apetytu, przestały boleć mnie sutki i ten dziwny ból brzucha też ustał
Eh... żeby to nie było to o czym myślę
Bolą mnie tylko piersi ogólnie (całe) i mam gazy
Myślicie, że coś z tego jeszcze będzie?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-27, 20:40   #3552
sylwusia0411
Raczkowanie

koziemlekonie myśl o tym jestes w ciazy i ciesz sie tym wszystko jest dobrze a to , że dolegliwości mineły to nie musi byc zle!!!! jeszcze ponarzekasz ze cos boli lub ci nie dobrze .

mnie nic nie boli a zawsze sutki bolaly i cale piersi tylko brzuch czasem poboli chwile i jajnik
Stary 2013-06-27, 20:45   #3553
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Nooo panikara ze mnie
Stary 2013-06-28, 06:24   #3554
benetta
Zadomowienie

Cytat:
Piękne zdjęcie Romantyczne
W sobotę powinno wyjść. Tylko kup jak radziła benetta czuły test. Ja właśnie robiłam te testy Pepino i wyszły wyraźne kreski. Trzymam kciuki za ciebie

Hm.... to ja też się umówię. Może się uda na przyszły tydzień, na nfz to dopiero za trzy tygodnie i nie dało się przyspieszyć nawet jak powiedziałam o pozytywnym teście.
Mam tylko nadzieję, że w przyszłym tygodniu będzie już coś widać i nie wywalę pieniędzy w błoto

Mam nadzieję, że te skurcze nic złego nie oznaczają bo do gina nie mogę się teraz dostać

A te pozytywne testy to moja relikwia mam je w szafce i co chwile zaglądam i sprawdzam czy aby nic mi się nie przywidziało
moje leżą na półce koło telewizora, między kwiatami, ułożone równo w rządku, teraz dołączy usg

Cytat:
Eh....
Właśnie zdałam sobie sprawę, że dzisiaj już nie mam takiego apetytu, przestały boleć mnie sutki i ten dziwny ból brzucha też ustał
nie martw się wszystko jest ok. mi też apetyt mija- może poprostu mdłości się zbliżają. każdy orgnizm działa inaczej. jak patrze po znajmoych to bardzo wyraźnie widać- jedna wymiotowała od 6 tyg do 7 miesiąca!!! druga jest w 5 miesiącu i nie ma żadnych dolegliwości a i jedna i druga miała prawidłową ciąże.

ja biore spore ilości progesteronu i właściwie mogłabym rzygać jak kot a tak naprawde to ze 2 razy czułam wrażliwe sutki (pod prysznicem) a że ten ból w pobrzuszu ustał to bym się nie martwiła, u mnie wariacje się zintensyfikowały i się zaczęłam martwić dzisiaj leże plackiem...

ale jakoś mi łatwiej leżeć i nic nie robić gdy ma to Cel. przed wizytą wzięłam 2 dni wolnego bo się czułam bardzo zestresowana i nie chciałam się dobijać emocjami w pracy i miałam dosyć już siedzenia w domu. teraz jak wiem że musze dużo łatwiej mi to znieść.

lipiec 2013 (9/10tc) dziękuje że pojawiłaś się w moim życiu [*] już na zawsze - mama

Stary 2013-06-28, 07:10   #3555
PPPatinka
Rozeznanie

koziemko nic się nie martw będzie dobrze

benetta dużo odpoczywaj i dbaj o siebie a niedługo wszystko minie moja siostra dwie ciaze na duphastonie donosila i ma dwie sliczne córeczki )

ja wczoraj bylam na monitoringu i jak zwykle okazało się ze mój gin się mylil pęcherzyk który widział w 8dc 14mm pekl pewnie wcześniej niż obliczyl a liczyl na 18dc czyli na dziś ( liczyl 1mm na dobe ) ten który widziala Pani doktor na USG w 15dn 13,1mm zmiejsza się wiec nie jest owulacyjny cykl niestety stracony bo zbieraliśmy slily na owu jak lekarz mowil i nic się nie zadziało czy Ci lekarze musza nas tak w blad wprowadzać ? wczoraj stwierdziłam ze musze zmienić gina bo jak nie wie ile przyrasta pęcherzyk to już z nim niedobrze jest a coraz częściej mysle aby zupełnie odpuscic bo mam już dość biegania po lekarzach tych tabletek i tego wszystkiego
PPPatinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 08:42   #3556
Pradip
Zakorzenienie

Witajcie w piątek
Cytat:
Eh....
Kochana nie panikuj jeszcze będziesz miała dość wszystkich oznak ciążowych
Cytat:
ja biore spore ilości progesteronu i właściwie mogłabym rzygać jak kot a tak naprawde to ze 2 razy czułam wrażliwe sutki (pod prysznicem) a że ten ból w pobrzuszu ustał to bym się nie martwiła, u mnie wariacje się zintensyfikowały i się zaczęłam martwić dzisiaj leże plackiem...

ale jakoś mi łatwiej leżeć i nic nie robić gdy ma to Cel. przed wizytą wzięłam 2 dni wolnego bo się czułam bardzo zestresowana i nie chciałam się dobijać emocjami w pracy i miałam dosyć już siedzenia w domu. teraz jak wiem że musze dużo łatwiej mi to znieść.
Bardzo dobrze że leżysz dbaj o Was
Cytat:
Napisane przez PPPatinka Pokaż wiadomość
ja wczoraj bylam na monitoringu i jak zwykle okazało się ze mój gin się mylil pęcherzyk który widział w 8dc 14mm pekl pewnie wcześniej niż obliczyl a liczyl na 18dc czyli na dziś ( liczyl 1mm na dobe ) ten który widziala Pani doktor na USG w 15dn 13,1mm zmiejsza się wiec nie jest owulacyjny cykl niestety stracony bo zbieraliśmy slily na owu jak lekarz mowil i nic się nie zadziało czy Ci lekarze musza nas tak w blad wprowadzać ? wczoraj stwierdziłam ze musze zmienić gina bo jak nie wie ile przyrasta pęcherzyk to już z nim niedobrze jest a coraz częściej mysle aby zupełnie odpuscic bo mam już dość biegania po lekarzach tych tabletek i tego wszystkiego
kurcze a u tej drugiej doktor nie chcesz zostać?
Czasem takie machnięcie ręki na wszystko jest najlepszym sposobem na zajście ale nie zostawiaj nas
Stary 2013-06-28, 08:46   #3557
damulka77
Raczkowanie

Odp: Dot.: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012

Cytat:
Eh....
Ja gazy mam już prawie trzy miesiące z apetytem to różnie jest ja jestem w ciąży ale nie miałam mdłości tylko bolą mnie piersi i te gazy nawet posiedzieć w towarzystwie strach że puszczę bąka haha muszę wychodzić co chwila więc może to to zrób test w dniu oczekiwanej @

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
damulka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 11:22   #3558
justiii87
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012

Cytat:
Napisane przez damulka77 Pokaż wiadomość
Ja gazy mam już prawie trzy miesiące z apetytem to różnie jest ja jestem w ciąży ale nie miałam mdłości tylko bolą mnie piersi i te gazy nawet posiedzieć w towarzystwie strach że puszczę bąka haha muszę wychodzić co chwila więc może to to zrób test w dniu oczekiwanej @

Mnie gazy dopadają zazwyczaj wieczorem jak kładę się do łóżka wtedy mamy taka operę w sypialni, że nie możemy z TŻ wytrzymać ze śmiechu Wczoraj TŻ śmiał się, że to niemożliwe, że z tak małej osoby takie odgłosy odchodzą
Stary 2013-06-28, 13:21   #3559
Malgos_12
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012

Cytat:

możesz mieć bardzo różne objawy. Mnie wtedy brzuch bolał jak na @, ale miałam czysty śluz.
No ja bym właśnie zaczekała tak jeszcze z tydzień, to będzie widać pęcherzyk ciążowy. Dowiesz się czy to bliźniaki czy jedno dzieciątko, czy jest w macicy i ogólnie jak to wszytko wygląda na chwilę obecną

Cytat:
benetta to jak bede to kupie bo mamy na wieksze zakupy jechac w niedziele po mojej pracy jak sa o takiej malej czujnosci bo ja kupowalam w aptece ktore maja 25 czujnosci.

Pradip nie nakrecam sie ,ale jakas przyczyna musi byc ze mi sie @ spoznia ,

dzieki dziewczynki za wsparcie i trzymanie kciuków
a może jesteś z tych co mimo ciąży testy nie wychodzą pozytywne, bo hormony jeszcze się nie rozhulały ? spóźniała ci się kiedyś @ aż tyle?

