|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę: | |||
| Rączki, nózki wypychamy- w brzuszku Mamy ubaw mamy. Mamusie XI-XII 2013. cz.IV |
|
6 | 9,68% |
| Rączki nózki wypychamy- niezły ubaw w brzuszkach mamy. Mamusie XI-XII 2013. czIV |
|
2 | 3,23% |
| Cyc ogromny, krągły brzuszek a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
21 | 33,87% |
| Urwisku malutki- rośnij duży i okrąglutki. Mamy XI-XII 2013 CZ.IV |
|
1 | 1,61% |
| Podskakuje lekko brzuszek bo się wierci w nim maluszek.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
7 | 11,29% |
| Coraz mocniejsze czujemy kopniaki, ale rozrabiaki te nasze dzieciaki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| Już nie mogę wciągnąć brzuszka bo bym zgniotła maluszka .Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| JUz sie nie da wciagnać brzuszka , bo to domek jest maluszka.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
6 | 9,68% |
| Myślą nasze Kochane robaczki- dam Mamie kopniaczki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| Mama biega ciągle siku, a smyk w brzuchu fiku-miku! Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
17 | 27,42% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013. Cz. IV |
|
2 | 3,23% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4291 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C
Witam nowa Mamusię
faktycznie jeszcze chwila i bedzie nowy wątek ![]() a ja dzis na obiadek pierogi robiłam: ruskie i z borówkami
|
|
#4292 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C
Najpierw podziękuję Budowniczce za cynk o tym USG w Chorzowie
![]() Mam jakiś szczęśliwy tydzień, będziemy mieli SYNUSIA!!!!Małego rozrabiakę Mikołaja! Nawet się wzruszyłam Przed USG oglądałam ciuszki i mi wpadł oko piękny bodziak z dodatkiem różowego to sobie pomyślałam, że jak się dowiem to wróce po niego a tu niespodzianka i chłopczyk! Od razu poleciałam do PEPCO i kupiłam 5 bodziaków i skarpetunie Będzie synek )) Tż jeszcze nie wie. Napisałam mu SMS, ze wiem, a on mi że pewnie chłopak, ale mu nie potwierdziłam. Jak wróci do domku to się dowie.Rybko wpisz mi proszę Mikołaja na pierwszą stronę ![]() Byłam na miejscu o 10.30 i byłam 9 w kolejce, zaczynali zapisywać i badać o 12 i przed 14 weszłam ja. Później było tyle dziewczyn jeszcze, że się nie załapały a z tego co się zorientowałam to część chyba zapisali na jutro. Ale to też tak nie fer bo jak ktoś jutro przyjedzie 2 godziny wcześniej to się okaże, że nie jest na początku kolejki ale na końcu a może i wcale się nie załapie… Ja byłam w 19 tyg i nic nie mówili, że to za mało. Ale miałam chyba jeden z najmniejszych brzuszków w kolejce o ile nie najmniejszy Były też dziewczyny w 34 – 36 tygodniu.Na USG 3D kiepsko było widać, bąbel jeszcze mały i zasłaniał się ciągle rączką. Ale i tak jestem przeszczęśliwa bo chciałam się przecież dowiedzieć jaka będzie płeć! A pani doktor jak przyłożyła głowicę to pierwsze co to mówi, że płeć widać i czy chcę wiedzieć, spojrzałam na ekran i już widziałam ptaszka Wrzucam fotkę, widzicie peniska?Wrzucam też zdobycze z Pepco i wczorajsze z lumpka ![]() Aha no i ja ciągle wcinam słodkie, ptyś za ptysiem i jest synek. Na nic kwaśnego nie mam ochoty i nie miałam. Na początku miałam bardzo dużo pryszczy i brzydko wyglądałam, ale teraz się poprawiło i mówią, że ładnie wyglądam. W ogóle nie wymiotowałam i nie miałam mdłości no i nic nie przytyłam, no może 0,5 kg. Cytat:
Śliczny ufoludek, u mnie nawet tej jakości zdjęć na 3D nie było a jestem później od Ciebie chyba o 3 tyg. Ale to nie wina sprzętu bo widziałam, że dziewczyny miały bardzo ładne zdjęcia i wyraźne. I brzusio też ładny. Cytat:
Gratki!Cytat:
![]() Cytat:
Bankowo będą wyniki piękne, nic się nie martw. To już całkiem niedługo i kamień spadnie Ci z serca! Też podczytywałam Twojego bloga i zdjęcie z rączką jest extra! Cytat:
Cytat:
Oby wszystko było ok i się sytuacja nie powtórzyła. Cytat:
W ogóle głodna jestem, muszę coś wszamać…
Edytowane przez ktosiula Czas edycji: 2013-06-28 o 16:58 |
|||||||
|
|
|
#4293 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jakie śliczne ciuszki kupiłaś ![]() Rybko widzę że jesteś, jak po wizycie ?
Edytowane przez domii29 Czas edycji: 2013-06-28 o 16:52 |
|
|
|
|
#4294 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gratuluję Synusia ! |
|
|
|
|
#4295 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() nie chciałam pisać, bo wszyscy twierdzą że przesadzam... ale jednak ja tak nie uważam! Przestawię Wam moja wizyte u tego nowego gina, Ja- Dzień dobry Gin- dzień dobry ( ja usiadłam, dałam karte ciąży, wyniki badań dopplerowskich,morf,toxo, mocz itd.) G- co Pani chciała? J- jestem w ciaży, wcześniej miałam dr. D.. ,zostałam przepisana do Pana, przychodze na wizyte po 5 tygodniach (prawie 6 ale ch., z tym) z wynikami badań. G- aaha, wpisuje w kartoteke te badania g- bierze Pani żelazo? j- nie, biorę witaminy xxx plus magne b6 g- to dlaczego nie bierze Pani osobno żelaza? nie widzi Pani wyników? j- wole wszystko konsultować z lekarzem a dopiero teraz była możliwość do Pana przyjścia Oddał mi wszystkie badania ( zawsze z lab dostaje 2 egzemplarze) i mówi dziękuje, to wszystko. ???? Ja se myśle o co chodzi? ani mnie nie dotknął, ani naawet karty ciąży nie uzupełnil.. j- a nie wpisuje Pan tych wyników do KC? g- a no tak.. o ciśnienie 145/80 , nawet w normie ( ????????? ) wpisał mi te badania do KC i wpisał że serce bije ( choć nawet teo nie sprawdzil!! ) i jeszcze do mnie, nie dam Pani zwolnienia z pracy bo ten brzuch nie wygląda jak ciążowy tylko przejedzony, hah. Z takim głupim ironicznym uśmiechem. I jeszcze wypytywał się ile zarabiam!!! normalni wizyta trwała może 3 minuty, nie tyknął mnie nawet pacem, ani serduszka nie posłuchalam, ani nie widziałam. Dopiero USG bede miała za 8 tygodni.. :/ wszyscy mi mówią że przesadzam, że wymyślam, że lekarz sie zna i skoro nic nie zbadał to on wie.. tyle ze on nawet nie zapytal mnie czy czuje ruchy!! a wpisał że serce bije ( na szczęscie Kacper chwile po wizycie mnie kopnął ) i ze wszystko jest ok. Nawet ciśnienie... a jak mu powiedziałam że dr D.. podejrzewał gestoze to on: ale teraz ja Cię prowadzę, i nie potwierdzam tego. Ciśnienie nie jest złe a w moczu nie ma białka. Opuchnięcia to wina pogody i Pani wagi. Zjechał mnie z góry na dół. I teraz nie wiem, bo dzisiaj zaczęłam 25tydzień czy zmieniać lekarza? bo mogę trafić na jeszcze gorszego... a może ten nie jest zły tylko faktycznie przesadzam???? Gratuluje plci i witam nową mamusię ktoś ma jakieś tytuły jescze?
|
#4296 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za synusia, to się Tż ucieszy pewnie Mikołaj, ładnie, od półtora roku opiekuję się Mikołajkiem i mam same dobre wspomnienia z tym imieniem, miałam też wujka Mikołaja więc bardzo dobrze mi się kojarzy to imię ![]() Łowy super! Kotlety z jajka wyglądają tak jak sznycle z mięsa mielonego (nie wiem jak się to nazywa w innych rejonach). Gotuje się jajka na twardo. Połowę bułki trzeba namoczyć w mleku. Następnie jajka i bułkę trzeba zmielić (jak nie masz bułki zwykłej to można dodać ewentualnie taką suchą bułkę tartą gotową już). Do tych zmielonych jajek dodajemy jedno surowe, przyprawiamy wolą i pieprzem, można też kupić w sklepie gotową przyprawę do jajek. Z takiej papki trzeba ulepić takie pulpeciki, sznycle, obtoczyć w bułce tartej i można smażyć na patelni Smaczne jak ktoś lubi jajka a w innej postaci.Jak ktoś lubi to można dodać do środka, cebulkę, szczypiorek. A powinny wyglądać tak : http://www.google.pl/imgres?um=1&cli...7&tx=161&ty=76
|
|
#4297 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4298 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4299 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a ten kopniak Kacperka to chyba dla lekarza miał być
|
|
|
#4300 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Może rozeznaj się w jakimś tańszym prywatnym ginie, bo przecież to się w głowie nie mieści żeby w ten sposób ludzi traktować !! Witam nową mamusię. Przeczytałam na szybko z telefonu, że któraś z Was bierze WAPNO bo nie ma w witaminach, a to na kości dziecka... Te tabletki i tak nic nie dadzą dziecku, bo ono bierze od Nas, z Naszych zapasów, więc prędzej dla siebie, ale jak nie ma niedoborów i lekarz nie zaleca to właściwie po co? Nie jestem zwolenniczką brania tabletek na "zaś". Jeśli nie ma potrzeby to nie biorę. Nemosku doczytałam o niespodziewajce mężulowej A to Ci suprajsa zrobił, kochany! Pewnie był zaskoczony jaki brzuszek już duży ![]() Ktosiula gratuluję syneczka
|
|
#4301 | |
|
Zakorzenienie
|
Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz.III
Cytat:
) Serio Wasze maluchy tak kopie w nocy ze Wam to przeszkadza? Bo ja sie zastanawiam czy moja to spioch I da mamusi pospac w przyszłosci tez czy moze to ja mam takie mocne spanie ze nic nie czuje ;DWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4302 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Całe szczęście że Kacperek daje o sobie znać to wiesz że ma się dobrze. Może ten lekarz był taki bo nie jesteś jego stałą pacjentką tylko z przypadku, nie wiem ale i tak zachował sie jak burak!!
|
|
#4303 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jestem w szoku normalnie
|
|
|
|
|
#4304 | ||
|
Zakorzenienie
|
Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz.III
Cytat:
bo szpital do ktorego aktualnie naleze jak dla mnie jest paskudnyWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4305 | |
|
Raczkowanie
|
ktosiula- gratuluje synusia!
![]() , a ciuszki super ![]() Wszystkimgratuluje udanych wizyt i poznanych płci ![]() Ja dziś sprzątałam, gotowałam, a w niedziele przeprowadzka o Tż więc czeka nas intensywny weekend ![]() Marcelek dzis popukał mame od środka Rybka jak po wizycie?? ---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ---------- Cytat:
Nie masz na co czekać!Zmieniaj lekarza. Właśnie dlatego chodze prywatnie...co za frajer...;/ |
|
|
|
|
#4306 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też chodzę na NFZ ale nie narzekam, trafiłam na fajnego lekarza, więc myślę Rybka że warto spróbować poszukać kogoś, zdarzają się naprawdę porządni lekarze na NFZ.
A ja się chyba teraz trochę odstresuje i poukładam sobie ciuszki dla małej wg wielkości ( nie wg rozmiarów bo nie są takie same)
|
#4307 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do znajomego lekarza, wszyscy z mojej rodziny jak i moi znajomi chodzili do dr. D.. teraz każdy musi sie przepisać, ale jeszcze nie wiedzą jakiego i nie potrzebują na już. Znalazłam lekarza który za 4o zł robi samo USG płodu, z wizytą 80 zł, a z opisem badania USG ale bez wizyty ( czyli skierowania, zwolnienia itd) 60 zl .. jutro ide do chorzowa na te 3d jak sie dostanę to super i tam podpytam lekarza ( jak da rade) jak sie nie dostane to pomyślałam, żeby 1 iść do tego za 40 bądź 60 zł i zrobić to USG a na następną wizytę u tego gina wezmę męża może inaczej podejdzie do sprawy.. a jka nie to wtedy zmienię i będę chodziła do tego za 80 zł... najwyżej........ co wy na to? gł€pi pomysł czy raczej ok?
|
|
#4308 | |
|
Zakorzenienie
|
KToSIULA - Gratulujemy Mikołajka - bardzo ladne imie . Jak widac na naszym watku ciazowe smaki obalaja wszelkie mity
)Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ---------- Cytat:
jak masz opcje , ja bym zmienila .. Boze wyobrazasz sobie zeby taki facet mial odbierac Twoj porod ? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4309 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Smakowicie to brzmi i napewno bosko smakuje. Muszę sobie maszynkę kupic bo nie mam... albo pożycze od mamy i zrobie, ale bym zjadła.... Nigdy w życiu się nie spotkałam z takimi kotlecikami.Cytat:
A co do rozmiarów to te body co dzisiaj kupiłam wszystkie są na 3-6 miesięcy a każdy jest innej wielkości :P Na moje oko to tak 56-62 wychodzą. Znowu O-3 to takie maleństwo, że wygląda mi na jakieś 50-52 cm, wzięłam jeden. Pepco ma dziwną tą rozmiarówkę maleńką. A może ja się nie znam... no bo w sumie się nie znam :P
|
|
#4310 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Trele a może to te skurcze przepowiadacze Braxtona Hicksa ![]() No pierwsze wspólne ![]() Miki Oni na wszystko maja zawsze czas :/Ale u mnie jest na odwrót to ja robię prawie wszystko na ostatnia chwilę Maomami Pamiętam jak pisałaś,b.miłe takie niespodzianki ![]() Beatka za examElena Świętuję ![]() Cytat:
![]() anka hej Super że się udało po takich perypetiachniunia U mnie też dzisiaj ruskie były i kalafiorowa zaraz ide po dokładkę bo zjadłam z 10 i mi malo![]() Ktosiula Gratulacje tak sobie pomyślałam że pewnie nam dzisiaj przekażesz nowinę,brawo ![]() A co do dziania się ten teges to trzeba mieć ochotę I na razie nie mogę niestety korzystać z uroków alkowy (nisko łożysko jest)Super zakupy widziałam te bodziaki wczoraj w Pepco. I fajny Mikołajek Ryba Nie przesadzasz,to jakiś idiota.Ty do niego z problemem,pytaniami, wątpliwościami a on że wszystko gra bez badania i wywiadu.Ja bym zmieniła lekarza, na gorszego już nie trafisz.Chcesz się tak stresować do końca ciąży. Nie słuchaj nikogo tylko idź za własną intuicjąI jeśli Cię to pocieszy to ja na każdej wizycie też nie słyszę serduszka i tylko mam wpisane + przy FHR Azealia No zdziwko totalne zwłaszcza że jak wyjeżdżał to brzucha nie było teraz cały czas gada do niego i nie może nacieszyć się jego widokiem i dotykaniem![]() No właśnie mamuśki zwolniłyście tempo na koniec wątku ![]() ![]() Do roboty!!!! ![]() Dzastin Myślę że przed Twoim wyjazdem zameldujesz się na nowym wątku
|
||
|
|
|
#4311 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez chodze na nfz i mój poprzedni lekarz był na prawde fajny, nie mogłam narzekać....
|
|
#4312 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale wieczorem jak się kładę uaktywnia się kopacz lub kopaczka i jak usypiam zwraca to moją uwagę że jednak cosik mnie stuka i nie daje zasnąć ![]() Cytat:
Rybko Opcja wzięcia męża ok.I tak jak piszesz poszłabym prywatnie na USG w pnd. 24Kasiula Fajne uczucie nie? |
||
|
|
|
#4313 |
|
Zakorzenienie
|
maomami- uwielbiamm te kotleciki z jajek
|
#4314 |
|
Zakorzenienie
|
NEMOSEK - czytalam o tych skurczach , moga sie pojawiac od 20t ale z kad mam wiedziec ze to sa te?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4315 |
|
Rozeznanie
|
Rybko a czytałaś opinie o tych lekarzach np na stronie znany lekarz?
ja to bym zmieniła tamtego bo faktycznie do lekarza to mu jeszcze duzo brakuje
|
|
#4316 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak, super uczucie ![]() Tylko chciałabym żeby było intensywniejsze, bo jakieś nieśmiałe to moje dziecko :P |
|
|
|
|
#4317 |
|
Wtajemniczenie
|
Kurczę powiem Wam że układam te ciuszki teraz wg wielkości i chociaż wiem że po praniu i prasowaniu będę musiała zrobić to samo to nie mogę się oprzeć żeby nie poskładać sobie i pooglądać po raz enty tych słodkich malutkich ubranek. Jak ja bym chciała je już prać, prasować i układać
|
#4318 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A nie możesz po prostu udać się do szpitala i zapytać czy to te skurcze czy co innego.Przekichane że nie ma do kogo uderzyć :/ |
|
|
|
|
#4319 |
|
Zakorzenienie
|
już wiem czemu ten gość pytał ile zarabiam!!! bo z tego co czytam o nim na necie to ma same pozytywne opinie?? ale on pzyjmuje prywatnie i tylko 2 godziny w tygodniu przyjmuje na NFZ .. wiec pewnie chciał zebym do niego prywatnie chodziła..
opinia od pacjentki z NFZ: Jako lekarz przyjmujący z NFZ jest bardzo nieprzyjemny. Po wizycie u niego wyszłam z gabinetu z płaczem. Nie dość, że mnie ponaglał i nie wysłuchał do końca co mam mu do powiedzenia, to jeszcze jak zadawałam mu pytania, patrzył w kartki na biurku i udawał, że coś sprawdza ignorując mnie. Studiuję psychologię, gdzie uczę się jak powinna wyglądać relacja lekarz-pacjent, a ta w niczym jej nie przypominała. Wiadomo, że wizyta u ginekologa jest nieco bardziej krępująca niż u innych specjalistów, a ten pan w niczym jej nie ułatwiał. Wymądrza się i nie słucha co się do neigo mówi. Na dodatek miał do mnie pretensje, że przyszłam do jego gabinetu na Koperniku, skoro jestem z Rokitnicy- a to nie mój przydział. Brdzo, bardzo nieprzyjemny lekarz i radzę każdemu dobrze się zastanowić zanim się do niego wybierze." "Być może jak jest się pacjentem prywatnym to Pan Doktor się zapyta o cokolwiek... w przeciwnym razie nie raczy nawet spojrzeć na wyniki badań
.. Edytowane przez ryba91 Czas edycji: 2013-06-28 o 18:04 |
|
|
|
#4320 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A Tż za każdym razem patrzy na mnie z rozczuleniem i pod nosem się uśmiecha
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:38.

Będzie synek
)) Tż jeszcze nie wie. Napisałam mu SMS, ze wiem, a on mi że pewnie chłopak, ale mu nie potwierdziłam. Jak wróci do domku to się dowie.
W ogóle głodna jestem, muszę coś wszamać…
)
Dopiero USG bede miała za 8 tygodni.. :/ 

I da mamusi pospac w przyszłosci tez czy moze to ja mam takie mocne spanie ze nic nie czuje ;D
KCIUKI DLA ANI 

Jestem w szoku normalnie

Braxtona Hicksa 
zaraz ide po dokładkę bo zjadłam z 10 i mi malo
I na razie nie mogę niestety korzystać z uroków alkowy