|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3751 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVIII
Michaś jaki już duży chłopak! Cudny! Cytat:
Co do Kai to jest grzeczna, brzuszek ją tylko troszkę męczy, ale podobno trzeba przeczekać... Budzi się góra 2 razy w nocy Jest urocza, a zakochani są wszyscy po kolei, chociaż ja chyba najbardziej, szczególnie wtedy gdy podchodzę do niej, mówię i coś opowiadam, a ona tak nieświadomie uśmiecha się na dźwięk mojego głosu... Piękne są takie chwile...anita, dziękujemy |
|
|
|
|
#3752 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVIII
Adunia, Paniczka śliczne Wasze dzieciaczki!! I stwierdzam fakt że wszystkie dzieci AM są piękne!!
Czytam Was...ale nie mam weny za bardzo pisać jakiego doła załapałam....
|
#3753 |
|
Zakorzenienie
|
Iza, ojej. A powiedz, jakie bierzesz leki na astmę?
Panika, Michaś taki młody, a już czyta? No zdolniacha A jaki słodziak do tego ![]() Iza, Wika, no myślę, że innym podejściem się człowiek sam krzywdzi. Izuś, chętnie byśmy gdzieś wyjechali we dwoje, ale nie wiem, czy to będzie możliwe w tym roku. Niestety. Wieka, fajny taki kochający starszy brat - ciekawe co będzie jak Maluch się pojawi
|
|
|
|
#3754 |
|
Konto usunięte
|
Hej - mi się zaczyna juz druga @ po #
|
|
|
|
#3755 |
|
Zakorzenienie
|
boshe a ja ciągnę pierwszy cykl....
|
#3756 |
|
Zakorzenienie
|
Biore dyski Flixotide i Serevent a w razie ataku Ventolin.A co ty bierzesz? Mój gin mówił że czasem astma jest przeciwskazaniem do porodu sn.Ale mój alergolog uważa że spokojnie można rodzić z astmą,dał mi zaświadczenie do gina że nie widzi przeciwskazań do sn. Dziewczyny zjadłam słodki jogurt i poczułam takie 3 lekkie puknięcia od środka
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek Edytowane przez iza243 Czas edycji: 2013-06-28 o 12:21 |
|
|
|
#3757 | |
|
Zakorzenienie
|
I super! W miarę regularnie przyszła?
Cytat:
Co do leków, to oczywiście Ventolin w razie ataku, a 2 razy dziennie (rano i wieczorem codziennie) Symbicort 180. Ja czytałam, że astma bywa wskazaniem do cc, ale w sytuacjach, kiedy jest dość ostra. A tak, to można spokojnie rodzić sn. A widzisz jakąś różnicę pomiędzy jej przechodzeniem przed ciążą, a w trakcie? |
|
|
|
|
#3758 |
|
Zakorzenienie
|
Butter a co to za lek ten Symbicort?Wiesz co ja od dawna mam w miare stabilnie duszności mam rzadko i w ciąży jak na razie się to nie zmieniło.Najczęsciej mam ataki jak się rozpoczyna sezon grzewczy bo powietrze się robi bardziej suche.Często mam ataki w zimie,alergolog mówił że od zimnego powietrza płuca się bardziej kurczą.A ty jaki masz stopień astmy?Mi ze spirometri wychodzi tylko 65% wydolności płuc,więc ciężki stopień.Temu się troche zdziwiłam że alergolog nie widzi wskazań do cc,ale ufam i mam nadzieje że będzie ok.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#3759 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
MACIE BOSKIE DZIECI!! Ja też chce już Swoje... ![]() :pr osi:
|
|
|
|
|
#3760 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry!
Ojej... Dziewczyny, ale naprodukowałyście od wczoraj! Dziękuję Wam jak zawsze za miłe słowa! ![]() Teraz w lipcu muszę zrobić rundkę po lekarzach. Nie lubię tego, no ale... Siła wyższa Kocurku, a jakie szczegóły Cię interesują? ![]() I mówisz, że Cię brzucho na @ boli? Oho! Zaczyna się intensywne oczekiwanie! Fiol, Ugisu? A co to? ![]() I gratulacje wielkie dla męża! Często sobie o Was myślałam i cieszę się, że udało Wam się wyjść na prostą! Pani, no to oklaski dla Twojego bardzo kontaktowego, wyjątkowo kumatego dziecka ![]() A my na taką egzotyczną podróż też wybieramy się od dwóch lat już Miały być Chiny, ale w końcu stanęło na Japonii- bo szybciej ![]() Agatko, ale cyrk u tego lekarza... Nienawidzę tej atmosfery w poczekalni u lekarza, zwłaszcza u lekarza z NFZ Basiu, buziaki dla Ciebie i Twoich chłopaków ![]() Zeberko, STO LAT dla Kasi! Pokaż nam potem wystrojoną Jubilatkę ![]() A Tobie należą się wielkie oklaski za organizację ![]() Anitko, ![]() Edytte, dziękuję ![]() Renia, tak jest! Nie mogę się doczekać, żeby do Was dołączyć! A na razie jeszcze Wam pokibicuję. Adunia, świetne zdjęcie! Ubawiło mnie- ta minka, te paluszki! ![]() Mlebidakin , rozumiem Cię. Ja swego czasu po # też wypatrywałam nowych wątków na poczekalni i potem katowałam się czytając je. Perse, wierzę, że sztuka karmienia nie należy do najłatwiejszych, zwłaszcza na początku, ale trzymam kciuki za wytrwałość! ![]() Zgadzam się z Paniczką, że karmienie jest w głowie. Zresztą to są słowa samych doradców laktacyjnych. ALE jeśli Ci się nie uda, jeśli zrezygnujesz, to pamiętaj, że to nie czyni z Ciebie złej matki. Tulę mocno! ![]() Kończę to nadrabianie, bo jeszcze nawet śniadania nie zjadłam... ![]() Miłego dnia, Dziewuszki!
|
#3761 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też takie typowe ataki mam rzadko. Najczęściej faktycznie jak zaczyna się sezon grzewczy i np. jak w zimie wsiadam do autobusu...na dworze zimno, w busie ciepło - szybka zmiana temperatur i zaczynam świszczeć. Podobnie przy wysiłku fizycznym. Ja mam raczej średnią tę astmę. Nie jakiś dramatyczny stopień. Co do wydolności płuc, to u mnie się to właściwie zmienia przy każdej spirometrii..bo czasem, jak czuję się dobrze, to lekarka zmniejsza mi dawkę leku... |
|
|
|
|
#3762 |
|
Zakorzenienie
|
Butter dziękuje za info o leku
Co zrobić,musimy się męczyć z tym nie uleczalnym cholerstwem
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#3763 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jako świrusa wycieczkowego- wszystkie ![]() Gdzie, jak, jaki hotel z kim?
|
|
|
|
|
#3764 |
|
Zakorzenienie
|
Adunia Ale Mała Kruszynka
Pani Patrząc na zdjęcie Michasia nie wierzę w to, że taki dorosły się zrobił. Medi Poczytaj o maseczce Uguisu No Fun.. Strasznie popularna się zrobiła ![]() Iza Wiem co to astma. Kiedyś w przeszłości miałam epizody astmatyczne. Pomagał mi Encorton. A gin wie o tym ![]() Wieka pochwal się fryzurą jak wrócisz Koocur Spróbuj negocjować z Marcelem szybsze wyjście |
|
|
|
#3765 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj dostałam skierowanie do poradni endokrynologicznej! dziś zadzwoniłam i się umówiłam! Termin mam na 25 listopada!
|
#3766 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Encorton brałam jak miałam częste i długie ataki. Cytat:
||
|
|
|
#3767 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3768 |
|
Konto usunięte
|
Odp: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVIII
Cześć...
Zeberko sto lat dla Małej! Siedzę przed kompem i piszę jedną ręką, drugą odciągam. Idziemy na butelki, mam już 200 ml ![]() Teraz robię przerwę na śniadanie (pierwszy posiłek dziś) i ściągam dalej. Była położna u nas dzisiaj. Nic dziwnego, że Mały nie umie ssać z mojej piersi, skoro jest ona twarda jak kamień. Mam maksymalnie odciągnąć mleko, bo dostanę zapalenia jeszcze dziś. Kapusta, masaże i te sprawy. Ale potem może uda nam się przystawić Młodego, z kapturkiem czy bez. Poza tym wykazuje wszystkie odruchy noworodkowe w normie, skóra ma ładny kolor i jest w dobrej kondycji (nie ma odparzeń, uczuleń ani nic) i ogólnie jest OK We wtorek wizyta u pediatry i zważymy wtedy Skarbeczka, a pediatra pewnie i tak zaleci dokarmiać Bebilonem dla wcześniaków (bo ma on wyższą wartość kaloryczną i musimy mu jednak trochę mm podawać). I pewnie będziemy bardzo często chodzić do pediatry, żeby się ważyć. No i szukamy wciąż butelki idealnej, bo Mały się ciągle krztusi, dostaję już gorączki jak przychodzi pora karmienia... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3769 |
|
Zakorzenienie
|
Perse Polecam butelki antykolkowe z Dr Browna. Mają nawet dla wczesniaków. Dzieki zaworom wolno z nich leci
Takie Mieliśmy http://allegro.pl/zestaw-start-1x120...342387698.html Plastikowa jest ok, a ze szklanej wogóle nie chciał pić. Może spróbujcie mu częściej dawać? Stasio też się krztusił bo chciał się szybko najeść. Pomogło dawanie częściej a mniej. Edytowane przez fiolusiek Czas edycji: 2013-06-28 o 13:48 |
|
|
|
#3770 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3771 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
siedziałam u mamy a jak wstałam z łóżka to mnie siekło w pół bo tak mnie jajnik zaczął kłuć że szok! P.S. CO JA MAM ROBIĆ Z TYM DUPHASTONEM????
Dla świata Byliście tylko cząstką, dla Nas całym światem.... 26,01,2011[*] 23,04,2013[*] Nasze Szczęście- IGOREK Edytowane przez agatkaa1 Czas edycji: 2013-06-28 o 13:56 |
|
|
|
|
#3772 |
|
Zakorzenienie
|
Agatko ja bym wzięła ten Duphaston, nie zaszkodzi, a może pomóc
|
|
|
|
#3773 |
|
Rozeznanie
|
Perse powoli się wszystko unormuje
Fiolusiek skróciłam tylko włosy, bo musiałam iść z Julkiem (a miałam ściąć na boba) więc nie ma co za bardzo pokazać...mąż mnie zapisał na 14tą i nie pomyślał, że przecież nie wróci do tej godz...więc Julek asystował pani fryzjerce ![]() Mmedeah88 śniadanie to podstawa prosimy dbać o siebie![]() Mlebidakin a jak u Ciebie @ po #, unormowały się od razu? Iza przekichane z tymi alergiami
|
|
#3774 |
|
Zadomowienie
|
Perse
![]() No to jak jest twarda pierś to mały nie ma jak ssac-nie jest w stanie uzyskać wypływu pokarmu. Przed karmieniem nie żadna kapusta- to po karmieniu i po odciaganiu i nigdy przenigdy do konca odciagac nie wolno, jak wdzięczni to konca to takie kółko zamknięte bedzie sie produkować wiecej i wiecej.... Zeby z piersi był ułatwiony wyplyw trzeba pierś rozgrzać np ciepły prysznic i wtedy odciagnac troche zeby pierś rozluźnic i wtedy przystawiać małego powinno byc mu łatwej ssac i uzyskiwać to co chce, pózniej to czego nie doje odciagnac. I wtedy oklady z kapusty, chłodzenia cycka. Jest taka książeczka "Warto karmić piersią", warto ja sobie ściągnąć/kupic i przeczytać, jest krociutka a bardzo bardzo sensowna, zgodna z aktualna wiedza na temat laktacji. Sa tam fajnie opisane rozwiązania na rożne laktacyjne problemy. I czemu mając swoje mleko myślisz o Bebilonie? Zapytaj sie pediatre o HMF to jest wzmacniacz mleka kobiecego wlasnie dla wczesniakow, zwiększa m.in kalorycznosc mleka mamy. Miesza soe specjaliny proszek z porcja swojego mleka. To zawsze wyjście niż dokarmianie MM. I na krótki czas bo Artus wcale taki mały nie jest i mie trzeba go tak strasznie pakować. ![]() Dobra, kończę. Bo wyjdę na nawiedzona- a nie jestem
Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2013-06-28 o 14:31 |
|
|
|
#3775 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#3776 |
|
Konto usunięte
|
Odp: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVIII
Dziękuję Wam Dziewczyny za rady
![]() Będę się starać wszystko stosować. Mały nie chce jeść, tylko ciągle śpi ;( Tzn. poje tam, ale z problemami, krztusi się, bo je, zapomina o jedzeniu, napływa mu do buzi i się krztusi My go pobudzamy, ale mało co to daje. Jestem załamana, nie wiedziałam, że będzie z tym tak ciężko. Też go postanowiliśmy budzić częściej. Ale co, jak on teraz zjadł zaledwie 10 ml i jeszcze ulał, bo mu się zapomniało połknąć... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3777 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
teraz 32 dni, pzrez ciąża miałam 29-32, więc ta jest w normie |
|
|
|
|
#3778 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() miłości i tego wielkiego szczęścia dla Was ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale zasymuluję ból w przyszłym tygodniu, to może usuną wcześniej ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41543031]Była położna u nas dzisiaj. Nic dziwnego, że Mały nie umie ssać z mojej piersi, skoro jest ona twarda jak kamień. Mam maksymalnie odciągnąć mleko, bo dostanę zapalenia jeszcze dziś. Kapusta, masaże i te sprawy. Ale potem może uda nam się przystawić Młodego, z kapturkiem czy bez. Poza tym wykazuje wszystkie odruchy noworodkowe w normie, skóra ma ładny kolor i jest w dobrej kondycji (nie ma odparzeń, uczuleń ani nic) i ogólnie jest OK We wtorek wizyta u pediatry i zważymy wtedy Skarbeczka, a pediatra pewnie i tak zaleci dokarmiać Bebilonem dla wcześniaków (bo ma on wyższą wartość kaloryczną i musimy mu jednak trochę mm podawać). I pewnie będziemy bardzo często chodzić do pediatry, żeby się ważyć. No i szukamy wciąż butelki idealnej, bo Mały się ciągle krztusi, dostaję już gorączki jak przychodzi pora karmienia... [/QUOTE] mojej sis córka też zasypiała przy cycu, to jej laktatorka doradziła "dolewać" kiedy mała zasypia taką specjalną strzykawką (może to się nazywa inaczej) pokarm wcześniej ściągnięty - po kilka kropel żeby małą pobudzić do ssania ![]() ja bym nie brała - po co się faszerować...poczekałabym do II na teście ![]() _____________________ a ja dziś zaczynam WAKACJE no w sumie to tak już na 100% to w przyszłym tygodniu ale dziś głowa mi pęka - jutro śpię do południa i nic nie robię - prócz relaksu
|
|
#3779 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No tak tylko że dupek może pomóc się fasolince zagnieździć
|
|
#3780 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a byl taki tyciuni ![]() Cytat:
hehe dorzucam jeszcze dwie (przy jednej mala ssawka) Cytat:
moj Michas tak sie nauczyl jesc. 1,5 dnia go troche oszukiwalam w szpitalu, bo ja nie mialam pokarmu. ssal piers a zeby to robil chetnie i efektywnie, bokiem szlo mm. i laktacja sie rozhulala
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:57.

Kaja śliczna

jakiego doła załapałam....

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
prosimy dbać o siebie