Cytat:
Eh....
to że przestały cie boleć nie znaczy, że znów nie zaczną (ja tak miałam i też bolały mnie całe potem na chwilę przestały i znów ból wrócił ) Ja czułam się bardzo normalnie do mniej więcej 6-tego tygodnia. Potem miałam co jakiś czas lekkie mdłości, kolejny tydzień był niezbyt fajny - okropne mdłości w ciągu całego dnia, wymioty, pseudo wymioty, zmęczenie - tylko spać). Brak apetytu - na myśl o jedzeniu robiło mi się niedobrze i potrafiłam nie jeść nic do 17.00. Teraz jestem w 10-tym tyg i od kilku dni przestało mnie mdlić na widok każdego jedzenia. Od kawy odrzuciło mnie całkowicie (wcześniej nie było dnia bez niej). Ćmi mnie czasem brzuch jak na @, ale tylko czasami (i nie wiem czy to czasem nie pokryło się z dniami mojej spodziewanej @), czasami coś pociągnie, coś zakłuje - wiele zmian zachodzi więc musimy to odczuwać, ale najlepsze jest to, że każda z nas może mieć inaczej.

Cytat:
Mnie gazy dopadają zazwyczaj wieczorem jak kładę się do łóżka wtedy mamy taka operę w sypialni, że nie możemy z TŻ wytrzymać ze śmiechu Wczoraj TŻ śmiał się, że to niemożliwe, że z tak małej osoby takie odgłosy odchodzą
a jak tam mdłości? lepiej ci już? u mnie zdecydowanie lepiej, ale czasami tak mnie dorwie, że mam dość...
Malgos_12 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-28, 16:52   #3560
patrycjja
Zadomowienie

Cytat:
Witam się z rana.

Co by się nie działo nawet jak nie chcecie czytać to i tak wam napiszę
No więc @ miał być w sobotę więc dzisiaj już nie wytrzymałam i zrobiłam test.
Poczekałam aż Tż wyjdzie do pracy i zrobiłam
Na początku wszystko jak zawsze czyli nic a po minucie jakby druga kreska??
Nie wierzę! Powiedzcie, że też to widzicie!!!

To jest wiarygodne?? Umawiać się do ginekologa?

Łooo matko odebrało mi logiczne myślenie.
Jutro zrobię drugi test
Jak miło zajrzeć po dłuższym czasie i zobaczyć takim mile wiadomości. Gratuluję !

Co do wizyty - 6t4d slyszalam już serduszko, a "fasolka" miala 4mm ale jak wcześniej pojdziesz zobaczysz pewnie pecherzyk

Stary 2013-06-28, 17:50   #3561
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Witam dziewczynki
Ja tak szybciutko, chcę was poinformować, że się obroniłam i mam dyplom licencjata
Tylko nie wiem kiedy odebrać dyplom

Po za tym żadnych zmian, @ się nie pojawia.
Dzięki laski dzięki wam już się nie stresuje tymi objawami co ma być to będzie.
Stary 2013-06-28, 19:26   #3562
benetta
Zadomowienie

mam problem. biore luteine 2x1 tab pod język i duphaston 3x1 tab. a teraz zaczęłam się zastanawiam czy nie na odwrót miało być...
orientuje się może któraś?

Stary 2013-06-28, 19:42   #3563
patrycjja
Zadomowienie

Cytat:
mam problem. biore luteine 2x1 tab pod język i duphaston 3x1 tab. a teraz zaczęłam się zastanawiam czy nie na odwrót miało być...
Ja biorę luteine dopochwowo 2x2. U Ciebie czy to prawidłowo powie Ci tylko lekarz, bo tak naprawdę oni bardzo różnie ustalają dawki

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-06-28, 19:53   #3564
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Witam dziewczynki
Ja tak szybciutko, chcę was poinformować, że się obroniłam i mam dyplom licencjata

No to gratulacje
Cytat:
Nie pomogę bo nie brałam ale z tego co wiem to tak indywidualne dawkowanie że ciężko będzie komukolwiek ocenić a nie dostałaś karteczki od lekarza?
Stary 2013-06-28, 22:25   #3565
justiii87
Zakorzenienie

Cytat:
Witam dziewczynki

Gratuluję

U mnie dyplom do odbioru dopiero 2 m ce po obronie.

---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ----------

Cytat:
Zadzwoń do lekarza, On udzieli Ci prawidłowej odpowiedzi. Każdy ma leki dobierane indywidualnie.

---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ----------

Cytat:
Napisane przez Malgos_12 Pokaż wiadomość
a jak tam mdłości? lepiej ci już? u mnie zdecydowanie lepiej, ale czasami tak mnie dorwie, że mam dość...
Dziś znów wróciły , ale to było tylko raz, więc już się tak nie umęczyłam. A mdłości na razie odeszły. Mam tylko problem z jedzeniem jak zjem za mało źle się czuję, ale jak zjem za dużo to też jest problem tak źle i tak nie dobrze. Cały czas czuję coś na żołądku , ale już się do tego przyzwyczaiłam Oby do stycznia
Stary 2013-06-29, 06:44   #3566
PPPatinka
Rozeznanie

Cytat:
Witajcie w piątek

Kochana nie panikuj jeszcze będziesz miała dość wszystkich oznak ciążowych

Bardzo dobrze że leżysz dbaj o Was

kurcze a u tej drugiej doktor nie chcesz zostać?
Czasem takie machnięcie ręki na wszystko jest najlepszym sposobem na zajście ale nie zostawiaj nas
koziemko gratuluje obrony )

eh ta doktorka tez ma srednie opinie wiec się waham ale na monitoring kazala przyjść od 10dc i powiedziała ze para starajaca się o dziecko powinna przytulać się co drugi dzień przez caly cykl wtedy sa największe szanse na poczecie na pewno Was nie opuszczę będę kibicować każdej z Was) nawet jak zaprzestane staranek jeszcze nie wiem co zrobie ale z każdym dniem mysle ze tak będzie lepiej bo już jestem zmeczona

Edytowane przez PPPatinka
Czas edycji: 2013-06-29 o 06:45 Powód: kkk
PPPatinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-29, 09:09   #3567
kkasienka
Raczkowanie

A przepraszam zapytam, chociaz nie jestem w temacie... dlugo sie staracie?

Staranka z OvuFriend

Mój wykres:
http://ovufriend.pl/thumb/c68b76157f...fd34c38436.png
kkasienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-29, 09:23   #3568
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Gratuluję

U mnie dyplom do odbioru dopiero 2 m ce po obronie.

---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ----------

Zadzwoń do lekarza, On udzieli Ci prawidłowej odpowiedzi. Każdy ma leki dobierane indywidualnie.

---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ----------

Dziś znów wróciły , ale to było tylko raz, więc już się tak nie umęczyłam. A mdłości na razie odeszły. Mam tylko problem z jedzeniem jak zjem za mało źle się czuję, ale jak zjem za dużo to też jest problem tak źle i tak nie dobrze. Cały czas czuję coś na żołądku , ale już się do tego przyzwyczaiłam Oby do stycznia
No to jeszcze trochę poczekam na ten dyplom. Paniom w dziekanacie się nie spieszy

A mi się chcę okropnie spać. Wczoraj po obronie się zaczęło myślałam , że to z wrażeń ale dziś to samo. Najgorsze, że jak się położę to nie mogę zasnąć

Cytat:
Napisane przez PPPatinka Pokaż wiadomość
koziemko gratuluje obrony )

eh ta doktorka tez ma srednie opinie wiec się waham ale na monitoring kazala przyjść od 10dc i powiedziała ze para starajaca się o dziecko powinna przytulać się co drugi dzień przez caly cykl wtedy sa największe szanse na poczecie na pewno Was nie opuszczę będę kibicować każdej z Was) nawet jak zaprzestane staranek jeszcze nie wiem co zrobie ale z każdym dniem mysle ze tak będzie lepiej bo już jestem zmeczona
Dziękuję za gratulacje
Idź na monitoring, będziesz wiedziała czy masz prawidłową owulację i kiedy ona jest.
Stary 2013-06-29, 16:49   #3569
sylwusia0411
Raczkowanie

Malgos_12raz tak mialam z 2 lata temu ,ale lekarz mi wywolal przez luteine i od tamtego czasu wszystko jak w zegarku a nawet 1 lub 2 dni wczesniej dostawalam @ bole jak by miala przyjsc sa czasem ale jej nadal brak juz 8 dzien.

koziemleko gratulacje obrony
Stary 2013-06-29, 20:21   #3570
Malgos_12
Zakorzenienie

Koziemleko - gratuluję obrony!
Malgos_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości