Honorowe krwiodawstwo - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-04-11, 22:30   #871
hihihi
Zakorzenienie

Dot.: Honorowe krwiodawstwo

Cytat:
Napisane przez szarri Pokaż wiadomość
Tak właśnie mi się wydawało, że to nie jest źle, ale na kartce z wynikami mam jako "L" i normę podaną 14-18 - czyli mnie okłamali, chamy jedne Dzięki za odpowiedź
14-18 to norma dla mężczyzn, dla kobiet 12-16, przynajmniej mnie tak uczyli

'-You still love her, huh?
-I can't imagine the day I won't.'

Dexter w spódnicy
hihihi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-12, 00:38   #872
ninfomane
Raczkowanie

Ja oddaję, dopiero 3 razy byłam, bo tu anemia ( 6 miesięcy zawieszenia), teraz tylko trochę za niski poziom hemoglobiny ( 2 miesiące zawieszenia)
za to namówiłam TŻ do oddania krwi i taki był dumny z siebie
jak nie palił w dzień oddania, to stwierdził, że tak nawet lepiej i rzucił (było to 2 dni temu, zobaczymy na jak długo )

nie rozumiem podejścia osób, które nie oddają, bo.. nie
rozumiem jeszcze strach przed oddaniem, igłami, ale "nie oddaję, bo po co" doprowadza mnie do stanu, w którym chętnie bym oddała krew z adnotacją "nie dla pana/pani X"
mojej przyjaciółce rodzice nie pozwalali , ale zaczęli trochę inaczej patrzeć, kiedy mama owej przyjaciółki potrzebowała transfuzji....
do niektórych chyba inaczej nie dotrze... (oczywiście nikomu nie życzę znalezienia się w potrzebie transfuzji!!)
ninfomane jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-12, 10:34   #873
lapidynka88
Raczkowanie

Tak...ja ostatnio chciałam oddać to babka mi powiedziała, że A rh- mają wystarczająco dużo bo mało ludzi ma taką krew, nosz myślałam że coś zrobię tej babie
lapidynka88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-12, 11:40   #874
bowszystkotoiluzjajest
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lapidynka88 Pokaż wiadomość
Tak...ja ostatnio chciałam oddać to babka mi powiedziała, że A rh- mają wystarczająco dużo bo mało ludzi ma taką krew, nosz myślałam że coś zrobię tej babie
Ale to nic dziwnego. Każde centrum krwiodawstwa może przyjąć ograniczoną ilość krwi danej grupy. Jeżeli mają zapasy - nie przyjmują.

U mnie zawsze przy rejestracji jest wywieszka, jakiej krwi nie potrzebują. Można to też sprawdzić na stronie internetowej. Np. na chwilę obecną mają zapasy krwi ARH+, 0RH+, BRH+ i ABRH+. Także jak ktoś ma taką krew, to nie ma nawet po co się fatygować, bo i tak nie przyjmą

Cytat:
skoro kilka innych parametrów jest u Ciebie nie tak, to średnio chyba z donacją
Na pewno nie.

Koleżanka wymieniła tutaj poniżej normy eosynopenię, cholesterol całkowity, kwas moczowy, hematokryt i kreatyninę.

Z tego podczas badań krwi przed oddaniem, nie sprawdzają: cholesterolu całkowitego, kwasu moczowego i kreatyniny.

Pozostaje więc EOS (eosynopenia) i HCT (hematokryt). Dwa składniki krwi poniżej normy nie wykluczają z donacji. Ja wielokrotnie miałam nawet 4 poniżej normy - i zawsze mnie przyjmowali, bo hemoglobina OK. Oczywiście była to tylko trochę poniżej normy, bo nie wiem jak w sytuacji, kiedy różnica jest bardzo duża (typu że norma to 20-25, a w wynikach np. 10)..

---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ----------

Cytat:
14-18 to norma dla mężczyzn, dla kobiet 12-16, przynajmniej mnie tak uczyli
To w sumie chyba zależy od stacji krwiodawstwa. U mnie zarówno dla kobiet jak i mężczyzn jest wspólna norma i wynosi ona 12,5-18.

