Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 2 wątku na odchowalni ?
Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 3 9,09%
Przemuś ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 0 0%
Problemy brzuszkowe czasem mamy, ale uśmiechem to nadrabiamy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 0 0%
W roli mamy się sprawdzamy i w problemach się wspieramy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 4 12,12%
W maluszkach zakochane, zabiegane, zakrzątane - Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 1 3,03%
Szczepienia i kolki za nami, niedługo pochwalimy się pierwszymi ząbkami. V-VI 2013 2 6,06%
Na naszym wątku już same niemowlaki i stają się za małe wszystkie bodziaki. V-VI 2013 0 0%
Dziwne dźwięki wydajemy gdy rozbawić dzieci chcemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 2 6,06%
Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. Mamy V-VI 2013, cz.2 0 0%
Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 4 12,12%
Śmieszne zabawy wymyślamy, by maluchy dobrze się rozwijały. Mamusie V-VI 2013, cz.2 0 0%
Mata, gryzak czy też smok daj mi mamo wszystko to. Mamusie V-VI 2013, cz.2 1 3,03%
Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 14 42,42%
Jedno cyckę wcina drugie butlą zapija inne papką pluje a co ja dziś ugotuję. 2 6,06%
Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-28, 12:01   #91
justyna_g4
Zakorzenienie

Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.

Moje dziecko chyba myli dzień z nocą. Od 9 zjadła, spała do 12, znów zjadła i teraz znów śpi, a w nocy oczekuje towarzystwa

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 12:12   #92
salviae
Zadomowienie

Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Dzien dobry my tez sie witamy.
Ja na dzis tez zaplanowalam troche czasu dla siebie tzn. Jak mlody znow po sab simplexie bedzie mial dobry dzien i przesypial te 2-3h. To zamierzam zostawic go pod okiem tatusia i zrobic sobie wlosy henna.
No i musze chyba zaczac porzadnie sciagac ten pokarm by zrobic jakies zapasy. Bo na razie mam w zamrazarce tylko 2opakowania.
A swoja droga ktos juz rozmrazal? Strasznie dlugo to musi trwac.

A jeszcze sie podpytam - wczoraj pytalam o ilosc snu 1 i 2 mies. Maluchow- a dzis mam pytanko o karmienie. Czy w tym wieku zauwazylyscie ze karmicie rzadziej?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Kuba spi najczęściej 2 razy po 2 godziny w dzień, czasem jakieś krótkie drzemki wpadają, a czasem śpi w sumie godzinę przez cały dzień, nie ma jakiejś regularności. Karmie co 2-3 godziny więc w sumie tak często jak na początku, ale on szybciej się najada W nocy gdyby nie problemy z kupą to mógłby spać nawet 8 godzin, dzisiaj w nocy o 10 zrobił kupę, dokarmiłam go i spał do 6 , szkoda, że zrobienie kupy nie przychodzi mu tak łatwo

Cytat:
Napisane przez becik_4 Pokaż wiadomość
Ja już zamrażało ale się zastanawiam ile czasu potrzeb na rozmrozenie chyba już na noc wyjde i wystawie do lodówki i na dzień powinno być ok do spożycia ?
Ja wyciągnęłam o 7 rano to do 13 nie było gotowe, najlepiej wyciągnąć dzień wcześniej

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
zielono-musztardowa tak pół na pół
Tak jakbyś do jajecznicy dodała kawałki szpinaku czy szczypiorek

---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ----------

A ja zostawiam Laure z Tż. Juz w 2 tygodniu po powrocie do domu ja byłam na zakupach a on jej pilnował. Tydzień temu też byłam bo chciałam sobie kupić jakieś ciuchy. A takie wyjścia na 15 minut często mi się zdarzają jak mi czegoś zabraknie do obiadu albo trzeba rachunki zapłacić. A i ostatnio byłam w kościele z chrzetem załatwiać. Wolę zostawić ją z Tż bo jak widzę co moja mama z nią wyprawia to mnie ciarki przechodzą. Mała śpi ale się kręci a ta ją na ręce bo się kręci, albo obie babcie smoczek jej na siłe. Schowaliśmy go żeby je nie kusiło.
Ja też zostawiam z TZ, ale wtedy staram się wszystko załatwić jak najszybciej, żeby się chlopaki nie męczyły, bawi się z małym fajnie, pomaga mi też, ale jak on zaczyna płakać i nie wie co zrobić to się pogrąża. A z mama mam luz i nie myśle cały czas co się tam dzieje.

Pochwale się, że moje dziecko wczoraj pierwszy raz powiedziało aguu teraz leży i gada do książeczki, ale tak troche rozpaczą to zajeżdża ide mu czymś pomachać przed oczami
I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo
Kubuś
salviae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 12:23   #93
iwona335
Zakorzenienie

Trzymam kciuki za rodzące
u mnie cisza
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 12:38   #94
colorblue
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-V

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość

Witam się w nowym wątku.

A ja znów po nieprzespanej nocy się witam. Wczoraj w dzień mała nawet fajnie. Rano pospała a od 12 nie dałam jej spać tylko cały czas do niej mówiłam bo stwierdziłam że w nocy będzie spać jak co 2 karmienie w dzień a nie cały czas. I co...przeliczyłam się. koło 19 zasnęła i spała godzinę. Po kąpaniu już wogóle. Do 23.30 próbowałam ją uśpić...na rękach spała, po odłożeniu do łóżeczka po 5 minutach był płacz. NA prawdę miałam ochotę siąść i płakać albo wyjść. W końcu zasnęła koło północy, ale po 1 znów pobudka na jedzenia, odbijanie i 45 minut usypiania. I tak w kółko. Kiedyś zasypiała od razu albo przy piersi a teraz nie wiem co się jej stało. Łącznie spałam chyba ze 3 albo 4 godziny. Zaraz idę się położyć ale znając życie nie zasnę.
A i wczoraj mieliśmy kryzys karmienia. Chyba od smoczka mała zaczęła sobie tak ciumkać a nie ssała. "Jadła" ok 15 minut i zaraz był wrzask i szukanie tak jak jest głodna. Tż ją przetrzymał aż była na prawdę głodna i coś tam zaczęła znów ssać. Odstawiliśmy smoczek i mam nadzieję, że wszystko wróci do normy.
Wczoraj w nocy miałam pierwszy raz myśl, że może lepiej jakbym nie miała pokarmu i dawała jej butelkę bo jeszcze kilka takich nocy i chyba oszaleje.

Mam pytanie do dziewczyn które karmią...na początku czułam że mam pełne piersi ( nie twardniały ale były cieżkie), a teraz są miekkie i niby coś tam czuć że w nich jest ale nie tak jak wcześniej. Zastawiam się czy tracę pokarm czy laktacja sie unormowała ( ale na to chyba za wcześnie jeszcze ). Jak mała je ( tak z 15 minut ) to jak później ścisnę pierś to jeszcze mleko wypływa wiec chyba nie ma za mało.

Trochę sie boję bo mama mi wczoraj powiedziała ze mojego brata karmiła tylko 3 tygodnie bo nie miała pokarmu.
Pewnie laktacja się unormowała:-* dostawiaj jak najczęściej do piersi to będzie mleka więcej

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
hej..witam się na odchowalni..

kurcze sentymenty...ehh...

czytam Was codziennie ale już napisac nie mam czasu..
mały jeden i drugi dużo potrzebują uwagi..

no i załatwianie wszystkiego po kolei..teraz jestem na etapie becikowego..

Gabryś jest kochany... w dzień nawet dużo nie śpi ale spokojnie obserwuje co tam już zobaczy..a w nocy śpi ciągiem 3/4 godziny od karmienia do karmienia...wczoraj wieczorem troszkę marudził i obawiam się że niestety i nas dopadają jakieś bóle brzuszkowe...

Wiko kochany i wyrozumiały..zawsze czeka jak jest potrzeba..bo Gabryś musi wypic mleczko z cysia

ogólnie jest ok!...zaczynam łapac wiatr w żagle..i w miare płynnie dryfować..

nic mnie już nie boli.."cytrynka" się zagoiła..

małemu pępek odpadł wczoraj ..czyli w 10 dobie życia...

anoxe trzymam mocno kciuki za szybki i opanowany poród
myśl pozytywnie ..będzie dobrze

elusiek..strasznie mi przykro z powodu Adisia... będę się modlic za Twojego synka..oby jak najmniej bólu cierpiał i szybko do pełnego zdrówka wrócił....
brawa i za pępuszek i za cytrynkę;-)

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Raczej zapewniają. Możesz też zostawić dziecko i tylko przychodzić karmić - pewnie zależy od szpitala.

pewna jesteś, że to trądzik a nie potówki bo potówki wychodzą od upałów

u nas taki problem brzuszkowy jest raz dziennie i ja nie kupiłam niczego młodemu, pomaga mu pozycja jak do leżaczka i teraz wibracje w bujaku

No i wtedy się nie zajmują. Przewijają, karmią i włożą smoczek jak dziecko płacze. Tyle.

zależy od dnia.. i nie można się nastawić, że jak już się rzadziej karmi to tak będzie bo dziecko co jakiś czas znów wisi na piersi bo wzrasta jego zapotrzebowanie i "robi zamówienie"
u mnie nie jest na rano dobre chyba za bardzo mi lodówka chłodzi

Nie zanika Ci pokarm, laktacja się normuje. Pewnie u Twojej mamy było podobnie ale wtedy wiedza na temat kp była zerowa niestety

i niby aceton ma przeniknąć do krwi i później do pokarmu? wg mnie bzdura ale nie wiem

Anoxee około 10:00 miała 5cm rozwarcia

rozkręciło się samo ale dostała oxy, mąż jest z nią Dziś będzie Leonek!!!

My po usg bioderek, wszystko ok, kontrola za 2 miesiące

brawo za bioderka:-*

Anoxe kciuki!!! Ciśnij tam:-*

Cytat:
Napisane przez joooasia Pokaż wiadomość
Laski, jestem na porodowce, podpieta pod oxy. Rozwarcie było na 1 palec rano, teraz jest na dwa. Skurcze mam, Młody się tylko cholera nie chce wstawić... Szyjka długa. Zobaczymy co będzie dalej...

o i kolejny maluch się szykuje :-*

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Bo W. nie ma jednego jąderka tzn. niezstąpiło i nie wiemy co dalej...
oj biedny:-* oby było ok!!!

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 12:38   #95
banka26
Zakorzenienie

Jenny mojemu Dawidowi dlugo niezstapilo jaderko ale do pewnego wieku jest czas wiec mysle ze nie masz sie czym martwic a Michas za to ma wodniaki na jajeczkach tez czekam czy zejda no i pepuszek wystajacy
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 12:54   #96
happy blue
Zadomowienie

Puchatkowa, pytałaś o emolienty. Ja używam Emolium. Jeśli chcesz używać też czegoś do smarowania, to najlepiej weź z tej samej firmy co płyn do kąpieli.

Komiksowa- podziwiam za wielorazówki. Pranie wstawiasz codziennie czy rzadziej?

Motylku- jak tam?
Stary 2013-06-28, 12:56   #97
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Katate Pokaż wiadomość
Bo moim zdaniem na te prężenia to nic nie pomaga tak w 100%
Musi poprostu ten układ pokarmowy dojrzeć.Wyrastają z tego maluchy. Mój skonczył 2 msce i skończyło się prężenie.
O to szybciutko się skończyło. Super, mam nadzieję, że u nas też tak szybko pójdzie, choć muszę przyznać, że ten lek na kolki nieźle daje sobie radę.
Są pewne prężenia ale już widać, że nie takie bolesne.

A swoją drogą wczoraj się strasznie z Młodego śmiałam. Bo on się przyzwyczaił, że po kąpieli jest szybkie ubranie i jedzenie ( później sen), a wczoraj chciałam mu jeszcze oczka zakroplić i nawet sobie nie wyobrażacie jak się wpienił, że coś mu do oczu kropie zamiast cycka dać. Wyglądało to prześmiesznie.

Włosy zahennowałam, przejrzałam szafę swoich ciuchów i mam aż 2 worki do wydania Jak tak dalej pójdzie to może stopniowo, każdego dnia po trochu ogarnę dom, bo póki co patrzę i widzę wielki syf, a czasu nie ma by posprzątać.
TŻ'towi niby mogłabym zlecić tylko ciężko zlecić jak on nie widzi gdzie jest bałagan Taki już typ

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 12:59   #98
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elusiek Pokaż wiadomość
Pytanie mam, czy jak matka idzie z dzieckiem do szpitala, to tam jej zapewniają pokój z dzieckiem, czy może przebywać gdzieś indziej a przychodzić tylko na karmienie już dwie różne historie słyszałam o tym
to chyba zależy od szpitala. trzymam kciuki za was

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny za wsparcie. Miałam wczoraj pocytowane jeszcze na starym wątku, ale tak mnie napierniczała ta prawa strona, że nie wyrabiałam. Poszłam do wanny z ciepłą wodą i mi ulżyło. Ale po 10 minutach to samo. Ale zdążyłam zgłodnieć i pochłonąć bułkę z czego się cieszyłam, bo już mi było aż niedobrze (pewnie z głodu, bo jadłam o 15 i to zupkę). Z powrotem weszłam do wanny, ulżyło, ale później już powoli wracało. Wyszłam z wanny, wzięłam dwie nospy i jakoś na półsiedząco przysnęłam. Noc jakoś zleciała, ok. 3:30 zauważyłam na wkładce brązowe plamienie, a o 4:10 pierwszy raz poczułam coś na wzór skurczu. I tak się kulają do teraz. Rozjeżdżają się, bo najpierw były co 7 min., później co 8, co 7 i nagle co 4 i tak się trzyma od godziny.

Tymczasem jedziemy do szpitala...

Buziaki dla maluchów.

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość

Anoxee około 10:00 miała 5cm rozwarcia

rozkręciło się samo ale dostała oxy, mąż jest z nią Dziś będzie Leonek!!!

My po usg bioderek, wszystko ok, kontrola za 2 miesiące

Cytat:
Napisane przez joooasia Pokaż wiadomość
Laski, jestem na porodowce, podpieta pod oxy. Rozwarcie było na 1 palec rano, teraz jest na dwa. Skurcze mam, Młody się tylko cholera nie chce wstawić... Szyjka długa. Zobaczymy co będzie dalej...

się witam na odchowalni wczoraj zaliczyliśmy pierwszy spacer do przychodni-im większe dziury w chodniku tym spokojniej młody spał w końcu zaczął przybierać na wadze, więc następna wizyta dopiero przy okazji szczepień pani doktor powiedziała też że nie ma co się spinać z tym USG bioderek do 6 tygodnia jak nie będzie terminów - spokojnie biorąc pod uwagę że wszystko jest OK możemy to zrobić do skończenia 3 m-ca no i taki termin mamy

później jeszcze mieliśmy wizytę znajomych z roczną Julką, wieczorem przyszedł przyjaciel z czekoladkami belgijskimi, żebym mogła sobie sprawdzić jak mały zareaguje na czekoladę (i chyba dobrze, w każdym razie jadł zachłannie, ulał tylko troszkę i spał długo w nocy). także dziś dzień lenistwa
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 13:09   #99
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
O to szybciutko się skończyło. Super, mam nadzieję, że u nas też tak szybko pójdzie, choć muszę przyznać, że ten lek na kolki nieźle daje sobie radę.
Są pewne prężenia ale już widać, że nie takie bolesne.

A swoją drogą wczoraj się strasznie z Młodego śmiałam. Bo on się przyzwyczaił, że po kąpieli jest szybkie ubranie i jedzenie ( później sen), a wczoraj chciałam mu jeszcze oczka zakroplić i nawet sobie nie wyobrażacie jak się wpienił, że coś mu do oczu kropie zamiast cycka dać. Wyglądało to prześmiesznie.

Włosy zahennowałam, przejrzałam szafę swoich ciuchów i mam aż 2 worki do wydania Jak tak dalej pójdzie to może stopniowo, każdego dnia po trochu ogarnę dom, bo póki co patrzę i widzę wielki syf, a czasu nie ma by posprzątać.
TŻ'towi niby mogłabym zlecić tylko ciężko zlecić jak on nie widzi gdzie jest bałagan Taki już typ
fajnie, że się polepszyło z brzuszkiem!
Stary 2013-06-28, 13:15   #100
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
Puchatkowa, pytałaś o emolienty. Ja używam Emolium. Jeśli chcesz używać też czegoś do smarowania, to najlepiej weź z tej samej firmy co płyn do kąpieli.

Motylku- jak tam?
Aaa dobrze Rano poszła kupiora przy jedzeniu i był spokój (nie liczę małych prężeń ), tylko młoda już wcale tak chętnie nie chodzi spać. Wstała o 9 i do 13:30 buszowała. W końcu zasnęła Trochę ją kręci, ale bez porównania ( a mi w głowie ciągle huczy, by ją przystawić do cyca, bo mleka dalej ogrom, ale boję się tego co będzie i jeszcze biedna tak szuka go wszędzie
I moja mama mi jeszcze nie pomaga w tej decyzji.
Wszyscy wspierają, mówią, że dobrze, a moja mama nie mówi nic. A jak jest u nas to tylko jak wylewam mleko to "oo tyle mleka marnujesz" "daj jej cyca" "ile będzie na tym sztucznym" "upasie się" No jasne dam, a później ja będę musiała walczyć z jej bólem Szkoda gadać.
A u Was jak? Helenka grzeczna ? Problemy brzuszkowe nie wracają?

Jenny mam nadzieję, że jąderko się zstąpi!

Anoxee mam nadzieję, że już tulisz Leonka

Justyna
a może Młoda ma taki okres, u nas też był taki tydzień, że młoda w nocy miała godziny aktywności...

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 13:36   #101
Veronic
Wtajemniczenie

hejj

anoxee, joasia- powodzenia !

ja tylko na chwilkę wpadłam, oczywiście Młody ma dzisiaj zły dzień tak jak przypuszczałam (bo wczoraj miał w miarę dobry...) od 3 w nocy praktycznie nie śpimy ciągle gazy, kupa ( w raczej trudności w jej zrobieniu),marudzenie i tak w kółko, szkoda gadać

szarp- podziwiam Cię , że robisz tyle rzeczy w ciągu dnia...

mamy dzieci kolkowych Wy też tak szalejecie ?
ja czasami nie mam kiedy wyjść na 1 spacer, a co dopiero na 2 ....

jak Mały cierpi- płacze i pręży się, to wolę w ogóle z nim nie wychodzić, bo i on się umęczy i ja, i cały spacer będzie u mnie na rękach...

w domu od tygodnia nie odkurzałam strasznie mnie to wkurza...

mam nadzieję, że jeszcze miesiąc i będzie po wszystkim i jego jelitka w końcu zaczną normalnie pracować...

mam też nadzieję, że w ten wtorek Młody będzie miał dobry dzień
bo o 7 ruszamy, jedziemy do Poznania na moją obronę mgr...

-===
trochę się pożaliłam
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-28, 13:39   #102
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
się witam na odchowalni wczoraj zaliczyliśmy pierwszy spacer do przychodni-im większe dziury w chodniku tym spokojniej młody spał w końcu zaczął przybierać na wadze, więc następna wizyta dopiero przy okazji szczepień pani doktor powiedziała też że nie ma co się spinać z tym USG bioderek do 6 tygodnia jak nie będzie terminów - spokojnie biorąc pod uwagę że wszystko jest OK możemy to zrobić do skończenia 3 m-ca no i taki termin mamy

później jeszcze mieliśmy wizytę znajomych z roczną Julką, wieczorem przyszedł przyjaciel z czekoladkami belgijskimi, żebym mogła sobie sprawdzić jak mały zareaguje na czekoladę (i chyba dobrze, w każdym razie jadł zachłannie, ulał tylko troszkę i spał długo w nocy). także dziś dzień lenistwa

czekoladki belgijskie

Nam też pani dr mówiła, żeby nie traktować tego 6 tygodnia na zrobienie USG bioderek jako ostatecznego, wręcz im później tym lepiej, że niby u takiego maluszka to tak naprawdę trudno cokolwiek stwierdzić, ale szpitale piszą to w zaleceniach..hmmm nie wiem. nam dała skierowanie do poradni ortopedycznej i termin był akurat za tydzień od telefonu. robiliśmy w przychodni na oświecenia, koło Żeromskiego. odnośnie USG- czy tylko nam nie zalecili ponownej kontroli?!

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Aaa dobrze Rano poszła kupiora przy jedzeniu i był spokój (nie liczę małych prężeń ), tylko młoda już wcale tak chętnie nie chodzi spać. Wstała o 9 i do 13:30 buszowała. W końcu zasnęła Trochę ją kręci, ale bez porównania ( a mi w głowie ciągle huczy, by ją przystawić do cyca, bo mleka dalej ogrom, ale boję się tego co będzie i jeszcze biedna tak szuka go wszędzie
I moja mama mi jeszcze nie pomaga w tej decyzji.
Wszyscy wspierają, mówią, że dobrze, a moja mama nie mówi nic. A jak jest u nas to tylko jak wylewam mleko to "oo tyle mleka marnujesz" "daj jej cyca" "ile będzie na tym sztucznym" "upasie się" No jasne dam, a później ja będę musiała walczyć z jej bólem Szkoda gadać.
A u Was jak? Helenka grzeczna ? Problemy brzuszkowe nie wracają?

Jenny mam nadzieję, że jąderko się zstąpi!

Anoxee mam nadzieję, że już tulisz Leonka

Justyna
a może Młoda ma taki okres, u nas też był taki tydzień, że młoda w nocy miała godziny aktywności...

wiesz, ciężko z tą presją na kp, ale mama mogłaby wykazać więcej zrozumienia przyzwyczai się, rób swoje, tak żebyście z Matyldką zdrowo mogły funkcjonować.
u nas jakiś kosmos, od czterech dni jakoś codziennie jem jakiś nabiał i......zero reakcji :brzy dal: skaza białkowa i zero reakcji? jedynie luźniejsze kupki i raz dziennie rano prężenie się w celu zrobienia kupki, ale na to esputikon działa od razu...jadłam też nutellę przez dwa dni...nie wiem o co chodzi
Helenka też wydłużyła okres aktywności, ziewa jej się ale nie zasypia, tylko sobie ogląda zabawkę albo rozkminia nie wiadomo co, w każdym razie leży 10 cm ode mnie na sofie jak zwykle, tyle, że od 11 w ciszy i biorę ją tylko do karmienia, skubana! właśnie zasnęła, ale trochę się rzuca
Stary 2013-06-28, 13:48   #103
komiksowa
Raczkowanie

Cytat:
Oj tam...pranie wstawiam co 3-4 dni. Jak mi się nazbiera pralka. Po to zapieram pieluchy z kupą, żeby nie kwitły

Cytat:

Bo faceci mają inne poczucie estetyki. Ja się zawsze śmieję, że motto życiowe mojego męża to - przewróciło się, niech leży.

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość

-===
trochę się pożaliłam
no to kciuki, żeby Młody dobrze współpracował

Joasia, Anoxe - kciukasy!
Stary 2013-06-28, 13:51   #104
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
czekoladki belgijskie

Nam też pani dr mówiła, żeby nie traktować tego 6 tygodnia na zrobienie USG bioderek jako ostatecznego, wręcz im później tym lepiej, że niby u takiego maluszka to tak naprawdę trudno cokolwiek stwierdzić, ale szpitale piszą to w zaleceniach..hmmm nie wiem. nam dała skierowanie do poradni ortopedycznej i termin był akurat za tydzień od telefonu. robiliśmy w przychodni na oświecenia, koło Żeromskiego. odnośnie USG- czy tylko nam nie zalecili ponownej kontroli?!

wiesz, ciężko z tą presją na kp, ale mama mogłaby wykazać więcej zrozumienia przyzwyczai się, rób swoje, tak żebyście z Matyldką zdrowo mogły funkcjonować.
u nas jakiś kosmos, od czterech dni jakoś codziennie jem jakiś nabiał i......zero reakcji :brzy dal: skaza białkowa i zero reakcji? jedynie luźniejsze kupki i raz dziennie rano prężenie się w celu zrobienia kupki, ale na to esputikon działa od razu...jadłam też nutellę przez dwa dni...nie wiem o co chodzi
Helenka też wydłużyła okres aktywności, ziewa jej się ale nie zasypia, tylko sobie ogląda zabawkę albo rozkminia nie wiadomo co, w każdym razie leży 10 cm ode mnie na sofie jak zwykle, tyle, że od 11 w ciszy i biorę ją tylko do karmienia, skubana! właśnie zasnęła, ale trochę się rzuca

Kurcze to może u Helenki były przejściowe kłopoty z brzuszkiem. Dobrze by było A z tą aktywnością, to może już ten etap. Bo Macia to samo. Ziewa, zasypia na 5 minut i budzi się z oczami jak 5 zł. Ale nie płacze
No moja też, potrafi się na szczęście sama sobą zająć
I odkryła u siebie nową umiejętność ssania kciuka czego nie jestem fanką i jej wyciągam...

I szczerze, to gdyby nie śmierć dziadków z początku roku, choroba taty to i mój stan psychiczny i fizyczny byłby dużo lepszy i miałabym siłę do walki o karmienie piersią. Ale nie mam jej i się poddaje (bo myślę, że tak jak dziewczyny piszą, przyjdzie ten 3 msc i byłby spokój z brzuszkiem) A u nas jeszcze te ulewania, krztuszenia, kupy, ból brzucha. Za dużo naraz. Trudno. Wyjdę na wygodną, bo butelka w tej chwili jest dla mnie wygodą. Przynajmniej tak to sobie tłumaczę

A i ogromny plus karmienia butelką, gdy Tatuś może nakarmić swoją księżniczkę. Patrzeć jej głęboko w oczy. I mieć okazję na uśmiech gdy dziecko kończy jedzenie i jest najedzone

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Stary 2013-06-28, 13:54   #105
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:

mój mały robi ładne kupy regularnie a czasem się pręży i zapłacze to normalne u takich maluszków i nie ma co się winy doszukiwać w jedzeniu, biedne leżą więc jak mają mieć dobre trawienie

zważyłam młodego dzisiaj 4300 przybiera mi po 50g dziennie mimo ciągłego ulewania

przyszły mi dzisiaj papiery, udało się pobrać dużo komórek macierzystych z krwi pępowinowej
Stary 2013-06-28, 13:56   #106
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
hejj

ja tylko na chwilkę wpadłam, oczywiście Młody ma dzisiaj zły dzień tak jak przypuszczałam (bo wczoraj miał w miarę dobry...) od 3 w nocy praktycznie nie śpimy ciągle gazy, kupa ( w raczej trudności w jej zrobieniu),marudzenie i tak w kółko, szkoda gadać

jak Mały cierpi- płacze i pręży się, to wolę w ogóle z nim nie wychodzić, bo i on się umęczy i ja, i cały spacer będzie u mnie na rękach...

mam nadzieję, że jeszcze miesiąc i będzie po wszystkim i jego jelitka w końcu zaczną normalnie pracować...

-===
trochę się pożaliłam
Biedne te nasze dzieciątka
Nie wiem jak taki mały człowieczek może znieść tyle bólu...
Mają siłę te nasze Kruszynki
Oby wszystko się skończyło jak najszybciej

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Stary 2013-06-28, 13:56   #107
Elusiek
BAN stały

Cytat:
mój tż jak dostanie zadanie: posprzątaj, to tylko odkurza bo uważa że mieszkanie jest tylko wtedy posprzątane jak jest odkurzone
Elusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 13:56   #108
lonely_lady
Zakorzenienie

Właśnie wyszła od nas położna. Potwierdziła moje przypuszczenia- możemy mieć do czynienia z nietolerancja laktozy.. Juz wysłałam Tz po delicol mam nadzieje ze pomoże

Serce mi sie kraja jak widzę jak mały sie prezy i cierpi..

Z innych wieści mały w tydzień przybrał 300g i waży juz 4,4kg
Tylko na brzuszku średnio głowę dzwiga leniuszek mały.. Musimy ćwiczyć

Właśnie ssie cycki i znowu sie prezy

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 13:57   #109
Veronic
Wtajemniczenie

komiksowa- dzięki, kciuki się na pewno przydadzą

Motylek-
najważniejsze ,żeby Matylda była zadowolona

ostatnio pokazałam fotkę Twojej Małej (tą jak trzyma pięknie główkę) mojemu TŻtowi i on myślał, że to nasz Wojtuś
co za ojciec

-=
Młody od niecałej godziny śpi ... ufff...zawinięty ściśle cienkim kocykiem, inaczej by chyba nie dało rady

kocyki "Supełek" z all super się nadają do owijania

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-28, 13:58   #110
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
mój mały robi ładne kupy regularnie a czasem się pręży i zapłacze to normalne u takich maluszków i nie ma co się winy doszukiwać w jedzeniu, biedne leżą więc jak mają mieć dobre trawienie

zważyłam młodego dzisiaj 4300 przybiera mi po 50g dziennie mimo ciągłego ulewania

przyszły mi dzisiaj papiery, udało się pobrać dużo komórek macierzystych z krwi pępowinowej
Ale może ulewa łyżeczkę od herbaty i nie chlusta, więc nic dziwnego, że tak pięknie przybiera

Super, że udało się tyle komórek zebrać!

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Stary 2013-06-28, 14:00   #111
salviae
Zadomowienie

Happy ten espuction zalecil ci lekarz, czy sama dajesz, jak to wyglada jak mała cisnie i nie moze nic zrobic to jej podajesz i wtedy idzie łatwiej ? moze tez kupie
moze u Was to nie była skaza tylko te tradzik
I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo
Kubuś

Edytowane przez salviae
Czas edycji: 2013-06-28 o 14:01
salviae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 14:01   #112
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
hejj

-===
trochę się pożaliłam
my nie wychodzimy na spacery bo leje:/ mały nie ma problemów z brzuszkiem a ja za cąły dzień niewiele zrobię bo co godzinę czy 1,5 jest cyc:/ i od tygodnia nie mogę nic prawie odciągnąć:/ jak pomęczę elektrycznym to mam z 50 za pół h:/ a tydzien temu mogłam odciągnąc ponad 100 w 10 minut ręcznym:/ już nie wiem co robić:/ dobija mnie ta sytuacja, bo nigdzie nie wychodzę przez to:/
Stary 2013-06-28, 14:01   #113
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Kurcze to może u Helenki były przejściowe kłopoty z brzuszkiem. Dobrze by było A z tą aktywnością, to może już ten etap. Bo Macia to samo. Ziewa, zasypia na 5 minut i budzi się z oczami jak 5 zł. Ale nie płacze
No moja też, potrafi się na szczęście sama sobą zająć
I odkryła u siebie nową umiejętność ssania kciuka czego nie jestem fanką i jej wyciągam...

I szczerze, to gdyby nie śmierć dziadków z początku roku, choroba taty to i mój stan psychiczny i fizyczny byłby dużo lepszy i miałabym siłę do walki o karmienie piersią. Ale nie mam jej i się poddaje (bo myślę, że tak jak dziewczyny piszą, przyjdzie ten 3 msc i byłby spokój z brzuszkiem) A u nas jeszcze te ulewania, krztuszenia, kupy, ból brzucha. Za dużo naraz. Trudno. Wyjdę na wygodną, bo butelka w tej chwili jest dla mnie wygodą. Przynajmniej tak to sobie tłumaczę

A i ogromny plus karmienia butelką, gdy Tatuś może nakarmić swoją księżniczkę. Patrzeć jej głęboko w oczy. I mieć okazję na uśmiech gdy dziecko kończy jedzenie i jest najedzone
kurczę, ostatnie zdanie zwaliło mnie z nóg dziś właśnie wyparzyłam butelkę, choć jeszcze nie zdecydowałam czy ją wprowadzać i kupować laktator. cały czas się dygam, że mi się oduczy ssać..a z drugiej strony nie mogę wyjść z domu na dłużej niż 2h, a i przez te 2 zżera mnie stres czy jest na forum jeszcze ktoś oprócz mnie, kogo dziecko nie miało w buzi butelki?

Macia nic jej nie będzie od mm, Motylku przestań się zadręczać i obwiniać za wygodnictwo

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość

u nas się pojawiła wysypka dlatego lekarka kazała wyeliminować 75% produktów, ale coś mnie tknęło (forumowe opinie, że wysypka to pewnie trądzik etc) i zaczęłam powoli jeść nabiał. zobaczymy co będzie dalej.
ładnie przybieracie, brawo Piotruś co ile go karmisz i jak długo ssa?
Stary 2013-06-28, 14:02   #114
Kamciatka
Rozeznanie

Długo mnie nie było, więc się witam serdecznie i gratuluję WSZYSTKIM, którym jeszcze nie gratulowałam - kiedyś nadrobię. Dużo się dzieło i dzieje...ale samych dobrych rzeczy na szczęście. Miesiąc minął tak szybko!

Tak w ogóle nazwałbym wątek - pierwszy uśmiech, rzadka kupa.... bo mój Wojtek raczy nas strzelającymi, wodmistymi kupkami:P

Zaraz się pochwalę moim przystojniakiem
Kamciatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 14:04   #115
NoBoTak
Rozeznanie

Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1

Ja i Leos witamy się w odchowalni;-) Od 6.05 rano jesteśmy z Wami we dwojke ;-)
Leoś urodził się 3250 i 56 dlugi;-) pozdrawiamy:-D
NoBoTak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 14:04   #116
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Właśnie wyszła od nas położna. Potwierdziła moje przypuszczenia- możemy mieć do czynienia z nietolerancja laktozy.. Juz wysłałam Tz po delicol mam nadzieje ze pomoże

Serce mi sie kraja jak widzę jak mały sie prezy i cierpi..

Z innych wieści mały w tydzień przybrał 300g i waży juz 4,4kg
Tylko na brzuszku średnio głowę dzwiga leniuszek mały.. Musimy ćwiczyć

Właśnie ssie cycki i znowu sie prezy
U nas najgorsze problemy zaczęły się po delicolu. Młoda robiła brzydkie kupy. Położna zaleciła delicol. Kupy się skończyły, ale przyszedł problem z kupą i prężeniem
No to i u nas była właśnie walka taka przy cycu. Tylko w nocy ładnie jadła jak była śpiąca i zrelaksowana.

Cytat:
komiksowa- dzięki, kciuki się na pewno przydadzą

Motylek-
najważniejsze ,żeby Matylda była zadowolona

ostatnio pokazałam fotkę Twojej Małej (tą jak trzyma pięknie główkę) mojemu TŻtowi i on myślał, że to nasz Wojtuś
co za ojciec

-=
Młody od niecałej godziny śpi ... ufff...zawinięty ściśle cienkim kocykiem, inaczej by chyba nie dało rady

kocyki "Supełek" z all super się nadają do owijania
Ja już Ci pisałam, że Twój Młody jest podobny do mojej
Ja się wcale TŻ nie dziwię

P.S. Właśnie pokazałam TŻtowi zdjęcie Wojtka z tatą, a on do mnie "a kto trzyma nasze dziecko?"

Musismy znaleźć takie same ubranka i ubrać te nasze dzieci i foto obok siebie wstawić Ciekawe czy by odróżnili

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Stary 2013-06-28, 14:06   #117
Veronic
Wtajemniczenie

mysia- ekstra, że macie tyle komórek !

lonely
- wiem ,co czujesz mi też jest strasznie przykro, jak widzę, jak synek cierpi
oby u Was po delicolu się poprAWIŁO

happy- nam te wszystkie gówienka typu esputicon NIC nie pomagają, dzisiaj skończyliśmy bobotic i już nic więcej nie kupuję, bo to tylko strata kasy ... jedyne co to Młody lubił jego smak

teraz nie daję Wojtusiowi jeść co 2 godzinki ,tylko przetrzymuję go do 3-4 i problem z ulewaniem wyraźnie się zmniejszył

gastrotuss daję sporadycznie, a Nutriton to wg mnie porażka, bo zjedzenie go na "głodniaka" prawie graniczyło z cudem...

myślę, że ulewanie w jego przypadku ma związek ze zbyt częstym jedzeniem
Stary 2013-06-28, 14:08   #118
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
kurczę, ostatnie zdanie zwaliło mnie z nóg dziś właśnie wyparzyłam butelkę, choć jeszcze nie zdecydowałam czy ją wprowadzać i kupować laktator. cały czas się dygam, że mi się oduczy ssać..a z drugiej strony nie mogę wyjść z domu na dłużej niż 2h, a i przez te 2 zżera mnie stres czy jest na forum jeszcze ktoś oprócz mnie, kogo dziecko nie miało w buzi butelki?

Macia nic jej nie będzie od mm, Motylku przestań się zadręczać i obwiniać za wygodnictwo

u nas się pojawiła wysypka dlatego lekarka kazała wyeliminować 75% produktów, ale coś mnie tknęło (forumowe opinie, że wysypka to pewnie trądzik etc) i zaczęłam powoli jeść nabiał. zobaczymy co będzie dalej.
w nocy można zegarek do małego ustawiać 00:30, 3:30, 5:30, 7:30 po 20 minut jedzenia w ciągu dnia różnie czasem 2h prześpi czasme woła po niecałej godzinie na cyca:/ ten tydzień taki jest bo wcześniej spał 2-3h, nie mam nawte kiedy odciągnąc a nie wyjdę bez odciągnięcia bo on może nsię i po pół h głodny obudzić
Stary 2013-06-28, 14:08   #119
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:

Cos Ty nie oduczy się Jak pociągnie z butli raz na kiedy, to na pewno się nie oduczy. A czasami człowiek musi gdzies wyjść by nie zwariować.

Cytat:
Napisane przez Kamciatka Pokaż wiadomość
Długo mnie nie było, więc się witam serdecznie i gratuluję WSZYSTKIM, którym jeszcze nie gratulowałam - kiedyś nadrobię. Dużo się dzieło i dzieje...ale samych dobrych rzeczy na szczęście. Miesiąc minął tak szybko!

Tak w ogóle nazwałbym wątek - pierwszy uśmiech, rzadka kupa.... bo mój Wojtek raczy nas strzelającymi, wodmistymi kupkami:P

Zaraz się pochwalę moim przystojniakiem
Czeeeeść

Cytat:
Napisane przez NoBoTak Pokaż wiadomość
Ja i Leos witamy się w odchowalni;-) Od 6.05 rano jesteśmy z Wami we dwojke ;-)
Leoś urodził się 3250 i 56 dlugi;-) pozdrawiamy:-D

Aaaa Gratulacje!!!!!

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Stary 2013-06-28, 14:09   #120
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
Happy ten espuction zalecil ci lekarz, czy sama dajesz, jak to wyglada jak mała cisnie i nie moze nic zrobic to jej podajesz i wtedy idzie łatwiej ? moze tez kupie
moze u Was to nie była skaza tylko te tradzik
Salviae, jak słyszę, że się pręży, stęka, a bączek jeden co pięć minut idzie to podaje na palcu 3-4 kropelki, zasysa i po kwadransie najpóźniej idą salwy, a zanim kupsko..Esputikon zaleciła nam położna środowiskowa w 3 tygodniu już, a potem lekarka też przepisała. Nie na wszystkie dzieciaczki forumowe działa, ale możesz spróbować, kosztuje ok 16 złotych, to nasze drugie opakowanie już

być może to był trądzik, no kurczę, bo to chyba niemożliwe, żeby ta feta i ser żółty tak bez echa przeszły, jak sądzisz? co się dzieje u Was, jak zjesz coś nabiałowego?

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości