|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1951 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Włosy na blond farbujemy i o życiu dyskutujemy - część XXIV
Hej
Czekam na farby, zamówiłam w środę kosmetyki i czegoś tam nie ma , ale będę farbowała dopiero kilka dni przed weekendem 13-14 lipca, bo mam imprezę. Jakoś przemęczę z tym, co mam teraz. Nie mogę dobrać sobie szamponu. Kiedyś czym bym nie umyła było ok, a teraz jakieś takie "nietakie" mam Kupię te nowe Timotei, może akurat mi podejdą. Wszystko przez to, że się przeprowadziłam i mam inną (gorszą) wodę, która jakoś moim włosom nie służy Końce najgorsze nove fajny kolor miałaś po tym wellatonie bunny a wyobraź sobie takiego niewychowanego Bernardyna
|
#1952 |
|
Zakorzenienie
|
Hej laseczki
![]() Ja tak doslownie na chwile, dzisiaj mam mega meczacy dzien wiec mnie raczej nie bedzie Trzymajcie prosze kciuki za wyniki matur ![]() Wczoraj zdalam sobie sprawe ze cos mi sie po☠☠☠alo, tzn pisalam ostatnio ze uwielbiam tigera mohito a tymczasem dopiero wczoraj go pilam pierwszy raz Ja pijalam zawsze BLACKA ktorego M.Tyson reklamuje I wg mnie ten black mohito o niebo lepszy od tigera To tak gwoli wyjasnien ![]() Mam juz swoja palette trufle na nastepne farbowanie bo w kaufie promo 8,99zl Do tego dokupilam psikacza gliss kur total repair bo tez byly w promo za 6zl z groszami Princesska czekam na sms Buziaki kochane
|
|
|
|
#1953 |
|
Raczkowanie
|
Kochana Bunny,
potrzebuję pomocy w doborze farby. Tak po krótce: - ostatnie farbowanie: dwa m-ce temu garnier color&shine 6.0 - kolor ładny, ale zdecydowanie za ciepły, wypłukał się do rudości. - naturalny odrost: poziom 6/7 chłodny - zdjęcia - oczekiwany efekt: pokrycie zrudziałych pozostałości po farbie, lśniący kolor, jasny chłodny brąz, zbliżony do naturalnego lub o jeden ton ciemniejszy i błagam niech nie wypłukuje się na rudo ![]() - końcówki pozostają jasne P.S. Przepraszam, że offtopuję wasz blondowy wątek ![]() Pod uwagę biorę te farby: Excellence 6.1 lub 6.0 Casting 513 |
|
|
|
#1954 |
|
Zakorzenienie
|
Kedud
Gdzie Twój blond!? :O
|
#1955 |
|
Raczkowanie
|
nie ma już blondu i szczerze mówiąc chyba nie będzie, włosy były słabe, nie rosły, kolor fajny jedynie tydzień po farbowaniu, żółtawe odrosty, ehhh straciłam cierpliwość, chyba się starzeję ![]() na zdjęciach włosy są nieułożone i tylko po suszarce, ale powiem Wam, że po przyciemnieniu odżyły, jest więcej nowych włosów, błyszczą i mniej łamią się na długości. Polecam
|
|
|
|
#1956 |
|
Zakorzenienie
|
Kedud
Ale ładnie Ci w tym ciemnym, nawet lepiej bym powiedziała ![]() Krew mnie zalała, brzuch napierdziela, umieram. :<
|
#1957 |
|
Zakorzenienie
|
Zdałam maturę
![]() ![]() Poza tym to bylam w sadzie na sprawie i moj ojczulek zabral mi alimenty Jestem zalamana Nie wiem czy sie odwolywac, za duzo nerwow mnie ta sprawa kosztowala |
|
|
|
#1958 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() po dove to co ty czyli puszek i konce suche- a wczesniej bylo pieknie a np po garnier karite jakbym woda je smarowala zero reakcji i lekkie jak piorka to musi byc wina pogody ![]() teraz w ross nasza palette po 9.99 i daja okulary gratis okulary ladne pilotki ![]() i kupilam 2 szmineczki maybelline whisper szalona ![]() i jak wracalam ze sklepu to w pol drogi but mi pekl no i nie ma rady- jutro do ccc po jakies cichobiegi bo mam -20% na wszystko nigdy wiecej butow od chinczyka ![]() Cytat:
dla mnei ladne masz wloski bo masz cienkie wloski to widac. Cytat:
czy możesz mi polecić jakąs dobrą farbkę z poziomu 10 i na jakiej wodzie je przyciemnić? Kiedy najszybciej mogę to zrobić?[/QUOTE] np z loreala.czywellatonu garnier ma zielonkawe to nei bierz czasem ;/ Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#1959 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z jakiego powodu ci zabrali? co bylo jako podane jako powod?
|
|
#1960 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A mi powiedzieli ze moge isc do pracy i jak postanowilam ze zakladam rodzine to zebym brala za nia odpowiedzialnosc...Zaraz sie postaram dac zdjecie butow ![]() ---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- Dobrze ze tz zwolnil sie z pracy i czekal na mnie przed sadem to zawiozl mnie do domu i moglam mu sie wyplakac... gdyby nie on bylabym w totalnej rozsypce.. na szczescie buty przyszly zaraz po moim powrocie do domu, na otarcie lez.. |
|
|
|
|
#1961 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo alimenty latwo utrzymac jak sie mieszka w domu rodzinnym i nie ma dziecka sama tak mialam.a jak jest dziecko i stajesz sie jakby osobnym gospodarstwem to juz latwo je zabrac ;/ podobnie mial brat mojego tz- laska mu dowalila alimenty na dziecko bo z nia nie jest( a wrobila go po pijaku i nawet go nei znala, gowniara chyba 16 letnia) i teraz podwyzszac probowala co pol roku... ale po pierwszym podwyzszeniu o 50zl sad ja wysmial i kazal isc do pracy bo rodzice jej dziecka przypilnuja troche inna sytuacja niz twoja...bo ty jestes z ojcem dziecka?takze juz teraz troche prawo chroni ojcow...a kobieta jak ma dziecko to ma tyrac i nic nikogo nie obchodzi ![]() odwolywac byloby sie sens jakbys udowodnila ze z ojcem mieszkac nei mozesz bo np cie wyrzucil czy ponizal itp. jesli z wlasnej woli poszlas na stancje, mieszkac do chlopaka itp to sprawe masz przegrana bo jakby rodzice juz cie nie utrzymuja- choc sie uczysz...zawsze mozesz pow teraz ojcu ze sie do niego wobec tego wprowadzasz ![]() moja sis grozila ojcu w usa alimentami ale wlasnei z gory miala przegrana pozycje- bo sama z domu sie wyprowadzila i w sumei to nei musial jej na odleglosc utrzymywac.... ---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- Cytat:
jak moj tz stracil z racji wieku rente rodzinna po zmarlym ojcu tez odczulismy to bylo 700zl mniej nagle ale coz nic nei jest wieczne...ja zawsze traktowalam alimenty i jego rente jako prezent, cos dodatkowego ale nie kase za ktora zyjemy jako minimum... dzis jak ojciec mi pomaga nieraz, to tez traktuje jako pomoc- prezent nie cos co mi sie nalezy...
|
|
#1962 |
|
Zakorzenienie
|
Lity ?
---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ---------- Bunny Palete a10 w rosie za dyszkę ? (a c10 też ? )
|
|
|
|
#1963 |
|
Zakorzenienie
|
Posiadanie dziecka nie ma tu nic do rzeczy
, a inne kwestie: czy się uczysz - skończyłaś szkołę więc już nie- teoretycznie możesz iść do pracy; czy masz jakieś źródła dochodu inne, które dają ci środki "na życie" i czy twój ojciec faktycznie ma aż tak trudną sytuację finansową, że płacenie alimentów będzie dużym uszczerbkiem dla jego budżetu. Sytuacja zmienia się jeżeli wyjdziesz za mąż. Jeszcze jedna kwestia: masz dziecko- i to dziecko ma ojca, który jest zobowiązany do płacenia alimentów, również na Ciebie skoro nie pracujesz bo nie masz konkretnego zawodu, musisz opiekować się dzieckiem itp. Być może to, że masz jakiś inny dochód było podstawą do zniesienia obowiązku alimentacyjnego + zła sytuacja ojca.
|
#1964 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
nie ma innych dochodow...z tego co wiem... z tz nie sa malzenstwem wiec o alimentach od niego mowy byc nie moze- co najwyzej na dziecko- ale oni sa ze soba (tak mi sie zdaje), i tz jej pomaga...wiec po co ma go scigac o alimenty? takze dla mnie tutaj wyrok byl niesprawiedliwy- ojciec ex moglby placic dalej, jak nie ma to fundusz i dlug niech rosnie, bo ex nei ma pracy, nei ma zawodu, ma male dziecko i nie ma dochodow... ![]() dla mnie chore- co ma zrobic z malym dzieckiem? gdzie pojsc do pracy- jako sprzataczka??? do marketu za najnizsza stawke? i jak pogodzic szkole dziecko i prace??? do tego mieszkanie na stancji???
|
|
#1965 |
|
Zakorzenienie
|
Więc chyba będe się musiała dziś ubrać(ogarnąć bo siedze w dresach
) i przejść do rossmana
Edytowane przez CherrryCat Czas edycji: 2013-06-28 o 13:30 |
|
|
|
#1966 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1967 |
|
Zakorzenienie
|
Bunny no dlatego może wnieść sprawę o alimenty, jak będzie miała zaświadczenie z uczelni/szkoły
Doszły farby Może w weekend ciapnę odrost![]() ---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ---------- edit: nie trzeba być małżeństwem żeby otrzymywać alimenty na dziecko to też wlicza się do dochodu, jeszcze to, że np. pomaga drugi rodzic itp. Wszelkie rzeczy typu zasiłki z MOPS też Oczywiście jeżeli rzeczywiście jest w trudnej sytuacji Bo jeżeli sytuacja rodzica jest gorsza no to wiadomo, że wtedy albo nie będzie alimentów albo będą mniejsze.
|
#1968 |
|
Zakorzenienie
|
Cherrry lity kupiłam na all za 59,99zł + przesyłka osobno. Polecam sprzedawce perfect_styl zawsze, buty ma super
![]() Dziewczyny dziekuje za opinie. Bunny wszystko co napisalas tak jest, jestem z tz, bede sie uczyc dalej... Ech ciezkie to dla mnie, nie chodzi o to ze zabrali mi alimenty, ale o sam fakt, ten sad, spotkanie z ojcem.. za duzo nerwow. Milego week laleczki ---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ---------- A zdjecia butow i wlosow dam po weekendzie
|
|
|
|
#1969 |
|
Zakorzenienie
|
Exclusive a jak z rozmiarami ? nie kupiłaś kiedyś za małych/dużych ? : >
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1970 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chodzilo mi o to ze od faceta nei dostanei alimentow na siebie jak np zona po zlym mezu
|
|
#1971 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ojciec wykorzystał po prostu fakt, że skończyłaś szkołę i nie posiadałaś zaświadczenia. Jak zaczniesz się znowu uczyć to masz prawo wnosić o alimenty Wiem ile takie coś nerwów kosztuje ![]() ---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ---------- Cytat:
|
|
#1972 |
|
Zakorzenienie
|
Ale przecież musi dostać alimenty, bo to obowiązek rodzica, by płacił na dziecko do 26 (albo 25, nie pamiętam) roku życia, jeżeli będzie kontynuowało naukę. A jeżeli tatko ma problem z tym, to też jest coś takiego, że można dać pismo, by automatycznie mu z pensji ucinali.
|
#1973 |
|
Przyczajenie
|
"Dziękuję za odp
czy możesz mi polecić jakąs dobrą farbkę z poziomu 10 i na jakiej wodzie je przyciemnić? Kiedy najszybciej mogę to zrobić?[/QUOTE] np z loreala.czywellatonu garnier ma zielonkawe to nei bierz czasem ;/ " Bunny w tych farbach jest chyba 9% woda czy podmienić ją na 6? I jeszcze jedno pytanko: kłaść samą 10 czy z czymś pomieszać? Bardzo podoba mi się kolor z loreala 10,21 |
|
|
|
#1974 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I o to w tym chodzi Do 26 roku życia, jeżeli ten 26 przypada na ostatni rok studiów![]() ---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ---------- Jeżeli nie płaci dobrowolnie pomimo wyroku sądu idzie się do komornika i ten ściąga z pensji
|
|
#1975 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ta tylko kto przyjmie dziewczyne bez doswiadczenia, po szkole sredniej, i nie dyspozycyjna?---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ---------- A i dziewczyny, z tymi zaswiadczeniami to jest tak ze to ostatnie mam wazne do sierpnia, i we wrzesniu musialabym po prostu wziac ze szkoly nowe. To moje jest dalej wazne, ale mojemu ojcu uchylili po prostu obowiazek placenia alimentow na mnie i to juz nie ma znaczenia. Dziwi mnie tylko ze natychmiast, bo myslalam ze do konca wakacji normalnie powinnam miec wyplacane
Edytowane przez exclusivee Czas edycji: 2013-06-28 o 15:48 |
||
|
|
|
#1976 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam rozmiar 36/37 butów a wkładki to nie wiem _________________________ Mam Pallete c10 za 10zł + 4 Żele pod prysznicz Dove za 20 zł <3 (tzn. 2 litry=20 ) |
|
|
|
|
#1977 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja mam palette za 8,99, to tak odnosnie tego co napisalas |
|
|
|
|
#1978 |
|
Zakorzenienie
|
Lity & moje włosy na dzien dzisiejszy (wybaczcie ze takie tlustawe, ale na tym zdjeciu najlepiej widac kolor
|
|
|
|
#1979 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ja zazwyczaj kupuję w sklepach też mam takie jedne na słupku wygodne o takie : http://static.maxmodels.pl/photos/5/...ae4edf00e2.jpgoo to niezle ale ja mam do farby okulary ^^
|
|
|
|
|
#1980 |
|
Zakorzenienie
|
p.s nie zwracajcie uwagi na moje brzydkie palce
![]() bunny jakbys byla mam pytanko, od pol roku ponad schodzi mi paznokiec u nogi, ostatnio tzn pare dni temu w koncu (nie moglam sie doczekac ) udalo mi sie go bezbolesnie odczepic od mojego paznokcia ze tak to powiem, i myslalam ze w koncu bede mogla pomalowac pazurki i chodzic w odkrytych butach a tu dalej lipa... okazalo sie ze kolejna warstwa paznokcia odchodzi co robic?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:31.

, ale będę farbowała dopiero kilka dni przed weekendem 13-14 lipca, bo mam imprezę. Jakoś przemęczę z tym, co mam teraz.

Trzymajcie prosze kciuki za wyniki matur 
To tak gwoli wyjasnien

Jestem zalamana
Nie wiem czy sie odwolywac, za duzo nerwow mnie ta sprawa kosztowala 

a np po garnier karite jakbym woda je smarowala
to musi byc wina pogody