|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#721 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 10
Cytat:
|
|
|
|
|
#722 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a ludzkie (moje) zachowanie, które mnie dziwi: Dlaczego nie zaczęłam się przygotowywać do egzaminu licencjackiego miesiąc temu...? |
|
|
|
|
#723 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja żałowałam, że nie zaczęłam się uczyć tydzień przed egzaminem magisterskim.
|
|
#724 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#725 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Zapewne dziewczyna się spodziewa, że jeszcze nie będzie musiała nic w tym domu robić bo za tą sumę to i sprzątaczkę wynajmą i do restauracji będą limuzyną wożeni...![]() Spoko, to samo pytanie zadawałam sobie rok temu i zdałam. Z pewnością w następnym roku będę znowu zadawać sobie te pytanie. Niektórzy to nie uczą się na błędach. |
|
|
|
|
#726 |
|
Rozeznanie
|
9 lipca, jedyne co mnie ratuje to komisja marzeń
![]() trzymajcie kciuki kobiety! |
|
|
|
#727 |
|
Konto usunięte
|
Taaa też bym chciała wrócić do tamtych czasów
|
|
|
|
#728 |
|
Zakorzenienie
|
Codziennie przeglądam portal gumtree.pl. Interesuje mnie głownie kategoria praca. I codziennie przebijam się przez masę ogłoszeń typu: sprzedaż książek do gimnazjum, adopcje psa, klocki lego, doklejanie rzęs, etc. Czy ludzie nie umieją umieścić ogłoszenia w odpowiedniej rubryce?
|
#729 |
|
... choć nie Westwood
|
Jak się nie opłaca niczego, to 2 tysiaki na rękę na same przyjemności to przyjemna sumka. Ale na życie? na dwie osoby? przecież na jedzenie nie wystarczy
|
|
#730 |
|
Konto usunięte
|
a ona nie pracuje?
|
|
|
|
#731 |
|
Konto usunięte
|
No jak zaczną wspólnie żyć i samodzielnie opłacać rachunki to skńczy się puszenie się i wyjazdy za granicę. A marzenia o pięknym domku pękną jak bańka mydlana. Ale serio zadziwia mnie trochę ta naiwność w tym wieku, ona nie wie ile kosztują produkty spożywcze, energia, inne opłaty? Czy może nie zdaje sobie sprawy ile misio zarabia?
|
|
|
|
#732 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No chyba że szałas z patyków. Przy takich zarobkach to nie ma szans na domek na głębokiej wsi, a o mieszkaniu czy domu można zapomnieć. Z drugiej strony na forach mnóstwo jest wpisów " moi znajomi zarabiają najniższą i budują dom" lub "wystarczy trochę oszczędzać i dom się wybuduje bez kredytu" Więc trudno się dziwić że niektórzy w to uwierzą. [1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;41541220]Jej, jak ja bym chciała wrócisz do czasów niewinności i naiwności, kiedy myślałam, że 2 tysiące to majątek .[/QUOTE] Ja też. Nie no na jedzenie 2 tyś starczy i na 4 osoby na miesiąc ale na kredyt, opłaty, ciuchy, leki, jedzenie, kosmetyki, rozrywkę już zdecydowanie nie. |
|
|
|
|
#733 | |
|
Konto usunięte
|
Choco Glan
Heloł my się przemęczymy z rodzicami bo ja nie będę w żadnym wieśniackim bloku mieszkać, pomieszkamy z rodzicami i dom stawiamy. Ehe i na tym się skończy próba samodzielnego mieszkania ![]() ---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- Cytat:
I dziwi mnie że przy takiej sytuacji oni nie mają oszczędności. Ona nie pracuje
|
|
|
|
|
#734 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez 05872c226b72f809f533e1be5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f2b5f9d Czas edycji: 2013-06-28 o 12:57 |
||
|
|
|
#735 | |
|
and cigarettes
|
Cytat:
![]() Do obrony licencjata nie uczyłam się w ogóle; w piątek dowiedziałam się, że bronię się w poniedziałek, a na piątek i sobotę miałam zaplanowane grillo-imprezy urodzinowe więc nawet za bardzo czasu nie miałam. Na szczęście moja obrona to była gadka-szmatka o pracy.Jednak tej sesji miałam egzamin-podobno-pogrom. W ogóle nie chodziłam na wykłady, więc zaczęłam się uczyć ze dwa tygodnie wcześniej. Po dwóch dniach byłam tak obryta, że cokolwiek nie zaczęłam powtarzać - wiedziałam. Wyluzowałam, a na egzamin zostało mi tylko "cholera, wiem to, jak to szło? co to było?" Kojarzyłam wszystko piknie, ale żeby napisać ładnie - nieee. I z tej nadgorliwości i nauki dużo wcześniej niż zwykle wyszło mi tylko 3,5 |
|
|
|
|
#736 |
|
Konto usunięte
|
No. A wiesz, ja jestem biedakiem, trzeba mi współczuć bo wynajmuję nieswoje mieszkanie i serce się kraje że na biednych 40 metrach muszę się pomieścić
|
|
|
|
#737 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A coś co mnie zaszokowało, to reklama w TV, czemu rada etyki mediów nie zadziałała to nie wiem. Jedzie sobie rodzinka samochodem , dzieciaki to potwory wrzeszczą, biją rodziców w tym ojca co samochód prowadzi, aż do czasu kiedy to rodzice nie dadzą rozszalałej dzieciarni tabletów, i następuje błoga cisza, bo potworki se grają Fatalna pod każdym względem reklama i przekaz zarówno do rodziców jak i dzieci "drzyjcie mor..dę a dostaniecie tablet" |
|
|
|
|
#738 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ta reklama mnie rozwala ![]() Kupmy dzieciom po tablecie, będziemy mieli święty spokój. |
|
|
|
|
#739 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie piszę o wielkim oszczędzaniu, ale o zostawianiu na koncie czegokolwiek, na przykład 10 czy 50 złotych co miesiąc. Po roku, dwóch jest to jakaś już kwota na czarną godzinę.
|
|
|
|
#740 | ||
|
zawsze mam racje
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ---------- Mnie też. Ale wiem, że są tacy którzy i 20 zł by odłożyć nie mogli.
|
|
#741 |
|
Konto usunięte
|
No mają ziemię jak to na wsi, nie znam się na ziemiach ale teraz rosną tam kartofle
|
|
|
|
#742 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#743 | |
|
zawsze mam racje
|
Cytat:
A jak z olejem z pestek winogron? Ja jem rzeczy z oliwą, bo mi smakuje (nie z każdej firmy, mam swoje ulubione) ale żebym uważała to za 8 cud świata to nie. A niektórzy myślą oczywiście, że zagramaniczne=lepsze.
Janusze reklamy “You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf <3 <3 <3 Edytowane przez kobietasukcesu Czas edycji: 2013-06-28 o 13:23 |
|
|
|
|
#744 |
|
Konto usunięte
|
Ja wiem, tylko czasem wpadną jakieś większe wydatki typu lekarz czy naprawa samochodu i całe oszczędzanie przepada.
|
|
|
|
#745 |
|
Zakorzenienie
|
Ale na to właśnie są te pieniądze, zbierają się a jak wpadnie coś drogiego, nieoczekiwanego to nie trzeba pożyczać od znajomych, rodziny czy co gorsza od lichwiarza ( nie mówię ty o prawdziwych bankach) tylko bierze się kasę z konta i od nowego miesiąca oszczędza na nowo.
|
|
|
|
#746 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#747 |
|
Wtajemniczenie
|
Wczoraj jechałam autobusem (wypchanym po brzegi starszymi paniami wracającymi z targu). Autobus stał w dużym korku i pewna starsza pani poprosiła kierowcę,żeby jej drzwi otworzył, to będzie miała bliżej. A te starsze babcie,że tak nie wolno, że jak to tak i się nie powinno robić i w ogóle dyskusja nie z tej ziemi na pana kierowcę. Dam sobie uciąć rękę, że jak by nie otworzył tych drzwi, to by go wyzwały od chama itp.
Tak źle tak nie dobrze.A w ogóle to wkurza mnie poziom narzekania w Polsce, ,,zachwalany" jest nawet przez obcokrajowców. Staram się nad tym pracować, bo jak tak spojrzeć, to rzeczywiście jest z tym masakra. |
|
|
|
#748 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#749 |
|
Konto usunięte
|
najtańsze tablety to kwestia 180 zł
|
|
|
|
#750 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() .
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:51.

ja żałowałam, że nie zaczęłam się uczyć tydzień przed egzaminem magisterskim.

Tak źle tak nie dobrze.