Z kolei w niektórych źródłach można znaleźć normę dla kobiet zaczynającą się od 11,5. Ja jak miałam nawet 12,4, to mnie nie chcieli przyjąć do oddania krwi, a co dopiero tak niska jak 11,5. Mając tyle (w sumie 11,6) dostałam "bana" na oddawanie krwi na 3 miesiące i podejrzewali u mnie anemię
bowszystkotoiluzjajest jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-12, 15:04   #875
szarri
Wtajemniczenie

Ja mam wszystko (tzn. to co wymieniłam) trochę poniżej normy, tzn. na wynikach mam już zaznaczone, że źle, ale nie do tego stopnia, żebym się tym przejęła Dzięki za odpowiedzi
szarri jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-12, 16:17   #876
parodia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lapidynka88 Pokaż wiadomość
Ja z moim A Rh- zawsze słyszałam w Łodzi, że super, bo im ciągle brakuje. W Wiedniu usłyszałam, że jak dobrze, że minus, bo ciągle mają niedobory.

parodia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-28, 20:59   #877
ja i moj kot
Raczkowanie

Czekam na odbiór legitymacji Zasłużonego Honorowego Dawcy Krwi.
Nie chwalę się, tak tylko piszę

Udało Wam się namówić kogoś do oddania krwi? Albo zmianiłyście czyjeś negatywne nastawienie do krwiodawstwa?

Edytowane przez ja i moj kot
Czas edycji: 2013-04-28 o 21:02
ja i moj kot jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-29, 11:59   #878
lidkas102
Raczkowanie

Ja czasami mówię że jestem krwiodawcą , to najpierw jest zdziwienie , a potem dopytywanie gdzie można oddać i jak to wygląda Wiem że przez moje pogaduszki jak pobierano krew dla chłopca to kilka osób poszło oddać Nastawienie też się zmieniło , niektórzy myśleli że po oddaniu takiej ilości krwi dostajemy jakiś drgawek A osoby które oddają długo to jak się zbliża termin to krew ich prawie rozsadza :haha ha:Ciemnogród . Teraz wiedzą ,że to bajki
lidkas102 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-29, 21:56   #879
bowszystkotoiluzjajest
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja i moj kot Pokaż wiadomość

Udało Wam się namówić kogoś do oddania krwi? Albo zmianiłyście czyjeś negatywne nastawienie do krwiodawstwa?
Udało się

Mój Przyjaciel, którego nie mam możliwości częstego widywania, wiec pozostaje jedynie pisemna perswazja odnośnie do krwiodawstwa po moim częstym ględzeniu o oddawaniu krwi - a to że idę, a to że za niska hemoglobina - sam zdecydował się iść oddać krew u siebie I zapowiedzial, że pójdzie jeszcze nie raz.

Ostatnio też szłam oddać krew na okienku między zajęciami, to trzy moje koleżanki poszły razem ze mną Oddały i zapowiedziały,że za 3 miechy idą znowu
Stary 2013-05-07, 21:18   #880
Olkaaaa_s
Zakorzenienie

Chwalę się, poszło dzisiaj 300 ml płytek Pobieranie trwało... 83 minuty Dobrze, że miałam książkę i iPoda. Ale warto było
Olkaaaa_s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-13, 16:29   #881
bowszystkotoiluzjajest
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Olkaaaa_s Pokaż wiadomość
Chwalę się, poszło dzisiaj 300 ml płytek Pobieranie trwało... 83 minuty Dobrze, że miałam książkę i iPoda. Ale warto było
Tak długo? Ode mnie jak brali 300ml to trwało to godzinę Nie mogłam czytać, bo mi niewygodnie było jedną ręką trzymać książkę, więc się nudziłam tam No i trochę nieprzyjemnie było, wolę zdecydowanie oddawać pełną, rach ciach i z głowy

Ale teraz w środę idę oddać i właśnie się zastanawiam, a może płytki....
Stary 2013-06-26, 00:06   #882
coccinelle7
Zadomowienie

Wita was nowa honorowa krwiodawczyni
widziałam wcześniej pytanie czy udało się kogoś namówić- u mnie to ja zostałam namówiona. Miałam tysiąc wymówek- jestem za szczupła, mam za niskie ciśnienie, cienkie żyły, boje się igieł, zemdleje, bla bla.
Parę dni temu mnie uderzyło znienacka, że nie mam tak prawa mówić póki nie spróbuje. Zebrałam się na odwagę i poszłam- co prawda lekarz wyskoczył z wagą bo mi nie wierzył że mam 55 kilo ;P ale było bardzo sympatycznie, nie bolało prawie wcale!
Jestem z siebie zadowolona bo po raz kolejny sobie udowodniłam, że strach jest tylko w naszej głowie
Za parę miesięcy idę znowu!
Stary 2013-06-26, 00:19   #883
Olkaaaa_s
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bowszystkotoiluzjajest Pokaż wiadomość
Tak długo? Ode mnie jak brali 300ml to trwało to godzinę Nie mogłam czytać, bo mi niewygodnie było jedną ręką trzymać książkę, więc się nudziłam tam No i trochę nieprzyjemnie było, wolę zdecydowanie oddawać pełną, rach ciach i z głowy

Ale teraz w środę idę oddać i właśnie się zastanawiam, a może płytki....
Farciara- ja leżałam i tylko patrzyłam, jak wszyscy po kolei wychodzą, a ja cisnę ponad półtorej godziny. Najśmieszniej było wtedy, kiedy ja już jestem po 35 minutach oddawania krwi i przyszedł jakiś facet, który oddawał... 38 minut Sprawiedliwość

Cytat:
Napisane przez coccinelle7 Pokaż wiadomość
Wita was nowa honorowa krwiodawczyni
widziałam wcześniej pytanie czy udało się kogoś namówić- u mnie to ja zostałam namówiona. Miałam tysiąc wymówek- jestem za szczupła, mam za niskie ciśnienie, cienkie żyły, boje się igieł, zemdleje, bla bla.
Parę dni temu mnie uderzyło znienacka, że nie mam tak prawa mówić póki nie spróbuje. Zebrałam się na odwagę i poszłam- co prawda lekarz wyskoczył z wagą bo mi nie wierzył że mam 55 kilo ;P ale było bardzo sympatycznie, nie bolało prawie wcale!
Jestem z siebie zadowolona bo po raz kolejny sobie udowodniłam, że strach jest tylko w naszej głowie
Za parę miesięcy idę znowu!
Gratulacje! Z wagą się nie przejmuj, mnie też za pierwszym razem pani doktor wysłała na wagę

Ja narazie robię sobie przerwę, bo w miesiące letnie ja się do niczego nie nadaje- chyba, że lato będzie takie jak dzisiaj, wtedy skoczę do RCKiK wcześniej
Stary 2013-06-26, 08:21   #884
ellish
Zakorzenienie

zawsze chcialam i nigdy nie moglam " bo Pani za malo wazy"
ellish jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-26, 23:26   #885
bowszystkotoiluzjajest
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Olkaaaa_s Pokaż wiadomość
Farciara- ja leżałam i tylko patrzyłam, jak wszyscy po kolei wychodzą, a ja cisnę ponad półtorej godziny. Najśmieszniej było wtedy, kiedy ja już jestem po 35 minutach oddawania krwi i przyszedł jakiś facet, który oddawał... 38 minut Sprawiedliwość
Ale od czego to zależy? To ten gościu musiał mieć chyba ten sprzęt ustawiony na najszybsze obroty i musiał szybko pompować, że tak krótko tam był?

Ja tu pisałam 2 tygodnie temu, że może pójdę na płytki, a tu nic W dniach, kiedy mijały 3 miesiące i mogłam oddać ponownie, akurat dostałam okres Do tego sesja, doszła jeszcze praca dorywcza. Na szczęśćie w piątek mam ostatni egzamin, to w sobotę pójdę do rckik
Stary 2013-06-27, 13:57   #886
maddzia007
Zakorzenienie

Dobrze, że jest ten wątek bo właśnie sobie przypomniałam że dawno nie byłam krwi oddać. A jestem tym szczęśliwcem, że nigdy nie mam z tym problemów, samo oddawanie krwi trwa u mnie zawsze niecałe 5 minut i zaraz po mogę od razu iść do domu bo nie czuję żadnego osłabienia
maddzia007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-27, 16:58   #887
NibyNic
Zakorzenienie

Cytat:
Ale od czego to zależy? To ten gościu musiał mieć chyba ten sprzęt ustawiony na najszybsze obroty i musiał szybko pompować, że tak krótko tam był?

Ja tu pisałam 2 tygodnie temu, że może pójdę na płytki, a tu nic W dniach, kiedy mijały 3 miesiące i mogłam oddać ponownie, akurat dostałam okres Do tego sesja, doszła jeszcze praca dorywcza. Na szczęśćie w piątek mam ostatni egzamin, to w sobotę pójdę do rckik
płytki można oddać miesiąc po oddaniu krwi, po płytkach można oddać krew również za miesiąc

czas trwania pobierania płytek zależy od tego czy to jedna donacja czy dwie, a także od wagi, wzrostu oddającego no i ile tych płytek w krwi jest

NibyNic jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-28, 00:18   #888
Olkaaaa_s
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NibyNic Pokaż wiadomość
płytki można oddać miesiąc po oddaniu krwi, po płytkach można oddać krew również za miesiąc

czas trwania pobierania płytek zależy od tego czy to jedna donacja czy dwie, a także od wagi, wzrostu oddającego no i ile tych płytek w krwi jest
+ hemoglobina i inne paremetry krwi, pytałam się pani doktor. U mnie pewnie tak długo to trwało ze względu na niską Hgb(miałam tuż pod progiem, ale do samego osocza mogła być) oraz stosunkowo niską wagę- 53 kg (na 166 cm wzrostu) przynajmniej się pouczyłam, czytając Hobbesa i Grocjusza

Aha, i ja wtedy oddałam 300 ml. Przy 600 ml to bym tam już korzenie zapuściła

Edytowane przez Olkaaaa_s
Czas edycji: 2013-06-28 o 00:19
Stary 2013-06-28, 16:38   #889
Benera
Rozeznanie

jak wyglada oddawanie plytek?
Benera jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-28, 17:54   #890
bezpaniki
Zadomowienie

Ja się dopiszę, choć oddaję krew w UK. Tutaj wygląda to nieco inaczej, niż w pl - z tego co słyszę i widzę, ale i tak duma pozostaje. Na pewno będę kontynuować i do tutejszego rejestru szpiku też się dopiszę, ale dopiero przy najbliższej sesji (11tyg)
Także, jeśli ktoś siedzi na wyspach, to nawet prościej zostać dawcą - można 'walić' z pytaniami, wszystko wyjaśnię

Co do namawiania innych - zainteresowanie tutaj jest wielkie, podejście do całej procedury inne, ale więcej osób nie może (choćby chciało) - tatuaże, piercing, przygodny seks i podróże są łatwiej osiągalne i bardziej popularne, niż w Polsce. Ale, uświadomieni przeze mnie polacy wyrażają chęć, więc następnym razem zbieram grupkę
bezpaniki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-28, 19:39   #891
grubella
BAN stały

Ja kilka lat temu zostałam zdyskwalifikowana od razu na wejściu bez badań, za wygląd. Pani powiedziała ,ze jestem zbyt gruba , mam zbyt cienkie i schowane żyły i z pewnością mam też zbyt wysokie ciśnienie .
Upierałam się ,że nie mam wysokiego tylko w normie to mi zmierzyła i wyszło jej ,że mam zbyt niskie co według pani jeszcze bardziej dyskwalifikuje niż zbyt wysokie.
Ale miałam dobre chęci do oddania na apel w mediach o braku krwi mojej rzadkiej grupy dla osoby potrzebującej po wypadku.
grubella jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-28, 20:42   #892
moniczka795
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez grubella Pokaż wiadomość
Ja kilka lat temu zostałam zdyskwalifikowana od razu na wejściu bez badań, za wygląd. Pani powiedziała ,ze jestem zbyt gruba , mam zbyt cienkie i schowane żyły i z pewnością mam też zbyt wysokie ciśnienie .
Upierałam się ,że nie mam wysokiego tylko w normie to mi zmierzyła i wyszło jej ,że mam zbyt niskie co według pani jeszcze bardziej dyskwalifikuje niż zbyt wysokie.
Ale miałam dobre chęci do oddania na apel w mediach o braku krwi mojej rzadkiej grupy dla osoby potrzebującej po wypadku.
to może warto pójść ponownie do centrum krwiodawstwa? Nie zaszkodzi spróbować raz jeszcze... nie ma co się zrażać, że wtedy się nie udało
moniczka795 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-28, 21:29   #893
grubella
BAN stały

Cytat:
Napisane przez moniczka795 Pokaż wiadomość
to może warto pójść ponownie do centrum krwiodawstwa? Nie zaszkodzi spróbować raz jeszcze... nie ma co się zrażać, że wtedy się nie udało
Teraz mam pewnie jeszcze mniejsze szanse bo przytyłam parę kg od tamtego czasu.
Stary 2013-06-29, 14:35   #894
bowszystkotoiluzjajest
Zakorzenienie

Dziś poleciało 450 ml

Cytat:
jak wyglada oddawanie plytek?
Tak jak oddawanie krwi pełnej, tylko że trwa o wiele dłużej Ja siedziałam tam równą godzinę.
Ogólnie podłączają Cie do osprzętowania, igła w żyłę i pompujesz Maszyna jest ustawiona na daną szybkość, tzn. jest tam światełko, które jak wszystko jest ok, to jest zielone, a jak się zrobi żółte, to oznacza, że za wolno pompujesz i maszyna nie ma co robić

Czas oddawania jest podzielony na cykle, tzn. najpierw jakiś czas musisz pompować, a potem jakiś czas nic nie robić, bo krew (po oddzieleniu płytek) wraca ci do żyły. I tak kilkanaście razy.

W trakcie można poczuć np. mrowienie ust, nie pamiętam z czym się to tam wiąże, ale jak poczujesz, to zaproponują ci jakiś sok do picia
Stary 2013-06-29, 18:10   #895
No air
Zakorzenienie

Grubella, a o jakiej wadze mniej/więcej mówimy? Takiej w okolicach pierwszej trzycyfrowej liczby? Bo moja waga też w podobnych okolicach oscyluje, a ostatnio bez problemu oddałam krew po prawie 3 latach przerwy i około 30 kg do przodu od tamtego czasu.
Jeśli chciałabyś jeszcze raz spróbować to wiedz, że to nie tylko dla chudych.

A ja mam pytanie: Wie ktoś może, czy będąc na stażu z PUP można dostac dzien wolny z okazji oddania krwi?

MOJA WYMIANKA!
No air jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-29, 18:46   #896
grubella
BAN stały

Cytat:
Napisane przez No air Pokaż wiadomość
Grubella, a o jakiej wadze mniej/więcej mówimy? Takiej w okolicach pierwszej trzycyfrowej liczby? Bo moja waga też w podobnych okolicach oscyluje, a ostatnio bez problemu oddałam krew po prawie 3 latach przerwy i około 30 kg do przodu od tamtego czasu.
Jeśli chciałabyś jeszcze raz spróbować to wiedz, że to nie tylko dla chudych.

A ja mam pytanie: Wie ktoś może, czy będąc na stażu z PUP można dostac

dzien wolny z okazji oddania krwi?
T

Spróbuję jeszcze raz. Zapytam telefonicznie ,umówię się jeśli waga w stosunku do wzrostu nie będzie ponownie przeszkodą bo mieszkam ok. 30km od punktu krwiodawstwa.
Mimo 3 cyfrowej wagi jestem zdrowa,sprawna fizycznie, o dość dobrej kondycji, nie przyjmuję żadnych leków, nigdy na nic nie chorowałam, wyniki badań krwi mam w normie /tak pośrodku normy/,nie mam cukrzycy ani nadciśnienia.
Ktoś tu wcześniej pisał ,że na recepcji widniała kartka jakich grup krwi danego dnia nie przyjmują bo nie ma zapotrzebowania i mają nadmiar. Z moją grupą może być podobnie bo mam A Rh minus.
Zobaczymy co z tego wyjdzie.
Stary 2013-06-29, 19:02   #897
NibyNic
Zakorzenienie

Cytat:
Dziś poleciało 450 ml

Tak jak oddawanie krwi pełnej, tylko że trwa o wiele dłużej Ja siedziałam tam równą godzinę.
Ogólnie podłączają Cie do osprzętowania, igła w żyłę i pompujesz Maszyna jest ustawiona na daną szybkość, tzn. jest tam światełko, które jak wszystko jest ok, to jest zielone, a jak się zrobi żółte, to oznacza, że za wolno pompujesz i maszyna nie ma co robić

Czas oddawania jest podzielony na cykle, tzn. najpierw jakiś czas musisz pompować, a potem jakiś czas nic nie robić, bo krew (po oddzieleniu płytek) wraca ci do żyły. I tak kilkanaście razy.

W trakcie można poczuć np. mrowienie ust, nie pamiętam z czym się to tam wiąże, ale jak poczujesz, to zaproponują ci jakiś sok do picia
nie koniecznie tak to ma wyglądać, ja zdawałam wiele razy płytki a tylko raz było tak jak piszesz, przeważnie jestem podłączona do oparatury na dwie ręce, tzn z jednej ręki pobierana jest krew a do drugiej ręki wraca właśnie oddzielona od płytek, tak więc wtedy siedzę około 70 minut i nawet się po nosie podrapać nie mogę, nie mówiąc już o czytaniu, ale dobrze, że TV można pooglądać

ja widziałam sporo osób o większej wagi oddających krew, wiele z tych osób oddaje też płytki, nie wiem czemu tak od razu wtedy odrzucili Ciebie Grubello

NibyNic jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-29, 19:27   #898
bowszystkotoiluzjajest
Zakorzenienie

Cytat:
nie koniecznie tak to ma wyglądać, ja zdawałam wiele razy płytki a tylko raz było tak jak piszesz, przeważnie jestem podłączona do oparatury na dwie ręce, tzn z jednej ręki pobierana jest krew a do drugiej ręki wraca właśnie oddzielona od płytek, tak więc wtedy siedzę około 70 minut i nawet się po nosie podrapać nie mogę, nie mówiąc już o czytaniu, ale dobrze, że TV można pooglądać
A to nie wiem, ja miałam z jednej ręki. I zawsze jak byłam oddawać krew pełną, to widziałam, że innym też za każdym razem robią tylko z jednej ręki
Stary 2013-06-29, 20:17   #899
parodia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez grubella Pokaż wiadomość
T

Spróbuję jeszcze raz. Zapytam telefonicznie ,umówię się jeśli waga w stosunku do wzrostu nie będzie ponownie przeszkodą bo mieszkam ok. 30km od punktu krwiodawstwa.
Mimo 3 cyfrowej wagi jestem zdrowa,sprawna fizycznie, o dość dobrej kondycji, nie przyjmuję żadnych leków, nigdy na nic nie chorowałam, wyniki badań krwi mam w normie /tak pośrodku normy/,nie mam cukrzycy ani nadciśnienia.
Ktoś tu wcześniej pisał ,że na recepcji widniała kartka jakich grup krwi danego dnia nie przyjmują bo nie ma zapotrzebowania i mają nadmiar. Z moją grupą może być podobnie bo mam A Rh minus.
Zobaczymy co z tego wyjdzie.
Moje A- zawsze chętnie chcą
Raz oddałam krew w Wiedniu i we wtorek dostałam smsa, że bardzo proszą o oddanie, bo są skrajnie małe zasoby. Ale od wczoraj jestem w Polsce, gdzie nie oddawałam od sierpnia, więc jak tylko skończy się sesja, to na pewno tu pójdę, oby tylko hemoglobina była w normie.

parodia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-29, 21:59   #900
moniczka795
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie wygląda to tak jak opisałaś Ja nigdy nie oddawałam płytek (żyły nie są dostatecznie dobre na obu rękach..) ale z koleżanką chodziłam i ona zawsze płytki oddaje i tak to wygląda
moniczka795 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości